|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() No nie źle u Was też tak strasznie wieje ![]() zmykam spać - może się uda zasnąć od razu ![]()
|
|
#752 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
U mnie nie wieje, jest bardzo spokojnie, lekki mrozik chwycił
Dobranoc
|
#753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane.
Nietoperek mnie zbudzil na jedzenie i jestem juz po miseczce platkow owsianych z jabluszkiem ![]() Przez mojego Tzta nie mam kiedy Was nadrabiac - zawsze jak tylko chce usiasc do kompa, to zaczyna marudzic, ze "caly czas siedze na forum" zamiast siedziec z nim A ja przeciez ostatnio tak rzadko tu zagladam. Zaraz sie posypia Bobaski i nawet nie bede na biezacoTrzymam kciuki za Nikotynke. Ciekawe,jak tam daje rade. Agatka Zajaczek juz calkiem spory, wiec moze miec spokojna glowe Oby Mala Likas jeszcze troszku podrosla... ![]() Piszecie o tych spiworkach, ze najpierw ich sie uzywa do lozeczka. A mozecie napisac, o jakie dokladnie Wam chodzi? Takie na szelkach, czy takie zwykle? Co do zmywarki,to jest to jeden z moich ulubionych sprzetow dodmowych - wiem jednak, ze nie warto kupowac nie wiadomo jak drogiej, bo one wszystkie i tak sa tak zrobione,ze po gwarancji zazwyczaj sie psuja i wtedy lepiej kupic nowa, niz bawic sie w naprawe. Szczegolnie ze przez rozwoj technologiczny trzyletnia zmywarka to babulenka i w ciagu tego czasu powstaja juz nowe, duzo lepsze, bardziej oszczedne i nie warto "siedziec" na starej. Co do szczepien, to ja slyszalam, ze te skojarzone to super chwyt marketingowy, wykorzystywanie przewrazliwionych matek, ktorym wmawia sie, ze beda uchodzic za wyrodne, jezeli zdecyduja sie trzy razy kluc dziecko, zamiast zainwestowac niezla sumke w skojarzone, bo "przeciez dla dziecka wszystko". Tak naprawde bylo wiele przypadkow, kiedy dzieci bardzo zle reagowaly (mojej chrzestnej dwie znajome opowiadaly, ze ich cory dostaly zapasci) na duze dawki w jednej szczepionce. Pisze tylko, co slyszalam - sama nie robilam jeszcze doglebnego "sledztwa" ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Dzisiaj ok.17:00 mamy wizyte u mojego ukochanego ginka na Mazurach,a pozniej juz do konca u tego nicniemowiacego w warszawie ![]() Ciekawe, jak tam sie miewa moj Smok - mam nadzieje, ze nie urosl na tyle, zeby mamusia musiala mic cc ![]() Aaa...wczoraj kolezanka napisala mi, ze jej facet przy urodzeniu wazyl 5 kg Mam nadzieje, ze Nietoperek go nie pobije Chociaz ostatnimi czasy jem na potege - az sie wszyscy smieja, jak widze porcje, ktore w mgnieniu oka znikaja z mojego talerza, a ja biore dokladke ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
![]() Neska, ready steady go !!! ![]() Cytat:
i moznaby wysikac swoje imie na sniegu...
|
|
#754 | ||
|
Zadomowienie
|
witam
Cytat:
chociaz z drugiej strony...moze faktycznie się komus przydać Cytat:
za wizytę o rety 5 kg
Edytowane przez mala_stopka Czas edycji: 2011-12-29 o 08:06 |
||
|
|
|
#755 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
|
|
#756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja uważam że nie ma większego znaczenia jak się szczepi, te 6w1 to dla mnie też przesada, bo nie dość że dużo droższe, to jeszcze niepotrzebne dawki WzW walą... 5w1 szczepiłam synka, ale teraz nie wiem czy nie zrobię darmowych, bo bym chciała pneumokoki (bo mam starsze dziecko, które może przynieść z piaskownicy) a razem to koszmarne pieniądze będzie kosztować Likas: Mój synek miał 2200 w 38 i się taki urodził, córcia ma być większa więc się nie martwię, ale waga to nie wszystko, ważne żeby reszta była ok, to waga nie robi takiej różnicy (oprócz tego że żadne ciuszki nie pasują ale jak się wyśle kogoś na nowe zakupy to naznoszą trochę malutkich ciuszków, a może znajomi mają? - mi siostra w pepco kupiła pajaca jak na misia, mama w mothercare bodziaki z przeceny dla tiny baby - mają też dla wcześniaków czasem, koleżanka miała ciuszki po wnuku wcześniaku i tak przetrwaliśmy do 56.... skarpetki na takiego szkraba pasują tylko te dla lalek niestety ) No i strasznie marzł przez niską wagę więc leżał ubrany w body, kaftanik pajaca owinięty w rożek i przykryty 1-2 kocami i czasem jeszcze musialam mu pod ten zewnetrzny koc wkladac butelke z ciepla woda |
||
|
|
|
#757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale do czego zmierzam. Dziewczyny 'wyspiarki' mogą potwierdzić - tam dzieci szczepi się obowiązkowo na pneumo i men C razem z 6w1. Pierwsza dawka na 2m-ce życia, druga na 4 a na 6 mc szczepi się 6w1 + Pneumo + Men C. To jest dopiero dawka! Jakoś wszystkie wyspiarskie dzieciaczki żyją i mają się dobrze Moje starsze szczepione tą ścieżką, też ma się jak najlepiej![]() Pozdrawiam, S |
|
|
|
|
#758 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie!
Cytat:
---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Cytat:
Dla Neski
|
||
|
|
|
#759 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#760 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Ale miałam koszmarną noc budziły mnie w nocy skurcze, macica mi się tak stawiała, że na leżąco bolało... Dodatkowo obudziłam się w pewnym momencie i serce mi waliło jak szalone, tchu złapać nie mogłam... szybko poszłam zmierzyć ciśnienie, ale było ok. Nie wiem od czego to było, żadnych koszmarów nie miałam ![]() Cytat:
Ja najpierw rożka i kocyków będę używać, bo chodzi o takie śpiworki http://www.earlydays.pl/Spiworek_nie...luno-2626.html ale podobno takie śpiworki są za duże na noworodki (u góry) i lepiej poczekać z nimi... 5 kg mówisz... ja się w święta dowiedziałam, że teść przy urodzeniu ważył 5,8kg (a teraz nie jest wielki facet, normalny, nawet drobny bym powiedziała), a teściowa 5,5kg (ale tylko dlatego, że była urodzona w domu i położna miała wagę do 5,5kg i jak położyła ją to wszystko spadło na dół to tak wpisała... ile miała naprawdę to nie wiadomo. A brat teściowej (donoszony) ważył 1,6kg. więc dziwna rodzina... powinnam się cieszyć, że Klusek ma teraz 'tylko' 3,5kg ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czego to ludzie nie wymyślą A ta cena powala Cytat:
Dziewczyny, strasznie boli mnie noga w pachwinie .. nie mogę za bardzo chodzić, a przekręcenie się na łóżku jest w ogóle niewykonalne .. Prawie wyłam rano jak musiałam wstać zrobić mężowi śniadanie Wydaje mi się, że któaś z Was tak miała - to normalne czy mam dzwonić do lekarza?
|
|
|
#763 | ||
|
Rozeznanie
|
dobry
![]() Cytat:
Cytat:
ja przeczytalam z madrych zrodel juz chyba wszystkie mozliwe objawy przedporodowe i narazie u mnie to jedynie pobolewa brzuch jak na okres, ale to wieczorami... nic sie nie dziejeno wlasnie ciekawe co u Nikotynki Mala_stopka nnajbardziej boli mnie fakt,ze on jakby sie uparl to moglby nie jechac. On pracuje w tej firmie hmmm... po prostu nie na umowie i nie ma stalych godzin i dni pracy. Wczesniej kiedy byl zmeczony, bo za bardzo balowal(czyt. miał kaca), pisal do szefa, zeby dal go na nastepny tydzien na wyjazd.
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2011-12-29 o 10:10 |
||
|
|
|
#764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pearl ja mam śpiworki tego typu: http://allegro.pl/spiworek-cherokee-...006756581.html Trzymam kciuki za wizytę ![]() ---------------- Dzieńdoberek ![]() Śpiąco mi jakoś dzisiaj... I zamówiłam sobie Zawitkowskiego zdam relację jak przyjdzie No i zaczynamy 37 tc (dzisiaj 36tc i 1 dz) a ja muszę jeszcze do 4.01. leżeć... Ale jak 5.01. przystąpię do prasowania i urządzania kącika dla małego to...
annyonne http://suwaczki.maluchy.pl/li-57161.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009101000100130.png Edytowane przez annyonne Czas edycji: 2011-12-29 o 10:32 |
|
|
|
|
#765 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Ja też się budzę spocona ,a nie śpie zakryta jak przed ciazą i grzejnik też mam wyłaczony.Nieraz grzywka to normalnie mokra i koszulka przy piersiach też ,ale nie od mleka tylko potu.Nie wiem czemu tak mam,a co dziwne jeszcze to jakoś strasznie się ślinię jak śpię.Normalnie ,do tego mdli mnie rano i chyba muszę wrócić do diety cukrzcowej bo przestałam ją stosować bo wyniki na czczo glukozy miałam już lepsze ,ale widze ,że jednak gorzej się czuję rano niż jak ją stosowalamAgawo nie wiem co to może być,ale może kości miednicy ci się rozciagają zeby mały mógł wstawić główkę
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z Wami Dziewczynki na nowym wątku, bo jakoś przez święta nie miałam jeszcze czasu tego zrobić.
Ogólnie ostatnio prawie nie ma mnie w domu. Przyjechały siostry męża z Londynu i korzystamy z możliwości nagadania się do woli. A więc intensywnie korzystam z bycia w jednopaku ![]() A teraz idę trochę Was nadrobić. |
|
|
|
#767 |
|
Zadomowienie
|
Klaurencja i Monika jak rodziłyscie moglyście przybierać dowolne pozycje czy na leżaka
|
#768 | ||
|
Rozeznanie
|
Pearl
za wizyte![]() Anabellita masakra ten lejek chyba bardzo Ci sie nudzilo, ze cos takiego znalazlas![]() ![]() Cytat:
![]() gratuluje kolejnego rozpoczetego tygodnia ![]() Cytat:
kiedy macie wizyte? bo ostatnio zbyt wiele sie u Ciebie dziejeAgawoo mi tez sie wydaje, ze noga moze bolec Cie, bo malenstwo wstawia sie glowka w dół. Mnie bola nogi w pachwinach i miesnie ud u gory, tak jakbym jakis szpagat robila, albo nie wiadomo co
|
|
#769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech tam siedzi jeszcze przynajmniej trzy dni, potem może się wpychać gdzie chce
|
|
|
#770 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.famed.com.pl/lozko_porodowe_lm-01,p,182.html kiedy rodzi sie dziecko, łóżko dopasowuja tak jak Tobie najbardziej pasuje, czyli zazwyczaj jest to pozycja siedząca lub półleżąca. Slyszalam, ze niektore kobiety rodza na kolanach, ale nie wiem czy w polskich szpitalach
|
|
#771 |
|
Zadomowienie
|
Jestem jestem, wczoraj wieczorem też chyba miałam pierwsze przepowiadacze, takie co 8 mni przez godzinę delikatne, później rzadsze, mąż już nie spał całą noc
mówił, ze strasznie chrapałam . Spocić też sie oczywiście spociłam i czułam rękę TZta pod sobą, myślał, że mi wody odeszły
Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-12-29 o 10:53 |
|
|
|
#772 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizyte a jak wyglada u Was wizyta u poloznej?
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
|
|
|
|
|
#774 |
|
Zadomowienie
|
hej Mamuski
![]() ![]() nawojka, magda1804, kasikzaki a na was kiedy przyjdzie pora? jak samopoczucie? wczoraj dostałam pierwszy zastrzyk w brzuszek, dziś już spróbuje sobie podać sama, bo to nic skomplikowanego. Pisałyscie o szczepionkach, musze podpytac znajomej, co i jak, a najlepiej poznac chyba opinie pediatry, do którego bedziemy z maluszkiem chodzić. No właśnie dziewczyny, macie wybranych pediatrów??
40 42 44 46 .... 64 zapuszczam włosy Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł Edytowane przez pozycja77 Czas edycji: 2011-12-29 o 11:03 |
|
|
|
#775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Coś Sandra zamilkla odkąd ma Amelcie w domciu.Dziewczynki jak sobie radzicie ,śpi maluszek w nocy na tyle ,żebyś nie zarywala nocy?
|
|
#776 | |
|
Raczkowanie
|
Bry
Ledwo dycham, zaspałam prawie na badanie krwi wpadłam w ostatniej chwili. Naczytałam się wczoraj jak pisałyście o wyczuwaniu główki, więc byłam tak bardzo ciekawa az sama sprawdziłam i też ją wyczułam, szyjki prawie nie czułam tak jest daleko ale główka siedzi nisko, oby nie spieszyła się bardzo na świat Skurcze też mam nieregularne ale dokuczliwe, brzuch stawia się bardzo mocno, tętno przyśpiesza az ciary mam na plecach![]() Cytat:
![]() Mijus, ja z tym octem zaczęłam walczyć jak oglądałam program coś odnośnie sprzątania mieszkań w Polsce tam ten ocet i sodę tak chwaliły i faktycznie sprawdziło się, nawet mój piekarnik który załatwiłam tłuszczem i spaliłaCo do zmywarki muszę wypróbować mam talerze którymi najchętniej porzucałabym sobie w kogoś, zachciało się ładnych talerzy, pół roku nie maja a wyglądają jak bym kupiła za czasów stalina
|
|
#777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- A co do zmywarek,ten kto ja wymyslil powinien dostac Nobla.U mnie tydzien do terminu....Boje sie...
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
No to jak czujemy główkę naszych bobasków to możemy sobie je już pogłaskać ,więc pokiziam teraz moją małą niunię
![]() Uska pisałaś ,że masz problem z zaparciami ,mogę ci polecić wypić1 łyż.lnu mielonego w pół szklanki wody ,wymieszac i wypic.Ja juz nie mam żadnych problemów odkad codziennie to wypiję,a męczyłam się w pewnym momencie strasznie
|
#779 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrobiłam, ale została mi jeszcze jedna strona, na nieokreślone później ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że ułoży Ci się życie Cytat:
mi lekarz mówił, że ew. jak już nie dam rady, to paracetamol mogę łyknąćCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() _________________________ ________ dopiero niedawno wstałam mąż się posila, bo od rana był na rowerze, później jedziemy w odwiedziny do przyjaciółki![]() Wczoraj byliśmy na ostatnich zakupach dla małego - mamy materacyk, wanienkę, parę drobiazgów, ale fotelik jednak zamówiłam na all, bo 60 zł różnicy wychodziło ![]() Jeszcze chciałabym dokupić poduszkę do karmienia (ponoć dużo pomaga) i torbę do wózka Wieczorem byliśmy na Mszy za teściów i w intencji było też o szczęśliwe rozwiązanie dla mnie... aż mi łzy w oczach stanęły a potem ludzie sami podchodzili i gratulowali, pytali itp.No a szczególnie proboszcz cały szczęśliwy, że dopiero co nam na ślubie błogosławił, a niedługo ochrzci nasze dziecię ![]() Dzidziol świruje, ciągle się przeciąga i prostuje na linii pupcia-stopy ![]() A teraz zmykam i będę pewnie dopiero jutro
|
|
#780 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz ja myślę, że jak Twoja teściowa się urodziła to pewnie z 2kg mąki jej na tą wagę dorzucili ![]() Cytat:
Cytat:
![]() No tak jak piszesz - można wybrać pozycję leżącą lub półsiedzącą, ponoć większość wybiera tą drugą, o innych pozycjach do rodzenia nie słyszałam. Przed samym porodem, przy skurczach można przybierać różne pozycje, np. na klęczkach lub na kucaka -ponoć przyspiesza całą akcję ale jak już lądujesz na fotelu to przesz tylko w pozycji leżącej lub pólsiedzącej.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.

za wizytę 

A ta cena powala
,do tego mdli mnie rano i chyba muszę wrócić do diety cukrzcowej bo przestałam ją stosować bo wyniki na czczo glukozy miałam już lepsze ,ale widze ,że jednak gorzej się czuję rano niż jak ją stosowalam
kiedy macie wizyte? bo ostatnio zbyt wiele sie u Ciebie dzieje