Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 10:54   #691
kindziulindzia
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

kiliana pamiętamy i pokaż chociaż zdjęcie katalogowe

chatko
się trzymają oby dzisiejszy dzień był dla Ciebie owocny i nie zapominaj o fotkach

wiktusiaczek dawaj te zdjęcie

marcia jak dla mnie odważna ta suknia i widziałam już ją na PM i ślicznie wyglądały
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:06   #692
E87
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
hej.
A ja będę miała dzisiaj zły dzień, chociaż jeszcze z łóżka nie wstałam i nie składam tego na "lewą" nogę.

Wogóle męczy mnie fakt że jeszcze nie zapoznaliśmy rodziców moich z TŻta, ale czy to ja mam ich zaprosić czy czekać na reakcję moich? W końcu z przymusu nie chcę aby się spotykali
Mama TŻta wciąż napiera a mi jest coraz głupiej.. Tym bardziej że wiem że będzie poruszać tematy mieszkania, i takich innych spraw które nie do konca jeszcze mamy między sobą załatwione..
No i inna sprawą jest też to, że moi rodzice mają teraz "ciche dni" więc tym bardziej nie widzę tego spotkania...
No i nienawidzę takich "spotkań oficjalnych- jak to się mówi zmowy?"
Wolałabym aby ot tak przyjechali na kawę a nie... Sama nie wiem. nie widzę tego
No i nie wiem jak to zorganizować.. Serio.

Z innych spraw byliśmy wczoraj oglądać obrączki w Aparcie i Yes.
W Yes strasznie cwaniakowata obsługa. Weszłam w dyskusję z Panem na temat obrączek- chcemy białe złoto, na co pan powiedział że i tak się nam wytrą do złotego (bo to rodowane) Czy to prawda?
A w Aparcie spodobały Nam się jedne ale cena powala..
Co gorsze zawsze chciałam nosić zaręczynowy i obrączkę na jednym palcu, ale po prostu fatalnie to wygląda i pewnie przełożę zaręczynowy na lewą, bo na środkowy palec w prawej mi sie nie zmieści.

No to się wygadałam
Hmm moze poczekaj az rodzicom mina ciiche dni i porozmawiaj z nimi, ze chcialabym zaprosic rodzicow Tż na ciacho i kawe i kolacje... Z tego co sie orientuje to kobiecie wypada zaprosic rodzicow mezczyzny a nie na odwrot... my tak zrobilismy, chociaz problemu nie mielismy bo sie znali juz dluzej Tzn dzieki nam sie poznali z tata Tż na grzybach a z mama przy okazji, pozniej juz szlo swoim zyciem Nasi rodzice ogolnie sa dupni, bo jak my z Tż wyjezdzamy gdzies to Ci sie spotykaja na imprezce raz to u jednych a raz u drugich, z nami oczywiscie tez, tak sie polubili Wiec radze Ci wziac sprawy w swoje rece

Chatka 3mamy mocno kciukasy, zeby te poszukiwania dzisiejsze byly owocne!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:06   #693
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Dziewcyzny pomozcie... szukam takiej sukienki jak filmowa Bella ma na fotce z 48 sekundy... http://www.youtube.com/watch?v=HycCyZQLEoQ
spróbuj na tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=412942&page=59

dziewczyny orientują się doskonale co, gdzie i jak
swojego czasu widziałam coś takiego w tesco. Kupiłam sobie czarną, jest identycznie szyta. Była jeszcze ecru i czerwona, wszystkie miały czarne paseczki.
Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Hej, dziewczyny ja nie mam siły juz
Całą noc nie spałam przez ten katar, smarkam i smarkam i nic, nie mam jak oddychac

za 2 dni sylwester a ja co
biedulko

Cytat:
Super gratulacje moze na stronce salonu jest suknia, to nam pokazesz?

właśnie szukam, może znajdę akurat tę. Moja świadkowa zrobiła jakieś foto telefonem, nie za bardzo wyszło, ale jak będę u niej, to sobie zgram i wstawię, może akurat coś tam będzie widać

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
Czarnooka_Paula współczuję my z TŻ-tem jesteśmy w takiej samej sytuacji jak Ty i jestem tym załamana dzisiaj i jutro będzie baaaardzo intensywne leczenie

kilianna witaj po przerwie gratuluję zakupu sukni
witaj kochana i szybko wracaj do zdrowia
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Ja mam podobny, acz odwrotny problem. Mam długie włosy, za łopatki i się zastanawiam czy ich nie skrócić do ślbu, bo cholera jak w tym roku na wesela robiono mi fryzury, to miałam na głowie żelazny, ciężki hełm - ze wsuwek, których do długich włosów trzeba multum, żeby się fryzura 3mała. I teraz tak myślę, że skoro i tak chciałabym jakąś prostą fryzurę, to bez sensu jest mieć mega długaśne włosy, bo to tylko obciąży mi głowę i jeszcze mnie rozboli...
jak myślicie, ile mogę ściąć, żeby móc zrobić jakąś ładną fryzurkę?

Nie marudź, ja tam Cię pamiętam
Super, że masz suknię! Ciekawa jestem bardzo, jak wygląda, rób fotki raz 2
Myślę, że szal jest świetnym pomysłem, jeśli zrobi Ci w tym samym materiale co kieca
Witaj kochana Chatko Myślisz, że z tym szalem to będzie ok? Ale ramiona trochę będą odsłonięte, czy ksiądz mnie nie pogoni? Heheh.
Chatko, ja na Twoim miejscu niewiele bym skracała, jeśli chcesz coś skrócić, to naprawdę tylko troszkę, bo obciąć zawsze można, a zapuszcza się długo, więc co jeśli za parę miesięcy pożałujesz tej decyzji? Z dłuższych włosów więcej można zrobić, z krótszych nieco mniej.
Ja sama do końca nie jestem zdecydowana na fryzurkę, również chcę coś prostego, nieskomplikowanego, ale postanowiłam zapuścić mocno włosy i zbaczymy co z tego wyjdzie. Już mnie trochę denerwują, bo są prawie do pasa Nakupiłam odżywek, serum, masek, by były zdrowe.

Chatko mocno trzymam kciuki, aby się poszczęściło

P.s. polecam dziewczyny serum witaminowe biovax A+E, robi cuda z włosami Mam długie niemal do pasa, tak jak pisalam wczesniej, nieco przesuszone i łamliwe , a to serum doskonale odżywia.

Melody, ja też jeszcze nie zapoznałam teściów z moją mamą

Kindzia, witaj kochana właśnie szukam fotek katalogowych. NIestety, nie jest to znana mi firma, pierwszy raz widziałam tę firmę i nie ma jej na necie, ale szukam na stronie salonu, może będzie.to jakiś nowy model na 2012 i nie jestem pewna, czy już wrzucili foto, ale zobaczymy

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2011-12-29 o 11:10
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:07   #694
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Aaaaaaaa, Laski, jak Wam tak świetnie idzie to kupowanie, to może i mnie się dziś poszczęści! Lecę zaraz na salony, więc proszę Was, 3majcie mocno kciuki, co bym i ja mogła dziś wyjść z któregoś salonu z bananem na gębie
owocnych poszukiwań

melod_y a może razem z TŻ-tem zorganizujcie rodzicom wypad do restauracyjki? wiesz, tak, że to Wy zapraszacie jednych i drugich rodziców na kolacyjkę czy obiadek?
Stary 2011-12-29, 11:10   #695
tusia_m
Zakorzenienie

dzień dobry
Miałam plan wstać o 8:30. budzik zadzwonił. ja go wyłączyłam i poszłam dalej spać. i tym sposobem obudziłam się o 9:30
krokiety mam już zrobione. "kupki" z rzeczami są poukładane na tapczanie....kosmetyczka prawie spakowana.... teraz pozostaje mi tylko wszystko włożyć do torby i..... ruszamy

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
a w ogóle, to mój kolega w poniedziałek poleciał na ślub na Filipiny, który odbędzie się w Sylwestra. Brat jego dziewczyny na co dzień mieszka w Anglii, tam poznał Filipinkę, oświadczył się...no i ślub w rodzinnych stronach Pmki. Podróż z czterema przesiadkami, a cena biletu to 4 tys. zł Najlepsze jest jednak to, że państwo młodzi zasponsorowali najbliższej rodzinie pana młodego bilety. No więc kumpel w zasadzie za free poleciał sobie właśnie grzać tyłek na dwa tygodnie na Filipny. Z racji tego, że on sam jest fotografem, to jak wróci - nie omieszkam wrzucić paru zdjęć na pocztę
ale mu dobrze chętnie przejechałabym się na taką imprezę (oczywiście na koszt PM )
czekam na fotki!

Gratuluję wszystkim PMkom, które kupiły albo wybrały swoje suknie Coraz więcej szczęśliwych posiadaczek sukni

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:10   #696
(kicia)
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

chatko

kiliana marcia witajcie i gratuluję zakupu sukni

No to wpadłam się przywitać a teraz lecę na ostatnie kosmetyczne zakupy w tym roku
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:14   #697
malwus20
Wtajemniczenie

Hejka

To ja sie chwale swoim zdobyczami z ostatnich kilku dni

Księga Gości( 1,2,3,4 zdjęcie) - Myślałam ze troszkę bardziej starannie będzie zrobiona ale nie jest jeszcze tak źle Jestem zadowolona bo nie odbiega od oryginału

Zaproszenia (5,6,7) - Takie jak chcieliśmy, do każdego były koperty, mamy nawet nadmiar kilku. Czasem nie moge od nich oderwac wzroku bo tak mi sie podobają
Buty(8)- podobne jak na zdjęciu ale z 6 cm obcasikiem, maja mniejszy czubek bo ten na zdęciu jakiś taki duży ale to może proporcjonalnie do wielkości buta a ja zamówiałam rozmiar 36. Pani dała mi z 8 cm obcasem ale noga mi sie w nich chwiała i stwierdziałam ze jesli o buty chodzi to mało kto je bedzie widział i zwracał na nie uwage a najważniejsze żeby były wygodne i żebym nie marudziła Tż potem na weselu jakie to ja sobie niewygodne buty wziełam. Nie wiedziałam ze moja stopa bedzie taka wymagająca, duzo bytów odpadło bo były tak niewygodne ze nie mogłam dac paru kroków w nich.

Kolczyki i bransoletka(9) Brak zdjęcia bransoletki bo poszła do skrócenia ale jest cała z rzędem cyrkonii takich jak w kolczykach u samej góry. Jak ja dostanę to pokaże zdjęcie. Kolczyki jak na zjęciu. Niezbyt długie ale nic innego nie udało mi się znaleźć a jak była okazja dostać i kolczyki i bransoletke pasującą do siebie to kupiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ksiega gosci 3.jpg (55,9 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiega gosci 4.jpg (67,9 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiega gosci 1.jpg (76,6 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ksiega gosci 2.jpg (62,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenia.jpg (54,8 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszeni 1.jpg (61,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie 2.jpg (49,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zaproszenie 3.jpg (69,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obuwie-slubne-wzor-205-5_506.jpg (70,1 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolczyki.jpg (78,2 KB, 63 załadowań)
Stary 2011-12-29, 11:15   #698
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
spróbuj na tym wątku https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=412942&page=59

dziewczyny orientują się doskonale co, gdzie i jak
swojego czasu widziałam coś takiego w tesco. Kupiłam sobie czarną, jest identycznie szyta. Była jeszcze ecru i czerwona, wszystkie miały czarne paseczki.
biedulko

właśnie szukam, może znajdę akurat tę. Moja świadkowa zrobiła jakieś foto telefonem, nie za bardzo wyszło, ale jak będę u niej, to sobie zgram i wstawię, może akurat coś tam będzie widać

witaj kochana i szybko wracaj do zdrowia
Witaj kochana Chatko Myślisz, że z tym szalem to będzie ok? Ale ramiona trochę będą odsłonięte, czy ksiądz mnie nie pogoni? Heheh.
Chatko, ja na Twoim miejscu niewiele bym skracała, jeśli chcesz coś skrócić, to naprawdę tylko troszkę, bo obciąć zawsze można, a zapuszcza się długo, więc co jeśli za parę miesięcy pożałujesz tej decyzji? Z dłuższych włosów więcej można zrobić, z krótszych nieco mniej.
Ja sama do końca nie jestem zdecydowana na fryzurkę, również chcę coś prostego, nieskomplikowanego, ale postanowiłam zapuścić mocno włosy i zbaczymy co z tego wyjdzie. Już mnie trochę denerwują, bo są prawie do pasa Nakupiłam odżywek, serum, masek, by były zdrowe.

Chatko mocno trzymam kciuki, aby się poszczęściło

P.s. polecam dziewczyny serum witaminowe biovax A+E, robi cuda z włosami Mam długie niemal do pasa, tak jak pisalam wczesniej, nieco przesuszone i łamliwe , a to serum doskonale odżywia.

Melody, ja też jeszcze nie zapoznałam teściów z moją mamą

Kindzia, witaj kochana właśnie szukam fotek katalogowych. NIestety, nie jest to znana mi firma, pierwszy raz widziałam tę firmę i nie ma jej na necie, ale szukam na stronie salonu, może będzie.to jakiś nowy model na 2012 i nie jestem pewna, czy już wrzucili foto, ale zobaczymy
Dzieki, zaraz tam napisze
Stary 2011-12-29, 11:17   #699
melod_y
Zakorzenienie

Nie no, resteuracja nie przejdzie tym bardziej że mieszkamy na wsi i do miasta nie ma sensu jechac.. Na pewno spotkanie odbędzie się w domu ale niesamowicie się tego boje. Wogóle chyba najbardziej tego że będzie "sztywno" i będą poruszane tematy wesela i nie chcę zgrzytów..
Oni się znają. Sa na tak zwanym "dzień dobry"...
Nie wiem kiedy to spotkanie zrobimy. Tym bardziej że mój tata jest tylko na weekendy, a chwila obecna odpada z powodu "niemiłej atmosfery w powietrz"..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:19   #700
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Hejka

Księga Gości( 1,2,3,4 zdjęcie) - Myślałam ze troszkę bardziej starannie będzie zrobiona ale nie jest jeszcze tak źle Jestem zadowolona bo nie odbiega od oryginału

Zaproszenia (5,6,7) - Takie jak chcieliśmy, do każdego były koperty, mamy nawet nadmiar kilku. Czasem nie moge od nich oderwac wzroku bo tak mi sie podobają
Buty(8)- podobne jak na zdjęciu ale z 6 cm obcasikiem, maja mniejszy czubek bo ten na zdęciu jakiś taki duży ale to może proporcjonalnie do wielkości buta a ja zamówiałam rozmiar 36. Pani dała mi z 8 cm obcasem ale noga mi sie w nich chwiała i stwierdziałam ze jesli o buty chodzi to mało kto je bedzie widział i zwracał na nie uwage a najważniejsze żeby były wygodne i żebym nie marudziła Tż potem na weselu jakie to ja sobie niewygodne buty wziełam. Nie wiedziałam ze moja stopa bedzie taka wymagająca, duzo bytów odpadło bo były tak niewygodne ze nie mogłam dac paru kroków w nich.

Kolczyki i bransoletka(9) Brak zdjęcia bransoletki bo poszła do skrócenia ale jest cała z rzędem cyrkonii takich jak w kolczykach u samej góry. Jak ja dostanę to pokaże zdjęcie. Kolczyki jak na zjęciu. Niezbyt długie ale nic innego nie udało mi się znaleźć a jak była okazja dostać i kolczyki i bransoletke pasującą do siebie to kupiłam
gratuluję załatwionych spraw!

Chatko - powodzenia! ściskam kciukasy!

Zmykam się pakować.
A przy okazji poćwiczę sobie kroki Uwielbiam tę piosenkę:
http://www.youtube.com/watch?v=2wz7Mh8trLA

Także życzę Wam moje kochane:
SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA I SZCZĘŚCIA W NOWYM (NASZYM!!!!) ROKU!!!!

It is where we are...
Stary 2011-12-29, 11:24   #701
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
hej.
A ja będę miała dzisiaj zły dzień, chociaż jeszcze z łóżka nie wstałam i nie składam tego na "lewą" nogę.

Wogóle męczy mnie fakt że jeszcze nie zapoznaliśmy rodziców moich z TŻta, ale czy to ja mam ich zaprosić czy czekać na reakcję moich? W końcu z przymusu nie chcę aby się spotykali
Mama TŻta wciąż napiera a mi jest coraz głupiej.. Tym bardziej że wiem że będzie poruszać tematy mieszkania, i takich innych spraw które nie do konca jeszcze mamy między sobą załatwione..
No i inna sprawą jest też to, że moi rodzice mają teraz "ciche dni" więc tym bardziej nie widzę tego spotkania...
No i nienawidzę takich "spotkań oficjalnych- jak to się mówi zmowy?"
Wolałabym aby ot tak przyjechali na kawę a nie... Sama nie wiem. nie widzę tego
No i nie wiem jak to zorganizować.. Serio.

Z innych spraw byliśmy wczoraj oglądać obrączki w Aparcie i Yes.
W Yes strasznie cwaniakowata obsługa. Weszłam w dyskusję z Panem na temat obrączek- chcemy białe złoto, na co pan powiedział że i tak się nam wytrą do złotego (bo to rodowane) Czy to prawda?
A w Aparcie spodobały Nam się jedne ale cena powala..
Co gorsze zawsze chciałam nosić zaręczynowy i obrączkę na jednym palcu, ale po prostu fatalnie to wygląda i pewnie przełożę zaręczynowy na lewą, bo na środkowy palec w prawej mi sie nie zmieści.

No to się wygadałam
My zapoznaliśmy naszych rodziców i najpierw moi zaprosili rodziców tżta. Bardzo się baliśmy tego spotkania al muszę przyznać, że było fajnie i na pierwszym spotkaniu wogóle nie poruszaliśmy spraw ślubu. Potem spotkali się na moich urodzinach. Kolejne spotkanie odbyło się u rodziców tżta i tam mówili o ślubie.
Może jeśli Twoi rodzice nie będą chętni zapraszać ich do siebie, to zorganizujcie spotkanie w swoim mieszkanku na tzw. kawie. Niem artw się
Co do białego złota to też mi tak mówili jubilerzy, poza tym koleżanka ma pierścionek zaręczynowy z białego złota i rzeczywiście zrobił się już bardziej "żółty"
Stary 2011-12-29, 11:24   #702
kilianna
Zakorzenienie

Tusia, dokąd jedziesz? Pytam, bo dawno mnie nie było i dopiero przed kilkunastoma minutami trafiłam z powrotem na wątek
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:25   #703
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no, resteuracja nie przejdzie tym bardziej że mieszkamy na wsi i do miasta nie ma sensu jechac.. Na pewno spotkanie odbędzie się w domu ale niesamowicie się tego boje. Wogóle chyba najbardziej tego że będzie "sztywno" i będą poruszane tematy wesela i nie chcę zgrzytów..
Nie wiem kiedy to spotkanie zrobimy. Tym bardziej że mój tata jest tylko na weekendy, a chwila obecna odpada z powodu "niemiłej atmosfery w powietrz"..
Moim zdaniem nie ma sie co tak stresowac, ja tez sie bałam jak to będzie ale temar wesela był poruszany tylko w kilku zdaniach i tyle. Co do tematu mieszkania to watpię w to zeby ktokolwiek taki temat poruszał bo to na razie wasza sprawa, wy zadecydujecie. Rodzice jak sie spotykaja to opowiadają głownie o swoim dawnych czasach itp chyba że sie ma rodziców co sie mocno we wszystko wtrącają to temat wesela może być obgadany z każdej strony. Co do Twoich rodziców to nawet gdyby im sie przyszło spotkac z waszymi rodzicami teraz to watpie w to żeby wywylekali swoje brudy innym, raczej beda sie zachowywać jakby o nic nie byli na siebie obrażeni.
Stary 2011-12-29, 11:25   #704
evoonia86
Zakorzenienie

tusia_m udanego wyjazdu

malwus20 sporo tych zdobyczy

melody może po Nowym Roku atmosfera sie oczyści i będzie łatwiej coś zorganizować
Stary 2011-12-29, 11:26   #705
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
Tusia, dokąd jedziesz? Pytam, bo dawno mnie nie było i dopiero przed kilkunastoma minutami trafiłam z powrotem na wątek
jedziemy na Sylwka do domku letniskowego TŻta ze znajomymi. Domek jest w górach (Beskid Śląski) I wyjeżdzamy już dzisiaj a wracamy 1.01

It is where we are...
Stary 2011-12-29, 11:32   #706
evoonia86
Zakorzenienie

aaaa muszę się z Wami podzielić jedną z radosnych wieści: znaleźliśmy baaardzo atrakcyjne mieszkanie ( i lokalizacyjnie i cenowo) w miasteczku niedaleko naszych rodziców- centralnie pomiędzy jednymi a drugimi- i w sobotę jedziemy je oglądać jeśli jest takie, jak opisał mi przez telefon właściciel to będzie super i zaraz po Nowym Roku je kupimy

bardzo Was proszę o kciuki, żeby się udało
Stary 2011-12-29, 11:32   #707
kindziulindzia
Zakorzenienie

malwuś sporo załatwiłaś księga bardzo mi się podoba

melody moim zdaniem nic na siłę, jak atmosfera się polepszy to wtedy warto mamuśkę podpytać np jak ona sobie wyobraża spotkanie z przyszłymi teściami albo porozmawiaj z TŻ jakbyście woleli żeby takie spotkanie gdzie i kiedy się odbyło
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:35   #708
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
malwuś sporo załatwiłaś księga bardzo mi się podoba
Dzięki

A.... i zapomniałam dodać że brat Tż ze swoją już narzeczoną zgodzili się być naszymi świadkami
Stary 2011-12-29, 11:37   #709
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
A.... i zapomniałam dodać że brat Tż ze swoją już narzeczoną zgodzili się być naszymi świadkami
Stary 2011-12-29, 11:38   #710
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Hejka

Super A gdzie kupilas bizuterie?
Stary 2011-12-29, 11:39   #711
melod_y
Zakorzenienie

Może faktycznie po Nowym Roku bedzie na to lepszy czas..
Wiem że moi rodzice nie wywlekali by teraz brudów, zresztą to jest wiecie, taka typowa sprzeczka między Nimi. Nie chce spotkania które jest dla mnie ważne w takie "sztucznej atmosferze", i poniekąd "zmuszać" ich w obecnej chwili na spotkanie z rodzicami TŻta.
TŻet też wciąż porusza ten temat bo na pewno też nasłucha się od matki, dlaczego jeszcze ich nie zaprosiliśmy.. A mnie to tak drażni.

Stary 2011-12-29, 11:40   #712
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny tak dawno się nie odzywałam, że pewnie nikt mnie nie pamięta , ale ja Was pamiętam doskonale

nie odzywałam się, bo miałam problemy zdrowotne i brak czasu na wizaż

już jest lepiej, a nawet o tyle lepiej, że WCZORAJ KUPIŁAM SUKNIĘ ŚLUBNĄ. PO prostu jestem tak podekscytowana tym faktem, że postanowiłam prędko wejść na wizaż i napisać do moich PM 2012, żeby podzielić się tą radością.

Niestety, fotek jeszcze nie mam, bo moja świadkowa wzięła aparat , a nie wzięła baterii

ale opiszę mniej więcej, co wybrałam. Może pamiętacie, że chciałam coś prostego, klasycznego, bez ozdób itd? Nie podobały mi się księżniczki, wyszłam z księżniczką
Otóż byłam w 3 salonach, nic mi się nie podobało na tyle, by było WOW. Już myślalam, że wezmę coś, byleby wziąć, za co dostałam burę od świadkowej
W końcu zrezygnowana weszłam do ostatniego salonu, wybór był minimalny, ale pani spojrzała na mnie i wyciągnęła suknię, która mi się w ogóle nie podobała. Gorset wysadzany maleńkimi kamyczkami i kwiatuszkami (jak stokrotki, tylko jeszcze mniejsze), dół z tiulu, bardzo zwiewnego i szykownego, taka księżniczka typowa rozkloszowana. Mówię, a co mi tam, przymierzę. Gdy ją założyłam na siebie.... po prostu było WOW NAD WOWY
świadkowa stwierdziła, że muszę ją wziąć, bo to jest to.

Wahałam się, ale po ugadaniu się z panią, że zrobi mi za darmo kilka przeróbek "po mojemu", zdecydowałam się. Z miejsca podpisałam umowę, wpłaciłam połowę kwoty za suknię no i mam ją Co do poprawek, to w talii będzie miała bordową szarfę a w gorsecie nieco mniej kamyczków, do tego zamiast bolerka ma mi uszyć w cenie sukni tiulowy szal na ramiona, bym nie świeciła golizną w kościele. Myślicie, że ten szal, to dobry pomysł? POwiedziała, że zrobi go za darmo z identycznego mateiału jak jest suknia.

Suknię będę miała za 3 miesiące. Teraz mam szukać butów bordo i materiału na szarfę.

Aha, moja suknia ma kolor ivory.

Jestem taka szczęśliwa, że ją mam I że znowu jestem z Wami

Marcia, podoba mi się Twoja suknia, tył wygląda zjawiskowo. Może z przodu jak dla mnie zbyt zdobna, ale ona w ogóle jest taka klasyczna i prosta, że chyba góra musi być bardziej zdobna. Masz ładną figurę, więc pewnie większość sukni pasuje świetnie na CIebie
My też się cieszymy że jesteś znów z nami i na pewno jest wiele dziewczyn które cię pamięta Gratulacje za kupno sukienki jak będziesz miała fotki to wstawiaj jak najszybciej się da.
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:43   #713
melod_y
Zakorzenienie

a tak z innej beczki.
Nie wiecie czy można matowić obrączki?

Stary 2011-12-29, 11:43   #714
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Hej

Wreszcie sie odzywam, bo cos ślubnego ruszyło u nas:P Pisze średnio raz na każdy wątek, ale u nas wszystko w miejscu stało. A teraz praktycznie pół roku do ślubu a my w kropce, choć moja koleżanka twierdzi, że i tak bardziej nas sprawy ślubne pochłaniają niż ich.

niusia z sukni, które wstawiłaś mi się podobasz w tej https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1325054535

jagodzia
mi się podobasz w obu, choć bardziej w pierwszej, pewnie głównie przez kolor. Masz śliczną twarz, tak offtopowo, ale nie mogłam się powstrzymać, bo to pierwsza myśl jak otworzyłam zdjęcie.

Ogólnie zapisałam nas(mnie, moja sis i moja przyjaciółkę) już do fryzjera i na makijaz. Na 8 nie wyspimy sie ale dziewczyny stwierdziły, że we trzy to lepiej wcześniej, tym bardziej, że fryzjer 60 km od miejsca ślubu. U nas wszyscy czeszą okropnie, a tam czesała się moja przyjaciółka, po niej moja siostra cioteczna i jej świadkowa, i jeszcze jedna panna młoda i wszystkie wyglądały super. Aż się zastanawiam czy na próbną iść, bo moja przyjaciółka mówi, że nie warto.

Wybraliśmy też obrączki, półokrągłe, moje mają trzy cyrkonie. Myśle jeszcze nad brylancikami, ale pani powiedziała, że jak będzie kiedyś trzeba rozszerzać to cyrkonie kupimy większą, jakby co, a brylancik to już większy koszt. Przejdziemy się jeszcze po salonach w wawie i jak nic innego nam w oku nie wpadnie to któraś z mam pójdzie i nam zamówi te.

Złożyliśmy też wnioski o paszporty, teraz szukać tylko podróży poślubnej.

Nadal nie mamy fotografa. Na pewno chcemy sam plener i ci tansi, robią zdjęcia tak, że sami byśmy podobnie zrobili, tylko pewnie jak zstawimy opcje, że znajomy nam zdjęcia zrobi to zostaniemy bez zdjęć. A na droższego fotpgrafa już nas nie stać
Chcemy rodzicą dać takie duże nasze zdjęcia ślubne i pytaliśmy się w zakładach gdzie można w naszej mieścinie takie zrobić. I tylko w jednym zakładzie robią, 60 zł za takie powiększenie trochę większe niż A3, ale powiedzieli, że musimy wziąść wtedy minimum 3 pozy(a mi sie studyjne zdjęcia nie podobaja i znów zonk)

Długi post wyszedł, ale dawno nie pisałam:P A teraz suknia. Tu na wątku coraz więcej posiadaczek sukien a ja dalej bez. Jedna mi sie podoba i myślę o niej cały czas, ale chce jeszcze pochodzić po salonach by byc pewna na 1000% a nie mam kiedy. a jak znajde czas to nie mam wtedy z kim, bo TZ nie wezem, chce zeby niespodzianke mial Wstawiam zdjęcia w mojej faworytce, napiszcie co myślicie.
A ile chcesz dasz za sam plener?

Suknia śliczna, widziałam już kilka PM na niej

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:47   #715
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
a tak z innej beczki.
Mysle ze tak...
Stary 2011-12-29, 11:50   #716
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Super A gdzie kupilas bizuterie?
U jubilera w Lublinie, w jednym kolczyki( dwa kroki od saonu tak gdzie Kicia kupiła suknię) a u innego bransoletkę
Cytat:
a tak z innej beczki.
Jesli chcesz np. matowe obraczki to tylko mówisz ze chcesz takie a nie np błyszczące. U nas w obrączkach można sobie było pozmieniac środek i ogólnie całośc na takie jakie sie chce, czy błysk, mat.
Stary 2011-12-29, 11:52   #717
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
a tak z innej beczki.
nas jubiler pytał czy mają być matowe czy błyszczące, więc można my wybraliśmy takie z delikatnym połyskiem.
Stary 2011-12-29, 11:53   #718
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Sugeruje aby po nowym roku zorganizować spotkanie przy kawie i ciastku do tego czasu atmosfera się w domku oczyści i będziesz mogła zasugerować rodzicom spotkanie z przyszłymi teściami. Nic się nie martw spotkanie samo nabierze tempa i tematów do rozmów nie ma co się stresować na zapas bo tego i tak się do końca nie przewidzi
Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
gratuluję załatwionych spraw!

Chatko - powodzenia! ściskam kciukasy!

Zmykam się pakować.
A przy okazji poćwiczę sobie kroki Uwielbiam tę piosenkę:
http://www.youtube.com/watch?v=2wz7Mh8trLA

Także życzę Wam moje kochane:
SZAMPAŃSKIEGO SYLWESTRA I SZCZĘŚCIA W NOWYM (NASZYM!!!!) ROKU!!!!
Tusia tobie również życzę udanej zabawy sylwestrowej i dużo radości i szczęścia w naszym ślubnym roku

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
aaaa muszę się z Wami podzielić jedną z radosnych wieści: znaleźliśmy baaardzo atrakcyjne mieszkanie ( i lokalizacyjnie i cenowo) w miasteczku niedaleko naszych rodziców- centralnie pomiędzy jednymi a drugimi- i w sobotę jedziemy je oglądać jeśli jest takie, jak opisał mi przez telefon właściciel to będzie super i zaraz po Nowym Roku je kupimy

bardzo Was proszę o kciuki, żeby się udało
Oczywiście będę trzymać

Cytat:
Dzięki

no to kolejna sprawa ślubna pozytywnie załatwiona
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 11:54   #719
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
a tak z innej beczki.
można
Stary 2011-12-29, 11:55   #720
melod_y
Zakorzenienie

E87, malwus20, evoonia86 - tylko z tym matem wiecie jak jest.. Ponoć się ściera a kolejne matowienia zwężają z czasem obrączkę..
A tak bardzo podobają mi się matowe

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości