|
|
#3211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI
Ja te parówki jak robie w cieście francuskim to dodaję do srodka pomidorki suszone, serek żółty. Sa przepyszne.
|
|
|
|
#3212 |
|
Zakorzenienie
|
Śliweńka parówki w cieście, nie dawałam przepisu, bo to Ktosia mi wytłumaczyła genialnie i nie było co pisać.
![]() parówkę owijasz w ciasto francuskie, ja do środka dałam troszkę pomidorków suszonych i warto też dać ser żółty. I układasz na papierze do pieczenia i do piekarnika 200stopni 15min ![]() A na placuszki ziemniaczane nie wrzucałam. Przepis jest od Martuchy wieczorem mogę wrzucić jak będę w domu, chyba że Martusia mnie ubiegnie. Celi przytulam mocno!
|
#3213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo łososia na razie nie jem, a towarzystwo będzie wybredne a te ciasto można te gotowe ze sklepu?
09.04.2012 córa 19.04.2017 31.01.2018 06.02.2019 Kropek Edytowane przez śliweńka Czas edycji: 2011-12-29 o 11:21 |
|
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
martucha dzięki
moja znajoma też będzie w styczniu to chyba poczekam przepis na parowki w ciescie mam na smacznym - polecam
Edytowane przez agus87 Czas edycji: 2011-12-29 o 11:26 |
|
|
|
#3215 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i też są pycha
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam smaka teraz na te parówki
|
#3217 |
|
Zakorzenienie
|
Ciasto kupisz gotowe w biedronce czy lidlu.
|
|
|
|
#3218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a zasłony jeszcze nie wiem, moze jako wymienne w sypialni lub w najmniejszym pokoju, ktory urzada sie w slimaczym tempie Cytat:
![]() Cytat:
juz sama nie raz sie o tym przekonałam. a skoro firanki błyszczace to moze by mnie nawet urzekły? ![]() a to, ze surowo bez firan wiem, bo wlansie tak mam, no ale mnie sie to włąsnie widzi. Gold tanie tanie, dlatego brałam choc jeszcze nie wiem gdzie zawiesze to w zasadzie sa zasłono-firany takie cieniutki, ale i tak mi sie spodobały. były jeszcze inne niebieskie i brazowe, ale inne wzory. wszystkie po 10zł i poszewski na poduszki po 6zł- ale nic mi sie nie spodobało. Ogolnie mało przcen- chyba tylko to ujrzałam z takich dekoracyjnych. aaa i jeszcze obrusy. ale ten co mi sie spodobał mimo przeceny 150zł, wiec sie wstrzymałam
|
|||
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Babeczki kochane dziękuję za kciuki
Cytat:
Cytat:
A jak chodzi o łososia to polecam z całego serca tortille z łososiem! Pycha Placki tortilla smaruje się serkiem naturalnym (almette, tartare), na to sypnąć szczypiorkiem i na to plasterki łososia. Zawinąć jak naleśnika i pokroić po skosie na 3 części.
|
||
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
jak ja ostatnio zrobilam parowki w ciescie francuskim to mi jakos srednio smakowaly
![]() widzialam w biedornce tego szampana martini ale kurka 30zl kosztuje ![]() ![]() ![]() Aaaaaaaaaaaaaaaa z niusow dnia ![]() ![]() po nowym roku przyhcodzi stolarz i zorbi mi piekna szafkę nad wc i piekna szafke do wneki pod junkersem z szufladkami - w koncu upchne swoje malowidla![]() i jeszcze nam zorbi parapet do zuzki bo na ten jej metalowy obdrapany patrzec nie moge No i ciagle szukam brodzika :/ chyba po prostu spisze jaki mam model i napisze do jakiejs firmy jaki brodzik pasuje do tej kabiny :/ bo juz nie wiem - wiem tylko ze nie kazdy pasujeejj a moze by wanne zamowic jednak ![]() ![]() jakie macie wanny? polecacie jakies firmy?
Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2011-12-29 o 12:01 |
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, że będziecie się dalej urządzać! Będzie pięknie! ![]() co do brodzika to ja też bym tak zrobiła Ktosia
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
to placki z łososiem robi sie identycznie tylko placki ziemiaczane piecze w piekarniku i tez serkiem almette smarujesz (smak jaki lubisz) i na to łosoś albo ogórek kiszony albo papryka i zawijasz
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
chcialabym ta wanne ale chyba brodzik gleboki zda lepszy egzamin. ehhhhhhhh czemu ja tego brodzika wczesniej nie zmaontowalam glebokiego
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam głęboki i polecam
|
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia ja mam wannę akrylową z sanplastu - taką tylko dłuższą, na 1,70
http://www.leroymerlin.pl/produkty/w...271854321.html My nie lubimy placków ziemniaczanych, także zawijamy w tortillę. |
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ktosia muszę spróbować z tą tortilką. Zawsze się bałam, że jak zawinę, to że mi się rozwali... ale jak widać da się
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia zawsze możesz spiąć wykałaczką, będzie od razu za co brać z talerza i wtedy można mniejsze kawałki zrobic na takie kęski tylko.
|
|
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
wanne sie zmiesci - ale dluga tylko na 130cm - tylko jest maly problem, a w zasadzie kilka - junkers nad wanna, umywalka przy wannie, w zasadzie zachodzaca na nia, no i zaslony prysznicowe ktoprych nieznosze
eh, szukam juz brodzika ![]() madzialenka moi rodzice maja gleboki brodzik, i wiesz jak zuzka tam wymiatala w kapieli u nas wstawiamy jej wanienke i ma malo miejsca do zabawy juz eh.no ja nie wiem co mnie podkusilo do plytkiego brodzika ktosia - fajna ta wanna gucia znalazlam nazwe mojej kabiny yeah
|
|
|
|
#3230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
no to jest taki drogi jeśli to Asti, w necie koło 50 zł widziałam
ja uwielbiam musujące ja mam porażającej wielkości wannę 130 ![]() :brzyda l:
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, ja tez mam plaski brodzik, bo takie mi sie podobaja, ale nie pomyslałam o dziecku. pewnie za jakis czas podobne zamiany mnie czekaja. no chyba, ze zdaze wykonczyc lazienke na górze, tam przewidziana jest wanna ![]() ja juz chce do domu, a tak w ogole to juz marzy mi sie weekend
|
|
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, no tak. wykałaczka to też jakieś wyjście. Ale na Sylwka i tak zrobię placuszki ziemniaczane, a to następnym razem
![]() Kliwia no to faktycznie lepiej, żeby był prysznic. Zasłon nie dziwie się, że nienawidzisz, bo ja też nie znoszę my na razie łazienki nie ruszamy, ale w przyszłości będziemy coś kombinować albo z wanną, albo z głębokim brodzikiem. A coś takiego bardzo mi się podoba: http://www.google.pl/imgres?q=wanna+...t:429,r:0,s:22 ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- a ja chyba wyżebrałam wolne na jutro okaże się wieczorem
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
dzwoniłam własnie do przyjaciołki i w koncu na sylwka am zrobic tylko schab ze sliwką (jako wedlina do pokrojenia) i szaszłyki ktore podamy na ciepło
nie wie co jeszcze by przyrzadzic wezme na pewno pomidorki i mozarelke ale co jeszcze...
|
|
#3235 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chcialabym takiego kloca w łazience ;pCytat:
|
||
|
|
|
#3236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super z tym wolnym trzymam kciuki żeby się udało ;D a ja jeszcze nie wiem co zrobie na sylwka tzn muffinmki paszteciki i nie wiem co jeszcze jutro przyjaciółka z poznania będzie to się dogadamy co kto
|
|
|
#3237 |
|
Zakorzenienie
|
ide gipsowac dziury w scianie.
znalazlam brodzik do mojjej kabiny, nie jest to szczyt marzen, ale moja kabina nie jest typowo polokragla. tylko ma zwiekszajaca sie srednice z 80 [przy scianie] do 90cm na srodku kosztuje z obudowa i przesylka jakies 500zl ale lepszedo tego syfon i hydraulik aa i jeszcze znajomy zamontowac kabine bedzie musial, bo hydraulik, tylko brodzik osadza![]() gold, no to wanna na dlugosc jak do mnie pasujaca hiohih milismy juz taka wanne, no i wystajace kuszpyty na polowe sciany mnie zawsze rozmieszaly ![]() ![]() ![]() gucia balabym sie tam wejsc chyba |
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
idia filet z kuraka miało byc czy o jakiejs potrawie nie wiem
![]() ja robisz te filety?
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
o Jeeeessssu, i po co tu zajrzalam
![]() a my na sylwka idziemy na sale a co pogibe sie z moim dwudziestotygodniowym brzuszkiem, tylko zeby dali dobrze zjesc namowilam malza, bo ostatni raz na sylwestra bylismy na slowacji 4 lata temu, w przyszlym roku jak bedzie dwojka babli to tez sie nigdzie nie pojdzie, no i w tym roku minely nas 2 wesela, wiec argumentow mialam sporo i sie udalo |
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się czy w Carry po nowym roku sa wieksze obnizki? teraz niby jest do 50%. kurtka ktora sobie upatrzyłam kosztuje obecnie 180zł(z 360 chyba). No i tak sie waham kupic czy nie, bo w sumie mogłabym juz dzis, ale jakby mialy byc wyzsze znizki to bym mogla poczekac
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

bo łososia na razie nie jem, a towarzystwo będzie wybredne 

może będą bardziej stabilne

dla mnie stare firanki to te wzorzyste, ażurowe albo z jakimiś upięciami fantazyjnymi i lamówką
makaronów też nie znoszę- dla mnie to sznurki w oknie
i uwaga... moze powalić z nózek
tylko na razie niem mam jakoś czasu na przeróbki, moze w weekend
Placki tortilla smaruje się serkiem naturalnym (almette, tartare), na to sypnąć szczypiorkiem i na to plasterki łososia. Zawinąć jak naleśnika i pokroić po skosie na 3 części.

eh.