Nasze domowe zwyczaje - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 23:00   #31
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Nasze domowe zwyczaje

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o moje domowe zwyczaj to do tej pory myślałam, że jestem psychicznie chora, ale widzę, że inni mają podobnie.

Gdy wychodzę z domu zawsze jest rozpierdziel, bo choćbym wstała 5 godzin wcześniej to i tak nigdy nigdzie nie zdążam

Gdy wracam do domu, choćby to była 18, pierwsze co robię to łapię za odkurzacz (wcześniej jedynie umyję ręce, a i nawet obiadu nie jestem w stanie zjeść spokojnie gdy nieodkurzone :p).

Gdy już odkurzę, ścieram wilgotną ścierką biurko.

Potem przebieram się w domowe ciuchy robocze i mogę spokojnie zjeść.

Męczą mnie te rytuały ale inaczej jestem chora :P
Radziłabym skombinować jeszcze ciuchy do sprzątania bo jak to tak- sprzątać w wyjściowych? Fe.

Nie do końca to zdrowe, jeśli Cię to męczy ale musisz.

Cytat:
Napisane przez rapunzel8 Pokaż wiadomość
A ja teraz napiszę coś po czym zostanę odsądzona od czci i wiary i będę musiała zapewne w podskokach uciekać z Wizażu jako największa Syfiara.

Otóż moje koty(niewychodzące) liżą masło i ja im tego wcale nie wzbraniam, a następnie bez najmniejszego obrzydzenia smaruję tym masłem chlebek. Ponadto całuję moje koty namiętnie i wielokrotnie każdego dnia i nie dezynfekuję po tym paszczy. Całuję również psa- ale rzadko, bo za nim nie przepadam..
Uno momento, już Cię przebijam.

Nigdy nie ścielę łóżka.
Potrafię wrócić do domu z uczelni, zdjąć buty i kurtkę i tak jak stoję walnąć się spać na kilka godzin. Nie myjąc rąk
Odkurzam jak mi się przypomni.
Sprzątam jak mi się zachce.
Naczyń nie zmywam, wstawiam do zmywarki. Ale nie zawsze od razu. Jeśli gotowałam to najpierw sobie na spokojnie to zjem a potem posprzątam kuchnię. Często też jem coś przy komputerze i nie odnoszę naczyń do zmywarki od razu tylko odstawiam na bok i zabieram tuż przed włączeniem zmywarki na noc.
Ręcznik piorę jak mi się złoży.
Pościel zmieniam jak kot za bardzo obkłaczy.
Zjem czekoladę, która mi upadła na podłogę.
W domu siedzę w tym w czym chodzę normalnie, daję radę w jeansach zrobić szpagat więc chyba mam fajne jeansy.
Dzień brudasa mam raz w miesiącu, kiedy mam pierwszy dzień okresu i nie jestem w stanie się ruszyć.

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuu
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:01   #32
karolinaaa92
Zakorzenienie

- jak wracam do domu i wiem, że juz nigdzie nie bedę wychodzić, to zmieniam wyjściowe ciuchy na dres
- ciuchy, w których ostatnio byłam mam na krzesle i dopiero po prau dniach chowam je do szafy
- łóżko zazwyczaj ścielę i daję koc, bo nie lubię siedzieć na pościeli
- odkurzam raz w tygodniu
- reczniki zmieniam raz w tygodniu, pościel raz na miesiąc
- dzień brudasa mam tylko wtedy gdy jestem chora, nie lubię chodzić cały dzień w piżamie

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:09   #33
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Nigdy nie ścielę łóżka.
Potrafię wrócić do domu z uczelni, zdjąć buty i kurtkę i tak jak stoję walnąć się spać na kilka godzin. Nie myjąc rąk
To dopiero jest fe

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:10   #34
201604190949
Konto usunięte

Mnie nie rusza.
A moje fe było ironią.
Stary 2011-12-28, 23:11   #35
monius9
Zakorzenienie

w sumie.. to skoro mam w domu psa [ba! śpię z nim w 1 łóżku] który robi pod siebie to chyba też ciężko mnie przebić nasze domowe motto: shit happens
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:12   #36
voice_of_silence
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie nie rusza.
A moje fe było ironią.
załapałam, trochę z opóźnieniem

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:20   #37
uparta Marti
Zakorzenienie

ja spie z kotem, przytulam, całuje, gdy jem obiad kot siedzi na stole z głową nad moim talerzem, czasem dostanie kawałek kotleta to kładę na skrawku talerza i sobie chrupie z niego. jakos pusto jak podczas obiadu nie ma kociaka przy stole
Stary 2011-12-28, 23:30   #38
raz2trzy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monius9 Pokaż wiadomość
w sumie.. to skoro mam w domu psa [ba! śpię z nim w 1 łóżku] który robi pod siebie to chyba też ciężko mnie przebić nasze domowe motto: shit happens
padłam turlam sie ze smiechu, to jest takie zabawne, nie moge sie przetac smiac, dzieki :P
ja nie zmieniam recznikow raz na tydzien tylko rzadziej, jak mi sie zechce bo wycieram nimi czyste cialo wiec mysle ze to nie jest jeszcze szczyt brudactwa ale co tam

Edytowane przez raz2trzy
Czas edycji: 2011-12-28 o 23:32
raz2trzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:32   #39
rapunzel8
Zadomowienie

Jeszcze raz masło.

Jak się mieszka z rodziną, to sposób przechowywania masła nie stwarza problemów- leży sobie na wierzchu- miękkie i w pełnej gotowości do użycia.
Ale co gdy prowadzisz pojedyncze gospodarstwo domowe i uważasz, że masłopodobne produkty, to wymysł Szatana? Nie zużyjesz całej kostki w ciągu jednego dnia, więc chowasz.
Ja np myślę przebiegle zawczasu o tym, że będę robić kanapki i że trzeba wyjąć, czasami też rozmrażam masło na kaloryferze.

W praktyce, gdy idę robić kanapki, to okazuje się, że są tylko dwie możliwości:
1. Masło jest nadal w lodówce zamarznięte na kamień, bo owszem myślałam, że trzeba wyjąć, ale jak poszłam do kuchni, to napiłam się coli i zapomniałam o pierwotnym celu swej misji.
2. Masło od 12 godzin pływa po kaloryferze i okolicach.
rapunzel8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:37   #40
201604190949
Konto usunięte

Ja używam krówek masłówek i innych delm więc to nie mój problem aaaleee... Nie lepiej tak, że cała kostka masła jest w lodówce a w małej maselniczce (najlepiej kamionkowej emaliowanej bo wiecznie to zimne) kawałek, który się zużywa w ciągu dnia jest na oknie?
Warto też sprawdzić gdzie w lodówce jest najcieplej (z reguły najdalej od zamrażalnika) i zobaczyć czy tam nie zrobi się z niego kamień.

BTW pamiętam z dzieciństwa jak babcia kroiła plasterki masła i tak kładła na kanapki. Było go bardzo dużo na chlebie i jeszcze długo było zimne

Edytowane przez 201604190949
Czas edycji: 2011-12-28 o 23:38
Stary 2011-12-28, 23:41   #41
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Och ja odkurzam codziennie, ty odkurzasz co dwa dni? Ale z ciebie syfiara, jakoś sobie tego nie wyobrażam
Och a ty odkurzasz tylko codziennie? Bo ja po śniadaniu i po kolacji, nie wyobrażam sobie tylko o piętnastej pewnie obrastasz brudem NO ALE CO KTO LUBI
Och ale wy macie zwyczaje w domu, my przy wejściu psikamy się płynem dezynfekującym a kanapki jem w rękawiczkach nitrylowych, syfiarze no ale cóż - niektórzy najwidoczniej tak mają
Och w głowie mi się to nie mieści jak można tak brudem obrastać, zmieniasz ręcznik co tydzień? Pewnie mieszkasz na dworcu centralnym i jesz karaluchy
Doskonałe

Ja jestem bałaganiarzem z czym wbrew sobie walczę.
Po domu zawsze chodzę w domowych ubraniach (często tragicznie brzydkie i dziwne AŁTFITY), zdarza mi się nie pościelić łózka, ale to rano, jak wrócę to ścielę, czasem zostawię kubek w pokoju i zapomnę go zmyć. Z zamiłowaniem rozkładam setki rzeczy na podłodze, zwłaszcza książki. Ale poza tym nie mam jakiegoś wielkiego syfu, kurzu itd - raczej tylko rzeczy walają się w nieładzie. Pracuję nad tym, ale skłonności bywają silniejsze
Masło - trzymam w lodówce i też mnie drażni jak nie da się rozsmarować, grr. I tu akurat wykażę "małą pojemność mojej głowy": nie rozumiem jak można po kocie/innym zwierzaku coś zjeść...
Angry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:44   #42
201604181004
Konto usunięte

Wiesz szukałam na youtubie fragmentu
No masło no musisz je tak skrobać bo jest zmarznięte

ale nie znalazłam

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
I tu akurat wykażę "małą pojemność mojej głowy": nie rozumiem jak można po kocie/innym zwierzaku coś zjeść...
Zjesz po mamie kawałek ciasta? Pewnie tak. A teraz pomyśl co mogło być w jej ustach, toć dorośli ludzie też uprawiają seks. A kot to najwyżej się po tyłku polizał
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:52   #43
hey_stella
Wtajemniczenie

Cytat:
2. Masło od 12 godzin pływa po kaloryferze i okolicach.
jakbym widziała siebie
hey_stella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:53   #44
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
ja spie z kotem, przytulam, całuje, gdy jem obiad kot siedzi na stole z głową nad moim talerzem, czasem dostanie kawałek kotleta to kładę na skrawku talerza i sobie chrupie z niego. jakos pusto jak podczas obiadu nie ma kociaka przy stole
Bo koty to nie zwierzęta, koty to ucieleśnienia bogów
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:53   #45
rapunzel8
Zadomowienie

[QUOTE=1000days;31279026 Nie lepiej tak, że cała kostka masła jest w lodówce a w małej maselniczce (najlepiej kamionkowej emaliowanej bo wiecznie to zimne) kawałek, który się zużywa w ciągu dnia jest na oknie?
[/QUOTE]
Rozwiązanie proste i logiczne, wręcz genialne, ale się nie sprawdza! Ale dlaczego? Nie wiadomo. Jak się przystępuje do robienia kanapek to okazuje się, że pływa i/lub jest zjełczałe.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-12-28, 23:54   #46
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Wiesz szukałam na youtubie fragmentu
No masło no musisz je tak skrobać bo jest zmarznięte

ale nie znalazłam

---------- Dopisano o 00:44 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Zjesz po mamie kawałek ciasta? Pewnie tak. A teraz pomyśl co mogło być w jej ustach, toć dorośli ludzie też uprawiają seks. A kot to najwyżej się po tyłku polizał
Nie wiem czy piszesz serio (znowu wychodzi jaka tępa jestem, no ale po tym co tu przeczytałam spodziewam się wszystkiego ) ale np. mój kot wychodzi na dwór i czasem jakąś mysz przyniesie, więc to dosyć obleśne i niebezpieczne jednak. Moim zdaniem
Angry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:55   #47
201604181004
Konto usunięte

Mój kot jest kotem domowym mieszkam na ostatnim piętrze, kot jest niewychodzący i sterylizowany więc martwe zwierzątka jej nie grożą i inne choroby tak samo, jest szczepiona z resztą
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 23:57   #48
rapunzel8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość

Bo koty to nie zwierzęta, koty to ucieleśnienia bogów
No właśnie- wyobraźcie sobie, że wam dziadek albo matka liżą masło. Zjadłybyście?- bo ja nie. Fuj! Fuj!Fuj! A po kocie owszem, mimo że na zdrowy rozum, to nie dziadek lizał sobie przed chwilą odbyt..
Stary 2011-12-29, 00:03   #49
Charlotte York
Zadomowienie

No ja też nie piorę ręczników po 2 czy 3 użyciach. To jest chore, przecież to są czyste ręczniki. Jak ktoś tu napisał, wycieramy nim czyste ciało. Piorę ręcznik, jak przestaję pachnieć świeżością Jeden wcześniej, drugi późnij. Przecież szkoda wody i prądu na pranie świeżych rzeczy

I co do całowania zwierzą i jedzenia a z nimi posiłków... ja ze swoim ukochanym psem zawsze się całuję na przywitanie, jak mieszkała ze mną uwielbiałam z nią spać i nawet loda na patyku nieraz wspólnie jadłyśmy! Przecież to mój pies. Jak ja mogłabym się go brzydzić? Kocham moją suczkę nad życie i takie rzeczy mnie nie brzydzą
Charlotte York jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 00:05   #50
Hadassah
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie- wyobraźcie sobie, że wam dziadek albo matka liżą masło. Zjadłybyście?- bo ja nie. Fuj! Fuj!Fuj! A po kocie owszem, mimo że na zdrowy rozum, to nie dziadek lizał sobie przed chwilą odbyt..

zabiłaś mnie

chociaż masła po kocie nie zjadłabym. na usprawiedliwienie powiem że trzymam dziada na kolanach przy jedzeniu
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 00:13   #51
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Rozwiązanie proste i logiczne, wręcz genialne, ale się nie sprawdza! Ale dlaczego? Nie wiadomo. Jak się przystępuje do robienia kanapek to okazuje się, że pływa i/lub jest zjełczałe.
To ja się jeszcze bardziej cieszę, że jem masłopodobne szity
Stary 2011-12-29, 07:41   #52
chryja_bez_ryja
BAN stały

Chyba jednak nie byłabym najgorszą współlokatorką... Niektóre zachowania są tak obrzydliwe, że...
chryja_bez_ryja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 07:47   #53
anibiaa
Rozeznanie

U mnie masło zawsze w lodówce, trudno, poskrobię jak mamuśka Adasia M. bo zmarznięte... albo zjem bez, jak mi się cierpliwość skończy.
W ogóle mam manię świeżości : świeżości jedzenia, kosmetyków...od dziecka dyskretnie sprawdzam czym to pachnie zanim zjem, zanim się posmaruję malowidłem itp. oczywiście w 100% hamuję się "przy ludziach" , nie tracąc czujności ...,może to też doświadczenie z wrażliwym żołądkiem.

Wnętrza mam czarno-białe, czarne elementy wielkopowierzchniowe przyprawiają mnie o ból głowy (w momencie zakupu wiedziałam, że tak będzie "Ale przecież są takie ładneee!") i wycieram je /odkurzam bywa, że i codziennie. Dywanik to już w ogóle dziobię jak kura - każda mała kropeczka, jasny włos - aż świeci.

Tak, lubię porządek. Ale nie zmuszam TŻ-a i innych, by tak samo go lubili, więc chyba jestem nieszkodliwym pedantem.

Zwierząt nie posiadam, ze wzgl. na alergika na pokładzie, jednak wiem jakby się to skończyło - odkurzacz nie byłby nawet chowany ;-)

Dzień brudasa? nie, to nie dla mnie. Niezależnie od stanu zdrowia - kąpiel musi być, nawet w gorączce porządnej w pobliżu 39' +.
TŻ tego nie rozumie, mówi, że swoje trzeba odchorować, a potem wziąć się w garść, heh.

Makijaż - jak najbardziej, śmiało chodzę bez, nie mając idealnej cery. Lubię dać skórze, oczom odpocząć, choć mój codzienny, do pracy i tak nie jest mocny.

Domowe ciuchy - i owszem, w jeansach, marynarce - nie odpoczywam - bojówki, koszulka, bluza.
Po kąpieli wieczornej - super ciepły szlafrok (Mikołaj się spisał)
Łóżko - zawsze posłane, lubię wrócić do uporządkowanego domu.
Naczynia - na bieżąco, ale po posiłku - tu nie szaleję.

Nie mam odświeżaczy powietrza, bo alergik, ale lubię wietrzyć - nie lubię domowego "zaduchu", kiszonej atmosfery, zapachu wczorajszego obiadu - musi być świeżo, rześko

To chyba tyle z domowych przyzwyczajeń...w sumie fajny wątek i nie kłócić mi się tu
perfect

anibiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 08:15   #54
Lunitka
Raczkowanie

- odkurzam raz w tygodniu, chyba ze mam wolne albo urlop to czesciej
- naczynia myje codziennie
- tż robi pranie codziennie lub co drugi dzień w zależności od potrzeby
- pościel, ręczniki zmieniam co tydzień
- podłogi myje co tydzień
- mamy sypialnie więc tylko przed wyjściem do pracy poprawiam poduszki i kołdrę
- po przebudzeniu i przed snem zawsze wietrzymy sypialnie nawet jak mróz na zewnątrz, jakoś lepiej mi się wtedy śpi,
- masła nie trzymam w lodówce, bo szlag by mnie trafił robiąc kanapki,
- jak gotuję zawsze uchylam albo chociaż rozszczelniam okno,
- nie zmywam odrazu po zjedzeniu, muszę chwilę odpocząć,
- jak nie idę do pracy to się nie maluję, chyba że idziemy/ idę gdzieś ze znajomymi
- wracam z pracy przebieram się w dresy bądź getry i tunikę (jak zresztą dziś)
- w domu chodzę w kapciach,
- nie prasuje bielizny,
- nie zdaża mi się chodzić w piżamie cały dzień bo na spacer/y z psem muszę się przebrać,
- jem w łóżku gdy mam na to ochotę,
- dwa koce naszego psa piorę co tydzień w temp 60C

Wielkie oszczędzanie

książki przeczytane 25/2012

Edytowane przez Lunitka
Czas edycji: 2011-12-29 o 08:21
Lunitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 09:45   #55
sandrina
Zadomowienie

-po przyjściu do domu zawsze myję ręce, dodatkowo jeżeli wracam z zakupów to po ich rozpakowaniu również
-wycieram buty o wycieraczkę przed drzwiami wejściowymi i w drugą wycieraczke po wejściu do domu (przy czym tą domową codziennie wytrzepuję)
-po domu chodzę w legginsach lub cienkim dresie - zawsze się przebieram
-w salonie i kuchni musi być zawsze super porządek - okruch na podłodze wystarczy żebym wyciągnęła odkurzacz
-w pokoju dziennym/sypialni mam zawsze syf - łóżko ścielę wtedy gdy ktoś ma przyjść, na biurku przy kompie zawsze jest armagedon (dzieło TŻta)
-do obiadu oglądamy jakiś film na kompie, więc zmywam po filmie
-w domu chodzę w kapciach lub grubych skarpetach
-kota nie mam ale mogę jeść z kotem z jednego talerza (rodzice mają kota), wkurza mnie za to gdy kot chodzi przy jedzeniu - od razu mam wrażenie, że będę jadła kanapki z sierścią bleeeeh.... (także kocia paszcza ok, kocie futro fe)

sandrina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 10:07   #56
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chryja_bez_ryja Pokaż wiadomość
Chyba jednak nie byłabym najgorszą współlokatorką... Niektóre zachowania są tak obrzydliwe, że...
Jak dla mnie to byłabyś Chyba bym szału dostała jakby mi ktoś non stop latał ze środkiem dezynfekującym i wszystko odkażał

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 10:15   #57
201611241302
Konto usunięte

W domu nie chodzę w tym co poza domem
Nie lubię jak zbiera się pełen zlew naczyń, ale też nie popadam w paranoję żeby co chwile zmywać.
Generalnie lubię porządek, ale potrafię wyluzować zamiast ciągle latać ze ścierą.
W mieszkaniu rodziców nie wpuszczałam psa do pokoju, ani na swoje łóżko..i zawsze mnie dziwiło jak ludzie mogą spać z psami, które latają po dworze..brr.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 10:55   #58
adzia2223
Zadomowienie

Cytat:
Radziłabym skombinować jeszcze ciuchy do sprzątania bo jak to tak- sprzątać w wyjściowych? Fe.

Nie do końca to zdrowe, jeśli Cię to męczy ale musisz.

Uno momento, już Cię przebijam.

Nigdy nie ścielę łóżka.
Odkurzam jak mi się przypomni.
Sprzątam jak mi się zachce.
Naczyń nie zmywam, wstawiam do zmywarki. Ale nie zawsze od razu. Jeśli gotowałam to najpierw sobie na spokojnie to zjem a potem posprzątam kuchnię. Często też jem coś przy komputerze i nie odnoszę naczyń do zmywarki od razu tylko odstawiam na bok i zabieram tuż przed włączeniem zmywarki na noc.
Ręcznik piorę jak mi się złoży.
Pościel zmieniam jak kot za bardzo obkłaczy.
Zjem czekoladę, która mi upadła na podłogę.
W domu siedzę w tym w czym chodzę normalnie, daję radę w jeansach zrobić szpagat więc chyba mam fajne jeansy.
Dzień brudasa mam raz w miesiącu, kiedy mam pierwszy dzień okresu i nie jestem w stanie się ruszyć.

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuu
No to ja mam bardzo podobnie, z tym że dwa psy i królik zamiast kota mi wszystko obkłaczają.
Cuchy zmieniam na domowe tylko latem, chyba wydaje mi się, że w inne pory roku się nie pocę
Z psami śpię(królik niestety nie chce ), całuję je w różne zapewne niehigieniczne miejsca(i żyję!), jem z mini różne rzeczy i czasem daję im talerze do wylizania po obiedzie, z których, o zgrozo po umyciu jem później znowu
Notorycznie roznoszę kubki po domu. Jak coś wypiję, to kubek stoi w miejscu, aż sobie uzbieram pokaźną kolekcję i nie mam z czego pić(to akurat próbuję jakoś zwalczyć, ale coś mi nie idzie)
Łóżko ścielę tylko w weekendy, bo wtedy mam czas

adzia2223 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 11:05   #59
_czarny_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
W domu nie chodzę w tym co poza domem
Nie lubię jak zbiera się pełen zlew naczyń, ale też nie popadam w paranoję żeby co chwile zmywać.
Generalnie lubię porządek, ale potrafię wyluzować zamiast ciągle latać ze ścierą.
W mieszkaniu rodziców nie wpuszczałam psa do pokoju, ani na swoje łóżko..i zawsze mnie dziwiło jak ludzie mogą spać z psami, które latają po dworze..brr.
śpię z psem, dość dużym
_czarny_kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 11:12   #60
evela28
na drugie mam Irena

wygląda mi to na wątek pt. kto kiedy sprząta
a nie na domowe zwyczaje
moim zwyczajem jest kładzenie nóg na stół gdy oglądam tv

kiedy życie daje ci w twarz
uśmiechnij się i z politowaniem powiedz:
bijesz się jak ciota
evela28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości