Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 15:02   #4351
goldika
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
No właśnie teraz jakos zdrozały wrrr
Ja to czekam na okazje hihii, ale niewiem czy czasem sie dziewczyna nie wycofa bo czekam na wiadomosc do wieczora buuuu, a jaki kupiłaś ??
ten kupilam http://www.smyk-s2.pl/img/p/100-425-large.jpg

to one taniej chodzily? kurcze jakbym wiedziala to bym sie wstrzymala.
Maly srednio na razie chce w nim lezec (plusem sa dwie pozycje oparcia).

Ale za to mata edukacyjna to strzal w 10!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 15:11   #4352
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

hej

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
dzis moj TZ rozmawial ze swoja znajoma przez Skypa a ja sprzatalam, Anula byla z nim w lozku i zaczela poplakiwac, na co jego znajoma zaczela dawac dobre rady, ze ja mam zle mleko i mamy jej dac modyfikowane i oprocz tego caly arsenal roznych herbatek zaproponowala i wode Oczywiscie moj Tz zaraz pobiegl i przygotowal mm, nic nie mowilam, nie protestowalam, mala dostala mm i.... sie rozbeczala Wytlumacz ludziom, ze jak dziecko placze to nie zawsze oznacza bol brzuszka albo Ze jest glodne, czasami potrzebuje tylko kontaktu! A tak BTW,. moje mleko zle, co to kurna znaczy?! Na mm dzieci tez maja problemy z brzuszkami!
baty dla Tz ze słucha obcej baby

Cytat:
I Ty to dziecko sn rodzilas????

GRATULACE i podziwiam!!!!
Pisała, że miała CC wczoraj

Wiszka gratulacje!

Ja nie mogę pojąć gadania, że ktoś ma złe/chude mleko, co tzn?

Ja coraz więcej rzeczy jem i sobie stopniowo pozwalam, narazie Malutkiemu nic nie jest

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 15:12   #4353
ela3010
Zadomowienie

Ja też polecam dady, reweleacja.
My zaczęliśmy 3, są świetne i niedrogie.

Dziewczyny jak oduczyć dziecko od ciągłego cysiania? Bierze cyca w dziób i trzyma, zabiore ryk, i tak wkoło.
Kiedyś mi się prawie zaniósł tak płakał bo nie dałam.
Smoka nie toleruje

Aniu fajny samolocik dla małej i wygodnie i blisko mamy

Wiszka ukłon ogromny w Twoją stronę, ale dziewczyna duża, wow
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 15:16   #4354
goldika
Zakorzenienie

Ela dlaczego Dady juz 3? Tzn wiem dlaczego, bo 2 sa za male teraz mysle czy brac 2 czy 3rozmiar. Ile wazy maluch Twoj teraz?
Bo moj ok 5kg
Stary 2011-12-29, 15:32   #4355
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Pewnie klikłas w kup teraz ??
Ja Mojego narazie oduczam rączek wiec kłąde co chwila czasem posiedzi, nawet uśnie, ale mamy stary taki leżak i brzydki, także mam nadzieje z enauczy sie w nim leżec. ja mam na oku ten drugi taki jak ma darusia .

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość

Dziewczyny jak oduczyć dziecko od ciągłego cysiania? Bierze cyca w dziób i trzyma, zabiore ryk, i tak wkoło.
Smoka nie toleruje

Ela Mój mały tez nie chce smoczka a czasem dobrze by było mu go wcisnac :brzyda l:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 15:51   #4356
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Hej,
Ja już po wizycie u gin. Wszystko się ładnie pogoiło, a krwawieniem mam się nie martwić. Dostałam tabletki azalia i dziś już pierwszą tabletkę wzięłam.

Ja mam ten sam leżaczek co goldika, mała uwielbia go ... tzn szybko w nim zasypia Od dziadków dostała matę rainforest, ale chyba jeszcze jest na nią za mała ... bo za długo na niej nie poleży

Dla mam co dzieci mają kolki. Nam pomaga suszarka i masaż brzuszka ... robię go bardzo często, nawet wtedy kiedy brzusio nie boli.

My też o 17 wybieramy się do znajomych Mój mały terrorysta zasnął więc ja zabieram się szybko za obiad a potem relaksik u znajomych.

A ... my też już zaczynamy pampersy 3 Mała waży 5 kg, ale ona taka kluseczkowa jest i 2 ja troszkę już gniotą. My niestety używamy tylko pampersów i to tylko premium care Niestety po wszystkich innych pieluchach mała miała pupę czerwoną jak pomidor

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 16:15   #4357
fatal21
Wtajemniczenie

Wy 3 a my 1 nadal.Tez juz 2 w pogotowiu mam.Uzywam happy pampers care i huggies.
Stary 2011-12-29, 16:44   #4358
Myszeczka86
Zakorzenienie

My jesteśmy jeszcze na 2 i teraz TZ zakupił równiez 2 pampers care jeszcze ich nie miałam, ale zakupilismy też huggies 3 bo w promocji były hihii

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-29, 16:59   #4359
elf27
Zadomowienie

Cytat:

Smoka nie toleruje

nasz też ciągle ciumka

WISZKA

Cytat:
My jesteśmy jeszcze na 2 i teraz TZ zakupił równiez 2 pampers care jeszcze ich nie miałam, ale zakupilismy też huggies 3 bo w promocji były hihii
u nas też 2, właśnie kupiliśmy dadę, oby młodemu podeszła...

Czy Wasze dzieciaczki też mają tak często gazy???
nasz dużo pruka, czasem zdarzy mu się nawet głośna kupka i czasem potem w ryk, nie wiem czy to normalne

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

A ja pierdoła nie byłam jeszcze u ginka a cc było 14.11

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-12-29 o 16:59
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:06   #4360
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witajcie mamusie

Dziewczyny HELP!!

Nie wiem co się dzieje na główce Lilki walczę z tym od 2 tyg i jest coraz gorzej a nie lepiej najpierw było tylko na czubku głowy a teraz od czoła aż po czubek z tyłu nie wiem jak to napisać jakby skóra małej się wysuszała a teraz mogę powiedzieć że to jest jedena wielka skorupa i się łuszczy smaruję jej oliwką na zmianę oliwą z oliwek przed kąpielą i jeszcze w dzień i spłukuję po jakimś czasie i to nic nie daje.
Może się z czymś takim spotkaliście
ciemieniucha, luz-blus
ja stosuuję olejuszke na ciemieniuszkę i na razie nie mamy problemu dużego. Jak mi się duża rozwinęła ze starszym to miałam przepisana robiona apteczną maść cholesterolową z wit A - bardzo dobrze zadziałała, płaty odchodziły jak np lekko naciągałam włoski, nie musiałam bardzo czesać.

Cytat:

mam ten bujak
bardzo sprawdził się u starszego, a młodszy zaliczył w nim już 2 drzemki szczęśliwie starszy coraz bardziej rozumie, że nie należy natychmiast brata wyrzucać ze "swojego" bujaczka
i wydaje mi sie, że ja jeszcze więcej za niego wiosną 2010 dałam, a i tak wtedy cena była najmniejsza na Allegro (nowego oczywiście). Teraz one moim zdaniem staniały, jeśli są za 125zl.

Cytat:

Ela ja juz mam dosc T mi dzis powiedziała że obok w sąsiedniej wiosce OSPA panuje a Julcia do przedszkola chodzic zacznie teraz po nowym roku . Jejku mam nadzieje że nie przyniesie tego do domu :pro si:
ech, no widzicie, między innymi dlatego starszego zaszczepiłam na ospę
współczuję

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:53   #4361
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ciemieniucha, luz-blus
ja stosuuję olejuszke na ciemieniuszkę i na razie nie mamy problemu dużego. Jak mi się duża rozwinęła ze starszym to miałam przepisana robiona apteczną maść cholesterolową z wit A - bardzo dobrze zadziałała, płaty odchodziły jak np lekko naciągałam włoski, nie musiałam bardzo czesać.

mam ten bujak
bardzo sprawdził się u starszego, a młodszy zaliczył w nim już 2 drzemki szczęśliwie starszy coraz bardziej rozumie, że nie należy natychmiast brata wyrzucać ze "swojego" bujaczka
i wydaje mi sie, że ja jeszcze więcej za niego wiosną 2010 dałam, a i tak wtedy cena była najmniejsza na Allegro (nowego oczywiście). Teraz one moim zdaniem staniały, jeśli są za 125zl.

ech, no widzicie, między innymi dlatego starszego zaszczepiłam na ospę
współczuję

To jest cena za używkę

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-29, 18:28   #4362
ela3010
Zadomowienie

Goldika dokładnie, obciskają mi małego te 2. A ile waży to nie wiem, nikt mi go nie chce zważyć, ale na pewno ok 5kg, tak na moje oko.

Myszka mam nadzieję że was ominie ospa, nic przyjemnego dla takiego malucha, u nas było bez gorączki to pół biedy bo szpital nas ominął.

Kurcze, może ten leżaczek bujaczek to jest jakiś sposób na mojego smoka, teraz jakiś szał bo tż ma go już 2h i nawet mu usnął, cały dzień nie spał, i co najważniejsze, jest już 2h bez cyca.

Elfik nasz też pruka i pruka, a kupy to takie robił hałaśliwe że raz mało co go nie upuściłam tak mnie wystraszył, Ostatnie dwa dni nic nie jem co mogłoby mu zaszkodzić, mięsko pieczone, ryba też, marchewka, ziemniaki, rosół, myślałam że będzie spokojniejszy, ale nic się nie zmieniło, nadal podkurcza nóżki, jest niespokojny, jedyne co to kupy po cichu robi, więc już nie wiem, pewnie taka jego ruchliwa natura.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:40   #4363
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Goldika dokładnie, obciskają mi małego te 2. A ile waży to nie wiem, nikt mi go nie chce zważyć, ale na pewno ok 5kg, tak na moje oko.

Myszka mam nadzieję że was ominie ospa, nic przyjemnego dla takiego malucha, u nas było bez gorączki to pół biedy bo szpital nas ominął.

Kurcze, może ten leżaczek bujaczek to jest jakiś sposób na mojego smoka, teraz jakiś szał bo tż ma go już 2h i nawet mu usnął, cały dzień nie spał, i co najważniejsze, jest już 2h bez cyca.

Elfik nasz też pruka i pruka, a kupy to takie robił hałaśliwe że raz mało co go nie upuściłam tak mnie wystraszył, Ostatnie dwa dni nic nie jem co mogłoby mu zaszkodzić, mięsko pieczone, ryba też, marchewka, ziemniaki, rosół, myślałam że będzie spokojniejszy, ale nic się nie zmieniło, nadal podkurcza nóżki, jest niespokojny, jedyne co to kupy po cichu robi, więc już nie wiem, pewnie taka jego ruchliwa natura.

Ela ja kupię napewno ten leżaczek moze akurat przypasuje a jak nie spróbuje to sie nigdy nie dowiem. Maja wibracje to moze cos akurat będzie z tego.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-29, 18:53   #4364
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Ela ja kupię napewno ten leżaczek moze akurat przypasuje a jak nie spróbuje to sie nigdy nie dowiem. Maja wibracje to moze cos akurat będzie z tego.
moj tej wibry nie lubi

Jutro ide do gina boje sie jakbym szla pierwszy raz...
Stary 2011-12-29, 19:01   #4365
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
moj tej wibry nie lubi

serio nie lubi?
moi lubią, usypiają przy nich

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:26   #4366
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
moj tej wibry nie lubi

A Ja juz sie nie mogę doczekać wizyty

Już mi sie 2 razy sniło że w ciazy jestem ale co najlepsze to jeszcze sexiku nie było

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-12-29, 19:46   #4367
elf27
Zadomowienie

Cytat:
A Ja juz sie nie mogę doczekać wizyty

Już mi sie 2 razy sniło że w ciazy jestem ale co najlepsze to jeszcze sexiku nie było
szalona

kurcze, u małego w kupie są nitki śluzu
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:17   #4368
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

MOJA MARUDA jak wczoraj usnela tak wstala o 7 rano.
Dzis mi baterie padly w karuzeli;/ ale poki co spi przy radiu wlaczonym,lece niedlugo szykowac mala do spania.

Ja za lezaczek bujaczek z fp od kolezanki 100placilam,Amelia uwielbia w nim lezec.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

mnie czasami lapie ochota na co nieco,ale 3 tyg minelo

niby nie bylam jakos bardzo szyta czy cus,bo tylko lekko peklam na 3 szwy...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:35   #4369
sozaa
Rozeznanie

tez mam tel lezaczek mala dostala od dziadkow bardzo go lubi, wibracje ja usypiaja, codziennie zalicza w nim drzemke. Moi rodzice kupili go za 200 pln, chyba w Selgrosie. Byl w promocji a dodatkowo moj tata mial tam jakas znizke na zabawki do konca roku i wyszlo jakos tak ok. 200 pln.

mpja tez puszcza glosne baczki, a kupe jak walnie czasami to az mi reka zadrzy, z taka moca kupka

my wciaz mamy pampersy 1, ale po tych jedynkach juz beda 2 w uzyciu, mala wazy 3640, dzis ma 22 dni
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:48   #4370
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
wiszka super klocuszek!!!!!!!!!

ja sie ciesze ze jednak w ten termin 1(jaki liczyli na porodowce-wigilijny)nie rodzilam,bo tez by wazylo spokojnie tyle....

aleeee--masz chyba najciezsza core na watku!gratulacje!dzielna babka jestes
Dziekuje

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
wiszkaa, dziewczyna jak rzepa

mleko sciagam i zaraz klade sie spac dalej

qrcze, juz chyba wszystkie sie rozpakowalysmy zostalo kilka mam, ktore sie nie udzielaja. Dobijamy watek i na odchowalnie spadamy

Myslalyscie nad tytulem, kto bedzie zakladal?
no duża jest ale to nawet dobrze maż nie ma obaw przed robieniem przy niej czegokolwiek

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
My wczoraj właśnie pierwszy raz użyliśmy do tej pory Huggisy ale jestem bardzo zadowolona z DADY na pewno będę je kupować
Ja używam Dady i uważam, że są bardzo dobre

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Dzisiaj moje dziecię ma dzień marudy po szczepieniu prawie wcale nie płakała. Przybiera ładnie przez 6 tygodni 1,5 kg. Ale co się dziwić jak żarłok z niej straszny

Wiszka ale masz dorodną kruszynkę Dziewczyna na medal
(...)
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Wiszka GRATULACJE !!! Duza corcia
(...)
Dziękuje

Cytat:
(...)
O jejciu ale dzielna z Ciebie kobietka takiego klocuszka dałas rade urodzic klask i:
(...)
dziękuje

Dziewczyny szybkie pytanie mam. Małą karmiłam koło 19 teraz śpi. Piersi mnie bolą są gorące i twarde. Chyba mam nawał i nie wiem co robić mam odciągnąć trochę pokarmu, żeby sobie ulżyć?? A może nic się nie stanie jeśli opróżnię piersi dopiero podczas następnego karmienia??

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:51   #4371
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny szybkie pytanie mam. Małą karmiłam koło 19 teraz śpi. Piersi mnie bolą są gorące i twarde. Chyba mam nawał i nie wiem co robić mam odciągnąć trochę pokarmu, żeby sobie ulżyć?? A może nic się nie stanie jeśli opróżnię piersi dopiero podczas następnego karmienia??
odciagnij i ulzyj sobie, na nastepne karmienie uzbiera Ci sie spokojnie!
Stary 2011-12-29, 20:54   #4372
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

na TLC leca male ksiezniczki,boze jak mozna miec tak zryty leb zby te dziewczynki biedne meczyc,przelaczylam bo az mnie obrzydzenie wzielo.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:56   #4373
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
odciagnij i ulzyj sobie, na nastepne karmienie uzbiera Ci sie spokojnie!
Jakże mi ulżyło , mąż już wyparza laktator a ja idę się przygotować do ściągania. Ponoć mam się odprężyć

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Stary 2011-12-29, 20:59   #4374
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Jakże mi ulżyło , mąż już wyparza laktator a ja idę się przygotować do ściągania. Ponoć mam się odprężyć
Ja mialam nawal, ale nizbyt uciazliwy i maz mi odciagna recznie, bo laktatora nie mialam. Teraz wszystko laktatorem odciagam i mala butla karmie bo juz zauwazylam ze zaczela bardziej piers ciumkac niz sie najadac, a tak to wiem ile sie najada, aczkolwiek, czasami, z lenistwa daje jej piers, ale ona pozniej przy niej zasypia, zapomina jesc i sie piersia bawi....
Stary 2011-12-29, 21:06   #4375
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Ja mialam nawal, ale nizbyt uciazliwy i maz mi odciagna recznie, bo laktatora nie mialam. Teraz wszystko laktatorem odciagam i mala butla karmie bo juz zauwazylam ze zaczela bardziej piers ciumkac niz sie najadac, a tak to wiem ile sie najada, aczkolwiek, czasami, z lenistwa daje jej piers, ale ona pozniej przy niej zasypia, zapomina jesc i sie piersia bawi....
Ja karmię małą na żądanie jak się budzi przewijamy ja, potem karmienie po którym zwykle zasypia i tak w kółko. Ale dziś właśnie już nie mogę wytrzymać naporu mleka.Mam nadzieję, ze kilkukrotne odciągnięcie ustabilizuje produkcję mleka, bo czytałam, że to możliwe

Co do reszty jesteśmy oboje z mężem zadowoleni z tego jak teraz wygląda nasze życie, mała jest cudowna Zdjęcie ze szpitala poniżej I spróbuje opisać w końcu poród.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg EmilkaW.jpg (39,3 KB, 60 załadowań)

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Stary 2011-12-29, 21:17   #4376
Jagooda_
Raczkowanie

Witam

Wiszka spora ta Twoja panna

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

A ja pierdoła nie byłam jeszcze u ginka a cc było 14.11
to ja jestem gorsza pierdoła, cc było 31.10 a ja u gina nie byłam i jakoś ciężko mi się zebrać, nie ma mnie kto zawieść a przyjmuje na drugim końcu miasta

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
serio nie lubi?
moi lubią, usypiają przy nich
a moja dziś walnę kupsko jak włączyliśmy wibrę

Dobrze się skłąda, ze dzisiaj temat kup i pieluch na tapecie. Moja robi tak głośno kupy, a do tego czerwieni się i wydaje przy tym takie odgłosy i robi takie miny, ze cały dom słyszy. No i one idą pod mega ciśnieniem i zazwyczaj lądują na plecach. Używam narazie pamersów i nie wiem czy to ja je źle zakładam, czy z nimi coś nie teges - w kółko muszę zapierać bodziaki i pajace, więc w zasadzie mogłabym jechać na tetrze byłoby przynajmniej taniej. Dzisiaj obsrała się aż po pachy. A Wam nie lądują kupy na plecach?? Za to z prutaniem się nasza panna chyba tajniaczy.

Wiszka pamiętaj, żeby ściągnąć tylko do odczucia ulgi nie więcej, bo będziesz miała wtedy nadprodukcję.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:26   #4377
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Jagoda moja tez tak pięknie potrafi się osrać dziś siedzię z nią rano, Nina ciamka cycka nagle słyszę poważnego bąka a następnie czuje coś przelewa mi sie przez rękę, zaglądam a tam nam kupka pływa. Przeleciła plecami przez pampersa, body śpiochy i wylądowała na moich spodniach i kanapie więc karmienie było na raty z przerwą na mycie pupy

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 00:42   #4378
tuszka
Raczkowanie

Podczytuje Was regularnie, ale nie zawsze mam rękę wolną, by coś odpisać.
Jutro jedziemy na pobieranie krwi do Centrum Zdrowia Dziecka, bo w przychodni nie pobierają od takich maluchów. A w CZD oczywiście płatnie
Co do pampersów, to jeszcze używamy 1, ale zauważyłam, że trochę go cisną. Jutro założę 2 i zobaczymy, czy nie przecieknie. Jest taka jedna okołopołudniowa kupa, która regularnie wylewa się na plecy :/ a spieranie tego kupska z ciuszków jest męczarnią. Bąki puszcza głośne, a kupa jest zazwyczaj z wibracjami. Ból brzuszka ma dość często, pomaga masowanie i kładzenie na brzuszku.
Franek w nocy zazwyczaj przesypia 4-5 h, a ja i tak zasypiam przy karmieniu i mały zostaje ze mną w łożku.
Nie wiem ile przytył i ile urósł, ale już kilka ubranek poszło w odstawkę.

A wczoraj Franek skończył miesiąc , a dzisiaj miał pierwsze spanie na brzuszku i spało mu się rewelacyjnie, aż musiałam mu pomóc w pobudce, by go wykąpać o 23.00, bo tak jakoś wyszło. zanim zasnął było przed 19.00 więc za wcześnie.

Gratuluję rozpakowanym

Dobranoc, mam nadzieje, że się wyśpimy
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:48   #4379
fatal21
Wtajemniczenie

Dopadła Nas kolka mam espumisan troszke pomógł jak moge jeszcze jej pomóc?
Stary 2011-12-30, 10:14   #4380
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wiszka gratuluje,ale klusia .Czyli spadlam na drugie miejsce pod wzgledem wagi .
A tego dnia,co napisalas,ze urodzilas myslalam o Tobie,ze chyba jeszcze Ty do rozpakowania zostalas,wchodze na forum i prosze,dzidzia juz jest .

Czy wasze maluchy tez tak pakuja lapki do buzi??Moja,jak nie spi,to ciagle ssie piastke.Glodna chyba nie jest,bo po jedzeniu tez tak robi.
Wydaje mi sie,ze wczoraj mialam malo pokarmu .Mala byla niespokojna,co ja przystawilam do piersi,to chetnie ssala.Piersi byly w ogole od samego rana bardzo miekkie.A przedwczoraj wieczorem mialam malego stresa i moze dlatego chwilowo wystapil zanik badz mniejsza produkcja pokarmu?!
Jagoda a jak czesto sie wyproznia?Bo moja ostatnio raz dziennie (i to tylko,jak dostanie herbatke koperkowa na lyzeczce,bo butli nie uznaje) i taka ilosc,ze nie miesci sie w pampku i laduje na plecach i wlasnie brzegach body.

Bylismy wczoraj w Holandii na wyprzedazach.Kupilismy sobie z TZ'tem kurtki i malej pare wiekszych ciuszkow.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości