Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 19:24   #901
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Heloł
My wróciliśmy z zakupów z TZtem, ludzi tyle i kolejki takie, jakby impreza sylwestrowa miała trwać miesiąc

Ale kupiliśmy rożek, pampersy, małą paczkę chuteczek do szpitala, większą trobę dla mnie i jeszcze parę innych rzeczy

Z takich pilniejszych to jeszcze mi została ciepła czapeczka dla małej na wyjście ze szpitala, ale nigdzie w tych naszych super sklepach nie ma :/ Chyba na all zamówię

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
a mi dzis kolezanka napisała maila (z pracy) ze premie mają byc z oszczędnosci po 1800 brutto na głowę.... ale ja pewnie się nie załapie..... skoro siedzę na zwolnieniu
No ja się u siebie w pracy nie załapałam niestety Zarządzenie zostało sformułowane tak specyficznie, że mnie bardzo ładnie i z gracją ominęło

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Spotkało mnie to wczoraj, ale trzyma dalej. Z tym, że jak poleżę ze 3 godziny to i nawet sama do łazienki pójdę i jeszcze sama wrócę. W pachwinie pewnie też musi być ból sakramencki Odwiedziła mnie dziś moja starsza rodzona siostra (przyleciała na chwilę z Hiszpanii). Ona pracuje dla pani ginekolog tam. I jak jej przez telefon powiedziła co mi jest mniej więcej to tamta stwierdziła, że mogła mi miednica pęknąć
I żebym się nie ruszała lepiej. No tak, bo i tak się nie ruszam z wyrka teraz Przekręcić się nie da rady, sajgon jakiś A wizyta 2 stycznia dopiero. Jakoś musze to wytrzymać!
Pękniecie miednicy?? o matko, mam nadzieję, że to nie to u Ciebie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
"cipowa" przeczytałam... mąż musi mnie dziś wieczór zbałamunić, nie ma co....

[...]

członkach??

trzymta mnie!!!!

chyba muszę męża zawołać na szybki numerek... co by mi się wzrok poprawił....

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja zaraz ze swoim materacykiem piankowym i nieskojarzonymi szczepionkami ja wyprzedze
No kochana, wysuwasz się na prowadzenie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Mam tu coś dla Was - ale tylko dla tych poszczących, reszta niech się smakiem tylko obejdzie

SMACZNEGO

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:45   #902
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
i teraz wlasnie Agatek wskoczyla na swojego tzta

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
boroo, na mnie to nie działa, zero seksu od miesiąca i a ni troszkę ochoty
To tak jak u mnie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Witam nieśmiało Mamusie !!

Nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta, ale jestem w zaginionych wiec nie zniknelam na zawsze....

Nie bylo mnie tyle czasu bo moze jak pamietacie mialam budowe na glowie ale od 3 tygodni mieszkamy juz na nowym domku a dzis mi wreszcie podlaczyli neta !!!!
Wchodze a tu juz 4 bobasy sa wsrod nas cudownie !!!

Ja zaczynam dzis 35 tydzien bylam na wizycie i wszystko dlugie i pozamykane na nic sie nie zanosi a ja bym chciala urodzic za jakies 3 tygodnie....

Wszystko mam poprane zostalo prasowanie i mam do was pytanie czy ubieracie juz posciel czy na poczatku dziecko spi w rozku/spiworku ??

Ahh i takie mam jeszcze pytanie, nie jestem juz w klubie i rozumiem doskonale ze dlugo mnie nie bylo ale chcialabym wrocic, rozumiem ze Inutil nadal nim zarzadza???

Iii tak w ogole to buzka wszystkim i strasssssznie sie ciesze ze jestem juz z powrotem ))))))
Witaj z powrotem Gratuluję domku I zazdraszczam

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY KTÓRE MIAŁY TEN GBS ? MIEDZY KTÓRYMI TYG SIE TO BADANIE WYKONUJE? I JAK CHODZĘ PRYWATNIE TO KUPUJE COŚ W APTECE A POTEM NIOSĘ TO COS DO LABORATORIUM ???
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
robi się chyba między 34 a 36tc. A lekarz Ci nic nie mówił? Kupować nic chyba nie trzeba, musisz iść do laboratorium gdzie wykonują to badanie, tam ktoś pogrzebie Ci patyczkiem trochę i tyle
Mi gin pobierał na wizycie i sama sobie do labo zanosiłam

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
34-36t
gin powinien mieć sprzęt więc się nie martw tylko kaskę szykuj
mój pobrał i sam wysłał i zainkasował 50zł

witaj
Ilee?? Ale to za sam wymaz czy z wizytą już cena??

Idę robić kolację i nadrabiam dalej

Stary 2011-12-29, 19:51   #903
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Cytat:
Przecudowne imię wybraliście

coś Ty. A może on boi się że krzywdę maleńswtu zrobi? Wiekszość facetów ma z tym problem. Mój tak samo. Tylko czasem jak mu wytłumaczyłam że nie szkodzimy maleństwu to nie panikował i było ok.
Ja też mam rozstępy na cycuchach , paluchy mi puchną, nabrałam ciałka ale jemu to nie przeszkadza.
Czasem walnie tekstem o potworze to mam ochote mu patelnią bo głowie przejechac
Dziekuje

Co do seksu to ja mimo +15kg, mega rozstepow na udach i cyckach nie moge meza od siebie odgonic... tzn w sumie to tego nie robimy a on co noc twardo probuje.... ja sie boje wywolac porod narazie, planuje po 10 stycznia zaczac dzialac ale co wyjdzie w praktyce

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Witaj. Fajnie ze już na swoim
Dzieki ja w koncu moglam odetchnac bo wszystko trzeba bylo zalatwic od zera, wszystkie meble, lampy, zaslony, podlogi, kafelki.... matko jak ja sie ciesze ze juz jestem po i Stas ma pokoik jak sie patrzy juz pieknie urzadzony jak mnie dopiszecie to wkleje normalnie wchodze tam co chwile i szczerze zeby glupia

Kasik wpisz mnie prosze z powrotem na liste tp z OM mam na 8.02 (z usg na 20 stycznia maly jest sporawy )

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej ja cię pamiętam,nawet chyba wczoraj wchodziłam i patrzyłam co z tobą,aż zaczęłam myśleć ....nie powiem co,ale dobrze ,że jesteś i już ok.Chyba cię ściągnęlam myślami

OOO jak miło
Ja was wszystkie kojarze ale troche podczytywalam a ostatnie 3 tyg bylam bez neta no ale w koncu jestem a to ze nie urodzilam to cud po takiej bieganinie ale moja szyjka jest nieugieta

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Ja pamiętam i cieszę się, że wróciłaś

Znowu miło Buziak dziewczyny myslalam ze juz jestem stracona na amen

Co do sylwka to my siedzimy w domu jeszcze sie nim nie nacieszylismy i tym spokojem wiec wyjscia odpadaja zreszta od kilku dni tak mnie boli kark i okolice łopatek ze nawet nigdzie bym nie wysiedziala

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:07   #904
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
TakW jakiej proporcji ten ocet z sodą mieszasz? Też mi trzeba piekarnik wyczyścić
nawojka8583
W sumie to wsypuję do miseczki około 2-3 łyżki sody i dolewam octy po troszeczku i mieszam aż powstaje taka konststencja śmietany i to nakładam na ten przypalony tłuszcz chwilę zostawiam i gąbeczką trę ale nie mocno i zeszło

Nie umiem tak jak Wy cytować odpowiedzi, jakaś ciemna jestem masa

Edytowane przez kaczuszka81
Czas edycji: 2011-12-29 o 20:43
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:22   #905
Lucy1111
Zakorzenienie

cześć dziewczyny! byliśmy dzisiaj z tż u jego chrześnicy. Pogadałam sobie z koleżanką o porodzie i tych wszystkich innych rzeczach... Poradziła mi, by zaopatrzyć się w poduszkę z dziurką, taką po porodzie http://allegro.pl/poduszka-z-dziurka...005411145.html
bo ból przy siedzeniu jest podobno straszny. Czy któraś z Was ma takową? Albo ma zamiar kupić?
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:23   #906
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
hej hej

wybieracie się gdzieś na sylwestra ?? my z tz zostajemy sami w domku a wszyscy znajomi idą na imprezki i tak trochę szkoda. Za to za rok sobie odbijemy

My zostajemy w domu sami. Święta prawie całe spędziliśmy w gościach i to było straszne. Bardzo męczące. We wtorek nie podniosłam się z łóżka tak mnie wszystko bolało... mąż chciał zaprosić znajomych ale kategorycznie powiedziałam Nie.
Cytat:
Heloł
My wróciliśmy z zakupów z TZtem, ludzi tyle i kolejki takie, jakby impreza sylwestrowa miała trwać miesiąc

Ale kupiliśmy rożek, pampersy, małą paczkę chuteczek do szpitala, większą trobę dla mnie i jeszcze parę innych rzeczy

Z takich pilniejszych to jeszcze mi została ciepła czapeczka dla małej na wyjście ze szpitala, ale nigdzie w tych naszych super sklepach nie ma :/ Chyba na all zamówię

My jedziemy w sobotę na zakupy szpitalne, bo w czwartek musze być już spakowana w razie czego.
Ja kupiłam czapeczkę za UWAGA 32 zł, tańszych nie było

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:35   #907
uska000
Zadomowienie

dzien dobry

caly dzien latalam po miescie z przerwami na cyca kupilam buty i pplaszczyk

Nikotynka gratulacje

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:36   #908
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! byliśmy dzisiaj z tż u jego chrześnicy. Pogadałam sobie z koleżanką o porodzie i tych wszystkich innych rzeczach... Poradziła mi, by zaopatrzyć się w poduszkę z dziurką, taką po porodzie http://allegro.pl/poduszka-z-dziurka...005411145.html
bo ból przy siedzeniu jest podobno straszny. Czy któraś z Was ma takową? Albo ma zamiar kupić?
Mi znajoma poradziła zwykłe pompowane kółeczko do pływania dla dzieci. I jestem przekonana, że będzie dla mnie najodpowiedniejsze:
- cena
- wygoda
- można położyć na każde krzesło czy fotel
- napompowujesz tak jak pasuje (pod siebie) na odpowiednią miękkość

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:40   #909
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość

Blanszor ej chyba nie jest tak najgorzej? czestotliwosci radia w Wa-wie nie znam, bo ja nie stad wiec pewnie nie jest tak zle

Magda1804 jest tragicznie - 101 FM
przed ciążą byłam okraglutka ale teraz to jestem kula szpiegula.
Tym bardziej, że od 3 lat leczę się na niedoczynność tarczycy i dzięki leczeniu i diecie i ćwiczeniom duuuużo schudłam do rozmiaru 40 - a po ciąży pewnie znowu będzie romiar 46-48. Ale jak raz schudłam to drugi raz też się musi udać! co nie zmienia faktu, że dołka z tego powodu mam.
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:53   #910
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Nawojkaczyli zbyt wiele sie nie zmienilo Ja w UK bylam 4lata temu i tez taka opieka byla. Tylko mocz, cisnienie i krew mi badali. Tetna dziecka i obwodu brzucha tez nie. A o badaniu nie bylo mowy! Ani razu nikt mnie nie zbadal.
Dobrze,ze u Ciebie cos sie dzieje, jesli szyjka sie zmienila. Do srody pewnie nie wytrzymasz trzymamzeby teraz z gorki bylo
magda a gdzie konkretnie byłaś? Anglia? Szkocja?
Dzięki za kciuki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 20:57   #911
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

2. Ja mam TAKI ROŻEK bez usztywnienia, dla synka też miałam bez i było ok wybierz taki jak uważasz jak ci się podoba, jeśli uważasz, że będziesz się bezpieczniej czuła mając taki z usztywnieniem to weź taki do spania zawsze możesz usztywnienie wyciągnąć
Kupiłam dzisiaj taki sam rożek Bez usztywnienia
Cytat:
Ponieważ leżę nigdzie nie idziemy ,ani nikt nie przychodzi do nas,ale już kupiliśmy sobie szampana z lidla dla dzieci
My też zostajemy w domku i się strasznie z tego powodu cieszę

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
nawojka8583
W sumie to wsypuję do miseczki około 2-3 łyżki sody i dolewam octy po troszeczku i mieszam aż powstaje taka konststencja śmietany i to nakładam na ten przypalony tłuszcz chwilę zostawiam i gąbeczką trę ale nie mocno i zeszło

Nie umiem tak jak Wy cytować odpowiedzi, jakaś ciemna jestem masa
Dzięki, muszę wypróbować

Cytat:
My jedziemy w sobotę na zakupy szpitalne, bo w czwartek musze być już spakowana w razie czego.
Ja kupiłam czapeczkę za UWAGA 32 zł, tańszych nie było
Żeby chociaż takie były, to super, ale u nas nie ma nic Wszystko duże Pamiętam kiedyś w jednym sklepie dzieciowym były śliczne czapeczki za ponad 40 zł, ale to trochę daleko i nie chce mi się tam jechać ... zresztą cena powala

Cytat:

wybieracie się gdzieś na sylwestra ?? my z tz zostajemy sami w domku a wszyscy znajomi idą na imprezki i tak trochę szkoda. Za to za rok sobie odbijemy

a tak w ogóle to dzisiaj tz wraca z delegacji ale te 4 dni mi śmignęły. I teraz będzie miał 2 tygodnie wolnego
Nie, zostajemy w domku I super, pasuje mi to
Super, że TZ tak szybko wraca i zostanie dłużej

Cytat:

tak trochę mi przykro i dziwnie, bo czuję się źle z faktem, że ja tylko na niego lecę, a on na mnie nie... może go odstraszyły rozstępy, moje 17 kg, gruba japa albo se znalazł inną :ryczde-smarkam:
Aleś wymyśliła

Stary 2011-12-29, 21:04   #912
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A co planujecie używać do codziennej pielęgnacji pupy maleństwa Podobno te wszystkie kremy / maści które mają w składzie cynk powinno się stosować profilaktycznie raz na dobę najlepiej na noc ale co w takim razie przy każdorazowej zmianie pieluszki
Ja planuje używać linomag

Cytat:
My zostajemy sami w domu, właśnie dziś zrobiliśmy sobie zakupy, przygotujemy pyszności do jedzenia i bedziemy świętować w trójkę
Zapraszali nas znajomi, ale ja nie mam siły na imprezki
Stary 2011-12-29, 21:07   #913
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzien dobry

Uska Ty dobra jestes tydzien po cesarce i biegasz po miescie, a w miedzy czasie karmisz malego

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Tym bardziej, że od 3 lat leczę się na niedoczynność tarczycy i dzięki leczeniu i diecie i ćwiczeniom duuuużo schudłam do rozmiaru 40 - a po ciąży pewnie znowu będzie romiar 46-48. Ale jak raz schudłam to drugi raz też się musi udać! co nie zmienia faktu, że dołka z tego powodu mam.
schudniesz kochana, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
magda a gdzie konkretnie byłaś? Anglia? Szkocja?
Dzięki za kciuki
w Anglii dokładnie w Weston koło Bristolu

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:07   #914
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Kochana Ty się nie przejmuj teraz, bo do grobu się wpędzimy!
Ja mam niewiele mniej niż Ty, ale jestem dużo niższa, więc będziemy razem zrzucać i jakoś radę damy

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:11   #915
AgaMili
BAN stały

Czesc
10 stron mam do nadrobienia
Wczoraj od 22.00 dostałam skurczy trwających 10 sekund , co 15 minut. Położyłam się o 1.00 i miałam nadzieję że przejdą. Na szczęście tak też się stało. Ale powiem wam że torby nadal nie kupiłam. Tż żartował że spakujemy się w siatkę. Jutro dokupię

Cytat:
1. Ma któraś z Was książkę Zawitkowskiego "Mamo tato co ty na to?" zastanawiam się właśnie czy zamówić bo gość ma rewelacyjne podejście do dzieci i z tego co widziałam na necie potrafi "zaczarować" chyba każde maleństwo

2. I pytanie blondynki... Czy od początku będziecie miały pościel w łóżeczkach (tj. poduszkę i kołderkę)? Wydaje mi się to mało bezpieczne, tym bardziej że na początku maluszek będzie pewnie spał w rożku a potem w śpiworku...
1. Nie mam i nie zamierzam kupować żadnych książek dot. wychowania dzieci
2. Na początku mały będzie w rożku a później w pościeli. Pościel ubiorę i położę w łóżeczku a mały będzie spał na niej. Tak jak to było z Milenką

Anabellita wystarczy uprać poszewki. Kołderki i poduszki nie trzeba.
A co do pościeli do wózka to nie mam. Mam spiworek.

Cytat:
a ja jestem wkur*** na maksa przed chwila moj tz powiedzial, ze w sylwestra nie moze duzo pic, bo... w nowy rok jedzie do pracy. Jesli pojedzie(do UK) w nocy z niedz na pon to wroci w czwartek! Ja mu na to,ze jesli nie urodze do sylwestra ma zostac i byc w pogotowiu,bo przeciez porod lada chwila!!!
Ehh faceci. Madziu nie denerwuj się, wiesz że jak się ma tic taca to trudno samemu się wysilić i pomyślec. Trzeba im pomóc. Mój np tak się struł w święta że na sylwestra bedziemy pic piccolo

Anabellita
łał urządzenie do oddawania moczu w pozycji stojącej wymiata

N1KOTYNKA gratulacje

Cytat:
Do tej pory to wyglądało tak, że sprawdzała mocz paskami, mierzyła mi ciśnienie, tętno dziecka, obwód mojego brzucha, pytała ogólnie czy dobrze się czuje i ustalała kolejną wizytę i to wszystko.
Dokładnie tak wyglądają moje wizyty u położnej. Dzis jej mówiłam o skurczach a ona nic. Uśmiechnęła się tylko i powiedziała że to normalne a jak będą regularne żebym jechała do szpitala

Snesha i Ty nadal pracujesz? Chyba jedyna na wątku

Agatek to dzidziol już prawie 3 kg ma. bedzie dobrze

Cytat:
1.Mamusie, które będą przewijały dzidziole na komodzie
kupiłyście przewijak twardy czy miękki bo ja chyba skłaniam się ku temu że miękki wystarczy ? jaka jest wasza opinia

2. który rożek byłby najlepszy ? koniecznie usztywniany?
jeśli dzidzia w nocy w nim spi to wyjmujemy usztywnienie?
http://allegro.pl/rozek-becik-podusi...016642122.html
http://allegro.pl/rozek-becik-usztyw...016642124.html
http://allegro.pl/rozek-becik-z-haft...016642123.html
http://allegro.pl/rozek-kapturek-usz...016642121.html

z góry dziękuję za sugestie
1. miekki
2. ja mam usztywniany. usztywnienia nie wyjmuję.

Annyonne ja będę używać zasypki Alantan do pupy na codzien a na zaczerwienienia sudocrem.

Co do sylwestra to zostajemy we trójkę. Kupimy fajerwerki i na ogrodzie o północy z Milenką puścimy i wypijemy Picollo

Ja mam takie pytanko. Ile urlopu będą mieć wasi tż?? Mój 3 tygodnie a pracuje na noce i boję się jak dam rade sama od 18.00 do 6.00...

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-29 o 21:13
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:12   #916
ultraradiola
Wtajemniczenie

agawoo kupiłaś rożek w żyrafki

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:17   #917
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

my w sylwestra siedzimy w domku kupimy picolo i mamy zamiar się nim upic
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:22   #918
Anabellita
Zadomowienie

Nooo ładnie... wystarczy na kilka godzin spuścić Was z oka i już kolejna rozpakowana

NIKOTYNKA GRATULACJE!!!

Od dziś zaczynam czytanie naszego forum od sprawdzenia na pierwszej stronce czy już któraś nie urodziła

No a teraz lecę nadrabiać

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:24   #919
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ale moj szkrab się dzisiaj wierci jak szalony...... ;/
Stary 2011-12-29, 21:45   #920
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Heloł

Też mi brakuje czapeczki i chyba zamówię na allegro. W sklepach niby są już przeceny ale rozmiarów brak :/ Widziałam na bazarach, ale średnio mi się podobają a na allegro widziałam nawet fajne i chyba w końcu zamówię

Cytat:
Nie kupuję. Chyba wystarczy takie kółko dziecięce do wody

Cytat:
Kula szpiegula
A na serio, to po porodzie dzidek wszystko z Ciebie wyssa Kiedyś do naszego biura przyszła mama naszej klientki, która właśnie urodziła i mówi do nas, że jej córka strasznie schudła po porodzie, bo dziecko wszystko z niej wysysa Dosłownie jak jakiś pasożyt

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanko. Ile urlopu będą mieć wasi tż?? Mój 3 tygodnie a pracuje na noce i boję się jak dam rade sama od 18.00 do 6.00...
Mój nie będzie miał Pracuje na zlecenie Ale mam nadzieję, że rodzice i brat pomogą
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:45   #921
ultraradiola
Wtajemniczenie

to w tym roku w sylwestra chyba każda będzie "upita" piccolo

a mój malutki ma dzisiaj dość często czkaweczkę brzusio podskakuje jak oszalały

dziewczyny mam trochę dziwne pytanie czy wasze cipulki tez są takie sinawe tak jakby bardziej ukrwione na dole bo ja dzisiaj pierwszy raz takie coś widzę i się zastanawiam czy to normalne czy zacząć się bać że coś jest nie tak przepraszam za takie pytanie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:45   #922
bambusiek
Zakorzenienie

Cześć

Weszłam tylko, żeby się dowiedzieć jak Nikotynka i super, że to już

GRATULACJE!!!

Dopiero co wróciliśmy od naszej przyjaciółki połaziliśmy troszkę, dużo pojedliśmy (świeży wiejski chleb z dobrym masełkiem + prawdziwy swojski pomidorek z cebulką), ja zresztą jak mały odkurzacz
No, ale czuję się bardzo zmęczona, więc zmykam Będę rano
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:51   #923
magda1804
Rozeznanie

Cytat:

dziewczyny mam trochę dziwne pytanie czy wasze cipulki tez są takie sinawe tak jakby bardziej ukrwione na dole bo ja dzisiaj pierwszy raz takie coś widzę i się zastanawiam czy to normalne czy zacząć się bać że coś jest nie tak przepraszam za takie pytanie
Ultraradiola moj z kolei drugi sylwester jak obejdzie sie bez alkoholu rok temu pracowalam caaala noc, wiec tez nie pilam

co do pytania: ja tez taka mam i do tego jeszcze jakby opuchnieta ale to niby normalne

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:51   #924
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

a mój malutki ma dzisiaj dość często czkaweczkę brzusio podskakuje jak oszalały

to jest jak najbardziej normalne i prawdopodobnie masz tak od początku ciązy tylko nie zwróciłas uwagi
Stary 2011-12-29, 21:51   #925
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc

mój ma mieć dwa tygodnie

Cytat:

Ja tak mam więc to chyba normalne :p

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:58   #926
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Ja taką dostałam, sama pewie bym nie kupiła, ale dobrze że mam bo ona jest też dobra na pana H
Cytat:
Czesc
10 stron mam do nadrobienia
Wczoraj od 22.00 dostałam skurczy trwających 10 sekund , co 15 minut. Położyłam się o 1.00 i miałam nadzieję że przejdą. Na szczęście tak też się stało.

Dobrze że skurcze przeszły

Co do utlopu mój ma 0, no chyba że się okaże że będe się fatalnie czuła to weżmie bezpłatny.
Jak urodze zaraz z początkiem roku to mama mi pomoze bo jest w Ie do 8mego stycznia.

Cytat:
my w sylwestra siedzimy w domku kupimy picolo i mamy zamiar się nim upic
Hehe my do dzisiaj tez mieliśmy plan na pikolo w domu ale możliwe ze wyjdziemy ze znajomymi do knajpki obok domu. jak by sie zaczęło coś dziać to spoko, bo w tedy już mogę rodzić

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Ultra myślę ze to normalne, moja od jakiegoś czasu ma inny kolor i jest opuchnięta
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:59   #927
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie wytrzymam...patrzcie co ja na all znalazłam
http://allegro.pl/shewee-lejek-dla-k...021980160.html
a ta cena!
niezłejak to znalazłaś?
Cytat:
Eliza u mnie na porodowce sa łóżka dokładnie takie:
http://www.famed.com.pl/lozko_porodowe_lm-01,p,182.html

kiedy rodzi sie dziecko, łóżko dopasowuja tak jak Tobie najbardziej pasuje, czyli zazwyczaj jest to pozycja siedząca lub półleżąca. Slyszalam, ze niektore kobiety rodza na kolanach, ale nie wiem czy w polskich szpitalach
u mnie w szpitalu ponoć można w jakiej pozycji się chce..tak mówiła położna ale zobaczymy jak będzie w praktyce
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
N1KOTYNKA URODZIŁA

Wczoraj o 22:55 przez cc
Córcia waży 3400 i mierzy 55cm
Nie obyło się bez komplikacji

Pozdrowienia dla nas wszystkich a szczegóły będą jak wróci do siebie
gratulcje!!!! oby omplikacje nie były poważne żadne
Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
HEJ MAMUSIE

We wtorek byłam na wizycie, z małym wszystko dobrze, waży ok 3200 co mnie cieszy że nie wyrwał się za bardzo z wagą, lekarz zdziwiony że zdążyłam jeszcze w dwupaku na wizytę przyjść, szyjka 1,5 cm miękka ale jeszcze żadnego rozwarcia ani nic nie ma więc leżę w łóżku i zaciskam nogi co by mały urodził się w nowym roku. Na sam koniec ciąży gdzie tak dobrze się trzymałam mąż zaraził mnie przeziębieniem, mam taki katar że masakra, leże kicham i zdycham. Stopy i dłonie nadal opuchnięte ale byle do pierwszego a potem niech się dzieje co chce.
masz jakiś sposób na katar? jejku jaki mam okropny wielki i w ogóle ledwo żyje przez niego....oddychać się nie da nawet z pogadaniem z kimś mam problem bo zaraz się zasapuję
jeszcze mi ginka powiedziała że za tydzien przewiduje poród i się boję że tym smarkaniem i kichaniem wywołam go wcześniej
Cytat:
mam to samo z kopaniem, ale tylko syknę i grożę: "czekaj, czekaj, tylko wyjdziesz... " na plecach- też mi słabo- nie polecają w ost tygodniach, poza tym robi mi się gorąco kilka razy dziennie, duszno, serce zwalnia i wtedy robię głębokie wdechy; niby to normalne, ale męczące...

skurcze mnie atakują 5-6x na dzień pomimo brania magnezu

czekam na rozwój wydarzeń... ciekawe czy pomyśli o świecach itp itd...

tak trochę mi przykro i dziwnie, bo czuję się źle z faktem, że ja tylko na niego lecę, a on na mnie nie... może go odstraszyły rozstępy, moje 17 kg, gruba japa albo se znalazł inną :ryczde-smarkam:
super Agatku że wróciłaś
nie kazał ci lekarz odstawić magnezu? ja juz mam nie brać nic ani nospy ani magnezu(bo to skurcze powstrzymuje a juz ponoć jestem prawie gotowano a skurcze pomagają organizmowi w przygotowaniu do porodu)a termin mam na później niż ty...ale pewnie się wypakuję wczesniej skoro takie są wróżby

i nawet tak nie myśl jesteś dla swojego małża boginią ale on się pewnie boi że coś "wam" zrobi
Cytat:

a tak w ogóle to dzisiaj tz wraca z delegacji ale te 4 dni mi śmignęły. I teraz będzie miał 2 tygodnie wolnego
my się wybieramy na 2-3h do siostry tz i jej narzeczonego...nawet pozwoliłam tz się napić 2-3piw(ale jestem chyba za dobra dla niego)
Cytat:

Niedawno mieliśmy księdza po koledzie,dobrze ,ze sąsiadka przyszła i zapytała czy przyjmujemy bo tak byśmy nic nie wiedzieli.Dobrze że zaczął od naszego bloku bo nie musieliśmy na niego długo czekać.
Boroo ja miałam takie bóle ,że wyłam normalnie ,pojechałam do szpitala i tam mi podali w zastrzykach papawerynę i pomogło,wiec może się przejedź i coś ci podadzą
a do nas miał ksiądz dzisiaj przyjść (ja przeoczyłam termin) akurat mój brat przyjechał i parka znajomych, torby wszedzie, bałagan, gwar i jeszcze piwko pili (oprócz mnie i męża) a tu wchodzą kolędnicy( mój brat ich wpuścił) no i śpiewają sobie i za moment zaczynają pisać na drzwiach...a mój brat "a co wy robicie? to ksiądz idzie?" jak to usłyszałam to myślałam że z krzesła spadnena szczęście brat powiedział że nie przymujemy- chociaż bardzo chciałam żeby mieszkanie poświęcił dla Lilki- no cóż nie zdążyłam a z gośćmi to nie wiem co miałabym zrobić
Cytat:
ja mam zamiar kupić ale to raczej mam zaplanowane na po porodzie że kupie w szpitalu
Cytat:
dzien dobry

no pięknie! ale masz super dzidziuś pewnie grzeczny co? i możesz juz kupowac normalne rozmiary?
kobietki wlewacie tyle nadziei w moje serce
Cytat:
mój z tego co wiem to tez kolo3tyg

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:01   #928
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Ilee?? Ale to za sam wymaz czy z wizytą już cena??
tyle za sam posiew plus oczywiście wizyta
Cytat:

mój pewnie weźmie sobie 2tygodnie, zresztą zobaczymy jak wyjdzie. Ma 26 dni z tego roku jeszcze niewykorzystanych wiec nie jest źle
a zaraz kolejne 26d plus 2tyg tacierzyńskiego wiec spoko \
a czemu boisz się czy dasz radę masz już jedno dziecko odchowane wiec doświadczenie i wiesz czego się spodziewać

Cytat:
ale moj szkrab się dzisiaj wierci jak szalony...... ;/
a mój właśnie dziś pierwszy dzień tak nie szaleje jak zazwyczaj

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:03   #929
Lucy1111
Zakorzenienie

dzięki za odpowiedzi. ja niestety nie mam nawet kółka do wody, dziecięcego :/ więc tak czy tak będę musiała w któreś zainwestować.

Cytat:
t
niestety też tak mam od jakiegoś czasu. Wargi są nabrzmiałe, jakby spuchnięte. Kolor tez taki sinawy jakby :/ A wszystkie żyły uwypuklone Gdy się zobaczyłam tam, na dole, to
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:04   #930
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/magiczna-lampka-gi...023742593.html

zauroczyła mnie ta lampka chyba kupię Lence zamiast lamki z Ikei
he he fajniutka

Cytat:

my tez w domku z Igą, dzisiaj moje dwa łobuziaki wracając z przedszkola byli na zakupach i przywieźli m.in picolo na sylwka córa cała zadowolona, bo obiecałam jej ze wypijemy go z prawdziwych kieliszków to poczuła się taka "dorosła"

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
anankee no super że chociaż jedna chwali ręczny laktator i to z aventu bo ja nie mam zamiaru wydawać tyle kasy na elektryczne a chciałam kupić właśnie ten z aventu i już się przestraszyłam że to jakieś badziewie, chociaż koleżanka go miała i też chwaliła ogólnie to odciąganie pokarmu to nic przyjemnego przynajmniej jak dla mnie i może dlatego te ręczne laktatory nie są tak chwalone
ja też pisałam kiedys, że wcale nie jest tak najgorzej...owszem trzeba się namachać, ale idzie się przyzwyczaić... i tez mam ten z aventu własnie

Cytat:
dzien dobry

rety, ale ty masz powera

Cytat:

owszem tez tak mam

zrobiłam sobie pedicure i to całkiem sama ale się nieźle przy tym zmachałam...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości