|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Heloł
![]() My wróciliśmy z zakupów z TZtem, ludzi tyle i kolejki takie, jakby impreza sylwestrowa miała trwać miesiąc Ale kupiliśmy rożek, pampersy, małą paczkę chuteczek do szpitala, większą trobę dla mnie i jeszcze parę innych rzeczy Z takich pilniejszych to jeszcze mi została ciepła czapeczka dla małej na wyjście ze szpitala, ale nigdzie w tych naszych super sklepach nie ma :/ Chyba na all zamówię ![]() Cytat:
Zarządzenie zostało sformułowane tak specyficznie, że mnie bardzo ładnie i z gracją ominęło ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę robić kolację i nadrabiam dalej
|
|
|
#903 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do seksu to ja mimo +15kg, mega rozstepow na udach i cyckach nie moge meza od siebie odgonic... tzn w sumie to tego nie robimy a on co noc twardo probuje.... ja sie boje wywolac porod narazie, planuje po 10 stycznia zaczac dzialac ale co wyjdzie w praktyce ![]() Dzieki ja w koncu moglam odetchnac bo wszystko trzeba bylo zalatwic od zera, wszystkie meble, lampy, zaslony, podlogi, kafelki.... matko jak ja sie ciesze ze juz jestem po Kasik wpisz mnie prosze z powrotem na liste tp z OM mam na 8.02 (z usg na 20 stycznia maly jest sporawy )Cytat:
Ja was wszystkie kojarze ale troche podczytywalam a ostatnie 3 tyg bylam bez neta no ale w koncu jestem a to ze nie urodzilam to cud po takiej bieganinie ale moja szyjka jest nieugieta ![]() Znowu miło ![]() Co do sylwka to my siedzimy w domu jeszcze sie nim nie nacieszylismy i tym spokojem wiec wyjscia odpadaja zreszta od kilku dni tak mnie boli kark i okolice łopatek ze nawet nigdzie bym nie wysiedziala
|
||
|
|
|
#904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie to wsypuję do miseczki około 2-3 łyżki sody i dolewam octy po troszeczku i mieszam aż powstaje taka konststencja śmietany i to nakładam na ten przypalony tłuszcz chwilę zostawiam i gąbeczką trę ale nie mocno i zeszło Nie umiem tak jak Wy cytować odpowiedzi, jakaś ciemna jestem masa
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2011-12-29 o 20:43 |
|
|
|
|
#905 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny! byliśmy dzisiaj z tż u jego chrześnicy. Pogadałam sobie z koleżanką o porodzie i tych wszystkich innych rzeczach... Poradziła mi, by zaopatrzyć się w poduszkę z dziurką, taką po porodzie http://allegro.pl/poduszka-z-dziurka...005411145.html
bo ból przy siedzeniu jest podobno straszny. Czy któraś z Was ma takową? Albo ma zamiar kupić? |
|
|
|
#906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zostajemy w domu sami. Święta prawie całe spędziliśmy w gościach i to było straszne. Bardzo męczące. We wtorek nie podniosłam się z łóżka tak mnie wszystko bolało... mąż chciał zaprosić znajomych ale kategorycznie powiedziałam Nie. Cytat:
Ja kupiłam czapeczkę za UWAGA 32 zł, tańszych nie było |
||
|
|
|
#907 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() caly dzien latalam po miescie z przerwami na cyca kupilam buty i pplaszczyk ![]() Nikotynka gratulacje
|
#908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- cena - wygoda - można położyć na każde krzesło czy fotel - napompowujesz tak jak pasuje (pod siebie) na odpowiednią miękkość
|
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() przed ciążą byłam okraglutka ale teraz to jestem kula szpiegula. Tym bardziej, że od 3 lat leczę się na niedoczynność tarczycy i dzięki leczeniu i diecie i ćwiczeniom duuuużo schudłam do rozmiaru 40 - a po ciąży pewnie znowu będzie romiar 46-48. Ale jak raz schudłam to drugi raz też się musi udać! co nie zmienia faktu, że dołka z tego powodu mam. |
|
|
|
|
#910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki za kciuki |
|
|
|
|
#911 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wszystko duże Pamiętam kiedyś w jednym sklepie dzieciowym były śliczne czapeczki za ponad 40 zł, ale to trochę daleko i nie chce mi się tam jechać ... zresztą cena powala Cytat:
Super, że TZ tak szybko wraca i zostanie dłużej ![]() Cytat:
|
|
|
#912 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zapraszali nas znajomi, ale ja nie mam siły na imprezki
|
|
#913 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tydzien po cesarce i biegasz po miescie, a w miedzy czasie karmisz malego![]() Cytat:
w Anglii dokładnie w Weston koło Bristolu
|
|
#914 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam niewiele mniej niż Ty, ale jestem dużo niższa, więc będziemy razem zrzucać i jakoś radę damy
|
|
#915 | ||||
|
BAN stały
|
Czesc
![]() 10 stron mam do nadrobienia ![]() Wczoraj od 22.00 dostałam skurczy trwających 10 sekund , co 15 minut. Położyłam się o 1.00 i miałam nadzieję że przejdą. Na szczęście tak też się stało . Ale powiem wam że torby nadal nie kupiłam. Tż żartował że spakujemy się w siatkę . Jutro dokupięCytat:
2. Na początku mały będzie w rożku a później w pościeli. Pościel ubiorę i położę w łóżeczku a mały będzie spał na niej. Tak jak to było z Milenką Anabellita wystarczy uprać poszewki. Kołderki i poduszki nie trzeba. A co do pościeli do wózka to nie mam. Mam spiworek. Cytat:
. Trzeba im pomóc. Mój np tak się struł w święta że na sylwestra bedziemy pic piccolo ![]() Anabellita łał urządzenie do oddawania moczu w pozycji stojącej wymiata ![]() N1KOTYNKA gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Snesha i Ty nadal pracujesz ? Chyba jedyna na wątku![]() Agatek to dzidziol już prawie 3 kg ma. bedzie dobrze![]() Cytat:
2. ja mam usztywniany. usztywnienia nie wyjmuję. Annyonne ja będę używać zasypki Alantan do pupy na codzien a na zaczerwienienia sudocrem. Co do sylwestra to zostajemy we trójkę. Kupimy fajerwerki i na ogrodzie o północy z Milenką puścimy i wypijemy Picollo ![]() Ja mam takie pytanko. Ile urlopu będą mieć wasi tż?? Mój 3 tygodnie a pracuje na noce i boję się jak dam rade sama od 18.00 do 6.00... Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-12-29 o 21:13 |
||||
|
|
|
#916 |
|
Wtajemniczenie
|
agawoo kupiłaś rożek w żyrafki
![]() ![]()
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
my w sylwestra siedzimy w domku
kupimy picolo i mamy zamiar się nim upic
|
|
|
|
#918 |
|
Zadomowienie
|
Nooo ładnie... wystarczy na kilka godzin spuścić Was z oka i już kolejna rozpakowana
NIKOTYNKA GRATULACJE!!! Od dziś zaczynam czytanie naszego forum od sprawdzenia na pierwszej stronce czy już któraś nie urodziła No a teraz lecę nadrabiać
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
ale moj szkrab się dzisiaj wierci jak szalony...... ;/
|
|
|
|
#920 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A na serio, to po porodzie dzidek wszystko z Ciebie wyssa Kiedyś do naszego biura przyszła mama naszej klientki, która właśnie urodziła i mówi do nas, że jej córka strasznie schudła po porodzie, bo dziecko wszystko z niej wysysa Dosłownie jak jakiś pasożyt ![]() Cytat:
Pracuje na zlecenie Ale mam nadzieję, że rodzice i brat pomogą
|
||||
|
|
|
#921 |
|
Wtajemniczenie
|
to w tym roku w sylwestra chyba każda będzie "upita" piccolo
a mój malutki ma dzisiaj dość często czkaweczkę brzusio podskakuje jak oszalały ![]() ![]() dziewczyny mam trochę dziwne pytanie czy wasze cipulki tez są takie sinawe tak jakby bardziej ukrwione na dole bo ja dzisiaj pierwszy raz takie coś widzę i się zastanawiam czy to normalne czy zacząć się bać że coś jest nie tak przepraszam za takie pytanie
|
#922 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Weszłam tylko, żeby się dowiedzieć jak Nikotynka i super, że to już GRATULACJE!!! ![]() ![]() ![]() Dopiero co wróciliśmy od naszej przyjaciółki połaziliśmy troszkę, dużo pojedliśmy (świeży wiejski chleb z dobrym masełkiem + prawdziwy swojski pomidorek z cebulkąNo, ale czuję się bardzo zmęczona, więc zmykam Będę rano
|
#923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do pytania: ja tez taka mam i do tego jeszcze jakby opuchnieta ale to niby normalne
|
|
#924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój ma mieć dwa tygodnie ![]() Cytat:
Ja tak mam więc to chyba normalne :p |
||
|
|
|
#926 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do utlopu mój ma 0, no chyba że się okaże że będe się fatalnie czuła to weżmie bezpłatny. Jak urodze zaraz z początkiem roku to mama mi pomoze bo jest w Ie do 8mego stycznia. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Ultra myślę ze to normalne, moja od jakiegoś czasu ma inny kolor i jest opuchnięta
|
|
#927 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
oby omplikacje nie były poważne żadne![]() Cytat:
![]() jeszcze mi ginka powiedziała że za tydzien przewiduje poród i się boję że tym smarkaniem i kichaniem wywołam go wcześniej ![]() Cytat:
nie kazał ci lekarz odstawić magnezu? ja juz mam nie brać nic ani nospy ani magnezu(bo to skurcze powstrzymuje a juz ponoć jestem prawie gotowa no a skurcze pomagają organizmowi w przygotowaniu do porodu)a termin mam na później niż ty...ale pewnie się wypakuję wczesniej skoro takie są wróżbyi nawet tak nie myśl jesteś dla swojego małża boginią ale on się pewnie boi że coś "wam" zrobi Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() kobietki wlewacie tyle nadziei w moje serce Cytat:
|
|
#928 | |
|
Zadomowienie
|
tyle za sam posiew
Cytat:
![]() a zaraz kolejne 26d plus 2tyg tacierzyńskiego wiec spoko a czemu boisz się czy dasz radę masz już jedno dziecko odchowane wiec doświadczenie i wiesz czego się spodziewać ![]() a mój właśnie dziś pierwszy dzień tak nie szaleje jak zazwyczaj
|
|
|
#929 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedzi. ja niestety nie mam nawet kółka do wody, dziecięcego :/ więc tak czy tak będę musiała w któreś zainwestować.
Cytat:
Gdy się zobaczyłam tam, na dole, to
|
|
|
|
|
#930 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
córa cała zadowolona, bo obiecałam jej ze wypijemy go z prawdziwych kieliszków to poczuła się taka "dorosła" ![]() Cytat:
i tez mam ten z aventu własnieCytat:
![]() Cytat:
zrobiłam sobie pedicure ale się nieźle przy tym zmachałam... |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

skoro siedzę na zwolnieniu
Zarządzenie zostało sformułowane tak specyficznie, że mnie bardzo ładnie i z gracją ominęło 

tylko kaskę szykuj 

a on co noc twardo probuje.... ja sie boje wywolac porod narazie, planuje po 10 stycznia zaczac dzialac ale co wyjdzie w praktyce 

zeby teraz z gorki bylo

Gabrysia - 09.02.2012 
? Chyba jedyna na wątku

przepraszam za takie pytanie