|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
Cytat:
ale zdecydowanie wyraźniej się wierci. Bo ona częsciej się wierci niż kopie - przynajmniej mam takie wrażenieCytat:
![]() desia - oby zastrzyki pomogły! Cytat:
także czas ten spędziłam w domku i się nie nudziłam. ale za to po jakiś 3 godzinach od wypicia tego napoju zaczęły mi się trząść ręce i zrobiło mi się mega słabo. ale wynki ok. cukrzycy nie mam. przynajmniej tak twierdzą ![]() Cytat:
![]() w Polsce jest moda na nowoczesność i co idę do któreś znajomej to po remoncie okazuje się że ma mieszkanko zrobione dokładnie tak samo jak 3 poprzednie znajome szablonowo a łóżeczko jest przepiękne absolutnie przepiękne tylko pewnie drogie było... Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
Monia - ja już mam koszulę 14 - więc do produ będzie 16 (!) Cytat:
ja też
|
||||||||
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
No ja ociężała a Mała Andrea tak świruje, że jakbym się postarała to mogłabym ją złapać za stopę
Idę się kąpać...płetwal błękitny w wodzie nie czuje swojej masy ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Co do piżam, to dalej wchodzę w swoje przedciążowe Mki. Koszul nocnych jeszcze nie mam bo nie lubię, ale cóż...do szpitala jest wymóg. Ja też będę miała nieźle wypchaną torbę do szpitala. Tyle rzeczy mam na kartce od położnej .---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- I tak w ogóle to przegapiłam studniówkę. Była 2 dni temu. Więc spóźnione
|
|
|
|
#1323 |
|
Raczkowanie
|
19claudia91, gosia dziękuje bardzo
Jolka ja będę zamawiać na allegro łóżeczko na pewno. Takie kołyskowe, co potem te łuki możesz odczepić i masz zwykłe łóżeczko. Powiedzmy, że coś takiego http://allegro.pl/kolyska-przystawka...023159765.html Ja w ogóle stawiam na łóżeczko z funkcją kołyski i wózek 3 funkcyjny, tak samo sterylizator do butelek z funkcją podgrzewania mleka. Cytrynka to się ubierz w koronki i pończoszki, weź go z zaskoczenia jak będzie siedział przy komputerze. Może po takiej akcji na codzień byłby bardziej Tobą zainteresowany niż tą cholerną grą na kompie. ![]() A ja dopiero dotarłam do domu. Oddałam laptopa do naprawy, trzymali 1,5 miesiąca i w końcu powiedzieli, że nie umieją naprawić i mam sobie wybrać innego z ich sklepu. Wybrałam innego, tańszego niż ten poprzedni, zostało 300 zł różnicy więc kazali wybrać coś ze sklepu. Kupiłam czajnik na kabelek, DVD z myślą, że mała będzie sobie oglądała Krecika (którego uwielbiam z dzieciństwa ) czy Reksia i depilator i zdołałam też do tych trzech rzeczy jeszcze dobrać album ''PIERWSZY ROK'' gdzie się wpisuję różne rzeczy na pamiątke i wkleja zdjęcia. Wolałabym, żeby takie bajki oglądała niż jakieś porąbane co teraz tworzą. Pozwoliłam sobie dzisiaj na mięso kebabowe z frytkami i herbatka do tego obowiązkowo bo u mnie posiłek bez herbaty to nie posiłek. A za chwilę będę się oswajać z depilatorem, najpierw poczytam bo na samą myśl mnie boli
|
#1324 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, próbuje Was trochę nadrobić
U mnie twardnienia brzucha dalej są i chyba szyjka mi się skróciła. Waga w miarę stoi, od miesiąca tylko 0,5 poszło w górę. |
|
|
|
#1325 |
|
Zakorzenienie
|
peti mam zakaz seksu przynajmniej do usg pozniej zobaczymy poza tym maz mi ostatnio zrobił wykład ze to ja powinnam rozkradać nogi na kazde jego żądanie bo sie mu sie postarać
|
|
|
|
#1326 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma za co Masz zadatki na modelkę ![]() O matko co do depilatora nie odważyłabym się = kiedyś koleżanka próbowała miała tak czerwone nogi że wywaliła dziadostwo
|
|
|
|
|
#1327 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się zastanawiam co mnie tak od 3dni ciągnie do jedzenia jak nigdy wcześniej czy to ja czy to dziecko chce aż tyle
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- peti ja takiego łóżeczka nie chce, chcę zwykłe tradycyjne w zestawie najlepiej z szufladą choć nie koniecznie.---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- co do depilatora też jakoś nie przemawia do mnie wolę maszynkę i tylko i wyłącznie różową Giletta inne dla mnie to szajs.
|
|
|
|
#1328 |
|
Wtajemniczenie
|
Zariah oj ta lubie w ogole stare meble, ale nie palacowe (ludwik XVI czy tego rodzaju to odpada jak rowniez wysoki polysk),ale konkretne debowe meble lub orzechowe, albo z drzewa rozanego uwielbiam. a lozeczko kosztowalo £199 (przecenione z £299) + materac £75 (przeceniony ze £150). a ze promocje sa prawie wszedzie to cale Norwich bylo tak zakorkowane ze brak slow, wiec bylismy szczesliwi jak dojechalismy do siebie na wioske a tu taki spokoj.
|
|
|
|
#1329 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale wracamy do PL więc będzie ikea style ![]() ja też lubię solidne drewno i tradycyjne wzory (co nie znaczy że pałacowe) - lubię meble które mogą posłużyć lata |
|
|
|
|
#1330 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Będę myślała jak się trzymasz jak sama będę czekała w poczekalni ![]() Ja kupuję , ale jeszcze nie wiem jakie. Oczywiście jak mi All wróci do normy bo dzisiaj znowu zaniemogło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Monia łóżko rewelacja...widac że takie porządne, super! Pościel zreszta też śliczna, mimo że taka mało kolorowa. Claudia moja siostra ma ten wózek i bardzo sobie chwali. |
|||||
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Okropny dzisiejszy dzień. Męczący jak nie wiem. Rano wczesnie musialam wstać do lekarza. Mała waży 1207 gram i jest cała i zdrowa. Wszystkie pomiary są ok, ale nadal jest mneijsza o tydzień. Czyli wszystko się zgadza (długie cykle). Potem pojechałam do firmy, do ZUS, i ciąg dalszy remontu. Jak zwykle - podaj, wynieś, przynieś. Ale skoro sama nie mogę za wiele robić, to chociaż tak pomagam. Potem sprzątanie i układanie. Zostały ostatnie porządki, ale nie dziś, bo oboje z TŻ nie mamy już siły. Znalazło się nawet miejsce na łóżeczko
|
#1332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj |
|
|
|
|
#1333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka, każda z nas ma troszkę tłuszczyku, nie martw się Kochana ja ostatnio oglądałam zdjęcia swojej "sesji brzuszkowej" (zrobiła mi siostra, na razie widziałam tylko surowe zdjęcia) to właśnie też zauważyłam przy pachach, na pleckach.. Ale w sumei staram się nie martwic, zrzucimy przy karmieniu! a wyglądasz na prawdę ślicznie, brzuszek jest bardzo kształtny ![]() ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też masz bardzo zgrabny ładny brzuszek! i słodkiego Synka![]() no właśnie - gdzie te 13 kilo!?
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-12-29 o 22:17 |
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ja dzis znow przelotem, jutro dalej mnie nie bedzie, bo wyjezdzam do brata, a wracam 3.01, takze pewnie jako tako na czasie bede dopiero od 4 lub nawet pozniej, bo maz ma urlop jeszcze do 10.01. W kazdym razie, dzis mialam kontrole, wszystko w porzadku, mala rozwija sie prawidolowo, chociaz wg usg nadal o 1-2 tyg starsza... wazy ok 1600g, ma ok 36 cm, na usg widac bylo wloski na glowce no i moje zelazo jest zaskakujaco dobre ... 11,1... z Sandra w tym czasie mialam 9,5 ![]()
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Wtajemniczenie
|
Gucia i karolca super ze wszystko ok!!
|
|
|
|
#1339 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tikki pytałam ale chyba nie zauważyłaś, albo ja przegapiłam odpowiedź. Kupiłaś coś na te krostki? ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
moja też na ostatnim usg wyszła że jest starsza ale to dziwnie bo wychodziłoby że miałam 19 dniowy cykl...
|
|||
|
|
|
#1340 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no coz taki urok ciazy..ale to juz moja ostatnia wiec potem biore sie za siebie o ile synkowie mi pozwola cos kolo siebie zrobic hihi A Ty kochana dawno brzusia swojego nie pokazywalas ![]()
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarz powiedział, że mi nic nie przepisze bo to mi i tak nic nie da. Już przyzwyczaiłam się do swędzenia i mnie nie swędzą |
|
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie w sumie nie przejmuje, bo Sandra tez urodzila sie z 4000g, ja bylam sama duzym dzieckiem (3800 w 37tc), moj maz mial ok 4100g przy urodzeniu... takze czy chce, czy nie, bedzie mi dane pewnie rodzic duze dzieci ![]()
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie, ze z coreczka wszystko dobrze ![]()
|
|
#1344 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro się poprawię i wrzucę coś![]() a co do kolejnych ciąży, to domyślam się że zmiany w ciele są bardziej odczuwalne szczególnie przez samą kobietę. Myślę, że też się o tym przekonam, bo z mężem planujemy dwójkę dzieciaczków. A jak Twój drugi synek będzie taki pomocny jak Filipek, to na pewno będziesz miała troszkę czasu dla siebie ![]() ---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
ale powiedział w ogóle co to jest?
|
||
|
|
|
#1345 |
|
Raczkowanie
|
19claudia91 taka ze mnie modelka jak z koziej dupki trąbka
lubię wszelkie sesje ale profesjonalizm nigdy w grę nie wchodził bo 158 cm wzrostu i wszelkie programy typu ''top model'' to dla mnie żal. latają jak pieski . flowerbombka no posturę dziecka mam. w dziecięcym h&mie się ubieram nadal . i lumpiki mnie też ratują ![]() A ja tu mam wybrane modele wózków, które uważam za świetne chociaż moim faworytem jest Quinny Buzz 3 lub 4 1. kinderkraft - kraft 5 2. quinny - buzz 3 LUB buzz 4 3. coletto - austin 3 4.casual play - s4 5. maxi cosi - speedi SX 6. Graco - Symbio
|
#1346 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mhm, a ja sytuacja z TŻtem ? wszystko gra kochana? |
|
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do mojego drugiego synka, to zastanawiam sie ciagle jaki bedzie mozliwe ze przeciwienstwo Filipa
|
|
#1349 |
|
Raczkowanie
|
19claudia91
No opowiadałm wam ostatnio jak wyszłam do klubu posiedzieć i go spotkałam. Jak mi cudnie wyznał, że nie kocha i nie wróci a wystarczyło, że go za rękę złapałam i już zmienił podejście. W gębie każdy jest mocny wiesz... no ale po pierwsze on sam jest wciąż zagubiony dosyć. Ma 17 lat, chodzi do liceum więc jeszcze nim trochę trzęsie i pewnie cały pierwszy rok po porodzie będzie jeszcze nieskładny. Druga sprawa... ja też byłam zbyt kłótliwa... i przede wszystkim wdrąże w życie to : '' Nie oddzwania. Poszliście na cudowną randkę, postawił Ci nawet deser z bitą śmietaną, było buzi na dobranoc i cisza. W głowie masz tysiące myśli: "pewnie mu się nie spodobałam, jestem brzydka i gruba". Albo: "na pewno ma kogoś i chce mnie tylko przelecieć". Porzuć te myśli i zajmij się czymś pożytecznym jak na przykład książka czy dobry film. Ewentualnie zrób coś dla siebie, abo najlepiej umaluj się, bo wyglądasz jak wiedźma bez makijażu. Wyłączony telefon. Jeszcze gorzej! Na pewno ma cały harem i nie robi nic innego tylko zalicza panienki 24 godziny na dobę. Może od razu jest więźniem z Guantanamo i w między śniadaniem a kolacją z Tobą terroryzuje świat? Obudź się dziewczyno, czasami każdy chce mieć chwilę odpoczynku. Nawet od Ciebie księżniczko. Wyszedł na piwo z kolegami. Straszne! Na pewno będzie alkoholikiem i skończy w jakimś rynsztoku obsikany, brudny i śmierdzący! Pewnie, przecież każdy, kto spotyka się raz czy dwa razy na piwie ląduje na marginesie społecznym. Nie koloryzuje, są i takie dziewczyny. Ma koleżanki. To chyba najcięższa sprawa. Przecież zajęty facet nie może mieć koleżanek! Po co mu one? Nieważne, że miał jeszcze jakieś życie przed związkiem. Kogo obchodzi, że czasem musi pogadać w bardziej cywilizowany sposób niż z kumplami przy barze, gdzie co drugie słowo zaczyna się na k****. Lepiej przywiązać go kajdankami do swojej różowej torebki czekając aż stanie się po prostu kolejną ładną błyskotką do kolekcji. Nie mówi mi o wszystkim. Nie powiedział, że poszedł na zakupy, a wczoraj przyszła do niego mamusia! Przecież to tak ważne! Okłamuje mnie i na pewno to nie był pierwszy raz! Jak to możliwe, nie mogę być z takim człowiekiem! Pewnie ma żonę i piątkę dzieci, które ukrywa w piwnicy. Nie żartuję, widziałam i takie sytuacje. Może nie aż tak absurdalne, ale podobny kaliber. Wbrew wszystkiemu, niektórych rzeczy nie warto opowiadać, bo po co? Znalazłabym wiele takich sytuacji, dzięki którym my kobietki szalejemy jak rozwścieczone pumy, tylko czasami zastanawiam się, kto nas tak zaprogramował? ''
Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-29 o 23:09 |
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Ja już po wizycie. Dziekuję za wszystkie kciuki
![]() Z małą wszystko w porządku, duża dziewczynka już z niej, 1808g waży mam dwa zdjęcia za to - podobno ma mój nos oczywiście śliczna z niej dziewuszka
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

moze do tej pory miala sporo miejsca albo byla tak ulozona ze malo ja czulas
ale zdecydowanie wyraźniej się wierci. Bo ona częsciej się wierci niż kopie - przynajmniej mam takie wrażenie
- więc do produ będzie 16 (!) 
Idę się kąpać...płetwal błękitny w wodzie nie czuje swojej masy

niestety przytylo mi sie sporo, widac tluszczyk, ale wiem ze zrzuce, po Filipku szybko zlecialo
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam dwa zdjęcia za to - podobno ma mój nos