Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 22:20   #1591
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Shira a dziękuję mała dobrze, rozrabia jak rozrabiała, nie śpi, wariuje, smokiem pluje . Ucałuj Żbika od teściowej i narzeczonej, życz zdrówka . PS. ja też nie przesypiam godziny ciągiem .
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja nigdy księdza nie przyjmowałam jak mieszkaliśmy z tżtem w W-wie.
Teraz mieszkamy z rodzicami więc to oni ksiedza przyjmuja u siebie na dole a ja nie mam zamiaru zapraszać ich do naszego mieszkania na górę.
Koperty od nas też nie zobaczy.

Wkurza mnie to zbieranie kopert, jakby ktoś chciał dać pieniądze na kościół to niech zrobi to w czasie mszy świętej, kolęda nie służy do zbierania kasy
heh ja u rodziców na mieszkaniu też nie przyjmowałam, bo nie chciałam wysłuchiwać jaka bezbożna jestem. Teraz pewnie będę miała przeprawę z tym nowym. A w nosie to dzisiaj mam . Tż się dowiedział, że musimy jechać i poprosić księdza o kolędę, bo inaczej nie przyjdzie... (nowo wybudowany dom )

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

mnie się nie chce jak nie wychodzę. A męża nie ma to mnie nie widzi Tłumaczę sobie że mi skóra wtedy oddycha i odpoczywa od makijażu
grunt to dobre tłumaczenie

Brumek a żebyś wiedziała. Może nie w szlafroku, ale w dresach, bez makijażu, zazwyczaj poplamiona (Zuza ulewa a ja co 5 minut nie będę się przebierać). Szkoda gadać... wyglądam jak własna mama ( nic obraźliwego, ale obiecałam kiedyś sobie, że ja po urodzeniu dzieci się nie zapuszczę ).

Plecy mnie bolą. I brzuch.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:23   #1592
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Iustyna, Brumku nie odgryzlam sie bo moja wina była, ale nie musiał od razu wrzeszczec. Wystarczy spokojnie powiedzieć

Eveewe Moj z reguły na mnie nie krzyczy i rzadko sie klocimy (ale ma wybuchowy charakter) Nie pamietam ostatnio kiedy sie klocilismy o cokolwiek. Po urodzeniu Wiki nasze relacje nie zmieniły sie na gorsze jak co u niektórych dziewczyn. Moge powiedzieć ze sie nawet zaciesnily.

Iustyna dziekuje za Odp w sprawie materaca. Czy ktos jeszcze Moze sie wypowiedzieć na ten temat?

BIGOS

Ja gotuje na zeberkach. Surowe lub wedzone. Kroje w paski, zalewam Troche wody i zagotowuje. Dodaje pól na pól: kapusty kiszonej ( przed wsadzeniem do gara plucze w zimnej wodzie i Kroje), kapusty świeżej poszatkowanej. Do tego liść, ziele. Zalewam woda, ale nie za duzo. Powinno byc widac wode dopiero jak sie ugniecie kapuste w garze. Podsmazam na patelni boczek, kawałki mięsa gulaszowego ( Moze byc szynka, lopatka) i pozniej do gara. Czasami daje tez grzyby. Daje tez przyprawe do bigosu. No i gotuje. Jak sie te zeberka ugotuja to wyciagam z gara, oddzielam od kosci, mieso kroje w kostke i spowrotem do gara. Dosmaczam według uznania (sól, pieprz, ostra papryka). Gotuje do momentu az kapustą Bedzie miękka. Mozna dodać Troche przecieru pomidorowego jeśli Bedzie mało kwasne. To wsio
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:36   #1593
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Scio a widzisz pepti chociaż?
Tak jest Pepti (7,06 zł ma kosztować, węc z tego co kojarze to ztaniało), z mlekozastępcych będzie jeszcze isomil za 5 zł i humana sl za niecałe 8 zł - te dwa ostatnie to mleka sojowe)

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Scio jak Ci się chce to mu skrobnij stosownego maila co do jego wiedzy i kompetencji...Matoły
A słyszałyście że nie będzie konkurencji w aptekach i wszędzie będą obowiązywać te same ceny leków? Pewnie dadzą możliwie najwyższe
A dlaczego producent się wycofał? to enfamilu też nie będzie? bo to ten sam producent..

Marina ja z tż tak samo, mało gadam. Mam wrażenie że coś się wypala....
Juz napisałam Enfamil będzie bo jest bez recepty, podobno producent nie dogadał się z Nfz i nie będzie, super ze informują o tym 7 dni przed Nowym Rokiem
Nie będzie konkurencji, rabatów, ja kupowałam Nutre za 9,9 bo dostawałam w aptece rabat (chociaz normalnie kosztuje 14 zł na przewlekłe) a po nowym roku wszedzie będą wszędzie takie same ceny)

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 22:47   #1594
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Iustyna dziekuje za Odp w sprawie materaca. Czy ktos jeszcze Moze sie wypowiedzieć na ten temat?
Ja odnośnie sprężynowego nic nie mogę powiedzieć, ale na pewno mogę polecić materacyk z pianki termoelastycznej. Fizjoterapeuci je najbardziej polecają.

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Brumku, Tymek ładnie zasnął. Mój niestety dalej nie... Widzę, że walczy w łóżeczku ("gryzie" szczebelki, demoluje ochraniacze i ogólna demolka). Cóż mam zrobić "niewiem"

U nas wszystko wporządku. Domek dzisiaj podciągnął się za pałąk i usiadł, ale nie pomagamy mu, kładziemy na płasko i niczym nie obkładamy, żeby nie ułatwiać.
Dzisiaj odebraliśmy już gotowy projekt Od południa mam męża z głowy bo cały czas go studiuje...
No to poza zasypianiem, fajny dzień za Wami Brawo dla Dominisia, że już taki silny jest

Cytat:
Brumku, miałam Tobie jeszcze napisać odnośnie nocnego posta o mojej alergii.
Byłoby mi okropnie ciężko odstawić Domka od piersi, za długo karmię żeby było łatwo, dlatego też bardzo podniosły mnie na duchu słowa lekarza
Wierzę, że nie będziecie musieli rezygnować! Naprawdę

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

mnie się nie chce jak nie wychodzę. A męża nie ma to mnie nie widzi Tłumaczę sobie że mi skóra wtedy oddycha i odpoczywa od makijażu
No chyba że tak

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brumek a żebyś wiedziała. Może nie w szlafroku, ale w dresach, bez makijażu, zazwyczaj poplamiona (Zuza ulewa a ja co 5 minut nie będę się przebierać). Szkoda gadać... wyglądam jak własna mama ( nic obraźliwego, ale obiecałam kiedyś sobie, że ja po urodzeniu dzieci się nie zapuszczę )
No to jadę zobaczyć Bo Ty mi (ze zdjęć) raczej na taką superzadbaną laskę wyglądasz, co to i rano i w środku nocy jest piekna i zadbana

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Dziewczyny, które "znają się" na ćwiczeniach - czy takie sprzęty są fajne? Znacie, lubicie, warto? Któryś lepszy (czyt. skuteczniejszy na pozbycie się cm w talii ):
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_23673.htm
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_23681.htm
Stary 2011-12-29, 22:51   #1595
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Tak jest Pepti (7,06 zł ma kosztować, węc z tego co kojarze to ztaniało), z mlekozastępcych będzie jeszcze isomil za 5 zł i humana sl za niecałe 8 zł - te dwa ostatnie to mleka sojowe)

Juz napisałam Enfamil będzie bo jest bez recepty, podobno producent nie dogadał się z Nfz i nie będzie, super ze informują o tym 7 dni przed Nowym Rokiem
Nie będzie konkurencji, rabatów, ja kupowałam Nutre za 9,9 bo dostawałam w aptece rabat (chociaz normalnie kosztuje 14 zł na przewlekłe) a po nowym roku wszedzie będą wszędzie takie same ceny)

No to urządzili ludzi na cacy...
dobrze,ze mam zapas... około 20 puszek
no na miesiąc starczy a co potem
Stary 2011-12-29, 22:52   #1596
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
No to jadę zobaczyć Bo Ty mi (ze zdjęć) raczej na taką superzadbaną laskę wyglądasz, co to i rano i w środku nocy jest piekna i zadbana
A widzisz jak pozory mylą . Maluję się tylko jak wychodzę, albo jak mam dobry dzień. Nigdy w życiu nie byłam u kosmetyczki, do fryzjera chodzę raz w roku, jak już muszę ( nie lubię tam chodzić, bo nigdy nie wyszłam zadowolona). Maseczki i inne pierdoły też nie.
Eeeee szkoda gadać .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-29, 22:57   #1597
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny, które "znają się" na ćwiczeniach - czy takie sprzęty są fajne? Znacie, lubicie, warto? Któryś lepszy (czyt. skuteczniejszy na pozbycie się cm w talii ):
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_23673.htm
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_23681.htm
ja to laik w temacie ale
sprzęt z 2 linka (tylko bez linek ) mam i jest ok , ale na samą talię wydaje mi sie , że lepiej zadziała coś obrotowego -więc chyba sprzęt z 1 linka.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:01   #1598
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
No to urządzili ludzi na cacy...
dobrze,ze mam zapas... około 20 puszek
no na miesiąc starczy a co potem
nie wiem. Ja po nowym roku próbuje ze zwykłym mlekiem, ale jak parez na ceny to zbankrutuje.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-29, 23:04   #1599
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
nie wiem. Ja po nowym roku próbuje ze zwykłym mlekiem, ale jak parez na ceny to zbankrutuje.
nawet nie mów o bankructwie...
jestesmy na HA ... od 29 do 32 zł za puszkę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:17   #1600
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lila wieczorem zasnęła szybko, bez smoka, bez wielkiego rzucania się po łóżku więc liczę że noc będzie ok..

Kolina ja ten magiczny sposób ze zgaszeniem światła stosowałam ostatnio w nocy, jak Lila się budziła i ani myślała zasnąć. Najpierw nie reaguję w ogóle, nie odzywam się do niej, ale jak widzę i słysze że się coraz bardziej rozkręca to gaszę nocną lampkę która daje półmrok aż robi się totalnie ciemno
Słyszę tylko jęk zawodu ale po jakimś czasie zasypia
ja odkryłam to wczoraj, zwykle zasypia w "codziennym hałasie i świetle" w zależności od pory dnia
wieczorami też przy małym świetle, ale ostatnio robił maratony do północy, 1 lub 2 w nocy
dzisiaj tez był strasznie zabawowy więc pasł baranki a potem wygłupiał się w łóżeczku, zrobiłam parę zdjęć i dałam do klubu

Cytat:
Shira a dziękuję mała dobrze, rozrabia jak rozrabiała, nie śpi, wariuje, smokiem pluje . Ucałuj Żbika od teściowej i narzeczonej, życz zdrówka . PS. ja też nie przesypiam godziny ciągiem . heh ja u rodziców na mieszkaniu też nie przyjmowałam, bo nie chciałam wysłuchiwać jaka bezbożna jestem. Teraz pewnie będę miała przeprawę z tym nowym. A w nosie to dzisiaj mam . Tż się dowiedział, że musimy jechać i poprosić księdza o kolędę, bo inaczej nie przyjdzie... (nowo wybudowany dom )
kurcze to może ja też "powinnam" go zaprosić do nowego domu?
pomimo zwyczaju że jak chcesz księdza na kolędzie to masz stać przed domem i czekać na niego w innym przypadku odczytuje to jako brak zaproszenia
wyobraźcie sobie jak stoję przed domem z dzieckiem na ręku i czekam na palanta... no bo jeśli trafi na dzień że będę sama to jak niby go "zaproszę"????????/
ale mam pika na niego

brumek, nie doradzę

Dawid jest głownie na cycu ale czasami nie nadążam z produkcją i dostaje bebilon, to też drogie mleko i coraz szybciej puszki się kończą
Stary 2011-12-29, 23:24   #1601
brumek
Zakorzenienie

A ja mam dzisiaj wieczór pytań Już kiedyś o to pytałam, ale minęło trochę czasu, dzieci podrosły i ciekawa jestem, jak to u Was jest teraz: ile razy dziennie jedzą Wasze dzieci UU? Chodzi mi tylko o te całkiem piersiowe?
Stary 2011-12-29, 23:33   #1602
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
kurcze to może ja też "powinnam" go zaprosić do nowego domu?
pomimo zwyczaju że jak chcesz księdza na kolędzie to masz stać przed domem i czekać na niego w innym przypadku odczytuje to jako brak zaproszenia
wyobraźcie sobie jak stoję przed domem z dzieckiem na ręku i czekam na palanta... no bo jeśli trafi na dzień że będę sama to jak niby go "zaproszę"????????/
ale mam pika na niego
A do tego sielskiego obrazka dodaj śnieg z deszczem, sam śnieg, -20 stopni, sam deszcz, wiatr itp.

Oj mi też się podnosi ciśnienie na samą myśl...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-29, 23:43   #1603
agadus
Wtajemniczenie

brumek moja piersiowa + sloiczki, to jak tam patrzeć to w ciągu doby karmię Natalę 7-8, jakos tak+ ok 12 pół sloiczka zupki lub obiadku i ok 15-16 deserek w zależności raz cały raz pół+ 2-3x herbatka tak na przeliczenie moję 2 wieksze łyki, to nie wiem ok 100 ml?, może troszkę mniej
ale teraz jest przeciębiona i bardziej preferuje cysia, choć dzisiaj zjadła zupkę marchewkową z ryżem ale herbatki już nie bardzo

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:46   #1604
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam dzisiaj wieczór pytań Już kiedyś o to pytałam, ale minęło trochę czasu, dzieci podrosły i ciekawa jestem, jak to u Was jest teraz: ile razy dziennie jedzą Wasze dzieci UU? Chodzi mi tylko o te całkiem piersiowe?
8 30, 12, 16, 20, 4 (tak je mniej więcej).

edit. jeszcze 12-13 dostaje jakąś zupkę i o 17 owoce.

ups... pytałaś tylko o piersiowe.

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-12-29 o 23:49
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:54   #1605
brumek
Zakorzenienie

Agadus - to bardzo często ona je, tak? W nocy wstaje?

Natko - no o piersiowe, ale plus słoiczki może być Chodzi o to, że nie MM. A zanim zaczęłaś podawać słoiczki to ile karmień było?
Stary 2011-12-29, 23:59   #1606
DaKaro
Zadomowienie

Już wiem skąd ból głowy - zatrułam się, ale po przeszło.

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
w szoku byłam
nawet obrazka nie zostawił Jasiowi
ostatni raz wpuściłam księdza
Co za kretyn, nawet obrazka nie dał .
U nas kolęda bardzo miła - młody ksiądz, widać było, że chce poznać rodzinę, popytał, pocieszył - dobre wrażenie na mnie zrobił. Malwinka obrazek dostała, jej kuzynka Jula też (ma 8 miesięcy ) i od razu chciała kształt obrazka zmienić . Ale fakt, niektórzy to już w progu się żegnają, koperta do torby i heejjjjja do następnego domu po haracz .

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dzięki Stronczku za odpowiedź
Kurczę, bo tutaj znalazłam tylko 3 firmy ze słoiczkami: Cow&Gate, Heinz i Hipp Organic i każda z tych firm na strasznie mały wybór smaków ' na teraz ' ... Nie ma w ogóle dań jednoskładnikowych...
Jeszcze muszę poszukać jakiś kaszek i kleików.
Dobrze, że mały zapas słoiczków przywiozłam z Polski
Tak jak Stronczek pisała - znajdź polski sklep, będziesz mogła przyzwyczaić małego do jednej marki.

Cytat:
Dzisiaj odebraliśmy już gotowy projekt Od południa mam męża z głowy bo cały czas go studiuje...
To super. A my chyba kupimy domek w stanie surowym zamkniętym. Wczoraj oglądaliśmy i się zakochałam - garaż, toaleta, kuchnia, jadalnia i salon z kominkiem na parterze, 4 sypialnie z łazienką na piętrze (już mam plan, z jednego pokoju zrobię dużżąąąą garderobę ). Chyba się zdecydujemy, jeśli trochę niższą cenę wynegocjujemy.

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Agadus moja też mnie ciągnie za sutki przy karmieniu, zwłaszcza prawego sobie upodobała. No i wyglądają teraz jak bezwstydne sterczuchy, wszystko przebiją, nawet pancerny stanik i sweter, a ja taki mam kompleks widocznych sutków spod ubrania
A może wkładki laktacyjne pomogą ukryć "co nieco" ').

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Kupiłam butelke MamBaby - chyba tez blondynkapoz ja uzywa, całkiem fajna, taki płaski smok, inaczej usteczka trzeba układać.
My też ich używamy - jedyne które Malwinka akceptuje do picia mleczka, gdy mama na uczelni.

Cytat:
Ja osobiście sprężynowych nie lubię (może na słabe egzemplarze trafiałam), Malwinka ma piankowy.

Cytat:
Sama nie wiem. Ostatnio bardzo dużo czasu spędza przy piersi. Do południa jeszcze jakoś w miarę regularnie co 1,5h dostaje z jednej piersi, ale już od 17 to cały czas woła. Choć "powiem" szczerze zastanawiam się czy to nie moja wina, że tak ją przyzwyczaiłam? Z drugiej strony UU to karmienie na żądanie, sama nie wiem gdzie tkwi problem.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 00:00   #1607
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja tez mam pytanie. Wasze dzieci śpią w nocy na boczku? Zostawiacie je tak czy lepiej na pleckach?
Stary 2011-12-30, 00:02   #1608
DaKaro
Zadomowienie

A miałam pytać Brumku: kiedy i jak zaczynasz wprowadzać gluten? Ja jestem zielona jeśli chodzi o rozszerzanie diety, nie wiem jak to ugryźć.

Malwinka
Stary 2011-12-30, 00:03   #1609
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Ja tez mam pytanie. Wasze dzieci śpią w nocy na boczku? Zostawiacie je tak czy lepiej na pleckach?
Moja się kręci, troche śpi na boku, troche na placach, kręciuch jest okropny bo rano albo w drugą stronę, albo przy dobrych wiatrach w poprzek.

Agatka jest już z nami
Stary 2011-12-30, 00:04   #1610
DaKaro
Zadomowienie

Stronczku Malwinka śpi tylko na pleckach. Co prawda przy piersi przysypia na boczku, ale potem się sama przekręca. A w łóżeczku jak ją ułożę na plecach, to tak też się budzi.

Malwinka
Stary 2011-12-30, 00:04   #1611
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Tymcio tylko na pleckach. Ale on po prostu nie umie spać na boczku
Stary 2011-12-30, 00:04   #1612
83monia
Zakorzenienie

Ja zwariuje! Mala jak wstala o 18 tak zrobila sobie 15 min drzemkę i śpiewa do teraz!!! Aaaaaaaaaaaa

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 00:12   #1613
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

To super. A my chyba kupimy domek w stanie surowym zamkniętym. Wczoraj oglądaliśmy i się zakochałam - garaż, toaleta, kuchnia, jadalnia i salon z kominkiem na parterze, 4 sypialnie z łazienką na piętrze (już mam plan, z jednego pokoju zrobię dużżąąąą garderobę ). Chyba się zdecydujemy, jeśli trochę niższą cenę wynegocjujemy.
Ojjj a czym się zatrułaś?
Tak, tak garderoba to rewelacja . Mam garderobę, wejście z sypialni (i swoją łazienkę, też wejście z sypialni). Warto poświęcić jeden pokój.

Cytat:
Moja od dłuższego czasu śpi tylko na boczkach. Sama się tak układa i dopiero jak bardzo mocno zaśnie, to śpi na plecach.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Ja zwariuje! Mala jak wstala o 18 tak zrobila sobie 15 min drzemkę i śpiewa do teraz!!! Aaaaaaaaaaaa
No to dzisiaj Ty masz dyżur .
Moja się ostatnio z nocnym wariowaniem uspokoiła (ale nie zapeszam ).
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-12-30, 00:12   #1614
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Agadus - to bardzo często ona je, tak? W nocy wstaje?

Natko - no o piersiowe, ale plus słoiczki może być Chodzi o to, że nie MM. A zanim zaczęłaś podawać słoiczki to ile karmień było?
tylko u nas ze 2-3 x jest tylko takie ciumkanie, napije się 2-3 łyki i koniec, nie opróżni piersi do końca, a w nocy 2 x wstaje, w tym całą pierś opróżni,

Stary 2011-12-30, 00:13   #1615
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
No ja do tej pory tez kladlam Wiki na pleckach i sama na boczek sie jeszcze Nie odwraca. Zauwazylam ze jak ja sama poloze na bok to lubi tak spać i lepiej wtedy jej sie śpi. Nie mniej jednak boje sie ja zostawić tak na noc. Boje sie żeby mi sie nie przydusila.
Stary 2011-12-30, 00:17   #1616
agadus
Wtajemniczenie

jeżeli chodzi o spanie na boczku to w nocy śpi na pleckach, w dzień woli zasypiać na boczku, nieraz sama ja przekręce, a nieraz sama się przekręci

---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ----------

Cytat:
No ja do tej pory tez kladlam Wiki na pleckach i sama na boczek sie jeszcze Nie odwraca. Zauwazylam ze jak ja sama poloze na bok to lubi tak spać i lepiej wtedy jej sie śpi. Nie mniej jednak boje sie ja zostawić tak na noc. Boje sie żeby mi sie nie przydusila.
lepiej żeby spała w nocy na pleckach, a w dziń na boczku jak lubi

Stary 2011-12-30, 00:24   #1617
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Ojjj a czym się zatrułaś?
Tak, tak garderoba to rewelacja . Mam garderobę, wejście z sypialni (i swoją łazienkę, też wejście z sypialni). Warto poświęcić jeden pokój.
Zawsze marzyłam o takiej ogromnej garderobie, gdzie są wszystkie ubrania, buty, torebki, pościel itp. Nie lubię szaf w sypialniach, mam wrażenie, że blokują dostęp "świeżego powietrza".

Zatrułam się jakąś sałatką z majonezem.

Edit: idę spać. Do jutra .

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-12-30 o 00:26
Stary 2011-12-30, 00:35   #1618
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
Maja śpi na plecach tylko. Nie lubi spać na boku.

Cytat:
Zawsze marzyłam o takiej ogromnej garderobie, gdzie są wszystkie ubrania, buty, torebki, pościel itp. Nie lubię szaf w sypialniach, mam wrażenie, że blokują dostęp "świeżego powietrza".
Oj też mi się taka marzy. i żeby wszystko wisiało na wieszakach i nie trzeba było składać

My ze starszakiem chorzy. tylko się modlić żeby na Majcię nie przeszło.
Stary 2011-12-30, 01:10   #1619
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A miałam pytać Brumku: kiedy i jak zaczynasz wprowadzać gluten? Ja jestem zielona jeśli chodzi o rozszerzanie diety, nie wiem jak to ugryźć.
Kochana, z tym glutenem to zgłupieć można Nie rozmawiałam jeszcze o tym ze swoją pediatrą, ale chcę zacząć podawać w 6 miesiącu (czyli jak skończy 5.). Te nowe wytyczne WHO tak mówią. Tu masz ciekawy artykuł : http://alergia.org.pl/lek/index.php?...=155&Itemid=65
Na razie tak planuję.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Oj to współczuję

Cytat:
Nawet sobie nie wyobrażasz, jak Ci zazdroszczę
Stary 2011-12-30, 02:21   #1620
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
są dni że karmię tylko UU, ale coraz rzadziej się to zdarza, bo jesli nie da mi ok 2-3 godzin przerwy to nie zdążę się napełnić
wtedy po przebudzeniu dostaje cyca (czyli ok 10), drugi cyc ok 12, pozniej już z obu o 14, 16-17, 20 zasypia ok polnocy, czyli ok 6 razy

Cytat:
A do tego sielskiego obrazka dodaj śnieg z deszczem, sam śnieg, -20 stopni, sam deszcz, wiatr itp.

Oj mi też się podnosi ciśnienie na samą myśl...
oj tak, u nas prawie zawsze wieje i zimniej przez to
na pewno nie będę sterczeć przed domem i go wypatrywać

Cytat:
dobrze że Ci przeszło

też polecam garderobę obok sypialni, wszystko w jednym miejscu, strefa całkowicie prywatna
tylko butów tam nie przechowuję, jakoś mi to nie pasuje

Cytat:
Dawid w nocy śpi na plecach, w dzień na przemian - plecki i bok

aaaa tak mi się przypomniało, Dawid znacznie ciszej śpi jak leży na boku, na plecach oddycha głośniej, ale nie jest to chrapanie

dzisiaj zauważyłam odrobinkę krwi na pieluszce, było to po tym jak zagryzał pieluszkę, pewnie z dziąsełek, obejrzałam mu buzie, ale nie było widać żadnej ranki, czy coś
ząbka tez jeszcze nie ma

to normalne takie krwawienie?

dobrej nocy

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości