Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 09:07   #961
mala_stopka
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Bry

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
jutro sądny dzień ok 11-12 mam przedzwonic do szpitala zapytac sie o wyniki i o to czy synek bedzie wypisany jak tak to po 13 są wypisy i będziemy mogli po niego jechać fotelik i ciuszki stoja juz przygotowane tak strasznei sie denerwuje trzymajcie mocno kciuki dziewczyny wierze w waszą moc
zaciśnięte będzie dobrze!! zobaczysz

Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
o rany dziewczyny , nadrabiałam was 3 godz, gratulacje dla NIKOTYNKI oby komplikacje nie były powazne , u mnie nic nowego mężulek sobie siedzi jakby nigdy nic , zajmuje małym i tyle a ze mną gada tyle i ile a przeprosin zero, któras pytała o mieszkanie, ono jest kwaterunkowe ale moje a jego nawet nie meldowałam tylko syn ma meldunek . dziewczyny od kilku dni boli mnie brzuch najbardziej chyba w okolicach pępka i w okolicy jajników i nospa forte nie pomaga, nie jest to taki ostry ból tylko delikatny ale ciągły , co to może być? wizytę miałam 2 tyg temu ale mnie nie bolalo a następną dopiero 18 stycznia bo mój gin zrobił sobie tyle wolnego
może ból spowodowany rozciąganiem się macicy dzidziol rośnie i się rozpycha...a łykasz magnez? dużo odpoczywasz?
no i sama Twoja sytuacja życiowa, stresy też mogą mieć wpływ...
trzymaj się kochana

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Wczoraj po wizycie zalapalam malego dolka i juz nie chcialam marudzic na forum. Dzidziol ma powiekszony pecherz i nerki,czyli moze miec problem z oddawaniem moczu. Na razie nic sie nie da z tym zrobic i trzeba poczekac do nastepnej wizyty - byc moze samo sie unormuje. Postanowilismy z tztem, ze najprawdopodobniej jeszcze raz przyjade na Mazury,zeby znowu pojsc do tego mojego gina - najbardziej mu ufamy i ma naprawde dobry sprzet. Chyba ze bede sie bardzo zle czula, to wtedy poszukamy kogos w Wawie,ale na pewno nie tego mojego mruka, ktory nic nie mowi...
Poczytalismy troche o tym w necie i w sumie wiekszosc mamusiek pisala, ze wszystko sie samo "wchlanialo" i dzieciaczki rodzily sie zdrowe. Tak wiec zamierzam tego sie trzymac, bo zamartwianie na pewno nie pomoze.
Aaaa...w wiekszosci przypadkow byly to dziewczynki
nie zamartwiaj się na zapas musi być dobrze!!!!

Cytat:
aaa wlasnie
ostatnio Mama radzila mi wziac do siebie slowa tej piosenki
he he no to po ptokach, na wałek juz za późno... 5 stycznia stukną nam 4 latka....

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

a wlasnie Pear co z Twoja kreacja ślubną?? wybrałaś juz coś? moze ja przeoczyłam
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:16   #962
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
nie zamartwiaj się na zapas musi być dobrze!!!!

Cytat:
Napisane przez Mala_Stopka
he he no to po ptokach, na wałek juz za późno... 5 stycznia stukną nam 4 latka....
5 stycznia ?!?!
my bedziemy brac cywilny 5-go stycznia

a pozniej..."pierwszego dnia po ślubie od razu go w łeb"

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:

a wlasnie Pear co z Twoja kreacja ślubną?? wybrałaś juz coś? moze ja przeoczyłam
zostaje przy tej, w ktorej wygladam, jak bawalnek Buli
w koncu to tylko cywilny, a ja jestem juz za duza,za obolala i zbyt leniwa na lazenie i wybieranie czegos innego

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Lece wlaczyc pranie dzidziusiowe, a pozniej zagonie przyszlego meza do prasowania
Niestety, bede musiala uzyc perswazji, bo sam na to nie wpadnie, jak tz Zuzi
iiiiiiii....pierwszego dnia po slubie od razu go w leb...lalalalalala
spodobala mi sie ta piosenka

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:18   #963
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
hm...a kazdy lekarz przepisuje to badanie?

tak

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:26   #964
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:

w koncu to tylko cywilny, a ja jestem juz za duza,za obolala i zbyt leniwa na lazenie i wybieranie czegos innego

na pewno przesadzasz... pokaż się nam

Cytat:
Cytat:
Lece wlaczyc pranie dzidziusiowe, a pozniej zagonie przyszlego meza do prasowania
Niestety, bede musiala uzyc perswazji, bo sam na to nie wpadnie, jak tz Zuzi
iiiiiiii....pierwszego dnia po slubie od razu go w leb...lalalalalala
spodobala mi sie ta piosenka
tia... oni to w ogóle taki gatunek, ze sami raczej nie wpadają na takie pomysły

Inutil takie stawianie sie macicy to właśnie skurcze im dalej tym są większe skurczybyki...
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:28   #965
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Dzieki, Dziewczynki Caly czas mysle, ze przejdzie Podobno czasem jak sie dzieciak za duzo wod plodowych opije,to tak ma. Do mojego Smoczura,czy moze raczej Smoczurki by pasowalo, bo co chwila ma czkawki...
A co do lekarza, to bylismy z tztem w naszej karierze juz u kilku warszawskich i to takich niby "z gornej polki", a i tak zaden nam nigdy nie przypadl do gustu tak, jak ten tutejszy i sprzety tez mieli gorsze. Oczywiscie jestem pewna, ze sa w Wawie i lepsi i z jeszcze bardziej nowoczesnymi sprzetami, bo gdzie takim Mazurom do stolicy, ale tu tez chodzi o zaufanie i zwykla ludzka sympatie. Podejscie tego naszego bardzo nam odpowiada. To, ze zawsze mozna do niego zadzwonic, zawsze odbiera, po 5 razy spokojnie odpowiada na to samo pytanie, a potrafi tez sam zadzwonic i sie upomniec o wiadomosci...No taki "ludzki" lekarz po prostu. Do tego swietny specjalista. Bezpieczniej sie bede czula u niego

a jak wyglada takie stawianie sie macicy???
No chodzi o to, żebyś nie musiała na Mazury jeździć do lekarza. Ja się przekonałam, że lekarze 'z nazwiskami' czasem bardziej olewają pacjentki niż ci o których nikt nie słyszał...

A stawianie się macicy, brzuch robi się twardy jak kamień, napompowany jak balon, u mnie to wygląda jak bym miała kwadratowy brzuch, jest bardzo napięty i schodzi wszystko w dół... nie wiem czy dobrze opisałam.

Jak się napnie to bardzo to widać...
Stary 2011-12-30, 09:30   #966
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Tak na szybko:
Agawoo miała zachcianki na żyrafki? Chciałam kupić łóżeczko na allegro i znalazłam TAKIE, ale chyba się kobitka zorientowała, że chcę je kupić i poprosiła kogoś o podbicie ceny, bo nagle z 61 na 160 skoczyło. I tam taka piękna żyrafka jest
Gdyby ktoś miał ochotę to jeszcze pół godzinki zostało do końca aukcji
mam takie same! na żywo jest jeszcze ładniejsze tylko że ja za nowe z materacem gpk zapłaciłam 265 zł

dziewczyny orientujecie się jak to jest z urlopem opiekuńczym dla tż po porodzie?

kurcze ale mam bóle w pachwinie od wczoraj,,,
jak wygląda te stawianie się macicy???

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-12-30 o 09:31
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:40   #967
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Tak na szybko:
Agawoo miała zachcianki na żyrafki? Chciałam kupić łóżeczko na allegro i znalazłam TAKIE, ale chyba się kobitka zorientowała, że chcę je kupić i poprosiła kogoś o podbicie ceny, bo nagle z 61 na 160 skoczyło. I tam taka piękna żyrafka jest
Gdyby ktoś miał ochotę to jeszcze pół godzinki zostało do końca aukcji
Boroo, tak ja maniak żyrafkowy jestem:
Łóżeczko mam z żyrafką (ale nie to, które wkleiłaś - w końcu z niego zrezygnowaliśmy i wybraliśmy inne), pościel i ochraniacz z żyrafką, przewijak z żyrafką, rożek w żyrafki,jeszcze mam upatrzony śpiworek do wózka z żyrafką

Cytat:
normalnie jakbym siebie czytala
bidulka

Dzieki, Dziewczynki Caly czas mysle, ze przejdzie Podobno czasem jak sie dzieciak za duzo wod plodowych opije,to tak ma. Do mojego Smoczura,czy moze raczej Smoczurki by pasowalo, bo co chwila ma czkawki...
A co do lekarza, to bylismy z tztem w naszej karierze juz u kilku warszawskich i to takich niby "z gornej polki", a i tak zaden nam nigdy nie przypadl do gustu tak, jak ten tutejszy i sprzety tez mieli gorsze. Oczywiscie jestem pewna, ze sa w Wawie i lepsi i z jeszcze bardziej nowoczesnymi sprzetami, bo gdzie takim Mazurom do stolicy, ale tu tez chodzi o zaufanie i zwykla ludzka sympatie. Podejscie tego naszego bardzo nam odpowiada. To, ze zawsze mozna do niego zadzwonic, zawsze odbiera, po 5 razy spokojnie odpowiada na to samo pytanie, a potrafi tez sam zadzwonic i sie upomniec o wiadomosci...No taki "ludzki" lekarz po prostu. Do tego swietny specjalista. Bezpieczniej sie bede czula u niego

a jak wyglada takie stawianie sie macicy???

Wlasnie przyszly mi ciuszki z "patryczka". W dotyku sa super mile, tylko niektore 62 sa taaaaaakie wielkie,a inne taaaaaaakie malutkie
Moja Niunka na poczatku bedzie miala duzo zielonych ciuszkow
Dzisiaj wyslali mi maila, ze do wyczerpania zapasow ceny sie nie zmieniaja pomimo podwyzki vat na male rozmiary i sa poswiateczne wyprzedaze - chyba na wszystko rabat 5%
Pearl, taki lekarz to skarb

Cytat:

Miałaś fotkę wstawić

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:40   #968
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Dzien dobry

Alez sobie dzis pospalam, jedynie bola mnie dlonie jakby spuchly i byly lekko zdretwiale i pieczace ?? Sama nie wiem Czesto mi dretwieja podczas snu moze przez to....

Cytat:
Natisska, ja tez Ciebie pamietam! Super,ze wrocilas i zazdroszcze wlasnego domku

Jak miło

A za Nietoperka trzymam kciuki, moja kolezanka miala tak z córeczka okolo 32 tygodnia a w 36 juz wszystko bylo w normie i mała jest zdrowiutka wiec bedzie ok !!!!
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

hmm, na razie jest Aleksander, Maksymilian albo Konrad...

Ooo to spory wybór jak na kilka dni przed rozwiązaniem Pewnie jak zobaczycie Małego to problem sam sie rozwiąże

Co do skurczy to ja sie tez tego boje ja od 20 tyg mam stawianie sie macicy teraz jest to dosc nieprzyjemne czyt. nawet boli, brakuje tchu i widac przez sweter jak brzuch sie stawia , mam nawet kilka takich skurczy pod rzad ale nic sie nie dzieje szyjka dluga i zamknieta wiec tez nie wiem jak rozpoznac właściwą akcje??
Chyba taki mój urok i boje sie ze to sie skonczy cesarka przez brak akcji oraz przekroczeniem terminu czego baaaardzo nie chce

Dobra ide gniesc ciasto na szarlotke dzis mamy gosci i mini parapetówe a jak mi sie nie chce to tylko Wy wiecie

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:51   #969
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
tych kremów genralnie nie powinno stosowac się profilaktycznie bo skóra się przyzwyczaja i potem jak jest odparzenie to nie działają, ja u córci po kupcee używałam alantanu maść lub zasypywałam lekko mąką ziemniaczaną, a czasem sudocremu, a po siczkach to poprostu dobrze wietrzyłam pupcie, wazne szczegolnie u dziewcznek, zeby po mokrej chusteczce pimpucha wyschła i to wystarczyło, bardzo rzadko coś się działo...
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Kilka razy spotkałam się z opinią, że przy siuśkach mamy niczym nie smarowały pupki i wszystko było ok. Ja chyba będę stosowała raz dziennie sudoscrem i albo kupię jakiś inny krem do pupci, albo poproszę siostrę, żeby poszła do pediatry swojej córki po receptę na maść witaminową. Dla małej była ona rewelacyjna
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Ja planuje używać linomag
Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
1. Nie mam i nie zamierzam kupować żadnych książek dot. wychowania dzieci
2. Na początku mały będzie w rożku a później w pościeli. Pościel ubiorę i położę w łóżeczku a mały będzie spał na niej. Tak jak to było z Milenką

Annyonne ja będę używać zasypki Alantan do pupy na codzien a na zaczerwienienia sudocrem.
dziękuję

Cytat:
W ciągu 2 dni prawie wszystko uprałam dla Wojtusia Mało tego - 75% już uprasowałam Jestem z siebie dumna Została mi do uprania tylko mata edukacyjna po chrześnicy, ochraniacze do łóżeczka i elementy materiałowe wózka Ale muszę przyznać, że jestem troszkę zmęczona. Tak więc zaraz idę się my i chyba resztę wieczoru spędzę przed TV

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny! byliśmy dzisiaj z tż u jego chrześnicy. Pogadałam sobie z koleżanką o porodzie i tych wszystkich innych rzeczach... Poradziła mi, by zaopatrzyć się w poduszkę z dziurką, taką po porodzie http://allegro.pl/poduszka-z-dziurka...005411145.html
bo ból przy siedzeniu jest podobno straszny. Czy któraś z Was ma takową? Albo ma zamiar kupić?
Ja się przymierzam ale ustaliłam z mężem, że jeśli będę jej naprawdę potrzebować to wyskoczy do sklepu medycznego i kupi. Na zapas raczej kupować nie będę.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Ja mam takie pytanko. Ile urlopu będą mieć wasi tż?? Mój 3 tygodnie a pracuje na noce i boję się jak dam rade sama od 18.00 do 6.00...
Mój mąż ma niedawno założoną własną firmę więc ogólnie coś takiego jak urlop nie istnieje Co prawda mówił, że jak najwięcej będzie chciał pracować z domu ale raczej czarno to widzę... Przeraża mnie to, że zostanę z maleństwem sama w domu bez żadnego doświadczenia

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość

dziewczyny mam trochę dziwne pytanie czy wasze cipulki tez są takie sinawe tak jakby bardziej ukrwione na dole bo ja dzisiaj pierwszy raz takie coś widzę i się zastanawiam czy to normalne czy zacząć się bać że coś jest nie tak przepraszam za takie pytanie
Tego objawu jeszcze nie mam ale koleżanka która niedawno rodziła uprzedzała, że wcześniej czy później może się pojawić i bym nie panikowała bo to normalne

------------

Ok biegnę nadrabiać dalej, ale wczoraj przyszalałyście
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:56   #970
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
jutro sądny dzień ok 11-12 mam przedzwonic do szpitala zapytac sie o wyniki i o to czy synek bedzie wypisany jak tak to po 13 są wypisy i będziemy mogli po niego jechać fotelik i ciuszki stoja juz przygotowane tak strasznei sie denerwuje trzymajcie mocno kciuki dziewczyny wierze w waszą moc
trzymam żeby mały witał razem z wami Nowy Rok
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Też mam już PICOLLO TRUSKAWKOWE!!!!!! Nigdy nie piłam Nie mogę się z tej okazji doczekać Sylwka...

ej ja też tak mam swędzi&piecze mnie pod mostkiem, przy żebrach i chyba nadal skóra się naciąga albo co- też z tego tytułu smaruję się 2-3x dziennie... to chyba normalne
Ja juz chyba wszystkie smaki Picolo piłam

może i normalne ale strasznie uciążliwe. Wczoraj nawet tztowi nie dałam się dotknąc bo bym chyba zagryzła....

Cytat:
Hej, Brzuchatki.
U mnie stalo sie juz tradycja, ze Nietopek budzi mnie w okolicach 6ej i zagania do kuchni
Nie ma tego zlego,bo mam wtedy cisze i spokoj do nadrabiania.

Wczoraj po wizycie zalapalam malego dolka i juz nie chcialam marudzic na forum. Dzidziol ma powiekszony pecherz i nerki,czyli moze miec problem z oddawaniem moczu. Na razie nic sie nie da z tym zrobic i trzeba poczekac do nastepnej wizyty - byc moze samo sie unormuje. Postanowilismy z tztem, ze najprawdopodobniej jeszcze raz przyjade na Mazury,zeby znowu pojsc do tego mojego gina - najbardziej mu ufamy i ma naprawde dobry sprzet. Chyba ze bede sie bardzo zle czula, to wtedy poszukamy kogos w Wawie,ale na pewno nie tego mojego mruka, ktory nic nie mowi...
Poczytalismy troche o tym w necie i w sumie wiekszosc mamusiek pisala, ze wszystko sie samo "wchlanialo" i dzieciaczki rodzily sie zdrowe. Tak wiec zamierzam tego sie trzymac, bo zamartwianie na pewno nie pomoze.
Aaaa...w wiekszosci przypadkow byly to dziewczynki wiec
aaa wlasnie
ostatnio Mama radzila mi wziac do siebie slowa tej piosenki

ja tak mam na gorze brzucha
jak dotykam,to az sycze
tez caly czas nawilzam i czasem jest troche lepiej,a pozniej znowu wraca :/
bankowo samo się unormuje. Nie może być inaczej

Cytat:

A stawianie się macicy, brzuch robi się twardy jak kamień, napompowany jak balon, u mnie to wygląda jak bym miała kwadratowy brzuch, jest bardzo napięty i schodzi wszystko w dół... nie wiem czy dobrze opisałam.

Jak się napnie to bardzo to widać...
Ja tak mam od kilku dni.... Najgorzej jest w nocy aż budzę się bo bardzo boli...

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Co do skurczy to ja sie tez tego boje ja od 20 tyg mam stawianie sie macicy teraz jest to dosc nieprzyjemne czyt. nawet boli, brakuje tchu i widac przez sweter jak brzuch sie stawia , mam nawet kilka takich skurczy pod rzad ale nic sie nie dzieje szyjka dluga i zamknieta wiec tez nie wiem jak rozpoznac właściwą akcje??

Mam identycznie.

Dzień dobry tak w ogóle
już kolejna noc pod rząd mi się śni zaczynająca sie akcja porodowa...
Dziś mi się śniło że mi ten czop wyleciał. Obudziłam się w nocy i obudziłam Tzta że zaczynam rodzić bo myślalam że to nie był sen a do tego jeszcze stawiała mi się macica. Oczywiście zanim dotarło do mnie że to sen to tz juz był w trakcie ubierania się...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:57   #971
staraupa
Raczkowanie

hej dziewczynki

Boro mi też mówią że nie donoszę do 23 stycznia, lekarz ostatnio dawał mi max 2 tyg a po wczorajszym dniu i dzisiejszej nocy już mu wierze Dziś trochę mniej mnie boli ale tak jak pisze Inutil mam mega stawianie się brzucha. Nie wiem czy to od tego ale o ile całą ciąże nie miałam ani jednego rozstępu to od 3 dni pojawiają się w dole brzucha jak grzyby po deszczu
Agawoo ja też taki maniak żyrafowaty - uwielbiam
Mmonika trzymam kciuki ogromnie, mam nadzieję że się uda przywistać Nowy Rok z Michałkiem obok
Agatex nie martw się brakiem ochoty tż - ponoć większość chłopów tak ma, że jak brzuch duży to oni się boją. Mój mi się przyznał że choćby chciał to by nie mógł, zresztą on jest bardziej w ciąży niż ja stwierdzam - ospały, marudny i żre jak niedźwiedź więc nie ma się co dziwić bidokom
a wczoraj jak dzidziuś w brzuchu dostał czkawki to mój tż z wiekim wyrzutem, żebym już nie jadła tych mandarynek bo męczę dziecko bo on po cytrusach ma czkawkę i jemu go szkoda
Buziaki laseczki!! ciągle laseczki choćby lustra wskazywały inaczej!!!!!!!!!
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:00   #972
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Boroo, tak ja maniak żyrafkowy jestem:
Łóżeczko mam z żyrafką (ale nie to, które wkleiłaś - w końcu z niego zrezygnowaliśmy i wybraliśmy inne), pościel i ochraniacz z żyrafką, przewijak z żyrafką, rożek w żyrafki,jeszcze mam upatrzony śpiworek do wózka z żyrafką
Szalona Mam koszulę do karmienia z żyrafką i baaaaardzo ją lubię

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:08   #973
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:13   #974
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Boro mi też mówią że nie donoszę do 23 stycznia, lekarz ostatnio dawał mi max 2 tyg a po wczorajszym dniu i dzisiejszej nocy już mu wierze Dziś trochę mniej mnie boli ale tak jak pisze Inutil mam mega stawianie się brzucha. Nie wiem czy to od tego ale o ile całą ciąże nie miałam ani jednego rozstępu to od 3 dni pojawiają się w dole brzucha jak grzyby po deszczu
Co mamy nie donosić Donosimy cholera!
Nie strasz z tymi rozstępami, bo ja mam piersi jak zebra uźwa mać Ale reszta jeszcze sie jakoś trzyma i mam nadzieję, że tak zostanie

Stary 2011-12-30, 10:17   #975
klaurencja
Raczkowanie

Kasik, na 19 stycznia mialam przesuniety tp

Hejka noc u nas spokojna, tylko dwie pobudki na jedzonko teraz znowu spi pierze sie przedostatnia partia ciuszkow.
Stary 2011-12-30, 10:20   #976
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki

Agawoo ja też taki maniak żyrafowaty - uwielbiam
Mmonika trzymam kciuki ogromnie, mam nadzieję że się uda przywistać Nowy Rok z Michałkiem obok
Agatex nie martw się brakiem ochoty tż - ponoć większość chłopów tak ma, że jak brzuch duży to oni się boją. Mój mi się przyznał że choćby chciał to by nie mógł, zresztą on jest bardziej w ciąży niż ja stwierdzam - ospały, marudny i żre jak niedźwiedź więc nie ma się co dziwić bidokom
a wczoraj jak dzidziuś w brzuchu dostał czkawki to mój tż z wiekim wyrzutem, żebym już nie jadła tych mandarynek bo męczę dziecko bo on po cytrusach ma czkawkę i jemu go szkoda
Buziaki laseczki!! ciągle laseczki choćby lustra wskazywały inaczej!!!!!!!!!
Mi mówiła moja gin najpierw że jak dam radę do 38tc dociągnąć to będzie dobrze - skrócona szyjka i rozwarcie pojawiło się na tyle późno, że już z tym nic nie robiła, bo jakbym urodziła to i tak by się nic nic stało, tylko trochę dłużej byśmy w szpitalu pobyły... w 38 powiedziała że szanse że dociągnę do terminu są wybitnie minimalne... Na razie z objawów porodu mam tylko bóle podbrzusza, więc liczę że chociaż z początkiem akcji wytrzymam do jutrzejszego wieczora jeszcze (tp 2.01) gorzej że przy pierwszym dziecku mnie wzięło z zaskoczenia wody odeszły bez żadnych objawów wcześniej i tego się najbardziej obawiam....
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:20   #977
pozycja77
Zadomowienie

Cześć Mamusie

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł

Edytowane przez pozycja77
Czas edycji: 2011-12-30 o 10:23
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:31   #978
anankee
Rozeznanie

dzień dobry!!!
ja miałam wczoraj wizytę u gina. Mamy skończony 36 tydzień a młody waży już orientacyjnie 3300g! W pon odstawiam leki i ostro biorę się za wykurzanie go z brzucha.... zresztą po doświadczeniach nikotynki z pessarem (ja też mam) to już zaczęłam chodzić, dźwigać i prowadzić normalne życie, żeby się coś szybko ruszyło

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:36   #979
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ale wypasiona porodówka zastanawiam się tylko dla kogo jest ta kanapa obok fotela porodowego (zdjęcie nr 2)

Na SR mówili, ze przy każdej zmianie pieluchy koniecznie trzeba pupę posmarować kremem ochronnym przeciwko odparzeniom, a jak pojawi się zaczerwienienie to należy sięgać po inne lecznicze kosmetyki typu linomag, sudokrem. Myślę, że raz dziennie linomagiem można posmarować

Ja się ostatnio zastanawiam jakiej firmy kosmetyki kupić swojej córci
Szwagierka bardzo polecała niemieckie Bubchen. Ja myślałam o HIPP (ładnie pachnie). Słyszałam że Johnsons Baby często uczula.

Ja też mam ręczny z Aventu. Słyszałam że elektryczne potrafią być brutalne no i są drogie.
Jak to dla kogo, kanapa dla męża niech zazna odrobiny luksusu

Większość kosmetyków mam z Nivei ale próbki do testowania z Ziaji, J&J i Hipp, mam jednak nadzieję że Nivea będzie ok.

Laktator mam ręczny z TT, zobaczymy czy się sprawdzi

Cytat:
dziewczynki wybaczcie nie nadrobie was - padam na pyszczek szpital dom szpital dom jestem już zmęczona dzis na dodatek głowa mi pęka to już chyba z nerwów czy jutro uda sie maluszka już zabrać do domciu tak strasznie chciałabym go już mieć przy sobie co o tym pomyśle to łzy mi płyną po policzkach tak sie denerwuję jutrzejszym dniem
widziałam tylko że NIKOTYNKA URODZIŁA GRATULACJE KOCHANA !!!!
Trzymam kciuki aby już dzisiaj synek był z Wami w domku

Cytat:
Hej, Brzuchatki.
Trzymajcie się dzielnie, zobaczysz wszystko będzie dobrze i dzieciątko urodzi się duże i zdrowe

Cytat:
Caly czas mysle, ze przejdzie Podobno czasem jak sie dzieciak za duzo wod plodowych opije,to tak ma. Do mojego Smoczura,czy moze raczej Smoczurki by pasowalo, bo co chwila ma czkawki...
Na pewno przejdzie A sprawdzonego lekarza się trzymaj bo nie wiem czy to jest dobry pomysł by teraz testować warszawskich ginów... A tak czujesz się u niego bezpiecznie i to najważniejsze

Ok dalej nadrabiam...
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:39   #980
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień doberek

Ja po śniadanku i zbieram się na usg. Tak szybciutko przeleciałam żeby sprawdzić czy aby któraś nie urodziła
Nadrabiać będę po południu

Monia kciuki mocno zaciśnięte
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:44   #981
magda1804
Rozeznanie

czesc kochane

ja powoli zaczynam sie dolowac. Kazdy dzien u mnie wyglada tak samo. Juz mam dosc bycia w ciazy i ciaglego czekania az zacznie sie cos dziacNie zeby zalezalo mi bardzo, zeby mala urodzila sie w tym roku, ale fakt, ze narazie sie nie garnie, aby wyjsc mnie doluje. Zaczynam sie stresowac, ze moze byc cos nie tak, ahhh nie bede pisala o swoich obawach, bo nawet glosno nie chce ich zdradzac

Zaczynam miec obawy,ze zawsze juz bede w ciazy

Dzis snilo mi sie, ze w końcu urodzilam. Pamietam, ze bylam sama bez tza, bolu i porodu nie pamietam, tylko to jak powiedzialam: "nie moge uwierzyc, ze ta mała istotka była jeszcze przed chwila w moim brzuchu"

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Miss Zuzia ja dzisiaj nic nie zrobiłam oprócz odsmażenia sobie ryby na obiad...juz mi się nic nie chce -mogłabym juz urodzić marzy mi się moja figura i energia i brak tego ciężaru...moge ewentualnie poczekac do nowego roku tak jak ginka przepowiedziała i niech się dzieje co chce
miałam coś napisac bo mi sie przypomniało ale zapomniałam ja juz nie do zycia jestem..też tak macie że gubicie mysli i słowa i takie rozkojarzone chodzicie masakrycznie??
Zuzia ja tez jestem juz taka rozkojarzona i marze, zeby wrocic do "normalnego" życia.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
Ja się ostatnio zastanawiam jakiej firmy kosmetyki kupić swojej córci
Szwagierka bardzo polecała niemieckie Bubchen. Ja myślałam o HIPP (ładnie pachnie). Słyszałam że Johnsons Baby często uczula.

Ja też mam ręczny z Aventu. Słyszałam że elektryczne potrafią być brutalne no i są drogie.

Snesha, renata ja ten "damski lejek" znalazłam oczywiście przypadkiem Szukałam parafiny kosmetycznej bo mi na zimę bardzo wysycha skóra na dłoniach i weszłam na wszystkie przedmioty tego sprzedawcy no i "on" tam był
To prawda, kosmetyki tej firmy sa ponoc rewelacyjne Moge Wam polecic, jako byla stazystka ze sklepu dzieciowego Jedyny mankament tych kosmetykow to ich cena-nie jest az tak baaardzo wygorowana, ale wieksza niz pozostalych firm.

Co do laktatora: Anabellita witaj w druzynie, bo ja tez mam
A co do tej parafiny: naprawde pomaga? ja mam straszny problem ze skora dloni. I o dziwo tylko z prawa reka- jest masakrycznie sucha, naprawde jak papier scierny

Cytat:
dziewczynki wybaczcie nie nadrobie was - padam na pyszczek szpital dom szpital dom jestem już zmęczona dzis na dodatek głowa mi pęka to już chyba z nerwów czy jutro uda sie maluszka już zabrać do domciu tak strasznie chciałabym go już mieć przy sobie co o tym pomyśle to łzy mi płyną po policzkach tak sie denerwuję jutrzejszym dniem
Monia przesyłam fluidki, zeby Michalka wypuscili , bedzie dobrze, zasluzylas sobie w końcu na prawdziwe szczescie

Cytat:
Też mam już PICOLLO TRUSKAWKOWE!!!!!! Nigdy nie piłam Nie mogę się z tej okazji doczekać Sylwka...

Troszkę pospaliśmy z A. chyba z 2 h, ale jego zachowanie mnie dobija, nie wiem, czy faceci nie rozumieją jak kobita jest na ostatnich nogach, żeby jej ulżyć czy co... normalnie zaraz se popłaczę zachowuje się jak jakiś niedoświadczony życiowo szczeniak

Zgaga znów mnie bierze po byle czym zmiana otoczenia tak na moje dzieciątko działa, czy jak? dokładnie to samo miałam we wtorek!
Picolo hmmm jest pyszniutkie
Agatek wspolczuje zachowania tza wiesz dawno go nie bylo i pewnie dlatego tez drazni Cie jego zachowanie, poza tym wez poprawke na niego, bo to w końcu facet
a zgaga? do tej pory nie wiem co to jest

Moj tz kolejny raz "zaskoczyl" mnie swoim pomyslem- skoro my nie wychodzimy nigdzie, to przyjedzie do nas jego siostra ze szwagrem nawet nie zapytal mnie o zdanie. Nie wiem jak on sobie to wyobraza, ze skoro ja nie pije to bede mogla zajac sie organizacja imprezy Tym bardziej nie zamierzam siedziec do rana i balowac
Masakra, mam cicha nadzieje, ze oni jednak nie przyjada, a ja wolalabym juz isc do kogo i wrocic o normalnej porze.

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:44   #982
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja po śniadanku i zbieram się na usg. Tak szybciutko przeleciałam żeby sprawdzić czy aby któraś nie urodziła
Po południu (miejmy nadzieję) to napiszesz ze szpitala, że jesteś już po pierwszym karmieniu

Stary 2011-12-30, 10:45   #983
AgaMili
BAN stały

Czesc
Dzis pierwsza noc od dawna bez pobudki na wc. A obudził mnie o 8.30 skurcz łydki i już nie usnęłam.
Cytat:

Cytat:
ojej...a nie szkoda poscieli, jak sie zasiusia?
Milenka nigdy nie miała takiego problemu i pampersy nam z tego co pamiętam nie przeciekły. Dlatego tez uwazam ze ceratka na łóżeczko do zbędny wydatek. Młodego będę przewijać na przewijaku a jak będzie w rożku spał to małe ryzyko że coś się na łóżko przedostanie

Trzymam kciuki za dzidzie żeby wszystko się unurmowało

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-12-30 o 10:50
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:47   #984
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Hej, Brzuchatki.
U mnie stalo sie juz tradycja, ze Nietopek budzi mnie w okolicach 6ej i zagania do kuchni

Aaaa...w wiekszosci przypadkow byly to dziewczynki wiec Klaurencja, szykuj swojego malego na ziecia
Pearl kochana, nie zamartwiaj sie Wiesz co moze, gdyby bylo to cos powaznego, to ten gin w Wa-wie pewnie by Cie o tym poinformowal zobaczysz urodzisz zdrowiutkiego maluszka

Cytat:
wczoraj miałam akcję skurczową, że tż chciał już na IP jechać, ale się wyciszyło po wannie...

zastanawiam się czy skurcze początkowe porodowe to jest stawianie się macicy? Bo mi się zaczęło u znajomych, oni byli przerażeni jak to widzieli, brzuch stawiał mi się co jakieś 5-7 minut chyba na minutę, nie bolało jakoś bardzo... nie przechodziło jak chodziłam. Jak wróciliśmy do domu to wzięłam nospę i do wanny weszłam. No i przeszła ta częstotliwość, więc poszliśmy spać... A w nocy i tak budziłam się jak miałam skurcze

Zastanawiam się czy tak TO się zacznie czy te bóle są inne...
Inutil uwierz mi i pewnie nie tylko mi, ze bedziesz wiedziala, ze to juz Skurcze porodowe przede wszystkim nabieraja na sile, wiec zauwazysz, ze juz sie zaczelo a daleko masz do szpitala?

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
A dzisiaj zaczynamy 35 tydzień

miłego dnia
gratuluje rozpoczętego tygodnia

04.01.2012r.

Stary 2011-12-30, 10:47   #985
Angelika_26
Raczkowanie

Dzień dobry!!
A ja jutro idę z mężem na sylwester. W gronie znajomych w sumie, ale będzie fajnie.W lokalu. Ciekawa jestem jak długo wytrzymam. Ale zawsze mogę wziąść w fure i do domciu jechać .

Dzieszczyny czy przygotowujecie sutki do karmienia?? Ja przy każdej kąpieli "szoruje" je ostrą gąbką, żeby troszkę się uodporniły na karmienie.Bo jak sobie przypomnę karmienie z pierwszym dzieckiem to już mnie bolą na samą myśl.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:47   #986
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość
ide do kuchni staje na srodku i nie wiem po co przyszlam
albo zapominam jakiegos wyrazu i probuje wytłumaczyc Tztowi co mam na mysli istne kalambury ;p

a co do GBSa to mi lekarz mowil ze robi sie go nie wczesniej niz 6 tyg przed porodem bo pozniej jest jakos przeterminowany wiec jak planowo tp w 40 tc to najwczesniej w 34 tc tescik.... ale moze jakis niedouczony ten moj gin - w koncu ma tylko 27 lat hyhy

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

to mnie pocieszyłaś ja gadam często od rzeczy myle słowa i tż czasami nie wie o co mi chodzi dzisiaj tłumaczyłam mu że mój biały śpiwór mam do prania w dzidziusiowym bo go przeciez bede ubierac jak się mała urodzi...oczywiście chodziło mi o szlafrok
ale młody ginek!!! mnie w szpitalu taki badałbardzo fajny miły i delikatny tylko właśnie przewrażliwiony strasznie

Mmonika trzymamy z całej mocy kciuki żebyście wyszli juz i ja i Lilka i w palcach u nóg też!!nie stresuj się wszystko będzie dobrze na pewno
Cytat:

Troszkę pospaliśmy z A. chyba z 2 h, ale jego zachowanie mnie dobija, nie wiem, czy faceci nie rozumieją jak kobita jest na ostatnich nogach, żeby jej ulżyć czy co... normalnie zaraz se popłaczę zachowuje się jak jakiś niedoświadczony życiowo szczeniak

jak byłam u gina 22.12 to kazał dalej brać 3x dziennie bo mi grozi przedwczesny poród i szybko dostałam te przepowiadające- mimo, że biorę 3x dziennie magnez mam ich coraz więcej z każdym dniem... to nie już 2-4 x dziennie tylko koło 8... narazie biorę nadal, do gina idę w przyszłym tyg i wtedy zobaczymy... ale raczej tak, bo już nic nie pomaga a oto chodziło- zatrzymać skurcze modlę się żeby się nie rozwinęło do końca roku

idę poprawić łóżko- co chwila cerata zjeżdża
Agatku nie denerwuj się tżtem wiesz że faceci to dzieci do końća życia
ja mam 2 ceraty pod sobą i ręcznik i non stop się zwijająkrzycze na nie a one nic sobie z tego nie robią
brałam magnez z tego samego powodu co ty 6tabsów dziennie a teraz już nic...co lekarz to inna teoria no i na pewno ma wpływ na to "wasza" hipotrofia pewnie chcą potrzymać twojego zajączka jak najdłużejbo teoretycznie to juz mamy ciąże donoszone a ty bardziej niż ja
nie martw się jeszcze2dni i już nowy rok!też mam nadzieje że do niedziei dotrzymam
Cytat:
Napisane przez dolores181 Pokaż wiadomość
o rany dziewczyny , nadrabiałam was 3 godz, gratulacje dla NIKOTYNKI oby komplikacje nie były powazne , u mnie nic nowego mężulek sobie siedzi jakby nigdy nic , zajmuje małym i tyle a ze mną gada tyle i ile a przeprosin zero, któras pytała o mieszkanie, ono jest kwaterunkowe ale moje a jego nawet nie meldowałam tylko syn ma meldunek . dziewczyny od kilku dni boli mnie brzuch najbardziej chyba w okolicach pępka i w okolicy jajników i nospa forte nie pomaga, nie jest to taki ostry ból tylko delikatny ale ciągły , co to może być? wizytę miałam 2 tyg temu ale mnie nie bolalo a następną dopiero 18 stycznia bo mój gin zrobił sobie tyle wolnego
nie wiem kochana co z twoim brzusiem bo takiego ciągłego bólu to nie miałammoże to z nerwów?
Cytat:
Hej, Brzuchatki.

Aaaa...w wiekszosci przypadkow byly to dziewczynki wiec Klaurencja, szykuj swojego malego na ziecia

pearl to trzymam kciuki żeby się wchłonęłoi się nie denerwuj bo Nietoperek tez się denerwuje
Cytat:

ale masz lekarza super
moja lekarka na GBS`a mnie zapytała czy chce to robić, bo to nic nie daje jak wyjdzie pozytywny i dadza antybiotyk. Ponoć statystyki są takie że dzidziuś się zaraża albo nie mimo dania antybiotyku bo ten tak naprawdę nie zwalcza paciora...i 3 położne to potwierdziły bo pytałama po co się denerwować na zapas... ale to tylko u mnie tak mówią chyba jakaś zmowa panuje u mnie w mieście na ten temat

dzien dobry mamusie
nie mogłam spać dzisiaj wszystko przez tż bo jak przylazł do łóżka to mnie zaczął smyrać po pupie i się obudziłami juz zasnąc nie mogłam także jestem troche nie tego...
mąż pojechał po świeże bułeczkia ja z Lilką słuchamy kołysanek z karuzelkii wiecie że ona jak słucha to się uspokaja i nie fika tylko tak spokojnie leży sobie

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:49   #987
dph
Rozeznanie

Cytat:
Mój nie będzie miał Pracuje na zlecenie Ale mam nadzieję, że rodzice i brat pomogą
mój też nie będzie miał wolnego nie ma umowy o pracę ma własną działalność

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
masz jakiś sposób na katar? jejku jaki mam okropny wielki i w ogóle ledwo żyje przez niego....oddychać się nie da nawet z pogadaniem z kimś mam problem bo zaraz się zasapuję
jeszcze mi ginka powiedziała że za tydzien przewiduje poród i się boję że tym smarkaniem i kichaniem wywołam go wcześniej
ja stosowałam na katar taki spray euphorbium compositum chyba tak się to pisze - taki pomarańczowy on jest homeopatyczny więc można go stosować w ciąży zresztą on jest dla dzieci przeznaczony i mi pomógł
no bo poród z katarem to nic przyjemnego

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Jak to dla kogo, kanapa dla męża niech zazna odrobiny luksusu
dla męża co by miał se gdzie poleżeć jak zasłabnie

DzieńDOberek tak wogóle
dzisiaj mam zamiar zrobić ciasto i trochę posprzątać. U nas nadal kwestia Sylwestra nie rozstrzygnięta czy idziemy my do brata czy brat do nas. Obawiam się że jednak my będziemy się do niego musieli wybrać bo bratowa się obrazi :/ to nic że oni mają dwupokojowe mieszkanie a my mieszkamy w domku i to nic że ja jestem w ósmym miesiącu ciąży A poza tym to mam jakiegoś lenia dzisiaj - jeszcze w piżamie łażę razem z córką :P
Stary 2011-12-30, 10:57   #988
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Dobra ide gniesc ciasto na szarlotke dzis mamy gosci i mini parapetówe a jak mi sie nie chce to tylko Wy wiecie
dzis impreza, jutro impreza, takiej to dobrze

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
Hejka noc u nas spokojna, tylko dwie pobudki na jedzonko teraz znowu spi pierze sie przedostatnia partia ciuszkow.
zazdroszcze

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
dzień dobry!!!
ja miałam wczoraj wizytę u gina. Mamy skończony 36 tydzień a młody waży już orientacyjnie 3300g! W pon odstawiam leki i ostro biorę się za wykurzanie go z brzucha.... zresztą po doświadczeniach nikotynki z pessarem (ja też mam) to już zaczęłam chodzić, dźwigać i prowadzić normalne życie, żeby się coś szybko ruszyło
Anankeeno to nie taki mały super,ze wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Dzień doberek

Kasiktrzymam mocno kciuki za wizyte i USG ciekawe co powiedza, moze juz do porodu?

04.01.2012r.

Stary 2011-12-30, 10:59   #989
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

ja stosowałam na katar taki spray euphorbium compositum chyba tak się to pisze - taki pomarańczowy on jest homeopatyczny więc można go stosować w ciąży zresztą on jest dla dzieci przeznaczony i mi pomógł
no bo poród z katarem to nic przyjemnego

dzięki kochanakupiłam ten euphorbium juz jakis miesiąc temu ale tam na ulotce pisze ze jak ktos ma problemy z tarczyca to tylko po konsultacji z lekarzem...a ja mam niedoczynność...nie dość że nic nie można to jak juz można cokolwiek to znowu takie przeszkody

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 11:06   #990
AgaMili
BAN stały

Ja też bym chętnie poszła gdzieś na Sylwestra ale tż ma schizy że urodzę lada dzień i mnie uziemił.
A jak miałam skurcze przedwczoraj to powiedział
"ej kochanie ale może zejdź z kanapy jak Ci odejdą wody dobrze"
A wczoraj mówię mu że nast. wizyta u położnej za 2 tygodnie a on "nie doczekasz" . Świrus

Idę go budzić i na śniadanko. Nie piszcie dziś zbyt dużo

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Kasik to Ty jeszcze masz usg?
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości