|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cześć dziewczyny. Przyłączam się do wątku
Staralismy się z TŻ o dzidziusia 3 cykle. Teraz z tego co pokazuje beta, oraz z własnych wyliczeń wynika że jestem w 5 tygodniu i 4 dniu ciąży Termin wg kalkulatora( internetowego oczywiście) mam na 27 sierpnia. Więc jeszcze się tu załapałam Lekarza mam dopiero we wtorek. Ale beta hcg ładnie rośnie więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. |
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki
![]() ja tez sie dolaczam do grona mamusiek my zostaniemy rodzicami gdzies w polowie sierpnia... na razie jestem w juz prawie 8 tygodniu i czuje sie fatalnie...chce mi sie wymiotowac i spac... ehhh a udalo nam sie szybciutko bo w zaledwie 2 cykle...nawet nie zdazylam przyzwyczaic sie do mysli ze sie staramy
|
|
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
witam nowe mamusie ;*
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z krwi podaje wynik 95% prawdopodobny, przynajmniej z testów, które ja miałam. Ja w sumie za genetyczne plus badania zapłaciłam ok. 600 zł. nie pamietam dokładnie, jakie to stawki, ale na pewno coś koło tego. |
|
|
|
|
#2075 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=chce_byc_mama;31275 723]pamietam moja rozmowe z szefem kiedy mu mowilam ze jestem w ciazy. Byla to najlepsza rozmwa w moim zyciu. Pogratulowal mi serdecznie i zaczal opowiadac o swoich dzieciaczkach. spedzilam w jego gabinecie poltora godziny :P
Zycze wam wszystkich rozmow takich jak moja ![]() Fantastycznie Też bym chciała, żeby moja rozmowa z szefem tak wyglądała. Pocieszam się tylko, że mogło być dużo gorzej ah niestety nie wszystkie firmy są przyjazne dla mam spodziewających się dzidziusia i takich które już je mają.
|
|
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2077 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie, jestem Ewela. Mam 27 lat ja starałam o 2 kreski na teście aż 6 m- cy także byłam już mocno zniecierpliwiona. Do gin idę 10 stycznia wtedy mam nadzieje zobaczyć serduszko, tydzień temu go jeszcze nie było, dlatego lekarz oficjalnie nie potwierdzil ciazy. Co do objawów to poza lekkimi skurczami i bolącymi piersiami nic mnie nie trapi. Pozdrawiam i życzę pięknie bijacych serduszek
przyniesie mnie do siebie?
|
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
eninka84
pewnie ![]() ja od 2 lat chcialam dzidziusia i dopiero sie udalo ![]() juz myslalam ze nie bedziemy mogli miec dzidzi to chyba jakis cud ze jestem w ciazy |
|
|
|
#2080 |
|
Zadomowienie
|
To gratuluje tymbardziej! Który tydzień?
|
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Witam nowe mamusie
|
#2082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2083 |
|
Wtajemniczenie
|
eninka84
11 tydzien i 3 dzien
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze nas przybywa
super gratuluje kazdej!!!
|
#2085 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje za przyjęcie
|
|
|
|
#2086 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochaniutkie
![]() witam wszystkie nowe Mamuśki i serdecznie gratuluję ![]() muszę Wam się pochwalić moją wizyta u ginki, ktora odbyla sie 19 co prawda ale nie mialam dostepu do neta, bo jestem w PL ![]() więc pęcherzyk miał w tym 7 tygodniu 1,1 cm, wszystko w porządeczku, serduszko tam migało krew pobrana do badań, oby wszystko było nadal tak dobrze...przepiękne uczucie teraz 10 ide tutaj do ginekologa, zobaczymy jak rośnie Maleństwo ![]() czuję się bardzo dobrze, żadnych mdłości, wieczorkami tylko szybko jestem senna, jak teraz... ![]() dobranoc Kochane!!! i do zobaczenia
|
#2087 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje za miłe przyjęcie
![]() Cytat:
Karolka mam pytanko bo widze ze "na codzien" mieszkasz chyba w Niemczech tak? gdzie zamierzasz rodzic - w pl czy de?? pytam bo tak sie akurat zlozylo ze niedawno moj maz dostal super prace w niemczech i wyjechal nio i to w sumie przyspieszylo nasze starania o dzidzi bo w pl to trudno nam sie bylo zdecydowac bo co chwila jakies przeboje z praca i trudno sie utrzymac... do tej pory mieszkamy z rodzicami bo niestety nie stac nas by kupic wlasne mieszkanie itd... nio ale nie chcemy byc zbyt dlugo w rozlace, a ja mam za fajna prace zeby z dnia na dzien ja rzucic i jechac do niemiec na zmywak (moj maz jest inzynierem wiec nawet bez jezyka tzn z samym ang. ma super prace, ale ja nie mam niestety takich mozliwosci) wiec zdecydowalismy sie na dziecko bo za jakis czas moge isc na l4 i juz do niego jechac, a potem moge isc na macierzynski i nawet wychowawczy i tam z nim siedziec i uczyc sie jezyka w miedzy czasie... no i wlasnie pojawia sie pytanie gdzie by tu rodzic? jak to jest z niemiecka sluzba zdrowia? wiadomo ze na wizyty bede musiala jezdzic tutaj chociazby dlatego by miec polskie l4, ale sam porod nie wiem czy bym chciala w pl czy niemczech? boje sie ze jesli bede rodzic w polsce to mojego meza przy tym nie bedzie bo nie zdazy na czas wrocic albo wezmie sobie urlop a ja zrobie psikusa i nie urodze w zaplanowanym czasie ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Bo te sierpniowe sie dopiero teraz dowiaduja i ujawniaja hehe my mamy termin wg obliczen w necie na 16.08 a co do objawow to byc moze jeszcze za wczesnie u Ciebie, bo ja np dopiero od jakis 2 tygodni odczuwam wzmozona sennosc i mdlosci, wczesniej mialam objawy podobne do Ciebie... a w ogole to bylam wczoraj u ginekologa i to ponoc jakis super hiper polecany gabinet i uwierzycie ze mi nawet usg nie zrobila? tylko normalne badanie a usg powiedziala ze na nastepnej wizycie za 3 tygodnie.... pol nocy nie spalam i myslalam czy wymyslam czy cos jest nie tak i jednak postanowilam ze ide jeszcze do innego gina... zeby nie bylo byla to wizyta prywatna a nie na nfz |
|
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie juz nawet piersi nie bola
trzymajcie kciuki za jutrzejsze USG zeby wszystko bylo dobrze
|
|
|
|
#2089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja się już soboty i genetycznego nie mogę doczekać
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2091 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja wrócę do tematu opryszczki, któraś z Was pytała więc wargowa wywoływana HSV - 1 nie jest groźna dla płodu. Ja niedawno miałam. Czytałam też że są dziewczyny które we wczesnej ciąży poroniły jak miały opryszczkę wargową ale nie wiem czy to akurat miało jakiś zwiazek, na pewno należy o siebie dbać. Zagrożenie dla dziecka na pewno pojawia się kiedy maleństwo jest już na świecie a nam opryszczka pojawi się na wardze. Nie wolno wtedy całować dziecka i pozwalać dotykać naszej buzi. Opiekować się dzieckiem możemy, przestrzegając zasad higieny.
Jeśli kobieta była nosicielką HSV przed zajściem w ciążę, to przekazuje płodowi przeciwciała, które wytworzyła wraz z pierwszym zakażeniem. Gorszy jest wirus typu II czyli HSV - 2 wywołuje on opryszczkę narządów płciowych, szczególnie groźne jeśli zakażenie pierwszy raz wystąpi podczas ciąży. Wtedy należy skonsultować się z lekarzem. Zakażenie wirusem opryszczki narządów płciowych jest wskazaniem do cięcia cesarskiego. Jak już któraś miała typ 2 to na pewno powinna to powiedzieć lekarzowi no i typ 1 można przenieść na narządy płciowe, w jaki sposób chyba nie muszę pisać tak więc UWAŻAJMY moje kochane Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2011-12-29 o 22:18 |
|
|
|
#2092 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super! Nie martw się tak bardzo o wyniki krwi. Większość moich znajomych nie miała nawet usg genetycznego, a wszystkie dzieciaczki są zdrowe. Moja gin wysłała mnie tylko na usg.Cytat:
Cytat:
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekałam na mój CUD 2 i pół rokuCytat:
To ja już zaciskam kciuki ![]() Byłam dziś u ginki. Nie badała mnie, tylko sprawdzała wyniki. Wzystko byłoby ok, tylko, że mam bakterie w moczu ![]() Wiecie może co jeszcze mogę zrobić, żeby pozbyć się tych chol... bakterii bez antybiotyku?
|
|
#2094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz co mi też wyszły, ipodobno często wychodzi to w ciąży, ja to akurat chyba źle pobrałam próbkę bo to ponoć trzeba dokładnie się umyć i pobierać mocz z tamponem też mam powtórzyć badanie
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
witam
Jestem po wizycie u gina i szczesliwa ![]() Też mam cały czas wrażenie jaby tej ciąży nie było bo dobrze się czuje i niewiele objawów. Wczorajszy widok usg maluszka i jego bijącego serduszka..... poprostu bezcenne
|
#2096 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2012
Cytat:
Ja mam dziś 6 tydzien i 3 dzień i do lekarza 12 stycznia i mam wielką nadzieję wreszcie usłyszeć serduszko. A co do objawów mam podobne, troszkę mnie kuje brzuszek szczególnie wieczorem
|
|
#2097 | |
|
Rozeznanie
|
Hej, ja też nie mam zupelnie żadnych objawów, w czasie kiedy miała być @ to czulam takie ciagnięcie w brzuchu, teraz też czasem się zdarzy, ale duzo rzadziej. I doskonale Cię rozumiem, bo jak coś dokucza to człowiek mimo iż cierpi to spokojniejszy, bo wie, że fasolka rośnie. No ja też ledwo tu się łapie, bo kalkulator wyliczył mi porod na 30.08. W ogóle nie byłam jeszcze u lekarza, wizyta dopiero 26.01, ale nie wytrzymam tak dlugo i mam zamiar iść w przyszlym tygodniu prywatnie, tylko nie wiem czy nie za wczesnie. chcialabym zobaczyć już serduszko.
Cytat:
|
|
|
|
|
#2098 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2099 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Mogę się dołączyć? Mam na imię Marta i mam 23 lata. Mi kalkulator wyliczył termin na 30 sierpnia. Co do objawow to nie mam zadnych, wlasnie czasami kłucie brzucha, w terminie @ bardziej, teraz już coraz rzadziej. Wizytę mam dopiero 26.01 ale nie wiem czy wytrzymam tak dlugo, trochę późno, ale to pierwszy wolny termin do tego lekarza, a bardzo mi na nim zalezy. Chyba wczesniej pójdę do innego prywatnie, a później już do tego mojego. Jak myślicie?
Edytowane przez Martarynka Czas edycji: 2011-12-30 o 10:47 |
|
|
|
#2100 |
|
Raczkowanie
|
Hej!Przenoszę się na wątek lipcowo-sierpnowy ,bo wcześniej go nie zauważyłam.
Tam będzie nas więcej to i więcej porad (To miała być wiadomośc na wątek mamusie sierpniowe)
01-02-2011 DUKAN po raz II 62kg->58->56 ->57 Nieosiągnięte: ciążahttp://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png 15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początek OSIĄGNIĘTY 19-0560->57->55kgobecnie A może by tak 50kg ![]()
Edytowane przez kasik27 Czas edycji: 2011-12-30 o 15:42 Powód: Pomylony wątek forum :) |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:33.

Staralismy się z TŻ o dzidziusia 3 cykle. Teraz z tego co pokazuje beta, oraz z własnych wyliczeń wynika że jestem w 5 tygodniu i 4 dniu ciąży

Oby tylko testy z krwi były równie optymistyczne. 
Też bym chciała, żeby moja rozmowa z szefem tak wyglądała. Pocieszam się tylko, że mogło być dużo gorzej 

nio i to w sumie przyspieszylo nasze starania o dzidzi bo w pl to trudno nam sie bylo zdecydowac bo co chwila jakies przeboje z praca i trudno sie utrzymac... do tej pory mieszkamy z rodzicami bo niestety nie stac nas by kupic wlasne mieszkanie itd... nio ale nie chcemy byc zbyt dlugo w rozlace, a ja mam za fajna prace zeby z dnia na dzien ja rzucic i jechac do niemiec na zmywak (moj maz jest inzynierem wiec nawet bez jezyka tzn z samym ang. ma super prace, ale ja nie mam niestety takich mozliwosci) wiec zdecydowalismy sie na dziecko bo za jakis czas moge isc na l4 i juz do niego jechac, a potem moge isc na macierzynski i nawet wychowawczy i tam z nim siedziec i uczyc sie jezyka w miedzy czasie... no i wlasnie pojawia sie pytanie gdzie by tu rodzic? jak to jest z niemiecka sluzba zdrowia? wiadomo ze na wizyty bede musiala jezdzic tutaj chociazby dlatego by miec polskie l4, ale sam porod nie wiem czy bym chciala w pl czy niemczech? boje sie ze jesli bede rodzic w polsce to mojego meza przy tym nie bedzie bo nie zdazy na czas wrocic albo wezmie sobie urlop a ja zrobie psikusa i nie urodze w zaplanowanym czasie 

Nieosiągnięte: ciąża