Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-29, 17:14   #2071
misiaeel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cześć dziewczyny. Przyłączam się do wątku Staralismy się z TŻ o dzidziusia 3 cykle. Teraz z tego co pokazuje beta, oraz z własnych wyliczeń wynika że jestem w 5 tygodniu i 4 dniu ciąży Termin wg kalkulatora( internetowego oczywiście) mam na 27 sierpnia. Więc jeszcze się tu załapałam
Lekarza mam dopiero we wtorek. Ale beta hcg ładnie rośnie więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:32   #2072
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czesc laseczki
ja tez sie dolaczam do grona mamusiek my zostaniemy rodzicami gdzies w polowie sierpnia... na razie jestem w juz prawie 8 tygodniu i czuje sie fatalnie...chce mi sie wymiotowac i spac... ehhh a udalo nam sie szybciutko bo w zaledwie 2 cykle...nawet nie zdazylam przyzwyczaic sie do mysli ze sie staramy
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:42   #2073
ivoncia16
Wtajemniczenie

witam nowe mamusie ;*
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:49   #2074
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na badaniach prenatalnych. Właściwie to po prostu USG genetyczne, które będę miała u swojego gina w przychodni. Maleństwo ma już 6 cm, NT 1,8 mm, tętno 164/min. O tym, że kość nosowa jest widoczna pisałam już wcześniej. Wygląda na to, że wszystko jest w porządku, ale lekarz powiedział, że USG wykrywa wady w 70 %, a badanie krwi w ok. 90 % i warto je zrobić, więc zrobiłam. Krótko mówiąc wydałam 250+150 zł i na razie wiem tyle samo, co 10 dni temu bez opłat. Ostnio dociera do mnie sporo stresujących informacji i brzuch mam chyba mniejszy, niż kilka dni temu, więc uspokoiłam się dopiero, jak zobaczyłam ruch rączek i usłyszałam bijące serduszko. Oby tylko testy z krwi były równie optymistyczne.
Wrócę do tematu rodzaju USG - 19.12 wszystko udało się zobaczyć przez brzuch, a dzisiaj niestety zupełnie nic.
A jakie miałaś robione?
Z krwi podaje wynik 95% prawdopodobny, przynajmniej z testów, które ja miałam. Ja w sumie za genetyczne plus badania zapłaciłam ok. 600 zł. nie pamietam dokładnie, jakie to stawki, ale na pewno coś koło tego.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 17:57   #2075
Mandragorrka
Zakorzenienie

[QUOTE=chce_byc_mama;31275 723]pamietam moja rozmowe z szefem kiedy mu mowilam ze jestem w ciazy. Byla to najlepsza rozmwa w moim zyciu. Pogratulowal mi serdecznie i zaczal opowiadac o swoich dzieciaczkach. spedzilam w jego gabinecie poltora godziny :P

Zycze wam wszystkich rozmow takich jak moja

Fantastycznie Też bym chciała, żeby moja rozmowa z szefem tak wyglądała. Pocieszam się tylko, że mogło być dużo gorzej ah niestety nie wszystkie firmy są przyjazne dla mam spodziewających się dzidziusia i takich które już je mają.
Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 18:00   #2076
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
to ktory to juz tydzien?

I jesli moge zapytac w jakiej czesci wysp mieszkasz?
Zaczynam 12 tydzien a mieszkam godzine od Birmingham, Midlandy

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:00   #2077
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Przyłączam się do wątku Staralismy się z TŻ o dzidziusia 3 cykle. Teraz z tego co pokazuje beta, oraz z własnych wyliczeń wynika że jestem w 5 tygodniu i 4 dniu ciąży Termin wg kalkulatora( internetowego oczywiście) mam na 27 sierpnia. Więc jeszcze się tu załapałam
Lekarza mam dopiero we wtorek. Ale beta hcg ładnie rośnie więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Czesc laseczki
ja tez sie dolaczam do grona mamusiek my zostaniemy rodzicami gdzies w polowie sierpnia... na razie jestem w juz prawie 8 tygodniu i czuje sie fatalnie...chce mi sie wymiotowac i spac... ehhh a udalo nam sie szybciutko bo w zaledwie 2 cykle...nawet nie zdazylam przyzwyczaic sie do mysli ze sie staramy
Witajcie i gratuluje
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:07   #2078
eninka84
Zadomowienie

Witajcie, jestem Ewela. Mam 27 lat ja starałam o 2 kreski na teście aż 6 m- cy także byłam już mocno zniecierpliwiona. Do gin idę 10 stycznia wtedy mam nadzieje zobaczyć serduszko, tydzień temu go jeszcze nie było, dlatego lekarz oficjalnie nie potwierdzil ciazy. Co do objawów to poza lekkimi skurczami i bolącymi piersiami nic mnie nie trapi. Pozdrawiam i życzę pięknie bijacych serduszek przyniesie mnie do siebie?
eninka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:23   #2079
ivoncia16
Wtajemniczenie

eninka84

pewnie
ja od 2 lat chcialam dzidziusia i dopiero sie udalo
juz myslalam ze nie bedziemy mogli miec dzidzi
to chyba jakis cud ze jestem w ciazy
Stary 2011-12-29, 19:32   #2080
eninka84
Zadomowienie

To gratuluje tymbardziej! Który tydzień?
Stary 2011-12-29, 19:39   #2081
agunia82
Zakorzenienie

Witam nowe mamusie

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:47   #2082
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eninka84 Pokaż wiadomość
Witajcie, jestem Ewela. Mam 27 lat ja starałam o 2 kreski na teście aż 6 m- cy także byłam już mocno zniecierpliwiona. Do gin idę 10 stycznia wtedy mam nadzieje zobaczyć serduszko, tydzień temu go jeszcze nie było, dlatego lekarz oficjalnie nie potwierdzil ciazy. Co do objawów to poza lekkimi skurczami i bolącymi piersiami nic mnie nie trapi. Pozdrawiam i życzę pięknie bijacych serduszek przyniesie mnie do siebie?
Witaj gratuluje
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:50   #2083
ivoncia16
Wtajemniczenie

eninka84

11 tydzien i 3 dzien
Stary 2011-12-29, 19:52   #2084
prince_polo
Zakorzenienie

widze ze nas przybywa super gratuluje kazdej!!!

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 19:55   #2085
eninka84
Zadomowienie

Dziękuje za przyjęcie
Stary 2011-12-29, 20:30   #2086
karolka110
Wtajemniczenie

Hej Kochaniutkie
witam wszystkie nowe Mamuśki i serdecznie gratuluję

muszę Wam się pochwalić moją wizyta u ginki, ktora odbyla sie 19 co prawda ale nie mialam dostepu do neta, bo jestem w PL
więc pęcherzyk miał w tym 7 tygodniu 1,1 cm, wszystko w porządeczku, serduszko tam migałokrew pobrana do badań, oby wszystko było nadal tak dobrze...
przepiękne uczucie
teraz 10 ide tutaj do ginekologa, zobaczymy jak rośnie Maleństwo

czuję się bardzo dobrze, żadnych mdłości, wieczorkami tylko szybko jestem senna, jak teraz...
dobranoc Kochane!!! i do zobaczenia
Stary 2011-12-29, 21:05   #2087
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Dziękuje za miłe przyjęcie

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
Hej Kochaniutkie

muszę Wam się pochwalić moją wizyta u ginki, ktora odbyla sie 19 co prawda ale nie mialam dostepu do neta, bo jestem w PL
więc pęcherzyk miał w tym 7 tygodniu 1,1 cm, wszystko w porządeczku, serduszko tam migałokrew pobrana do badań, oby wszystko było nadal tak dobrze...
przepiękne uczucie

czuję się bardzo dobrze, żadnych mdłości, wieczorkami tylko szybko jestem senna, jak teraz...

Karolka mam pytanko bo widze ze "na codzien" mieszkasz chyba w Niemczech tak? gdzie zamierzasz rodzic - w pl czy de?? pytam bo tak sie akurat zlozylo ze niedawno moj maz dostal super prace w niemczech i wyjechal nio i to w sumie przyspieszylo nasze starania o dzidzi bo w pl to trudno nam sie bylo zdecydowac bo co chwila jakies przeboje z praca i trudno sie utrzymac... do tej pory mieszkamy z rodzicami bo niestety nie stac nas by kupic wlasne mieszkanie itd... nio ale nie chcemy byc zbyt dlugo w rozlace, a ja mam za fajna prace zeby z dnia na dzien ja rzucic i jechac do niemiec na zmywak (moj maz jest inzynierem wiec nawet bez jezyka tzn z samym ang. ma super prace, ale ja nie mam niestety takich mozliwosci) wiec zdecydowalismy sie na dziecko bo za jakis czas moge isc na l4 i juz do niego jechac, a potem moge isc na macierzynski i nawet wychowawczy i tam z nim siedziec i uczyc sie jezyka w miedzy czasie... no i wlasnie pojawia sie pytanie gdzie by tu rodzic? jak to jest z niemiecka sluzba zdrowia? wiadomo ze na wizyty bede musiala jezdzic tutaj chociazby dlatego by miec polskie l4, ale sam porod nie wiem czy bym chciala w pl czy niemczech? boje sie ze jesli bede rodzic w polsce to mojego meza przy tym nie bedzie bo nie zdazy na czas wrocic albo wezmie sobie urlop a ja zrobie psikusa i nie urodze w zaplanowanym czasie

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Bo te sierpniowe sie dopiero teraz dowiaduja i ujawniaja hehe my mamy termin wg obliczen w necie na 16.08 a co do objawow to byc moze jeszcze za wczesnie u Ciebie, bo ja np dopiero od jakis 2 tygodni odczuwam wzmozona sennosc i mdlosci, wczesniej mialam objawy podobne do Ciebie...

a w ogole to bylam wczoraj u ginekologa i to ponoc jakis super hiper polecany gabinet i uwierzycie ze mi nawet usg nie zrobila? tylko normalne badanie a usg powiedziala ze na nastepnej wizycie za 3 tygodnie.... pol nocy nie spalam i myslalam czy wymyslam czy cos jest nie tak i jednak postanowilam ze ide jeszcze do innego gina... zeby nie bylo byla to wizyta prywatna a nie na nfz
Stary 2011-12-29, 21:05   #2088
ivoncia16
Wtajemniczenie

a mnie juz nawet piersi nie bola
trzymajcie kciuki za jutrzejsze USG zeby wszystko bylo dobrze
Stary 2011-12-29, 21:09   #2089
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:

a w ogole to bylam wczoraj u ginekologa i to ponoc jakis super hiper polecany gabinet i uwierzycie ze mi nawet usg nie zrobila? tylko normalne badanie a usg powiedziala ze na nastepnej wizycie za 3 tygodnie.... pol nocy nie spalam i myslalam czy wymyslam czy cos jest nie tak i jednak postanowilam ze ide jeszcze do innego gina... zeby nie bylo byla to wizyta prywatna a nie na nfz
wiesz co, wiele zależy też od "polityki" przychodni, u mnie też nigdy nie mam USG na wizycie tylko umawiam się osobno, bo aparat do USG jest w oddzielnym gabinecie. Ale tak czy inaczej przy pierwszej wizycie gin podszedł ze mną do recepcji i poprosił o wciśnięcie mnie na USG tego samego dnia, więc jak lekarz jest w porządku to wszystko się da. Czekanie aż 3 tyg na USG też by mnie wkurzyło

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
Trzymam mocno
A ja się już soboty i genetycznego nie mogę doczekać

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 21:15   #2090
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
wiesz co, wiele zależy też od "polityki" przychodni, u mnie też nigdy nie mam USG na wizycie tylko umawiam się osobno, bo aparat do USG jest w oddzielnym gabinecie. Ale tak czy inaczej przy pierwszej wizycie gin podszedł ze mną do recepcji i poprosił o wciśnięcie mnie na USG tego samego dnia, więc jak lekarz jest w porządku to wszystko się da. Czekanie aż 3 tyg na USG też by mnie wkurzyło

Trzymam mocno
Nio moze by mnie i wcisnela ale jak sie dowiedzialam to usg robi inna osoba i jej nie bylo wiec sie nie dalo... dziwne mi sie to wydalo bo ilekroc bylam u gina na zwykla kontrole (nie w ciazy) to zawsze mialam robione usg i nie musialam sie prosic bo to byl standard... nio a teraz to chce zobaczyc dzidziolka wiec w poniedzialek ide jeszcze raz gdzie indziej
Stary 2011-12-29, 21:28   #2091
wanilllka82
Wtajemniczenie

To ja wrócę do tematu opryszczki, któraś z Was pytała więc wargowa wywoływana HSV - 1 nie jest groźna dla płodu. Ja niedawno miałam. Czytałam też że są dziewczyny które we wczesnej ciąży poroniły jak miały opryszczkę wargową ale nie wiem czy to akurat miało jakiś zwiazek, na pewno należy o siebie dbać. Zagrożenie dla dziecka na pewno pojawia się kiedy maleństwo jest już na świecie a nam opryszczka pojawi się na wardze. Nie wolno wtedy całować dziecka i pozwalać dotykać naszej buzi. Opiekować się dzieckiem możemy, przestrzegając zasad higieny.

Jeśli kobieta była nosicielką HSV przed zajściem w ciążę, to przekazuje płodowi przeciwciała, które wytworzyła wraz z pierwszym zakażeniem.

Gorszy jest wirus typu II czyli HSV - 2 wywołuje on opryszczkę narządów płciowych, szczególnie groźne jeśli zakażenie pierwszy raz wystąpi podczas ciąży. Wtedy należy skonsultować się z lekarzem. Zakażenie wirusem opryszczki narządów płciowych jest wskazaniem do cięcia cesarskiego. Jak już któraś miała typ 2 to na pewno powinna to powiedzieć lekarzowi no i
typ 1 można przenieść na narządy płciowe, w jaki sposób chyba nie muszę pisać tak więc UWAŻAJMY moje kochane

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2011-12-29 o 22:18
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:04   #2092
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gooha3 Pokaż wiadomość
tylko pozazdrościć szefa.

U mnie jak przyjmowałam sie do pierwszej pracy juz na rozmowie kwalifikacyjnej padło pytanie czy zamierzam w najbliższym czasie zajść w ciąże.
Zostałam przyjęta do pracy po jakimś czasie zaszłam w ciąże. Niby wszystko ok szef nie dał po sobie poznać ze coś nie tak, ale jak tylko poroniłam to odrazu zostałam zwolniona.......
Okropieństwo... Jakie to nieludzkie...

Cytat:
Napisane przez Sala Pokaż wiadomość
Tak się Wam wtrącę na powitanie -- jeśli mówisz o Elancylu, to warto poszukać w aptekach internetowych. Ja w dzień darmowej wysyłki znalazłam 400ml za 89,49 PLN (i widzę, że nadal ta cena obowiązuje, tylko + przesyłka). Dalej drogo, ale zawsze to lepiej niż 150 PLN.

No i witam się z Wami, dzisiaj kończę 11 tydzień
Cześć

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
a ja jutro ide na Usg mam nadzieje ze wszystko dobrze
chciala bym sie juz cos dowiedziec czy chlopczyk czy dziewczynka

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

ja mam szczescie bp wozek juz mam za darmo
dostane lozeczka i fotelik- nosidelko
Trzymam kciuki za usg

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hej

melduje sie ostatnio nie najlepiej sie czuje i niemialam weny na pisanie'

musze was nadrobic' a troche tego jest
Biedactwo To ciążowe dolegliwości Cię męczą?

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Radziłabym zrezygnować z orzeszków ziemnych w ciąży-mogą one powodować alergię u dziecka: https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_od...ykul,5020.html
Ooo nie wiedziałam. A czasem podjadam. To już nie będę

Cytat:
Byłam dzisiaj na badaniach prenatalnych. Właściwie to po prostu USG genetyczne, które będę miała u swojego gina w przychodni. Maleństwo ma już 6 cm, NT 1,8 mm, tętno 164/min. O tym, że kość nosowa jest widoczna pisałam już wcześniej. Wygląda na to, że wszystko jest w porządku, ale lekarz powiedział, że USG wykrywa wady w 70 %, a badanie krwi w ok. 90 % i warto je zrobić, więc zrobiłam. Krótko mówiąc wydałam 250+150 zł i na razie wiem tyle samo, co 10 dni temu bez opłat. Ostnio dociera do mnie sporo stresujących informacji i brzuch mam chyba mniejszy, niż kilka dni temu, więc uspokoiłam się dopiero, jak zobaczyłam ruch rączek i usłyszałam bijące serduszko. Oby tylko testy z krwi były równie optymistyczne.
Wrócę do tematu rodzaju USG - 19.12 wszystko udało się zobaczyć przez brzuch, a dzisiaj niestety zupełnie nic.
No to dobre wiadomości Super! Nie martw się tak bardzo o wyniki krwi. Większość moich znajomych nie miała nawet usg genetycznego, a wszystkie dzieciaczki są zdrowe. Moja gin wysłała mnie tylko na usg.

Cytat:
Witaj Gratuluję

Cytat:
Czesc laseczki
Cześć! I gratulacje
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-29, 23:13   #2093
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Super ! Gratuluję A co do tego, że starałaś się aż 6 m-cy... Uwierz mi to bardzo krótko Ja czekałam na mój CUD 2 i pół roku

Cytat:
Hej Kochaniutkie

przepiękne uczucie

No to świetne wiadomości!

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
To ja już zaciskam kciuki Sama odliczam dni do genetycznego

Byłam dziś u ginki. Nie badała mnie, tylko sprawdzała wyniki. Wzystko byłoby ok, tylko, że mam bakterie w moczu Mam przez 10 dni brać żuravit i powtórzyć badanie. Jak nie przejdzie potrzebny będzie antybiotyk
Wiecie może co jeszcze mogę zrobić, żeby pozbyć się tych chol... bakterii bez antybiotyku?
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 08:58   #2094
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Wzystko byłoby ok, tylko, że mam bakterie w moczu Mam przez 10 dni brać żuravit i powtórzyć badanie. Jak nie przejdzie potrzebny będzie antybiotyk
Wiecie może co jeszcze mogę zrobić, żeby pozbyć się tych chol... bakterii bez antybiotyku?

wiesz co mi też wyszły, ipodobno często wychodzi to w ciąży, ja to akurat chyba źle pobrałam próbkę bo to ponoć trzeba dokładnie się umyć i pobierać mocz z tamponem też mam powtórzyć badanie
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:27   #2095
gooha3
Zadomowienie

witam
Jestem po wizycie u gina i szczesliwa

Też mam cały czas wrażenie jaby tej ciąży nie było bo dobrze się czuje i niewiele objawów. Wczorajszy widok usg maluszka i jego bijącego serduszka..... poprostu bezcenne

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 09:42   #2096
ancys_krakow
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2012

Cytat:
U mnie pokazuje 6 tyg 1 dzień, a termin 22 sierpień . Kasiu jesteśmy w tym samym wieku, ja starałam sie aż 6 m- cy także byłam już mocno zniecierpliwiona. Do gin idę 10 stycznia wtedy mam nadzieje zobaczyć serduszko, tydzień temu go jeszcze nie było. Co do objawów to poza lekkomyślnie skurczami i bolączki piersiach nic mnie nie trapi. Pozdrawiam i życzę pięknie bijacych serduszek
Eninka to znaczy że jesteśmy w podobnym etapie Ja mam dziś 6 tydzien i 3 dzień i do lekarza 12 stycznia i mam wielką nadzieję wreszcie usłyszeć serduszko. A co do objawów mam podobne, troszkę mnie kuje brzuszek szczególnie wieczorem

Aniołek 8t[*] 13.01.2012

Powietrze pachniało jak malinowa mamba..
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110625030213.html
ancys_krakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:00   #2097
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Hej, ja też nie mam zupelnie żadnych objawów, w czasie kiedy miała być @ to czulam takie ciagnięcie w brzuchu, teraz też czasem się zdarzy, ale duzo rzadziej. I doskonale Cię rozumiem, bo jak coś dokucza to człowiek mimo iż cierpi to spokojniejszy, bo wie, że fasolka rośnie. No ja też ledwo tu się łapie, bo kalkulator wyliczył mi porod na 30.08. W ogóle nie byłam jeszcze u lekarza, wizyta dopiero 26.01, ale nie wytrzymam tak dlugo i mam zamiar iść w przyszlym tygodniu prywatnie, tylko nie wiem czy nie za wczesnie. chcialabym zobaczyć już serduszko.
Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
To ja wrócę do tematu opryszczki, któraś z Was pytała więc wargowa wywoływana HSV - 1 nie jest groźna dla płodu. Ja niedawno miałam. Czytałam też że są dziewczyny które we wczesnej ciąży poroniły jak miały opryszczkę wargową ale nie wiem czy to akurat miało jakiś zwiazek, na pewno należy o siebie dbać. Zagrożenie dla dziecka na pewno pojawia się kiedy maleństwo jest już na świecie a nam opryszczka pojawi się na wardze. Nie wolno wtedy całować dziecka i pozwalać dotykać naszej buzi. Opiekować się dzieckiem możemy, przestrzegając zasad higieny.

Jeśli kobieta była nosicielką HSV przed zajściem w ciążę, to przekazuje płodowi przeciwciała, które wytworzyła wraz z pierwszym zakażeniem.

Gorszy jest wirus typu II czyli HSV - 2 wywołuje on opryszczkę narządów płciowych, szczególnie groźne jeśli zakażenie pierwszy raz wystąpi podczas ciąży. Wtedy należy skonsultować się z lekarzem. Zakażenie wirusem opryszczki narządów płciowych jest wskazaniem do cięcia cesarskiego. Jak już któraś miała typ 2 to na pewno powinna to powiedzieć lekarzowi no i
typ 1 można przenieść na narządy płciowe, w jaki sposób chyba nie muszę pisać tak więc UWAŻAJMY moje kochane
No ja wczoraj obudziłam się z opryszką i bylam nieźle przerażona, dziś juz jestem spokojniejsza, chociaż opryszczka ciągle jest, dziś posmarowałam ją pastą do zębów... A Ty jakoś ją leczyłaś?? Czy lagodziłaś objawy?
Stary 2011-12-30, 10:30   #2098
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Super,że wszystko OK

Cytat:
Cytat:
Czesc laseczki
Cytat:
Witajcie dziewczyny

Cytat:
Hej Kochaniutkie

przepiękne uczucie

Superowo

Cytat:
Kciukasy

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Super ! Gratuluję A co do tego, że starałaś się aż 6 m-cy... Uwierz mi to bardzo krótko Ja czekałam na mój CUD 2 i pół roku

No to świetne wiadomości!

To ja już zaciskam kciuki Sama odliczam dni do genetycznego

Byłam dziś u ginki. Nie badała mnie, tylko sprawdzała wyniki. Wzystko byłoby ok, tylko, że mam bakterie w moczu Mam przez 10 dni brać żuravit i powtórzyć badanie. Jak nie przejdzie potrzebny będzie antybiotyk
Kurcze ,ja to się nie znam niestety na bakteriach

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:44   #2099
Martarynka
Rozeznanie

Cześć dziewczyny. Mogę się dołączyć? Mam na imię Marta i mam 23 lata. Mi kalkulator wyliczył termin na 30 sierpnia. Co do objawow to nie mam zadnych, wlasnie czasami kłucie brzucha, w terminie @ bardziej, teraz już coraz rzadziej. Wizytę mam dopiero 26.01 ale nie wiem czy wytrzymam tak dlugo, trochę późno, ale to pierwszy wolny termin do tego lekarza, a bardzo mi na nim zalezy. Chyba wczesniej pójdę do innego prywatnie, a później już do tego mojego. Jak myślicie?

Edytowane przez Martarynka
Czas edycji: 2011-12-30 o 10:47
Martarynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 10:53   #2100
kasik27
Raczkowanie

Hej!Przenoszę się na wątek lipcowo-sierpnowy ,bo wcześniej go nie zauważyłam. Tam będzie nas więcej to i więcej porad (To miała być wiadomośc na wątek mamusie sierpniowe)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png
15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początekOSIĄGNIĘTY 19-05
60->57->55kgobecnie
A może by tak 50kg

Edytowane przez kasik27
Czas edycji: 2011-12-30 o 15:42 Powód: Pomylony wątek forum :)
kasik27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości