|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
nie. najpierw vitreus a później asynastra. nic innego nie miałam.
a o co chodzi?? jestem w coś zamieszana?? nieeee to nie jaaa
|
#1652 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
To teraz ja z pytankiem:
Mamy półroczniaków i starszych - czy wasze dzieci już gaworzą? ma - ma..., ba - ba..., ta - ta..., la - la.? |
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dosłyszałam konkretnego baba (mamy buła ) ani mama tata. Za to tworzy swoje słowa które prześmiesznie brzmią |
|
|
|
|
#1654 |
|
Rozeznanie
|
narazie będę podawać najzwyklejszą mannę błyskawiczną
|
|
|
|
#1655 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Też JUŻ wstaliśmy Tzn. ja, potem Tymek, bo go brutalnie obudziłam o 10.10, a mąż jeszcze śpi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
W końcu jednak nie kupiłam tego dentysty, bo - choć klinika znana i już kilka lat istnieje - to znalazłam opinie, że jak się idzie na kupony z groupona, to traktują Cię jak pacjenta drugiej kategorii i cały ten zabieg robią w ok. 10 minut. A normalnie trwa ze 2 godziny ![]() Cytat:
Tymek je 8 razy na dobę, ale to dlatego, że ja mu podstawiam pierś. Inaczej jadłby rzadziaej, max 5 razy. I właśnie stąd mój wywiad z Wami, bo zastanawiam się, czy mu na to pozwolić. Chyba powinnam, bo w końcu dziecko wie najlepiej... Ale jakoś się przyzwyczaiłam i mam stracha, że ... sama nie wiem że co Chyba po prostu weszło mi to mocno w nawyk, że w dzień podtykam mu pierś co 2h i boję się zmiany trybu dnia.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ze złych wieści (baaaardzo złych): zważyłam się dzisiaj Z dobrych wieści: idziemy dziś do restauracji na obiad. Ale nie do takiej zwykłej, tylko jednej z najlepszych w Warszawie
|
|
#1656 |
|
Zadomowienie
|
Mamad ja nie zauważyłam,że Cię nie było
bo mnie też nie było![]() Scio- bidulka,lekarze po prostu mają w dupie pacjenta,liczą sie tylko oni.niestety co lekarz to inna historia, skoro kto inny dostał receptę tzn,że się da.To jest normalnie s k u r w y s y ń s t w o też mam nadzieje,że sie to wszystko ustabilizuje z początkiem roku bo przecież to parodia.Cieszy mnie to że ktoś chce zrobić porządek na czarnym rynku lekarstw na choroby przewlekłe,ale bez przesady.na pewno się to ustabilizuje
|
|
|
|
#1657 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, tak między pacjentami.Bo niby WHO zaleca podanie glutenu NIE PÓŹNIEJ niż w 6 miesiącu, a Wy go i tak już kończycie. Bo są badania potwierdzające że wprowazanie go przez 4 miesiącem i od 7. wzwiększa znacząco ryzyko celiakii. Z drugiej strony do niedawna w Polsce były wytyczne nakazujące wprowadzanie go od 10-11 miesiąca. I dzieci żyją i są zdrowe i dobrze się mają, więc pewnie nie ma się czym przejmować ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
brawa dla Zuzki
![]() Moja spi tylko na pleckach, na boczku nie umie, zaraz na plecy sie przekreca. Kiedys spala tez na brzuszku. Stronczek moj TZ tez charakterny i czasem mu sie zdarzy, ze wchodzi i od progu znajduje czego by sie tu czepic, a czasem na "lajcie" ![]() Moja Marys spala dzis do 9.30 Zaraz ubirema sie i ja i idziemy na spacerek - na poczte sie przejde ![]() Scio a moze bys poszla do inne przychodni?? no normalnie szok z tymi lekarzami. Ale dobrze ze sie wzieli za apteki i ceny uregulowali bo samowolka byla totalna. Ja wiecznie jak cos chcialam kupic, musialam kombinowac gdzie i jak, zeby taniej. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- a moze chcesz przepis na 3 bita???? tez prosty i pewnie podobny do krowki bo tez z masa krowkowa i szybko sie robi |
|
|
|
#1659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wiem jak to poprawić w prostu sposób...trzeba robić regularnie "brzuszki"...ja to wiem ale tego nie robię bo jestem leń Ad 2. ta kosmetyczka, o której już wspominałam mówiła także że faktycznie różnie są traktowani klienci z gruponów...tzn lepiej zadzwonić do danego salonu, gabinetu,biura itp i zapytać czy w wykonają Ci zabieg w tej samej cenie bez udziału Grouponu... wtedy kliencie traktowani są lepiej,ponieważ całość pieniążków idzie wtedy do usługodawcy.niestety groupon zabiera im 40% wartości zakupionej usługi,czyli bardzo bardzo dużo. |
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
No i o najważniejszych rzeczach zapomniałam:
Kochana Zuzanno - w dniu Twojej półrocznicy składam Ci najlepsze życzenia!!! Duża rośnij i ŚPIJ w nocy ![]() oraz: Kochana Emilie - Tobie także sto lat z okazji 5-miesięcznicy
|
#1661 |
|
Wtajemniczenie
|
tak tylko pytam
|
|
|
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
wiem wiem...w sumie zazdroszcze. Nie martw się o przyszłe karmienia jak już będzie miał urozmaiconą dietę, jeśli będzie chciał piersi to się będzie domagał, jeśli nie - to przestaniesz go karmić UU i to będzie naturalny proces, a mleczko będziesz mu podawać w innych posiłkach.
|
|
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wg nowych wytycznych to już za późno
|
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ad 2. - rany, 40% Nie miałam pojęcia, że aż tyle!---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- ![]()
|
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
![]() A możecie powiedzieć kiedy trzeba ten gluten zacząć wprowadzać. |
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
no zbieram dupke w troki i ide z Maniutkiem na spacerek i na poczte zajrze - choc wcale mi sie za ta instytucja nie teskni
![]() a co do ubioru i wogole po ciazy nie ejstescie osamotnione, ja w domu chodze w "byle czym" bo moja ma refluks i zawsze mam jej "pawie" na sobie, ponadto malowac sie nigdy nie umialam, ale staram sie miec zawsze wlosy umyte (bo czasem mi sie nawet nie chce ich myc). |
|
|
|
#1667 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Boże jak ja ten posta napisałam , normalnie "kali pisać, kali mówić"
|
|
|
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teściowej siostra pracuje w szpitalu (przy komisjach orzecznictwach) i teściówka podsunęła pomysł, ze może ona i załatwiła mi jeszcze 4 puszki. Mam w zapasie 9 na styczeń starczy i przez styczeń albo przejdziemy na zwykłe albo na sojowe. Dzięki dziewczyny, że mogłam się wygadać, za pocieszenie Ja do glutenu wprowadzałam jak skończyła 5 miesięcy. Łyżke manny dodawałam, do deserku albo obiadku. Ale tak jak Brumek pisze dawniej było po 10 i też wszytsko ok |
|
|
|
|
#1669 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym coś jeszcze popisać dziś z Wami, bo męża chwilowo nie ma i komputer wolny, ale Mały mi nie bardzo pozwala.
Brumek Patryk do niedawna nie odmawiał nigdy jedzenia - jadł tyle razy, ile razy mu dałam. A teraz je tylko wtedy, kiedy on chce i jak długo chce. Po prostu odmówi jedzenia. Zasypiał przy cycu, a teraz tylko wieczorem. Domaga się, żeby go uśpić, ale nie przy jedzeniu. Pokazuje swój charakterek I jeszcze się wycwanił, bo nie chce jeść z prawej piersi - tylko to pierwsze mleczko, a potem domaga się lewej. Na początku dziwiłam się, że tak szybko wyjadał ją, ale zorientowałam się, że jednak nie. Więc teraz ja go trochę oszukuję i przystawiam go spod pachy znowu do prawej piersi i je
|
|
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Nigdzie w domu byłam, ale mała cały czas mi marudzi, zaczyna próbować raczkować (już 2 razy głowę rozbiła, bo nogi jej idą, a ręce nie chcą) i tak latam za nią, między czasie gotuję, piorę i chodzimy na spacery. Podczytuje w wolnej chwili. Agadus a ty podajesz już ten gluten ???
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Raczkowanie
|
ależ Ci zazdroszczę. Mnie tż zabrał ostatni raz i pierwszy do restauracji jak się oświadczał
![]() dałaczam ![]() evewe - też po domu chodze w byle czym i się nie maluję nie czeszę, wgl nic. zapuszczam się, o. Jedyne co to maluję paznokcie. ![]() agadus - no raczej tak tylko nie pytasz. nie chcę zeby coś na mnie było. Jak coś macie do mnie to mówić. też macie tak, że jak czytacie posty to nie widać kto je napisał? czy tylko ja mam taki wąski monitor?? ![]() Chciałam jeszcze, że mój tż jest taki, że jednego dnia narzeka, że nic nie posprzątane a drugiego krzyczy że ciągle sprzątam
|
#1672 |
|
Wtajemniczenie
|
Zuzia Emilie 100 latek
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- brunetka ja jeszcze nie podaję, ale w wigilę podałam mięsko, ale może w przyszłym tygodniu podam gluten, i nie wiem może kaszka mleczna, albo słoiczki z hipp takie z kaszką manną bo mam, jeszcze nie wiem ,a podawałaś mięsko?? asynastra ja tylko się zapytałam |
|
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
asynastra a co Ty tak po cichu do klubu naszego weszłaś ??
tak od razu prywatna wiadomość do "matki założycielki " ?? |
|
|
|
#1675 |
|
Raczkowanie
|
był otwarty to weszłam. a co to znaczy tak od razu?
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale po domu jak kura domowa laze. Mialam isc na spacer to mala usnela na lezaczku, a teraz chcialam isc to nie bo klient przyjezdza po auto i ktos musi umowe spisac i kase policzyc jakby co - zabije tego mojego TZ ktoregos pieknego dnia |
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
niech zalozycielka sprawdzi, czasem sie cos przestawi, my na innym watku tak mialysmy ze zrobil sie otwarty, ale zareagowala zalozycielka i teraz tylko na zaproszenie. Takze ta co zalozyla niech sprawdzi ustawienia, ja tam poczekam na wtajemniczenie do klubu
|
|
|
|
#1679 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiście jeśli to problem to się wypisze.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.

jestem w coś zamieszana?? nieeee to nie jaaa

wstawię potem zdjęcia w klubie na dowód,że Mikołaj nie do rozpoznania...

też mam nadzieje,że sie to wszystko ustabilizuje z początkiem roku bo przecież to parodia.Cieszy mnie to że ktoś chce zrobić porządek na czarnym rynku lekarstw na choroby przewlekłe,ale bez przesady.na pewno się to ustabilizuje