|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Wszystko nadrobione więc z czystym sumieniem mówię:
Dzień dobry Mamusie ![]() Naczytałam się wczoraj o Waszych schizach i w nocy się obudziłam i sprawdzałam czy mi wody nie odeszły bo coś wilgotno mi się wydawało, na szczęście to był fałszywy alarm A od rana męczą mnie mdłości i nie wiem czy coś zjadłam nie teges? Ale na śniadanko był tylko chleb z almetką... Sylwestra spędzamy sami w domku przy dobrych filmach i testowaniu naszego nowego nabytku (http://www.rebel.pl/product.php/1,37...ja-polska.html) - bawią nas planszówki, RPG i tym podobne dziwne klimaty Właśnie przyszedł kurier z Zawitkowskim, na pierwszy rzut oka i pierwsze przekartkowanie całkiem fajna pozycja ale zobaczymy co z merytoryką
|
#992 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Skończyłam prasować dzidkowe rzeczy Miałam dzisiaj koszmarną noc. Okropne sny mi się śniły, nawet nie chcę Wam pisać, ale strasznie się bałam... Do tego teraz głowa mnie boli :/ Idę zaraz przygotować coś na obiad i zrobić śledziki na jutro i chyba się położę, bo kiepsko się czuję. |
||
|
|
|
#993 |
|
Zadomowienie
|
Nikotynka Gratulacje
![]() za udane wizyty i duze maluszki za kolejne wizyty U nas nic ciekawego , mala czasem marudzi tak, ze marudze razem z nia wiec nie ma co opowiada. Mleczarnia mi zbankrutowala i przechodzimy na mm . A no i dzis na 12;15 wizyta w poradni Patologii Noworodka . Bedziemy wiedzieli ile przybrala itp. Wiec prosze o kciuki e-ciotek , zeby wsio bylo ok. Po za tym zarejestrowalam mala na kotrole do kardiologa uwaga -> na 27 czerwca 2012 Jeszcze musze zadzwonic i zarejestrowac ja do okulisty. Zajrze jak wroce z poradni
|
#994 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
ale naklepałyście od wczoraj ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak oni studia kończą po 5 czy 6 latach ale od razu to nie czyni ich to lekarzami....jeszcze LEP i staże itp. hyhy jaka cerata ![]() Cytat:
![]() imiona śliczne, może dwuimienny będzie np. Aleksander Konrad nasz synuś będzie Aleksander Filip Cytat:
Cytat:
trzeba byc dobrej myśli i się nie nastawiać negatywnie Cytat:
![]() pisałam, że uprasował.... ja mu sama powiedziałam żeby to zrobił sam na nic nie wpadnie, no może rano śmieci wyrzuci ale to różnie raz muszę mówić raz sam się domyśli mój tż nie jest taki fajowski jak myślałaś, całkiem zwyczajnym tż jest czyli mówisz i zrobi, nie mówisz nie robi dobrze, że się już nie buntuje jak kiedyś jak kazałam mu sprzątać ![]() Cytat:
ja dziś śniłam o szarlotce ![]() Cytat:
|
|
|
#995 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
![]() Nie jestm na biezaco przez te swieta a zawsze starałam sie bym chociaz nie pisałam :/ GRATULACJE dla wszystkich świezo upiecznych mamusi ****U nas leci juz 34 tydzien i nie moge sie doczekac porodu :/ Mamy teraz rozdzinke z PL na swieta a wiec czasu brakuje na wszytko ![]() Ale jest cudownie bo uwielbiam moje kochane dzieciaki ![]() BUzioleeeeeeeeeeee i pozdrawiam Was bardzo goraco
|
|
#996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wstawiłam nastepne dzidziusiowe pranie, wolę miec wszystko uprane najwyżej teściowa będzie zmuszona prasować jak ja będę na porodówce
|
||
|
|
|
#998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i łączy nas jeszcze jedno mój mąż też Sebuś i też proponuje zastanowić się nad zmianą imienia![]()
|
|
|
|
|
#999 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i kciukasy za wykurzanie ![]() to byłabys kolejnym cudem świata ![]() spokojnie jeszcze tylko troszeczkę ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakaś niepoważna trochę... pewie chce sie wykazać.... może pogadaj z nią i niech przygotuje jakieś fajne jedzonko i przywiezie do Was Cytat:
za wizyteCytat:
za prasowankoja też dzisiaj mialam jakieś schizy senne w nocy, wymęczyłam się bardzo... i łączę się w bólu... ![]() Cytat:
kciukasy zacisnietebuźka dla Was |
||||||||
|
|
|
#1000 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Poważnie??? Czy jeszcze któraś pracuje??? - Teraz rozumiem czemu mam zawsze takie tyły w nadrabianiu zaległości |
|||||
|
|
|
#1001 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oby wszystko było dobrze, a termin poprostu rewelacyjny, pół roku czekania i to takie maleństwo ehh nasza służba zdrowia. Cytat:
oby wyniki były dobre i żeby Michaś wyszedł dziś do domku. Cytat:
Dzień dobry mamuśki u mnie nawet w miarę spokojna noc, tylko jedno wstawanie do wc, dawno nie było takiego spokoju. Mąż pojechał na korepetycje a ja siedzę sama w domu, ale zaraz wracam do łóżka bo przeziębienie nie odpuszcza i źle się czuję. Co do Sylwestra ja najchętniej zostałabym w domu i nigdzie się nie ruszała i mam nadzieję że taka opcja będzie bo już słyszałam jak małżon do kogos tam mówił że pewnie do jego rodziców pojedziemy a ja nie chce, chce poleżeć odpocząć a nie do teściów jechać (to tylko 5 km i chyba właśnie za blisko bo teściowa przynajmniej raz w tyg z teściem przyjeżdżają wrrr mam dość bo to jakby kurcze kontrola). Zresztą pół świąt u teściów spędziliśmy teść z moim ojcem se popili i potem musiałam znosić jego gadanie, macanie brzucha bo wnuczek drugi itp rzeczy masakra. Mi jeszcze mąż nic nie mówił o tym że mamy jechać do jego rodziców, bo wczoraj jak teściowa dzwoniła, żeby się dowiedzieć czy już rodzę czy nie to potem powiedziała, że dzisiaj przyjadą na co ja do męża no tak cotygodniowa wizyta kontrolująca mamusi więc pewnie nie chciał mnie drażnić tym sylwestrem. Ja tam mam plan nigdzie nie iść i spędzić go z mężem we dwójkę w swoim domku i na tym koniec Natisska (mam nadzieję że dobrze zapamiętałam bo nie zaznaczyłam sobie postu do cytowania) gratulacje własnego domku, my mieszkamy od dobrego miesiąca u siebie, także wiem jak się cieszysz parapetówki nie robiłam co przełożyło się z kolei na wieczny najazd ciotek kuzynek itp z rodziny że nawet chwili spokoju nie mieliśmy a to że ja na ostanich nogach (opuchniętych na dodatek) to nikogo nie interesowało i były tylko teksty: no co ty kawę chyba przecież postawisz, nie zmęczysz się tym chyba.... ręce opadały, teraz przed świętami ogłosiłam wszystkim że nie mają co przyjeżdżać bo nawet kawy nie będzie a nasz dom to nie muzeum żeby zwiedzać i oglądać i na razie mam spokój
|
|||
|
|
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuski
![]() Monia 3mam kciuki aby Michaś wrocil dziś do domku ! ![]() pearl jak ja lezałam na patologii to byla dziewczyna ktorej dzieciatko tez mialo powiekszona nerke, kazali jej powtarzac glukoze bo niby moze to byc od cukrzycy ale ogolnie tak jak Tobie mowili wszyscy ze sie napewno wchłonie, wiec trzeba byc dobrej myśli !![]() A slub juz niedługo ![]() sandra witaj i kciuki za wizyte w poradni ![]() Agatek widac ze wrociłaś ![]() Klaurencja uska dajta wiecej zdjeć ! Mi sie dzis sniły jakies kłótnie i w ogole budzilam sie co chwile i za kazdym razem myslalam ze jest 23, a to najpierw byla 23 potem 2:30 a potem 3:27 i juz oczopląsu dostawałam ![]() ciekawe jak nikotynka sie czuje ![]() No i mogłby jakis dzieciaczek wyjść bo juz nuda od wczoraj A my spedzamy sylwestra sami w domu i tz nawet zdeklarował sie ze nie bedzie pił zeby dotrzymac mi towarzystwa Mielismy zaproszenie na domowke do znajomych, ale ja nie chce zostawiac psa samego, a z nim do 2 pokojowego mieszkania gdzie bedzie troche ludzi + dziecko nie wezme ![]() Chociaz tak czułam ze znajomi mieli plan abysmy spotkali sie u nas , bo mieszkamy w domku i w piwnicy mamy zrobiona taka duza sale gier - bilard, dart itp i zeby tam posiedziec, ale ja sie nie czuje na silach. Niektorych trzeba by przenocowac tj sniadanko-kawka itp i obslugiwac, potem myc sprzatac. Pff nie chce mi sie Wiec udawalismy ze nie rozumiemy aluzji, i nikogo nie zapraszalismy
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-12-30 o 12:00 |
|
|
|
#1003 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej mamusie,nadrabiam was popijając sobie bavarię jabłkową,bo tak zachciało mi się czegoś gazowanego.Wczoraj zmusiłam mężą żebyśmy obejrzeli filmik z radzimy dobrze rodzimy o łagodzeni bólów porodowych i dziś mam zamiar męczyć go pozostałymi odcinkami.Obiecal mi że obejrzymy rano i tak do tej pory nic
|
|
#1004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z tym tyciem, to niestety róznie bywa, ja w pierwszej ciąży musiałam leżeć od 8 tc i przez całą ciąże przytyłam tylko 9kg... a w tej ciązy to te 9kg miałam juz w 17tc gdzie jeszcze pracowałam i byłam aktywna... a teraz już 16kg na plusie no ale rozumiem, to, ze nie masz płatnego L4, a dobrze się czujesz oby wszystko poszło po Twojej myśli |
|
|
|
|
#1005 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
ufff nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co tam, że mam 17 kg za dużo i ledwo się kulam, ale pazury muszą byćCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nic mi się dzisiaj nie chce, jestem wypompowana po wczorajszej wizycie gości znów jeszcze w piżamie siedzę, tylko pranie wstawiłam
|
|
|
#1006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pracuje ale chodze prawie cały czas do szkoły. No chyba że czuje sie fatalnie to wtedy leże i potem nadrabiam zaległości
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1009 |
|
Zadomowienie
|
ja jak miałam mega katar to w aptece dała do psikania nasodrill ,taka woda morska z jakaś siarka,po 2 dniach chyba mi przeszło,ale ne wiem czy od tego czy dlatego,ze katar już długo trwal zanim to użyłam,a lało mi się ciurkiem .Może poczytajcie o tym preparacie i zainwestujcie kosztował coś ponad 20 zeta
|
#1010 | |
|
Rozeznanie
|
Hej!!!
Monia trzymam kciuki za Michalka,zeby wyszedl ze szpitala. Sandra,niech mala rosnie zdrowo!! U mnie nic ciekawego,kazdy dzien wyglada tak samo,sa dni,ze w ogole nie przebieram sie z pizamy,maly fika,ciekawa jestem ile teraz wazy.Dzisiaj chce isc do galerii handlowej,upolowac moze jakis ubranka dla malego. ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1012 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1013 |
|
Zadomowienie
|
No widzisz Kasik, ale u Ciebie jest chociaż to USG na sam koniec, no i ogólnie więcej skanów niż u nas, chyba wolałabym taką opcję.
|
|
|
|
#1014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Monika trzymam kciuki ![]() Czubasek wczoraj położna powiedziala mi ,zeby trochę ulżyło mogę smarowac brzusio kartoflanką,mnie co chwilę swędzi jak nie brzusio to nogi - juz mam dośc -ciagle się drapie jak szalona Wczoraj była położna i ciśnienie ma ok i słyszałam znowu serduszko Bartusia!! |
|
|
|
|
#1015 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() I kolejna część mojego nadrabiania. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
, chyba jej za daleko (nie twierdzę że mi tego brakuje ).Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie mam, a znasz jakiegoś godnego polecenia? Wiem że w okolicach Strażackiej jest przychodnia dla dzieci, tam chyba małego zapiszę, ale podobno nie sa zbyt dobrzy i chciałabym kogoś sprawdzonego. Cytat:
. Remontowali się w tym roku ale porodówki nie dobudowali , a tak mi się marzyła, bo to nawet dobry szpital jest...Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrabiam dalej. |
|||||||||
|
|
|
#1016 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
A własnie - tak się zastanawiałam co ja jeszcze mam z żyrafką - hihihi - dwie koszule do karmienia Cytat:
Cytat:
Ja się nigdzie jutro nie wybieram, chociaż dzwonił kolega i pytał czy ich jutro odwiedzimy - w sumie mamy blisko, dwa bloki dalej dosłownie - ale mi się nie chce Chce mi się w końcu wyleżeć w domku i wyoglądać filmy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kciuki za Amelkę, żeby ładnie rosła Cytat:
Cytat:
to mi się podoba Cytat:
![]() Uff, nadrobiłam Was ![]() Byłam z mamą na zakupach, mam czapeczkę dla małej Idę wstawić pranie
|
|
|
#1017 |
|
Rozeznanie
|
A mnie się dzisiaj śniło, że uprawiałam ostry seks, i to wcale nie z moim mężem, a z jakimś długowłosym blondynem
i to u mnie w kuchni na podłodze na zimnych płytkach ![]() a po wszystkim sięgnęłam ręką w dół i stwierdziłam, że mi pessar wyleciał i trzymałam go w ręce ![]() eh tyle miesięcy abstynencji robi swoje |
|
|
|
#1018 |
|
Zadomowienie
|
Wiadomosc od Eli:
w nocy odeszly mi wody, narazie brak skurczy czekam na obchod i bede wiedziec co dalej trzymajcie kciuki. to bylo o 8 ale spalam.
|
#1019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

za kolejne wizyty
Jeszcze musze zadzwonic i zarejestrowac ja do okulisty. 

jak oni studia kończą po 5 czy 6 latach ale od razu to nie czyni ich to lekarzami....

Podobno czasem jak sie dzieciak za duzo wod plodowych opije,to tak ma. Do mojego Smoczura,czy moze raczej Smoczurki by pasowalo, bo co chwila ma czkawki...

znam paru Sebastianow, w tym moj TZ nim jest i przyznam szczerze, ze to niedobre chlopaki

może pogadaj z nią i niech przygotuje jakieś fajne jedzonko i przywiezie do Was 
? Chyba jedyna na wątku

mówiły mi laski kiedyś o tym, że jest nieczuła... i miałam zaszczyt tego doświadczyć- cięzarne wychodziły zgięte w pół z bólu!