|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
na e mailu jeszcze nie byłam |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kupkę pomaga się zrobić termometrem lub kawałkiem glicerynowego czopka, warto mieć opakowanie w lodówce
|
|
#1443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale to prawda że te mega paki bardziej się opłacają niż te mniejsze, tylko te najmniejsze rozmiary pieluch to nie wiem ile ich się zużyje i czy jest sens kupować ich jakąs wielką pake bo niewiadomo jak duże dziecko się ostatecznie urodzi
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej chodzilo o to zeby nie kupowac szamponow, zeli do kapania, balsamow, kremikow a zeby zaczynac od jak najmniejszej ilosci kosmetykow i jak pamietam jak moja kolezanka urodzila synka to tez kazali jej nic nie uzywac, dopeiro po kilku miesiacach zaczela stosowac cos do kapieli i wcierac lotion / oliwke w cialko.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1445 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mam sie wykapac z wenflonem
![]() Bo niby moge go zamoczyc ale jest przyklejony plasterkami, to nie odpadnie?
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) jak dziecko bedzie juz na swiecie to zobaczysz przez pierwzse dni ile zuzywasz pieluszek i bedziesz miala czas na zastanowienie sie czy kupic jeszcze te jedynki czy juz 2 na przyklad Mysle ze tez nie ma sensu robienia nie wiadomo jakich zapasow przed narodzinami.
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
staraj nie zamoczyć, załóż może foliową reklamówkę na tą rękę albo rękawiczkę jednorazową
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
#1450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiem że tak to jest że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal Jeśli się przeżyło właśnie studia, jakieś wyjazdy, imprezy, życie we 2 tylko i cieszenie się sobie to później ciężko sobie wyobrazic że tych wspomnień miałoby nie byc. Przynajmniej ja tak mam No ale skoro nie masz czego żałowac to właśnie jest prościej Zresztą teraz to już w ogóle nie ma czego żałowac tylko się cieszyc, dzidzia jest w drodze, rośnie i teraz się na niej trzeba skupic jak najbardziej Cytat:
|
||
|
|
|
#1451 |
|
Raczkowanie
|
Dobrałam do tego sprzętu wczoraj depilator, teraz siedzę na łóżku i chcę chociaż spróbować . Przykładałam go juz 3 razy do łydki i nie potrafię się odważyć zbliżyć jeszcze bardziej hahah tak się boję
![]() nie umiem zacząć, chyba oczy zamknę ![]() koniakonia, gosica pewnie, że to jeszcze dziecko i przede wszystkim nie umie hamować słów. dorosły wie, że sprawi ból jeśli coś powie a on sobie sprawdza granice co mu wolno. jak dzieciak. zgadza się. ale na ogół patrząc na dzisiejszych chłopaków to naprawde nie jest z nim tragicznie. ma w sobie żal i nie ma gdzie go rozładować.
Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-30 o 12:58 |
|
|
|
#1452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym przeliczaniem to chodzi mi o to ,że często paczki z tym samym rozmiarem są różnie pakowane , tzn. mają różną ilość sztuk i można się przejechać , a tż liczy w komórce dosłownie ![]() sądzę ,że lekko do new borna 4000 g wejdzie, one są duże, a pojemnościowo wytrzymają , bo to jednak często się zmienia ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Cytat:
, z tym że wiem ,że nie każda Mama lubi tak mierzyć---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
z depilacją w ciąży depilatorem to może byc nie za ciekawie,bo możesz mieć większą wrażliwość skóry Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-30 o 12:58 |
||||
|
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
koniakonia
ale ja tego nie umiem nawet przyłożyć do łydki tak się boję. mam w głowie wizje, że rozerwie mi skórę i zostanie tylko kość ![]() nawet spróbować się boję .
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Konia, ja nie widzialam jeszcze tych pieluszek
czyli wychodzi na to ze lepiej narazie jedynki kupowac
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do tej uciekającej kupki to mi sie przypomniało jaki kiedyś filmik na yt znalazłam: http://www.youtube.com/watch?v=1ajKw...eature=related
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
czuje sie jak bym miala okres
podbrzusze mnie boli, wzielam rano 2 nospy ale juz przestaly chyba dzialac
|
|
|
|
#1459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale pierwszy raz jest zazwyczaj bolesny bardziej niż następny skóra sie przyzwyczajaco by Ci poradzić ...? spróbuj, przeżyjesz i wrócisz do maszynki najwyżej
|
|
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za rady! Ja mam ten wenflon na wysokosci lokcia od wew strony rzecz jasna (nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc
)Sprobuje jakims woreczkiem zabezpieczyc! Peti jesli sie tak bardzo boisz to odpusc sobie to w ciazy, poczekaj z tym! Bez sensu sie stresowac dodatkowo takimi duperelami w naszym stanie! Skora moze po pierwszych uzyciach byc dosc mocno podrazniona rowniez! Ja uzywam od jakichs 2 lat wiec teraz juz jest spoko ale nie testowalabymw ciazy
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh, niegdy nie używałaś?
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
oj to mój TŻ był fachowcem, zaraz go przewałkuje, ale nie sądzę żeby pamiętał jak z tymi new bornami było, my teraz już na 4+ jedziemy
pytałam, nie pamięta
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo przynajmniej powinna być.Można przed samą depilacją przyłożyć lód do golonego miejsca. Lekko znieczuli dzięki czemu nie jest to tak bolesne.
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po dentyscie
Okazalo sie, ze mam wiecej niz jeden ubytek do leczenia. Dzis na razie jednego zeba zrobilam, no i Filipek tez po pierwszym przegladzie zabkow. Byl bardzo dzielny, pewnym krokiem wszedl do gabinetu (nawet bym powiedziala ze pewniejszym niz ja ) W kazdym razie doktor powiedzial, ze bardzo ladne zabki, dobrze czyszczone,ladnie rosna. 30 zl taki przeglad zabkow u dziecka w gabinecie prywatnym, wiec uwazam ze nie duzo.I juz Was nadrabiam
|
#1465 |
|
Raczkowanie
|
uff spróbowałam. boli jakby stado mrówek się wgryzało. ale nie jest jakoś mega nieprzyjemnie. ciarki przechodzą bo to ból taki taki przy regulacji brwi pensetką.
Cytrynka miejmy nadzieję, że to od tego, że rośnie. Mnie też ostatnio tak bolało jak na okres. Nospy wzięłaś to teraz amolem się nasmaruj może chociaż przy jajnikach. Rozgrzeje i powinno pomóc. Lenka Nie kochana nie miałam nigdy pieniążków na takie wygody, a teraz mogłam dobrać sprzęt za 300 zł , bo musieli wyrównać różnicę w kosztach i wzięłam kilka rzeczy , w tym depilator. Jeśli chcesz jeszcze zapytać czy chodzę do fryzjera i kosmetyczki to odpowiadam - nie, nie mam na to kasy bo jestem na utrzymaniu mamy
Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-30 o 13:21 |
|
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Przede wszystkim bardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki i ciepłe myśli ... bo jestem już w domku właśnie niedawno wróciłam... spać mi się chce, bo wymęczyło mnie wstawanie przed 6:00 rano... Lekarz powiedział, że szyjka bez zmian i że trzyma! więc mnie wypisał mam tylko lekkie plamienie po tych badaniach! ...dostałam fenoterol, staweran, magne b6, i luteinę... to mam brać! a w szpitalu dostałam steryd na rozwój pucek dzidziusia i zastrzyki Pafaweryna czy coś w tym stylu... Mam odpoczywać i dużo leżeć nic nie dźwigać, nie forsować się a powinno być dobrze! Te zastrzyki zmniejszyły mi ilość twardnień ale tylko na dwa dni dziś znowu mam...od rana już z 7 może więcej a teraz siedzę i pisze do Was i też mam już chyba z 4 z kolei no co jakieś 3-4 min i to mnie martwi... wezmę za raz fenoterol i nospę i zobaczymy... za 10 dni polecę na kontrolę szyjki czy nadal nic się nie zmienia...no i w ogóle brzuszek mam jak kamień jak tylko wstanę lub chodzę i to mnie martwi i troszkę dokucza, bo ciągnie i czuję napięcie. Niby z taka szyjką ...moja ma ok 3cm i tym malutkim rozwarciem mogę spokojnie donosić...ale ja się boję, że nadal mam te twardnienia i czy one mi znowu nie skrócą szyjki??? Położna powie działa, że mogę się ruszać ( nawet mogę iść na zajęcia szkoły rodzenia) A lekarz, że jak będę się dobrze zachowywać czyli leżeć plackiem to donoszę! i teraz sama muszę zdecydować jak się czuję ja i mój brzuszek Jeszcze raz dzięki Ja również trzymam kciuki za Was dziewczyny i Wasze maluszki...aby wszystko było pięknie Za Wasze wizyty i dobre samopoczucie także![]() Jestem głodna!!! i czekam na placki ziemniaczane od mamusi no i ciekawa ile ważę ? ale ważenie zostawiam sobie na rano... aż się boję...w piątek przed Świętami miałam +9 we wtorek po Świętach + 10 a teraz po tym szpitalu i leżeniu i wcinaniu czekoladek pewnie z + 11 już...ale tym to teraz najmniej się martwię!!!Miłego dnia
|
#1467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i dla Filipka i dla mamy za odwagę
|
|
#1468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1469 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze mi przejdzie i to nic groznego inaczej znów izba przyjąć sie kłania
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.

)

podbrzusze mnie boli, wzielam rano 2 nospy ale juz przestaly chyba dzialac
i dla Filipka i dla mamy za odwagę