Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 12:44   #1441
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ej no bez przesady, mówie wam że pączek się robie więc daleko mi do tej piękności
wogóle to wszystkie tu jesteśmy piękne
a ostatnie fotki to akurat zasługa męża
oj tam oj tam , ja o tych starych fotkach mówię

na e mailu jeszcze nie byłam
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:45   #1442
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
pod paszkę to chyba nawet gumowego nie trzeba

z tym mierzeniem w tyłeczku to też jest zależne jak często jest konieczność, bo jak sporadycznie to ok,ale dzieciatko chorowite to pewnie za często zle działa na zwieracz....tak czasem się kupkę wywołuje
wiadomo, że jak często to źle, wówczas szuka się lepszego sposobu, mniej inwazyjnego.
A kupkę pomaga się zrobić termometrem lub kawałkiem glicerynowego czopka, warto mieć opakowanie w lodówce

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:45   #1443
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
no niby tak, ale zawsze warto przeliczyć cenę ogólną na jedną pieluszkę, bo paczka paczce nie jest równa, mój TŻ zawsze przelicza na sztukę, chusteczki i pieluszki kupujemy w marketach na wielkich promocjach ,
np. chusteczki pampersa za 6 paczek za 25 zł
oj ja nie mam głowy do takich rachunków w sklepie, musiałabym z kalkulatorem biegać
ale to prawda że te mega paki bardziej się opłacają niż te mniejsze, tylko te najmniejsze rozmiary pieluch to nie wiem ile ich się zużyje i czy jest sens kupować ich jakąs wielką pake bo niewiadomo jak duże dziecko się ostatecznie urodzi
Stary 2011-12-30, 12:47   #1444
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Na pewno może przydać się coś delikatnego i nawilżającego do mycia ciałka, bo woda może za bardzo wysuszać skórę dziecka. Poza tym uważam, że latem skórę dziecka warto również zabezpieczyć przed słońcem jeśli planujemy spacery w ciepłe i słoneczne dni, bo sam cień może okazać się niewystarczający.
Mowila ze do kapieli bedziemy dodawac oliwy Jej chodzilo o to zeby nie kupowac szamponow, zeli do kapania, balsamow, kremikow a zeby zaczynac od jak najmniejszej ilosci kosmetykow i jak pamietam jak moja kolezanka urodzila synka to tez kazali jej nic nie uzywac, dopeiro po kilku miesiacach zaczela stosowac cos do kapieli i wcierac lotion / oliwke w cialko.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:47   #1445
desia888
Wtajemniczenie

Jak mam sie wykapac z wenflonem
Bo niby moge go zamoczyc ale jest przyklejony plasterkami, to nie odpadnie?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:50   #1446
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peti91 Pokaż wiadomość
AGUŚKA83
Mylisz się kochana, nie jest mi tęskno za wolnością i młodością.
Jestem abstynentką pierwotną, narkotyki, przygodny sex, imprezy to jakoś też nie dla mnie. Wyjeżdżać się boję i nigdy nawet nad morzem nie byłam ani w górach, zagranicą tym bardziej nie. Także nie mam wielkiego żalu, że skończy się to moje wolne życie i będę mamą.
Na codzień męczą mnie jedynie myśli, że mogłam się ostro uczyć, iść na studia, no ale głównie chodzi o bezczynność. Zupełnie nie mam co robić.
Mój chłopak pomimo tego, że ma 17 lat też jest raczej spokojnym typem, jestem jego pierwszą dziewczyną i nie w głowie mu zdrady i jakieś harde imprezy. Jesteśmy razem rok.
Głównie nie przeżywamy braku wolności tylko zastanawiamy się czasem ze łzami w oczach jak to będzie w trójkę. Jak to jest kochać tylko jedną osobę a jak dwie.
Ale to nie zmienia faktu ,ze zachowuje sie dziecinnie, prawda, Matce dziecka powiedzieć :spierdalaj?
Stary 2011-12-30, 12:50   #1447
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
oj ja nie mam głowy do takich rachunków w sklepie, musiałabym z kalkulatorem biegać
ale to prawda że te mega paki bardziej się opłacają niż te mniejsze, tylko te najmniejsze rozmiary pieluch to nie wiem ile ich się zużyje i czy jest sens kupować ich jakąs wielką pake bo niewiadomo jak duże dziecko się ostatecznie urodzi
te najmniejsze sa 2-5 kg a te dwojki najczesciej 3-6 kg. Ja narazie kupie jedynek te 116 sztuk (przy szacowanym zuzywaniu 10 pieluszek dziennie wystarczy ich na 12 dni ) jak dziecko bedzie juz na swiecie to zobaczysz przez pierwzse dni ile zuzywasz pieluszek i bedziesz miala czas na zastanowienie sie czy kupic jeszcze te jedynki czy juz 2 na przyklad Mysle ze tez nie ma sensu robienia nie wiadomo jakich zapasow przed narodzinami.
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-30, 12:51   #1448
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
staraj nie zamoczyć, załóż może foliową reklamówkę na tą rękę albo rękawiczkę jednorazową
Stary 2011-12-30, 12:51   #1449
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym go jakos zabezpieczyla.. zalezy gdzie go masz, moze masz mozliwosc go jakos zakryc (do glowy przychodzi mi owiniecie folia)
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-30, 12:53   #1450
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
AGUŚKA83
Mylisz się kochana, nie jest mi tęskno za wolnością i młodością.
Jestem abstynentką pierwotną, narkotyki, przygodny sex, imprezy to jakoś też nie dla mnie. Wyjeżdżać się boję i nigdy nawet nad morzem nie byłam ani w górach, zagranicą tym bardziej nie. Także nie mam wielkiego żalu, że skończy się to moje wolne życie i będę mamą.
Na codzień męczą mnie jedynie myśli, że mogłam się ostro uczyć, iść na studia, no ale głównie chodzi o bezczynność. Zupełnie nie mam co robić.
Mój chłopak pomimo tego, że ma 17 lat też jest raczej spokojnym typem, jestem jego pierwszą dziewczyną i nie w głowie mu zdrady i jakieś harde imprezy. Jesteśmy razem rok.
Głównie nie przeżywamy braku wolności tylko zastanawiamy się czasem ze łzami w oczach jak to będzie w trójkę. Jak to jest kochać tylko jedną osobę a jak dwie.
Peti myślę że Aguśka nie miała na myśli hardkorowych imprez tudzież alkoholu i narkotyków tylko raczej bardziej cieszenie się niezależnością, swobodą i pełną wolnością Ale wiem że tak to jest że czego oczy nie widzą tego sercu nie żal Jeśli się przeżyło właśnie studia, jakieś wyjazdy, imprezy, życie we 2 tylko i cieszenie się sobie to później ciężko sobie wyobrazic że tych wspomnień miałoby nie byc. Przynajmniej ja tak mam No ale skoro nie masz czego żałowac to właśnie jest prościej Zresztą teraz to już w ogóle nie ma czego żałowac tylko się cieszyc, dzidzia jest w drodze, rośnie i teraz się na niej trzeba skupic jak najbardziej

Cytat:
Nie powinien odpaśc, ja w szpitalu normalnie miałam prysznic i nic się mu nie stało po zamoczeniu, ale spróbuj go omijac jak się da na wszelki wypadek
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:54   #1451
peti91
Raczkowanie

Dobrałam do tego sprzętu wczoraj depilator, teraz siedzę na łóżku i chcę chociaż spróbować . Przykładałam go juz 3 razy do łydki i nie potrafię się odważyć zbliżyć jeszcze bardziej hahah tak się boję
nie umiem zacząć, chyba oczy zamknę

koniakonia, gosica
pewnie, że to jeszcze dziecko i przede wszystkim nie umie hamować słów. dorosły wie, że sprawi ból jeśli coś powie a on sobie sprawdza granice co mu wolno. jak dzieciak. zgadza się.
ale na ogół patrząc na dzisiejszych chłopaków to naprawde nie jest z nim tragicznie. ma w sobie żal i nie ma gdzie go rozładować.

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-30 o 12:58
peti91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 12:54   #1452
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mowila ze do kapieli bedziemy dodawac oliwy Jej chodzilo o to zeby nie kupowac szamponow, zeli do kapania, balsamow, kremikow a zeby zaczynac od jak najmniejszej ilosci kosmetykow i jak pamietam jak moja kolezanka urodzila synka to tez kazali jej nic nie uzywac, dopeiro po kilku miesiacach zaczela stosowac cos do kapieli i wcierac lotion / oliwke w cialko.
ja do kąpieli na pewno będę używała kosmetyków emolium (mam kremowy żel do mycia). Sama stosuję, to dziecko przy okazji skorzysta. a tak też nic nie chcę kupować, dopiero później zacząć wprowadzać coś, co będzie potrzebne. Bo taki noworodek to jak i gdzie ma się ubrudzić (pomijam już bakterie z powietrza, ciuszków i całego otoczenia).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-30, 13:01   #1453
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
na dzień dobry to tak 8 można na dzień policzyć tych new born...

a z tym przeliczaniem to chodzi mi o to ,że często paczki z tym samym rozmiarem są różnie pakowane , tzn. mają różną ilość sztuk i można się przejechać , a tż liczy w komórce dosłownie
sądzę ,że lekko do new borna 4000 g wejdzie, one są duże, a pojemnościowo wytrzymają , bo to jednak często się zmienia

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
te najmniejsze sa 2-5 kg a te dwojki najczesciej 3-6 kg. Ja narazie kupie jedynek te 116 sztuk (przy szacowanym zuzywaniu 10 pieluszek dziennie wystarczy ich na 12 dni ) jak dziecko bedzie juz na swiecie to zobaczysz przez pierwzse dni ile zuzywasz pieluszek i bedziesz miala czas na zastanowienie sie czy kupic jeszcze te jedynki czy juz 2 na przyklad Mysle ze tez nie ma sensu robienia nie wiadomo jakich zapasow przed narodzinami.
2 są na serio dość duże, jak dziecko będzie mieć z 3 kg to za duże na bank,a lepiej żeby za duże nie były , bo dziecku nie będzie wygodnie, no i jak będą luzy to kupka może uciec

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
wiadomo, że jak często to źle, wówczas szuka się lepszego sposobu, mniej inwazyjnego.
A kupkę pomaga się zrobić termometrem lub kawałkiem glicerynowego czopka, warto mieć opakowanie w lodówce
ja używałam zwykłego i mała ma zwieracz ok , z tym że wiem ,że nie każda Mama lubi tak mierzyć

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Dobrałam do tego sprzętu wczoraj depilator, teraz siedzę na łóżku i chcę chociaż spróbować . Przykładałam go juz 3 razy do łydki i nie potrafię się odważyć zbliżyć jeszcze bardziej hahah tak się boję

koniakonia, gosica
pewnie, że to jeszcze dziecko i przede wszystkim nie umie hamować słów. dorosły wie, że sprawi ból jeśli coś powie a on sobie sprawdza granice co mu wolno. jak dzieciak. zgadza się.
ale na ogół patrząc na dzisiejszych chłopaków to naprawde nie jest z nim tragicznie. ma w sobie żal i nie ma gdzie go rozładować.
oby się Wam powiodło

z depilacją w ciąży depilatorem to może byc nie za ciekawie,bo możesz mieć większą wrażliwość skóry

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2011-12-30 o 12:58
Stary 2011-12-30, 13:02   #1454
peti91
Raczkowanie

koniakonia
ale ja tego nie umiem nawet przyłożyć do łydki tak się boję. mam w głowie wizje, że rozerwie mi skórę i zostanie tylko kość
nawet spróbować się boję .

Stary 2011-12-30, 13:04   #1455
emigra
Zakorzenienie

Konia, ja nie widzialam jeszcze tych pieluszek czyli wychodzi na to ze lepiej narazie jedynki kupowac
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-30, 13:05   #1456
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

no niby tak, ale zawsze warto przeliczyć cenę ogólną na jedną pieluszkę, bo paczka paczce nie jest równa, mój TŻ zawsze przelicza na sztukę, chusteczki i pieluszki kupujemy w marketach na wielkich promocjach ,
np. chusteczki pampersa za 6 paczek za 25 zł
no właśnie najlepiej na sztukę, ale ile za sztukę pampersa to mało?
Stary 2011-12-30, 13:09   #1457
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
na dzień dobry to tak 8 można na dzień policzyć tych new born...

a z tym przeliczaniem to chodzi mi o to ,że często paczki z tym samym rozmiarem są różnie pakowane , tzn. mają różną ilość sztuk i można się przejechać , a tż liczy w komórce dosłownie
sądzę ,że lekko do new borna 4000 g wejdzie, one są duże, a pojemnościowo wytrzymają , bo to jednak często się zmienia

2 są na serio dość duże, jak dziecko będzie mieć z 3 kg to za duże na bank,a lepiej żeby za duże nie były , bo dziecku nie będzie wygodnie, no i jak będą luzy to kupka może uciec
No to prawda z tą ilością w paczce już mi siora mówiła (kiedyś w tesco pracowała i wykładała pieluchy) że mam się nie sugerować tylko ceną a sprawdzać ile sztuk za daną cene jest w paczce.
A co do tej uciekającej kupki to mi sie przypomniało jaki kiedyś filmik na yt znalazłam:
http://www.youtube.com/watch?v=1ajKw...eature=related
Stary 2011-12-30, 13:09   #1458
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

czuje sie jak bym miala okres podbrzusze mnie boli, wzielam rano 2 nospy ale juz przestaly chyba dzialac
Stary 2011-12-30, 13:10   #1459
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
koniakonia
ale ja tego nie umiem nawet przyłożyć do łydki tak się boję. mam w głowie wizje, że rozerwie mi skórę i zostanie tylko kość
hihih, do kości raczej nie ale pierwszy raz jest zazwyczaj bolesny bardziej niż następny skóra sie przyzwyczaja

co by Ci poradzić ...? spróbuj, przeżyjesz i wrócisz do maszynki najwyżej
Stary 2011-12-30, 13:11   #1460
desia888
Wtajemniczenie

Dzieki za rady! Ja mam ten wenflon na wysokosci lokcia od wew strony rzecz jasna (nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc)
Sprobuje jakims woreczkiem zabezpieczyc!

Peti jesli sie tak bardzo boisz to odpusc sobie to w ciazy, poczekaj z tym! Bez sensu sie stresowac dodatkowo takimi duperelami w naszym stanie! Skora moze po pierwszych uzyciach byc dosc mocno podrazniona rowniez!
Ja uzywam od jakichs 2 lat wiec teraz juz jest spoko ale nie testowalabymw ciazy

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:12   #1461
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
heh, niegdy nie używałaś?
Stary 2011-12-30, 13:14   #1462
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
no właśnie najlepiej na sztukę, ale ile za sztukę pampersa to mało?
oj to mój TŻ był fachowcem, zaraz go przewałkuje, ale nie sądzę żeby pamiętał jak z tymi new bornami było, my teraz już na 4+ jedziemy

pytałam, nie pamięta
Stary 2011-12-30, 13:14   #1463
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No to prawda z tą ilością w paczce już mi siora mówiła (kiedyś w tesco pracowała i wykładała pieluchy) że mam się nie sugerować tylko ceną a sprawdzać ile sztuk za daną cene jest w paczce.
Wszystko trzeba przeliczać! Nie tylko pieluchy ale dosłownie wszystko. Na sztuki, na kilogramy. Coraz częściej są opakowanie 400 gram, 900 gram. Ułatwieniem jest, że przy cenach podana jest cena jednostkowa za sztukę lub kilogram albo przynajmniej powinna być.

Cytat:
co by Ci poradzić ...? spróbuj, przeżyjesz i wrócisz do maszynki najwyżej
Można przed samą depilacją przyłożyć lód do golonego miejsca. Lekko znieczuli dzięki czemu nie jest to tak bolesne.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-12-30, 13:15   #1464
Aguśkaa83
Zakorzenienie

My juz po dentyscie Okazalo sie, ze mam wiecej niz jeden ubytek do leczenia. Dzis na razie jednego zeba zrobilam, no i Filipek tez po pierwszym przegladzie zabkow. Byl bardzo dzielny, pewnym krokiem wszedl do gabinetu (nawet bym powiedziala ze pewniejszym niz ja) W kazdym razie doktor powiedzial, ze bardzo ladne zabki, dobrze czyszczone,ladnie rosna. 30 zl taki przeglad zabkow u dziecka w gabinecie prywatnym, wiec uwazam ze nie duzo.

I juz Was nadrabiam
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:15   #1465
peti91
Raczkowanie

uff spróbowałam. boli jakby stado mrówek się wgryzało. ale nie jest jakoś mega nieprzyjemnie. ciarki przechodzą bo to ból taki taki przy regulacji brwi pensetką.

Cytrynka miejmy nadzieję, że to od tego, że rośnie. Mnie też ostatnio tak bolało jak na okres.
Nospy wzięłaś to teraz amolem się nasmaruj może chociaż przy jajnikach. Rozgrzeje i powinno pomóc.

Lenka Nie kochana nie miałam nigdy pieniążków na takie wygody, a teraz mogłam dobrać sprzęt za 300 zł , bo musieli wyrównać różnicę w kosztach i wzięłam kilka rzeczy , w tym depilator.
Jeśli chcesz jeszcze zapytać czy chodzę do fryzjera i kosmetyczki to odpowiadam - nie, nie mam na to kasy bo jestem na utrzymaniu mamy

Edytowane przez peti91
Czas edycji: 2011-12-30 o 13:21
Stary 2011-12-30, 13:18   #1466
Mała!
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
Przede wszystkim bardzo Wam wszystkim dziękuję za kciuki i ciepłe myśli Pomogły bo...

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Wie ktoś co u Małej! ? Kiedy wychodzi ze szpitala, jak się czuje?

... bo jestem już w domku właśnie niedawno wróciłam... spać mi się chce, bo wymęczyło mnie wstawanie przed 6:00 rano...
Lekarz powiedział, że szyjka bez zmian i że trzyma! więc mnie wypisał mam tylko lekkie plamienie po tych badaniach! ...dostałam fenoterol, staweran, magne b6, i luteinę... to mam brać! a w szpitalu dostałam steryd na rozwój pucek dzidziusia i zastrzyki Pafaweryna czy coś w tym stylu...
Mam odpoczywać i dużo leżeć nic nie dźwigać, nie forsować się a powinno być dobrze!

Te zastrzyki zmniejszyły mi ilość twardnień ale tylko na dwa dni dziś znowu mam...od rana już z 7 może więcej a teraz siedzę i pisze do Was i też mam już chyba z 4 z kolei no co jakieś 3-4 min i to mnie martwi... wezmę za raz fenoterol i nospę i zobaczymy... za 10 dni polecę na kontrolę szyjki czy nadal nic się nie zmienia...no i w ogóle brzuszek mam jak kamień jak tylko wstanę lub chodzę i to mnie martwi i troszkę dokucza, bo ciągnie i czuję napięcie.
Niby z taka szyjką ...moja ma ok 3cm i tym malutkim rozwarciem mogę spokojnie donosić...ale ja się boję, że nadal mam te twardnienia i czy one mi znowu nie skrócą szyjki??? Położna powie działa, że mogę się ruszać ( nawet mogę iść na zajęcia szkoły rodzenia) A lekarz, że jak będę się dobrze zachowywać czyli leżeć plackiem to donoszę! i teraz sama muszę zdecydować jak się czuję ja i mój brzuszek

Jeszcze raz dzięki Ja również trzymam kciuki za Was dziewczyny i Wasze maluszki...aby wszystko było pięknie Za Wasze wizyty i dobre samopoczucie także

Jestem głodna!!! i czekam na placki ziemniaczane od mamusi no i ciekawa ile ważę ? ale ważenie zostawiam sobie na rano... aż się boję...w piątek przed Świętami miałam +9 we wtorek po Świętach + 10 a teraz po tym szpitalu i leżeniu i wcinaniu czekoladek pewnie z + 11 już...ale tym to teraz najmniej się martwię!!!

Miłego dnia

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 13:18   #1467
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
My juz po dentyscie Okazalo sie, ze mam wiecej niz jeden ubytek do leczenia. Dzis na razie jednego zeba zrobilam, no i Filipek tez po pierwszym przegladzie zabkow. Byl bardzo dzielny, pewnym krokiem wszedl do gabinetu (nawet bym powiedziala ze pewniejszym niz ja) W kazdym razie doktor powiedzial, ze bardzo ladne zabki, dobrze czyszczone,ladnie rosna. 30 zl taki przeglad zabkow u dziecka w gabinecie prywatnym, wiec uwazam ze nie duzo.

I juz Was nadrabiam
no to brawa i dla Filipka i dla mamy za odwagę
Stary 2011-12-30, 13:18   #1468
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
koniakonia
na początku boli, a po chwili się przyzwyczajasz
Stary 2011-12-30, 13:19   #1469
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
uff spróbowałam. boli jakby stado mrówek się wgryzało. ale nie jest jakoś mega nieprzyjemnie. ciarki przechodzą bo to ból taki taki przy regulacji brwi pensetką.

Cytrynka miejmy nadzieję, że to od tego, że rośnie. Mnie też ostatnio tak bolało jak na okres.
Nospy wzięłaś to teraz amolem się nasmaruj może chociaż przy jajnikach. Rozgrzeje i powinno pomóc.
nie wolno rozgrzewac okolic brzucha w ciazy
3270g, 47 cm
Stary 2011-12-30, 13:20   #1470
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

pamietam swoje przejscia z depilatorem kiedys, bolalo jak nie wiem co! ale im dluzej uzywalam tym lepiej bo wloski byly oslabione

mam nadzieje ze mi przejdzie i to nic groznego inaczej znów izba przyjąć sie kłania

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości