Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 15:58   #2131
hanjah
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Wiecie co, martwię się o nicki... ostatnio logowała się przed świętami jeszcze... mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 15:59   #2132
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Wiecie co, martwię się o nicki... ostatnio logowała się przed świętami jeszcze... mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze
Może wyjechała gdzieś? Albo nie ma dostępu do neta

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:06   #2133
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość
Hej kobitki!
jestem po usg wszystko w porządku puls wzorowy także jestem mega szczęśliwa i widziałam siusiaka wiec będzie chłopak!!!!!
moje przeczucie się sprawdziło:ju pi:
Nooo to super U mnie jutro będziemy potwierdzać czy ostatni siusiak był na pewno siusiakiem (chociaż małż się upiera, że on się dobrze przyjrzał i to na pewno nie wyglądało jak pępowina )

Cytat:
W którym jesteś tyg ciąży? Tak wcześnie można już podejrzeć malucha?
Ja dziś zaczynam 14. tydzień a usg mam za tydzień-ciekawe czy u mnie też już będzie widać
U mnie domniemanego siusiaka było widać już w 11tyg i 4 dniu Ale też wiele zależy od tego, jak dzieciak podczas USG się ułoży, chociaż za tydzień u Ciebie to myślę że już zobaczycie jak dzieciaczek nie będzie wyjątkowo wstydliwy

Cytat:
też się zastanawiam co się z nią dzieje i czy wszystko u niej w porządku

A ja się właśnie narobiłam, robię dzisiaj trzy obiady, bo przyjeżdżają znajomi do nas na sylwka (z noclegiem) i tak na dzisiaj obiad gotowałam dla nas, na jutro na sylwka na ciepło strogonowa i na niedzielę chilli con carne. Już większość rzeczy przygotowałam, ale i tak końca nie widać....

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:10   #2134
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość

A ja się właśnie narobiłam, robię dzisiaj trzy obiady, bo przyjeżdżają znajomi do nas na sylwka (z noclegiem) i tak na dzisiaj obiad gotowałam dla nas, na jutro na sylwka na ciepło strogonowa i na niedzielę chilli con carne. Już większość rzeczy przygotowałam, ale i tak końca nie widać....
Oooo chili con carne, zawsze miałam ochotę to spróbować Że Ci się chciało aż 3 obiady, ja bym zrobiła jakąś zupę + udka z piekarnika i sałatkami kazała się zapychać, albo galaretkami z kurczaka Ale ja ogólnie wychodzę z założenia, że nie ma co przygotowywać dużo żarcia, bo my się narobimy, a jak się idzie w gości, to praktycznie nic na stołach nie ma

Bloguję
Stary 2011-12-30, 16:14   #2135
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Oooo chili con carne, zawsze miałam ochotę to spróbować Że Ci się chciało aż 3 obiady, ja bym zrobiła jakąś zupę + udka z piekarnika i sałatkami kazała się zapychać, albo galaretkami z kurczaka Ale ja ogólnie wychodzę z założenia, że nie ma co przygotowywać dużo żarcia, bo my się narobimy, a jak się idzie w gości, to praktycznie nic na stołach nie ma
sałatki też będą, znajomi przywożą trzy rodzaje My mieliśmy się zająć czymś na ciepło więc będzie strogonow. A chilli con carne to na następny dzień na obiad bo oni u nas nocują. Też nigdy nie jadłam i pierwszy raz będę robić haha
A na obiad dla nas dzisiaj robiłam spaghetti to raz dwa był

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-12-30 o 16:15
Stary 2011-12-30, 16:16   #2136
kasik27
Raczkowanie

Ja pochłaniam wszystko,może bliżniaki... ależ bym chciała...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png
15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początekOSIĄGNIĘTY 19-05
60->57->55kgobecnie
A może by tak 50kg
kasik27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:17   #2137
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
sałatki też będą, znajomi przywożą trzy rodzaje My mieliśmy się zająć czymś na ciepło więc będzie strogonow. A chilli con carne to na następny dzień na obiad bo oni u nas nocują. Też nigdy nie jadłam i pierwszy raz będę robić haha
A na obiad dla nas dzisiaj robiłam spaghetti to raz dwa był
Strogonow jest najlepszym na świecie daniem Jadałam tylko 2 razy w życiu, ale bardzo mi smakuje Ja jutro prawdopodobnie zrobię jakąś sałatkę, ale zastanawiam się nad taką z pierożkami ravioli, makaronem z zupek chińskich albo makaronem muszelki Chciałabym jakąś na szybko zrobić. I szampana dla dzieci sobie kupię

Bloguję
Stary 2011-12-30, 16:18   #2138
natee
Zakorzenienie

ja tez chcialam bliźniaki zawsze sobie marzyłam, że 'raz i z głowy'
jednak na usg tylko jedno maleństwo

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:18   #2139
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasik27 Pokaż wiadomość
Ja pochłaniam wszystko,może bliżniaki... ależ bym chciała...
Mnie przeraża wizja mnogiej ciąży

Bloguję
Stary 2011-12-30, 16:18   #2140
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kobitki!
jestem po usg wszystko w porządku puls wzorowy także jestem mega szczęśliwa i widziałam siusiaka wiec będzie chłopak!!!!!
gratulacje !!! ktory to tydzien.?

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:21   #2141
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Strogonow jest najlepszym na świecie daniem Jadałam tylko 2 razy w życiu, ale bardzo mi smakuje Ja jutro prawdopodobnie zrobię jakąś sałatkę, ale zastanawiam się nad taką z pierożkami ravioli, makaronem z zupek chińskich albo makaronem muszelki Chciałabym jakąś na szybko zrobić. I szampana dla dzieci sobie kupię
Ja właśnie buszuję w poszukiwaniu fajnych przepisów na drinki bezalkoholowe. Znasz jakieś smacznego szampana dla dzieci? Raz piłam Piccolo i to nie było zbyt dobre.
Sylwka spędzam z mężem i brat też pewnie wpadnie. Zrobię roladę szpinakową z twarożkiem, jajka faszerowane, sałatkę i coś na ciepło muszę wymyślić. Myślę, że pomysły na tyle zdrowe, że dobrze przeżyję "ciężarnego" Sylwestra
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:27   #2142
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Ja właśnie buszuję w poszukiwaniu fajnych przepisów na drinki bezalkoholowe. Znasz jakieś smacznego szampana dla dzieci? Raz piłam Piccolo i to nie było zbyt dobre.
Sylwka spędzam z mężem i brat też pewnie wpadnie. Zrobię roladę szpinakową z twarożkiem, jajka faszerowane, sałatkę i coś na ciepło muszę wymyślić. Myślę, że pomysły na tyle zdrowe, że dobrze przeżyję "ciężarnego" Sylwestra
No właśnie mi nigdy żaden nie smakował, bo są zbyt mocno gazowane Zastanawiam się nad malinowym z Kauflandu, kosztuje 5 zł tylko, a może będzie dobry. Trzeba spróbować. Chociaż boje się, że w smaku będzie przypominać gazowane sfermentowane maliny
Pomysły fajne i zdrowe Mnie odrzuca od jajek, więc sobie daruję, ale sałatka + coś na słodko raczej będzie. Co do dania ciepłego, to nie mam pojęcia co by to mogło być. Najchętniej zjadłabym leczo, albo panierowane kalafiory, ale chyba gościom by nie spodobał się ten pomysł

Bloguję
Stary 2011-12-30, 16:28   #2143
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Hej kobitki!
Gtaruluje. Super
Cytat:
Ja zaopatrzyłam się w bezalkholowego szampana dla dzieci z Biedronki, jeszcze nie miałam okazji probować więc zobaczymy co to za szampan. My idziemy na bal i też zastanawiam się ile wytrzymam. Ostatnio już o 20:00 chce mi się spać.
Stary 2011-12-30, 16:31   #2144
Soleilka
Zakorzenienie

Jak myślicie, penne z tuńczykiem w sosie śmietanowym mogłoby być daniem na jutro? Czy raczej coś tradycyjnego podać?

Bloguję
Stary 2011-12-30, 16:39   #2145
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Jak myślicie, penne z tuńczykiem w sosie śmietanowym mogłoby być daniem na jutro? Czy raczej coś tradycyjnego podać?
wszystko zależy od gości. Ja chętnie bym coś takiego zjadła

Stary 2011-12-30, 16:40   #2146
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko zależy od gości. Ja chętnie bym coś takiego zjadła
Moi goście nie są wymagający, dlatego sama nie wiem co zrobić

Bloguję
Stary 2011-12-30, 16:40   #2147
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Heh, ja też miałam i po 10 dniach brania Żuravitu i Uroseptu nadal mam infekcję dróg moczowych.
Ja długo nie wytrzymałam i już po dwóch dniach od zrobienia testu ciążowego byłam u gina
Dziś pierwszy raz na usg zobaczyłam człowieczka i to do tego machającego nóżkami! Tak to było widać fasolkę.
Odnośnie tych bóli brzucha, o których piszecie, to ja też je mam. Podobno są normalne, ale z drugiej strony nie każda z nas je ma. Powiedziałam o nich lekarzowi i zamienił mi Luteinę na Duphaston. Zobaczymy. Biorę też Asmag - magnez
Gratuluję wszystkim szczęśliwych postępów dzieciaczkowych!
Jedyny minus to taki, że mam w L4 zalecenie leżenia, więc nawet nic nie będę mogła zaliczyć na uczelni (jestem na V roku). Cóż, najwyżej dzieciaczek będzie miał mamę bez mgr, za to będzie zdrowy
superi zdrowie mamusi i maluszka najważniejsze
Cytat:
ja tez się martwie,może wyjechała na święta?oby się szybko do nas odezwała z dobrymi wiadomościami!
Cytat:
=Soleilka;31314685]Mnie przeraża wizja mnogiej ciąży
mnie też przerażała,moja mama jest z bliżniaków i wszyscy mówili że u nas na bank też będą, ale jest jeden maluszek
Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
gratulacje !!! ktory to tydzien.?
dziękuje14tc
agunia to czekam na potwierdzenie u Ciebie,ale jak małż widział i jest pewien to mamy dwóch chłopczyków na wątku
mi lekarz powiedział że to tak się mówi 70% ale u mnie widać jak byk i w tej "materii" nic się nie zmieni,nawet kazał małżowi kupić flaszke i wypić zdrówko synka
Martynka dziękuje

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2011-12-30 o 16:41
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:43   #2148
nicki86
Zadomowienie

Dziewczyny jak miło że o mnie pamiętacie
Właśnie padłam na łóżko i umieram, po godzinie jazdy samochodem przesiedliśmy się na pociąg którym jechaliśmy ślaczkiem przez całą Polskę przez kolejne 10 godzin. Z czego ostatanie 3 godziny w wyperfumowanym towarzystwie, które wychodziło na papierosa (ale z paszczy i tak im śmierdziało) i jeszcze na sam koniec zaczęli gadać o mielonce... myślałam że tam już wyhaftuje... ale dojechałam do domu i czuję się delikatnie mówiąc nienajlepiej...
Tak jak ktoś tu podejrzewał wyjeżdzałam na święta i nie zdążyłam i się pożegnać. Teście wiedzą już o wnuczątku..dowiedzieli się przy wigilii... cieszyli się i płakali równocześnie
Zaperwne nie nadrobie tych wszystkich stron wiec prosze o nowe mamuski żeby zgłosiły się na priv

Muminku gratuluje synusia mamusi moja teściowa zgodnie z moją mamą obstawiają córeczkę, chociaż podejrzane dla niej były pochłaniane przeze mnie octowe przekąski
nicki86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:49   #2149
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
s
agunia to czekam na potwierdzenie u Ciebie,ale jak małż widział i jest pewien to mamy dwóch chłopczyków na wątku
mi lekarz powiedział że to tak się mówi 70% ale u mnie widać jak byk i w tej "materii" nic się nie zmieni,nawet kazał małżowi kupić flaszke i wypić zdrówko synka
Martynka dziękuje
No mi powiedział na 80%, a jutro będzie wyraźniejsze USG Ale jak ja się na zdjęciu przyglądałam, to mi to nie wygląda na pępowinę i mam wrażenie, że jajeczka też trochę widać

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak miło że o mnie pamiętacie
Właśnie padłam na łóżko i umieram, po godzinie jazdy samochodem przesiedliśmy się na pociąg którym jechaliśmy ślaczkiem przez całą Polskę przez kolejne 10 godzin. Z czego ostatanie 3 godziny w wyperfumowanym towarzystwie, które wychodziło na papierosa (ale z paszczy i tak im śmierdziało) i jeszcze na sam koniec zaczęli gadać o mielonce... myślałam że tam już wyhaftuje... ale dojechałam do domu i czuję się delikatnie mówiąc nienajlepiej...
Tak jak ktoś tu podejrzewał wyjeżdzałam na święta i nie zdążyłam i się pożegnać. Teście wiedzą już o wnuczątku..dowiedzieli się przy wigilii... cieszyli się i płakali równocześnie
Zaperwne nie nadrobie tych wszystkich stron wiec prosze o nowe mamuski żeby zgłosiły się na priv

Muminku gratuluje synusia mamusi moja teściowa zgodnie z moją mamą obstawiają córeczkę, chociaż podejrzane dla niej były pochłaniane przeze mnie octowe przekąski
nooo jak dobrze że jesteś a po takiej podróży to faktycznie, odpoczynek wręcz wskazany!

Stary 2011-12-30, 16:50   #2150
Soleilka
Zakorzenienie

A nie mówiłam, że nie było o co się martwić Nicki, twarda babka z Ciebie, tyle godzin w śmierdzącym towarzystwie... Znam ten ból, jechałam 8 godzin autobusem z Zakopanego i całą drogę ktoś mi śmierdział kiełbasą

Ja się zgłoszę na priv po usg, jak będę wiedziała na 100% który to tydzień

Bloguję
Stary 2011-12-30, 16:54   #2151
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi świetnie i jakby mnie nie odrzucało do ryb, to na pewno bym wsunęła
Stary 2011-12-30, 16:55   #2152
muminek82
Wtajemniczenie

nicki dziękuje!dobrze że już jesteś z nami!moja mama i teściowa też obstawiała wnuczkę
agunia to wklejam mojego maluszka tzn.jego klejnoty akurat spał i nogi rozłożył
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg siusiaczek.jpg (34,3 KB, 69 załadowań)
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 16:56   #2153
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
nicki dziękuje!dobrze że już jesteś z nami!moja mama i teściowa też obstawiała wnuczkę
Hehe
Stary 2011-12-30, 16:57   #2154
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Brzmi świetnie i jakby mnie nie odrzucało do ryb, to na pewno bym wsunęła
Mnie też odrzuca od wszystkich ryb, ale tuńczykiem nie pogardzę
Cytat:
wklejam mojego maluszka tzn.jego klejnoty akurat spał i nogi rozłożył
Ale słodkie Chociaż ja tam nic nie rozróżniam. USG to dla mnie jedna wielka czarna plama

Bloguję
Stary 2011-12-30, 16:59   #2155
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Cześć mogę dołączyć?????
Mam na imię Ania, mam 23 lata... po prawie dwóch latach starań ujrzałam dwie kreseczki ... obecnie jestem w 8 tyg i 6 dniu ciąży zdążyłam już nawet odwiedzić szpital z powodu plamień, ale na szczęście przeszło wszystko póki co, chociaż mimo wszystko nadal się czasem boję, że znów zobaczę krew na majtkach... Staram się o tym za bardzo nie myśleć, co by dzidziusiowi nie zaszkodzić Jeśli chodzi o objawy to jedyne to bolące piersi w nocy jak się przebudze(normalnie jakbym miała dwa kamienie :P ) brzuszek jeszcze nie rośnie. Kupiłam dziś biustonosz sportowy, w końcu mi wygodnie nic nie uwiera :P .
Na poniedziałek jestem zapisana do gin na wizytę, muszę iść po przedłużenie zwolnienia, bo po tym szpitalu nie ma mowy już o pracy.

Ah... jak leżałam na oddziale i robili mi ostatnie już Usg przed wyjściem do domu to biło już serduszko czyli ok 7t zaczęło bić..

pozdrawiam
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:00   #2156
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
haha super
to ja "mojego" domniemanego siusiaka też wkleję (nawet zmierzony został, zaznaczony jest dwoma plusikami ), tylko jakość cienka bo nie mam skanera podpiętego i robiłam fotkę zdjęcia z USG... ale jutro już płytkę będę miała na szczęście

gajqa witaj. Ja na początku też plamiłam, ale szpital mnie ominął na szczęście. A jutro już zaczynam II trymestr i plamienia nie wróciły na szczęście. Chociaż też miałam te obawy (i do teraz mam) czy za chwilę znowu krwi nie zobaczę na wkładce...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg siusiak.jpg (35,0 KB, 58 załadowań)

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2011-12-30 o 17:02
Stary 2011-12-30, 17:03   #2157
Soleilka
Zakorzenienie

hej gajqa gratulacje i witamy na wątku

Bloguję
Stary 2011-12-30, 17:05   #2158
luby957
Raczkowanie

Cytat:
A to lekarz nie pytał Cie o operacje? Pewnie skóra się naciąga i cała blizna dlatego właśnie boli, powinnaś pogadać o tym z lekarzem
pytała mnei oczywiście o wszytkie operacje jakie przechodzilam, i widział blizne, nawet ją macał że tak powiem no i pytał mnei ostatnio czy mnei nei boli ale wtedy jeszcze nie bolala
wiec teraz jak pojde to powiem ze własne mnei tak jakby ciągneła blizna, w szczególności przy kichaniu tak jak zaraz po opreacji i może mi powie czy tak ma po prostu być czy zleci jakieś np rozciąganie blizny, zobaczymy

a co do tej ilości dzieciaczków to pwoiem taką histoorię którą przeżyłam będąc w szpitalu z córcią.
Od rana na porodówce był spory ruch, ale nagle zbiegło się o wiele więcej pielęgniarek, lekarzy i neantologów i prawie wszytkie studentki które były na porodówce też się zjawiły. Po mneij więcej godz wszyscy się prawie rozeszły a od studentek dowiedziąłyśmy się że właśnie kobieta urodziła siłami natury bliźniaki choć miało być jedno dziecko. Że przez całą ciąże była pod opieką lekrzay, miała robione badania usg, i ktg choć zawsze z nimi były problemy bo uciekał sygnał tętna małuszka(na ktg) albo obraz(na usg). Jeszcze jak przyjechała do szpitala to zrobili jej usg i miało być jedno dziecko. Jak urodziło dziecko to polożna zaczeła krzyczeć że jest jeszcze jedno dziecko w brzuchu i właśnie daltego zbiegli się wszyscy. Dziewczyna była w takim szoku że postanowiła że zostawi jedno dziecko ale jej teściowa powiedziała że nei da zostawić żadnego dziecka w szpitalu i że dadza sobei rade z dwójka. Powiem że dziewczyna była b.młoda i nawet nei wiem czy pełnoletnia, a urodziła parke lekarze komentowali całą sprawe tylko tak, że dobrze że rodizła siłami natury bo jak by miała cesarke to by mogła nei uwierzyć że drugie dziecko na prawde jest jej.
Jak się o tym dowiedzialm to śmiałam sie do mojego TŻ'ta że dobrze że jeszcze wózka nie kupiliśmy bo jak i nam się bliźniaki nei palanowane urodza to wtedy nei będziemy mieli problemu

Podsumowując powiem tylko tyle, czasmi mimo bardzo dobrej aparatury i tak MATKA NATURA potrafi nas ZASKOCZYĆ i to nie byle jak
Stary 2011-12-30, 17:08   #2159
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Cytat:
haha super
to ja "mojego" domniemanego siusiaka też wkleję (nawet zmierzony został, zaznaczony jest dwoma plusikami ), tylko jakość cienka bo nie mam skanera podpiętego i robiłam fotkę zdjęcia z USG... ale jutro już płytkę będę miała na szczęście

gajqa witaj. Ja na początku też plamiłam, ale szpital mnie ominął na szczęście. A jutro już zaczynam II trymestr i plamienia nie wróciły na szczęście. Chociaż też miałam te obawy (i do teraz mam) czy za chwilę znowu krwi nie zobaczę na wkładce...
ja sama zgłosiłam się na Izbe przyjęć ze strachu no i mnie zostawili na oddziale na obserwacji.. pozniej dostałam recepte na Duphaston no i biorę do tej pory ..
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 17:11   #2160
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
pytała mnei oczywiście o wszytkie operacje jakie przechodzilam, i widział blizne, nawet ją macał że tak powiem no i pytał mnei ostatnio czy mnei nei boli ale wtedy jeszcze nie bolala
wiec teraz jak pojde to powiem ze własne mnei tak jakby ciągneła blizna, w szczególności przy kichaniu tak jak zaraz po opreacji i może mi powie czy tak ma po prostu być czy zleci jakieś np rozciąganie blizny, zobaczymy

a co do tej ilości dzieciaczków to pwoiem taką histoorię którą przeżyłam będąc w szpitalu z córcią.
Od rana na porodówce był spory ruch, ale nagle zbiegło się o wiele więcej pielęgniarek, lekarzy i neantologów i prawie wszytkie studentki które były na porodówce też się zjawiły. Po mneij więcej godz wszyscy się prawie rozeszły a od studentek dowiedziąłyśmy się że właśnie kobieta urodziła siłami natury bliźniaki choć miało być jedno dziecko. Że przez całą ciąże była pod opieką lekrzay, miała robione badania usg, i ktg choć zawsze z nimi były problemy bo uciekał sygnał tętna małuszka(na ktg) albo obraz(na usg). Jeszcze jak przyjechała do szpitala to zrobili jej usg i miało być jedno dziecko. Jak urodziło dziecko to polożna zaczeła krzyczeć że jest jeszcze jedno dziecko w brzuchu i właśnie daltego zbiegli się wszyscy. Dziewczyna była w takim szoku że postanowiła że zostawi jedno dziecko ale jej teściowa powiedziała że nei da zostawić żadnego dziecka w szpitalu i że dadza sobei rade z dwójka. Powiem że dziewczyna była b.młoda i nawet nei wiem czy pełnoletnia, a urodziła parke lekarze komentowali całą sprawe tylko tak, że dobrze że rodizła siłami natury bo jak by miała cesarke to by mogła nei uwierzyć że drugie dziecko na prawde jest jej.
Jak się o tym dowiedzialm to śmiałam sie do mojego TŻ'ta że dobrze że jeszcze wózka nie kupiliśmy bo jak i nam się bliźniaki nei palanowane urodza to wtedy nei będziemy mieli problemu

Podsumowując powiem tylko tyle, czasmi mimo bardzo dobrej aparatury i tak MATKA NATURA potrafi nas ZASKOCZYĆ i to nie byle jak

Pewnie wszystko będzie ok z tą blizną

Ładne zaskoczenie Ja bym była w ogromnym szoku... Ale dobrze, że matka nie pozwoliła zostawić dzieciaczka Ja aktualnie modlę się tylko, żeby było zdrowe. Czy będzie chłopiec, czy dziewczynka - obojętne, ważne żeby było zdrowe

A wczoraj na TLC oglądałam program, gdzie babka urodziła sześcioraczki albo inna miała ciążę pozamaciczną. Dziecko rozwinęło się na zewnętrznej ścianie macicy, okręcone jej jelitami. To 3 dziecko na świecie, któremu udało się przeżyć ciążę pozamaciczną. To dopiero szok...

Bloguję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości