|
|
#2131 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Wiecie co, martwię się o nicki... ostatnio logowała się przed świętami jeszcze... mam nadzieję, że u niej wszystko dobrze
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Może wyjechała gdzieś? Albo nie ma dostępu do neta
|
|
|
|
#2133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Ale też wiele zależy od tego, jak dzieciak podczas USG się ułoży, chociaż za tydzień u Ciebie to myślę że już zobaczycie jak dzieciaczek nie będzie wyjątkowo wstydliwyCytat:
A ja się właśnie narobiłam, robię dzisiaj trzy obiady, bo przyjeżdżają znajomi do nas na sylwka (z noclegiem) i tak na dzisiaj obiad gotowałam dla nas, na jutro na sylwka na ciepło strogonowa i na niedzielę chilli con carne. Już większość rzeczy przygotowałam, ale i tak końca nie widać....
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Że Ci się chciało aż 3 obiady, ja bym zrobiła jakąś zupę + udka z piekarnika i sałatkami kazała się zapychać, albo galaretkami z kurczaka Ale ja ogólnie wychodzę z założenia, że nie ma co przygotowywać dużo żarcia, bo my się narobimy, a jak się idzie w gości, to praktycznie nic na stołach nie ma
|
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy się zająć czymś na ciepło więc będzie strogonow. A chilli con carne to na następny dzień na obiad bo oni u nas nocują. Też nigdy nie jadłam i pierwszy raz będę robić hahaA na obiad dla nas dzisiaj robiłam spaghetti to raz dwa był
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-12-30 o 16:15 |
|
|
|
|
#2136 |
|
Raczkowanie
|
Ja pochłaniam wszystko,może bliżniaki...
ależ bym chciała...
01-02-2011 DUKAN po raz II 62kg->58->56 ->57 Nieosiągnięte: ciążahttp://www.suwaczki.com/tickers/dqprpiqv0blhdssp.png 15-03-2013 DUKAN po raz III 70kg->68->65->63 ->60na początek OSIĄGNIĘTY 19-0560->57->55kgobecnie A może by tak 50kg ![]()
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jutro prawdopodobnie zrobię jakąś sałatkę, ale zastanawiam się nad taką z pierożkami ravioli, makaronem z zupek chińskich albo makaronem muszelki Chciałabym jakąś na szybko zrobić. I szampana dla dzieci sobie kupię
|
|
|
|
|
#2138 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez chcialam bliźniaki
zawsze sobie marzyłam, że 'raz i z głowy' ![]() jednak na usg tylko jedno maleństwo
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przeraża wizja mnogiej ciąży
|
|
|
|
#2140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!!! ktory to tydzien.?
|
|
|
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwka spędzam z mężem i brat też pewnie wpadnie. Zrobię roladę szpinakową z twarożkiem, jajka faszerowane, sałatkę i coś na ciepło muszę wymyślić. Myślę, że pomysły na tyle zdrowe, że dobrze przeżyję "ciężarnego" Sylwestra
|
|
|
|
|
#2142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad malinowym z Kauflandu, kosztuje 5 zł tylko, a może będzie dobry. Trzeba spróbować. Chociaż boje się, że w smaku będzie przypominać gazowane sfermentowane maliny ![]() Pomysły fajne i zdrowe |
|
|
|
|
#2143 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Jak myślicie, penne z tuńczykiem w sosie śmietanowym mogłoby być daniem na jutro? Czy raczej coś tradycyjnego podać?
|
|
|
|
#2145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2146 |
|
Zakorzenienie
|
Moi goście nie są wymagający, dlatego sama nie wiem co zrobić
|
|
|
|
#2147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zdrowie mamusi i maluszka najważniejszeCytat:
Cytat:
![]() dziękuje agunia to czekam na potwierdzenie u Ciebie,ale jak małż widział i jest pewien to mamy dwóch chłopczyków na wątku mi lekarz powiedział że to tak się mówi 70% ale u mnie widać jak byk i w tej "materii" nic się nie zmieni,nawet kazał małżowi kupić flaszke i wypić zdrówko synka ![]() Martynka dziękuje
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110430040119.html http://www.suwaczki.com/tickers/mhsv3e5elv15wq8s.png Edytowane przez muminek82 Czas edycji: 2011-12-30 o 16:41 |
|||
|
|
|
#2148 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak miło że o mnie pamiętacie
![]() Właśnie padłam na łóżko i umieram, po godzinie jazdy samochodem przesiedliśmy się na pociąg którym jechaliśmy ślaczkiem przez całą Polskę przez kolejne 10 godzin. Z czego ostatanie 3 godziny w wyperfumowanym towarzystwie, które wychodziło na papierosa (ale z paszczy i tak im śmierdziało) i jeszcze na sam koniec zaczęli gadać o mielonce... myślałam że tam już wyhaftuje... ale dojechałam do domu i czuję się delikatnie mówiąc nienajlepiej... Tak jak ktoś tu podejrzewał wyjeżdzałam na święta i nie zdążyłam i się pożegnać. Teście wiedzą już o wnuczątku..dowiedzieli się przy wigilii... cieszyli się i płakali równocześnie ![]() Zaperwne nie nadrobie tych wszystkich stron wiec prosze o nowe mamuski żeby zgłosiły się na priv ![]() Muminku gratuluje synusia mamusi moja teściowa zgodnie z moją mamą obstawiają córeczkę, chociaż podejrzane dla niej były pochłaniane przeze mnie octowe przekąski
|
|
|
|
#2149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak ja się na zdjęciu przyglądałam, to mi to nie wygląda na pępowinę i mam wrażenie, że jajeczka też trochę widać Cytat:
|
|
#2150 |
|
Zakorzenienie
|
A nie mówiłam, że nie było o co się martwić
Nicki, twarda babka z Ciebie, tyle godzin w śmierdzącym towarzystwie... Znam ten ból, jechałam 8 godzin autobusem z Zakopanego i całą drogę ktoś mi śmierdział kiełbasą Ja się zgłoszę na priv po usg, jak będę wiedziała na 100% który to tydzień
|
|
|
|
#2151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2152 |
|
Wtajemniczenie
|
nicki
![]() agunia to wklejam mojego maluszka tzn.jego klejnoty akurat spał i nogi rozłożył
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2155 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
mogę dołączyć????? Mam na imię Ania, mam 23 lata... po prawie dwóch latach starań ujrzałam dwie kreseczki zdążyłam już nawet odwiedzić szpital z powodu plamień, ale na szczęście przeszło wszystko póki co, chociaż mimo wszystko nadal się czasem boję, że znów zobaczę krew na majtkach... Staram się o tym za bardzo nie myśleć, co by dzidziusiowi nie zaszkodzić Jeśli chodzi o objawy to jedyne to bolące piersi w nocy jak się przebudze(normalnie jakbym miała dwa kamienie :P ) brzuszek jeszcze nie rośnie. Kupiłam dziś biustonosz sportowy, w końcu mi wygodnie nic nie uwiera :P .Na poniedziałek jestem zapisana do gin na wizytę, muszę iść po przedłużenie zwolnienia, bo po tym szpitalu nie ma mowy już o pracy. Ah... jak leżałam na oddziale i robili mi ostatnie już Usg przed wyjściem do domu to biło już serduszko ![]() czyli ok 7t zaczęło bić.. ![]() pozdrawiam
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja "mojego" domniemanego siusiaka też wkleję (nawet zmierzony został, zaznaczony jest dwoma plusikami gajqa witaj. Ja na początku też plamiłam, ale szpital mnie ominął na szczęście. A jutro już zaczynam II trymestr i plamienia nie wróciły na szczęście. Chociaż też miałam te obawy (i do teraz mam) czy za chwilę znowu krwi nie zobaczę na wkładce...
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2011-12-30 o 17:02 |
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
hej gajqa
gratulacje i witamy na wątku |
|
|
|
#2158 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec teraz jak pojde to powiem ze własne mnei tak jakby ciągneła blizna, w szczególności przy kichaniu tak jak zaraz po opreacji i może mi powie czy tak ma po prostu być czy zleci jakieś np rozciąganie blizny, zobaczymy a co do tej ilości dzieciaczków to pwoiem taką histoorię którą przeżyłam będąc w szpitalu z córcią. Od rana na porodówce był spory ruch, ale nagle zbiegło się o wiele więcej pielęgniarek, lekarzy i neantologów i prawie wszytkie studentki które były na porodówce też się zjawiły. Po mneij więcej godz wszyscy się prawie rozeszły a od studentek dowiedziąłyśmy się że właśnie kobieta urodziła siłami natury bliźniaki choć miało być jedno dziecko. Że przez całą ciąże była pod opieką lekrzay, miała robione badania usg, i ktg choć zawsze z nimi były problemy bo uciekał sygnał tętna małuszka(na ktg) albo obraz(na usg). Jeszcze jak przyjechała do szpitala to zrobili jej usg i miało być jedno dziecko. Jak urodziło dziecko to polożna zaczeła krzyczeć że jest jeszcze jedno dziecko w brzuchu i właśnie daltego zbiegli się wszyscy. Dziewczyna była w takim szoku że postanowiła że zostawi jedno dziecko ale jej teściowa powiedziała że nei da zostawić żadnego dziecka w szpitalu i że dadza sobei rade z dwójka. Powiem że dziewczyna była b.młoda i nawet nei wiem czy pełnoletnia, a urodziła parke lekarze komentowali całą sprawe tylko tak, że dobrze że rodizła siłami natury bo jak by miała cesarke to by mogła nei uwierzyć że drugie dziecko na prawde jest jej.Jak się o tym dowiedzialm to śmiałam sie do mojego TŻ'ta że dobrze że jeszcze wózka nie kupiliśmy bo jak i nam się bliźniaki nei palanowane urodza to wtedy nei będziemy mieli problemu ![]() Podsumowując powiem tylko tyle, czasmi mimo bardzo dobrej aparatury i tak MATKA NATURA potrafi nas ZASKOCZYĆ i to nie byle jak
|
|
#2159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie wszystko będzie ok z tą blizną Ładne zaskoczenie Ja bym była w ogromnym szoku... Ale dobrze, że matka nie pozwoliła zostawić dzieciaczka Ja aktualnie modlę się tylko, żeby było zdrowe. Czy będzie chłopiec, czy dziewczynka - obojętne, ważne żeby było zdrowe A wczoraj na TLC oglądałam program, gdzie babka urodziła sześcioraczki albo inna miała ciążę pozamaciczną. Dziecko rozwinęło się na zewnętrznej ścianie macicy, okręcone jej jelitami. To 3 dziecko na świecie, któremu udało się przeżyć ciążę pozamaciczną. To dopiero szok...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.

)
Ale też wiele zależy od tego, jak dzieciak podczas USG się ułoży, chociaż za tydzień u Ciebie to myślę że już zobaczycie jak dzieciaczek nie będzie wyjątkowo wstydliwy
Ale ja ogólnie wychodzę z założenia, że nie ma co przygotowywać dużo żarcia, bo my się narobimy, a jak się idzie w gości, to praktycznie nic na stołach nie ma

i zdrowie mamusi i maluszka najważniejsze

Ja bym była w ogromnym szoku... Ale dobrze, że matka nie pozwoliła zostawić dzieciaczka