|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Cytat:
![]() Ja używam takiego: http://oleofarm.pl/olej-lniany-budwigowy.html |
|
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1563 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejszy dzień spędzam z olejem z lidla, suhada granat i awokado. Ależ on cudownie pachnie
|
|
|
|
#1564 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uległam ogólnemu szałowi na lnianego i kupiłam dzisiaj A wczoraj kliknęłam olejek Khadi
|
|
#1565 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
właśnie myślałam o tym, żeby lniany kupić No nic, jak będą jakieś pieniądze to coś wybiorę. Ta pachnotka na skórę kusi mnie od dawna, lniany z kolei głównie na długość... ![]() Cytat:
). I nie przejmuj się, każdy od czegoś zaczyna Na pewno nie ma co na początku kupować dużo produktów na oślep. Lepiej pogrzebać trochę w szafkach kuchennych
|
|||
|
|
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Narek;31314936
Tak, lniany to lniany, a że używany jest do potraw wigilijnych, to nie oznacza, że my nie kładziemy go na łby ![]() [/QUOTE] hehe, usmiałam się ![]() powiedzcie mi jesli chodzi o ta odzywke z jantaru do wcierania, to czy po niiej nalezy myc włosy? czy przetłuszczaja sie, ? zaleca sie używać codziennie przez 3 tyg. ale nie wyobrazam sobie myć głowy codziennie. ================== wczoraj kupiłam olej kokosowy w "piotrze i pawle" w szklanej butelce i >>> wogóle nie pachnie, pewnie rafinowany niestety, po niemiecku była etykieta:/ mogłam kupić lniany:/ Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2011-12-30 o 16:56 |
|
|
|
#1567 |
|
Zadomowienie
|
Firmy KTC? Tak szczerze to i tak nie ma większego znaczenia bo żeby go wydobyć też musiałabyś go podgrzać i to wielokrotnie - dlatego nie lubiłam Vatiki bo z butelek ciężko olej wydobyć. Wolę słoiczki.
|
|
|
|
#1568 |
|
Zakorzenienie
|
chyba tak, mała buteleczka szklana, 250 zl, niebieska etykietka i logo chyba takie jak piszesz:/, ale kosztował tylko 8 zł,
|
|
|
|
#1569 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo mi przypadł do gustu, do ciała jest nawet lepszy niż na włosy muszę znów go kupić...
|
|
#1570 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wolę nabierać na łyżeczkę, a stale trzymać w niskiej temperaturze - chroni to też przed zepsuciem. |
|
|
|
|
#1572 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a taki olej domowej roboty lniany, to ile może mieć wazności? 2 - 3 miesiące? I gdzie go? Do lodówy?
|
|
|
|
#1573 |
|
Raczkowanie
|
weegirl, dziękuję Ci serdecznie, ze tak udzielasz odpowiedzi na moje glupie pytania, rozwiewasz wątpliwości. Ja niestety w szafkach kuchennych nie mam za wiele. poczytam tutaj nieco więcej zanim zacznę kupować różne mazidła, bo za daleko zabrnę i zostanę z arsenałem rzeczy, z których nie będę korzystać. Przyznam, że najbardziej mnie kusi kokosowy, bo tak widze,ze do różnych rzeczy może być, ale na razie się wstrzymam
|
|
|
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
(z kuchennego arsenału najlepszy jest peeling!!
oliwa, kawa, cukier, sól, kakao, cynamon mój ulubiony, ukochany peeling )
|
|
|
|
#1575 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo z dozownikiem to ciężko.Cytat:
Co do kuchni- może masz tam chociaż olej z pestek winogron, słonecznikowy albo inny jadalny I polecam miód jako dodatek do odżywki/maski Miód nawilża i łatwo go spłukać samą wodą.
|
||
|
|
|
#1576 |
|
Wtajemniczenie
|
Koniczynka47 to może do Was ten zwyczaj nie dotarł
![]() the rock dzięki za odp Postaram się też go wypróbować, chociaż trochę się boję![]() Narek lepiej się upewnić przed nałożeniem co by nie było niespodzianek:P
|
#1577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem z niego bardzo zadowolona: włosy miękkie i przyjemne w dotyku.
|
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
I co z tego?
Vatika ma konserwant - podgrzanie jej nie zaszkodzi. Olej KTC stał u mnie w łazience i też miał się dobrze aż do dna (koło 3 miesięcy). Co do reszty się nie wypowiadam.
|
#1579 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1580 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, na którym można również smażyć placuszki, jak i użyć do ciała. I wcale drogi nie jest bo mój kupuję za 13 zł/200ml.Z indyjskich przymykam oko jedynie na sesę, której skład aż tak boski nie jest ale działa. Khadi jest jednak składowo lepsze. |
|
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
no to od jakiegos czasu mam już po raz pierwszy w życiu wlosy zaolejowane. Wzięłam rycynę, oliwę z oliwek i żółtko, bo to po prostu mam. Strasznie mi dziwnie, jakbym miala włosy posklejane i w ogole.
weegirl, nie mam miodu ani oleju z pestek winogron, tylko zwykły olej kujawski, a nawet oliwę z oliwek podebrałam teściowej
|
|
|
|
#1582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja polecam kupić olej lniany, z orzechów wloskich i hennare ![]() |
|
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie się jednak Vatika trochę lepiej sprawuje, z czystego kokosowego to jednak najbardziej przypadł mi olej ze świeżego miąższu. Ale Efavit fajny i tani.
|
|
|
|
|
#1584 |
|
Raczkowanie
|
coś gdzieś natknęlam się na myśl o saunie. Okazuje się, że wieczorem idziemy do kolegi na saunę, nie wiem, czy zmywać to przedtem czy potem
|
|
|
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Może zrób sobie koczka i idź z tym?
nie będzie widać AŻ tak ( ), że masz olej na włosach
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba dzisiaj zaszaleję i nałożę olej czosnkowy na skalp+ jakiś olej na długość
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na wątku dla prostowłosych ktoś pisał, że zależy jaka sauna (a raczej temperatura w niej)
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale skoro napisali ze to granat i awokado to chyba nie zaszkodzi![]() uzywał ktos tego specyfiku?ja dopiero poczatkujaca-wczoraj nalozylam olejek rycynowy z babydram zmieszany -szału nie ma ale sie nie zrazam...był jeszcze olej z pestek winogron...i tez zamierzam go uzywac... po głowie chodzi mi olej z pestek dynii drogi jest ale znajomy ma jechac do włoch to mi przywiezie w prezencie
|
|
#1589 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
na mazidłach go chyba nie ma. ja swój miałam z ZSK
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.

Bo jestem lekko przerażona.

A wczoraj kliknęłam olejek Khadi

ale skoro napisali ze to granat i awokado to chyba nie zaszkodzi