|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
j tu będzie cięcie ot wróżbita się znalazł , a że miałam słuchawki z muzą na uszach to dorzucił,że ma nadzieję,że tam nie jest nagrane :wdech , wydech ![]() Ból spojenia ....hmmm to jak jest góreczka to taki ból tam dokładnie blisko skóry, tzn, czuć że to ta kość boli, moim zdaniem podobny jakby przy wykręcaniu palca, no i jak leżę na boku to nawet czasem jakby czuje ,jka ruszam nogą, że mi coś tam przeskakuje , ciężko to opisać, oooo ale jak np, dłuzej siedzę po chodzeniu to taki ból jest jak noga zdrętwieje po kucaniu, no kurna nie wiem Desssia mam zlecenie na ten pas ,po nowym roku jadę , bo to muszę w Poznaniu przymierzyć i chyba do siedziby nfz muszę iść, a że chcę pracę odwiedzić to sobie chcę to za jednym zamachem odwalić, chociaż nie wiem czy to mi pomoże, bo ja brzuch mam stosunkowo nie za wielki, chyba ze to dupkę ściska mocno ... |
|
|
|
|
#1623 |
|
Zakorzenienie
|
troche przeszlo ale wystarczy ze do lazienki sie przejde i znow mnie boli, jak nie przejdzie to rano jade do szpitala bo umre z nerwow
Aguska mam podobne okrycia kapielowe tylko ze mniejsze ty tez masz te haftki na kapturze sztywne? myslisz ze to nie bedzie przeszkadzać?
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.google.pl/imgres?q=nosefr...pbm5LkB&zoom=1 są też polskie odpowiedniki , bodajże sopelek się zwą Aguś jak ręcznik, bo ja mam feretti do Niny a widzę ,że cenowo podobny, a ten feretti był i jest super, więc pewnie jakościowo podobne są, a chciałabym inny kolor , a feretti tylko białe |
|
|
|
|
#1625 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka wiem ze Aguska miala madele i chyba sobie chwalila z tego co pamietam.
moja fryzjerka miala laktator elektryczny TT i bardzo sobie chwalila, wiem ze butelki Aventu zmienila na antykolkowe TT, bo po avencie ponoc jej dziewczynki mialy kolki a po TT nie, ale znam osoby ktore uzywaly aventu i byly zadowolone. osobiscie zamowilam laktator TTbo byla promocja spora (tzn 50%) i tak samo zakupilam butelki + sterylizator + nakladki laktacyjne i inne rzeczy tego typy (kupilam to jako zestaw tez za 50%). ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zastanawiam nad tym http://allegro.pl/mega-zestaw-do-kar...009704836.html albo na laktatorem ręcznym Aventa i nie wiem który lepszy, bo elektrycznego nie kupuję chyba, że okaże się że będzie taka potrzeba ale to już po urodzeniu
|
|
|
|
#1627 | |
|
Rozeznanie
|
czekam na taksówkę
jak mi się nie chceeeee bleeee... Cytat:
ktg mam 2 razy w tygodniu - tak kontrolnie bo małą słabo czuję. wszystko gra. najpierw spała sobie więc leżałam z 20 min pod ktg zanim się obudziła potem kolejne 20 min jak się trochę kręciła - ja nic nie czułam ale było słychać na ktg i dostała czkawki |
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lubię w tym pokoju odpoczywać jak wpada do niego poranne słońce (z racji mieszkania na parterze świeci mi pod dziwnym kątem, od 9 do 14 latem). I dzięki tym kolorom nawet latem w pokoju jest całkiem chłodno
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
Monia fajne zdjęcia
gosia fajne bamboszki
|
|
|
|
#1630 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mieszkające w blokach macie mieszkania własnościowe ? czy wynajem? jeśli tak to ile płacicie za wynajem, a te które mają własnościowe Ile za nie daliście?
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my kupilismy mieszkanie ponad rok temu do generalnego remontu ale za 6,5tys za metr jak na stolice to nie drogo, nie chcialam wynajmowac ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- spac w nocy a nie filmy ogladac |
|
|
|
|
#1633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i planujemy kupno z czasem
|
|
|
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W 2006 roku, gdy ceny szły mocno w górę kupiliśmy mieszkanie o pow. 54 m2 z balkonem i piwnicą za 109.000 zł (w tym czasie wycenione zostało na 170 tys. zł a 1,5 roku później jak przenosiliśmy kredyt do innego banku na 230.000 zł). Obecnie na wartości nie traci. Jeśli chodzi o opłaty to własnie obniżyli nam czynsz bo potaniały ścieki (jednocześnie zdrożała woda, ale wyszło na plus). RRRrrrr ale koniecznie z polskim dubbingiem!
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i planujemy max. do 250tys. a po co spać skoro zasnąć nie mogę i mam się męczyć? a jutro i tak wolne więc można spokojnie oglądać ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- taki tytuł? |
|
|
|
|
#1636 |
|
Raczkowanie
|
agusia83
Chyba kobieto przeginasz i to ostro... ''-tylko dlatego kochana mamy latwiej bo mamy stabilna sytuacje zyciowa i macierzynstwo jest u nas swiadome. Bo poukladalysmy sobie pewne sprawy i dopiero zdecydowalysmy na dziecko, bo mamy powaznych partnerow zyciowych na ktorych wiemy ze mozemy liczyc. -bo na razie poki co to odnosze wrazenie, ze Ty ciagle myslisz jeszcze jak mloda dziewczyna ktora mysli o wygladzie, o tym, zeby sie podobac innym (z opisu Twojego wynika, ze bardzo cieszysz sie ze przytylas 2 kg w ciazy tak jakby to bylo najwazniejsze). Ale wlasnie w ten sposob pokazujesz nam i utwierdzasz w przekonaniu, ze psychike masz jeszcze mlodziutkiej dziewczyny. No nic, bedziesz nagle musiala stac sie mama i zycze Ci bys podolala tego wszystkiemu, bo naprawde nie jest lekko. -Mnie zastanawia tylko to, ze z mlodszym o 3 lata chlopaczkiem masz dziecko, ja wiem ze takie sytuacje sie zdarzaja, ale niezwykle rzadko. '' Po pierwsze gdzie jest napisane, że mi w głowie tylko wygląd ? Jakbyś ważyła 39 kg i miała ogromną niedowagę, to nie cieszyłabyś się, że chociaż te 2,5 kg w przeciągu 23 tygodni weszło ? To radość, że dziecko rośnie prawidłowo pomimo tego,że jestem taka drobna. Tylko o to chodziło. Każdy kilogram to znak,że rośnie ! Po drugie nic Ci do tego, że z 3 lata młodszym od siebie będę miała dziecko. Czy ja Cię rozliczam z partnera i tego czy jest młodszy od Ciebie czy starszy o 30 lat czy 50 ? W teorii każdy jest mądry a w praktyce niestety prezerwatywy zawodzą. Przykro mi, choruje na wątrobe i nie mogę zabezpieczać się tabletkami.Czyli Ty na moim miejscu usunęłabys dzieciaka bo partner młodszy a dzieciak nieplanowany? Takiego sobie wybrałam bo w gruncie rzeczy jest naprawde dobrym człowiekiem. Mnie traktował lepiej niż poprzedni chłopacy a byli od niego starsi. Nie ma reguły. Teraz potrafi mieć swoje humory ale to zdarza się nawet 30 letnim mężczyznom, którzy oczekują dziecka.Boi się każdy, zarówno przyszła mama jak tata. Po trzecie...Też mi przykro, że nie zdobyłam wyższego wykształcenia, super pracy, że nie mam pieknego domu i wymarzonego męża.Masz rację wszystko powinno iść po kolei ale jeśli sie nie udało i spotkała mnie niespodzianka trochę z własnej winy to co mam zrobić ? Załamać się ? Nie. Muszę mocno wierzyć w to, że pomimo wieku i braku pieniędzy poradze sobie z pomocą mamy. Ile ludzi - tyle scenariuszy. Nie każdemu życie wychodzi tka cudownie jak Tobie ale gratuluję, że udało Ci się osiagnąc wszystko krok po kroku jak sobie wymarzyłaś.Też chciałam mieć planowaną ciąże dopiero po przeprowadzce i znalezieniu pracy, ale wyszło inaczej. Moje dziecko nie będzie miało gorzej niż Twoje. Ma mame, tatę i finanse od dziadków bo my na razie z chłopakiem nie zarabiamy. Jednak co będzie potrzebne to będzie miało. W niczym nie będzie gorsze tyle. Proponuję omijajmy się na tym forum bo nie dojdziemy do porozumienia a nie chciałabym specjalnie tracić kontaktu ze wszystkimi i stąd uciekać. Masz wspaniałe życie i gratuluję, ja sobie zapracuję na takie samo choć zaczęło się na opak. Nie odpisuj już. Bądźmy dla siebie niewidzialne. Reszcie dziewczyn dziękuje za wypowiedzi i dobre słowo.
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka zartuje
tez mialam okres ze nie moglam spac ale na szczescie mi przeszlo
|
|
|
|
#1638 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
SPOKÓJ! bez kłótni mi tu !! jesteśmy po to aby się wspierać a nie wypominać sobie co która drugiej napisała! Koniec tematu CIIIIIIIII! bo będzie lanie
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-12-30 o 20:52 |
|
|
|
|
#1639 |
|
Wtajemniczenie
|
''Tamara Drew'' albo ''Keeping Mum'' - wszystko zostaje w rodzinie (''Jas Fasola tam gra w tym drugim''. nie sa to stricte komedie, ale smiechu duzo..oczywiscie jesli ktos lubi angielskie klimaty i angielski humor
![]() a tak to dla mnie najlepsza komedia jaka jest to ''Przyjaciele'', kazdy sezon ogladalam wiele razy i nie mam dosc...ogladam codziennie. |
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Peti mniejsza czcionka sie nie dalo
![]() dziewczyny nie ma co sie spierać chyba, kazda z nas jest inna, jest różnica wieku i stad pewnie różnica poglądów ale wydaje mi sie ze mamy sie tu wspierać czyż nie? |
|
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tak w tygodniu to nie bardzo, ale bezsenność mnie do tego zmusza a w zasadzie jestem na L4 to, aż takich wielkich obowiązków nie mam. ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- karolca sprawdziłam te RRRrrrr to nie mój typ ja tam szukam dobrej komedii do pośmiania się albo jakieś a'la romantycznej. |
|
|
|
|
#1642 |
|
Wtajemniczenie
|
to chyba zalezy w jakim miescie...ceny sie troche roznia w zaleznosci od lokalizacji.
|
|
|
|
#1643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na dziś mam do obejrzenia "To Tylko Sex" i "Nieuki" ciekawe czy dobre
|
|
|
|
|
#1644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Generalnie lubię francuskie komedie ("Przyjaciel gangstera" jest dobry).
|
|
#1645 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tylko sex polecam Warto obejrzec
|
|
|
|
|
#1646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
takie typowe zachowania nastolatków, a nie ludzi , którzy za parę miesięcy zostaną rodzicami. Myślę, ze Aguśka napisała to co wiele z nas pomyślała, w każdym bądź razie , ten opiernicz , który Jej zgotowałaś możesz też do mnie odnieś, bo ja myślę tak jak Ona. A i dla mnie ta dyskusja też już zakończona Wspieranie się to nie tylko slodzenie sobie wzajemne. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-12-30 o 21:12 |
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
![]() no dziś mam w planie jak TŻ wstanie
|
|
|
|
#1648 |
|
Raczkowanie
|
19claudia91 no ja już skończyłam swoje wojny na tym forum. nie chcę z nikim się kłócić bo ogromnym wsparciem jesteście dla mnie i doceniam to dlatego po prostu wolę nie dyskutować. wiem, że wkraczanie w dorosłość zaczęło mi się nie od tej strony co trzeba ale kiedyś dojdę do takiej stabilizacji co reszta starszych forumowiczek
byle tylko dzidzia na tym nie ucierpiała, ja zniose wszystko. cytrynka sorry za czcionkę, coś przekombinowałam koniakonia właśnie się liczę ze słowami, napisałam grzecznie, że będę walczyć o przyszłość. myśl o mnie co chcesz. jesli ja zgotowałam opiernicz to co wy zgotowałyście mi we dwie ? :O coś na wzór skopania leżącej. masz dojrzałego partnera - gratuluję, ciesz się. ja nad tym pracuję. nic więcej mi nie zostało. zwierzać się już nie będę ani cytować bo na złe mi to wychodzi.
Edytowane przez peti91 Czas edycji: 2011-12-30 o 21:12 |
|
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
Kurde jakie chorobsko mnie lapie.
![]() ![]() W pracy wszyscy byli chorzy, moj maz tez dopiero dzis poszedl do pracy, a ja tak dobrze sie trzymalam No i teraz mnie dopadlo narazie boli tylko gardlo, ale czuje ze od tego sie zacznie.Co do mieszkan ja nie pomoge ale sa rozne strony internetowe gdzie mozna sie rozgladnac. W kazdym miescie sa ine ceny. My narazie zbieramy pieniadze zeby 'kiedys' wrocic i wybudowac maly domek do 100m2 (mamy dzialke wiec tyle dobrego) |
|
|
|
#1650 |
|
Zakorzenienie
|
Claudia jest taka fajna strona gratka, tam możesz wybrać miejscowość, itd. i Ci wyszuka ofert z cenami, bo to jest bardzo różnie w różnych miastach, tam są mieszkania na sprzedaż , wynajem , nowe, używane ...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

j tu będzie cięcie
no i jak leżę na boku to nawet czasem jakby czuje ,jka ruszam nogą, że mi coś tam przeskakuje , ciężko to opisać, oooo ale jak np, dłuzej siedzę po chodzeniu to taki ból jest jak noga zdrętwieje po kucaniu, no kurna nie wiem 

bo będzie lanie

No i teraz mnie dopadlo