|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
czesc
jestem ![]() zaczynam nadrabiac Cytat:
trzecie i kolejne karmienie musi już być z obu
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
nie chce mi się spać. A dzieć z mężem padli o i kotulek mi ugnata podche tez odpada
|
|
|
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
tu jest promocja kaszek
http://ubraniadladzieci.home.pl/bobovita-c4800.html |
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
będzie git majonez, Kuba już duży chłopak to będziesz miała pomocnika na stałe
i chorób nie będzie do domu przynosił ![]() Cytat:
nieźle się uśmiałam, aż przeczytałam tżtowi i powiedział że podoba mu się nawet ten pomysł Mi też szkoda takiej fajnej imprezy, ale na pewno nie będę miała czasu zajrzeć. Będzie wielka biba = 8 osób, średnia wieku 14 lat, 2 pijące osoby, 4 skręcony gluty patik to przepłaciłaś za tego szampOna
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
Cholewcia moja wyspala sie 4 h w dzien, usnela po kapieli o 20.30 spala godzine a teraz swiruje z TZ w lozku. Kurcze ogarnelam kurze a pranie lezy czeka na brumka
Ci ludzie poglupieli dzis z tymi aptekami ale sorry wszystko wina naszego ministra zdrowia -uwazam ze duren jest bez dwoch zdan i juz!!!! ja leki wykupie po nowym roku, przezyje jakos bez i umowie sie wreszcie na ta biopsje choc CYKORA mam jak chol.... Jutro ksiadz i goscie a podobno w sylwestra sprzatac nie mozna i juz - taki przesad ze sie kase z domu wymiecie - TZ zarobila na sprzedazy auta siostry cioteczne 300 zl, wiec trzeba by sie zastosowac do przesadow. |
|
|
|
#1806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brumku głodna się zrobiłam po Twoim opisie dań Zapałeczka a pewnie, że związana z Mielcem - małża mam stąd .Czkawka mnie złapała - która mnie obgaduje ? Uciekam spać, do jutra.
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-12-31 o 00:34 |
|
|
|
|
#1807 |
|
Wtajemniczenie
|
same pysznosci przygotowałyście
to chyba nie jest najlepszy pomysł czytac was na głodzie o tej porze ściagam mleczko na jutro
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na kanarach bylam w podrozy poslubnej dokladnie na Fuerteventura - polecam
Marys nadal swiruje ze mna siedzi, bujam ja w lezaczku moe usnie
|
|
|
|
#1809 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
. Ja już życzę Tobie i Tżtowi udanej zabawy, żeby Milky grzecznie przespał waszą nieobecność Oglądamy z Tż "Czekając na sobotę" ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:44 ---------- Cytat:
.
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
no ja
|
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego dla półrocznej Zuzy!!
Dla Emilie za 5 miesięcy również. ![]() Matko, jaki te nasze dzieci już poważny wiek osiągają. ![]() Stronczek (bo chyba ty pytałaś o układanie malucha?), ja kładę na plecach bo całkiem sensowne wydało mi się to co powiedziała moja położna. Takiego malucha nie kładzie się na boku, bo może to źle wpłynąć na biodra. Jeśli dziecko samo się tak zacznie układać, to oczywiście pozwolić, do tego czasu kłaść tylko na plecach i przekręcać główkę. (moja od początku sama nią cięgle kręci, więc nie przekręcam) Miałam coś jeszcze pisać, ale tak mnie zaskoczyłyście sytuacją z klubem, że nie pamiętam...
|
|
|
|
#1812 |
|
Wtajemniczenie
|
Bałam sie ze ja Bede musiała dyzurowac. Wiki Zasnela pól godziny temu dopiero
Marzena tak to ja pytałam. Dziekuje za Odp
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
n TZ pognal do WC - bliskie spotkanie 3 stopnia z muszla klozetowa bedzie ja pierdziu
|
|
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
Eveewe To gdzie on tak sie ululał?
|
|
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
![]() No widzisz, u Ciebie leży, a ja tu się nudzę ![]() To jasne że się boisz, ale będzie dobrze ![]() A no tak, bo Wy na tę imprezę firmową wybywacie A Jasio będzie opijał Nowy Rok mleczkiem mamy Z kim posiedzi? Z Twoimi rodzicami?To się już doczekaliście, moja droga ![]() Ja też na straży naszego wątku
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
w domu - przyjechala siostra cioteczna z flaszka za sprzedane auto. On postawil druga 0,7 i wiecie co - nie pszedl do kibla tylko kur.... do zlewu zwrocil - myslalam ze pawia puszcze, wygnalam do kibla i poszedl - ja mu zrana pokaze na co mnie stac duren jeden
|
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O to samo chciałam pytać ![]() ---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ---------- Cytat:
![]() Ale to chyba kiepski pomysł do Sylwestra na kacu startować ![]() A niech teraz cierpi, jak się tak urządził. Dobrze mu tak
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
jezu ja tez pilam 2 drinki i zyje a ten debil jak zwykle - cholewcia. Sciele lozku w drugim pokoju i ide z mancia spac bo nie bede z nim . Jutro to ja mu pokaze na co mnie stac kurna jego mac
![]() ---------- Dopisano o 01:00 ---------- Poprzedni post napisano o 00:59 ---------- a co do biopsji boje sie i juz, ale musze sie leczyc nie ma wyjscia |
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem Brumku niezawodnie ale Juz ledwo na oczy patrzę. Głowa mnie Dzis cały dzien boli. A teraz na dodatek oczy "swedza" i całe mam czerwone. Niedługo Bede pewnie uciekać.
Eveewe raz na JAKIS czas mozna wybaczyć chłopu ze sie spil a pawia sam jutro posprzata ![]() Co do biopsji. Uważam ze lepiej jest sie Przebadac profilaktycznie co JAKIS czas i w razie, nie daj Boze czegoś, szybko zareagować. Wierze jednak ze Bedzie wszystko dobrze. Daj znac kiedy to będziemy tu wszystkie kciuki nasze magiczne trzymać. |
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
stronczek sama posprzatalam bo taki smrod ze sie nie dalo wejsc do kuchni, musialam rano ksiadz - ale bedzie zamiatal po kosz na bielizne w podskokach
gwarantuje muA jak ja bym tak poszalla to bym do konca zycia sluchala Dam znac o bipsji na pewno - cykor jest maly bo u ojca raka wykryli, co prawda nie tarczycy, ale zawsze zastanwia czlowieka Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2011-12-31 o 01:06 |
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
A to alergia jakaś?
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiesz co słaba to pociecha ale w KAZDEJ rodzinie jakieś raczysko sie przypaleta. Takie czasy. Powszechne to jak katar. Moja mama wiele lat żyła z guzem na tarczycy. Był tak widoczny ze wstydzila sie nosić bluzki z dekoldem. Bała sie cokolwiek tam w nim ruszać bo była pewna ze RAK. jednak w koncu zdecydowała sie na leczenie. Przeszła jodowanie itp (obylo sie bez operacji) Dzis ma piękna szyje. Guz sie wchlona prawie całkowicie. Kto nie wie nie zauważy.
Brumku Raczej chyba nie alergia. Zmęczenie. Moja alergia objawia sie katarem i sensacjami skornymi. Jak u Natki. |
|
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
Dodam jeszcze ze moi dziadkowie obaj umarli na raka. Podobno największe ryzyko jest co drugie pokolenie. Tak jak z ciaza blizniacza
z tym ze ciąża to nie ryzyko a prawdopodobieństwo. He heIde spać bo Juz nie wyrabiam. Późno Juz jak dla mnie. Dobranoc. Stosunkowo udanych nocy zycze. |
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc. Niech te Twoje biedne oczka wypoczną
|
#1825 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, chetnie bym dolaczyla do Waszego grona gdyz tez jestem mamusia, ktora urodzila corkie 14.07.
Poki co probuje ogarnac watek ale nie moge nadarzyc za wami tak szybko przybywa stron do czytania
|
|
|
|
#1826 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumku dyzur ma ta, ktorej kochane dziecie zamiast spac sie w najlepsze bawi
Dobrze, ze moje ostatnio jakos spi. Do 24 co chwile latam bo sie wybudza, potem je (23 - 24) i dopiero zaczyna spokojnie spac. dlatego ja nie mam sie co wczesniej klasc.
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na biezaco sie udzielaj jak ja i jakos ogarniesz stronczek ja tam sie bardziej boje tego nakluwania igla -bo ja igiel nie znosze, niz samego wyniku. jednak widmo raka w dzisiejszych czasach wisi nad kazda rodzina - niestety. Marys polozylam na lozku ze man i usnela, ja do was przyszlam bo spac nie moglam i nasluchuje co ten moj TZ robi w drugim Rano bede wygladac jak ZOMBIE ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:29 ---------- witaj w klubie, ja mojej poza spacerkiem jutro spac nie dam!!!! szybko wroci do normy |
|
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale biedne to moje kochanie, bo słyszę co jakiś czas, że katarek jednak męczy. Dobrze chociaż, że tylko przez sen... Cytat:
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Cisza w drugim pokoju wiec mowie dobranoc - ide do cory spac, a TZ z rana naprostuje odpowiednio
|
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
Ja też znikam, bo katar okropnie mnie męczy i już nie ma siły dmuchać nosa. Pójdę spać, to sam się będzie w poduszkę wycierał ![]() A na dyżurze zostanie nowa mamusia i spokojnie sobie nadrobi cały wątek
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.

klask i:

.
. Tylko smutno nam bez Ciebie będzie 
? Uciekam spać, do jutra.

.