|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
już współczuje tej ekipie, która się będzie Tobą zajmować
|
|
|
|
|
#1232 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
mam takie samo myślenie. Jakoś zniosę ból w końcu kiedyś sama sobie go sprawiałam więc dam radę ![]() a te 500-600 zł wolę wydać na mała. |
|
|
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciązy jakoś żarcik mi się wyostrzył, a śmiech to mam mega śmiechowy... mąż co chwila się pyta czy coś biorę i z czego się śmieję...
|
|
#1234 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ---------- Cytat:
A dzidziolka przez magiel przepuści ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:56 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy rok życia dziecka.
Violette witamy ![]() Kaczuszka ze znieczuleniem bywa różnie, zależy od szpitala. W jednym masz na życzenie, w drugim podają w razie konieczności a w trzecim nie ma w ogóle, podobnie jest z odpłatnością. Najlepiej zadzwonić tam gdzie masz zamiar rodzić i wypytać co i jak ![]() Co do kompa to skoro na aukcji wyraźnie napisali, że sprzęt jest nowy to reklamujcie jak nie pomorze to załatwcie sprawę przez centrum sporów allegro (tak to się chyba nazywa). Agatku fajny ten wasz pojazd ![]() ------------------- Uciekam spać, tylko nie piszcie zbyt dużo bo jutro znowu cały dzień będę nadrabiać Dobranoc laseczki
|
#1236 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Agatek oni jak przestaje działać znieczulenie dają nową dawkę i to nie jest tak że na chwilę podziała i ból wraca, ale to fakt znieczulenie opóźnia akcję porodową. Cytat:
i dziewczyny nie zapierajcie się tak przed znieczuleniem ja też byłam taka mądra i stwierdziłam że oczywiście bez żadnego znieczulenia rodzę, no ale przyszedł ból i poprosiłam o nie bo nie wytrzymałam i wcale nie żałuję wręcz przeciwnie jak to mówią nigdy nie mów nigdy
|
|
#1237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://besty.pl/353166 ten kot jest słodki |
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- znieczulenie mają za friko (w Ameryce chyba), ale ta babka jedna gorzej wrzeszczała po przestaniu działania znieczulenia niż przed mówię do niej: "czego się drzesz? to na pewno nie pomoże" "przyj jak masz!" U nas w Toruniu jest znieczulenie ale płatne... więc rezygnuję ja tam wolę prywatną położną i jej wsparcie przy caaaałym porodzie niż jakiś tam zastrzyczek wielką igłą który na krótko starcza DAMY RADĘ DZIEWCZYNY!
|
|
#1239 |
|
Raczkowanie
|
dph,ja tak się zapytałam bo zaintrygował mnie fakt o znieczuleniu
szukałam sposobu ominięcia bóluMam za sobą cc i sn i jednak wolę naturalnie mimo że boli jak cholera ale szybciej wszystko mijaJa, zastanawiam się jedynie teraz nad opłaconą położną czy sobie nie wziąć znajome brały i sobie chwalą Lecę też spać, tylko jakąś czekoladkę muszę pochłonąć
|
#1241 |
|
Przyczajenie
|
Nie wiem dlaczego ale coś mi się pokasowało i nie mogłam dodać żadnego wpisu.
Jeśli o mnie chodzi to mam 22 lata, będzie to nasze pierwsze dzieciątko - imię wybrane - Weronisia, powiem Wam szczerze że w ciąży czuję się naprawdę dobrze, jakbym nie była w ciąży, jedyne co to na początku pierwsze trzy miesiące mogłam ciągle spać a teraz przeszło Wyprawka dla Malutkiej już prawie w 100 % gotowa, łóżeczko już złożone czeka od miesiąca i za każdym razem jak na nie patrze to coraz bardziej nie mogę się doczekać malutkiej ![]() Gratulacje dla kolejnej Mamusi i jej Skarba !!! podziwiam za poród bez znieczulenia ![]() ![]() klask i:
Edytowane przez violette7 Czas edycji: 2011-12-30 o 23:41 |
|
|
|
#1242 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
skąd jesteś? Jak szaleć to szaleć - pikolo dla wszystkich! ![]() Cytat:
Ja mam czeko w szafce w kuchni, ale nie ma kto mi przynieść bo TŻ na nockę poszedł Podziel się
|
|
#1243 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1244 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ogłupiałyście z tym pisaniem :/
Cytat:
Oryginalnie Normalnie pobiłabyś samą Skrzynecką Cytat:
A znieczulenie to w zależnosci od szpitala - w jednych odpłatnie, w innych nie, a w jeszcze innych (np. u mnie- nie ma wcale Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1245 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wklejam Wam linka od kogo kupiliśmy :http://allegro.pl/show_item.php?item=1998606241 . Mamy zamiar napisać wiadomość do tych wszystkich co kupili taki sam kopm aby posprawdzali te dyski. Trzeba coś z tym zrobić ![]() Miałam się pochwalić i zapomniałam, dziś kurier przyniósł mi kuferek który tz mi zakupił ![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=1989350007 nareszcie będę miała w co szpargały wrzucić.
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2011-12-31 o 00:08 |
||
|
|
|
#1246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() E tam nie wścieka się ![]() ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:05 ---------- No patrz to Ty jeszcze lepsza od Agatona jesteś![]() ---------- Dopisano o 01:10 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- A balkonika babcia nie ma??? |
|
|
|
|
#1247 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no bez pomysłu ale jak już pisałam ogłosiłam że nie będę wpuszczać do domu i na razie mam spokój Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
normalnie płacze Kurcze nie mata co robić normalnie kilka godzin nie ma człowieka na forum i 5 stron nadrabiania masakra. Poczytałam i ide spać bo małżon krzyczy że po nocy siedzie, nie pisać za dużo bo czytać nie zdążę
|
||||||
|
|
|
#1248 |
|
Zadomowienie
|
Teściowej skarpety
![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Nie rozumiem? Jak to sobie sama ból sprawiałaś? |
|
|
|
#1249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A za marcepanki dziękuję - pyyyszne ![]() te stylonowe podkolanówy (antygwałtki)co tak seksownie wystają spod za krótkiej spódnicy - teściówki takie uwielbiają Siwy dym!
|
|
#1250 | |
|
Zadomowienie
|
Uciekam spać. Paaaa
---------- Dopisano o 01:26 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1251 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bo zdziczeją do reszty jak moj dzisiaj (uslyszlam ze jestem dzieciak i kiedy wreszcie dorosne )no własnie dolaczam sie do pytania na temat ww szpitala ktokolwiek widzial ktokolwiek wie MissZuzia - co do lekarza to napisalam tak na oko ze kilkuletnia praktyka - dwa lata to juz kilka no nie ![]() Elunia - GRATUACJE SYNUSIA - WAGA I WZROST KSIAZKOWE ![]() ------ a ja znow zrobilam ciasto przed chwila... wczoraj jezyk dzis krowka - chyba caly zwierzyniec mi sie tu wykluje ![]() ![]() a pozniej jezdze po rodzicach i rozdaje ciasta... czasem mam wrazenie ze wcale sie nie cieszą z tych moich wypiekow tylko jak widza mnie z pojemnikiem to przychodzi im do glowy tylko OŁ NOŁ ZNOWU CIASTO.... hehe poczatkujaca ze mnie kuchara - ciasta polgotowe robie, marzy mi sie przepis gdzie nie uzyje gotowej mieszanki tylko wszystkie skladniki "surowe" ale ciezko cos latwego znalezc na necie i sprawdzonego oczywiscie :p ... niedlugo dojdzie do tego ze bede piec ciacho i je wyrzucac albo bezdomnym rozdawac a jutro Sylwester.... za niecale 24 godziny wkroczymy w Nowy Roczek i bedziemy miec 2012 dzieciaszki ![]() ![]() a ja juz mam z mezusiem ustalony plan dzialania na jutro: wieczorem nigdzie nie wychodzimy, ciasta w lodowce, Picollo a raczej Dalmatino sie chlodza (jakas nowa odmiana szamponika dla dzieciakow ) muzyczka w tle i bedzie sylwestrowa sesyjka zreszta sam jest dzis juz napalony - pomysly spisal na kartce i sie gorączkuje ze chce juz jutro pomyleniec :p---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:03 ---------- PAULA z LUBLINA - widze Cie nie czaj sie pisz co u ciebie ;p
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Wczoraj nadrobiłam chyba 8 stron i padłam Elunia ![]() ![]() klask i:Ahh, to co, która dzisiaj?? Teraz to codziennie takie wieści będą ogłaszane pewnie ![]() Ja wczoraj pojechałam na ktg, leżałam dwie godziny i nic nie wyszło z tego, bo mały wiercił się tak, że zapis co chwilę się przerywał ![]() mam nadzieję, że nie będzie tańca w brzuchu... ![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Gdzie kupowałyście tą herbatkę z liści malin? Będzie na sali w tesco? |
|
|
|
#1253 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Niestety znowu mam problem z nadrabianiem - mam nadzieję że jak pójdę na L4 to będzie lepiej. U nas właśnie się rozpadało - płatki śniegu wielkie jak denka od szklanek. Mój TŻ śmiał się ze mnie rano, bo wczoraj zażyczyłam sobie śniegu, żeby przetestować moje nowe 4 koła w zaspach - "mówisz - masz" Inutil - myślę, że "worek" z dzieciaczkami został otwarty - teraz to już pewnie codziennie przynajmniej jedno.
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd9vvj9axi6zng.png https://www.suwaczki.com/tickers/ex2by2v4ryjbufjc.png https://www.suwaczki.com/tickers/tkvgh758sh1iafsd.png Edytowane przez snesha Czas edycji: 2011-12-31 o 08:25 |
||
|
|
|
#1254 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ale jak mi dzisiaj podpadnie, to szybciutko spakuję torbę i zepsuje mu plany alkoholowe na dzisiaj Też potrafię być cwana ![]() Cytat:
Mam bardzo podobny ![]() Cytat:
![]() Ja już na nogach. Dzisiaj w planach szybkie ogarnięcie domku, zrobienie śledzi w śmietanie i sałatki a potem na miasto sprawdzić czy mają jeszcze takie szafki, jakie mamy w kuchni, bo musimy dokupić na dzidkowe rzeczy i do Media obejrzeć naszą wymarzoną zmywarkę Pewnie Sylwester u "normalnych" ludzi wygląda troszkę inaczej, ale skoro my nigdzie nie wychodzimy wieczorem, to chociaż pożytecznie spędzimy ten dzień No i pochwalę się, że w końcu odebraliśmy samochód z naprawy i jestem mega szczęśliwa
|
|||||
|
|
|
#1255 |
|
Raczkowanie
|
.
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2011-12-31 o 09:06 |
|
|
|
#1256 | |||
|
Raczkowanie
|
Cześć, jestem
coś może na początek jak że pięknej pogody za oknem :Pala: i na zakończenie roku ![]() http://muzyka.interia.pl/teledyski/t...te-pego,324630 Brzuszki w ruch ![]() Cytat:
![]() Cytat:
------ Cytat:
![]() Jak chcesz sprawdzony przepis na ciasta to wyślę Ci na PV ale to już w nowym roku ![]() Ciekawe co pospisywał na karteczce
Zapraszam do mnie... https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3y+masy+solnej Zuzia Kubusiek Kajunia Edytowane przez kaczuszka81 Czas edycji: 2011-12-31 o 09:12 |
|||
|
|
|
#1257 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane
Znowu ciezka noc za mna :/ Czlowiek tak chetnie by sie wyspal na zapas, a tu dupa zbita :/ Cytat:
![]() Cytat:
to w sumie moj nawet wypada lepiej (ale wiesz, jestesmy przed slubem,wiec wszystko przd nami ), bo sam zabiera sie za sprzatanie, a jak jest upomniany, to zero buntu, tylko "oczywiscie" i jeszcze wyrywa mi miotle/odkurzacz/naczynia z reki,jak sama sie za cos zabiore pochwale go, a co ![]() Cytat:
![]() hm...to juz drugi raz z ta cukrzyca jakby nie tak wyszlo, bo przy przedostatniej wizycie moj gin tez zapytal,czy wynik byl prawidlowy, bo dzidzia cos troche za wielka i teraz Ty mi mowisz, ze te nerki i pecherz tez moga od tego byc az poszlam po wyniki i widze, ze mialam dwa klucia i nie wiem,czy dla swietego spokoju nie powtorzyc, chociaz jeden i drugi lekarz widzieli te wyniki i nic nie mowili ![]() Cytat:
Cytat:
![]() my od niedawna wynajmujemy mieszkanie i co chwila ze znajomych tzta rzuca tekstem, ze chetnie by je zobaczyl, ale tez milczymy tzn tz chetny na spotkanka , ale ja nie bardzoCytat:
a powiedzialas o tym tztowi? ![]() ale z tymi snami to naprawde cos jest ja dzisiaj cala noc snilam o bylym...ostrego seksu nie bylo, ale i tak mialam wyrzuty sumienia, jak sie obudzilam i zobaczylam swojego tzta slodko spiacego obok ![]() Cytat:
Cytat:
az musze sie zapytac babci, czy dziadkowi tez kiedys ostaly sie jego pomidorki do grudnia, bo cos nie chce mis ie wierzyc ![]() Cytat:
to zazdroszcze ja wczoraj mialam chyba pierwszy przepowiadajacy skurcz tz do mnie -to co, rodzimy? -chyba oszalales, nie mamy materacyka !!! nadrabiam dalej
|
|
#1258 |
|
Raczkowanie
|
Cześć jestem !
lecę nadrabiac do klubu - w życiu nie nadrobię wątku
|
|
|
|
#1259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wchodzi po pracy do domu i lataja te jego niebieskie oczyska po kątach ---------------------- Nie mam weny nawet aby ubrać się i coś głowa mnie zaczyna boleć
|
|
#1260 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z ciekawosci zapytam na nastepnej wizycie i zobacze, co tam wymysli ale skoro maja robic zastrzyk bez wymazu, to luz ![]() Cytat:
moj tez ![]() dzisiaj tak ulozylam poduche-kojec, ze udalo mi sie polozyc prawie jak na brzuchu achhh az jeknelam z rozkoszy i to tak glosno,ze tz sie obudzil i z zaciekawieniem mi przygladal,co mi tak dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawo dla tej Pani ![]() to jestes lepsza ja jeszcze w rosole :/ Cytat:
z tym piciem za duzo, to by nawet pasowalo do tego malego Smoczura/tej malej Smoczurki ![]() Cytat:
jak mnie draznia tacy ludzie niech sobie wykanczaja tak,jak im sie podoba i wara im od Waszego domku po co te pytania i komentarze? ![]() Cytat:
ha! a nie mowilam, ze przebije AgeMili? Cytat:
jak bede jakies miala, to dam na razie nawet nie wiem,gdzie walnelam te sukienke ![]() serio...szukam po calym domu i nie moge znalezc Anabelita, z tego co mi wiadomo, to gin moze wystawic zwolnienie do 3 dni wstecz Kurdeeeeeeeeeeeeee jak nie tz to Tato Tz nie daje mi nadrabiac na laptopie Tato na stacjonarnym znowu mam tyly !!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.

już współczuje tej ekipie, która się będzie Tobą zajmować

powiedzcie jak to jest z tym znieczuleniem, wszędzie dają i wszystkim czy jak to polega, płaci się czy jak
ja rodziłam i bez znieczulenia nawet nikt o nic nie pytał

klask i:

dlatego teraz podłoga idzie w ruch...
bo coś ciężko mi i ścian się trzymam