|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
|
|
|
|
|
#1832 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
moja dama ubudzila sie opo 3 i ani mysl spAC
dzis w nocy karetka zabrala moja babcie,najprawdopodobniej udar mozgu
|
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojej Editko współczuje bardzo. Domyślam sie co czujesz. Ja miałam bardzo chorego dziadka.
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ale tu ciemno. PYK. Cytat:
|
|
|
|
|
#1835 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!Ale płodne jesteście
![]() Stronczku - baloniki napompowane? nie obijaj się od samego rana Cytat:
jak skończy u Ciebie do podeślij ją do mnie. Cytat:
. a pawika puscił na drzwi wejściowe. upadł w łazience, potem podążył za moim palcem, wskazujacym podłogę w salonie i tam przespał do rana. rzuciłam mu tylko poduszkę i koc.rano bał się odezwac do mnie .a ochrzan dostał za drzwi frontowe, bo mu powiedziałam ,że normalnie to ludzie takie rzeczy załatwiają albo w toalecie albo pod murami budynków, a nie na własnych drzwiach. a brak koszuli również go zdziwił i uparcie twierdził że nie pamiętał co sie z nią stało. przypomniał sobie jak zaczełam udawac, że podejrzewam go że może zostawił u swojej dziewczyny z którą ma romans . i nagle przypomniał sobie, że mu się słabo zrobiło w taksówce i pawik poleciał po koszuli, więc żeby mnie nie denerwowac to ją wyrzucił. Baran jeden. a kupił ją 2 tygodnie wcześniej. i miał zakaz kupowania koszul przez pół roku.![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziękuję Cytat:
Brumku - zdrówka dla Tymcia bo zdrowe dziecko -to szczęśliwe dziecko
|
|||||
|
|
|
#1836 |
|
Rozeznanie
|
jestem ale jakoby mnie nie było ...
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- tak napisałam, ale w głowie jakoś lepiej brzmiało... ![]() Emi za wczorajszą miesięczniceEditko, tak mi przykro, oby babcia wyszła z tego obronną ręką ![]() ...pustka w głowie.... |
|
|
|
#1837 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, że można kupować tylko bez recepty... Cytat:
![]() Cytat:
Choć sama przyznam, że ciężko się wbić ![]() Ja ciągle na tyłach ![]() Cytat:
Zdrowia dla babci. Cześć! Radek znowu jakiś taki dziwny... Kicha, pokasłuje... Katar chyba też się robi. TŻ go zaraził, już wylądował w drugim pokoju. W nocy jak Radka nakarmiłam to na śpiocha do łóżeczka przełożyłam, a ten cwaniaczek jak tylko poczuł poduszkę pod głową to taki pisk ![]() Ale się nie dałam, ululałam i zasnął ![]()
|
||||
|
|
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Agni uśmiałam się do rozpuku z opowieści o tż bez koszuli drzwiach frontowych ![]() You torba już założona? Zanetaa nie odpisałam wczoraj o psie (który jeździł koleją) lamaze: Szeleszczą mu uszy, po naciśnięciu na nosek zaszczeka i potem sapie jak zziajany pies. Po naciśnięciu na brzuszek piszczy, a i worek w łapce ma szeleszczący, grzechotkę w rączce. Editka przykro mi z powodu babci, oby szybko wróciła do zdrowia. ![]() To w jakie kiecki wskakujemy na dzisiejsze party? ![]() Ale mam dobry humor trarlalalalallalaa ( co mi się rzadko ostatnio zdarza) , upije się tu z Wami ![]() Kolejne pytanie o gluten: -Scio ta kaszka manna bezmleczna ( żółta) z bobovity to mogę dodać prosto do słoiczka, wymieszać i podgrzać w mikrofali? Wy takie pyszności przygotowujecie na dzisiaj, a ja leń
|
#1839 |
|
Rozeznanie
|
No i ja ciągle na tyłach
![]() Witam ![]() Zuza jeszcze nie wstała z nocnego snu, a ja sie nudze ![]() dla Emi i Zuzanki za kolejne miesiące
|
|
|
|
#1840 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to może od producenta zależy, ja mam taką: http://www. e-apteka-niezapominajka.pl/katar/4610-masc-majerankowa-10-g.html Cytat:
też jej nie lubię Choć w restauracjach nie byłam, program jako taki lubię ale jej zachowania niekoniecznie chciałabym się nudzić o 1 w nocy ![]() Cytat:
ale napisz coś więcej o sobie Cytat:
Mój TŻ jak się ulula to tylko śmieszny jest, na szczęście ![]() Właśnie przyszedł "No ładnie, żona tu siedzi i pisze a mąż gary myje" editka, za babcię A ciacho zaraz wrzucę
|
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
editka trzymam kciuki za zdrowko babci - na pewno bedzie dobrze
Obudzialm sie o 8 - cale szczescie bo mi sie godziny pomylily i ksiadz chodzil od 9 a nie 10, wiec juz byl. TZ wstal skruszony i lazi za mna i przeprasza - ale jestem nieugieta - mowi ze jakbysmy mieli auto to by po kwiatka na przeprosiny pojechala - powiedzialam ze koniec z pijactwem i juz. Pokazalam mu rano co zrobil, wiec dzis na piechote pojdzie do NOMI lub OBI (mamy okolo 2km)i odkupi kosz na bielizne Marysi ![]() Jezu mnie tez glowa boli jak nie wiem - z niewsypania, bo Marysia poszla spac o 2 a obudzila sie kolo 4 na jedzonko zjadla pol butki i o 7 znowu lili ja wczoraj posprzatalam i dzis nie zamierzam, wyjelam jedzonko i podszykuje pozniej na sylwka |
|
|
|
#1842 |
|
Zakorzenienie
|
witam
Patik tak, ale ona chyba wieloowocowa to do słoika z owocami musiałabyś dać (albo do mleka )tu masz przelicznik klik |
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek!!!!
Ja tylko tak na chwilkę: Ogłaszam Wam cioteczki wizażowe, że to jeszcze nie teraz zostaniecie ponownie cioteczkami. A Dominik na ta wiadomość chichrał się na całego, chyba cieszył się, że nie będzie musiał się dzielić zabawkami i co najważniejsze miłością matczyną. ![]() Ale okresu dalej ani widu ani słychu ![]() Za godzinę przychodzi teściowa i zabiera Dominika na spacerek a potem do siebie.. Ale po południu Dominka bierzemy z powrotem, bo nie chcemy żeby został u teściowej na noc. (teściowa rozczarowana). Dzisiaj wieczór spędzimy kameralnie z przyjaciółką(chrzestna Dominika), jej mężem, dzidzią w brzuszku i Dominikiem.
|
#1844 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyyyyy aprzepraszam Cie ale czy mogłabyś tak intymnych szczegółów oszczędzić ?? niezbyt miło się to czyta... Cytat:
ojej współczuję przeżyć Cytat:
Tobie to dobrze, co jej zrobiłaś ,że taka łaskawa się stała ![]() bry kochane dziś nasza impreza już się nie mogę doczekać You You jak mogłaś ?? u nas tradycyjna nocka, pobudka o 23 i 5 ![]() spanie tylko do 7:30 ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
ale w sumie jeszcze nic straconego |
||||
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Potem będę nadrabiać, a teraz się chwalę
![]() Mamy ząbka!!!
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
To kawałeczek do porannej kawy
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
ja na szybko... Brumku zdrówka dla Twojej pociechy życze ![]() Marinko- dasz radę,choć wiem ,ze bedzie Ci smutno smej m-c szybko zleci,będziemy z Tobą![]() Natko- ja jestem asystentem osoby niepełnosprawnej, mam 5 lat ukończonych studiów na pedagogice specjalnej ,przez problemy z eks mężem nie zdąrzyłam się obronić i rzuciłam studia i zrobiłam to co zawsze mnie pociągało -tylko wydawało się nie ambitne i skończyłam polso-włoską akademię Gabriel w Kaliszu/ ukłony w kierunku Bartessy- a właściwie gdzie ona /,zrobiłam czeladnika i jestem fryzjerem-stylistą z bardzo małym stażem pracy![]() a biorezonans faktycznie bardzo polecam No to Brumku trzymam zeby Twoja waga wróciła do normy![]() KOCHANE MOJE MAMUSIE- życzę Wam SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, SAMEGO ZDROWIA DLA WAS I WASZYCH RODZIN, REALIZACJI ZAMIERZONYCH PLANÓW ORAZ SPEŁNIENIA CHOĆ JEDNEGO FANTASTYCZNEGO MARZENIA ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Aania to był cios poniżej pasa dla matki na diecie bezbiałkowej ![]() Alex- witaj,przepraszam za spóźnione powitanie ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Mamad gratuluję żabka |
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Da karo - jest pianinko do uderzania nogami, poszuksj na all bo ja nie Moge. Z tel pisze
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=dziubek79;31327582]yyyyyyy aprzepraszam Cie ale czy mogłabyś tak intymnych szczegółów oszczędzić ??
niezbyt miło się to czyta... Sorryy ze cie to ruszylo ale dokladnego opisu nie strzelalam - ale zapomnialam ze nie wszyscy jak ja jak czytaja lub sluchaja takich rzeczy to ich to poprostu nie wzrusza ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- agni dzieki za pocieszenie ze nie tylko moj TZ taki rozrywkowy ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- gratuluje zabka ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- podeslij do mnie wyglada boski i smakuje pewnie rownie wspaniale
|
|
|
|
#1852 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i oczywiście witam się z nad kubka kawy zbożowej ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- i my życzymy w nowym 2012 roku dużo zdrówka, spokojnych nocy z dzieckiem, szalonych z małżem oczywiście pociechy z tż, spełnienia marzeń, uśmiechu na buzi, pozytywnego myslenia, błogosławieństwa Bożego dla całej rodzinki i dużo kasiory zyczą agaduski
|
||
|
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
SZCZĘŚLIWEGO ROKU KOCHANIUTKIE
A sobie życzę, żeby kiedyś Was nadrobic |
|
|
|
#1855 | |
|
Zadomowienie
|
noworoczny prezencik Cytat:
mam nadzieje ze z babcia bedzie dobrze smakowite ![]() A ja na chwilke... Odrazu mówię że będę z do skoku do Was sie wbijać na imprezke dzsiejsza hehe i donosic czego zbraknie ![]() Jedziemy do rodzicow oczywiscie wszyscy beda pijacy a ja jakos nie moge wiedzac ze taki maluszek spi obok w pokoju wiec bede sie nudzic ..... ![]() A co do nocy moje dziecko usnelo o 22 o 1 sie obudzio na jedzenie a potem o 7 rano... ale cos ostatnio ma zle sny ma bo budzi sie z placzem w nocy i daje mu smoka to dalej kima albo to...zeby?
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-12-31 o 12:36 |
|
|
|
|
#1856 |
|
Zakorzenienie
|
Życzę Wam, aby wszystkie plany, nawet te wydające się abstrakcyjne, udało się zrealizować.
Szczęścia - dzięki któremu te zamierzenia będą realne. Zdrowia, które pomoże w ich realizacji. Pieniędzy - bez których, nawet te najwybitniejsze są niczym. I przyjaciół, z którymi te sukcesy będzie można dzielić. Szczęśliwego Nowego Roku!
|
#1857 | ||||
|
Zadomowienie
|
Bry. Ostatni dzien starego roku
. Zobaczcie, ile ten rok przyniosl zmian w naszym zyciu, pieknych zmian .Mamad1 brawa za zabka .Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
.
|
||||
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Ja tylko przelotem.
Życzę Wam Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
|
#1859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do kiecek to z okazji tego że jest to Sylwester proponuję uprac nasze dresy i wyskoczyc dla odmiany bez plam )A no właśnie widac że masz dobry humor. Super. jaki Sylwester -taki cały rok -i tego Ci właśnie życzę. A ja tez nic nie gotuję. T. się zajmuje kuchnią.ja tu tylko sprzątam .Brumku, tak sobie myślę i myślę i wymyśliłam, że Ty chyba jesteś kosmitką. nie piszesz nigdy o przyziemnych rzeczach, które robisz: takie jakie pranie, prasowanie, gotowanie, sprzątanie. a nie spisz po nocach, żywisz się jak ptaszek i masz full cierpliwości do dziecka. czy to wszystko się samo jakoś u ciebie ogarnia? czy ktoś ci pomaga? czy jesteś po prostu mega idealnie zorganizowana????:confuse d: wyjaśnij mi to, bo spac nie mogłam tej nocy myśląc o tym, dlaczego ja się nie wyrabiam.Aha i pytanie do wszystkich: czy wy też prasujecie pościel????? czy tylko ja mam takie odchyły??? pytanie numer 2: jak zrobic roztwór z soli do płukania gardła, bo boli okrutnie, a po pół paczce strepsilsów zorientowałam się, że nie mogę, bo karmię piersią
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dzień jest wyjątkowy, bo witamy roczek nowy. W nocy niebo się zaświeci, huk obudzi wszystkie dzieci. W nowym roku życzę Wam dużo kasy i miłości, niech w twym sercu szczęście gości! ![]() ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

zębole
. a pawika puscił na drzwi wejściowe. upadł w łazience, potem podążył za moim palcem, wskazujacym podłogę w salonie i tam przespał do rana. rzuciłam mu tylko poduszkę i koc.rano bał się odezwac do mnie
.a ochrzan dostał za drzwi frontowe, bo mu powiedziałam ,że normalnie to ludzie takie rzeczy załatwiają albo w toalecie albo pod murami budynków, a nie na własnych drzwiach. a brak koszuli również go zdziwił i uparcie twierdził że nie pamiętał co sie z nią stało. przypomniał sobie jak zaczełam udawac, że podejrzewam go że może zostawił u swojej dziewczyny z którą ma romans

za wczorajszą miesięcznice

dziś nasza impreza
klask i:
sama sobie winna jesteś, czekam na kawałek