|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Cytat:
Też kombinujemy w domu co może mu być,ale koncepcje się nam skończyły Szczególnie, że to jest taki płacz marudzący - jedynie przy usypianiu wyje jak syrena![]() Cytat:
Tż to co najwyżej do łóżka może mnie zanieść i przykryć kołdrą![]() Dzięki A ja zapomniałam ![]() Cytat:
![]() Ja go strasznie kocham i z jednej strony mi go żal, że go coś męczy a z drugiej mam już serdecznie dosyć tego płaczu I jak się zdenerwuję to potem mam ogromne wyrzuty sumienia
|
|||
|
|
|
#4382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() życzę poprawy w nowym roku ale może rzeczywiście skoczcie do pediatry ? też miałam wyrzuty sumienia że się zdenewrowałam, dlategoo staram się odetchnąć ze 3 razy głębiej zanim wezmę małego i utule, a jak przytule przechodzą mi wszsytkie złosci, bo to przecież taki mały skarb
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Indygo - Cię widzę jak tam na wczasach u taty??
|
|
#4384 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nie będzie żadnej zmiany to się w poniedziałek wybierzemy do lekarza może Spróbuję go przekonać - prośbą albo groźbą ![]() Cytat:
Trzeba iść spać bo nie wiadomo co nocka przyniesie. Dzięki za zrozumienie dziewczyny |
||
|
|
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro sprobuje i zobacze jak trzyma w takiej pozycji, ogólnie głowke trzyma jak jest na raczkach albo u mni ena piersi jak go kłade to tez ale dam tylko na podłoge to leży jak kłoda, jak robie samolot to tez daje normalnie, a jak dzwigam go za łapki tak jak ty to robisz na filmiku to on sie owszem podniesie ale zaraz zaczyna płakac i nie mam sumienia dalej go meczyc
|
|
|
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trochę się dziś zdołowałam, jak ludzie mogą obrażać innych w sieci. Przez przypadek natknełam się na jakieś forum z "jak skrzwdzic dziecko imieniem" i imie Stanisław było jako jedno z tych najbardziej krzywdzących.... się pytam co w tym takiego krzywdzącego dla dziecka? Przykro że ludzie tak oczerniają a sami nie znają granic i nazwyajac dzieci "DŻesiki" czy "Wanessy"
|
|
|
#4387 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
może po prostu leżenie na brzuszku mu się kojarzy ze spaniem i dlatego się nie dźwiga bo jak piszesz, że od razu idzie w kimę w każdym razie nic na siłę, pisałam ja, pisała Archi, ze chłopcy mogą nawet o 10tyg się opóźniać i nic w tym złego Cytat:
![]() nie przejmuj się Małgoś tym co inni piszą jak to się mówi przyganiał kocioł garnkowi, najwięcej mają do powiedzenia pewnie Ci co właśnie dają dżesika albo inny dżony dziecku na imię. ![]() Ważne, że Wam się podoba, a przynajmniej Staś nie będzie entym Kubusiem w przedszkolu ( nie to, żebym coś miała do tego imienia, po prostu przykład) I mam dwie koleżanki co dały właśnie synkom na imię Staś - jeden ma 2,5m a drugi 4m
|
|
#4388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4389 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo skąd rodzi się nietolerancja? Jakby mądrzy dorośli nie naśmiewali się z imion to by dzieci nie widzialy w nich nic krzywdzącego. To ci mądrzy rodzice wpajają dzieciom takie zachowania. Przykre to.
|
|
#4390 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dobry wieczór jak tam przygotowania do sylwestra?![]() ja dziś cały dzionek u mamci spędziłam i spotkałam się z kumpelą co tydzien po mnie urodzila bliźniaczki jejku jakie one są malutkie i kruchutkie w porównaniu z moim pucolkiem![]() Cytat:
cudnie tak dziecko obserwować jak się sobą zajmie i ma z tego radoche![]() Cytat:
dla syneczka, że dał Mamci trochę pospaći nie mogę z tych pierdzioszków ![]() Cytat:
dla TżCytat:
Cytat:
udanej zabawy życzę i fajnie że chrzciny się udały
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Moonik, detektywie
cześć Kochane. podczytuje Was na bieżąco ale nie mam zbyt czasu, albo siły cytować. czytam o kosmicznych porach północ, albo 3 nad ranem jak spać nie mogę. napiszę ogólnie: ciesze się z tymi, którym święta minęły cudnie, przytulam te wykończone przez teściów. gratuluję udanych prezentów. trzymam kciuki, by wszystkie problemy zdrowotne dzieciaczków w nowym roku poszły w niepamięć. ciesz się, ze niektórzy męzowie nawrocili się, a inni są tacy super u nas święta minęly spokojnie. Malutka całą Wigilie grzecznie albo spała, albo siedziała w leżaczku i moglam wszystko porobić (tatuś musiał na narty pojechać, co tam gotowanie :/). mała jest słodziakiem, dziadziusia sobie kupiła, prowadzą dlugie rozmowy, a ja im potrzebna nie jestem. przesunęłam jej na po 21iej kąpanie to po zjedzeniu spi do 3:30, a potem nawet do 7ej, zje i jeszcze nawet dwie godziny drzemeczki. także tak jak spray jestem nieprzyzwoicie wyspana, ale .a tak w ogóle to jestem zła no dobra tyle o nas, zaraz Sylwestra ( własnie ponoćtak siępowinno mówić, w sensie, ze to imieniny Sylwka, ale to glupio brzmi ![]() obiecuję poprawę i cytowanie
|
#4392 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
nie wiem o co kaman a na brzuszku nie bardzo lubi spać, choć kilka dni temu zdażyło mu się zasnąć na mojej klacie i jak go odłożyłam do łóżeczka to pospał jeszcze z godzinkę. Chyba muszę go częściej na brzuszek kłaść to może to kiedyś polubi![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i cieszę się że Franuś już wyzdrowiał
|
|
|
#4393 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dla córci za grzeczne zachowanie---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- to ja zmykam już też mały śpi od 19:30, ciekawe ile da mamie pospaćgdybym się jutro nie pojawiła to ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUŚKOM DUŻO RADOŚCI I ZADOWOLENIA Z KAŻDEGO DNIA SPĘDZONEGO Z DZIECIACZKAMI I TŻ-TAMI ![]() I UDANEJ NOCY SYLWESTROWEJ ![]()
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
Martus standardowo pije 120 wody wiec tak około 130 wychodzi i co 3 godzinki sobi epopija, no chyba ze przespi i czasem dostanie po 4 czy wiecej, jak sie zdarzy ze wczesniej w nocy wstaje to dostaje butelke gratis hehe bo zawsze wypija 6 a jak sie za wczesnie wybudzi to ma 7
w nocy ma dłuzsza przerwe i to czy jest ta 7 butla zalezy jak dobrze mu sie spi) ostatnio wydłuzył sobie spanie i nie wstaje ok 2-3 tylko 4 -5 z przewaga na 5 ![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- aaa zapomniałam napisac ze dzis dostał dwa razy po 150 bo wydawało nam sie ze ma ochote na jeszcze wiec dorabialismy hehe
|
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze. Mój tato jest od pewnego czasu Nianią nr.1. Mały na sam widok dziadka cieszy się jak szalony, uśmiecha najszerzej jak potrafi i nie płacze u niego na rękach. Szczerze mówiąc, wydawało mi się, że mój tato tego nie ogarnie i będzie na dystans a tu proszę- od kiedy mały jest bardziej "kumaty" to z rąk mu się nie da Filipa wyrwać
|
|
|
|
#4396 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w ostatnim dniu tego roku
(gdyby nie synuś to depresja gotowa u mnie)tego nam Wszystkim serdecznie życzę Cytat:
Jak sprzedam małego na godz do Babci , meża czy brata to od razu jest mi lepiej, ajak sie zdrzemnę to juz w ogole.3mam kciuki by Szymuś szybko się naprawił Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piers juz wyleczona do konca? Cytat:
Ty spać nie możesz szalona ![]() Super że świeta spokojne, moj takim aniołkiem to nie jest ![]() Cytat:
raz działa raz nie. U nas niestety nie jest to złotym środkiem. Ost wrecz mam wrazenie ze Piotrusiowi gorzej na brzuszku.Ja mojego kładłam na brzuszek do spania od noworodka Mam poduszkę klin z "wentylacja" to sie nie bałam ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4397 | |||||
|
kosmitka
|
Cytat:
Natka współczuję, u nas chyba 3 dzień takiegomarudzenia, a mnie już trafia, jak Ty to znosisz, to nie wiem. Podziwiam i jeszcze raz współczuję Kochana a czy byliście u pediatry? Franio zareagował jakoś bez zdziwienia, mlaskał, ciamkał, trochę wypluwał, trochę połykał. Ale widać ciekawy jest nowych smaków. Cytat:
Cytat:
.U nas też w rodzinie były komentarze, jak można tak skrzywdzić dziecko i dać mu na imię Franek. Olewam to i Ty też to olej, będziemy dwie olewaczki Stasiów jest teraz coraz więcej, a tak jak dziewczyny pisały - najwięcej krytycznych głosów usłyszysz od mam Brajanów, Dżonów i innych temu podobnych. Cytat:
Cytat:
Aga pytał moj mąż pediatry o te sadzanie i generalnie zabroniła obsadzania poduszkami. ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Archi - przytulam z całych sił!!
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sylwestrowo
PADŁAM |
|
|
|
#4399 |
|
kosmitka
|
Moonik dopiero doczytałam tą drugą wersję ze zrozumieniem.
I też padłam!!! ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Mam dziwne pytanie do mam, które kąpią dzieci w łazience: przewijacie je i ubieracie w łazience czy zanosicie do pokoju?
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
dzien doberek sylwestrowo
![]() chyba dzis sie wszyskie szykuja na wieczór bo z rana jakas cisza tutaj he ![]()
|
|
|
|
#4401 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dawno mnie nie było ale podczytuje ![]() u mnie wszystko ok. mały rosnie i zdrów jak ryba. tylko mało spi w dzien ... 2 razy po pół godziny. niczego nie mozna zrobic wiekszego w domu w sumie. anciaahk ja wszystko w łazience robie. kapie przewijam ubieram |
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
uważam że dałam najpięknieszej imię pod słońcem dla swojego syna i nic tego nie zmieni, ale co nie którzy mogli by paszcze zamknać... ja nie komentuje imion moich znajomych to jest ich wybór. to tak jak moja dobra koleżanka... całą ciąże jeżdziłam do niej, ona mi ciuchy dawała ciażowe, zawsze coś z ciuchlandu dla mnie wygrzebała, a teraz była wielce zdziwiona jak mozna nazwać dziecko Stas, a teraz powiedziała mi że trzymam dziecko pod kloszem bo nigdzie z nim nie jeżdze sama... a to że jeszcze nie daje nic dodatkowo jeść dziecku tylko własne mleko itp... To jej powiedziałam że ja nie wtrącałam się jak wychowywała swoją córkę, ja wychowam jak będę uważała za słuszne i nic jej do tego... no i nie mam koleżanki no trudno, ale denerwują mnie wtyki takie jeszcze od znajomych, sorry każdy wychowuje jak uważa Cytat:
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) są wszystkie Dżesiki, wanessy itp. niż Stasie, Franki itp. To piękne polskie imiona i nie wiem czemu ludzie tak się dziwią No pojęcia nie mam! Sama wahałam się nad Marysią i Antosią, a to nie są raczej "topowe" imiona.2. Dzięki Natka wybrałabym się po pediatry z Szymkiem. Ten płacz chyba za długo trwa Z tym wyjściem na Sylwka do teściów to kochana postaw na swoim!! Wynoszą Ci dziecko i Szymek będzie jeszcze bardziej zdenerwowany i zmęczony. Dobro dziecka jest najważniejsze A tak w ogóle - to cała ta magia świąt, koniec roku i podsumowania sprawiły, że jestem strasznie płaczliwa. Chodzę ze łzami w oczach, całują i przytulam ciągle małą, bo uwierzyć nie mogę, że spotkało mnie takie szczęście. Chciałabym każdą chwilę przeżyć w 100% wykorzystaną na maxa z Amelką. Już teraz widzę jak ona rośnie jak na drożdżach, jak czas ucieka nam przez palce... Chciałabym zatrzymać czas i nacieszyć się nią, a z drugiej strony przecież tak bardzo chcę żeby się rozwijała i zdrowo rosła. Cały czas mam jakieś czarne myśli, że coś się jej może stać, że wszystko jest za piękne, żeby trwało wiecznie... |
|
|
|
|
#4404 |
|
kosmitka
|
Ja też z Frankiem nigdzie nie jeżdżę sama.
Ale co to właściwie znaczy "nigdzie"? I co to ma do rzeczy z trzymaniem pod kloszem. Jak mnie wkurzają takie "koleżanki" wrrrr. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Małgosia ja nie mam w górnej łazience pralki, a dolną mam 2 na 2 i nic tam nie wejdzie. Ehh.
|
|
#4405 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam sylwestrowo
![]() Cytat:
poza tym do Stanisława twojego bardzo pasuje Cytat:
no dawno cie nie było...steskniłam sie nieco ![]() super, ze Agacia grzeczna i dziadkowa wnusia. My sylwka spędzamy w domku, przyjdzie do nas kuzyn męża z żonką i córcią starszą od Olgi o 7 tygodni. Czuje ze bedzie wesoło jak obie na raz stwierdzą ze nie chcą spać ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4406 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
A czarne myśli przepędzam precz! ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Tak mi się jeszcze przypomniało, że pediatra nasza nie jest zwolennikiem słoiczków, każe skrobać jabłuszka, wyciskać sok z marchewki itp.
|
|
|
#4407 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dz
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
To z Nowym Rokiem obiecaj ,ze nieco czesciej bedziesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4408 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Archi po pierwsze myślę, że gdyby mm było receptą na grzeczne dziecko, to by je przepisywali bez ograniczeń . Musimy to przetrzymać. I damy radę, kto jak nie my.I nie jest tak, że zawsze jestem sama, czasem pomaga mama, bez tego by nie było wcale nauki. I bez pomocy z moją głową byłoby całkiem źle, niedobrze. Probiotyki daję, kupki bez zmian, kazała się tym nie przejmować. Na płacz nie umiem nic poradzić, może spacery, powietrze, melisa. To chyba musi minąć po prostu, trzeba to przetrwać, nie ma wyjścia.
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś przetrwam- razem z Tobą raźniej U mnie koopki były już ładne a dziś znów jakiś kwas i to aż 4 koopy rano zrobił ![]() Chyba jednak mu krokiety z kapusta i grzybami nie służa
|
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez w druga strone tez mozna , ja czesto z małym gdzies bywam, ciagamy go do sklepu itd to co jesteśmy źli rodzice bo z dzieckiem ni esiedzimy w domu?????? niech kazdy patrzy na siebie i świat bedzie piekniejszy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.

wczoraj tak miał ale w nocy sie sresetował iwrócił mój smieszek
Też kombinujemy w domu co może mu być,ale koncepcje się nam skończyły
Szczególnie, że to jest taki płacz marudzący - jedynie przy usypianiu wyje jak syrena
Tż to co najwyżej do łóżka może mnie zanieść i przykryć kołdrą

? Może to bóle brzuszka? Mój jak miał to też tylko w pionie, ale to było raz czy dwa, więc pewnie u was to co innego skoro tyle trwa. mam nadzieję, że będzie ok.

jak tam na wczasach u taty??

cudnie tak dziecko obserwować jak się sobą zajmie i ma z tego radoche
normalnie szał ciał
.
) są wszystkie Dżesiki, wanessy itp. niż Stasie, Franki itp. To piękne polskie imiona i nie wiem czemu ludzie tak się dziwią