Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-30, 21:10   #4381
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Natalka współczuje płaczu, ja jak mój mały chwile popłacze to spanikowana jestem ze cos mu jest a Ty dzielnie widze znosisz płacz małego-mam nadzieje ze szybko mu przejdzie , mój jak zachowuje sie inaczej niz zwykle to mówie ze mi sie mój chłopczyk popsuł wczoraj tak miał ale w nocy sie sresetował iwrócił mój smieszek
W takim razie Szymon ma jakąś większą awarię Też kombinujemy w domu co może mu być,ale koncepcje się nam skończyły Szczególnie, że to jest taki płacz marudzący - jedynie przy usypianiu wyje jak syrena

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Czyli mówisz skok jak nic...Niech Cię TZ ponosi
Natus jeszcze raz mnóstwa cierpliwości
A wit. wyslę w poniedzialek. Nie zapomnialam
Chyba skok - bo co innego Tż to co najwyżej do łóżka może mnie zanieść i przykryć kołdrą
Dzięki
A ja zapomniałam

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Natka, kurcze, dzielna jesteś. Ciekawe o co chodzi ? Może to bóle brzuszka? Mój jak miał to też tylko w pionie, ale to było raz czy dwa, więc pewnie u was to co innego skoro tyle trwa. mam nadzieję, że będzie ok.
Przy brzuszku nawet noszenie nie pomagało więc to chyba nie to

Ja go strasznie kocham i z jednej strony mi go żal, że go coś męczy a z drugiej mam już serdecznie dosyć tego płaczu I jak się zdenerwuję to potem mam ogromne wyrzuty sumienia

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:22   #4382
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
coś takiego
dziś mi się skojarzyło z Tobą, jak dałam Julika do odbicia właśnie przełożoną przez nogę tak, że nóżki leżały jej na łóżku, nie wisiały w powietrzu jak na tym zdjęciu - miała je ułożone jak na żabę i właśnie głowa jej chodziła na wszystkie strony, może to by Marcelkowi odpowiadało?
a jak nie to, widać nie jego czas jeszcze
też tak robie, mały to lubi, łapkami wtedy dotyka np kanapy i ślini sie na maksa

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Oby jak najszybciej bo jeszcze trochę i ja będę wyć z nim
Raczej nie uszka, bo tak mu dotykałam koło uszu i nie reagował a przecież jak ucho boli to wszystko dookoła jest wrażliwe Zresztą jak go tylko wezmę na ręce to przestaje płakać
ojej strasznie współczuje mi jak płacze 5 minut to wariuje już, a nie wyobrażam sobie co Ty musisz czuć i jak jesteś zmęczona
życzę poprawy w nowym roku
ale może rzeczywiście skoczcie do pediatry ?

Cytat:
Ja go strasznie kocham i z jednej strony mi go żal, że go coś męczy a z drugiej mam już serdecznie dosyć tego płaczu I jak się zdenerwuję to potem mam ogromne wyrzuty sumienia
też miałam wyrzuty sumienia że się zdenewrowałam, dlategoo staram się odetchnąć ze 3 razy głębiej zanim wezmę małego i utule, a jak przytule przechodzą mi wszsytkie złosci, bo to przecież taki mały skarb

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:38   #4383
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
też tak robie, mały to lubi, łapkami wtedy dotyka np kanapy i ślini sie na maksa
ja zauważyłam że mojej łatwiej z tej pozycji jest odbić, bo przerzucenie z pozycji karmiącej do pionu na ramię często się kończyło ulaniem, a przy takim ułożeniu już nie

Indygo - Cię widzę jak tam na wczasach u taty??

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:43   #4384
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
a widzisz ile muszę jeszcze doczytać dziś właśnie szukałam coś o tym całym glutenie i się dowiedziałam, że przy kamieniu mm wprowadza się go dopiero w 6mż., przy piersi wcześniej bo w 5. i na pczątek to jest pół łyzeczki na 100ml płyny więc chyba bardzo malutko a pewnie te kaszki mają też terminy krótkie od otwarcia
Natka
jak tam na tej kaszce co kupiłaś pisze?

Jeszcze dokładnie nie studiowałam tych proporcji. A termin ma 3 tygodnie od otwarcia

matko Natuś ale Ci współczuję i jest mi Ciebie strasznie szkoda jejku jak mi moja mała zaczyna płakać i nie wiem o co chodzi to mnie aż ściska i zaraz sama płaczę, a Ty już tak długo się męczysz.. Może faktycznie trzeba do lekarza pójść, bo kurcze chyba nawet na skok to za dużo tego płaczu?
weź no przyciśnij tego Twojego, żebyście zostali w domu, ani Ty ani Szymek podejrzewam nie wyjdziecie na tym dobrze...
Zobaczymy co weekend przyniesie Jak nie będzie żadnej zmiany to się w poniedziałek wybierzemy do lekarza może
Spróbuję go przekonać - prośbą albo groźbą

Cytat:
ojej strasznie współczuje mi jak płacze 5 minut to wariuje już, a nie wyobrażam sobie co Ty musisz czuć i jak jesteś zmęczona
życzę poprawy w nowym roku
ale może rzeczywiście skoczcie do pediatry ?

Nie dziękuję Jak nie będzie poprawy to się wybierzemy

też miałam wyrzuty sumienia że się zdenewrowałam, dlategoo staram się odetchnąć ze 3 razy głębiej zanim wezmę małego i utule, a jak przytule przechodzą mi wszsytkie złosci, bo to przecież taki mały skarb
Mi wszystko przechodzi jak Szymek tylko się uśmiechnie

Trzeba iść spać bo nie wiadomo co nocka przyniesie.

Dzięki za zrozumienie dziewczyny

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:51   #4385
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
coś takiego
dziś mi się skojarzyło z Tobą, jak dałam Julika do odbicia właśnie przełożoną przez nogę tak, że nóżki leżały jej na łóżku, nie wisiały w powietrzu jak na tym zdjęciu - miała je ułożone jak na żabę i właśnie głowa jej chodziła na wszystkie strony, może to by Marcelkowi odpowiadało?
a jak nie to, widać nie jego czas jeszcze
o dzieki jutro sprobuje i zobacze jak trzyma w takiej pozycji, ogólnie głowke trzyma jak jest na raczkach albo u mni ena piersi jak go kłade to tez ale dam tylko na podłoge to leży jak kłoda, jak robie samolot to tez daje normalnie, a jak dzwigam go za łapki tak jak ty to robisz na filmiku to on sie owszem podniesie ale zaraz zaczyna płakac i nie mam sumienia dalej go meczyc
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 21:51   #4386
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ja zauważyłam że mojej łatwiej z tej pozycji jest odbić, bo przerzucenie z pozycji karmiącej do pionu na ramię często się kończyło ulaniem, a przy takim ułożeniu już nie

Indygo - Cię widzę jak tam na wczasach u taty??
też tak robiłam swego czasu do odbicia, a teraz Stasiek beczy jak rasowy facet w pozycji siedzącej

trochę się dziś zdołowałam, jak ludzie mogą obrażać innych w sieci.
Przez przypadek natknełam się na jakieś forum z "jak skrzwdzic dziecko imieniem" i imie Stanisław było jako jedno z tych najbardziej krzywdzących.... się pytam co w tym takiego krzywdzącego dla dziecka? Przykro że ludzie tak oczerniają a sami nie znają granic i nazwyajac dzieci "DŻesiki" czy "Wanessy"

25.08.2011

Stary 2011-12-30, 22:03   #4387
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba iść spać bo nie wiadomo co nocka przyniesie.

Dzięki za zrozumienie dziewczyny
dobrej nocki

Cytat:
o dzieki jutro sprobuje i zobacze jak trzyma w takiej pozycji, ogólnie głowke trzyma jak jest na raczkach albo u mni ena piersi jak go kłade to tez ale dam tylko na podłoge to leży jak kłoda, jak robie samolot to tez daje normalnie, a jak dzwigam go za łapki tak jak ty to robisz na filmiku to on sie owszem podniesie ale zaraz zaczyna płakac i nie mam sumienia dalej go meczyc
spróbuj może po prostu leżenie na brzuszku mu się kojarzy ze spaniem i dlatego się nie dźwiga bo jak piszesz, że od razu idzie w kimę
w każdym razie nic na siłę, pisałam ja, pisała Archi, ze chłopcy mogą nawet o 10tyg się opóźniać i nic w tym złego

Cytat:
też tak robiłam swego czasu do odbicia, a teraz Stasiek beczy jak rasowy facet w pozycji siedzącej
taaak beki jak żula spod biedronki też przerabiamy

nie przejmuj się Małgoś tym co inni piszą jak to się mówi przyganiał kocioł garnkowi, najwięcej mają do powiedzenia pewnie Ci co właśnie dają dżesika albo inny dżony dziecku na imię.
Ważne, że Wam się podoba, a przynajmniej Staś nie będzie entym Kubusiem w przedszkolu ( nie to, żebym coś miała do tego imienia, po prostu przykład) I mam dwie koleżanki co dały właśnie synkom na imię Staś - jeden ma 2,5m a drugi 4m

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:12   #4388
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Przez przypadek natknełam się na jakieś forum z "jak skrzwdzic dziecko imieniem" i imie Stanisław było jako jedno z tych najbardziej krzywdzących.... się pytam co w tym takiego krzywdzącego dla dziecka? Przykro że ludzie tak oczerniają a sami nie znają granic i nazwyajac dzieci "DŻesiki" czy "Wanessy"
kochana a wex przestan ja tam bym na to nie patrzyła bo ja nie wiem skad oni takie wytyczne biora-naprawde, Stanisław to bardzo fajne imie i u mni ni ejedna kolezanka nad nim myslała mały Staś
Stary 2011-12-30, 23:15   #4389
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Nie ma co się przejmować. Widac ktoś na wysokim poziomie intelektualnym.
Bo skąd rodzi się nietolerancja? Jakby mądrzy dorośli nie naśmiewali się z imion to by dzieci nie widzialy w nich nic krzywdzącego. To ci mądrzy rodzice wpajają dzieciom takie zachowania. Przykre to.
Stary 2011-12-30, 23:16   #4390
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dobry wieczór jak tam przygotowania do sylwestra?
ja dziś cały dzionek u mamci spędziłamszkoda że rzadko ma urlop bo częściej bym do niej jeździła i spotkałam się z kumpelą co tydzien po mnie urodzila bliźniaczki jejku jakie one są malutkie i kruchutkie w porównaniu z moim pucolkiem
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
\
Cytat:
Witam dziewczyny, jakos cos nie moge sie wkleic do rozmowy, jakas nie teges jestem po świetach czy co chcialam sie pochwalic ze Mikul juz sam sobie wlacza muzyczke w bujaczku, a od 2 tyg bawi sie takimi zabaweczkami zwieszonymi na takim specjalnym czyms, w kazdym razie zalapal od razu o co kaman i sobie to ladnie juz chwyta, gdyby tylko ta glowke chcial jeszcze podnosic.. gaworzy sobie czasami sam do siebie i ogolnie jest wesolo
pięknie się Mikuś rozwijacudnie tak dziecko obserwować jak się sobą zajmie i ma z tego radoche

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Jajak zwykle po troche bo ne wierze,ze maly pospi cos dluzej

Ale jest postep- dzis w nocy, wprzeciwienstwie do wczorajszej, spalam normalnie szał ciał

Moj tez fajnie łapkami czasem pooperuje- najbardziej podoba mi sie jak lezy w łózeczku i w trakcie robienia koopy ciaga zabawki rozciagniete na gumie (takie jak do wozkow)- jak pojdzie pierd to puszcza jakby z procy strzelał
Archi dla syneczka, że dał Mamci trochę pospać
i nie mogę z tych pierdzioszków
Cytat:

Super, najlepsze sa wlasnie te male kroczki ktore prowadza do czegos wielkiego, naprawde super! a moj tz hmm..moglabym bez wahania powiedziec ze Miki ma w pelni oboje rodzicow do dyspozycji(oczywiscie wiadomo ze nie wtedy kiedy Ł jest w pracy), Ł uwielbia go karmic, bawi sie z nim, zawsze razem kapiemy maluszka, rozmawiamy z nim oboje, przytulamy, a najbardziej mnie wzrusza to kiedy Ł chce w weekend zebym sobie dluzej pospala i potrafi wstac wczesnie i sie zajac maluszkiem i oni we dwojke naprawde swietnie sie bawia a kiedy Ł wraca z pracy to Mikul sie tak cieszy ze koniec; ale teraz dalam wypowiedz, nie linczujcie mnie za to

dla Tż
Cytat:
Cześć Noc do doopy.... Szymon zasnął o 21.30, obudził się o 24.00 nie spał do 2.00, a potem znowu obudził się o 5.00, zasnął o 7.00 i o 8.30 już był wyspany - jak nie spał to od totalnego ryku ratowało nas tylko noszenie na rękach

ojejku współczuję
Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
witam poswiatecznie

chrzicny udały sie super, Gabrys dostał fajne pamiatki od prababc i oczywiscie pieniazki które musimy dobrze zabezpieczyc

teraz szykujemy sie do sylwka którego organizujemy w domu i samej tylko młodej rodzinki bedzie 17 osób.... i jeszcze ognisko robimy...

Gabrys ostatnio budzi sie w nocy co dwie godziny i jest głodny, wiec padam w dzien i nie mam czasu na wlaczenie kompa...
to się zapowiada imprezowy sylwester udanej zabawy życzę i fajnie że chrzciny się udały

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:18   #4391
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Moonik, detektywie

cześć Kochane. podczytuje Was na bieżąco ale nie mam zbyt czasu, albo siły cytować. czytam o kosmicznych porach północ, albo 3 nad ranem jak spać nie mogę.

napiszę ogólnie: ciesze się z tymi, którym święta minęły cudnie, przytulam te wykończone przez teściów. gratuluję udanych prezentów. trzymam kciuki, by wszystkie problemy zdrowotne dzieciaczków w nowym roku poszły w niepamięć. ciesz się, ze niektórzy męzowie nawrocili się, a inni są tacy super

u nas święta minęly spokojnie. Malutka całą Wigilie grzecznie albo spała, albo siedziała w leżaczku i moglam wszystko porobić (tatuś musiał na narty pojechać, co tam gotowanie :/). mała jest słodziakiem, dziadziusia sobie kupiła, prowadzą dlugie rozmowy, a ja im potrzebna nie jestem. przesunęłam jej na po 21iej kąpanie to po zjedzeniu spi do 3:30, a potem nawet do 7ej, zje i jeszcze nawet dwie godziny drzemeczki. także tak jak spray jestem nieprzyzwoicie wyspana, ale .

a tak w ogóle to jestem zła bo tyle czasu ładowalam w małą krople, które nic nie dawały a co sięokazało? Agatce nie odpowiada bebilon pepti. mieszam go z Nanem HA i jest lepiej, Mała już tak nie krzyczy i nie rzuca się przy butelce.

no dobra tyle o nas, zaraz Sylwestra ( własnie ponoćtak siępowinno mówić, w sensie, ze to imieniny Sylwka, ale to glupio brzmi ) jakie plany? za miliony by mnie na bal nie wyciagnęli

obiecuję poprawę i cytowanie

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-30, 23:31   #4392
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Najpierw się pochwalimy: kończymy dziś 3 miesiące

Cytat:
moja puszcza takie serie jak je buzią wciąga mleko a pupcią puszcza takie pierdy jak seria z karabinu maszynowego
mój dokładnie tak samo
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
odkryłam sposób na spokojne spanie Olgi w nocy - śpi na brzuchu wiem ze mówią ze tak sie nie powinno. Ale ostatnie dwie noce miałyusmy prawie nieprzespane przez jej bąki...wczoraj polozyłam ją na brzuszku i zasneła w 5 min, koło 2 przekręciłam na plecy to po 10 min zaczeło sie prężenie, wiercenie, puranie az sie obudziła to ja ją od nowa na brzuch i spała mi do 6.30

Archi, Martunia i inne mamy wiercipiętków bączkowych może sprobujcie

wiesz co mój to się za bardzo w nocy nie wierci, jak już zaśnie to jest oki to się nie wybudza, ale przy jedzeniu się wierci dziś to dał taki popis, łyk mleka i krzyk, łyk mleka i krzyknie wiem o co kamana na brzuszku nie bardzo lubi spać, choć kilka dni temu zdażyło mu się zasnąć na mojej klacie i jak go odłożyłam do łóżeczka to pospał jeszcze z godzinkę. Chyba muszę go częściej na brzuszek kłaść to może to kiedyś polubi
Cytat:
Wróciłam i cieszę się, że odbębnione juz na to kanałowe poszło ok. 300zł a jeszcze wizyta przede mną . Wyobrażacie sobie, że mały spał od mojego wyjścia do powrotu
kochany Filipek

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość

i gdyby nie udao się jutro wejść na forum
Życzymy Wszystkim mamusiom, dzieciaczkom i tż szczęśliwego Nowego 2012 Roku, samych radosnych dni, braku powodów do zmartwień i miłości która przepełni Wasze serca oraz udanej nocy sylwestrowej

W załączniku mały prezencik dla ciotek
cudna Zuzka
Cytat:
Napisane przez anciaahk;31317847

Napiszę tylko w temacie słoiczków- zgadzam się z Małgosią, w końcu przetwory też są pasteryzowane i stoją, więc jakoś w tą chemię w takich słoiczkach nie wierzę. Nie jestem ich fanem, ale biorąc pod uwagę fakt, że na początku Franek zje pewnie tego niewiele, to wolę kupić malutki słoiczek niż gotować zupkę.
A co do Cotki wypowiedzi - Cotuś pytanie ile chemii jest w jabłkach czy innych owocach i warzywach ze sklepu ? :) pewnie nie ma idealnego rozwiązania.
Gotować będę jak Franek zacznie jadać więcej niż 3 łyżeczki.

Dzisiaj było pierwsze testowanie jabłuszka i nawet nam to poszło, na 3 łyżeczki jakieś 1,5 zjadł.

Byliśmy, tzn mąż był z moją mamą, bo ja nie byłam w stanie, na kontroli u pediatry, Franek jest już zdrowy, ale nie został jeszcze zaszczepiony, szczepienie ma za tydzień.

[B
Archi [/B]- nie jestem zawsze sama, czasem wpadnie mama i wtedy ogarniam więcej. ale i sama czasem Franka położę w fotelik i lecę z odkurzaczem lub sprzątam kuchnię, czasem daje mi porobić, chociaż rożnie z tym bywa.

Aga - właśnie WHO zaleca co innego, a Ci z glutenem co innego. Podobno ten gluten można mieszać z naszym mlekiem.

Moonik - mi jedna mamusia pisała, że kasza manna powoduje zaparcia i lepssze są te kaszki nestle itp .

Nie wiem co ja tam jeszcze miałam napisać.
Anciu dużo zdrówka życze i szybkiego wykurowania się i cieszę się że Franuś już wyzdrowiał

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-30, 23:46   #4393
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
hej kobitki)
dzieki za pocieszanie w sprawie główki ale i tak sie martwie, moze ja zawaliłam bo jak był całkiem mały to go nie kładłam bo sie bałam ech jednak jestem do du.....
a on teraz lezec na brzuszku leży ale super mu sie na nim spi a głowy podniesc nie chce w nastepnym tyg musze załatwic tego neurologa bo sie wykoncze

a ogólnie to jakos pisze zawsze do was tak póxno i juz nikogo nie ma hehe
jutro sylwester a ja nie dowierzam ze juz koniec roku...tylew sie wydarzyło i w ogóle musze powiedziec ze rok był udany-bez wzgledu na to czy były złe chwile czy nie ten rok jest super z tego względu ze urodził si emój kochany słodziak

Ancia ja tam podobni ejak ty tez zamierzam dawac słoiczki , ale tez zamierzam małemu coś gotowac-ale to z tego wzgledu ze ja po prostu lubie cos w kuchni robic i bedzie to dla mnei wyzwanie zeby cos dobrego małeu zmiksowac

co do chemii w słoikach to kurcze a gdzie jej nie ma? nawet jak same cos bedziemy robic to nie unikniemy wszystkich złych rzeczy-ja wychodze z załozenia ze nei ma co przesadzac ani w jedna ani w druga strone

hej Ulcia fajnie że sie pokazałaś co do karmienia piersia to sie nei przejmuj butl ajest tez super mój mały to juz chyba jarzy jak idziemy z butla bo mam wrazenei ze jak ja widzi to robi takie smieszne oczy-super to wyglada
Asiu a ile Marcelek pije mleka i jak często?
Cytat:
Ocipieję zaraz Katar znośny, ale Szymon jest tak upierdliwy, że brak słów, nie płacze tylko w pozycji pionowej na rękach i do tego trzeba chodzić, broń boże siedzieć Ostatnio zasypia wyłącznie na rękach, a w łóżeczku ryczy tak, że jest aż bordowy przy tym pakuje sobie całe pięści do ust i ma odruch wymiotny W dzień bym to zniosła ale noce są niewiele lepsze Nie pamiętam takiego dnia żeby Szymon był pogodnym wesołym dzieckiem i płakał tylko z głodu Jestem wyczerpana fizycznie i psychicznie...
Żadną siłą nie da się przekonać tż do zostania jutro w domu - główny argument: "tam (u teściów) będzie miał kto nosić małego"
Natka strasznie Ci współczuję
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
napiszę ogólnie: ciesze się z tymi, którym święta minęły cudnie, przytulam te wykończone przez teściów. gratuluję udanych prezentów. trzymam kciuki, by wszystkie problemy zdrowotne dzieciaczków w nowym roku poszły w niepamięć. ciesz się, ze niektórzy męzowie nawrocili się, a inni są tacy super

u nas święta minęly spokojnie. Malutka całą Wigilie grzecznie albo spała, albo siedziała w leżaczku i moglam wszystko porobić (tatuś musiał na narty pojechać, co tam gotowanie :/). mała jest słodziakiem, dziadziusia sobie kupiła, prowadzą dlugie rozmowy, a ja im potrzebna nie jestem. przesunęłam jej na po 21iej kąpanie to po zjedzeniu spi do 3:30, a potem nawet do 7ej, zje i jeszcze nawet dwie godziny drzemeczki. także tak jak spray jestem nieprzyzwoicie wyspana, ale .

a tak w ogóle to jestem zła bo tyle czasu ładowalam w małą krople, które nic nie dawały a co sięokazało? Agatce nie odpowiada bebilon pepti. mieszam go z Nanem HA i jest lepiej, Mała już tak nie krzyczy i nie rzuca się przy butelce.

no dobra tyle o nas, zaraz Sylwestra ( własnie ponoćtak siępowinno mówić, w sensie, ze to imieniny Sylwka, ale to glupio brzmi ) jakie plany? za miliony by mnie na bal nie wyciagnęli

piękniedla córci za grzeczne zachowanie

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

to ja zmykam już też mały śpi od 19:30, ciekawe ile da mamie pospać

gdybym się jutro nie pojawiła to
ŻYCZĘ WSZYSTKIM MAMUŚKOM DUŻO RADOŚCI I ZADOWOLENIA Z KAŻDEGO DNIA SPĘDZONEGO Z DZIECIACZKAMI I TŻ-TAMI

I UDANEJ NOCY SYLWESTROWEJ

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-12-30, 23:58   #4394
aa2
Zakorzenienie

Martus standardowo pije 120 wody wiec tak około 130 wychodzi i co 3 godzinki sobi epopija, no chyba ze przespi i czasem dostanie po 4 czy wiecej, jak sie zdarzy ze wczesniej w nocy wstaje to dostaje butelke gratis hehe bo zawsze wypija 6 a jak sie za wczesnie wybudzi to ma 7
w nocy ma dłuzsza przerwe i to czy jest ta 7 butla zalezy jak dobrze mu sie spi) ostatnio wydłuzył sobie spanie i nie wstaje ok 2-3 tylko 4 -5 z przewaga na 5

---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ----------

aaa zapomniałam napisac ze dzis dostał dwa razy po 150 bo wydawało nam sie ze ma ochote na jeszcze wiec dorabialismy hehe
Stary 2011-12-31, 00:40   #4395
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

O kurcze. Mój tato jest od pewnego czasu Nianią nr.1. Mały na sam widok dziadka cieszy się jak szalony, uśmiecha najszerzej jak potrafi i nie płacze u niego na rękach. Szczerze mówiąc, wydawało mi się, że mój tato tego nie ogarnie i będzie na dystans a tu proszę- od kiedy mały jest bardziej "kumaty" to z rąk mu się nie da Filipa wyrwać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 09:24   #4396
archinta
Zakorzenienie

Witajcie w ostatnim dniu tego roku Mam nadzieje, że ten następny będzie zdecydowanie lepszy od mijającego (gdyby nie synuś to depresja gotowa u mnie)tego nam Wszystkim serdecznie życzę

Cytat:
Natka- ja mam dokładnie tak samo To normalne,ze nas taka frustracja w końcu dopada bo jesteśmy bardzo zmeczone Jak sprzedam małego na godz do Babci , meża czy brata to od razu jest mi lepiej, ajak sie zdrzemnę to juz w ogole.
3mam kciuki by Szymuś szybko się naprawił
Cytat:
Zaraz w zęby dostaniesz za te dołowanie- jakby to było głupie imię to wierz mi - kilka watków temu dowiedziałabyś sie o tym
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
[LEFT]dobry wieczór jak tam przygotowania do sylwestra?
ja dziś cały dzionek u mamci spędziłamszkoda że rzadko ma urlop bo częściej bym do niej jeździła i spotkałam się z kumpelą co tydzien po mnie urodzila bliźniaczki jejku jakie one są malutkie i kruchutkie w porównaniu z moim pucolkiem
I jak ta koleżanka ogarnia dwójke?? Ja sobie nie wyobrazam

Piers juz wyleczona do konca?
Cytat:
cześć Kochane. podczytuje Was na bieżąco ale nie mam zbyt czasu, albo siły cytować. czytam o kosmicznych porach północ, albo 3 nad ranem jak spać nie mogę.

Ty spać nie możesz szalona
Super że świeta spokojne, moj takim aniołkiem to nie jest

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
odkryłam sposób na spokojne spanie Olgi w nocy - śpi na brzuchu wiem ze mówią ze tak sie nie powinno. Ale ostatnie dwie noce miałyusmy prawie nieprzespane przez jej bąki...wczoraj polozyłam ją na brzuszku i zasneła w 5 min, koło 2 przekręciłam na plecy to po 10 min zaczeło sie prężenie, wiercenie, puranie az sie obudziła to ja ją od nowa na brzuch i spała mi do 6.30

Archi, Martunia i inne mamy wiercipiętków bączkowych może sprobujcie
Dz za radę- próbowałam już dawno raz działa raz nie. U nas niestety nie jest to złotym środkiem. Ost wrecz mam wrazenie ze Piotrusiowi gorzej na brzuszku.
Ja mojego kładłam na brzuszek do spania od noworodka Mam poduszkę klin z "wentylacja" to sie nie bałam

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
O kurcze. Mój tato jest od pewnego czasu Nianią nr.1. Mały na sam widok dziadka cieszy się jak szalony, uśmiecha najszerzej jak potrafi i nie płacze u niego na rękach. Szczerze mówiąc, wydawało mi się, że mój tato tego nie ogarnie i będzie na dystans a tu proszę- od kiedy mały jest bardziej "kumaty" to z rąk mu się nie da Filipa wyrwać
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:45   #4397
anciaahk
kosmitka

Cytat:
ja wychodze z załozenia ze nei ma co przesadzac ani w jedna ani w druga strone
Podpisuję się 4 łapkami pod tym .

Natka współczuję, u nas chyba 3 dzień takiegomarudzenia, a mnie już trafia, jak Ty to znosisz, to nie wiem. Podziwiam i jeszcze raz współczuję .
Kochana a czy byliście u pediatry?

Franio zareagował jakoś bez zdziwienia, mlaskał, ciamkał, trochę wypluwał, trochę połykał. Ale widać ciekawy jest nowych smaków.

Cytat:
a widzisz ile muszę jeszcze doczytać dziś właśnie szukałam coś o tym całym glutenie i się dowiedziałam, że przy kamieniu mm wprowadza się go dopiero w 6mż., przy piersi wcześniej bo w 5. i na pczątek to jest pół łyzeczki na 100ml płyny więc chyba bardzo malutko a pewnie te kaszki mają też terminy krótkie od otwarcia
Właśnie na początek chyba mało jakoś. I chyba na piersi jest inny czas oswajania z gluetenem, tzn krótszy niż przy mm. Mi lekarz dał poradnik o tym karmieniu, to jak doczytam to wkleję.
Cytat:
Nic nie mów, mamy w rodzinie Wanesę, dziadek mówi na nią "Wandziocha" .
U nas też w rodzinie były komentarze, jak można tak skrzywdzić dziecko i dać mu na imię Franek.
Olewam to i Ty też to olej, będziemy dwie olewaczki .
Stasiów jest teraz coraz więcej, a tak jak dziewczyny pisały - najwięcej krytycznych głosów usłyszysz od mam Brajanów, Dżonów i innych temu podobnych.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Anciu dużo zdrówka życze i szybkiego wykurowania się i cieszę się że Franuś już wyzdrowiał

Cytat:
Bardzo bardzo Ci tego zazdroszczę.

Aga pytał moj mąż pediatry o te sadzanie i generalnie zabroniła obsadzania poduszkami.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Archi - przytulam z całych sił!!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:45   #4398
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Witam sylwestrowo

Cytat:
jest też inna wersja w nowym roku z nowym w kroku
PADŁAM

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 10:56   #4399
anciaahk
kosmitka

Moonik dopiero doczytałam tą drugą wersję ze zrozumieniem.
I też padłam!!!

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Mam dziwne pytanie do mam, które kąpią dzieci w łazience:
przewijacie je i ubieracie w łazience czy zanosicie do pokoju?

Stary 2011-12-31, 11:14   #4400
aa2
Zakorzenienie

dzien doberek sylwestrowo

chyba dzis sie wszyskie szykuja na wieczór bo z rana jakas cisza tutaj he
Stary 2011-12-31, 11:15   #4401
Antiopa7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
I też padłam!!!

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

hej wszystkim . dawno mnie nie było ale podczytuje
u mnie wszystko ok. mały rosnie i zdrów jak ryba.
tylko mało spi w dzien ... 2 razy po pół godziny. niczego nie mozna zrobic wiekszego w domu w sumie.
anciaahk ja wszystko w łazience robie. kapie przewijam ubieram
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:28   #4402
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny
uważam że dałam najpięknieszej imię pod słońcem dla swojego syna i nic tego nie zmieni, ale co nie którzy mogli by paszcze zamknać... ja nie komentuje imion moich znajomych to jest ich wybór.

to tak jak moja dobra koleżanka... całą ciąże jeżdziłam do niej, ona mi ciuchy dawała ciażowe, zawsze coś z ciuchlandu dla mnie wygrzebała, a teraz była wielce zdziwiona jak mozna nazwać dziecko Stas, a teraz powiedziała mi że trzymam dziecko pod kloszem bo nigdzie z nim nie jeżdze sama... a to że jeszcze nie daje nic dodatkowo jeść dziecku tylko własne mleko itp...
To jej powiedziałam że ja nie wtrącałam się jak wychowywała swoją córkę, ja wychowam jak będę uważała za słuszne i nic jej do tego... no i nie mam koleżanki no trudno, ale denerwują mnie wtyki takie jeszcze od znajomych, sorry każdy wychowuje jak uważa

Cytat:
wszsytko w łazience mam w łazience pralke na niej mam gruby ręcznik i służy mi za świetny przewijak , a małego kąpie w wanience włożonej do naszej wanny co by mi nie chlapał w całej łazience

25.08.2011

Stary 2011-12-31, 11:33   #4403
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też w rodzinie były komentarze, jak można tak skrzywdzić dziecko i dać mu na imię Franek.
Olewam to i Ty też to olej, będziemy dwie olewaczki .
Stasiów jest teraz coraz więcej, a tak jak dziewczyny pisały - najwięcej krytycznych głosów usłyszysz od mam Brajanów, Dżonów i innych temu podobnych.

Aga pytał moj mąż pediatry o te sadzanie i generalnie zabroniła obsadzania poduszkami.[COLOR="Silver"]
1. Szczerze - wg mnie bardziej "skrzywdzone" (o ile dziecko możne być skrzywdzone imieniem ) są wszystkie Dżesiki, wanessy itp. niż Stasie, Franki itp. To piękne polskie imiona i nie wiem czemu ludzie tak się dziwią No pojęcia nie mam! Sama wahałam się nad Marysią i Antosią, a to nie są raczej "topowe" imiona.
2. Dzięki Też już poczytałam trochę o tym i uważam tak samo jak Wasz pediatra, że to nie za zdrowe dla dziecka. Na szczęście Amcie posadziłam tak raz na kilka sekund żeby spr czy się utrzyma czy będzie kiwać

Natka wybrałabym się po pediatry z Szymkiem. Ten płacz chyba za długo trwa Może ząbki mu rosną i taki marudny jest?
Z tym wyjściem na Sylwka do teściów to kochana postaw na swoim!! Wynoszą Ci dziecko i Szymek będzie jeszcze bardziej zdenerwowany i zmęczony. Dobro dziecka jest najważniejsze

A tak w ogóle - to cała ta magia świąt, koniec roku i podsumowania sprawiły, że jestem strasznie płaczliwa. Chodzę ze łzami w oczach, całują i przytulam ciągle małą, bo uwierzyć nie mogę, że spotkało mnie takie szczęście. Chciałabym każdą chwilę przeżyć w 100% wykorzystaną na maxa z Amelką. Już teraz widzę jak ona rośnie jak na drożdżach, jak czas ucieka nam przez palce... Chciałabym zatrzymać czas i nacieszyć się nią, a z drugiej strony przecież tak bardzo chcę żeby się rozwijała i zdrowo rosła. Cały czas mam jakieś czarne myśli, że coś się jej może stać, że wszystko jest za piękne, żeby trwało wiecznie...

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:35   #4404
anciaahk
kosmitka

Ja też z Frankiem nigdzie nie jeżdżę sama.
Ale co to właściwie znaczy "nigdzie"? I co to ma do rzeczy z trzymaniem pod kloszem.
Jak mnie wkurzają takie "koleżanki" wrrrr.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Małgosia ja nie mam w górnej łazience pralki, a dolną mam 2 na 2 i nic tam nie wejdzie. Ehh.

Stary 2011-12-31, 11:35   #4405
danika
Zakorzenienie

witam sylwestrowo

Cytat:

weź nie przejmuj się, Staś to śliczne imię, i dobre na każde czasy
poza tym do Stanisława twojego bardzo pasuje

Cytat:

u nas święta minęly spokojnie.

hej no dawno cie nie było...steskniłam sie nieco

super, ze Agacia grzeczna i dziadkowa wnusia.
My sylwka spędzamy w domku, przyjdzie do nas kuzyn męża z żonką i córcią starszą od Olgi o 7 tygodni. Czuje ze bedzie wesoło jak obie na raz stwierdzą ze nie chcą spać

Cytat:
widze ze wiecej dziadziusiowych wnusiów na forum
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 11:51   #4406
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
To piękne polskie imiona i nie wiem czemu ludzie tak się dziwią
Mnie też to dziwi, ale mam to w nosie.
Cytat:
Chciałabym zatrzymać czas i nacieszyć się nią, a z drugiej strony przecież tak bardzo chcę żeby się rozwijała i zdrowo rosła. Cały czas mam jakieś czarne myśli, że coś się jej może stać, że wszystko jest za piękne, żeby trwało wiecznie...
Aguś pięknie to napisałaś, ja też jestem taka rozdwojona, chcę zobaczyć jak będzie siadał, stawiał pierwsze kroki, a z drugiej strony chciałabym żeby był takim moim malusim syniem.
A czarne myśli przepędzam precz!

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Tak mi się jeszcze przypomniało, że pediatra nasza nie jest zwolennikiem słoiczków, każe skrobać jabłuszka, wyciskać sok z marchewki itp.

Stary 2011-12-31, 11:56   #4407
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Archi - przytulam z całych sił!!
dz i ja Ciebie też
Cytat:
I też padłam!!!
też dopiero zakumałam
Cytat:
dzien doberek sylwestrowo

chyba dzis sie wszyskie szykuja na wieczór bo z rana jakas cisza tutaj he
taaaaaaaaaaaaa, jasssssssne
Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
hej wszystkim . dawno mnie nie było ale podczytuje
u mnie wszystko ok. mały rosnie i zdrów jak ryba.
tylko mało spi w dzien ... 2 razy po pół godziny. niczego nie mozna zrobic wiekszego w domu w sumie.
anciaahk ja wszystko w łazience robie. kapie przewijam ubieram
czeee
To z Nowym Rokiem obiecaj ,ze nieco czesciej bedziesz
Cytat:
Dzięki dziewczyny
uważam że dałam najpięknieszej imię pod słońcem dla swojego syna i nic tego nie zmieni
amen!
Cytat:
A tak w ogóle - to cała ta magia świąt, koniec roku i podsumowania sprawiły, że jestem strasznie płaczliwa. Chodzę ze łzami w oczach, całują i przytulam ciągle małą, bo uwierzyć nie mogę, że spotkało mnie takie szczęście. Chciałabym każdą chwilę przeżyć w 100% wykorzystaną na maxa z Amelką. Już teraz widzę jak ona rośnie jak na drożdżach, jak czas ucieka nam przez palce... Chciałabym zatrzymać czas i nacieszyć się nią, a z drugiej strony przecież tak bardzo chcę żeby się rozwijała i zdrowo rosła. Cały czas mam jakieś czarne myśli, że coś się jej może stać, że wszystko jest za piękne, żeby trwało wiecznie...
oj Aguś- piszesz tak ładnie to co ludziom w sercu siedzi
Stary 2011-12-31, 11:57   #4408
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Ja też przez to mam wlasnie te dni co mysle intensywnie o mm bo to jeszcze kupę czasu zanim bede mogła go dokarmiac.
Podziwiam Cie ze masz sile i czas by cos w domu ogarnac, uczyc sie , przeciez ciagle jestes z Franiem sama. Ja bym rady nie dala. Nawet ti przy mamie mam kryzysy- wczoraj wylam jak bobr

A dajesz dalej probiotyki? Nam po Dicoflorze zdecydowanie sie koopsko poprawilo
Wiem, że zapomniałam Tobie odpisać.
Archi po pierwsze myślę, że gdyby mm było receptą na grzeczne dziecko, to by je przepisywali bez ograniczeń , a tak na pewno nie jest. Wczoraj pediatra powiedziała do męża - na jego pytanie o nocne (nie)spanie - wie Pan, sa różne etapy w rozwoju dziecka . Musimy to przetrzymać. I damy radę, kto jak nie my.
I nie jest tak, że zawsze jestem sama, czasem pomaga mama, bez tego by nie było wcale nauki. I bez pomocy z moją głową byłoby całkiem źle, niedobrze.
Probiotyki daję, kupki bez zmian, kazała się tym nie przejmować.
Na płacz nie umiem nic poradzić, może spacery, powietrze, melisa. To chyba musi minąć po prostu, trzeba to przetrwać, nie ma wyjścia.

Stary 2011-12-31, 12:03   #4409
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że zapomniałam Tobie odpisać.
Archi po pierwsze myślę, że gdyby mm było receptą na grzeczne dziecko, to by je przepisywali bez ograniczeń , a tak na pewno nie jest. Wczoraj pediatra powiedziała do męża - na jego pytanie o nocne (nie)spanie - wie Pan, sa różne etapy w rozwoju dziecka . Musimy to przetrzymać. I damy radę, kto jak nie my.
I nie jest tak, że zawsze jestem sama, czasem pomaga mama, bez tego by nie było wcale nauki. I bez pomocy z moją głową byłoby całkiem źle, niedobrze.
Probiotyki daję, kupki bez zmian, kazała się tym nie przejmować.
Na płacz nie umiem nic poradzić, może spacery, powietrze, melisa. To chyba musi minąć po prostu, trzeba to przetrwać, nie ma wyjścia.
Dz Ania
Jakoś przetrwam- razem z Tobą raźniej chociaż oczywiście życzę Ci jak najszybciej przespanych nocek

U mnie koopki były już ładne a dziś znów jakiś kwas i to aż 4 koopy rano zrobił
Chyba jednak mu krokiety z kapusta i grzybami nie służa
Stary 2011-12-31, 12:10   #4410
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też z Frankiem nigdzie nie jeżdżę sama.
Ale co to właściwie znaczy "nigdzie"? I co to ma do rzeczy z trzymaniem pod kloszem.
Jak mnie wkurzają takie "koleżanki" wrrrr
.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Małgosia ja nie mam w górnej łazience pralki, a dolną mam 2 na 2 i nic tam nie wejdzie. Ehh.
no własnei co to znaczy???
przeciez w druga strone tez mozna , ja czesto z małym gdzies bywam, ciagamy go do sklepu itd to co jesteśmy źli rodzice bo z dzieckiem ni esiedzimy w domu?????? niech kazdy patrzy na siebie i świat bedzie piekniejszy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości