|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
buuuu
|
|
|
|
#1922 |
|
Zakorzenienie
|
po zebraniu kilku opinii wśród znajomych postanowiłam nie robić żadnej sałatki na sylwestra, tylko kupię trochę "polskości" i pokażę Niemcom trochę innej "kultury".
W planie mam żubrówkę, smalec i kiszone ogóry pod zimną wódeczkę, do tego jeszcze krakowska sucha (którą Niemcy uwielbiają), ptasie mleczko Wnioski są dość smutne, bo to wszystko pod alkohol i nic dla mnie zbytnio (no może oprócz ptasiego mleczka), no ale co zrobić, jak Polska z tym się kojarzy Ja tymczasem znikam, bo przed nami jakieś 6h jazdy, więc do przyszłego roku. Życzę wam udanego sylwestra (cokolwiek by to znaczyło, więc kto chce to pod kocykiem, kto chce to na imprezie) bez napinki i szczęśliwego nowego roku!!! |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Misku trzymaj się. Spokojnej drogi i udanej zabawy
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- ja wrzuciłam swoje zdjęcie w k. |
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła/kupiła coś, co Tobie będzie smakować ![]() Udanej podróży! Dobrego wejścia w nowy rok |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jestem z siebie dumna, bo wczoraj skończyłam pisać pracę semestralna, więc mam wolna głowę chociaż na chwilkę ![]() Co do jedzenia i przekąsek, my mamy dziś gości, więc cos tam machnę przekąskowego -może komuś pomysł sie przyda - kupiłam w Lidlu takie mini mini chlebki ciemne, więc zrobię mini kanapeczki z serkiem i wędzonym łososiem, robię małe szaszłyczki z kurczaka z sosami, zapiekane w piekarniku mini przekładańce: bakłażan, pomidor, mozarella i roladki z cukinii z suszona szynką i suszonymi śliwkami Może któraś coś podpatrzy
|
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam podpatrzy, było napisać "Może któraś wpadnie"
mniami ![]() Dobrze, że praca napisana, choć masz już z głowy. Ja się zabieram za sprzątanie. |
|
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie Butter, że napisana praca ![]() Mam ostatnio smak na wędzonego łososia, już drugi dzień jem na śniadanie i nawet na obiad. Fajne pomysły przekąskowe |
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam też ochotę na wędzonego łososia, na krewetki (gdzie przed ciążą ich nie jadłam) i na sushi i... nic z tego nie mogę buuu.
|
|
|
|
#1929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie zrobię jajka faszerowane i śledzie w zalewie pomidorowo-miodowej Dobrze że sylwka nie planowaliśmy bo nie ma komu i gdzie B. podrzucić. Pewnie prześpimy i już. W zeszłym roku też w domu było bo dopiero wyszliśmy ze szpitala a mały miał 2 tyg.
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nadal nie mam pomysłu na przekąski. Jutro pojedą z bratem do sklepu i będziemy na miejscu improwizować
![]() Pogoda jest taka że nic mi się nie chce. Ciemnica straszna Policzyłam tylko ciuchy Manine wszystkiego ma plus minus po 20 sztuk A ja nic nie kupiłam
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu to ja nie będę pisała ile moje dziecię ma rzeczy. I też nic jeszcze nie kupiłam. Chyba mi tylko skaroetek z ubrań brakuje
|
|
|
|
#1932 |
|
Wtajemniczenie
|
sukienka przyszła
)) dzięki za kciuki. była już po 8.jest ciut ciasna. do jutra nic nie jem, tylko piję yerbę. trochę dziwne, bo przymierzałam M i była sporo za luźna, a S ciasno i to bez stanika. no nic. to taki okres po świętach, że jest się napuchniętym a dzisiaj w pracy zeżarłam całą pizzę sama. ale dzisiaj yerba, impreza i będzie dobrze
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
ależ mi smaka narobiłaś
|
|
#1935 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Emi, bardzo dobrze sie sprawdza (przede wszystkim nie zaszlam w ciaze, odkad uzywam , czyli 4 mies. A przyznam szczerze, ze nie zawsze respektujemy czerwone swiatelko, wiec pewnie do czasu.. No ale mam dlugi cykl bardzo, wiec powiedzmy, ze mniej wiecej moge to wyliczyc) Do tego pamietanie rano o tescie nie sprawia mi zadnego problemu, okienko testowe ma az 6 godzin, wiec bez wzgledu o ktorej wstane, to nie jest za pozno. Robi sie 8 testow dzien po dniu, nie ma problemu. Na lotnisku sie balam, ze beda mnie pytac, co to za urzadzenie, ale puszczaja bez gadania, wiec to kolejny plus przy podrozach. Moj TZ jest zachwycony tym urzadzeniem i zaluje teraz, ze tak pozno na to wpadlam. Summa summarum nie moge powiedziec o zadnych minusach Persony, no ewentualnie cena: samo urzadzenie kosztuje ok 400 zl, a testy miesiecznie wychodza ok. 50 zl (wiec w sumie tak jak niektore tabsy) - ale my na razie kupujemy z Niemiec, wiec przesylka tez kosztuje troche. Bede szukac, czy sa w PL. Polecam osobom, ktore na wiesc o ciazy sie nie zalamią ;-)Cytat:
na codzien w ogole nie jem takich rzeczy, wiec zoladek sie zbuntowal, mimo ze to wszystko domowe, bez polepszaczy bylo.. Na szczerze pozniej jechalam juz na salatkach w sumie i ciastach Nie tknelam ani karpia, ani ryby po grecku, dzieki czemu czulam sie juz pozniej ok.Sylwka my tez organizujemy u siebie, sie dzis okazalo ale bedzie dosyc kameralnie, jak sadze.
|
|||
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ostatniego dnia starego roku
![]() ....jakże cudnego dla mnie . Przede mną rok niewidomej i wyzwań- pierwszy raz dopadł mnie stres porodowo-wychowawczy
|
#1938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Cytat:
Cytat:
podejrzewam, że to normalne Wczoraj był ostatni dzień w roku w pracy i dla mnie był najgorszy w tym roku mieliśmy takie wariactwo,że wyszłam wściekła jak osa
|
|
#1939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
serio? nie wiedziałam, że to ma jakiś związek. zwykle piję yerbę jak prowadzę, więc nie mieszałam z alkoholem.
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ostatni dzień w tym roku ![]() Wczoraj mój mąż widział jak mały kopie. Widział... bo jak przyłożył rękę to on sie uspkajał i tak było kilka razy hehe. |
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, to Ty już wiesz, że będziesz miała syna? jakoś tego nie zarejstrowałam
![]() Haniu, tak czytając Cie myślę, że będziesz baaaardzo pozytywną mamą. i tego Ci z całego serca życzę ![]() i w ogóle wszystkim wszystkiego najnaj i wymarzonego w nowym roku!
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
et-ka nie, nie wiem co się we mnie kryje jeszcze
Ale tak podświadomie czuję, ze będzie syn i jakoś tak zawsze do niego mówię hehe. Ja również życzę wszystkim udanej zabawy sylwestrowej i jeszcze lepszego przyszłego roku, który pospełnia wasze marzenia
|
|
|
|
#1943 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bawcie sie dobrze dziewczyny i pięknego nowego roku!! Ja juz przygotowalam salatkę na impreze, zrobimy szybkie zakupy, ogarne sie i coz.. zegnamy stary rok |
|||
|
|
|
#1944 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
![]() Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, oby przyniósł on nam same radości i szczęśliwe chwile. Przede mną jeszcze masa sprzątania ale do tej pory nie opłacało się nic ruszać bo młoda to mały huragan i do wieczora nie byłoby znaku po tym, że coś było robione. Goście i tak przychodzą ok 20 więc się spokojnie wyrobimy
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, radosnego wkroczenia w nowy rok, oby był bardzo dobry dla W(n)as pod każdym względem
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wychodzi na no że większość na domówkach. Tylko Bia zaszalała z balem
Cytat:
![]() Spoko, noł stres- ślub nie boli. ![]() Cytat:
-------------- Zrobiliśmy zakupy na domówkę. Będzie 8 osób- a na samo żarcie wydaliśmy 600 zł Jesteśmy szurnięci. No ale tak to jest jak na zakupy jedzie 5 osób i każda wkłada do koszyka to na co ma ochotę
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu u nas też ma byc 8 osób ale nawet nie wiem ile kasy wydaliśmy bo dopiero mamy się rozliczyć na miejscu
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie z połowę mniej
Jak wszyscy normalni ludzie.My kupiliśmy kawior, małże, łososie, krewetki - w ilościach hurtowych. Do tego sery kozie, pleśniowe , szynki serano, choriso i inne zagramaniczne cuda, nadziewane oliwki - na sto sposobów i tym podobne frykasy. I po bagietce na głowę
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

na codzien w ogole nie jem takich rzeczy, wiec zoladek sie zbuntowal, mimo ze to wszystko domowe, bez polepszaczy bylo.. Na szczerze pozniej jechalam juz na salatkach w sumie i ciastach