|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, część XXI
Ja chyba zwariuję :/ Czemu to takie trudne- nie myśleć?
Chyba nawet przyjaciółka ma już trochę dość...I tak ją podziwiam za tyle cierpliwości i słuchanie mnie. Prawie mc a mnie jest chyba coraz gorzej
|
#3092 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3093 | ||
|
Flawless
|
Cytat:
ale coraz częściej zauważam chore milczenie w związkach. Zero szczerej rozmowy - tylko 'domyśl się, powinnaś wiedzieć, szkoda, że tak się zachowujesz'.....i milion domysłów. Cytat:
Wiecie co mnie wkurza? Takie wyznania, że "Skarbie, zrozum mnie, ale jestem wyprany z uczuć do kobiet...". Skoro tak jest, to po cholerę wchodzisz w jakąkolwiek głębszą relację z dziewczyną? Wóz albo przewóz. Ja marzę o tym, żeby facet nie czuł do mnie CZEGOŚ, ale MIŁOŚĆ. Jeżeli on biedaczek nie jest w stanie dać mi tego, czego potrzebuję, to poszukam tego gdzie indziej. Wiem, że czasem ciężko jest zacząć nowy związek, ale wtedy (np. po niedawnym rozstaniu) trzeba dać sobie czas, odpocząć, odciąć się na chwilę od relacji damsko-męskich, a nie mieszkać komuś w głowie i ranić.
I think the breakdown is when a woman doesn't know what she is and she settle for less. Check out your worth because you're worth more than that." Edytowane przez Phoce Czas edycji: 2011-12-31 o 11:07 |
||
|
|
|
#3094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Desolation, moim zdaniem Twojemu eksowi zależy kontakcie z Tobą, chce Cie mieć pod ręką. Ale o związku chyba nie myśli... Ja mam podobne zdanie do elvegirl - uważam, że jak facet chce wrócić to powinien to powiedzieć, postarać się, a jeżeli przez niego się związek rozpadł to nawet na rzęsach stawać, żeby coś z tego wyszło. Jakby mi eks gadał takie teksty, to bym go wyśmiała chyba... Bo to by znaczyło że nic nie zrozumiał i nie zrozumie. Ale może ja dziwna jestem
|
|
|
|
|
#3095 |
|
Raczkowanie
|
Ech
![]() TEN siedzi na face, nic nie pisze...
|
#3096 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
A powinno być "chcesz mnie? to fajnie, ja Ciebie też, popracujmy nad tym" albo "nie chcesz? to żegnam" a nie takie "och och och chciałbym ale się boję, no wiesz, zrób coś jeszcze dziewczynko, rozłóż szerzej nóżki, to może się potem zdecyduję...albo wymyślę kolejny pretekst". Ja już kiedyś przerabiałam coś takiego, koleś strzelał focha, a na moje pytania o co chodzi słyszałam "domyśl się, w końcu inteligentna jesteś". Jak mnie kiedyś wyprowadził z równowagi i powiedziałam dobitnie co JA o tym myślę, to taki malutki się zrobił Buraki. Ale na nasze życzenie.Cytat:
Sama się zdecydowała na seks bez zobowiązań - wyszło jak wyszło, bo to nie jest układ dla każdego. Ja to uważam że bez względu na to czyja była wina, kto zerwał, jeśli chcę wrócić, to informuję o tym eks partnera. Raz. Od jego reakcji zależy co dalej.
|
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
A ja przechodzę jakies załamanie nerwowe. Rozkminiam go, myśle, że kocham... A potem jak się skupie, to wiem, że nie kocham, ale mam mega sentyment do tego popieprzo*ego człowieka
Jestem debilem, od roku się katuje. Kurcze, wszystko byłoby cacy gdyby nie fakt, że kumpel, na którym mi chyba zalezy miota się jak szczur w pomyjach robiąc mi tylko durne nadzieje...
|
|
|
|
#3098 | |
|
Flawless
|
Cytat:
|
|
|
#3099 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
![]() Ja się z Tobą w zupełności zgadzam. Napisałam "nie naciskać" w takim sensie, że nic jej to dobrego nie przyniesie. Ona się nakręca, a on jasno komunikuje, że "nie teraz, albo nie z Tobą". Sądzę, że gdyby się znalazła inna dziewczyna, to mówiłby o emocjach, zaangażowałby się, itd. Ale to nie jest raczej ten moment i ta osoba. Szacunek dla niego za szczerość. Byleby teraz Desolation to zrozumiała i była w stanie z tym dalej żyć. Zgadzam się też, że za mało jest szczerych rozmów. Zwłaszcza dziewczyny mają tendencję do tego, żeby sobie bardziej wyobrażać, że są kochane, niż faktycznie są kochane. Dziewczyny zdecydowanie szybciej potrafią się zaangażować, widzieć wszystko w różowych barwach, chcą szybszej stabilizacji, wszystko wiąże się w u nich z emocjami. Faceci z kolei są doskonali w oddzielaniu seksu od emocji, biorą raczej wszystko na chłodno, 10 razy wszystko przemyślą i stabilizacji najczęściej chcą koło 30stki. Oczywiście, nie wszyscy tacy są. Ale jednak czymś tam kobiety i mężczyźni się od siebie różnią. To nie znaczy że oni są be a my cacy. To po prostu są różnice i dziewczyny muszą mieć tych różnic świadomość. Po świetnej randce czy rozmowie większość powinna usiąść i na spokojnie przeanalizować wszystko to, co chłopak powiedział i zrobił. A potem wyobrazić sobie np. to, jak naszą ulubioną koleżankę w udanym związku traktuje jej chłopak. Trzeba się zastanowić też, czego my konkretnie oczekujemy od innych ludzi. Jeśli wiemy, że się szybko przywiązujemy i liczy się dla nas poczucie bezpieczeństwa, to nie zgadzajmy się na seks bez zobowiązań bo to po prostu nie dla nas. Jeśli nas wyniszczają psychicznie ciągłe kłótnie w związku, to po prostu z niego odejdźmy, bo to też nie na nasze siły. Trzeba być świadomym siebie i nie iść na zbyt duże kompromisy. Trzeba zawsze próbować się dogadać, ale nie należy udawać przed całym światem, że jest cudownie gdy tak naprawdę jest beznadziejnie.
|||
|
|
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3101 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=85 Przeżyłam to też na własnej skórze ze 3 razy.
|||
|
|
|
#3102 | ||
|
Flawless
|
Cytat:
To w krzaki z nim! Tzn. wywal go w krzaki, a nie, że idź tam z nim ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Cytat:
|
|
|
#3103 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Cały tamten temat w którym napisałam zalinkowaną wiadomość jest rewelacyjny i dokładnie pokazuje, jak dziewczyny szybko się angażują... a potem cierpią... Wyobraźcie sobie, że kiedyś dostałam kosza ze słowami "nie umiem się zakochać", tymczasem ja wcześniej dopuściłam się przeglądu telefonu tego pana (wstyd............) gdzie jasno było widać, że zakochany to on jest. Ale nie we mnie Także czasami jest to z ich strony taka milsza wersja tekstu "spadaj laska, mogę się ewentualnie z tobą przespać" ![]() Nie muszę dodawać, że kilka miesięcy później on z tą panną już był ![]() Jeszcze jeden świetny komentarz do tego, jak się dziewczyny zachowują...: Czemu komplikujesz sobie życie? Tęsknisz za kimś? Zadzwoń do niego. Chcesz się z kimś spotkać? Zaproś go. Chcesz być dobrze rozumiany? Wytłumacz to. Masz pytania? Zadaj je. Nie lubisz czegoś? Powiedz to. Lubisz coś? Wyraź to. Chcesz czegoś? Poproś o to. Kochasz kogoś? Powiedz mu o tym.
Edytowane przez ama4 Czas edycji: 2011-12-31 o 12:23 |
|||
|
|
|
#3104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak tam dziewczęta? Zostało niecałe 12 h do za☠☠☠istego, samotnego Sylwestra ![]() Ale uznaję że wczorajsza noc była moim sylwestrem, ledwo żyję
|
|
#3105 | |
|
Flawless
|
Cytat:
|
|
|
#3106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no ale po jakims czasie (a w zasadzie juz po zerwaniu) stweirdzil ze to go meczylo... bezposredniosc jest ok ale tez trzeba miec umiar. |
|
|
|
|
#3107 |
|
Raczkowanie
|
A ja siedzę i płaczę od rana.
Czemu On mnie tak zranił, czemu wystawił, czego mi tak dokopuje, dlaczego? Przecież staram się, jestem, robię wszystko co możliwe, a on? Wiem, że go zraniłam kiedyś, wiem, ale "odkupiłam" swoje winy już dawno, a On dalej czuje się poszkodowany, ale przeciez to nie powód żeby mnie traktować jak kompletnego smiecia.. Mam ochotę coś sobie zrobić, nienawidzę swojego życia, jestem w totalnej rozsypce.. A on, powiedział, że pewnie będę mogła z nim iśc na sylwka jesli bedzie jakaś impreza, i co? i JEST impreza, a od Niego żadnego znaku, nic, a nic. Nie czuję się urażona, że nie powiedział "chodźmy na sylwka", ale o ogół, ma mnie centralnie w dupie, nie docenia nic, a nic.. Miarka się przebrała, a ten dupek i tak kiedyś zda sobie z tego sprawę i będzie żałował...
|
#3108 | |||||
|
High Quality Since 2007
|
Oczywiście, że trzeba mieć umiar i zachowywać złoty środek, nie twierdzę, że nie
Ale nie można też iść w drugą stronę i chować głowy w piasek ![]() Przy czym oczywiście podstawową zasadą jest zachowywać do siebie samej szacunek we wszystkich tych sytuacjach... i jak chcemy zadzwonić do kogoś, kto nas nie szanuje, to trzeba się palnąć w łeb ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
|||||
|
|
|
#3109 |
|
Raczkowanie
|
ama4 - dlatego, że się staram, jestem to mnie rani?
|
#3110 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Starasz się mimo tego że on Cię je*** na prawie każdym kroku. Znalazł sobie laleczkę do pobawienia się, to korzysta.
Sorry że w ostrych słowach ale sama stwierdziłaś kiedyś tutaj, że tego Ci trzeba.
||
|
|
|
#3111 |
|
Raczkowanie
|
Weszłam w fazę olewania i przyznam wam, że czuję się tak lepiej
W pracy patrzył na mnie bardzo często, udawałam, że go nie widzę. A jak przychodził i zagadywał to moje odpowiedzi ograniczały się do zdawkowych "tak, nie, nie wiem, może". I mimo że mieliśmy iść na wspólnego sylwestra, to już nie poruszył tego tematu. No trudno, ja się upominac nie będę, chociaż jeszcze tydzień temu mówił: "ogarnąłem nam sylwestra" I powiem wam, że wydaje mi się, że przyleci do mnie znowu szybciej niż myślę. |
|
|
|
#3112 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja psychika po prostu wysiada.
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3114 |
|
Flawless
|
Dasz radę. Jesteś młoda i silniejsza niż może Ci się wydawać.
|
|
#3115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3116 | ||
|
High Quality Since 2007
|
Stawiam piwo, że gdybyś się odcięła od niego zupełnie, to psychika by Ci już nie wysiadała. Ale tak jak Mandy ciągle się stresowała tym, czy jej były wróci do mieszkania czy nie, tak Ty się napalasz sylwestrem, imprezą, jego smsami, wiadomościami i wszystkim innym co jaśnie pan zrobi. Po co Ci kontakt z tym facetem, skoro nie daje Ci ani stabilizacji, ani zaangażowania, ani trzymania się jednej wersji? Skoro on rozwala Ci życie i emocje, to po prostu się pozbaw tego negatywnego czynnika i życie po jakimś czasie znów będzie piękne. To nie jest wbrew pozorom takie trudne, tylko musisz najpierw sama chcieć przestać się nad sobą użalać, odciąć grubą krechą od przeszłości i wywalić ją w pierony.
||
|
|
|
#3117 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
![]() ale liczyłam, że ten dupek cokolwiek zapoponuje, a tu nic. moja mama powiedziała, zebym dała sobie z Nim spokój, że jestem dla Niego jak on coś chce.. i powiedziała jeszcze "zobaczysz, jak to mówią, przyjdzie koza do woza".
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
|
#3119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3120 | |||
|
High Quality Since 2007
|
Cytat:
Sama piszesz o nim dupek, ale imprezę to Ci ma proponować? Gdzie tu logika dziewczyno?
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.

ale coraz częściej zauważam chore milczenie w związkach. Zero szczerej rozmowy - tylko 'domyśl się, powinnaś wiedzieć, szkoda, że tak się zachowujesz'.....i milion domysłów.

Buraki. Ale na nasze życzenie.