|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
cos tam sie udzielam ,ale w sumie niewiele...aaaa zapomnialam, jaki nowy rok taki caly...trzeba bedzie sie jutro nastroic jakos odpowiednio.
skad masz to maslo? ![]() ja tak mysle, co moje wlosy tak zle wygladaja, wpadam na bloga (mam zakladke, taki dziennik) a tam mi oddalo,ze wlosy mylam we wtorek a ja srednio co 3-4 dni myje wiec wczoraj albo dzisiaj juz powinnam nawet . u mnie khadi stymulujacy na skalpie, winogron na dlugosci i kokos na koncach
|
#1652 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.Zamowilam ze zrob sobie krem . Jestem ciekawa działania- baaardzo . O kurcze, to ja teraz myję co 3 dni, ale pilnuję tego jak oka w głowie i mnie zawsze korci żeby jednak co drugi coś nałożyć .Tyle się nasłuchałam o tym Khadi, że nie mogę przeżyć iż nie mam go jeszcze w zbiorach .
|
|
|
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
przyzwyczaisz się
kurcze,, a ja jeszcze nic nie kupowalam ani na zsk ani na biochemii ja jestem zadowolona z olejku, zobacze jak po jednym miesiacu uroslo, mam bardzo duzo baby hair, jak po niczym innym, ale trzeba jednak na noc smarowac. ustalo tez wypadanie wlosow, a gubilam ich bardzo duzo. kolezanka(zamawialysmy we 3) farbowala od 3 lat na czarno i tez bardzo jej wypadaly, potem przeszla kąpiel rozjasniajaca ale olejek dziala i tak nie lecą.a ostatnia, monika, malo pouzywala, bo przelałam jej do sloiczka po flegaminie i mowilam, zeby nalepila bo ktos sie napije. nie zrobila tego...chlopak sie napil i opluł nowa jasna koszulkę i wszystko wokol
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ta Alterra z pomarańczą i brzozą będzie się nadawała na twarz?
I jeszcze jedno, bo wiem, że olej lniany stosowany solo na skórę może wysuszać, a czy stosowany również solo na włosy, nie będzie dawał takich wysuszających efektów po dłuższym okresie? Może jednak lepiej go z czymś mieszać? Już sama nie wiem, chyba za dużo czytam w necie i ten natłok informacji robi mi mętlik w głowie
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze zostawiam na całą noc. i zuzyłam już całe pół litra.Szczzęśliwego Nowego Roku wszystkim |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja i tak mam zamiar przetestować, dzisiaj kupiłam i jutro (w sumie dzisiaj już) nakładam I również wszystkiego dobrego dla Was Kochane i Waszych włosków w tym Nowym Roku
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba się na wlasnym tył..wlosie przekonać
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
izus ja do twarzy nie stosowalam.
u mnie niedaleko puscili w gore takie male lampiony, ale to pieknie wyglada
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się muszę powstrzymywać by go nie kliknąć
|
|
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Przestudiowalam blogi Czarnej Orchideii i weegirl i
bosssz...ja chem takie piękne wlosy juz w tym roku, w sierpniu najpożniej![]() Dziewczyny, gratuluje i zazdroszczę, niezawistnie calkiem ![]() I idę do Helfy po olejek na porost i coś jeszcze przy okazji
|
|
|
|
#1661 |
|
Rozeznanie
|
Szczęśliwego Nowego Roku dziewczyny
ładnych włosków wam życze |
|
|
|
#1662 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaz nie wiem jak to z wlosami bedzie, bo mi grozono pobiciem i w sumie najbardziej sie boje ze mi wlosy obetną (plytkie wieeeem, ale zapuszczam je juz 3 lata i dodaja mi sporo uroku, a jak mnie poturbuja to przezyje jakos)Gwiazda olejek jest bardzo fajny, mega wydajny, ja stosuje tylko na skalp bo jest dosc drogi i mialam tylko 70 ml, aleee,przelalam do buteleczki po jedwabiu 5ml i to wystarczylo mi na 3-4 razy dokladne wysmarowanie skalpu. Najgorszy jest zapach, cos jak szafka z przyprawami z duzą ilością maggi, ale mozna sie przyzwyczaic, wystarczy duzo wczesniej przed spaniem posmarrowac ew podgrzac delikatnie suszarka i zapach sie ulatnia.
|
|
#1663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to ja dzisiaj przetestuję, ale zmieszam trochę z kokosem
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zagladać będę regularnie, juz mam w zakladkach ![]() Próbuj, chociaż po namyśle...prawdopodobnie pożądna maska nawilżająca po oleju solo powinna zapobiec wysuszeniu ... ] |
|
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś była pierwszy raz Amla Dabur ok 5 h( jak juz mam to zużyję ) , potem Kallos na pół godz i na koniec Joanna miodowa....i włosy świetne....jutro mam zamiar tylko mycie i joanna,.... Musze jakiś sensowny harmonogram sobie ustalic, bo narazie to w caly świat
|
|
|
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam na pulpicie w wordzie zrobiony harmonogram, ale i tak nie trzymam się go za każdym razem, czasami mam ochotę coś nałożyć, więc nakładam, a niby w ten dzień nie miałam Różne sytuacje wynikają na co dzień, więc nie idzie się tak ściśle trzymać tego wszystkiego.
|
|
#1668 |
|
Raczkowanie
|
Wpadlam do domu pare godzin po polnocy i spozytkowalam resztki noworocznej adrenaliny na moje pierwsze olejowanie. Niedawno dostarczyli mi cala pake olejkow i wylosowalam akurat Alme. Pachnie troche zgnilymi kwiatkami
![]() Mam pytanie, bo post anastazjaaa2 mnie zastanowil (pewnie po prostu nie zrozumialam wyrwanego z kontekstu). Czy stosujecie kilka olejow pod rzad?? I jeszcze o olej rycynowy -- kiedys uzywalam do rzes i efekt byl oszalamiajacy. Czy Waszym zdaniem warto stosowac na wlosy sam, czy nalezy czegos dodac? I czy dobrze mi sie wydaje, ze bedzie tez dobry do skory? ... a stosowalyscie te zielonkawa Alme na skore? Z gory przepraszam, jesli te pytanie zoltodzioba beda dla Was irytujace. Przegladalam juz watki tutaj i przeczytalam blog anweny. |
|
|
|
#1669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na rzęsy rycynowy działa baardzo fajnie i do tego przyciemnia (przynajmniej u mnie). Na twarz daje się go o odpowiedniej proporcji, jest najlepszy do skóry suchej (poczytaj o Olejowym Oczyszczaniu Twarzy, OCM, powinnaś znaleźć proporcje dla swojej cery
|
|
|
|
|
#1670 |
|
Zadomowienie
|
siostry, zgrzeszyłam. Wyprostowalam włosy, zdradziłam swoje ideały :P
|
|
|
|
#1671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1672 |
|
Raczkowanie
|
narvia, dzieki za informacje i odnosniki!
|
|
|
|
#1673 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wzajemnie ![]() ja noc sylwestrowa spedziłam w domu z olejem lnianym dzis mycie..ale to poźniej![]()
|
|
#1674 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
|
#1675 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a jak to jest z tym piciem oleju lnianego?
ile? z czym ? kiedy? czy ktoras widzi jakieś efekty?
|
#1676 | ||
|
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() Dlatego jak wróciłam o 6 rano to mimo, że padałam, podgrzewałam Vatike kokosową i dałam sporo na włosy, koło 10 jeszcze dołożyłam, zaraz będę zmywać. Dam maskę i Alterre z migdałem na końce, siedzę w domu, to niech się regenerują po tej rozpuście ![]() Cytat:
![]() Kliknęłam na dozie olej ze słodkich migdałów, uwielbiam Vatike migdałową, więc sam migdał powinien mi służycć. I 2 Jantary. A co, jaki nowy rok taki cały rok
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jest odwrotnie- najpierw schnie skalp, a później końce
![]() Cytat:
Nie mogę się doczekać Wczoraj miałam nałożony olej ze słodkich migdałów na całą noc i pół dnia, a teraz korci mnie, żeby chociaż kokosa nałożyć na długość To się nazywa uzależnienie
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
To Jantar wycofują na stałe? ;>
Jest wg Was coś godnego polecenia, włosowego na dozie? Olej z migdałów, coś jeszcze? |
|
|
|
#1679 |
|
Konto usunięte
|
Witam
mam pytanie odnośnie zabezpieczania włosów przed szkodliwymi czynnikami takimi jak chlorowana woda w basenie czy palące słońce - czy olej jojoba nakładany w racjonalnej ilości (bez efektu "tłustych włosów") ochroni je przed tym?
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Niedawno nałożyłam pierwszy raz olej lniany na włoski i skalp, jestem ciekawa efektów
Zmyję dopiero po 21 Ogólnie szkoda tylko, że ma taką krótką datę ważności, bo jest strasznie wydajny. Zawsze nakładałam jedną łyżkę oleju, a lnianego wystarczyła niecała ![]() Myślicie, że można go dodać do balsamu do ciała, bo wiem, że solo może wysuszać skórę ![]() Na same włosy, to nie wiem kiedy ja go zużyję, bo mam też inne oleje, a szkoda mi go, więc chciałabym go jeszcze jakoś wykorzystać ![]() Picie go odpada ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:25.

a ja srednio co 3-4 dni myje wiec wczoraj albo dzisiaj juz powinnam nawet
. u mnie khadi stymulujacy na skalpie, winogron na dlugosci i kokos na koncach

.
.
ja jestem zadowolona z olejku, zobacze jak po jednym miesiacu uroslo, mam bardzo duzo baby hair, jak po niczym innym, ale trzeba jednak na noc smarowac. ustalo tez wypadanie wlosow, a gubilam ich bardzo duzo. kolezanka(zamawialysmy we 3) farbowala od 3 lat na czarno i tez bardzo jej wypadaly, potem przeszla kąpiel rozjasniajaca ale olejek dziala i tak nie lecą.
zawsze zostawiam na całą noc. i zuzyłam już całe pół litra.

bosssz...ja chem takie piękne wlosy juz w tym roku, w sierpniu najpożniej

Nie mogę się doczekać