|
|
#2251 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
W końcu najważniejsza teraz jestem ![]() W ogóle jak wstałam to miałam wrażenie łaskotania w brzuchu po prawej stronie (spałam na prawym boku), ale dziwne uczucie
|
|
|
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko mam przygotowane na imprezę, mieszkanie wysprzątane bo jedni goście mieli być o 16 (u mnie jest godzina wcześniej niż w Polsce), a drudzy o 18. I właśnie się dowiedziałam, że wszyscy będą o... 19
Tż też będzie gdzieś tak... w sumie dobrze, bo mam jeszcze trochę czasu dla siebie, ale gdybym wiedziała że tak będzie to inaczej bym sobie te przygotowania rozplanowała
|
|
|
|
#2253 |
|
Wtajemniczenie
|
życzę Wam Kochane najpiękniejszego 2012 roku bo wyjątkowy na pewno będzie
spokojnych bezproblemowych ciąż, szybkich porodów, zdrowych dzidziusiów i wszystkiego co najlepsze w nadchodzącym Nowym Roku |
|
|
|
#2254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej ale ładnie to napisałaś! Aż się wzruszyłam... Wszystkie już imprezują A ja siedzę sobie z mężem i mamą i walczę z mdłościami... Życzę Wam Kochane aby Nowy Rok 2012 przyniósł Wam (nam) same radości. Samych dobrych wieści po wizytach, dużo wzruszeń, wspaniałych kopniaczków w brzusiu, zdrowych, pięknych bobasów, które pojawią się latem, radości z macierzyństwa w drugiej połowie roku, a także spełnienia wszystkich marzeń. 2012 będzie magiczny i wyjątkowy
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2011-12-31 o 18:38 |
|
|
|
|
#2255 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane wspaniałej zabawy sylwestrowej,
dużo uśmiechu, zdrówka, wsparcia rodziny, wspaniałych TŻtów, którzy zawsze przy Was będą, radości z każdego dnia ciąży, wspaniałych wyników badań oraz aby maleństwa rosły sobie zdrowe w brzuszkach. Terminowych, szybkich i bezbolesnych porodów, a później najwspanialszych chwil z maleństwami Wspaniałego 2012 roku Ja jeszcze do zabawy mam sporo czasu, ale już podjadam i tańczę sobie z Tżtem moim
|
|
|
|
#2256 |
|
Zadomowienie
|
asia665, pisałaś że się wybierasz na genetyczne a Ty z moich okolic więc zapytam gdzie dokładnie? Macie w Kętrzynie kogoś z dobrym sprzętem, czy do Olsztyna jedziesz?? trzeba mieć jakieś skierowanie, długo się na wizyte czeka? no i jaki koszt? przepraszam że zasypałam pytaniami, ale chciałabym już wiedzieć a do ginekologa dopiero 10 stycznia.
Ja już nic nie poradzę na nudności i wymioty... ostatanio męczy mnie non stop. Wcześniej pomagało regularne jedzenie teraz przestało. Jeszcze teściowa mnie "pocieszyła" że ona wymiotowała do 6 miesiąca (to straszne!!) a ja przestała to dostała uczulenia na dziecko... My zostajemy w domu i w dreskach przy smakołykach, soczkach i jakimś dobrym filmie będziemy witać nowy rok choć ja nie wiem czy wytrzymam do12 czy jeszcze się nie zdrzemnę.Agnieszka!! gratuluje córuni ale musiało być fajnie na tym badaniu... ja nawet nie mogę sobie wyobrazić tego że tam już w środku jest taki człowieczek![]() To co mi podałyście to zmieniłam na liście ![]() A na NOWY ROK życzę dużo radości, miłości... lekkich porodów, zdrowych i grzecznych bobasów
Edytowane przez nicki86 Czas edycji: 2011-12-31 o 19:44 |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również życzę wszystkim mamusiom dużo dużo zdrówka, żadnych komplikacji i pociechy z naszych przyszłorocznych bobasków
Moja znajoma angielka ciągle mi powtarza, że to będzie Summer Baby ![]() A ten wieczór spędzam jednak w domku, wyczerpana lotem. TŻa chwilowo pozyczyłam kuzynom do, których mieliśmy isc na domówke, ale wróci do mnie przed północą, więc mam chwilke dla siebie na ulubiony film
|
|
|
|
#2258 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu ja pomiary przezierności ,obecność kości nosowej itd. będę miała u swojego lekarza prowadzącego z Kętrzyna t.j. dr. Waldemara Stawskiego. USG będę miała w środe więc po wizycie będę w stanie coś więcej napisać. Póki co to tak jak pisałam wczesniej nie ma on okreslonych stawek za badania,czyli nigdy nie wiem ile zapłace. . . . Jedynie badanie USG w 3D kosztuje 200 zł w tej cenie są zdjęcia i filmik na płycie DVD. Sprzęt ma dobry tak jak pisałam USG w 3D,Dopplera. Tutaj jest jego strona : http://www.stawskiginekolog.pl/oferta.html .
Co moge więcej napisać. . .lekarz wspaniały . Po prostu nigdy nie spotkałam się z takim,a ja jestem osobą wstydliwą więc ogólnie lekarz to dla mnie zło konieczne. Ale ten akurat jest super. Mogę pytać o wszystko,zawsze dokładnie wytłumaczy i wysłucha tego co mam do powiedzenia. Wracając do tych badań,to co konkretnie prócz tego co napisałam będę miała robione to nie mam pojęcia . Ale obiecuje że dam znać po wizycie ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Ja chodzę do niego prywatnie czyli skierowania nie trzeba,a jeśli chodzi o kolejki to zależy. Teraz w grudniu to masakra była,czasami kobiety mówiły że wchodziły do gabinetu po 22:00 !!. Ale myśle,że w ciągu tygodnia miejsce się na pewno znajdzie.
|
#2259 |
|
Zadomowienie
|
dziękuje Asiu, dobrze wiedzieć... ja porozmawiam z moją gin zobaczymy co mi doradzi, a Ty po wizycie pochwal się odczuciami i szczegółami
A Kętrzyn zawsze bliżej niż Olsztyn będziesz robiła te 3D?
|
|
|
|
#2260 |
|
Zadomowienie
|
Zdrówka w Nowym Roku mamusie
|
#2261 |
|
Wtajemniczenie
|
Hello
![]() Kasiu-tak będę robiła 3D,zawsze to jakaś pamiątka . Mam nadzieje tylko,że dzidziuś się pięknie ustawi do filmu
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowy Rok
Mam nadzieję, że bawiłyście się dobrze Ja niestety miałam najgorszego Sylwestra w życiu ![]() Rozbolał mnie brzuch i krzyż, więc się położyłam i wzięłam Buscopan. Niestety nie pomogło. Potem jeszcze wymiotowałam i dostałam biegunki. A teraz bardzo się martwię o mojego Maluszka, bo tak źle jak tej nocy jeszcze ze mną nie było... I zupełnie nie wiem co robić Mam genetyczne 11 stycznia, ale chyba nie wytrzymam nerwowo jeszcze półtorej tygodnia bez sprawdzenia czy z dzidzią wszystko ok...
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
Irmusia współczuje takiego sylestra
![]() Zastanawiam się czy ja jakaś dziwna jestem czy co... ale do wszystkiego nadwyraz spokojnie podchodzę i nawet niepuszczam do siebie mysli że może być coś nie tak z dzidzią.. asia665, po 3d pewnie będziesz wiedziała już czy synuś czy córcia fajnie
|
|
|
|
#2264 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w Nowym Roku
![]() Cytat:
a tak po za tym to wsumie czysci mnie prawie codzien. Nie jakas typowa bieginka, ale luzne stolce i czesto czasami sie zdazają. Niby to nie obrze, ale duzo staram sie pic. I powiem we wtorekj ginowi bo ide po przedluzenie l4. A genetyczne mam 5 sycznia w czwartek wiec sie dpowiem co z dzidziuszkiem
|
|
#2265 |
|
Zakorzenienie
|
prince polo tylko, że jak pojadę na IP to zostawią mnie w szpitalu. A ja nie chcę tam leżeć bez sensu. Chciałabym tylko sprawdzić czy z dzidzią ok. A w szpitalu jest tak, że już każą zostać. Tak miałam 3 tyg temu i wyszłam na własne żądanie. Jak będzie bolało zadzwonię popołudniu do mojej gin. A jak nie to jutro postaram się umówić gdzieś na usg
|
#2266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoja droga ostatnio jeszcze przed ostatnim szpitalem mialam mocne bole brzucha az na tylku nie mogłam usiasc (chyba je tutaj opisywalam) i jak powiedzialam na drugi dzien(akurat wypadała wizyta u gina) mu o tym to mnie bardzo opierdzielił z enie pojechalam an IP. Ze chyb sie szpitala boje a ja mowie ze nie, ze juz sobie powiedzialam po tamtym ze etraz to moge lezec kiedy tylko gin mnie skieruje i kiedy tylko cos sie dzieje chocby to mialo byc czesto. To mi przyznał racje i kazal przybic pione. wtedy lezałamz plamieniem(w poprzedij ciązy) bylo do slubu miesiąc. Ja mialam lezec po wyjsciu ze szpitala 2 tyg w lozku, a nie dalo sie bot o przymiarka sukni bo to bo tamto. I co? w tym miejwiecej okresie obumarła mi ciązaa ja mimo z ebole krzyza miałam z bolami brzucha to na Ip nie pozlam.... i jak juz mnie złapało bardziej to wtedy b ylo z apozno....... teraz mam inne podejscie. Jak lekarz kaze lezec to leze(narazie nie musz eplackiem tylko duzo odpoczywac bo poki co nie dzialo sie nic odpukac) ale tak jak mwoil bym poszla na l4 tak poszlam, mimo ze praktycznie tą decyzją stracilam prace bo mi nieprzedliuzyli i od dzis jestem wsumie bezrobotna. Ale dziecko nawazniejsze. W zyciu moze sie jeszcze wiele stac, ale chce byc tym razem spokojna ze zrobiłam co mogłam by donosic ciąze i by wszystko było ok, i mam nadz ze tak bedzie....
|
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do szpitala w Wadowicach na pewno już nie pojadę. W razie czego pojechałabym do tego, w którym pracuje moja lekarka. Ale chyba najpierw musiałabym do niej zadzwonić, bo nie chciałabym robić niepotrzebnego szumu. Teraz znów nic mnie nie boli. Wszystko minęło. Ale ja już się martwię, że wczoraj to było coś złego... Nie wiem, może panikuję, ale tak bardzo się boję, jak bardzo boli... A z drugiej strony nie chcę biegać na wizyty co 2 dni, skoro lekarka twierdzi, że nic złego się nie dzieje... I bądź tu człowieku mądry...
|
|
#2268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam z ebolalo Cie wczoraj i z enie miewasz takich boli zbyt czesto. Mnie tez czasem boli bardziej. Wiadomo na poczatku bole są. Tez nie chce byc przewrazliwona i biegac co 2 dni. Gin moj powiedzial ze co ma byc to bedzie, jesli ma sie cos stac to nawet podwojna dawka lekow ktore biore teraz na podtrzymanie nic nie da.Ale jestem dobrej mysli. Zobaczysz bedzie wszystko ok
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My możemy leżeć, brać leki, a reszta i tak nie zależy od nas. Ja też wierzę, że wszystko jest ok i zawsze powtarzam mojemu Maluszkowi, że jest bardzo silnyAle teraz będę musiała koniecznie pójść na usg, bo się zamartwię na śmierć...
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogole to ale mialam sylwestra... na 20 szlismy do znajomych a mnie doslownie o 19.30 wzielo na zyganie i jak puscilam pawia to nie moglam sie opanowac...zygalam i zygalam... okropienstwo... w sumie to pierwszy raz mi sie zdazylo ale masakra... potem poszlismy do znajomych ale ja caly wieczor sie zle czulam i balam sie cokolwiek jesc zeby nie bylo powtorki z rozrywki... a dzis od rana znowu mnie mdli... ciekawe jak ja jutro pojde do pracy... |
|
|
|
|
#2271 | ||||
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() Wszystkiego wszystkiego naj naj w Nowym Roku Spokojnych pięknych ciąż i szybkiego porodu oraz niezmąconego szczęścia ze spotkania ze swoim maleństwem ![]() Witam nowe mamusie Sylwester bardzo miło spędziliśmy z przyjaciółmi. Wytrzymałam do 3 i jak juz zaczęłam przysypiać na fotelu to się goście zorientowali że już czas do domu ![]() Mała pobalowała z Nami do 11 ( normalnie idzie spać 7:30-8)Cytat:
Cytat:
2 lata temu juz byłam po rozmowie szef sam zaproponował mi awans i podwyżke wszystko super . Tydzien póżniej dowiedziałam się ze jestem w ciąży a 2 tyg póżniej że mam krwiaki i L4 do konca ciąży. P powrocie z macierzynskiego było to odkładane i we wrzesniu mi obiecali ze po Nowym Roku w koncu dostane ten awans.I teraz nie wiem co robić. niedługo zacznie byc widać bo to 11 tc. a te formalności u nas dośc długo trwają. Cytat:
![]() Skoro teraz jest ok to narazie by poczekała ale jak się powtórzy to już chyba będziesz musiała jechac na IP. Poproś o zbadanie i usg bo sie denerwujesz. Chyba nie mogą cie na siłe tam zatrzymać. Cytat:
|
||||
|
|
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
Witam mamusie w Nowy Rok. Jak tam udał się Wam Sylwester? Ja na balu wytrzymalam do 3:00 i jestem z siebie bardzo dumna. Moją pierwszą bezalkoholową impreze zaliczam do uadanych
|
|
|
|
#2273 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was w pierwszym dniu Nowego Roku
![]() U nas sylwester bardzo fajny w gronie znajomych, z dzieciakami Wesoło było bardzo![]() Dorotka nas bardzo zaskoczyła-poszła spać normalnie przed 21 i spała... do 11 dziś rano Także mogliśmy się zrelaksować Jeszcze raz wszystkiego dobrego na ten roczek, szczęśliwych ciąż i pięknych zdrowych Dzieciaczków |
|
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do bakterii w moczu-ja nie miałam w moczu ale 7tc miałam liczne bakterie w pochwie i brałam antybiotyk
|
|
|
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas sylwek bardzo udany Super zabawa była, a znajomi dopiero przed chwilą pojechali. A ja zadziwiłam samą siebie, bo myślałam, że po północy zaraz spać padnę a wytrzymałam dłużej niż inni haha. No ale mi na szczęście już dolegliwości I trymestru ustąpiły, w sumie wg OM weszłam już w II ![]() Tyle tylko, że dość wcześnie się obudziłam i nie wyspałam, więc zaraz chyba sobie drzemkę utnę...
|
#2276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2277 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym roku
![]() Nadrobię was wkrótce, tyle napisałyście... |
|
|
|
#2278 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale na 3D idę koło 20 t.c. dopiero-bo mój gin tak zaleca.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super że impreza udana
|
|
#2279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się czuję lepiej. Krzyż i brzuch nie boli. Ale boli mnie żołądek i przez to tak mi niezaciekawie Mama właśnie gotuje mi kleik![]() Jutro podzwonię po lekarzach. Może uda mi się wcisnąć gdzieś na usg. A jak nie, to będę dzwonić do mojej gin. Bez względu na to jak będę się czuła, powiem, że boli i już. Muszę sprawdzić czy z dzidzią wszystko ok
|
|
#2280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam Was w Nowym Roku u mnie było spokojnie byliśmy u teściów była też bratowa,wytrzymałam do 1.00 a teraz zmykam do łóżka bo mam strasznego lenia
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.

Myślę jednak,że wybaczą mi jak nie dotrzymam im towarzystwa do rana
W końcu najważniejsza teraz jestem 

Tż też będzie gdzieś tak... w sumie dobrze, bo mam jeszcze trochę czasu dla siebie, ale gdybym wiedziała że tak będzie to inaczej bym sobie te przygotowania rozplanowała

Mam genetyczne 11 stycznia, ale chyba nie wytrzymam nerwowo jeszcze półtorej tygodnia bez sprawdzenia czy z dzidzią wszystko ok...