Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 09:27   #2131
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Ja stara nudziara poszłam spać.
Obudziłam się o 23,55 i nawet ni wstawałam.
Dopiero TŻ jak przyszedł to poszliśmy do okna na petardy popatrzeć.

Wiecie, ja o niczym innym nie myślałam tylko o tych biednych zwierzątkach, zwłaszcza psach...
U rodziców jest pies i na noc go w budynku gospodarczym zamykają

wodaqua pięknie napisałaś życzenia Podpinam się pod nie
Bardzo się cieszę, że trafiłam na ten wątek i przyjęłyście mnie do siebie.
Jeszcze się tak do końca nie przebiłam ale w tym roku popracuję nad tym
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 09:36   #2132
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Witajcie w Nowym Roku!!!!
Editka trzymaj sie kochana - bedzie dobrze
agni imponujaca lista i trzymam kciuki za powodzenie
Widze ze impreza byla calkiem calkiem. U nas znajomi wpadli o 19, kolezanki maz po wrazeniach z upojenia alkoholem z dnia poprzedniego byl lekko nie do zycia, moj TZ mu dorownywal i co - final taki ze 0,7 pili od 19 do 2 w nocyJa wypilam cala butle Carlo Rossiw menu bylo: 3 bit, zapiekanki, krokiety z barszczykiem, salatka gyros, kanapeczki ze swojsko robionego mieska, talarki serowo cebulowe z Lajkonika, ogoreczki korniszony. Mialy byc jeszcze golabki ale tego co juz bylo nie bylo komu jesc.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

A moja Marysia jak spedzila sylwestra - o 20 kapiel butla i padla na lezaczki, ani nasz halas ani petardy nic jej nie ruszylo. O 2 w nocy TZ dal jej na spiocha butle i wstala o 8.30
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 09:52   #2133
Psotka87
Zakorzenienie

My dotrwaliśmy nawet do północy (tak powiedzmy ), nie spodziewałam się Krzysiula petardy w ogóle nie ruszyły, za to o 2.30 się obudził i z małymi przerwami wył przez godzinę. A potem o 7 standardowa pobudka.

Ja w nowym roku chciałabym mniej czasu spędzać przed kompem, uniezależnić się od słodyczy i schudnąć 10kg (na razie mam -1kg w stosunku do wagi sprzed ciąży). Ale to tak tylko sobie mówię, generalnie postanowień nigdy nie robię, bo i tak nie wychodzi.

Wszystkiego dobrego dziewczyny!

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 09:58   #2134
agadus
Wtajemniczenie

witam
w nocy Nati usnęła ok 2, marudziła, kreciła się i wstała o 6.30, dałam cysia, u z marudzeniem przysnęła godzinkę, tak,że u nas nocka średnia, nie wyspałam się

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 09:58   #2135
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Pokaż wiadomość
My dotrwaliśmy nawet do północy (tak powiedzmy ), nie spodziewałam się Krzysiula petardy w ogóle nie ruszyły, za to o 2.30 się obudził i z małymi przerwami wył przez godzinę. A potem o 7 standardowa pobudka.

Ja w nowym roku chciałabym mniej czasu spędzać przed kompem, uniezależnić się od słodyczy i schudnąć 10kg (na razie mam -1kg w stosunku do wagi sprzed ciąży). Ale to tak tylko sobie mówię, generalnie postanowień nigdy nie robię, bo i tak nie wychodzi.

Wszystkiego dobrego dziewczyny!
dopisuje sie do schudnieciatylko ja bym tak chciala z 15 kg
Stary 2012-01-01, 10:00   #2136
CookieMonsters
Rozeznanie

NADROBIŁAM!
DZIEWUSZKI MOJE KOCHANE, DUŻO SZCZĘŚCIA I WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE I NAJPIĘKNIEJSZE W NOWYM ROKU
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 10:13   #2137
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
nie wyspałam się

agadus bo trzeba było spać a nie imprezować
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 10:45   #2138
agadus
Wtajemniczenie

aj tam LiLi raz w roku można się poświęcić, , popołudniu się zdrzemną, na razie jest ok, ale później pewnie będę odczuwała zmęczenie

Stary 2012-01-01, 10:48   #2139
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Ja tez dolaczam do niewsypanycha teraz ide ubrac Kluske i ide z nia na dwor niech sie dziecko dotleni
Stary 2012-01-01, 10:51   #2140
ellika
Rozeznanie

Witam w Nowym Roku

Wczoraj mała nie chciała zasnąć - poszła spać dopiero o 23ej, a my po północy

Fajną imprezkę miałyście wczoraj

Ach co to był za rok ... dużo zmian ... nasz skarb się pojawił na świecie...
Ciekawe co nas czeka w tym roku. Tż jutro zaczyna nową pracę, ja do swojej wracam w marcu, wzięłam dwa m-ce wychowawczego. Nie mogę doczekać się wakacji, jak pojedziemy nad morze, w góry i pokarzemy Karolci piękno przyrody...na samą myśl o wakacjach we trójkę mam łzy w oczach

Żałuję, że tak późno do Was dołączyłam, ale cieszę się, że się w końcu ośmieliłam. Jesteście cudowne - kocham Was Bardzo bym chciała w tym roku nadal dzielić się z Wami moim życiem i móc uczestniczyć w Waszym.

Ale jestem w nostalgicznym nastroju, jeszcze właśnie Tż włączył chill ou'cik....

Edytowane przez ellika
Czas edycji: 2012-01-01 o 10:53
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 10:59   #2141
aania_20
Zakorzenienie

witajcie mamusie

Szczęśliwego Nowego Roku!

Ale mnie imprezka ominęła

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziubek eee nie, musiał mnie przeprosić Siedzi tu ze mną i pijemy fresco białe i zagryzamy laysami.
Jego słowa:" oo będzie drugi bobas, mikstura już jest"

Cytat:
będę później idę pić tą kawkę Iustyny( a tak na serio musze na chwilkę małża puścić )
to cały czas go trzymasz?
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, traumę przeżyłam! Nie miałam prze 3 godziny internetu i już się bałam, ze mnie impreza z Wami ominie Ale już jest, tak więc się melduję

A teraz lecę czytać, jak tu sobie radziłyście
nooo...brak wizazu potrafi nieźle zestresować
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Uważaj, bo jeszcze on Cię popchnie .

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a ja dziś nie pijąca ... dałam mężusiowi fory, niech sobie drinknie . Ja jakoś nie mogę się przełamać, wolę,żeby jedno z nas zawsze w razie czegoś mogło wsiąść do auta i jechać
bardzo mi się podoba Twoje odpowiedzialne podejście

A u nas fajnie, przyjechała chrzestna Adasia z mężem, potem jeszcze znajomi przyszli i tak sobie siedzieliśmy. Adasia petardy nie obudziły, ale za to..położyłam się przed 2.00, on się o 3 zbudził wyspany i zadowolony, i dopiero po 5.00 stwierdził że jeszcze się prześpi ..
dwie kawy już wypiłam teraz TŻowi wyjaśniłam że świeże powietrze cudownie na kaca działa i wywaliłam na spacer z małym a ja może się zdrzemnę

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 11:14   #2142
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Jakie macie palny, marzenia na 2012 roczek?
Ja mam jedno: odnalezc swoje miejsce na ziemi. Moze brzmi smiesznie, ale tego wlasnie pragne.

Cytat:
Czy tylko ja mam takie dziwadełko, co się w ogóle nie rozbudziło? My go obudziliśmy na życzenia i mleczko a potem zasnął w pół minuty Imprezowicz z niego żaden
Nie tylko Ty . Na Malwince petardy w ogole nie zrobily wrazenia. Spala jak susel .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 11:20   #2143
brumek
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Nie powiem żebym się wyspała, ale w końcu nie od tego jest Sylwster i Nowy Rok.
My dopiero się z łóżka zwlekamy. Tzn. ja już wykąpana i umalowana, ale wzięłam jeszcze lapka i wskoczyłam pod kołdrę na parę minut, a mąż siedzi w wannie i tam dosypia Tymek jadł o 10, a teraz chyba też dosypia, bo coś ucichł.
Nie wiem jeszcze co dziś będziemy robić, bo ja mam ochotę pojechać do tej rodziny, gdzie byliśmy na Święta (to taki mój drugi dom, przynajmniej emocjonalnie), a mąż nie chce

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Żałuję, że tak późno do Was dołączyłam, ale cieszę się, że się w końcu ośmieliłam. Jesteście cudowne - kocham Was Bardzo bym chciała w tym roku nadal dzielić się z Wami moim życiem i móc uczestniczyć w Waszym.

Cytat:
Napisane przez aania_

A u nas fajnie, przyjechała chrzestna Adasia z mężem, potem jeszcze znajomi przyszli i tak sobie siedzieliśmy. Adasia petardy nie obudziły, ale za to..położyłam się przed 2.00, on się o 3 zbudził wyspany i zadowolony, i dopiero po 5.00 stwierdził że jeszcze się prześpi ..
dwie kawy już wypiłam teraz TŻowi wyjaśniłam że świeże powietrze cudownie na kaca działa i wywaliłam na spacer z małym a ja może się zdrzemnę
Spryciula Nie ma to jak dobrze coś uargumentować
Stary 2012-01-01, 11:21   #2144
wodaqua
Zadomowienie

Heloł!
Aleee pospałaaaammm T. zabrał Zosię i miałam całe wyro dla siebie. Teraz czas zrzucić pidżamke, coby cały rok tak nie wyglądać
Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ja zrobiłam listę 15 podpunktów:
- zrzucic 3 kg
- przeczytac 30 książek
- obnizyc rachunek telefoniczny
- wyjśc za mąż
- podejśc do egzaminu na Advanced
- nie narzekac
- przestac wmawiac sobie, że kazdy ból który czuję to rak, bo do cholery zdrowa jestem,
- ograniczyc słodycze
- więcej cierpliwosci z Emilem
- byc milszą dla T.
- zadbac o paznokcie
- nauczyc się gotowac 5 wybitnych dań
- znaleźc pracę
-spędzac mniej czasu przed komputerem.
Fajna lista, pogrubione to tez moje cele, ale kg pewnie więcej bedę miała do zrzucenia (boje się wejśc na wage), książek mniej przeczytam, muszę założyc jakąś racjonalna liczbę. Tylko ten Twój ostatni punkt mi się nie podoba - mam nadzieję, że to nie naszym kosztem bedzie!!!
Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
wodaqua pięknie napisałaś życzenia Podpinam się pod nie
Bardzo się cieszę, że trafiłam na ten wątek i przyjęłyście mnie do siebie.
Jeszcze się tak do końca nie przebiłam ale w tym roku popracuję nad tym
Prawdę napisałam, a Ty już się na dobre do nas wbiłaś
Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witajcie w Nowym Roku!!!!
Editka trzymaj sie kochana - bedzie dobrze
agni imponujaca lista i trzymam kciuki za powodzenie
Widze ze impreza byla calkiem calkiem. U nas znajomi wpadli o 19, kolezanki maz po wrazeniach z upojenia alkoholem z dnia poprzedniego byl lekko nie do zycia, moj TZ mu dorownywal i co - final taki ze 0,7 pili od 19 do 2 w nocyJa wypilam cala butle Carlo Rossiw menu bylo: 3 bit, zapiekanki, krokiety z barszczykiem, salatka gyros, kanapeczki ze swojsko robionego mieska, talarki serowo cebulowe z Lajkonika, ogoreczki korniszony. Mialy byc jeszcze golabki ale tego co juz bylo nie bylo komu jesc.

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

A moja Marysia jak spedzila sylwestra - o 20 kapiel butla i padla na lezaczki, ani nasz halas ani petardy nic jej nie ruszylo. O 2 w nocy TZ dal jej na spiocha butle i wstala o 8.30
Też bym wypiła, to różowe
Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Ach co to był za rok ... dużo zmian ... nasz skarb się pojawił na świecie...
Ciekawe co nas czeka w tym roku. Tż jutro zaczyna nową pracę, ja do swojej wracam w marcu, wzięłam dwa m-ce wychowawczego. Nie mogę doczekać się wakacji, jak pojedziemy nad morze, w góry i pokarzemy Karolci piękno przyrody...na samą myśl o wakacjach we trójkę mam łzy w oczach

Ja też juz Zosi chciałabym pokazać cały świat, szkoda że na razie tak mało rozumie Ale wszystko przed nami.
Ja dołączyłam w marcu do dziewczyn i też żałują, że tak późno Fajnie, że jetseś tak w ogóle
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ale mnie imprezka ominęła
Aniu, za rok jest też szansa
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Ja mam jedno: odnalezc swoje miejsce na ziemi. Moze brzmi smiesznie, ale tego wlasnie pragne.
To baaardzo ważne marzenie! Oby się spełniło
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 11:23   #2145
madzia1k1
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny w ten piękny słoneczny dzień!!!

Dominik po 2 się przekręcał ale nie otwierał oczu, ale ja za to go wybudziłam, nakarmiłam i poszłam spać ale potem przebudzał się o 4,5 a o 7 już na dobre "wstał". Więc tez wcale taka wyspana nie jestem, ale jak na razie nie odczuwał zmęczenia o dziwo. Imprezka u nas się wczoraj udała, było swojsko i sympatycznie
Dziadki biorą Dominika o 13 na spacer to się prześpię

Tak tak taka refleksja w Nowy Rok co zdarzyło się w ubiegłym i co nas czeka w nowym roku zawsze się u każdego pojawia. Ten rok był przecudny, bo urodził nam się nasz skarb.. A co przyniesie nam ten rok to zobaczymy, najwięcej obaw mam jeżeli chodzi o pracę. Do lipca zamierzam być na wychowawczym a co potem to zobaczymy. Boję się, że firma padnie i nie będę miała do czego wracać...Nie wiem czy babcia dostanie świadczenia emerytalne, więc druga połowa roku jest w tej chwili wielką zagadką.

A co do postanowień to nie będę oryginalna:
Schudnąć co najmniej 6kg i ograniczyć słodycze

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:02   #2146
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Witajcie Kochane mamusie w nowym roku

się stęskniłam od wczoraj

Cytat:
Napisane przez Psotka87 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich Mogę się przyłączyć?

I od razu życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku - oby radość macierzyństwa przesłaniała nam trud i zmęczenie
witamy

Brumeczku Jaś został u moich rodziców

prasowanie pościelinie pamietam żebym spała w nieprasowanej-chyba że na studiach
ale też nie lubie tego robić
wiec wioze do magla

Cytat:
Tymcio dalej zakatarzony, ja też.

Dzięki kochana, ale jestem stąd, z Ziemi Niestety gotowanie, pranie, prasowanie (), sprzątanie i inne codzienne paskudztwa wykonuję jak każda kobieta. Z tym że nawet to lubię, więc nie narzekam. Poza tym są to dla mnie takie oczywistości, że jakoś nie przychodzi mi do głowy, żeby o nich pisać
Do Tymcia mam mega cierpliwość, bo go mega kocham, a poza tym on jest mega idealny
A zorganizowana jestem, owszem. Może to nieskromnie brzmi, ale akurat tę cechę mam dobrze rozwiniętą No i pewnie najważniejsze: jestem strasznie szybka we wszystkim co robię (co czasem jest dobre, bo ułatwia życie, ale jest uciążliwe dla innych ). W mojej rodzinie, dalszej i bliższej, uchodzę za jakiś dziw natury, bo wszystko robię 5 razy szybciej niż normalny człowiek, a do tego 10 rzeczy na raz Ale ja uwielbiam takie tempo
a dla mnie i tak jesteś cudowną kosmitką

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość

My w domku po kołderką, ja mam 38 st gorączki i mega katar, Lila wlasnie zasnęła, idziemy szybko pod prysznic, na kolacje zrobimy serowe fondue i taki oto nasz sylwester
Buziaki
Zdrówka

Cytat:
Kochana, adminem jest mój mąż I zadziałał skutecznie
Okazało się że byłą awaria prądu w bloku, gdzie jest zestawiona radiolinia do nas i stąd brak netu. Ale prąd na szczęście włączyli, mąż coś poklikał i jesteśmy uratowani
hihi to tak jak u nas
a słowo radiolinia też dobrze znane

ufff nadrobiłam i widze że szampańsko było
ttroche mi smutno że nie bawiłam sie z wami

ale musze przyznać że mimo iż, cięzko mi było zostawic Jasia i wskoczyć w tryb imprezowy-świetnie sie bawiliśmy.
Poszaleliśmy na parkiecie, pośmialiśmy się ze znajomymi i wydudniłam picollo.

z imprezy wyszlismy po 2.00
pojechaliżmy po Jasia
a on tak słodko spał, mama mówi żebym go zostawiła
wiec zostawiłam ... i nas też zostawiłam u rodziców

nie umiałabym spedzic bez niego nocy

no i Najważniejsze Kochane:

życzę wam cudownych i niezapomnianych chwil w Nowym Roku
i zdrowia dla naszych cudnych maluszków

i dziękuję że jesteście

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-01-01 o 12:31
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:14   #2147
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja się melduję w Nowym roku
w tym miesiącu czeka mnie rezonans magnetyczny i szpital więc będę prosić o kciuki 19.01 i od 26.01 jak będę w szpitalu.Operacja chyba 27.01.
widzę że imprezka się udała.Ja uciekłam na Pretty .... i Taxi filmy wiele razy powtarzane ale można je po 20 razy oglądać

Marzenko Gratuluję drugiego ząbka
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:31   #2148
SweetAngel1984
Zadomowienie

Wszystkiego Najlepszego W Nowym Roku.... od Igusia i jego mamusi

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Impreza sympatyczna moj Igorek szalal przy Sylwestrowej Nocy na Polsacie do 22 najbardziej przy Malenczuku i BigCycu
wcale nie chcial spac ale jak go ululalam tak nawet fajerwerki go nie obudzily

Wrzuce fotki dzis lub jutro

usnelismy o 2 rano a o 6 synus zrobil mi pobudke......

jestesmy jesze u rodzicow ale niedlugo spadamy do domu.....

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

widze ze wiekszosc brygady odsypia impreze hehe no dalyscie czadu dziewczyny .......

ja wypilam kieliszek wodki i dwa drinki i leb mi peka a kiedys i 0,5 cala potrafilam wydudnic i nic nie bylo
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:35   #2149
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
w tym miesiącu czeka mnie rezonans magnetyczny i szpital więc będę prosić o kciuki 19.01 i od 26.01 jak będę w szpitalu.Operacja chyba 27.01.
widzę że imprezka się udała.Ja uciekłam na Pretty .... i Taxi filmy wiele razy powtarzane ale można je po 20 razy oglądać

trzymam kciuki zeby sie wszystko udalo
Ja ubralam mala po obiadku (marchewka dzis na "tapecie") i wyszlam na dwor, przejechalam 300 metrow po czym usnela, zawrocilam i pozostawilam na dworzu w wozku pod okiem TZ ktory wzial sie za skladanie auta (bo upral srodek a wczoraj odebral auto od lakiernika), a musi dzis to zrobic bo jutro jedziemy do Bydgoszczy po auto
Ja za to przelecialam odkurzaczem dom i wstawilam Marysi pranie -bo duzo pod choinka ubranek dostala no i to co zdarzyla ubrudzic przez te pare dni od swiat.
A poprzednie pranie nadal lezy i domaga sie prasowania (brumku - ale dzis nie mam weny stania nad deska z zelazkiem w reku. O 15 jedziemy na obiadek do mojej mamuski i jak wroce ogarne inwentaryzacje
Stary 2012-01-01, 13:05   #2150
zanka205
Zakorzenienie

ale mnie głowa boli... jestem niewyspana, wymęczona
ale oficjalnie witam się w Nowym Roku

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:19   #2151
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Witam w Nowym Roku życzę wszystkim mamusiom uśmiechu na co dzień, radości z maleństwa, cierpliwości i spełnienia marzeń w tym roku

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:36   #2152
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

A ja się wyspałam. Poszłam spać o 1,rano jak Agata się obudziła to mąż ją wziął, nakarmił a ja spałam w najlepsze.

A i moją Agate też nie wzruszają huki

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:41   #2153
iustyna1
Wtajemniczenie

Dobry!
Dla ścisłości - Zuziaka wczoraj nie obudziły petardy, bo tu na wsi niewiele strzelali. Ona się po prostu wyspana obudziła i siedziała z nami do 2.00 ...
Potem się obudził Kuba, przyszedł do mnie i do 3.00 się kręcił, nie mógł zasnąć.
Ale nie jest źle, dospałam .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:47   #2154
alex2903
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Ten rok był przecudny, bo urodził nam się nasz skarb.. A co przyniesie nam ten rok to zobaczymy, najwięcej obaw mam jeżeli chodzi o pracę. Do lipca zamierzam być na wychowawczym a co potem to zobaczymy. Boję się, że firma padnie i nie będę miała do czego wracać...Nie wiem czy babcia dostanie świadczenia emerytalne, więc druga połowa roku jest w tej chwili wielką zagadką.

na pewno wszystko sie jakos ulozy chociaz ja tez mam obawy co przyniesie ten rok

A co do postanowień to nie będę oryginalna:
Schudnąć co najmniej 6kg i ograniczyć słodycze
SweetAngel1984 to mieliscie ubaw z synka, jak szalec to szalec
telik nie ma to jak u mamy czy nie
Lili 83 dobrze,ze Tż ciebie wyciagnal bo bys przespala Nowy rok

my za jakis czas wybieramy sie na spacer jak Sara wstanie, szkoda nie wykorzystac fajnej pogody
alex2903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:49   #2155
Vaniliova11
Zadomowienie

Wszystkiego co naj w tym Nowym Roku
A przede wszystkim zrówka dla Was i maluszków , Krystek już kaszle

Krystianka też nie obudziły petardy
Tuż przed północą Tż gadał przez telefon z kolegą i odkręcał ten drucik przy szampanie no i za bardzo poluzował i korek wystrzelił o 23. 40 a po północy zaprosił sąsiada na drinka a ja tu w dresiku z sianem na głowie i zero makijażu
no i nie mogłam już wrócić na imprezke
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 14:36   #2156
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a dla mnie i tak jesteś cudowną kosmitką

Cytat:
ale musze przyznać że mimo iż, cięzko mi było zostawic Jasia i wskoczyć w tryb imprezowy-świetnie sie bawiliśmy.
Poszaleliśmy na parkiecie, pośmialiśmy się ze znajomymi i wydudniłam picollo.
z imprezy wyszlismy po 2.00
pojechaliżmy po Jasia
a on tak słodko spał, mama mówi żebym go zostawiła
wiec zostawiłam ... i nas też zostawiłam u rodziców
nie umiałabym spedzic bez niego nocy
Fajnie że miło spędziliście czas Ale wszędzie dobrze, ale z Jasiem najlepiej, co?

Cytat:
i dziękuję że jesteście
I nawzajem Teliczku mój

Cytat:
Będzie dobrze!!! Musi być. A my będziemy ściskać za Cibie kciuki

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
A poprzednie pranie nadal lezy i domaga sie prasowania (brumku - ale dzis nie mam weny stania nad deska z zelazkiem w reku

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ale mnie głowa boli... jestem niewyspana, wymęczona
ale oficjalnie witam się w Nowym Roku
Ja też dziś się czuję, jakbym nie wiem jak zabalowało - śpiąca i z bolącą głową A nie jak ktoś, kto poszedł spać tuż po 2.00 i spędził wieczór przy delicjach i herbatce

P.S. nie mogę się napatrzeć na Twojego siadającego Filipa Jest uroczy

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dobry!
Dla ścisłości - Zuziaka wczoraj nie obudziły petardy, bo tu na wsi niewiele strzelali. Ona się po prostu wyspana obudziła i siedziała z nami do 2.00 ...
Potem się obudził Kuba, przyszedł do mnie i do 3.00 się kręcił, nie mógł zasnąć.
Imprezowicze Ci rosną

A my już po długim, mroźnym spacerku. Teraz pijemy (w zasadzie to tylko ja piję) kawkę i się rozgrzewam, a noworoczny Tymcio szaleje na macie
Dziś zaliczył 3 obroty z brzuszka na plecy Ale one cały czas takie częściowo przypadkowe są. I wychodzą tylko gdy jest podparty na ramionkach.
Stary 2012-01-01, 14:37   #2157
Kolina
Zadomowienie

Dzień dobry
tak powoli podczytuję

Dawid zasnął tuż po północy, kwadrans drzemki po czym obudzil się z wielkim uśmiechem
poszłam z nim do sypialni i tam oboje zasnęlismy

obudziłam sie ok 7 rano
bolała mnie noga... mam tak okresowo, promieniuje mi do kości, raz jest to prawa raz lewa strona, nie wiem czy nie ma to zwiazku z owulacją, zażyłam apap i położyłam się jeszcze na 2 godziny

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Szczęśliwego Nowego Roku!!!

Ja stara nudziara poszłam spać.
Obudziłam się o 23,55 i nawet ni wstawałam.
Dopiero TŻ jak przyszedł to poszliśmy do okna na petardy popatrzeć.

Wiecie, ja o niczym innym nie myślałam tylko o tych biednych zwierzątkach, zwłaszcza psach...
U rodziców jest pies i na noc go w budynku gospodarczym zamykają
...
też mnie to martwi co roku
ludzie nie mają wyobraźni
rano obserwowałam sarenki które przyszły zjeść to co im wysypałam po południu - bo właśnie po południu nie przyszły już, a zawsze przychodzily, najwyraźniej petardy juz wtedy je odstraszyły
rano przyszedł też bezdomny kotek którego dokarmiam, ciekawe gdzie on spędził noc

Cytat:

będziemy trzymać nasze magiczne kciuki

Sweet czekam na fotki
Stary 2012-01-01, 14:52   #2158
agadus
Wtajemniczenie

Kolina a przychodzą Ci tam jakies lisy czy kuny??

Stary 2012-01-01, 15:06   #2159
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Kolina a przychodzą Ci tam jakies lisy czy kuny??
lisów nie widziałam, chociaż ponoć są
tych akurat nie lubię, bo są zagrożeniem dla.... kotów, które uwielbiam

kuny są, kilka dni temu pisałam o jednej która próbuje zamieszkać na naszym strychu
ale chyba tylko na próbach się skończyło bo już jej nie słyszę
Stary 2012-01-01, 15:13   #2160
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
lisów nie widziałam, chociaż ponoć są
tych akurat nie lubię, bo są zagrożeniem dla.... kotów, które uwielbiam

kuny są, kilka dni temu pisałam o jednej która próbuje zamieszkać na naszym strychu
ale chyba tylko na próbach się skończyło bo już jej nie słyszę
no kurcze, bo jak się kuna zadomowi, to później podobno trudno ja wygonić

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości