Oleje i olejki do włosów - część IV - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 13:35   #1681
Shazney
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV

Czarna Orchidea, piękne masz włosy . Bardzo mnie zainteresował ten olejek Khadi - chyba się w niego zaopatrzę.

A czy miałyście może szampony z Khadi? Niewiele informacji jest na ich temat w necie.

I mam jeszcze pytanie odnośnie keratyny hydrolizowanej, bo czytałam tutaj, że też ją stosujecie. Jak najlepiej jej używać, żeby przyniosła jak najlepsze efekty? Wiem, że lepiej nie przesadzać z ilością, że wystarczą 3-5 kropelek na porcję. Tylko nie wiem czy lepiej dodać ją do szamponu czy może odżywki... Zrobiłabym jakąś mgiełkę, ale nie mam żadnych składników.

Never underestimate the power of good morning texts, apologies,
and random compliments.
Shazney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:41   #1682
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Ja miałam na noc olej Khadi nałożony na spryskane Jantarem włosy, ale musiałam wysuszyć je suszarką, bo za późno się zdecydowałam, że idę na Mszę. W związku z tym, chyba nałożę coś na samą długość i zrobię koczka
(siostra <9lat> codziennie rano mnie pyta, czemu mam takie dziwne włosy, mama mówi, że kiedyś mi od tego wszystkiego wypadną włosy.. I żyj człowieku w takim domu.. :mlotek: . ale kiedy czasami się zdaży, że ktoś pochwali moje włosy, że miękkie i że błyszczące, to mama pierwsza tłumaczy, że nakładam oleje na nie.. )

Chyba chcę Amlę khadi

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Shazney> miałam <mam jeszcze końcówkę> szamponu Khadi amla&bhringraj. Szczerze mówiąc jest dobry, ale nie robi AŻ takiego szału, jaki powinien za tę cenę robić :P Ja już do niego nie wrócę I elektryzowały mi się po nim włosy.
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:43   #1683
Prinz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Niedawno nałożyłam pierwszy raz olej lniany na włoski i skalp, jestem ciekawa efektów Zmyję dopiero po 21

Ogólnie szkoda tylko, że ma taką krótką datę ważności, bo jest strasznie wydajny. Zawsze nakładałam jedną łyżkę oleju, a lnianego wystarczyła niecała
Myślicie, że można go dodać do balsamu do ciała, bo wiem, że solo może wysuszać skórę
Na same włosy, to nie wiem kiedy ja go zużyję, bo mam też inne oleje, a szkoda mi go, więc chciałabym go jeszcze jakoś wykorzystać
Picie go odpada

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Jantar, Joanna Rzepa-kuracja wzmacnijąca, olejki eteryczne, nafta, żel aloesowy, panthenol, woda brzozowa i pokrzywowa, produkty Fitomed, szampony Barwa, suplementy i wiele, wiele innych
Czy odżywkę Jantar da się kupić w stacjonarnej aptece DOZ? Chciałem kupić przez internet i odebrać w aptece, ale trzeba zrobić zamówienie za min 20 zł. Już poświęciłbym się i kupił dwie te odżywki, ale kwota wyniesie 19,98
Prinz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:44   #1684
weegirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Przestudiowalam blogi Czarnej Orchideii i weegirl i bosssz...ja chem takie piękne wlosy juz w tym roku, w sierpniu najpożniej
Dziewczyny, gratuluje i zazdroszczę, niezawistnie calkiem
I idę do Helfy po olejek na porost i coś jeszcze przy okazji
Dziękuję Ale nie ma nawet co porównywać moich włosów do włosów Orchidei Ale mam nadzieję, że jak się pozbędę rozjaśnianych z brązu włosów, to moje też będą nienajgorsze Ale zawsze to jakiś cel do zrealizowania

Cytat:
Napisane przez Czarna Orchidea Pokaż wiadomość
heh dziekuje chyba jutro robie akutalizajce, wiec zapraszam chociaz nie wiem jak to z wlosami bedzie, bo mi grozono pobiciem i w sumie najbardziej sie boje ze mi wlosy obetną (plytkie wieeeem, ale zapuszczam je juz 3 lata i dodaja mi sporo uroku, a jak mnie poturbuja to przezyje jakos)
Jeju, ale czemu?! Ludzie to są po prostu... Mam nadzieję, że to jednak nic poważnego. Ja rozumiem Twoje obawy odnośnie włosów. Zauważyłam, że na lhc jest dużo dziewczyn, które się boją, że ktoś psychiczny się do ich włosów dobierze z nożyczkami, więc je upinają, żeby nie kusiły

Cytat:
Napisane przez narvia Pokaż wiadomość
Na rzęsy rycynowy działa baardzo fajnie i do tego przyciemnia (przynajmniej u mnie). Na twarz daje się go o odpowiedniej proporcji, jest najlepszy do skóry suchej (poczytaj o Olejowym Oczyszczaniu Twarzy, OCM, powinnaś znaleźć proporcje dla swojej cery
Cytat:
Napisane przez mandarynki Pokaż wiadomość
I jeszcze o olej rycynowy -- kiedys uzywalam do rzes i efekt byl oszalamiajacy. Czy Waszym zdaniem warto stosowac na wlosy sam, czy nalezy czegos dodac? I czy dobrze mi sie wydaje, ze bedzie tez dobry do skory? ... a stosowalyscie te zielonkawa Alme na skore?
Masz pewnie Amlę na parafinie- raczej nie stosowałabym jej do skóry, chociaż znam osobę, która ją stosowała jako oliwkę i była bardzo zadowolona Co do oleju rycynowego- warto pamiętać, że jest to jednak olej przeznaczony głównie do skóry tłustej i może wysuszać nałożony solo.

Cytat:
Napisane przez moniczka795 Pokaż wiadomość
Jest wg Was coś godnego polecenia, włosowego na dozie? Olej z migdałów, coś jeszcze?
Żel aloesowy i z pantenolem Gorvity
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:56   #1685
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
Czy odżywkę Jantar da się kupić w stacjonarnej aptece DOZ? Chciałem kupić przez internet i odebrać w aptece, ale trzeba zrobić zamówienie za min 20 zł. Już poświęciłbym się i kupił dwie te odżywki, ale kwota wyniesie 19,98
Ja kilka razy pytałam bezpośrednio w aptece, ale nigdy nie było. Wiem, że w niektórych sklepach zielarskich można kupić
A jeżeli jesteś skłonny kupić dwa Jantary, to może weź jeszcze coś bardzo taniutkiego do tego, może to śmiesznie zabrzmi, ale nawet możesz wziąć pojemnik do moczu za 50 gr. i będziesz miał na zmówienie
Ja u nich zawsze kupuję mój krem, który kosztuje 19,99 zł i zawsze dobieram albo wodę brzozową, albo szampon Barwy za 3 zł z groszami, czsami jakiś olejek eteryczny, albo naftę
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy

Edytowane przez izus_86
Czas edycji: 2012-01-01 o 14:15
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:58   #1686
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
Shazney> miałam <mam jeszcze końcówkę> szamponu Khadi amla&bhringraj. Szczerze mówiąc jest dobry, ale nie robi AŻ takiego szału, jaki powinien za tę cenę robić :P Ja już do niego nie wrócę I elektryzowały mi się po nim włosy.
Łee, to sobie go odpuszczę. Jakbym miała więcej $, to może bym zaryzykowała . Dzięki!

and random compliments.
Stary 2012-01-01, 13:59   #1687
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

ALbo dołóż sobie olejek eteryczny rozmarynowy i dodawaj do JAntaru w małych ilościach
witamy chłopaka w naszych kręgach
Stary 2012-01-01, 14:06   #1688
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Sarenka_ Pokaż wiadomość
siostry, zgrzeszyłam. Wyprostowalam włosy, zdradziłam swoje ideały :P
aaa będa baty! ja juz nie pamietm kiedy prostowalam, ale mam o tyle dobrze,ze sa juz tak dlugie i ciezkie ze sie nie wywijają, jedynie na dole koncówki dziwacznie.

Cytat:
To Jantar wycofują na stałe? ;>
no nie no! jak skladalam zamowienie w czwartek to go nie bylo, a teraz juz znowu jest a mi sie konczy.
Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
Czarna Orchidea, piękne masz włosy . Bardzo mnie zainteresował ten olejek Khadi - chyba się w niego zaopatrzę.
.
dla mnie najwiekszym problemem byla zaporowa cena jak dla mnie, ale namowilam kolezanki ;d

Cytat:
(siostra <9lat> codziennie rano mnie pyta, czemu mam takie dziwne włosy, mama mówi, że kiedyś mi od tego wszystkiego wypadną włosy.. I żyj człowieku w takim domu.. :mlotek: . ale kiedy czasami się zdaży, że ktoś pochwali moje włosy, że miękkie i że błyszczące, to mama pierwsza tłumaczy, że nakładam oleje na nie.. )
.
u mnie sie przyzwyczaili, jedynie siostra komentarz ' widac, ze myjesz wlosy co 4 dni..." a ja mialam olej

Cytat:
Napisane przez weegirl Pokaż wiadomość
Dziękuję Ale nie ma nawet co porównywać moich włosów do włosów Orchidei Ale mam nadzieję, że jak się pozbędę rozjaśnianych z brązu włosów, to moje też będą nienajgorsze Ale zawsze to jakiś cel do zrealizowania

Jeju, ale czemu?! Ludzie to są po prostu... Mam nadzieję, że to jednak nic poważnego. Ja rozumiem Twoje obawy odnośnie włosów. Zauważyłam, że na lhc jest dużo dziewczyn, które się boją, że ktoś psychiczny się do ich włosów dobierze z nożyczkami, więc je upinają, żeby nie kusiły

Masz pewnie Amlę na parafinie- raczej nie stosowałabym jej do skóry, chociaż znam osobę, która ją stosowała jako oliwkę i była bardzo zadowolona Co do oleju rycynowego- warto pamiętać, że jest to jednak olej przeznaczony głównie do skóry tłustej i może wysuszać nałożony solo.

bo jja mam takie szczescie cale zycie ze ciagle ktos ma do mnie problemy omg a typiara taka cwana ze sama mnie nie pobije lol zebym jej jeszcze cos zrobila. najgorsze jest to ze chodze do szkoly na 2 zmiane i wracam 30minut piechotą o godzinie 19. dorosli ludzie, 19 lat a takie zachowanie.
czytalam ostatnio co nieco na forum lhc ale moj angielski lezy i kwiczy..
nie wiem czy mam Twoj blog w subach

zmylam olej i nalozylam maskę inebraya do wlosow rudych, jak narazie wlosy schną ale nie sa jakos super wygladzone...mam nadzieje, ze jakos przeboleje. grzywka jakas dziwna ehhh. trzeba bylo wax z pilomaxu nalozyc

dziekuje dziewczyny za komplementy dotyczace wlosow
a co do psychicznych obaw, kolezanka ma dlugie wlosy i mowila, ze jak jezdzi autobusem (zawsze nosi rozpuszczone) to ma wrazenie ze jej ktos ciachnie ;D

Edytowane przez Czarna Orchidea
Czas edycji: 2012-01-01 o 14:10
Czarna Orchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 14:22   #1689
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
bo jja mam takie szczescie cale zycie ze ciagle ktos ma do mnie problemy omg a typiara taka cwana ze sama mnie nie pobije lol zebym jej jeszcze cos zrobila. najgorsze jest to ze chodze do szkoly na 2 zmiane i wracam 30minut piechotą o godzinie 19. dorosli ludzie, 19 lat a takie zachowanie.
czytalam ostatnio co nieco na forum lhc ale moj angielski lezy i kwiczy..
nie wiem czy mam Twoj blog w subach
Śliczne włosy, ten błysk i długość

A dziewczynami się nie przejmuj, ja miałam to samo w liceum, gdy przeprowadziłam się pod Poznań, to kilka dziewczyn, z tej miejscowości, które chodziły do mnie do szkoły też mi groziły, ale ja zawsze byłam wygadana i nie bałam się, wystarczyło powiedzieć, że jak jest taka mądra, to niech mnie spróbuję uderzyć i co, nigdy tego nie zrobiła
Chyba były zazdrosne, że pojawiła się nowa dziewczyna w ich miejscowości, a wiadomo jak to jest w małych mieścinach, każdy zwraca uwagę na nową osobę (zwłaszcza chłopacy ).
Także głowa do góry, grunt to nie pokazać strachu
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-01-01, 14:31   #1690
moooniek
Zakorzenienie

Cytat:
ja też swoje wczoraj wyprostowałam.. ale końcówki za niedługo i tak idą na ścięcie
Stary 2012-01-01, 14:59   #1691
vagabondaewa
Raczkowanie

Cytat:
A czy ta Alterra z pomarańczą i brzozą będzie się nadawała na twarz?

I jeszcze jedno, bo wiem, że olej lniany stosowany solo na skórę może wysuszać, a czy stosowany również solo na włosy, nie będzie dawał takich wysuszających efektów po dłuższym okresie?
Może jednak lepiej go z czymś mieszać?
Już sama nie wiem, chyba za dużo czytam w necie i ten natłok informacji robi mi mętlik w głowie
dziewczyny pisały,że po dłuższym stosowaniu i tylko samego olejku lnianego może wysuszyć tyczy się to do skóry jak i włosów,ja mam lniany mam też włosy wysuszone i po użyciu na włosy nie dał mi takiego efektu jak arganowy lub oliwa z oliwek włosy po tych dwóch są bujne, odżywione widać też na gołe oko ,że lniany jest mniej tłusty i szybciej się wchłania niż inne oleje może dlatego na moje włosy nie działa tak korzystnie ale stosuję na nogi po depilacji
Stary 2012-01-01, 15:07   #1692
izus_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vagabondaewa Pokaż wiadomość
dziewczyny pisały,że po dłuższym stosowaniu i tylko samego olejku lnianego może wysuszyć tyczy się to do skóry jak i włosów,ja mam lniany mam też włosy wysuszone i po użyciu na włosy nie dał mi takiego efektu jak arganowy lub oliwa z oliwek włosy po tych dwóch są bujne, odżywione widać też na gołe oko ,że lniany jest mniej tłusty i szybciej się wchłania niż inne oleje może dlatego na moje włosy nie działa tak korzystnie ale stosuję na nogi po depilacji
No to będę go z czymś mieszać, może właśnie z oliwą z oliwek

Pytam się o to, bo po zakupie dowiedziałam się o jego wysuszającym działaniu na skórę, dlatego zaczęły mnie zastanawiać te zachwyty dotyczące stosowania na włosy
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

Moje włosy
Stary 2012-01-01, 15:17   #1693
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez moooniek Pokaż wiadomość
ja też swoje wczoraj wyprostowałam.. ale końcówki za niedługo i tak idą na ścięcie
Mnie kusiło ale w końcu nie dałam się

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:19   #1694
vagabondaewa
Raczkowanie

Cytat:
No to będę go z czymś mieszać, może właśnie z oliwą z oliwek

Pytam się o to, bo po zakupie dowiedziałam się o jego wysuszającym działaniu na skórę, dlatego zaczęły mnie zastanawiać te zachwyty dotyczące stosowania na włosy
mam identycznie jak ty hihi najpierw kupiłam bo tak się naczytałam o códownych efektach olejku lnianego,a potem zgłębiłam temat no i wyszło,że ma właściwości wysuszające,regulujące wydzielanie łojotoku ale podobno w mieszankach jest okprzecież pełno go jako składnik w kosmetykach włąśnie do włosów suchych
Stary 2012-01-01, 15:21   #1695
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kilka razy pytałam bezpośrednio w aptece, ale nigdy nie było. Wiem, że w niektórych sklepach zielarskich można kupić
A jeżeli jesteś skłonny kupić dwa Jantary, to może weź jeszcze coś bardzo taniutkiego do tego, może to śmiesznie zabrzmi, ale nawet możesz wziąć pojemnik do moczu za 50 gr. i będziesz miał na zmówienie
Ja u nich zawsze kupuję mój krem, który kosztuje 19,99 zł i zawsze dobieram albo wodę brzozową, albo szampon Barwy za 3 zł z groszami, czsami jakiś olejek eteryczny, albo naftę
a z ciekawości spytam jaki to kremik ?
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:25   #1696
moniczka795
Zakorzenienie

Cytat:
Jantar, Joanna Rzepa-kuracja wzmacnijąca, olejki eteryczne, nafta, żel aloesowy, panthenol, woda brzozowa i pokrzywowa, produkty Fitomed, szampony Barwa, suplementy i wiele, wiele innych
a olejków eterycznych i nafty jak używasz? Dziękuję.

Cytat:
(...)
Panthenol żel - ten od oparzeń? Mieszasz je jakoś i nakładasz? Czy jak?
moniczka795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:29   #1697
Gwiazda Wieczorna
Zakorzenienie

Cytat:
heh dziekuje chyba jutro robie akutalizajce, wiec zapraszam chociaz nie wiem jak to z wlosami bedzie, bo mi grozono pobiciem i w sumie najbardziej sie boje ze mi wlosy obetną (plytkie wieeeem, ale zapuszczam je juz 3 lata i dodaja mi sporo uroku, a jak mnie poturbuja to przezyje jakos)

Gwiazda olejek jest bardzo fajny, mega wydajny, ja stosuje tylko na skalp bo jest dosc drogi i mialam tylko 70 ml, aleee,przelalam do buteleczki po jedwabiu 5ml i to wystarczylo mi na 3-4 razy dokladne wysmarowanie skalpu. Najgorszy jest zapach, cos jak szafka z przyprawami z duzą ilością maggi, ale mozna sie przyzwyczaic, wystarczy duzo wczesniej przed spaniem posmarrowac ew podgrzac delikatnie suszarka i zapach sie ulatnia.
jestem całkowicie pokuszona chcę KHADI
Gwiazda Wieczorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:37   #1698
Czarna Orchidea
Zakorzenienie

Teraz jak zdjęcie zrobię to ocenie ile tam urosło,ale napewno warto dla baby hair i zmniejszenia wypadania

nałożyłam profesjonalną maskę i mam okropne włosy buuu
Stary 2012-01-01, 15:48   #1699
siwa anka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
ja też. dwa razy
Cytat:
O kurcze..... raz na rok można.. chyba
Ja to się zastanawiam czy nie oddać swojej prostownicy. Kiedyś ZAWSZE prostowałam grzywkę, mam grube włosy i rano cuda niewidy miałam..

- Jakie to ma znaczenie, jeśli pomożesz tylko jednemu?
- To ma znaczenie dla tego, którego uratuję.
siwa anka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:01   #1700
Cesena0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Prinz Pokaż wiadomość
Koleżanka zamawiała w stacjonarnym DOZie,odżwyka przyszła chyba na drugi dzień. Jedyne to wyszło drożej o jakąś złotówkę.
Stary 2012-01-01, 16:26   #1701
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
U mnie jest odwrotnie- najpierw schnie skalp, a później końce
Bardzo rzadko wlosy schną mi naturalnie, ale na początkuna pewno schną mikońcówki, a potem już nie zwracam uwagi. Ale pewnie jest jak u Ciebie. Bo tak na "chlopski rozum" chyba wszystko schnie od góry.

Żeby nie było OT, wczoraj olejowałam kokosem i farbowałam odrosty. Jak zawsze po kokosie było super, mimo farbowania (co prawda potem jeszcze do odżywki dokapałam tego i owego, ale fajny wygląd to w większości zasługa kokoska z efavitu).

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:28   #1702
Paula_95
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja miałam to samo :/ dziewczyny z gima mi groziły że mi je obetną trochę się bałam, ale nic mi nie zrobiły, bo miałam silną obstawę takie sytuacje w szkołach to widać normalka...mi nie obcieły, ale mojej przyjaciółce tak ;/ mało, ale zawze. Draka potem była na całą szkołę, gdyby ktoś chciał po tym komus obciąć włosy to po tym pewnie wyleciałby na zbuty pysk z placówki (i nikt by za nim nie tęsknił ). Żal mi tyłek ściska jak słysze o takich ludziach, tym bardziej że to psychika wysiada. Czemu to robią? Po prostu-miałam śliczne, naturalne włosy, zazdrościły mi, bo one na głowach miały suche, brzydkie i sterczące siano, farbowane na zabój. OK, mają kompleksy na tym punkcie, ale niech odemnie to się odwalą...
Gdyby moje dziecko wróciło ze szkoły z obciętym chociaż kawałkiem wlosów to zrobiłabym taką zadymę że żaden rodzic o zdrowych zmysłach by tam dziecka nie posłał...

Dzisiaj na włoski oliwa mama obiecała mnie zaopatrzyć w olej kokosowy.
Ostatnio włosy mi się strasznie przetłuszczają, ale to jest akurat normalką u mnie-dorastam.

Dziewczyny, z okazji nowego roku życzę Wam wszystkiego najlepszego, a przedewszystkim aby wasze zapasy olejów, odżywek, szamponów, masek i wcierek nigdy się nie kończyły. Żeby włoski były gładkie, mocne, piękne i aby szybko rosły. Aby ludzie z wspomnianego wcześniej przezemnie tematu zielenieli z zazdrości na widok takich pasm

Kierowca 09.03.2015 rok, godz. 10.25
Paula_95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:29   #1703
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
To Jantar wycofują na stałe? ;>

Jest wg Was coś godnego polecenia, włosowego na dozie? Olej z migdałów, coś jeszcze?
jantar to wycofują od dłuższego czasu i jakoś ciągle jest
żel aloesowy i pantenol gorvity

Cytat:
Napisane przez misiakasiulec Pokaż wiadomość
Witam mam pytanie odnośnie zabezpieczania włosów przed szkodliwymi czynnikami takimi jak chlorowana woda w basenie czy palące słońce - czy olej jojoba nakładany w racjonalnej ilości (bez efektu "tłustych włosów") ochroni je przed tym?
polecam poczytać sobie to: http://scienceyhairblog.blogspot.com...-chlorine.html

i to: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=26

i wyciągnąć wnioski

Cytat:
Napisane przez Shazney Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytanie odnośnie keratyny hydrolizowanej, bo czytałam tutaj, że też ją stosujecie. Jak najlepiej jej używać, żeby przyniosła jak najlepsze efekty? Wiem, że lepiej nie przesadzać z ilością, że wystarczą 3-5 kropelek na porcję. Tylko nie wiem czy lepiej dodać ją do szamponu czy może odżywki... Zrobiłabym jakąś mgiełkę, ale nie mam żadnych składników.
a jaki cel będzie miało dodanie keratyny do szamponu? szampon ma za zadanie oczyścić włosy keratynę dodaj do odżywki po myciu
możesz też zrobić sobie jakieś psikadło
Cytat:
a olejków eterycznych i nafty jak używasz? Dziękuję.

Panthenol żel - ten od oparzeń? Mieszasz je jakoś i nakładasz? Czy jak?
pantenol tak jak i żel można dodawać do odżywki albo kłaść na skalp
naftę stosuje się tak jak na opakowaniu jest napisane
jest gdzieś wątek o nafcie - polecam zajrzeć

tutaj tylko pojedyncze posty z wątku kręconych
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...7&postcount=28
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=29
Stary 2012-01-01, 16:34   #1704
Shazney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
a jaki cel będzie miało dodanie keratyny do szamponu? szampon ma za zadanie oczyścić włosy keratynę dodaj do odżywki po myciu
możesz też zrobić sobie jakieś psikadło
Gdzieś wyczytałam, że można dodać keratynę do szamponu. Wydało mi się to mało logiczne, dlatego postanowiłam zapytać profesjonalistek . Dziękuję Ci za odpowiedź

and random compliments.
Stary 2012-01-01, 16:37   #1705
201604210939
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
Dziękuję Zabieram się za lekturę
201604210939 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:02   #1706
Muertil
Raczkowanie

GG do Muertil

jak często powinnam się olejować? przy każdym myciu? ja myje głowę co dwa dni i nie wiem, czy to za często nie będzie
Muertil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:13   #1707
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

Ja olejuję codziennie, co jakiś czas myję włosy szamponem z SLSem i nic moim włosom nie jest
Stary 2012-01-01, 17:22   #1708
pannahanna
Raczkowanie

Pierwszy raz bede siedziala z olejem dluzej niz kilka godzin (na noc). Od dwoch godzin siedze z mieszanka oliwy z oliwek, arganowego, macadamii i migdalowego, zamierzam zmyc jutro rano.
Jeszcze tylko tydzien w Polsce buuu Mam pytanie, czy polecilybyscie mi jakis niezbedny polski produkt do pielegnacji ktory powinnam miec? (:P) Mam do wcierania Jantara, wode brzozowa i kuracje Joanny, do mycia BD i odzywke Alterry, zastanawiam sie nad kupieniem odzywki Isany do mycia, ale nie wiem, czy ta metoda odpowiada prostym wlosom...Dzieki z gory

Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado

Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012
Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012

pannahanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:29   #1709
Prinz
Raczkowanie

Cytat:
to się przejdę do zielarskiego a jak nie to zamówie jednego jantara i ten żel aloesowy http://imgx.☠☠☠☠☠☠☠/image/preparaty_zdjecie/134130 mam nadzieję, że dobry
Edit: nie mogę linka dodać.. Żel aloesowy Farm-Vix 350 g 19,19 zł

Cytat:
ALbo dołóż sobie olejek eteryczny rozmarynowy i dodawaj do JAntaru w małych ilościach
witamy chłopaka w naszych kręgach
witaj ostatnio strasznie zakręciłem się na punkcie włosów, kiedyś miałem gęste włosy, jednego dnia ufarbowałem na biało, na drugi dzień na czarno etc i włosy zaczęły wychodzić, w Niemczech wziąłem się za pielęgnację, odrosły. Teraz olejuję, dbam bardzo, bo chcę je zapuścić do ramion
Korci mnie olejek Amla, ale ja mam blond włosy, on chyba przyciemnia

Cytat:
Napisane przez Cesena0 Pokaż wiadomość
Koleżanka zamawiała w stacjonarnym DOZie,odżwyka przyszła chyba na drugi dzień. Jedyne to wyszło drożej o jakąś złotówkę.
U mnie w DOZie powiedzieli, że mogę przez internet zamówić i u nich odebrać

Edytowane przez Prinz
Czas edycji: 2012-01-01 o 17:31 Powód: Niemożnośc dodania linku
Prinz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:41   #1710
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam na noc olej Khadi nałożony na spryskane Jantarem włosy, ale musiałam wysuszyć je suszarką, bo za późno się zdecydowałam, że idę na Mszę. W związku z tym, chyba nałożę coś na samą długość i zrobię koczka

Chyba chcę Amlę khadi
Hhehehe mamy jedna mame?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości