|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Czarna Orchidea, piękne masz włosy
. Bardzo mnie zainteresował ten olejek Khadi - chyba się w niego zaopatrzę. A czy miałyście może szampony z Khadi? Niewiele informacji jest na ich temat w necie. I mam jeszcze pytanie odnośnie keratyny hydrolizowanej, bo czytałam tutaj, że też ją stosujecie. Jak najlepiej jej używać, żeby przyniosła jak najlepsze efekty? Wiem, że lepiej nie przesadzać z ilością, że wystarczą 3-5 kropelek na porcję. Tylko nie wiem czy lepiej dodać ją do szamponu czy może odżywki... Zrobiłabym jakąś mgiełkę, ale nie mam żadnych składników.
|
#1682 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam na noc olej Khadi nałożony na spryskane Jantarem włosy, ale musiałam wysuszyć je suszarką, bo za późno się zdecydowałam, że idę na Mszę. W związku z tym, chyba nałożę coś na samą długość i zrobię koczka
(siostra <9lat> codziennie rano mnie pyta, czemu mam takie dziwne włosy, mama mówi, że kiedyś mi od tego wszystkiego wypadną włosy.. I żyj człowieku w takim domu.. :mlotek: . ale kiedy czasami się zdaży, że ktoś pochwali moje włosy, że miękkie i że błyszczące, to mama pierwsza tłumaczy, że nakładam oleje na nie.. )Chyba chcę Amlę khadi ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Shazney> miałam <mam jeszcze końcówkę> szamponu Khadi amla&bhringraj. Szczerze mówiąc jest dobry, ale nie robi AŻ takiego szału, jaki powinien za tę cenę robić :P Ja już do niego nie wrócę I elektryzowały mi się po nim włosy.
|
|
|
|
#1683 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1684 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam nadzieję, że jak się pozbędę rozjaśnianych z brązu włosów, to moje też będą nienajgorsze Ale zawsze to jakiś cel do zrealizowania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do oleju rycynowego- warto pamiętać, że jest to jednak olej przeznaczony głównie do skóry tłustej i może wysuszać nałożony solo.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeżeli jesteś skłonny kupić dwa Jantary, to może weź jeszcze coś bardzo taniutkiego do tego, może to śmiesznie zabrzmi, ale nawet możesz wziąć pojemnik do moczu za 50 gr. i będziesz miał na zmówienie ![]() Ja u nich zawsze kupuję mój krem, który kosztuje 19,99 zł i zawsze dobieram albo wodę brzozową, albo szampon Barwy za 3 zł z groszami, czsami jakiś olejek eteryczny, albo naftę
16.09.11 - pielęgnacja bezsilikonowa 29.09.11 - oleje 25.01.12 - ścięcie 1.04.12 - Seboradin 12.04.12 - Eclipta 11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy Moje włosy Edytowane przez izus_86 Czas edycji: 2012-01-01 o 14:15 |
|
|
|
|
#1686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dzięki!
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
ALbo dołóż sobie olejek eteryczny rozmarynowy i dodawaj do JAntaru w małych ilościach
![]() witamy chłopaka w naszych kręgach
|
|
|
|
#1688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz nie pamietm kiedy prostowalam, ale mam o tyle dobrze,ze sa juz tak dlugie i ciezkie ze sie nie wywijają, jedynie na dole koncówki dziwacznie.no nie no! jak skladalam zamowienie w czwartek to go nie bylo, a teraz juz znowu jest Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
zebym jej jeszcze cos zrobila. najgorsze jest to ze chodze do szkoly na 2 zmiane i wracam 30minut piechotą o godzinie 19. dorosli ludzie, 19 lat a takie zachowanie.czytalam ostatnio co nieco na forum lhc ale moj angielski lezy i kwiczy.. nie wiem czy mam Twoj blog w subach ![]() zmylam olej i nalozylam maskę inebraya do wlosow rudych, jak narazie wlosy schną ale nie sa jakos super wygladzone...mam nadzieje, ze jakos przeboleje. grzywka jakas dziwna ehhh. trzeba bylo wax z pilomaxu nalozyc dziekuje dziewczyny za komplementy dotyczace wlosow ![]() a co do psychicznych obaw, kolezanka ma dlugie wlosy i mowila, ze jak jezdzi autobusem (zawsze nosi rozpuszczone) to ma wrazenie ze jej ktos ciachnie ;D
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-01-01 o 14:10 |
||||
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziewczynami się nie przejmuj, ja miałam to samo w liceum, gdy przeprowadziłam się pod Poznań, to kilka dziewczyn, z tej miejscowości, które chodziły do mnie do szkoły też mi groziły, ale ja zawsze byłam wygadana i nie bałam się, wystarczyło powiedzieć, że jak jest taka mądra, to niech mnie spróbuję uderzyć i co, nigdy tego nie zrobiła Chyba były zazdrosne, że pojawiła się nowa dziewczyna w ich miejscowości, a wiadomo jak to jest w małych mieścinach, każdy zwraca uwagę na nową osobę (zwłaszcza chłopacy ).Także głowa do góry, grunt to nie pokazać strachu
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
ja też swoje wczoraj wyprostowałam.. ale końcówki za niedługo i tak idą na ścięcie
|
|
|
|
#1691 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytam się o to, bo po zakupie dowiedziałam się o jego wysuszającym działaniu na skórę, dlatego zaczęły mnie zastanawiać te zachwyty dotyczące stosowania na włosy
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1694 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Panthenol żel - ten od oparzeń? Mieszasz je jakoś i nakładasz? Czy jak?
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę KHADI |
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz jak zdjęcie zrobię to ocenie ile tam urosło,ale napewno warto dla baby hair i zmniejszenia wypadania
![]() nałożyłam profesjonalną maskę i mam okropne włosy buuu
|
#1699 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja to się zastanawiam czy nie oddać swojej prostownicy. Kiedyś ZAWSZE prostowałam grzywkę, mam grube włosy i rano cuda niewidy miałam.. |
|
|
|
|
#1700 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1701 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Bardzo rzadko wlosy schną mi naturalnie, ale na początkuna pewno schną mikońcówki, a potem już nie zwracam uwagi. Ale pewnie jest jak u Ciebie. Bo tak na "chlopski rozum" chyba wszystko schnie od góry.
Żeby nie było OT, wczoraj olejowałam kokosem i farbowałam odrosty. Jak zawsze po kokosie było super, mimo farbowania (co prawda potem jeszcze do odżywki dokapałam tego i owego, ale fajny wygląd to w większości zasługa kokoska z efavitu). |
|
|
|
#1702 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trochę się bałam, ale nic mi nie zrobiły, bo miałam silną obstawę takie sytuacje w szkołach to widać normalka...mi nie obcieły, ale mojej przyjaciółce tak ;/ mało, ale zawze. Draka potem była na całą szkołę, gdyby ktoś chciał po tym komus obciąć włosy to po tym pewnie wyleciałby na zbuty pysk z placówki (i nikt by za nim nie tęsknił ). Żal mi tyłek ściska jak słysze o takich ludziach, tym bardziej że to psychika wysiada. Czemu to robią? Po prostu-miałam śliczne, naturalne włosy, zazdrościły mi, bo one na głowach miały suche, brzydkie i sterczące siano, farbowane na zabój. OK, mają kompleksy na tym punkcie, ale niech odemnie to się odwalą...Gdyby moje dziecko wróciło ze szkoły z obciętym chociaż kawałkiem wlosów to zrobiłabym taką zadymę że żaden rodzic o zdrowych zmysłach by tam dziecka nie posłał... Dzisiaj na włoski oliwa mama obiecała mnie zaopatrzyć w olej kokosowy. Ostatnio włosy mi się strasznie przetłuszczają, ale to jest akurat normalką u mnie-dorastam. Dziewczyny, z okazji nowego roku życzę Wam wszystkiego najlepszego, a przedewszystkim aby wasze zapasy olejów, odżywek, szamponów, masek i wcierek nigdy się nie kończyły. Żeby włoski były gładkie, mocne, piękne i aby szybko rosły. Aby ludzie z wspomnianego wcześniej przezemnie tematu zielenieli z zazdrości na widok takich pasm
|
|
#1703 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żel aloesowy i pantenol gorvity ![]() Cytat:
i to: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=26 i wyciągnąć wnioski ![]() Cytat:
możesz też zrobić sobie jakieś psikadło ![]() Cytat:
![]() naftę stosuje się tak jak na opakowaniu jest napisane ![]() jest gdzieś wątek o nafcie - polecam zajrzeć ![]() tutaj tylko pojedyncze posty z wątku kręconych ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...7&postcount=28 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...0&postcount=29
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dziękuję Ci za odpowiedź
|
|
#1705 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Zabieram się za lekturę
|
|
|
|
|
#1706 |
|
Raczkowanie
|
jak często powinnam się olejować? przy każdym myciu? ja myje głowę co dwa dni i nie wiem, czy to za często nie będzie
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Ja olejuję codziennie, co jakiś czas myję włosy szamponem z SLSem i nic moim włosom nie jest
|
|
|
|
#1708 |
|
Raczkowanie
|
Pierwszy raz bede siedziala z olejem dluzej niz kilka godzin (na noc). Od dwoch godzin siedze z mieszanka oliwy z oliwek, arganowego, macadamii i migdalowego, zamierzam zmyc jutro rano.
Jeszcze tylko tydzien w Polsce buuu Mam pytanie, czy polecilybyscie mi jakis niezbedny polski produkt do pielegnacji ktory powinnam miec? (:P) Mam do wcierania Jantara, wode brzozowa i kuracje Joanny, do mycia BD i odzywke Alterry, zastanawiam sie nad kupieniem odzywki Isany do mycia, ale nie wiem, czy ta metoda odpowiada prostym wlosom...Dzieki z gory
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
|
|
|
#1709 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Edit: nie mogę linka dodać.. Żel aloesowy Farm-Vix 350 g 19,19 zł Cytat:
ostatnio strasznie zakręciłem się na punkcie włosów, kiedyś miałem gęste włosy, jednego dnia ufarbowałem na biało, na drugi dzień na czarno etc i włosy zaczęły wychodzić, w Niemczech wziąłem się za pielęgnację, odrosły. Teraz olejuję, dbam bardzo, bo chcę je zapuścić do ramion Korci mnie olejek Amla, ale ja mam blond włosy, on chyba przyciemnia ![]() Cytat:
Edytowane przez Prinz Czas edycji: 2012-01-01 o 17:31 Powód: Niemożnośc dodania linku |
|||
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

. Bardzo mnie zainteresował ten olejek Khadi - chyba się w niego zaopatrzę. 

I elektryzowały mi się po nim włosy.

Zmyję dopiero po 21 
bosssz...ja chem takie piękne wlosy juz w tym roku, w sierpniu najpożniej
Ale mam nadzieję, że jak się pozbędę rozjaśnianych z brązu włosów, to moje też będą nienajgorsze 

ja juz nie pamietm kiedy prostowalam, ale mam o tyle dobrze,ze sa juz tak dlugie i ciezkie ze sie nie wywijają, jedynie na dole koncówki dziwacznie.
zebym jej jeszcze cos zrobila. najgorsze jest to ze chodze do szkoly na 2 zmiane i wracam 30minut piechotą o godzinie 19. dorosli ludzie, 19 lat a takie zachowanie.

Kierowca