|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
A no jestem I radzę sobie doskonale i oby już tak zostało W Życiu liczy się zaradność no i oczywiście trzeba mieć głowę na karku, żeby wszystko miało swoje miejsce. Ja teraz biorę żelazo o nazwie Biofer 1 tabletkę 2x dziennie. A wcześniej brałam Ascofer. Oba te leki dobrze toleruję ![]() My z TZ i synkiem też siedzieliśmy w domu Mąż kupił trochę fajerwerków, puścił parę małemu tak po 22 bo był już senny a resztę już o północy. Mój biedny wilczór był taki przerażony ( mieszka na dworze) że aż ze strachu zwymiotował mi na schody. Z kolei moja suczka west o mało nie zjadła petardy ( prawdopodobnie jest ślepa po wypadku więc to może dlatego) a jej partner siedział równie przerażony jak ten duży. Biedne te psy niby raz w roku się strzela, ale ile to lęku przeżywa zwierzę...No i moje postanowienia w nowym roku to: CIERPLIWOŚĆ oby jak najwięcej jej i żebym nie przejmowała się złośliwymi uwagami teściowej, która już taka jest ![]() I żebym nie dawała się łatwo wytrącać z równowagi bo potrafię być zbyt impulsywna. Wrócić do formy po porodzie No i szybko poradzić sobie z kolejnymi obowiązkami, które przyjdą wraz z 2 dzieckiem ![]() No i życzę żebyście wy również wytrwały w swoich postanowieniach dziewczyny
|
|
|
#1862 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki w Nowym Roku
Ja tez jak większośc spędziłam Sylwestra w domku z TŻ i dzidzią w brzuszku, ale było bardzo fajnie. Pyszne jedzonko, Sprite jako szampan (Tż mi dzielnie towarzyszył bez procentów ) no i oczywiście najukochańsze osoby przy boku, czego więcej chcieć. Lipa tylko z oglądaniem fajerwerków, bo taka mgła była że nic nie było widać.No i najważniejsze, że synek od wczoraj strasznie się rozbrykał co bardzo mnie cieszy, bo do tej pory to taki leniuszek raczej był. Aaagga to straszne, że musiałaś przejść taki horror...najważniejsze, że to już za Tobą i że TŻ stanął na wysokości zadania i tak się wszystkim dobrze zajął. Gosia wciąż nie mogę się nadziwić, że na zdjęciach to Twoja córa...wyglądacie jak siostry I masz bardzo fajne kapcie Monia ale już masz brzucholek Ivonka super zdjęcia
|
|
|
|
#1863 | |
|
Zadomowienie
|
Tak jeszcze nadrabiając
![]() Cytat:
Faktycznie super ze strony teściów własny kąt to naprawdę super prezent ![]() Aaaga ale dużo przeszłaś w tym szpitalu. Naprawdę współczuję i jesteś bardzo wytrzymałą osobą. Poród napewno nie sprawi aż tyle bólu A za te męki to powinnaś mieć go lekki jak piórko
|
|
|
#1864 |
|
Gang Iren
|
MoniaHan i Ivonka piekne zdjecia.Widac na nich sliczne,szczesliwe brzuchatki.
My rozpoczelismy dzis 26 tydz,na wadze +7kg(czyli waze 57kg)a w brzusiu +23 cm.Troche glupio przy Nowym Roku,ale odczulam potrzebe zrobienia dzidziusiowego prania,co tez uczynilam.Dwie suszarki w calosci zapelnione.Jeszcze posciele,kocyki i tetry mi zostaly do wyprania.No i prasowanko,ukladanie.Ale to przyjemnosc,bo w koncu to dla bobaska.
|
#1865 |
|
Rozeznanie
|
Witam w Nowym Roku.
Życzę wszystkim aby 2012 obfitował w same radości, oby nasze porody były łatwe a nasze dzieciątka zdrowiuteńkie jak rybki. aaagga - ale się nacierpiałaś bidulko! dobrze że najgorsze już za Tobą! A Twój TŻ spisał się na medal na pewno z cewnikiem nie jest łatwo trzymam mocno kciuki za Ciebie. Jesteś bardzo dzielna agabi - jak dobre wieści w Nowym Roku 1360g szczęścia natka - mieszkanie!!!! wow!! to dopiero nowina. super! masz świetnych teściów. prince_polo Roksape - fajne postanowienia. Ja też mam kilka. Między innymi z większych to założyć firmę, wrócić do figury z dnia ślubu (to chyba będzie najtrudniejsze dla mnie! ) czeka mnie rok pełen przygód - powrót do kraju, poród, malutka, mieszkanie z babcią, zakładanie firmy... o mamo! no ale cóż trzeba sobie wyzwania stawiać w życiu. |
|
|
|
#1866 |
|
Zakorzenienie
|
Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczęta!
Oby ten Nowy Rok był lepszy niż poprzedni Żeby spełniły się wszystkie nasze marzenia Aby nasze porody były lekkie i przyjemne A dzieciaczki ZDROWE i grzeczne! |
|
|
|
#1867 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Kochane Mamusie w 2012 roku
![]() My też spędziliśmy Sylwestra w domku, we dwójkę, zrobiłam pyszne jedzonko (gyros i fryteczki z dodatkami), oglądaliśmy filmy i było sypmatycznie, ale jak w normalny dzień. Mężuś wspierał mnie w abstynencji i też nic nie pił, śmialiśmy się że to nasz pierwszy od dawna Sylwester bez kropli alkoholu, ale dzięki temu rano zero kaca - cudownie! Poszliśmy dziś na spacerek - była przepiękna pogoda i aż mi sie mordka cieszyła!Ivonka, MoniaHan, gosia - piękne zdjęcia! MoniaHan obudziłaś we mnie wspomnienia mojego pobytu w Anglii (to zdjęcie w ogródku - w domku którym mieszkałam było bardzo podobnie, nawet krzesła takie były.. )A co do postanowień.. Mam nadzieję, że uda mi się zmienic pracę, byc bardziej cierpliwą i w końcu zapisac (i chodzic!) na jogę o której myślę juz jakis czas.
|
|
|
|
#1868 |
|
Rozeznanie
|
Moje kochane! Szczęśliwego Nowego Roku! Zdrówka przede wszystkim, lekkich porodów,grzeczniutkich i zdrowych dzieciątek, cierpliwości, miłości, pieniążków, samych sukcesów i spełnienia wszystkich marzeń! Iwona Tomek i Niespodzianka
![]() co do Sylwestra to powiem Wam,że nawet nie doczekałam północy coś po 22 mnie ścięło i tyle było z mojego świętowania nawet nie słyszałam żadnych fajerwerków ( a może nikt nie strzelał i dlatego). A dziś od 9:00 siedze i jem i jem i jem... Zrobiłam biszkpot z pomarańczami i się nim opycham![]() a oto moje postanowienia: -mieć więcej cierpliwości do Tomka; nie prowokować kłótni -podszkolić angielski -poprawić relacje z teściową -nie wydawać pieniędzy na głupoty -być milszą dla ludzi -zejść do rozmiaru 12 moje największe marzenie
|
#1869 |
|
Zakorzenienie
|
No i tak jak dzis myslalam, Filipek jest przeziebiony. Od rana jakis marudny, jeczacy no i ma temperature podwyzszona i katarek mu sie zaczyna.
Zasnal teraz... To wszystko przez ta popieprzona pogode, gdyby byl mroz tak jak byc powinno, to by wszystkie te wirusy i bakterie sie wymrozily!
|
#1870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mialam duzo kwiatow, duzych donic itd. ale to on teraz jest ogrodnikiem...demolujacym
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ja tylko się melduję że się melduję 24 tc waga +5 kg (od początku ciąży) + 2 cm brzucha Zgaga w toku... mega ![]() Święta: 2 wigilie 1 dzień świąt u moich rodziców 2 dś u moich rodziców i u cioci TŻ sylwester 4-osobowy z parą "rodzącą" za miesiąc Strat w ludziach brak nie wiem do czego się odwoływać bo Was czytałam tak 5/10... także takie
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
gosia, Monia, ivonka super zdjecia z Sylwestra
![]() slicznie wszystkie wygladacie
|
#1873 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tez mialam dzisiaj prac ubranka, ale najpierw musze zrobic miejsce w komodzie.wczesniej czytalam ze Wy tez tak mialyscie....wczoraj sobie siedze na kanapie, Tz wyszedl z psem na spacer, a mi taakkkkaaa duza gula na jenej stronie brzucha sie wywalila, twarda i taka wielkosci piesci mojej.zniknela moze po 20 sekundach i w tym samym miejscu malutka zaczela sie ruszac. i w ogole teraz ruchy sa inne...takie wolniejsze ale mocniejsze i takie plywanie mam w brzuchu a jaka ona aktywna jest to naprawde jestem w szoku
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-01 o 16:56 |
|
|
|
|
#1874 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa.... przypomniało mi się coś wczoraj na początku imprezy sylwestrowej odbyła się taka rozmowa między mną(j) a synem znajomych 6l. (s)
(s) ciocia a Ty w brzuchu masz dzidziusia czy nadwagę tak jak ja? (j) to pierwsze(s) wiedziałem że to dzidziuś. A wujek wie że masz tam dzidziusia?? (j) no chyba wie ale zapytaj się go. (s) pobiegł do drugiego pokoju i pyta : wujek a Ty wiesz że ciocia ma w brzuchu dziecko? (tż) no wiem ![]() (s) a skąd przecież jeszcze nie widziałeś ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja przez to, ze pracuje na zmiany, tez doszlam do wniosku, ze nie bede sie przejmowala, ze akurat w swieto czy w niedziele zrobie pranie, czy przemyje podlogi czy zrobie cos innego.
Jesli pracuje w swieta, bo musze, to dlaczego nie moge zrobic w swieto czegos innego, a tym bardziej, ze np wtedy akurat mam tylko czas. Ja robie cos wtedy kiedy mam na to czas i sily oraz warunki czyli np malego mi ktos wezmie pod opieke i na spokojne moge cos porobic.
|
#1876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak my od tesciowej w swieta Co do postanowien ... Ja chyba jedynie chce w tym roku wrocic do wagi co najmniej sprzed ciazy i czuc sie dobrze ze soba
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak mąz pracował w delegacjach a prania miałam na dwa dni to prałam od piątku do niedzieli. W te dni robiliśmy zaupy, porzadki, remonty. Trudno. a jeśli chodzi o teściową i jakąś 'pomoc' z wyprawką, to moja nawet złotówki nie podarowała (choćby w formie śpioszków, kocyka czy grzechotki).
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2012-01-01 o 17:41 |
||
|
|
|
#1881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawno temu kupiłam sobie taką piłkę do ćwiczeń ze sprężynami do ćwiczeń, a teraz widzę, że nadała by mi się w sam raz Troszkę się boję, że fretki mi zahaczą zębami dlatego będę musiała schować piłkę do garderoby/pokoiku malucha Ja to nie wiem co się dzieje z tą moją wagą .. Troszkę się niepokoję, tym, że generalnie rzecz ujmując prawie nic nie przytyłam... Przed ciążą ważyłam jakieś 51 - 52 kg W karcie ciąży mam wpisane 53,5 kg (jako wagę wyjściową jak mniemam) a dziś - po śnaidaniu widziałam 57,1 kg Niby ok jest jakiś przyrost .. ale jakiś taki mały najgorzej, że przez tę zgagę, która mnie franca męczy 3 dzień generalnie nie chce mi się jeść... Jedzenie traktuję jako przykry obowiązek Generalnie jestem delikatnie nie w formie .. psychicznej Mimo, że staram się widzieć wszedzie same dobre rzeczy.. ale ta zgaga mnie okropnie przygasiła
|
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubusewa czym sie przejmujesz? Chcesz spasc sie jak ja w ciazy? Przybierasz na wadze, a ze malo to dobrze, wazne ze z dzieckiem wszystko dobrze. A ono nie wazy jeszcze 3 kg Znam szczesciary ktore w ciazy przytyly po 5 kilo a dzieci rodzily 3,5 i bylo wszystko cacy, wiec ciesz sie ze nie bedziesz miala po porodzie problemu pod tytulem ''jak tu sie odchudzic'' ....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1883 | |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam tej zgagi... Sama miałam lekką może ze trzy razy, gorzej ze wzdęciami.
O zgadze w ciąży słyszałam mit, że dziecku rosną włosy, stąd się ona bierze Ile w tym prawdy, nie mam pojęcia ![]() ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie liczę w ogóle na pomoc ze strony moich teściów na mikołaja dostaliśmy po 100 zł.... Jeśli w ogóle będę czegoś od nich chciała to max 500 zł na wózek.. Bo chce wydać max 1500 zł na niego Moi rodzice hmm są raczej od pobudzania mojego TZ do zmian w stylu: remont kuchni, malowanie salonu Nie powiem, że jakoś specjalnie nam się przelewa .. zwłaszcza teraz gdy ja nie pracuję.. ale póki co z głodu nie umieram, a nie chcę prosić rodziców o pieniądze .. No chyba, że raz na zakupy 100 zł ....w ogóle mam jakoś tak że wolę poprosić mojego tatę by zapłacił mi za telefon niż prosić męża o to samo....ale nie ... Jeśli chodzi o remonty czy wyprawkę to raczej chcę sama sobie opłacić i tylko takie rzeczy troszke droższe żeby mi pomogli opłacić A liczyłyście już jakieś koszty ogólne ..bo wczoraj usłyszałam, że poza wózkiem Ci nasi znajomi jak do tej pory wydali 1000 zł "na dzieciątko" ale tak dostali bardzo dużo ubranek od brata tatusia(bo brat ma juz 2 dzieci więc miał od groma tego) i od mamy mamusi (ale masło maslane wyszło )No i nie wiem ![]() Generalnie to powiedziałam, że do dnia porodu nie kupię nic ale z drugiej strony to dobrze by było tak naszykować już coś (nie mówię o remoncie bo to już zupełnie inna para kaloszków), ale z drugiej strony nie wiem może powoli kupować
|
|
|
|
|
#1885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja przyjaciolka miala straszna zgage przez cala ciaze....malutka miala doslownie czupryne na glowie...widzialam ja 3 dni po urodzeniu
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Liczyłam, że teściowa jako dobra kobieta, któa swojej córce kupiła niemal wszystko, będzie dobrą kobietą, która pomoże i nam, bo z kasą u nas też się nie przelewa. A więcej pomaga nam moja mama, która peniędzy nie ma w ogóle. Trochę boli nas to, że jeszcze zanim zaczęliśmy starania o dziecko, było tyle deklaracji z pomocą a teraz...
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam tylko nadzieję, że : 1. Zima nie przypomni sobie, że w moim mieście nie zasypało w tym roku śniegu po kolana) 2. Wiosna i lato pozwolą mi/nam na długie spacery Generalnei to powiem Wam, że mam do rodziców 2,5 km ścieżką rowerową wzdłuż fajnej trasy spacerowo rowerowej.. Szkoda tylko, choć sama nie wiem cyz tak bardzo szkoda ... ale ok... niech będzie (ale tfy tfy) szkoda, że moja mama jeszcze nie siedzi na emeryturze bo bym sobie do niej spacerowała ![]() ale w sumie to od moich rodziców mam 10 min spacerkiem na ogródki działkowe.. więc w sumie taki zaaaaa☠☠☠iście długi spacer i w zasadzie pół dnia z głowy ... byłoby za☠☠☠iście .. Maluch oddychałby świeżym powietrzem, byłaby cisza spokój... Może bym nadrobiła lekture i kurs fotograficzny Prawda, że popaprało mnie idyllycznym obrazkiem ![]() ALe kurna fajnie by było gdyby to wypaliło |
|
|
|
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() My właśnie odpoczywamy ...wybrałam się dziś na 2 str. ulicy do mamy na obiad a do teściów na kawę jakoś dałam radę chociaż widzę, że u mnie faktycznie leżenie to podstawa dobrego samopoczucia... przynajmniej na razie...może nabiorę sił...Cytat:
u Nas też będzie Tymon ![]() Dziewczyny mam prośbę...troszkę się wystraszyliśmy z mężem tą szyjką i chcemy przyśpieszyć zakupy wyprawki i rzeczy dla mnie do porodu i po! Jeśli pamiętacie nazwy sprzedawców z Allegro, u których kupię na raz kilka rzeczy lub macie fajne linki ( wiem, że były wklejane ale nie pamiętam na której str!) to ja poproszę raz jeszcze ![]() Ja normalnie nie wiem od czego zacząć...siedzę przeglądam i nie wiem co kupić...ciągle się waham jakie butelki TT czy Avent! i jaki smoczek? PS: dzisiaj czuję synka pod żebrami z prawej str. muszę się prostować... bo mi tam ciśnie
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja (przeklęta) babcia odstawiła niezły cyrk w tym roku w święta a ja przy okazji dowiedziałam się czegoś bardzo nieciekawego (wyszło to z ust mojego taty - bardzo ale to meeeega meeeeeeeeega meeeeega bardzo poirytowanego) |
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mala ja kupilam butelki 2 avent anty kolkowe, smoczków do ssania nie mam jeszcze tesciowa dzis powiedziała ze ponoc cos ma dla naszego synka i przyjdzie do mnie po proszek aby uprac i później bedzie prasować! szok! Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-01 o 18:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.

ale jak wiadomo nie wiek swiadczy o dojzalosci, sama mam koleżankę ktora urodziła syna jak miala 16 lat, ojciec dziecka sie wypial a ona wychowała malego z obecnym partnerem i synek ma juz 8 lat i jest szczęśliwy 
I masz bardzo fajne kapcie
Mąż w pracy do 22 a jutro na 5.30 rano więc poszalejemy
no ale cóż trzeba sobie wyzwania stawiać w życiu.

a mialam duzo kwiatow, duzych donic itd. ale to on teraz jest ogrodnikiem...demolujacym 

a jaka ona aktywna jest to naprawde jestem w szoku
Ile w tym prawdy, nie mam pojęcia
u Nas też będzie Tymon