Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 15:22   #1861
Roksape
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Roksape nawet nie wiedziała ze ty taka mloda mamusia jestes ale jak wiadomo nie wiek swiadczy o dojzalosci, sama mam koleżankę ktora urodziła syna jak miala 16 lat, ojciec dziecka sie wypial a ona wychowała malego z obecnym partnerem i synek ma juz 8 lat i jest szczęśliwy

A no jestem I radzę sobie doskonale i oby już tak zostało W Życiu liczy się zaradność no i oczywiście trzeba mieć głowę na karku, żeby wszystko miało swoje miejsce.

Ja teraz biorę żelazo o nazwie Biofer 1 tabletkę 2x dziennie. A wcześniej brałam Ascofer. Oba te leki dobrze toleruję

My z TZ i synkiem też siedzieliśmy w domu Mąż kupił trochę fajerwerków, puścił parę małemu tak po 22 bo był już senny a resztę już o północy. Mój biedny wilczór był taki przerażony ( mieszka na dworze) że aż ze strachu zwymiotował mi na schody. Z kolei moja suczka west o mało nie zjadła petardy ( prawdopodobnie jest ślepa po wypadku więc to może dlatego) a jej partner siedział równie przerażony jak ten duży. Biedne te psy niby raz w roku się strzela, ale ile to lęku przeżywa zwierzę...

No i moje postanowienia w nowym roku to:

CIERPLIWOŚĆ oby jak najwięcej jej i żebym nie przejmowała się złośliwymi uwagami teściowej, która już taka jest

I żebym nie dawała się łatwo wytrącać z równowagi bo potrafię być zbyt impulsywna.

Wrócić do formy po porodzie

No i szybko poradzić sobie z kolejnymi obowiązkami, które przyjdą wraz z 2 dzieckiem

No i życzę żebyście wy również wytrwały w swoich postanowieniach dziewczyny
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:42   #1862
Flowerbombka
Zadomowienie

Witam dziewczynki w Nowym Roku

Ja tez jak większośc spędziłam Sylwestra w domku z TŻ i dzidzią w brzuszku, ale było bardzo fajnie. Pyszne jedzonko, Sprite jako szampan (Tż mi dzielnie towarzyszył bez procentów ) no i oczywiście najukochańsze osoby przy boku, czego więcej chcieć. Lipa tylko z oglądaniem fajerwerków, bo taka mgła była że nic nie było widać.
No i najważniejsze, że synek od wczoraj strasznie się rozbrykał co bardzo mnie cieszy, bo do tej pory to taki leniuszek raczej był.

Aaagga to straszne, że musiałaś przejść taki horror...najważniejsze, że to już za Tobą i że TŻ stanął na wysokości zadania i tak się wszystkim dobrze zajął. Teraz to juz i poród nie będzie się taki straszny wydawał, po tym co przeszłaś.

Gosia wciąż nie mogę się nadziwić, że na zdjęciach to Twoja córa...wyglądacie jak siostry I masz bardzo fajne kapcie

Monia ale już masz brzucholek

Ivonka super zdjęcia
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:43   #1863
Roksape
Zadomowienie

Tak jeszcze nadrabiając

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Ale dziś cisza, wszyscy pewnie się przygotowują świętować nowy rok. A ja w domku chora Mąż w pracy do 22 a jutro na 5.30 rano więc poszalejemy
W ogóle dziś rano dzwoni tż tata i mówi że kupił mieszkanie 30m2 na parterze 2 bloki dalej(oni teraz mieszkają na 4 pietrze, bez windy,65m2) Powiedział że na razie to małe mieszkanie wynajęli ale nie długo teściowa już nie będzie mogła wchodzić po schodach i my je dostaniemy a oni wprowadzą się do tego mniejszego. Jestem w szoku i bardzo zadowolona. Mój tż ma jeszcze siostrę i brata, powiedział żebyśmy im nic nie mówili Więc jak nowy rok ma być taki jak ostatni dzień starego to ja jestem już bardzo zadowolona.

Faktycznie super ze strony teściów własny kąt to naprawdę super prezent

Aaaga ale dużo przeszłaś w tym szpitalu. Naprawdę współczuję i jesteś bardzo wytrzymałą osobą. Poród napewno nie sprawi aż tyle bólu A za te męki to powinnaś mieć go lekki jak piórko
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:46   #1864
gosia261282
Gang Iren

MoniaHan i Ivonka piekne zdjecia.Widac na nich sliczne,szczesliwe brzuchatki.

My rozpoczelismy dzis 26 tydz,na wadze +7kg(czyli waze 57kg)a w brzusiu +23 cm.Troche glupio przy Nowym Roku,ale odczulam potrzebe zrobienia dzidziusiowego prania,co tez uczynilam.Dwie suszarki w calosci zapelnione.Jeszcze posciele,kocyki i tetry mi zostaly do wyprania.No i prasowanko,ukladanie.Ale to przyjemnosc,bo w koncu to dla bobaska.
Stary 2012-01-01, 16:14   #1865
Zariah
Rozeznanie

Witam w Nowym Roku.

Życzę wszystkim aby 2012 obfitował w same radości, oby nasze porody były łatwe a nasze dzieciątka zdrowiuteńkie jak rybki.

aaagga - ale się nacierpiałaś bidulko! dobrze że najgorsze już za Tobą! A Twój TŻ spisał się na medal
na pewno z cewnikiem nie jest łatwo
trzymam mocno kciuki za Ciebie. Jesteś bardzo dzielna

agabi - jak dobre wieści w Nowym Roku 1360g szczęścia nie martw się gdyby łożysko było bardzo niepokojące do lekarz by Ci chyba powiedział.

natka - mieszkanie!!!! wow!! to dopiero nowina. super! masz świetnych teściów.

prince_polo czasem myślę o Tobie i trzymam kciuki za maluszka

Roksape
- fajne postanowienia. Ja też mam kilka. Między innymi z większych to założyć firmę, wrócić do figury z dnia ślubu a z mniejszych to nie spóźniać się (to chyba będzie najtrudniejsze dla mnie! )
czeka mnie rok pełen przygód - powrót do kraju, poród, malutka, mieszkanie z babcią, zakładanie firmy... o mamo! no ale cóż trzeba sobie wyzwania stawiać w życiu.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:18   #1866
tikki85
Zakorzenienie

Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczęta!
Oby ten Nowy Rok był lepszy niż poprzedni
Żeby spełniły się wszystkie nasze marzenia
Aby nasze porody były lekkie i przyjemne
A dzieciaczki ZDROWE i grzeczne!
Stary 2012-01-01, 16:30   #1867
lena_mi
Zakorzenienie

Witam Kochane Mamusie w 2012 roku

My też spędziliśmy Sylwestra w domku, we dwójkę, zrobiłam pyszne jedzonko (gyros i fryteczki z dodatkami), oglądaliśmy filmy i było sypmatycznie, ale jak w normalny dzień. Mężuś wspierał mnie w abstynencji i też nic nie pił, śmialiśmy się że to nasz pierwszy od dawna Sylwester bez kropli alkoholu, ale dzięki temu rano zero kaca - cudownie! Poszliśmy dziś na spacerek - była przepiękna pogoda i aż mi sie mordka cieszyła!

Ivonka, MoniaHan, gosia - piękne zdjęcia!

MoniaHan obudziłaś we mnie wspomnienia mojego pobytu w Anglii (to zdjęcie w ogródku - w domku którym mieszkałam było bardzo podobnie, nawet krzesła takie były.. )

A co do postanowień.. Mam nadzieję, że uda mi się zmienic pracę, byc bardziej cierpliwą i w końcu zapisac (i chodzic!) na jogę o której myślę juz jakis czas.
Stary 2012-01-01, 16:36   #1868
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Moje kochane! Szczęśliwego Nowego Roku! Zdrówka przede wszystkim, lekkich porodów,grzeczniutkich i zdrowych dzieciątek, cierpliwości, miłości, pieniążków, samych sukcesów i spełnienia wszystkich marzeń! Iwona Tomek i Niespodzianka

co do Sylwestra to powiem Wam,że nawet nie doczekałam północy coś po 22 mnie ścięło i tyle było z mojego świętowania nawet nie słyszałam żadnych fajerwerków ( a może nikt nie strzelał i dlatego). A dziś od 9:00 siedze i jem i jem i jem... Zrobiłam biszkpot z pomarańczami i się nim opycham

a oto moje postanowienia:
-mieć więcej cierpliwości do Tomka; nie prowokować kłótni
-podszkolić angielski
-poprawić relacje z teściową
-nie wydawać pieniędzy na głupoty
-być milszą dla ludzi
-zejść do rozmiaru 12 moje największe marzenie

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:36   #1869
Aguśkaa83
Zakorzenienie

No i tak jak dzis myslalam, Filipek jest przeziebiony. Od rana jakis marudny, jeczacy no i ma temperature podwyzszona i katarek mu sie zaczyna.
Zasnal teraz...
To wszystko przez ta popieprzona pogode, gdyby byl mroz tak jak byc powinno, to by wszystkie te wirusy i bakterie sie wymrozily!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:39   #1870
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Witam Kochane Mamusie w 2012 roku

My też spędziliśmy Sylwestra w domku, we dwójkę, zrobiłam pyszne jedzonko (gyros i fryteczki z dodatkami), oglądaliśmy filmy i było sypmatycznie, ale jak w normalny dzień. Mężuś wspierał mnie w abstynencji i też nic nie pił, śmialiśmy się że to nasz pierwszy od dawna Sylwester bez kropli alkoholu, ale dzięki temu rano zero kaca - cudownie! Poszliśmy dziś na spacerek - była przepiękna pogoda i aż mi sie mordka cieszyła!

Ivonka, MoniaHan, gosia - piękne zdjęcia!

MoniaHan obudziłaś we mnie wspomnienia mojego pobytu w Anglii (to zdjęcie w ogródku - w domku którym mieszkałam było bardzo podobnie, nawet krzesła takie były.. )

A co do postanowień.. Mam nadzieję, że uda mi się zmienic pracę, byc bardziej cierpliwą i w końcu zapisac (i chodzic!) na jogę o której myślę juz jakis czas.
teraz ogrod nie wyglada dobrze, po pierwsze ze taka pora roku a po drugie ze pies mi wszystko zlikwidowal co tam mialam a mialam duzo kwiatow, duzych donic itd. ale to on teraz jest ogrodnikiem...demolujacym

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:46   #1871
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cześć
Ja tylko się melduję że się melduję
24 tc waga +5 kg (od początku ciąży) + 2 cm brzucha
Zgaga w toku... mega
Święta: 2 wigilie
1 dzień świąt u moich rodziców
2 dś u moich rodziców i u cioci TŻ
sylwester 4-osobowy z parą "rodzącą" za miesiąc
Strat w ludziach brak
nie wiem do czego się odwoływać bo Was czytałam tak 5/10... także takie
Stary 2012-01-01, 16:50   #1872
Aguśkaa83
Zakorzenienie

gosia, Monia, ivonka super zdjecia z Sylwestra
slicznie wszystkie wygladacie
SZYMONEK

Stary 2012-01-01, 16:51   #1873
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
MoniaHan i Ivonka piekne zdjecia.Widac na nich sliczne,szczesliwe brzuchatki.

My rozpoczelismy dzis 26 tydz,na wadze +7kg(czyli waze 57kg)a w brzusiu +23 cm.Troche glupio przy Nowym Roku,ale odczulam potrzebe zrobienia dzidziusiowego prania,co tez uczynilam.Dwie suszarki w calosci zapelnione.Jeszcze posciele,kocyki i tetry mi zostaly do wyprania.No i prasowanko,ukladanie.Ale to przyjemnosc,bo w koncu to dla bobaska.
a tam gosia jak trzeba cos zrobic albo chce sie cos zrobic to nie ma sie co przejmowac jaki to dzien w roku. ja np. w Wielkanoc sialam pietruszke, bo mialam bardzo zajety wtedy czas i codziennie pracowalam po 12 godz a Wielkanoc byla wolna. a swoja droga lenistwo lub obzarstwo, ktore przewaznie ma miejsce w swieta to przciez wieksze'' zlo '' niz sianie pietruszki tez mialam dzisiaj prac ubranka, ale najpierw musze zrobic miejsce w komodzie.

wczesniej czytalam ze Wy tez tak mialyscie....wczoraj sobie siedze na kanapie, Tz wyszedl z psem na spacer, a mi taakkkkaaa duza gula na jenej stronie brzucha sie wywalila, twarda i taka wielkosci piesci mojej.zniknela moze po 20 sekundach i w tym samym miejscu malutka zaczela sie ruszac. i w ogole teraz ruchy sa inne...takie wolniejsze ale mocniejsze i takie plywanie mam w brzuchu a jaka ona aktywna jest to naprawde jestem w szoku

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-01 o 16:56
Stary 2012-01-01, 17:00   #1874
Nikii89
Zakorzenienie

aaaa.... przypomniało mi się coś wczoraj na początku imprezy sylwestrowej odbyła się taka rozmowa między mną(j) a synem znajomych 6l. (s)

(s) ciocia a Ty w brzuchu masz dzidziusia czy nadwagę tak jak ja?
(j) to pierwsze
(s) wiedziałem że to dzidziuś. A wujek wie że masz tam dzidziusia??
(j) no chyba wie ale zapytaj się go.
(s) pobiegł do drugiego pokoju i pyta : wujek a Ty wiesz że ciocia ma w brzuchu dziecko?
(tż) no wiem
(s) a skąd przecież jeszcze nie widziałeś

Stary 2012-01-01, 17:08   #1875
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny ja przez to, ze pracuje na zmiany, tez doszlam do wniosku, ze nie bede sie przejmowala, ze akurat w swieto czy w niedziele zrobie pranie, czy przemyje podlogi czy zrobie cos innego.
Jesli pracuje w swieta, bo musze, to dlaczego nie moge zrobic w swieto czegos innego, a tym bardziej, ze np wtedy akurat mam tylko czas.
Ja robie cos wtedy kiedy mam na to czas i sily oraz warunki czyli np malego mi ktos wezmie pod opieke i na spokojne moge cos porobic.
SZYMONEK

Stary 2012-01-01, 17:09   #1876
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
aaaa.... przypomniało mi się coś wczoraj na początku imprezy sylwestrowej odbyła się taka rozmowa między mną(j) a synem znajomych 6l. (s)

(j) to pierwsze
(s) pobiegł do drugiego pokoju i pyta : wujek a Ty wiesz że ciocia ma w brzuchu dziecko?
(tż) no wiem

Dobre
Stary 2012-01-01, 17:09   #1877
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

(j) to pierwsze
(tż) no wiem

dzieciaki sa super!
SZYMONEK

Stary 2012-01-01, 17:13   #1878
88natka
Zadomowienie

Cytat:

(j) to pierwsze
(tż) no wiem

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:33   #1879
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Muszę pochwalić moich teściów: dostalismy od nich wczoraj cała kwotę na wózek
fajnie to tak jak my od tesciowej w swieta

Co do postanowien ... Ja chyba jedynie chce w tym roku wrocic do wagi co najmniej sprzed ciazy i czuc sie dobrze ze soba
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:39   #1880
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

(j) to pierwsze
(tż) no wiem

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja przez to, ze pracuje na zmiany, tez doszlam do wniosku, ze nie bede sie przejmowala, ze akurat w swieto czy w niedziele zrobie pranie, czy przemyje podlogi czy zrobie cos innego.
Jesli pracuje w swieta, bo musze, to dlaczego nie moge zrobic w swieto czegos innego, a tym bardziej, ze np wtedy akurat mam tylko czas.
Ja robie cos wtedy kiedy mam na to czas i sily oraz warunki czyli np malego mi ktos wezmie pod opieke i na spokojne moge cos porobic.
Ja też się tym nie przejmuję. Jeśli coś trzeba zrobić to trudno.
Jak mąz pracował w delegacjach a prania miałam na dwa dni to prałam od piątku do niedzieli. W te dni robiliśmy zaupy, porzadki, remonty. Trudno.

a jeśli chodzi o teściową i jakąś 'pomoc' z wyprawką, to moja nawet złotówki nie podarowała (choćby w formie śpioszków, kocyka czy grzechotki).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2012-01-01 o 17:41
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:47   #1881
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
fajnie to tak jak my od tesciowej w swieta

Co do postanowien ... Ja chyba jedynie chce w tym roku wrocic do wagi co najmniej sprzed ciazy i czuc sie dobrze ze soba
To ja powiem, że w takim razie to ja musze odszukać moją piłke
Dawno temu kupiłam sobie taką piłkę do ćwiczeń ze sprężynami do ćwiczeń, a teraz widzę, że nadała by mi się w sam raz
Troszkę się boję, że fretki mi zahaczą zębami dlatego będę musiała schować piłkę do garderoby/pokoiku malucha
Ja to nie wiem co się dzieje z tą moją wagą .. Troszkę się niepokoję, tym, że generalnie rzecz ujmując prawie nic nie przytyłam... Przed ciążą
ważyłam jakieś 51 - 52 kg
W karcie ciąży mam wpisane 53,5 kg (jako wagę wyjściową jak mniemam) a dziś - po śnaidaniu widziałam 57,1 kg
Niby ok jest jakiś przyrost .. ale jakiś taki mały
najgorzej, że przez tę zgagę, która mnie franca męczy 3 dzień generalnie nie chce mi się jeść... Jedzenie traktuję jako przykry obowiązek
Generalnie jestem delikatnie nie w formie .. psychicznej
Mimo, że staram się widzieć wszedzie same dobre rzeczy.. ale ta zgaga mnie okropnie przygasiła
Stary 2012-01-01, 17:51   #1882
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
To ja powiem, że w takim razie to ja musze odszukać moją piłke
Dawno temu kupiłam sobie taką piłkę do ćwiczeń ze sprężynami do ćwiczeń, a teraz widzę, że nadała by mi się w sam raz
Troszkę się boję, że fretki mi zahaczą zębami dlatego będę musiała schować piłkę do garderoby/pokoiku malucha
Ja to nie wiem co się dzieje z tą moją wagą .. Troszkę się niepokoję, tym, że generalnie rzecz ujmując prawie nic nie przytyłam... Przed ciążą
ważyłam jakieś 51 - 52 kg
W karcie ciąży mam wpisane 53,5 kg (jako wagę wyjściową jak mniemam) a dziś - po śnaidaniu widziałam 57,1 kg
Niby ok jest jakiś przyrost .. ale jakiś taki mały
najgorzej, że przez tę zgagę, która mnie franca męczy 3 dzień generalnie nie chce mi się jeść... Jedzenie traktuję jako przykry obowiązek
Generalnie jestem delikatnie nie w formie .. psychicznej
Mimo, że staram się widzieć wszedzie same dobre rzeczy.. ale ta zgaga mnie okropnie przygasiła
chetnie oddam swoje 18 kg potrzebujacym

Kubusewa czym sie przejmujesz? Chcesz spasc sie jak ja w ciazy? Przybierasz na wadze, a ze malo to dobrze, wazne ze z dzieckiem wszystko dobrze. A ono nie wazy jeszcze 3 kg Znam szczesciary ktore w ciazy przytyly po 5 kilo a dzieci rodzily 3,5 i bylo wszystko cacy, wiec ciesz sie ze nie bedziesz miala po porodzie problemu pod tytulem ''jak tu sie odchudzic'' ....
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:54   #1883
karolca
Zakorzenienie

Współczuję Wam tej zgagi... Sama miałam lekką może ze trzy razy, gorzej ze wzdęciami.
O zgadze w ciąży słyszałam mit, że dziecku rosną włosy, stąd się ona bierze Ile w tym prawdy, nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:

Kubusewa czym sie przejmujesz? Chcesz spasc sie jak ja w ciazy? Przybierasz na wadze, a ze malo to dobrze, wazne ze z dzieckiem wszystko dobrze. A ono nie wazy jeszcze 3 kg Znam szczesciary ktore w ciazy przytyly po 5 kilo a dzieci rodzily 3,5 i bylo wszystko cacy, wiec ciesz sie ze nie bedziesz miala po porodzie problemu pod tytulem ''jak tu sie odchudzic'' ....
no właśnie.. ja od początku ciąży mam 6 kg na plusie... na ostatniej wizycie mówię do lekarza, że byłabym szczęśliwa jakby te kilogramy mi zostały, co skwitował "niech pani na to nie liczy"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-01, 17:57   #1884
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość

Ja też się tym nie przejmuję. Jeśli coś trzeba zrobić to trudno.
Jak mąz pracował w delegacjach a prania miałam na dwa dni to prałam od piątku do niedzieli. W te dni robiliśmy zaupy, porzadki, remonty. Trudno.

a jeśli chodzi o teściową i jakąś 'pomoc' z wyprawką, to moja nawet złotówki nie podarowała (choćby w formie śpioszków, kocyka czy grzechotki).

Ja nie liczę w ogóle na pomoc ze strony moich teściów na mikołaja dostaliśmy po 100 zł.... Jeśli w ogóle będę czegoś od nich chciała to max 500 zł na wózek.. Bo chce wydać max 1500 zł na niego
Moi rodzice hmm są raczej od pobudzania mojego TZ do zmian w stylu: remont kuchni, malowanie salonu
Nie powiem, że jakoś specjalnie nam się przelewa .. zwłaszcza teraz gdy ja nie pracuję.. ale póki co z głodu nie umieram, a nie chcę prosić rodziców o pieniądze .. No chyba, że raz na zakupy 100 zł ....w ogóle mam jakoś tak że wolę poprosić mojego tatę by zapłacił mi za telefon niż prosić męża o to samo....ale nie ... Jeśli chodzi o remonty czy wyprawkę to raczej chcę sama sobie opłacić i tylko takie rzeczy troszke droższe żeby mi pomogli opłacić

A liczyłyście już jakieś koszty ogólne ..bo wczoraj usłyszałam, że poza wózkiem Ci nasi znajomi jak do tej pory wydali 1000 zł "na dzieciątko" ale tak dostali bardzo dużo ubranek od brata tatusia(bo brat ma juz 2 dzieci więc miał od groma tego) i od mamy mamusi (ale masło maslane wyszło )
No i nie wiem
Generalnie to powiedziałam, że do dnia porodu nie kupię nic ale z drugiej strony to dobrze by było tak naszykować już coś (nie mówię o remoncie bo to już zupełnie inna para kaloszków), ale z drugiej strony nie wiem może powoli kupować dołek
Stary 2012-01-01, 18:00   #1885
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję Wam tej zgagi... Sama miałam lekką może ze trzy razy, gorzej ze wzdęciami.
O zgadze w ciąży słyszałam mit, że dziecku rosną włosy, stąd się ona bierze Ile w tym prawdy, nie mam pojęcia

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

no właśnie.. ja od początku ciąży mam 6 kg na plusie... na ostatniej wizycie mówię do lekarza, że byłabym szczęśliwa jakby te kilogramy mi zostały, co skwitował "niech pani na to nie liczy"
pol zartem pol serio moja przyjaciolka miala straszna zgage przez cala ciaze....malutka miala doslownie czupryne na glowie...widzialam ja 3 dni po urodzeniu

Stary 2012-01-01, 18:02   #1886
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Ja nie liczę w ogóle na pomoc ze strony moich teściów na mikołaja dostaliśmy po 100 zł.... Jeśli w ogóle będę czegoś od nich chciała to max 500 zł na wózek.. Bo chce wydać max 1500 zł na niego
Moi rodzice hmm są raczej od pobudzania mojego TZ do zmian w stylu: remont kuchni, malowanie salonu
Nie powiem, że jakoś specjalnie nam się przelewa .. zwłaszcza teraz gdy ja nie pracuję.. ale póki co z głodu nie umieram, a nie chcę prosić rodziców o pieniądze .. No chyba, że raz na zakupy 100 zł ....w ogóle mam jakoś tak że wolę poprosić mojego tatę by zapłacił mi za telefon niż prosić męża o to samo....ale nie ... Jeśli chodzi o remonty czy wyprawkę to raczej chcę sama sobie opłacić i tylko takie rzeczy troszke droższe żeby mi pomogli opłacić

A liczyłyście już jakieś koszty ogólne ..bo wczoraj usłyszałam, że poza wózkiem Ci nasi znajomi jak do tej pory wydali 1000 zł "na dzieciątko" ale tak dostali bardzo dużo ubranek od brata tatusia(bo brat ma juz 2 dzieci więc miał od groma tego) i od mamy mamusi (ale masło maslane wyszło )
No i nie wiem
Generalnie to powiedziałam, że do dnia porodu nie kupię nic ale z drugiej strony to dobrze by było tak naszykować już coś (nie mówię o remoncie bo to już zupełnie inna para kaloszków), ale z drugiej strony nie wiem może powoli kupować dołek
Powiem ci, że lepiej zacząć kupować już teraz. Po porodzie będzie za późno i za dużo tego wszystkiego poza tym nie będziesz miała czasu ani chęci.
Liczyłam, że teściowa jako dobra kobieta, któa swojej córce kupiła niemal wszystko, będzie dobrą kobietą, która pomoże i nam, bo z kasą u nas też się nie przelewa. A więcej pomaga nam moja mama, która peniędzy nie ma w ogóle.
Trochę boli nas to, że jeszcze zanim zaczęliśmy starania o dziecko, było tyle deklaracji z pomocą a teraz...

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-01, 18:03   #1887
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

Się prosze nie śmiać ale ja sobie już wymyśliłam, że będę wychodzić na spacerki z dzieckiem w gondoli - a ja na rolkach albo na easytonach
Mam tylko nadzieję, że :
1. Zima nie przypomni sobie, że w moim mieście nie zasypało w tym roku śniegu po kolana)
2. Wiosna i lato pozwolą mi/nam na długie spacery
Generalnei to powiem Wam, że mam do rodziców 2,5 km ścieżką rowerową wzdłuż fajnej trasy spacerowo rowerowej.. Szkoda tylko, choć sama nie wiem cyz tak bardzo szkoda ... ale ok... niech będzie (ale tfy tfy) szkoda, że moja mama jeszcze nie siedzi na emeryturze bo bym sobie do niej spacerowała
ale w sumie to od moich rodziców mam 10 min spacerkiem na ogródki działkowe.. więc w sumie taki zaaaaa☠☠☠iście długi spacer i w zasadzie pół dnia z głowy ... byłoby za☠☠☠iście .. Maluch oddychałby świeżym powietrzem, byłaby cisza spokój...
Może bym nadrobiła lekture i kurs fotograficzny
Prawda, że popaprało mnie idyllycznym obrazkiem
ALe kurna fajnie by było gdyby to wypaliło
Stary 2012-01-01, 18:04   #1888
Mała!
Zakorzenienie

Witam

My właśnie odpoczywamy ...wybrałam się dziś na 2 str. ulicy do mamy na obiad a do teściów na kawę jakoś dałam radę chociaż widzę, że u mnie faktycznie leżenie to podstawa dobrego samopoczucia... przynajmniej na razie...może nabiorę sił...

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki w Nowym Roku

Doszłam z TŻ do porozumienia i stanęło na tym,że imię dla naszego synka to Tymon. Podoba mi się i nie widziałam sensu,żeby się sprzeciwiać

No piękne imię u Nas też będzie Tymon

Dziewczyny mam prośbę...troszkę się wystraszyliśmy z mężem tą szyjką i chcemy przyśpieszyć zakupy wyprawki i rzeczy dla mnie do porodu i po!
Jeśli pamiętacie nazwy sprzedawców z Allegro, u których kupię na raz kilka rzeczy lub macie fajne linki ( wiem, że były wklejane ale nie pamiętam na której str!) to ja poproszę raz jeszcze

Ja normalnie nie wiem od czego zacząć...siedzę przeglądam i nie wiem co kupić...ciągle się waham jakie butelki TT czy Avent! i jaki smoczek?

PS: dzisiaj czuję synka pod żebrami z prawej str. muszę się prostować... bo mi tam ciśnie

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:06   #1889
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Powiem ci, że lepiej zacząć kupować już teraz. Po porodzie będzie za późno i za dużo tego wszystkiego poza tym nie będziesz miała czasu ani chęci.
Liczyłam, że teściowa jako dobra kobieta, któa swojej córce kupiła niemal wszystko, będzie dobrą kobietą, która pomoże i nam, bo z kasą u nas też się nie przelewa. A więcej pomaga nam moja mama, która peniędzy nie ma w ogóle.
Trochę boli nas to, że jeszcze zanim zaczęliśmy starania o dziecko, było tyle deklaracji z pomocą a teraz...
Ty masz pojęcie, że prawie zawsze tak jest
Moja (przeklęta) babcia odstawiła niezły cyrk w tym roku w święta a ja przy okazji dowiedziałam się czegoś bardzo nieciekawego (wyszło to z ust mojego taty - bardzo ale to meeeega meeeeeeeeega meeeeega bardzo poirytowanego)
Stary 2012-01-01, 18:08   #1890
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

(j) to pierwsze
(tż) no wiem

dobre

Mala ja kupilam butelki 2 avent anty kolkowe, smoczków do ssania nie mam jeszcze
tesciowa dzis powiedziała ze ponoc cos ma dla naszego synka i przyjdzie do mnie po proszek aby uprac i później bedzie prasować! szok!

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-01 o 18:10
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości