|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Witam
My niestety kiepsko zaczełysmy ten rok.Kolka dała znac o sobie w nocy
|
#4472 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Szczesliwego nowego
zmysl kobiety sto lat lalka jeszcze tobie nie pogratulowalam maluszka ![]() glam duzo zdrowka dla chlopakow, trzymajcie sie
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() widzę, że ostatnio logowała się 20.12. Macie jakieś niusy, co u niej? Gdzieś wyjechała? |
|
|
|
|
#4474 |
|
Rozeznanie
|
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH W NOWYM ROKU
Rzadko się odzywam ale w miarę regularnie podczytuję. U nas wszystko ok oprócz nocek ostatnio, tzn. mała spi tak do 1 a później budzi się co godzinę lub częściej, faktem jest, że zjada troszkę i zasypia dalej ale mimo wszystko jest to dla mnie męczące tak wstawać ale śmieję się do TZ, że kiedyś się wyśpię za jakieś 2-3 lata ![]() Glam jak przykro, duzo zdrówka życzę chłopakom i całej Twojej rodzince
|
#4475 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie do mam karmiących piersią jak jest u Was z jedzeniem warzyw i owoców np. pomidora, ogórka, jabłek??
Czy mogę już powoli próbować je wprowadzać do jadłospisu czy jest za wcześnie??
|
|
#4476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli jest numer w klubie to napiszę do Niej. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Mam pytanie do mam które ich maluszki maja SAPKĘ Czy wasze maluszki też maja podczas sapki momenty co nie mogą tchu złapać ??
|
|
|
#4477 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja mialam przesrany poczatek roku...Moj pies tak bal sie petard,ze biegal po domu i sral ![]() Cytat:
Nie,raczej cos takiego sie zdazylo. |
||
|
|
|
#4478 |
|
Raczkowanie
|
Moja to chyba ma jak mleko za łapczywie pije. Zdarzyło się ze dwa razy do tej pory, nieźle mnie wystraszyła tym.
|
|
#4479 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko wolałabym miec wiecej mleczka ![]() Moja tez czasem tak łapczywie pije i się krztusi. Miała sapkę na początki a teraz już baaaardzo rzadko, ale nie miła momentów ze nie mogła złapać tchu. |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Olusia to faktycznie przesrany poczatek roku
![]() ja wczoraj pochwalilam moje dziecko jak ladnie zasypia no i zapeszylam |
|
|
|
#4481 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki a powiedzcie no mi czy po CC to okres sie ma po miesiacu ???
Bo Ja mam właśnie okres od wczoraj.
|
|
#4482 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy kolka moze byc w nocy i w czasie dnia?Moja sie prezy, troszke pocycyca i płacz.W nocy pobudka co godzine.
Podejrzewam (zzabobony), ze urzekła ja kolezanka która Nas odwiedziła.Zapytała czy mała nie ma kolek ja na to ze nie i nastepnego poranka sie zaczeły. Juz nie wiem co robic. Kazdy daje dobre rady a dziecko płacze.
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ))Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2012-01-01 o 15:32 |
|
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym się napewno wszystkiego łapała nawet urzekniecia jeśli miałabym powody. Spróbuj ją przetrzec czyms swoim, co dotyka ciała bodajże. Współczuje dlatego ja mam czerwone rzeczy przy łóżeczku .
|
|
|
#4484 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci bo juz bym chciała. Nie mam zamiaru brać tabletek chociaż mam na nie receptę, a tak mogłabym spokojnie wrócić do obserwacji, chociaż mierzenie temperatury nie byłoby miarodajne przy wstawaniu w nocy. |
|
|
|
|
#4485 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ja karmie tylko mm .
Czyli fajnie że juz mam @ bo będe już obserwować cykle
|
|
#4486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nei żałuję, ale ze względu na to że ma zabawkę grającą był najdroższy z tych trzech. A ja chcialam go, bo niebieski, a nie chciałam dla córeczki zielonego :P Nie przepadam za zielenią ![]() tuszka- paracetamol
14 sierpnia 2010 4 listopada 2011 Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2012-01-01 o 17:58 |
|
|
|
|
#4487 |
|
Wtajemniczenie
|
HAPPY NEW YEAR MAMUŚKI
Dawno nie pisałam, bo jakoś czasu brakowało. Ale podczytywałam co u Was. Fatal współczuję kolki, wiem jakie to męczące i dla dzidzi i dla rodziców. U nas rzadko występują bóle brzuszka, ale podobno kolka jest wtedy gdy pojawia się przynajmniej 3razy w tyg i trwa przez 3godz, przez 3m-ce - tak gdzieś czytałam, ale nie wiem ile w tym prawdy. U nas Sylwek w domku oczywiście - ale zaszalałam i po ostatnim karmieniu na noc małej, wypiłam jedno piwko z mężusiem Jak malutka wstała o 5 to dostała mleczko modyfik, potem też, a ja dwa razy odciągałam swoje i wylewałam do zlewu. Dopiero ok 13 dostała cyca. Przy tej okazji wypróbowaliśmy mleko nowe Bebiko Pepti, które przepisała ostatnio lekarka - na szczęście smakowało niuni Obejrzeliśmy sobie film, o północy przytulanki i lulu spać ![]() Powoli chce małą przestawiać z cyca na butlę, ale nie wiem jak to zrobić, żeby było dobrze - czy dawać jej raz dziennie mm, czy z dnia na dzień powinno się przejść na butlę? Martwię się, czy Roksanka nie będzie tęsknić za cycem mamusi... PROSZĘ O PORADĘ MAMY, KTÓRE JUŻ MAJĄ ZA SOBĄ PRZESTAWIANIE MALUSZKÓW NA BUTLĘ ![]() Nasza mała już coraz dłużej śpi w nocy, idzie spać ok 21-22 i po 6 godzinkach wstaje na jedzonko - także można wkońcu pospać ![]() Wasze maluszki też już gadają po swojemu? Roksanka to uwielbia do światełek choinkowych uśmiechać się i gadać Pisałyście o uśmiechach Waszych pociech - nasza od dawna się uśmiecha, ale teraz już bardziej świadomie - uwielbia kiedy robi się do niej miny i wydaje głupie odgłosy ![]() Wiszka najbezpieczniejsze owoce do wprowadzenia do diety to jabłka. Pomidory i ogórki najlepiej jeść po plasterku i obserwować maluszka. Nie wiem, kiedy można już rozszerzać dietę - zależy chyba czy maluszek ma problemy z brzuszkiem itd Ja narazie jem tylko jabłka, bo boję się innych owoców |
|
|
|
#4488 |
|
Rozeznanie
|
Myszeczko to dlatego. Szwagierka 7 dni po odstawieniu od piersi dostała @.
Ja już bym chciała mierzyć temp. ale potrzeba regularnego snu/odpoczynku, conajmniej 4 godzin w tych samych porach U nas mierzenie temp i obserwacja sprawdzały się rewelacyjnie.
|
|
|
|
#4489 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
![]() My wczoraj północ przespaliśmy, tak byliśmy zmęczeni nieprzespanymi nocami. Jednak Nowy Rok dobrze się zaczął, bo mały dzisiaj w nocy mało się prężył i lepiej spał. Myślę, że pomógł mu Infacol, który mu od wczoraj podajemy. Czy któreś z Waszych dzieciątek ma na szyjce lub plecach czerwone plamy, takie które są od porodu? Nasz ma, takie dosyć duże z tyłu głowy i na szyjce, położna mówi, że nimby powinno to zejść za jakiś czas, ale trochę się martwię
|
|
|
|
#4490 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to czasem nie pocałunek anioła, czy uszczypniecie bociana ?? Moja Julcia ma do dzis a niby miało zejsc do roku czy jakos tak. Ma to z tyłu głowy pod włosami teraz mniej widac ale jest. ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
Ja też mam ten już zamówiony, ale zielony też mi się podoba, ale Ja uwielbiam zielony dla dzieci
|
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
kochane mamuski Szczesliwego Nowego Roku
sylwester i poczatek nowego roku minal nam bardzo spokojnie. Wczoraj to az zaczelam sie zastanawiac czy mi ktos dziecka nie podmienil, bo po kapaniu o 20 Pitus pojadl i spal az do 2 szooookkk totalny. Jego najdluzsze przerwy w jedzeniu jak narazie to tylko 4 godziny. Troche Wam zazdroszcze ze macie dzieciaczki, ktore ladnie wam przesypiaja po 5-6h w nocy. U nas to nie wiem kiedy nastapi :/ nie chce malego przestawiac na mm tym bardziej ze pokarmu mam pod dostatkiem. ciekawe jak glam i jej dzieciaczki? Mam nadzieje, ze maluchy czuja sie lepiej i szybko opuszcza szpital
|
|
|
|
#4492 |
|
Raczkowanie
|
nA my byliśmy na Sylwestrze - kinder party. Dzieciaczki 1,5 roku, 10 miesięcy i nasz Franek 1 miesiąc. Wróciliśmy dośc późno, bo przed 3.00, ale spaliśmy (z przerwami oczywiście) do 13.00
Odciągnęłam wczoraj mleko laktatorem, a mały bez problemu od razu załapał o co kaman i wyżłopał butle A w ogóle śmieszna sprawa, miałam temperaturę w nocy 30/31... rano już 37 st. a później przeszło totalnie. Nie wiem skąd wzięła się ta temperatura :/ Ale paracetamol zakupiłam - dzięki dziewczyny. Glam - trzymam kciuki, by chłopcy szybko wrócili do siebie. |
|
|
|
#4493 |
|
Rozeznanie
|
Ja marnotrawna melduję się!
Żyję ![]() Przepraszam za zaniedbanie. Jutro postaram się uzupełnić listę popodczytywać co się u Was dzieje ![]() My mamy zastój kupkowy. Moje dziecko dziś k u p ą mnie nie chciało ucieszyć, więc się martwię. W ogóle co chwila się czymś martwię. Zastanawiam się czy już mi się coś pod sufitem nie porobiło, bo co chwila ta kruszynka moja dostarcza mi wrażeń, a chyba czasem martwię się na wyrost. Ostatnio w końcu p ę p e k niuni odpadł (dopiero po 24 dniach) i powiem Wam, że te nowe metody to do du.. są jak dla mnie, bo u nas dopiero fiolet na spirytusie podziałał i ususzył pępek w dwa dni! No i nadal odciągam cycki, bo mała ich nie ruszy, a chciałabym jej choć trochę przeciwciał dać, więc to też trochę czasu mi zajmuje. No to na dziś tyle. Kładę się spać, żeby być w stanie troszkę poforumować. Dzięki za pamięć Tuszka mam dr Browna butelkę i taką śmieszną z Medeli: http://allegro.pl/medela-zestaw-smoc...976766503.html z niej nie leci nic, jak dziecko nie pociągnie. Można tam "sterować" siłę z jaką dziecko musi się dossać. I z niej faktycznie nie poleci samo. Inne jak dla mnie wszystkie są podobne, no może ten Brown troszke lepszy. Podobno też dobra jest Medela Calma do karmienia mieszanego, ale nie probowalam. W sumei teraz jak juz sie nastawilam ze bede sciagac pokarm, to nie zalezy mi na takim mocnym odruchu ssania u niuni. Amarantas moje dziecko ma na czółku delikatne plamki, na oczku i na szyjce ma naczyniaczki. Lekarka mówiła, że mogą zejśc nie muszą, mogą się też powiększyć, ale na razie się tym nie martwię.
Edytowane przez rojku Czas edycji: 2012-01-01 o 23:25 |
|
|
|
#4494 |
|
Zadomowienie
|
U Nas sylwester w domku mieliśmy gości. Nowy rok również okej
Niunia grzeczna zaczyna już gugać W nocy budzi się 2 razy więc spoko. A od dziś tzn. wczoraj jestem bezrobotna jutro jadę po dokumenty do firmy i śmigam do ZUS'u złożyć o macierzyński.
|
#4495 |
|
Raczkowanie
|
Witamy w nomym roku
Wszystkim mamom i maluchom zdrowia i dużo radości w poznawaniu siebie wzajemnie Glam zdrowiejcie i wracajcie szybko do domu Myśmy spędzili sylwestra w domu na naszym małym zasupiu. Ostatnio walczyliśmy z jedzeniem to znaczy głównie Tomek walczył ze mną. Wyglądało to tak że wieczorami (bo u nas to w miare regolarnie dzień ) no więc wieczorami jadł spokojnie jakieś 8-10 minut a porem było szaleństwo gryzienie drapanie krzyki i płacz pirewszy pomysł to ze ma kolke bo niby regularnie wieczorem ale nie 3 godziny więc pomyśleliśmy że może to ta laktoza ale potem zaczął sie prężyć eekt taki że podajemy mu przed każdym jedzeniem 3 krople espumisanu i dziecko spokojnie je i śpi no to tyle wywodu i naszych odkryć
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Rojku nie musisz sie spieszyc
![]() Joamic ale Olivka jest podobna do Ciebie!!! SZOK ![]() Karolinka najwazniejsze, ze znalezliscie metode jak ulzyc synkowi my podajemy 2-3razy dziennie SabSimplex.
|
|
|
|
#4497 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal u mnie Oli miala taka kolke ze darla sie noc i dzien,jeezu wspolczuje,wiem przez co przechodzicie!!!!!!
|
|
#4498 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuje też to zauważyłam
![]() Jest kochana do zacałowania codziennie mnie zaskakuje czymś innym. Nosimy już rozmiar 62
|
#4499 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dr. Browna nie polecam. Zakupilam duzą i mała butle bo były chwalone, ale właśnie w święta byłam chora i było trzeba dać mm malutkiej i z dr browna wypiła w 10min!!! Za szybko leciało!!! A mam butelke NUKa z dziurka odpowietrzającą tylko (bez dziwnych zaworkow itd) i ładnie po malutku je, praktycznie karmienie zajmuje tyle czasu co piersią.
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic mała jak zawsze śliczna
cukiereczekbahamadia bodajże zadała pytanko o przestawienie małego z piersi na butle to ja dawałam raz to raz to i coraz mniej i wkoncu samo mm
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:17.

))

U nas mierzenie temp i obserwacja sprawdzały się rewelacyjnie.