Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 12:04   #4471
fatal21
Wtajemniczenie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Witam
My niestety kiepsko zaczełysmy ten rok.Kolka dała znac o sobie w nocy
Stary 2012-01-01, 12:45   #4472
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Szczesliwego nowego

zmysl kobiety sto lat

lalka jeszcze tobie nie pogratulowalam maluszka

glam duzo zdrowka dla chlopakow, trzymajcie sie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:54   #4473
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Wszystkiego dobrego w nowym roku mamusie Niech Wasze dzieciaczki chowają się zdrowo i rosną, dzieląc się z wami pieknymi uśmiechami

Rojku, poproszę zmień mi wiek na 28 lat od dzis.
rojku chyba lekko nam zaginęła
widzę, że ostatnio logowała się 20.12. Macie jakieś niusy, co u niej? Gdzieś wyjechała?

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:01   #4474
agulan82
Rozeznanie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH W NOWYM ROKU

Rzadko się odzywam ale w miarę regularnie podczytuję.

U nas wszystko ok oprócz nocek ostatnio, tzn. mała spi tak do 1 a później budzi się co godzinę lub częściej, faktem jest, że zjada troszkę i zasypia dalej ale mimo wszystko jest to dla mnie męczące tak wstawać ale śmieję się do TZ, że kiedyś się wyśpię za jakieś 2-3 lata

Glam jak przykro, duzo zdrówka życzę chłopakom i całej Twojej rodzince

Stary 2012-01-01, 13:53   #4475
Wiszkaa
Raczkowanie

Mam pytanie do mam karmiących piersią jak jest u Was z jedzeniem warzyw i owoców np. pomidora, ogórka, jabłek??
Czy mogę już powoli próbować je wprowadzać do jadłospisu czy jest za wcześnie??

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 14:11   #4476
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
widzę, że ostatnio logowała się 20.12. Macie jakieś niusy, co u niej? Gdzieś wyjechała?

Jeśli jest numer w klubie to napiszę do Niej.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Mam pytanie do mam które ich maluszki maja SAPKĘ

Czy wasze maluszki też maja podczas sapki momenty co nie mogą tchu złapać ??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 14:40   #4477
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam
My niestety kiepsko zaczełysmy ten rok.Kolka dała znac o sobie w nocy
Bidulka .
A ja mialam przesrany poczatek roku...Moj pies tak bal sie petard,ze biegal po domu i sral .I oczywiscie po tym biegal .Smrod przeokropny.Wrzucilam go od razu do wanny,podlogi szorowalam do 1

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
Pisala,ze nie ma na nic czasu,ale to juz dosc dawno

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Nie,raczej cos takiego sie zdazylo.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 14:45   #4478
Wiszkaa
Raczkowanie

Cytat:

Moja to chyba ma jak mleko za łapczywie pije. Zdarzyło się ze dwa razy do tej pory, nieźle mnie wystraszyła tym.

Żona od 17 maja 2008r.
Mama od 25 grudnia 2011r
.

Wiszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 14:56   #4479
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam karmiących piersią jak jest u Was z jedzeniem warzyw i owoców np. pomidora, ogórka, jabłek??
Czy mogę już powoli próbować je wprowadzać do jadłospisu czy jest za wcześnie??
ja jabłka zaczełam jesc po około tygodniu, teraz jem normalnie pomidory ogórki, sałatę i nawet rzodkiewkę. Fakt ja jakoś nie bardzo sie cykam z dietą, tylko nie jem cytrusów, smażonego i wzdymających. Ale jadłam czekoladę, miód i orzechy w cieście. Helence nic nie jest.
Tylko wolałabym miec wiecej mleczka

Moja tez czasem tak łapczywie pije i się krztusi. Miała sapkę na początki a teraz już baaaardzo rzadko, ale nie miła momentów ze nie mogła złapać tchu.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:01   #4480
goldika
Zakorzenienie

Olusia to faktycznie przesrany poczatek roku

ja wczoraj pochwalilam moje dziecko jak ladnie zasypia no i zapeszylam do 23,20 buszowal i nie myslal o spaniu.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:22   #4481
Myszeczka86
Zakorzenienie

Laseczki a powiedzcie no mi czy po CC to okres sie ma po miesiacu ???
Bo Ja mam właśnie okres od wczoraj.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-01, 15:30   #4482
fatal21
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy kolka moze byc w nocy i w czasie dnia?Moja sie prezy, troszke pocycyca i płacz.W nocy pobudka co godzine.
Podejrzewam (zzabobony), ze urzekła ja kolezanka która Nas odwiedziła.Zapytała czy mała nie ma kolek ja na to ze nie i nastepnego poranka sie zaczeły.
Juz nie wiem co robic. Kazdy daje dobre rady a dziecko płacze.

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2012-01-01 o 15:32
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:43   #4483
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy kolka moze byc w nocy i w czasie dnia?Moja sie prezy, troszke pocycyca i płacz.W nocy pobudka co godzine.
Podejrzewam (zzabobony), ze urzekła ja kolezanka która Nas odwiedziła.Zapytała czy mała nie ma kolek ja na to ze nie i nastepnego poranka sie zaczeły.
Juz nie wiem co robic. Kazdy daje dobre rady a dziecko płacze.

Ja też bym się napewno wszystkiego łapała nawet urzekniecia jeśli miałabym powody. Spróbuj ją przetrzec czyms swoim, co dotyka ciała bodajże. Współczuje dlatego ja mam czerwone rzeczy przy łóżeczku .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-01, 16:16   #4484
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Cytat:
Laseczki a powiedzcie no mi czy po CC to okres sie ma po miesiacu ???
Bo Ja mam właśnie okres od wczoraj.
Myszeczko nie wiem ale czy karmisz piersią? bo kojarzę, że chyba dokarmiasz mm. Jeśli tak to możliwe.
Zazdroszczę Ci bo juz bym chciała. Nie mam zamiaru brać tabletek chociaż mam na nie receptę, a tak mogłabym spokojnie wrócić do obserwacji, chociaż mierzenie temperatury nie byłoby miarodajne przy wstawaniu w nocy.
Stary 2012-01-01, 16:22   #4485
Myszeczka86
Zakorzenienie

Nie ja karmie tylko mm .
Czyli fajnie że juz mam @ bo będe już obserwować cykle

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-01, 17:56   #4486
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:

Drogo chodza te leżaczki ale jeśli chcesz kupic używkę za 150 zł to chyba lepiej juz nowy za 180 noi jasna sprawa plus wysyłka. Te 3 są najfajniejsze i co ważne do 18 kg.
ja mam ten https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci...9&recenzja=649
i nei żałuję, ale ze względu na to że ma zabawkę grającą był najdroższy z tych trzech. A ja chcialam go, bo niebieski, a nie chciałam dla córeczki zielonego :P Nie przepadam za zielenią

tuszka- paracetamol

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2012-01-01 o 17:58
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 17:59   #4487
princessskaa
Wtajemniczenie

HAPPY NEW YEAR MAMUŚKI

Dawno nie pisałam, bo jakoś czasu brakowało. Ale podczytywałam co u Was.

Fatal współczuję kolki, wiem jakie to męczące i dla dzidzi i dla rodziców. U nas rzadko występują bóle brzuszka, ale podobno kolka jest wtedy gdy pojawia się przynajmniej 3razy w tyg i trwa przez 3godz, przez 3m-ce - tak gdzieś czytałam, ale nie wiem ile w tym prawdy.

U nas Sylwek w domku oczywiście - ale zaszalałam i po ostatnim karmieniu na noc małej, wypiłam jedno piwko z mężusiem
Jak malutka wstała o 5 to dostała mleczko modyfik, potem też, a ja dwa razy odciągałam swoje i wylewałam do zlewu. Dopiero ok 13 dostała cyca. Przy tej okazji wypróbowaliśmy mleko nowe Bebiko Pepti, które przepisała ostatnio lekarka - na szczęście smakowało niuni Obejrzeliśmy sobie film, o północy przytulanki i lulu spać

Powoli chce małą przestawiać z cyca na butlę, ale nie wiem jak to zrobić, żeby było dobrze - czy dawać jej raz dziennie mm, czy z dnia na dzień powinno się przejść na butlę? Martwię się, czy Roksanka nie będzie tęsknić za cycem mamusi... PROSZĘ O PORADĘ MAMY, KTÓRE JUŻ MAJĄ ZA SOBĄ PRZESTAWIANIE MALUSZKÓW NA BUTLĘ

Nasza mała już coraz dłużej śpi w nocy, idzie spać ok 21-22 i po 6 godzinkach wstaje na jedzonko - także można wkońcu pospać

Wasze maluszki też już gadają po swojemu? Roksanka to uwielbia do światełek choinkowych uśmiechać się i gadać

Pisałyście o uśmiechach Waszych pociech - nasza od dawna się uśmiecha, ale teraz już bardziej świadomie - uwielbia kiedy robi się do niej miny i wydaje głupie odgłosy

Wiszka najbezpieczniejsze owoce do wprowadzenia do diety to jabłka. Pomidory i ogórki najlepiej jeść po plasterku i obserwować maluszka. Nie wiem, kiedy można już rozszerzać dietę - zależy chyba czy maluszek ma problemy z brzuszkiem itd Ja narazie jem tylko jabłka, bo boję się innych owoców

princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:03   #4488
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Myszeczko to dlatego. Szwagierka 7 dni po odstawieniu od piersi dostała @.
Ja już bym chciała mierzyć temp. ale potrzeba regularnego snu/odpoczynku, conajmniej 4 godzin w tych samych porach U nas mierzenie temp i obserwacja sprawdzały się rewelacyjnie.
Stary 2012-01-01, 19:17   #4489
amarantas
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

My wczoraj północ przespaliśmy, tak byliśmy zmęczeni nieprzespanymi nocami. Jednak Nowy Rok dobrze się zaczął, bo mały dzisiaj w nocy mało się prężył i lepiej spał. Myślę, że pomógł mu Infacol, który mu od wczoraj podajemy.
Czy któreś z Waszych dzieciątek ma na szyjce lub plecach czerwone plamy, takie które są od porodu? Nasz ma, takie dosyć duże z tyłu głowy i na szyjce, położna mówi, że nimby powinno to zejść za jakiś czas, ale trochę się martwię

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:42   #4490
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku

My wczoraj północ przespaliśmy, tak byliśmy zmęczeni nieprzespanymi nocami. Jednak Nowy Rok dobrze się zaczął, bo mały dzisiaj w nocy mało się prężył i lepiej spał. Myślę, że pomógł mu Infacol, który mu od wczoraj podajemy.
Czy któreś z Waszych dzieciątek ma na szyjce lub plecach czerwone plamy, takie które są od porodu? Nasz ma, takie dosyć duże z tyłu głowy i na szyjce, położna mówi, że nimby powinno to zejść za jakiś czas, ale trochę się martwię

A to czasem nie pocałunek anioła, czy uszczypniecie bociana ??
Moja Julcia ma do dzis a niby miało zejsc do roku czy jakos tak. Ma to z tyłu głowy pod włosami teraz mniej widac ale jest.

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
ja mam ten https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci...9&recenzja=649
i nei żałuję, ale ze względu na to że ma zabawkę grającą był najdroższy z tych trzech. A ja chcialam go, bo niebieski, a nie chciałam dla córeczki zielonego :P Nie przepadam za zielenią

tuszka- paracetamol

Ja też mam ten już zamówiony, ale zielony też mi się podoba, ale Ja uwielbiam zielony dla dzieci

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2012-01-01, 20:30   #4491
mol_aa
Zadomowienie

kochane mamuski Szczesliwego Nowego Roku sylwester i poczatek nowego roku minal nam bardzo spokojnie. Wczoraj to az zaczelam sie zastanawiac czy mi ktos dziecka nie podmienil, bo po kapaniu o 20 Pitus pojadl i spal az do 2 szooookkk totalny. Jego najdluzsze przerwy w jedzeniu jak narazie to tylko 4 godziny. Troche Wam zazdroszcze ze macie dzieciaczki, ktore ladnie wam przesypiaja po 5-6h w nocy. U nas to nie wiem kiedy nastapi :/ nie chce malego przestawiac na mm tym bardziej ze pokarmu mam pod dostatkiem. ciekawe jak glam i jej dzieciaczki? Mam nadzieje, ze maluchy czuja sie lepiej i szybko opuszcza szpital
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:01   #4492
tuszka
Raczkowanie

nA my byliśmy na Sylwestrze - kinder party. Dzieciaczki 1,5 roku, 10 miesięcy i nasz Franek 1 miesiąc. Wróciliśmy dośc późno, bo przed 3.00, ale spaliśmy (z przerwami oczywiście) do 13.00 Maluch dobrze się sprawował i prawie nie spał.
Odciągnęłam wczoraj mleko laktatorem, a mały bez problemu od razu załapał o co kaman i wyżłopał butle mamy butelki Medela i smoczki też. Ale znajome polecały nam smoczki Dr Brown's jako takie, z których równie trudno leci mleko co z piersi. A wy jakich używacie?
A w ogóle śmieszna sprawa, miałam temperaturę w nocy 30/31... rano już 37 st. a później przeszło totalnie. Nie wiem skąd wzięła się ta temperatura :/ Ale paracetamol zakupiłam - dzięki dziewczyny.

Glam - trzymam kciuki, by chłopcy szybko wrócili do siebie.
tuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 23:17   #4493
rojku
Rozeznanie

Ja marnotrawna melduję się!
Żyję

Przepraszam za zaniedbanie. Jutro postaram się uzupełnić listę popodczytywać co się u Was dzieje

My mamy zastój kupkowy. Moje dziecko dziś k u p ą mnie nie chciało ucieszyć, więc się martwię. W ogóle co chwila się czymś martwię. Zastanawiam się czy już mi się coś pod sufitem nie porobiło, bo co chwila ta kruszynka moja dostarcza mi wrażeń, a chyba czasem martwię się na wyrost.

Ostatnio w końcu p ę p e k niuni odpadł (dopiero po 24 dniach) i powiem Wam, że te nowe metody to do du.. są jak dla mnie, bo u nas dopiero fiolet na spirytusie podziałał i ususzył pępek w dwa dni!

No i nadal odciągam cycki, bo mała ich nie ruszy, a chciałabym jej choć trochę przeciwciał dać, więc to też trochę czasu mi zajmuje.

No to na dziś tyle. Kładę się spać, żeby być w stanie troszkę poforumować.

Dzięki za pamięć Całuję Was wszystkie/ich i do jutra!

Tuszka mam dr Browna butelkę i taką śmieszną z Medeli:
http://allegro.pl/medela-zestaw-smoc...976766503.html
z niej nie leci nic, jak dziecko nie pociągnie. Można tam "sterować" siłę z jaką dziecko musi się dossać. I z niej faktycznie nie poleci samo. Inne jak dla mnie wszystkie są podobne, no może ten Brown troszke lepszy. Podobno też dobra jest Medela Calma do karmienia mieszanego, ale nie probowalam. W sumei teraz jak juz sie nastawilam ze bede sciagac pokarm, to nie zalezy mi na takim mocnym odruchu ssania u niuni.

Amarantas moje dziecko ma na czółku delikatne plamki, na oczku i na szyjce ma naczyniaczki. Lekarka mówiła, że mogą zejśc nie muszą, mogą się też powiększyć, ale na razie się tym nie martwię.

Edytowane przez rojku
Czas edycji: 2012-01-01 o 23:25
rojku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 08:39   #4494
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

U Nas sylwester w domku mieliśmy gości. Nowy rok również okej

Niunia grzeczna zaczyna już gugać W nocy budzi się 2 razy więc spoko.
A od dziś tzn. wczoraj jestem bezrobotna jutro jadę po dokumenty do firmy i śmigam do ZUS'u złożyć o macierzyński.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0257.jpg (89,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC310169.jpg (93,0 KB, 43 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:27   #4495
karolinka_12
Raczkowanie

Witamy w nomym roku Wszystkim mamom i maluchom zdrowia i dużo radości w poznawaniu siebie wzajemnie
Glam zdrowiejcie i wracajcie szybko do domu
Myśmy spędzili sylwestra w domu na naszym małym zasupiu. Ostatnio walczyliśmy z jedzeniem to znaczy głównie Tomek walczył ze mną. Wyglądało to tak że wieczorami (bo u nas to w miare regolarnie dzień ) no więc wieczorami jadł spokojnie jakieś 8-10 minut a porem było szaleństwo gryzienie drapanie krzyki i płacz pirewszy pomysł to ze ma kolke bo niby regularnie wieczorem ale nie 3 godziny więc pomyśleliśmy że może to ta laktoza ale potem zaczął sie prężyć eekt taki że podajemy mu przed każdym jedzeniem 3 krople espumisanu i dziecko spokojnie je i śpi no to tyle wywodu i naszych odkryć

3080g 50 cm i ciągle rośnie
2 t.ż. - 3600g
3 t.ż. -4160g
6 t.ż. -5330g/59 cm
13 t.ż. - 6500/65 cm
20 t.ż.-7300/67 cm
26 t.ż,-8300/~72 cm i ciągle rośnie
http://suwaczki.maluchy.pl/li-57299.png
karolinka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:49   #4496
goldika
Zakorzenienie

Rojku nie musisz sie spieszyc doskonale Cie rozumiem bo sama mam malo czasu n a wszystko. Mam nadzieje ze kupa przyjdzie

Joamic ale Olivka jest podobna do Ciebie!!! SZOK

Karolinka najwazniejsze, ze znalezliscie metode jak ulzyc synkowi my podajemy 2-3razy dziennie SabSimplex.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:02   #4497
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Fatal u mnie Oli miala taka kolke ze darla sie noc i dzien,jeezu wspolczuje,wiem przez co przechodzicie!!!!!!
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:04   #4498
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Joamic ale Olivka jest podobna do Ciebie!!! SZOK
Dziękuje też to zauważyłam
Jest kochana do zacałowania codziennie mnie zaskakuje czymś innym.

Nosimy już rozmiar 62

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:14   #4499
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tuszka Pokaż wiadomość
. Ale znajome polecały nam smoczki Dr Brown's jako takie, z których równie trudno leci mleko co z piersi. A wy jakich używacie?
A w ogóle śmieszna sprawa, miałam temperaturę w nocy 30/31... rano już
.
A ja dr. Browna nie polecam. Zakupilam duzą i mała butle bo były chwalone, ale właśnie w święta byłam chora i było trzeba dać mm malutkiej i z dr browna wypiła w 10min!!! Za szybko leciało!!! A mam butelke NUKa z dziurka odpowietrzającą tylko (bez dziwnych zaworkow itd) i ładnie po malutku je, praktycznie karmienie zajmuje tyle czasu co piersią.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:23   #4500
Myszeczka86
Zakorzenienie

Joamic mała jak zawsze śliczna cukiereczek

bahamadia bodajże zadała pytanko o przestawienie małego z piersi na butle to ja dawałam raz to raz to i coraz mniej i wkoncu samo mm

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości