|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy :)
Dzieńdoberek w nowym roku
Wszystkiego dobrego mamusie i dzieciaczki niech ten nowy rok będzie jeszcze lepszy niż ten, który minął Sylwestra spędziliśmy jednak u teściów... było nie najgorzej nie licząc 15 minut histerycznego płaczu (pomogło rozebranie do samych body i nagle wszystko przeszło) no i tego, że Szymek bał się rodzinki tż, nie płakał ale podkówkę miał cały czas na buzi i chciał być tylko mamusią albo tatusiem Potem zasnął o 20 i nawet fajerwerki go nie obudziły![]() I wczoraj przez cały dzień moje dziecko było fajniutkie - nawet sam zasnął na macie Cytat:
Pocieszam się, że nie może to trwać wiecznie DziękiCytat:
Cytat:
Cytat:
mam podobne myśliŚliczna Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry w Nowym Roku
od dziś zaczynam wierzyć w skoki rozwojowe ostatnie dni była strasznie marudna dużo płakała i to bez powodu ciężko uspokoić a najlepiej by spała tylo i wczoraj chyba było jakieś apogeum bo nic nie pomagało, serio wymiękałam chwilami i calutki dzień od 8 do 18 przespała z przerwami na jedzenie i płacz. Po 18 jakby ręką odjął i dziś od rana wróciło moje kochane grzeczne i uśmiechnięte dziecko na przemian z uśmiechami i sprawdzaniem czy to ona się śmieje czy kto a jak ją pogłaskałam po policzku to się tak zdziwiła, że widzi że ją głaszcze ale nie widzi mojej ręki- nosz cudnie śmieszne to robi jakieś priiipriipriii śliną i jeszcze dostała nowy zasób sylab- jeszcze nie rozpoznaję jakie to, ale na pewno inne niż dotychczas ehhh a tak się kiedyś nie wierzyłam w te skoki ![]() a Sylwek w porządku, posiedzieliśmy, napiłam się piwka, chłopaki wódki, malutka przespała całą nockę nawet jej petardy nie obudziły, byłam w szoku bo niektóre to dawały taki dość huk. a za chwilę się zbieramy do kościoła a potem może drzemnąć trochę bo poszliśmy spać po 3 a mała pobudkę o 8 urządziła
|
#4443 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w Nowym Roku
Cytat:
|
|
|
|
|
#4444 |
|
kosmitka
|
Najlepszego w Nowym Roku!!
Natka oby to był koniec skoku, bo naprawdę Was wymęczył ![]() U nas nocka potworna, ale nawet nie chce mi sie opisywać, Franek śpi do 3-4 potem w sumie nie, co chwila wypluwa smoka i marudzi za smokiem i trzeba mu podawać, a od 6 już całkowicie nie śpi . Moonik cudnie patrzeć na takie nowe umiejętności dzieciątka, prawda? Gratulacje!!!
|
|
#4445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co Franiowi sie dzieje? tez chciał swietowac? ![]() ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek
![]() my sobie pospaliśmy do 8ej dzisiaj, tzn ja jakieś 6 godzin a Leo ponad 12 ![]() teraz też śpi, ja się zdążyłam wyprysznicować i zaraz zacznę się powoli doprowadzać do ładu i skąłdu bo jak tylko się obudzi to karmimy się i idziemy na spacerekmąż śpi po nocy a mi szkoda tego słoneczka, które teraz świeci zresztą pediatra mowiła że mogę spacerować nawet jak jest lekki mrozik, byle by nie wiało.A dzisiejszą noc mały przespał dobrze ![]() Budził Go jedynie własny kaszelek i katarek. Żadne fajerwerki ![]() Za to moje koty swirowały, biedne... nie miały gdzie się podziać... U nas w pierwsze swięto chrzciny były i mamy w domu Leona Stanisława ![]() Stanisława, po dziadku moim
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." Edytowane przez BordAna Czas edycji: 2012-01-01 o 11:17 |
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowym roku.
Sylwester, hm, jak zwykły wieczór, ale jakoś nie jest mi z tym źle ponieważ spędzałam go z Filipkiem A dzisiejszy dzień, zaczął się średnio Mały wstał na cycka, chwile pojadł i puszcza pierś, co chwilę i się nie wyspałam Teraz dodatkowo tato ma humory przez jutrzejsze badania... eh , oby nowy rok nie wyglądał tak ![]() Ej, wasze maleństwa też mają miodzik w uszach? Jeżeli tak to jak to czyścicie? Po wierzchu wiem, ale teraz ma g łębiej i nie wiem czy coś z tym robić czy zostawić ![]()
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-01 o 12:49 |
|
|
|
#4448 |
|
Zakorzenienie
|
cotka ja czyszczę tylko po wierzchu, głębiej nie kombinuje nic bo się po prostu boję
Mam nadzieję, że Nowy Rok będzie dla Ciebie szczęśliwy |
|
|
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tylko czyszczę to co wyjdzie jak coś głębiej nie ruszam, żeby nie wcisnąć do środka, bo możesz zaszkodzić. Tak że nie ruszaj, samo wyjdzie na zewnątrz pierwszy raz po spacerze mała dosypia w domu pewnie dlatego, że mąż ją zabrał w gondoli to nie była ruszana
|
|
#4450 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry w Nowym Roku
![]()
|
|
#4451 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwszego Nowego Roku!
Monik oklaski dla mojej synowej za nowe umiejętności ![]() Cotka Stefek ma miodzik...jak mu czasem wyjdzie to pomimo tego że jesteśmy w domu to mi wstyd Czyszczę tak jak wy. Z wierzchu bo głęboko to się boje i podobno nie wolno Stefek się rozgadał..codziennie daj nam takie popisy, ze nie mogę ze śmiechu, piszczy, krzyczy różne głoski, gugi, gagi i do tego wymachuje piąstkami no szok! Dzisiaj to już nie mogłam. Gadał z 5minut ale tak jakby coś opowiadał..A i kupilam mu grzechotkę bo te które miał trudno mu było chwycić. No i łapie ją ładnie i nawet parę razy udało mu sie przenieść z ręki do ręki ![]() A Sylwestra przespał
|
|
#4452 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
petardy byly takie ze ja sie chowalam a Mikul nic, spal jak anioleczek![]() Cytat:
ciesze sie ze sylwester sie udalCytat:
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
mam tyle do nadrobienia stron...że nie wiem kiedy dam radę ... ale postanowienie noworoczne jest- nadrobię My od wczoraj w Irlandii. Sara podróż zniosła dzielnie.. ale znów musi się bidulka klimatyzować w nowym miejscu itd. a to nie jest łatwe niestety,bo już się przyzwyczaiła do tego łóżeczka,leżaczka itd co w Pl miała. no ale damy radę pobyt w Pl bardzo udany, pobyłyśmy z rodzinką. Sara rozkochała w sobie wszystkich...że aż żal-ze względu na nią było mi wyjeżdzać. widziałam jaką miała radochę jak kuzynka do niej codzień przychodziła i ją zabawiała, jak dziadek bawił,czy babcia przytulała.. ahh.. łza się w oku kręci,że nie da się częściej spotykać-ze względu na Sarę byłyśmy u rodzinki w różnych miejscach.. i z czego się ogromnie cieszę..Sara poznała swoją prawie 90letnią prababcię. ja sama już trochę tęskniłam za irlandią. chyba już przywykłam tu..i po tym miesiącu w Pl to nie wiem czy bym chciała wracać. Ale to czas pokaże co do karmienia jesteśmy na butelce. stało się jak się stało. po Sary chorobie ,kiedy bardzo mało jadła zaczął mi momentalnie pokarm zanikać. ja -zawsze mówiłam że nie miałam parcia na karmienie- nie miałam sił męczyć siebie i dziecka ( podziwiam te z Was które dawały radę to robić ! ) i po paru próbach ,kilku nocach dałam na luz i teraz jesteśmy na bebilonie. daje jej wg.tego co piszą na opakowaniu... dopiero w czwartek pójdę na ważenie,zobaczę jak przybiera itd. i wtedy może zwiększę ilość albo zacznę rozszerzać dietę. póki co daje małej co 3h w dzień. zazwyczaj po 120,nieraz 150. w nocy..niestety wróciła pobudka (mam nadzieję,że tu zniknie ) więc jak chodzi spać najpóźniej o 20stej. to budzi się na butlę pomiędzy 3-4 .. ale zje i śpi . na szczęście nauczyła się sama usypiać. więc wkładam do łóżeczka i odchodzę.. albo idę spać. tyle bym Wam chciała napisać...ale nie chcę tu wytaczać mega monologu po takiej nieobecności. będę się wdrażać na nowo. Na ten Nowy Rok życzę Wam ( i sobie) by te Nasze Małe Cuda dawały radość ,szczęście i miłość każdego dnia. byśmy po zeszłorocznym cudzie narodzin w tym roku mogły doświadczać innych cudów z nowym umiejętności,pierwszych kroczków,słów itd . no i dużo miłości w naszych małżeństwach,co by wszystkie problemy-jeśli są-poznikały, a Nowy Rok przynosił już tylko samo szczęście. cieszę się bardzo,że jesteście!! brakowało mi was bardzo..teraz powoli będę nadrabiać i wracać
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
u nas również miodzio w uszkach musi być!
![]() ale wygrzebuję tylko to co wychodzi na zewnątrz. Poza tym Leoś ma takie ranki za uszami. Przemywam octeniseptem i natłuszczam ale za jakiś czas znowu się robi to samo, taka ropka wychodzi. Zapach też niemiło mi się kojarzy. Ma też któraś z Was takie przeboje?
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4455 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego Najlepszego dla Was i Waszych Maleństw na ten Nowy 2012 Rok
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4456 | |||||
|
Zakorzenienie
|
witam w nowym roku
![]() Olguni tez nie obudziły petardy chociaż ładowali jak z armaty usnęła o 21.30 i spała do 5.30 kochane dziecko. Byli kuzyn męza z żonką i córą i młoda też ładnie spała. Zjadła o 2 mleczko i pojechali do domku a my do spaniaja wypiłam dwie lampki wina i czułam sie jak conajmniej po kilku drinkach...odwykłam ![]() Anciu pytałas mnie o endometrioze. Tak, mam troche ognisk ale póki co głównie na szyjce sie umiejscowiły (mój dr to określa jako endometriozę pasmową) nie mam zrostów Cytat:
brawo dla Juliśki za nowe umiejętności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
witajcie wszedzie dobrze ale w domu najlepiej ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
BordAna a oprócz tych uszu coś jeszcze małemu dolega? Stokrotko witaj Małgoś to by się te nasze dzieciaki nagadąły razem Julik też już cały dzień potrafi gadać i wydawać bardzo różne dźwięki- jak teraz np. coś w rodzaju youyoubyu byoulouy brumburrurum kupiłam krem f18 i wiesz, że faktycznie widać poprawę! super u Was jak?widzę,że każda pisze, że maluchy przespały fajerwerki- ciekawe do kiedy będą spać takim mocnym snem
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudowne dzieciaczki ![]() Mnie też te objawy za uszkami przypominają skazę BordAna a coś jeszcze się dzieje? Bo jeśli nie... to może być mleczko, które spływa za uszka gdy dzidziuś je i "przecieka" które tam fermentuje...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hejaaa fajnie że już jesteście
Łelkom bek Super podejscie do butli ![]() Cytat:
W zalączniu przepis na zupke po 4 mc. Znalazlam w Mamo to ja.
|
|
#4461 |
|
Zadomowienie
|
Sonia: to raczej nie spływające mleczko, bo przez jeden dzień potrafi byc tam "czysto" a nastepnego już zbiera się w tych szparkach ropa...
mówicie dziewczyny że to może być objaw skazy białkowej?? moje dziecię ma właśnie podejrzenie skazy... tak na 100% będziemy pewni za miesiąc bo wtedy mamy wyznaczony termin wizyty w poradni endogastrologicznej. Poza tym małego co chwilę sypie na twarzy, na główce, na szyjce... to też może być skazowe.. Wogole to ma strasznie suchą skórę i musze smarować go oliwkami i parafiną, o płynie do kapieli Hippa czy Nivea Baby mogę zapomnieć - mały tak strasznie się łuszczy... danika: no nie jest mi łatwo, zawsze coś się dzieje. Mały funduje mi rożne "rozrywki" ![]() teraz trochę chorujemy i przez to troche więcej stresu mamy. mały ma w moczu bakterie coli. jest na antybiotyku. poza tym ma straszny katar i suchy kaszel. antybiotyk i na to powinien pomóc ale jak będzie zobaczymy...antybiotyk bierzemy do czwartku, potem 10 dni przerwy i znowu mam zrobić mu posiew moczu. Mam nadzieję że wtedy już tej bakterii nie będzie... poza tym mam wrażenie że L. ma "wszystkie choroby świata" ale pffuu tfuu.. oby nie... jak nie skaza, to przeziębienie, potem zapalenie w ukł moczowym... ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- my skorzystamy, dziękować
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#4462 |
|
Wtajemniczenie
|
Fajnie, że sie przydał
Wszystko będzie dobrze z Leośkiem...zobaczysz! A jak mąż? Moniś pytałaś o czółko...jak zaczełam smarować częściej to czółko się ładnie wygładziło i już prawie nie ma śladu. Smarowalam hippem naprzemian z f18
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
zapomniałam jeszcze napisać że przed wprowadzeniem antybiotyku zapach i konsystencja kup również się zmieniła? zrobiły się bardziej grudkowate/śluzowate? a poza tym kwaśne w zapachu.
musze odrazu mu zmieniać pieluszki bo jesli tego nie zrobię to robią mu się odrazu takie ranki na jajeczkach i w obrębie odbytu. Teraz smaruję maścią pośladkową i jest o niebo lepiej. A i ilośc tych dziwnych kup się zmiejszyła... to też może być "dowodem" na skazę bialkową? początkowo myslalam że to od witaminy C, którą podaję małemu raz dziennie ale wyczytałam w necie że wit C raczej nie powoduje odparzeń.. ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
a poza tym bierze leki uspokajające pije melisę i jest nieco lepiej. Nie mogę teraz na niego narzekać. Coraz częściej sam chce coś przy malym zrobić i go zabawić. Ale biedny moj kochany, lekko mu napewno nie jest... mam nadzieję że wizyty w poradni psychiatrycznej i psychologicznej mu pomogą.. W każdym razie jakoś się dogadujemy...
|
|
|
|
#4465 |
|
Zadomowienie
|
BordAna a jak ogólnie z zachowaniem Leosia? Pręży się czy spokojny?
Te odparzenia to też może być objaw skazy, ale wcale nie musi. My też co jakiś czas maścią pupkową (na rp.) się wspomagamy. Bo u nas też podejrzenie skazy a przynajmniej dość silnej nietolerancji. Z kosmetyków na suchą skórkę Emolium dość się sprawdza, niestety nie do końca...
|
|
|
|
#4466 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę mu zdrowia! Powolnymi kroczkami i wszystko się ułoży
|
|
#4467 | |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane w pierwszy dzien tego roku
podobnie jak cotka mam nadzieje ze nasz watek nie umrze i bedziemy sie tu dalej wspierac, dyskutowac, wymieniac poglądy bo mimo tego ze czasem mamy rózne zdani ena jakis temas uwazam ze super sie uzupełniamy a zasze zgadzac sie nei musimy co do różnych rzeczy jakbysmy wszystki emyslały tak samo byłoby nudno Cytat:
juz sie nei moge doczekac a F18 tez uzywam do pupci i nic sie małemu nie robi bardzo go lubie---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- dużo pociechy z malutkiej i spełnienia wszelkich marzen |
|
|
|
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W przypadku f18 sprawdza sie opinia - dobry i tani
|
|
#4469 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Wtajemniczenie
|
Stefan się nie mieści do fotelika
Pasy ciężko dopiąć...i co teraz? Nie mogę mu kupić następnego wagowo bo nie siedzi Mamy dużych dzieci jakie macie foteliki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

Potem zasnął o 20 i nawet fajerwerki go nie obudziły

dajemy radę, przedwczoraj to chyba apogeum było, bo wczoraj i dzisiaj jest lepiej, nawet nocki lepsze i już nie było pobudek co 1h
mam podobne myśli
i dziś od rana wróciło moje kochane grzeczne i uśmiechnięte dziecko
na przemian z uśmiechami i sprawdzaniem czy to ona się śmieje czy kto
a jak ją pogłaskałam po policzku to się tak zdziwiła, że widzi że ją głaszcze ale nie widzi mojej ręki- nosz cudnie śmieszne to
. 
Teraz dodatkowo tato ma humory przez jutrzejsze badania... eh , oby nowy rok nie wyglądał tak 

usnęła o 21.30 i spała do 5.30