|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
Cytat:
Nie to nie tak... mogło to źle zabrzmieć. Po prostu myślę, że to ja zbyt naciskam bo patrze jak inne koleżanki sie przygotowują a u mnie się nic nie dzieje. Poprzedni TZ z którym byłam 4,5 roku - półtora roku jak nie 2 zwodził mnie, ze już niedługo sie oświadczy, ze zamieszkamy razem i kupa z tego wyszła (nie będę wchodzić w szczegóły). Moze po prostu teraz za bardzo panikuję, że obecny TZ tez mnie będzie zwodził i będę czekać i robić sobie nadzieję. I myślałam że skoro ma 32 lata to będzie chciał to wszystko przyśpieszyć ze względu na wiek. A prawda jest taka że bez względu na wiek każdy potrzebuje czasu, aby podjąć ważne decyzje. Często rozmawiamy o wspolnej przyszlosci, o małżeństwie, dzieciach więc to nie jest tak, że on nie chce tylko nie teraz zaraz. Jak się tak dobrze zastanowię to wcale też nie spieszy mi się bo gotowania, prania i sprzątania albo nieprzespanych nocy ze względu na płacz dziecka, bo lubię sobie dogadzać a nie koniecznie teraz przygotowywać kaszki dla dziecka ![]() A co do TZ to ja jest najwspanialszym człowiekiem na świecie i jest mi z nim naprawdę dobrze.
blog Konika Najnowsza recenzja: Konkurs z New Anna Cosmetics na blogu, zapraszam! Czekają fajne nagrody! Edytowane przez KonikGarbusek Czas edycji: 2011-12-31 o 18:26 |
|
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
Jak spędzacie sylwestra? My z TŻ zostajemy w domu
Wczoraj upiekłam ciasto czekoladowe z bananami bitą śmietaną - jeszcze nie spróbowałam, ale już wiem, że następnym razem zmodyfikuję przepis, bo ciasto wyszło strasznie dziwne (zrobię wg. przepisu na inne ciasto czekoladowe) i chyba składniki były na mniejszą blachę, bo mało ciasto było po upieczeniu. Zrobię też mniej słodką bitą śmietanę - oprócz cukru pudru jest w niej starta mleczna czekolada i obawiam się, że mnie szybko zmuli. Wczoraj robiłąm dosyć późno, więc nie pomyślałam o tym od razu
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My zaraz wychodzimy na domówkę z TZ - dziś ma urodziny więc impreza podwójna - będzie tort czekoladowy
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dziś zaczynam Nowy Rok. Podsumowałam, że 2011 był rokiem porażek i niepowodzeń i zrobię wszystko by 2012 był lepszy. Póki co zaczynam od uporządkowywania swoich spraw w kalendarzu, uporządkowania rzeczy na komputerze, postanowień i innych ![]() Mam już pierwsze zużycie, a jest to Dove, żel pod prysznic Supreme Cream Oil 55ml. W styczniu planuję zużyć: - miniaturka balsamu jeżynowego Yves Rocher - podkład kryjący Pharmaceris - nabłyszczacz Avon - szampon Natur Vital - odżywka Alterra - żel do mycia twarzy Clean & Clear z witaminą C i żeń-szeniem - Differin - Acne Derm - olejek pomarańczowo-brzozowy Alterra |
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też co miesiąc robię listę kosmetyków, które planuję zużyć, to motywuje do działania
. Jednym z moich kosmetycznych postanowień jest ograniczenie do 1 ilość otwartych opakowań np. szampony czy balsamy, kremy, bo na tą chwilę w łazience mam 5 otwartych szamponów... A w styczniu planuję zużyć: 1. odżywka WAX 2. mleczko do demakijażu Tołpa 3. Krem zimowy na noc AVON 4. Woda Passion Dance Avon 5. Balsam Mango i Passiflora Sephora 6. Krem do stóp Avon - morski 7. Krem na dzień YR 8. Krem pod oczy Planet SPA z sake i ryżem 9. Żel pod prysznic kawowy YR 10. krem do rąk Kamill Takie mam plany - mam nadzieję, że będzie więcej zużyć
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
zyczé Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku.
wrzucam mój zbiór. na zdjeciu brakuje mydelka milk and honey oriflame bo jest w uzyciu.chyba widac róznice w ilosci? |
|
|
|
#1837 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
edytko piękny zbiór ![]() a oto mój bilans grudniowy Kupione/otrzymane -iwostin woda termalna 250 ml. -eveline odżywka do paznokci z diamentem 12ml -eveline lakier do paznokci colour show nr 653 -bielenda płyn 2-fazowy do demakijażu oczu awokado 125 ml. -avon szampon 2w1 mango i imbir 400 ml -avon balsam do ciała truskawka&guawa 200ml -avon anew serum naprawcze 30 ml -avon cienie czwórki seqins&sine 5 g -avon ct szminka creme caramel -avon ct szminka winter wine -avon ct szminka berry pink -chocolat mat;woda perfumowana 40ml -lirene pielęgnujący żel p.prysznic słodki powiew Indii 250ml -lirene dwufazowy płyn do demakijażu 125ml -lirene krem do twarzy dzień/noc z duo-c 50ml. Zużyte -avon planet spa tropikalny kren do rąk z masłem shea 75ml. -ziaja krem do twarzy sopot spa 50ml. -elf primer pod cienie -bebeauty micelarny żel do mycia twarzy 150 ml -yr pure system głęboko oczyszczający żel do mycia twarzy 125 ml -yr błyskawiczna maseczka odżywczo-odbud. do wł. suchych 20 ml -avon skrub do stóp granat i czekolada 75 ml -avon liiv botanicals esencja naprawcza 50ml -avon sassy swirls vanilla berry woda toal.15 ml. liczyłam na większe zużycia ale załapią się na styczeń
|
|
|
|
|
#1838 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
ja właśnie robię spis kosmetyków, ciekawe ile tego wyjdzie..
|
|
#1839 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
Tzn tydzień temu robiłam zdjęcia pielęgnacji, a teraz liczę ![]() Najwięcej żeli i balsamów/maseł - po 29 szt
|
#1840 |
|
|
o rany
trochę dużo ![]() ja już mam wynik! po świątecznym zużywaniu i wymianach z mamą i siostrą mam 73 kosmetyki.. w tym 10 maseł, 8 żeli pod prysznic, 5 masek do włosów, 6 olejów do włosów, 8 kremów do twarzy i 4 peelingi do ciała. Poza tymi kategoriami jest całkiem spokojnie.
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kremów/ser (serów? ) do twarzy mam 14odżywek do włosów itp (bez olejów, są tu sera, odżywki, wada brzozowa, płukanka malinowa) 10, 4 oleje 5 kremów do twarzy 6 mazideł modelujących, przeciwrozstępowych itp
|
|
#1842 | |
|
|
Cytat:
![]() Pytałam wcześniej, ale chyba mi nie odpowiedziałaś. Wydaje mi się, czy miałaś maseczkę z witaminą E z TBS? Byłaś z niej zadowolona?
|
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 5 kremów do rąk ![]() Faktycznie ![]() Miałam, ale jednak nawet po kilku użyciach skóra piekła a i konsystencja niezbyt mi odpowiadał (rzadki budyń), więc poszła na Allegro. Z tej serii polecam za to serum
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-01-01 o 20:24 |
|
|
|
|
#1844 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was w 2012! Przyszłam tu tylko na chwilkę, by życzyć Wam wszystkim wspaniałego Nowego Roku i oby wreszcie odwyk się udał. ![]() Na Sylwestra pojechałam do Pragi, tak w sumie niemal spontanicznie i bez przygotowania, ale było super, choć teraz po powrocie jestem skrajnie niewyspana i zmęczona. Mam nadzieję, że się świetnie się bawiłyście. Wskakuję zaraz do łóżka, doczytam Was jutro.
|
#1846 |
|
Konto usunięte
|
Mój raport:
PRZYBYŁO: Kupione // nagrody // do recenzji // prezenty 1. OnLine, Sól do kąpieli Sosna, 750g – 5,99 zł 2. L’Biotica, Regenerujący krem do rzęs, 10ml – 13,90 zł 3. Avon Naturals, Nawilżający mus do ciała Róża i Brzoskwinia, 200ml – 7,43 zł 4. Himalaya, Oczyszczający peeling z miodli indyjskiej, 75ml – 9,90zł 5. Original Source, Żel pod prysznic Dragon Fruit i Pieprz, 250ml 6. Original Source, Płyn do kąpieli Pomarańcza i Imbir, 500ml 7. Blend-a-med, Pasta Complete 7 Extra świeżość, 125ml 8. Under 20, Tonik antybakteryjny przeciw zaskórnikom, 200ml 9. Natur Vital, Szampon do wypadających włosów, 300ml 10. Fruttini, Balsam do ciała Truskawka + Karambola, 200ml 11. Artiste, Jedwab do włosów w płynie, 150ml 12. Ziaja, Peeling ogórkowy w kremie, 80ml 13. Yves Rocher, Płukanka octowa z malin, 150ml 14. Biovax, Jedwab w płynie, 15ml 15. L’Biotica BioVax, Intensywnie regenerujący szampon do włosów farbowanych, 200ml 16. Garnier Fructis, Szampon Czysty Blask, 250ml 17. Yves Rocher, Szampon zwiększający objętość, 200ml UBYŁO: Zużyte // wyrzucone // oddane // sprzedane 1. Yardley, Mydło Cytryna i Werbena, 120g 2. Original Source, Mydło w płynie Malina i Wanilia, 250ml 3. BeBeauty Spa, Żel pod prysznic Japonia, 300ml 4. BeBeauty Spa, Relaksująca sól do kąpieli Lawenda, 600g 5. Sandrini, Olej z pestek winogron, 250ml 6. Ziaja, Maska nawilżająca, 7ml 7. Joanna Naturia, Szampon z odżywką z tatarakiem, 500ml 8. Original Source, Płyn do kąpieli Mango i Makadamia, 500ml +8zł 9. Fitomed, Ziołowy żel pod prysznic, 200ml +6zł 10. Original Source, Żel pod prysznic Malina i Wanilia, 250ml +8zł Trudno mi ocenić, czy jestem zadowolona. W sumie wychodzi neutralnie, choć sporo rzeczy (jak na mnie) udało mi się zużyć, a kupiłam niedużo. |
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
Edyta czy jesteś zadowolona z tych kremów do rąk z Essence??
|
#1848 |
|
|
Zdecydowałam ostatecznie, że robię w tym roku tatuaż.
|
|
#1849 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc skoro Ty jesteś gotowa, ale jeszcze aż tak Ci się nie spieszy, to poczekaj na TŻ-a Co do pogrubionego - zgadzam się.Cytat:
Ja i TŻ postanowiliśmy spisać nasze postanowienia noworoczne i za rok porównać, ile z nich udało nam się zrealizować ![]() Cytat:
![]() Ja nigdy nie mam otwartego więcej niż jednego opakowania z czegokolwiek Cytat:
Ja już dawno zrobiłam spis i tylko go na bieżąco uaktualniam - duże uproszczenie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super Jaki i gdzie? Ja prawdopodobnie zrobię trzeci |
||||||
|
|
|
#1850 |
|
|
Nusia marzy mi się kokardka na boku
tak jakby poniżej stanika.. wiecie o co chodzi? Tak jak Rihanna ma pistolet, tylko że niżej. Strasznie mi się podobają tatuaże na karku i na nadgarstku, ale raczej nie mogę sobie pozwolić na tatuaż w tak widocznym miejscu...
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, jest się z czego odwykować ![]() Ja też mam problem z otwartymi szamponami, w akademiku mam otwarte 3 i a domu 3 |
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzylam puder prasowany Loreal True Match, super byl, polecam
|
|
#1853 |
|
Wtajemniczenie
|
no to zalamalyscie mnie
. wiem ze mam duzo zeli i balsamów no i kremów do rák . ale wedlug mnie jest mniej tego wszystkiego bo rok zaczynalam ze 125 kosmetykami a teraz jest 83 konikgarbusek co do kremów essence to uzylam tylko raz tego o zapachu pieczonych jablek czy cos takiego i wedlug mnie jest ok taki tresciwy ale wiecej bede mogla powiedziec po dluzszym stosowaniu |
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przekazuję pozdrowienia od Shpilki
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
Chciałabym mieć taki zbiorek jak Twój , choć żeli rzeczywiście dużawo (pisze ta, która ma wiecej )
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pomysł fajny Ja się też zastanawiam nad tymi nutkami, ale zrobiłabym go pod zegarkiem. Tylko z drugiej strony boję się, że właśnie przez to szybko może stracić kolor czy coś... A jaki masz typ cery?Postęp jest duży oczywiście, ale zbiór wciąż ogromny. |
|
|
|
|
#1856 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chciala bym zobaczyc Twoj zbiór ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1857 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli chodzi o tatuaż, to marzą mi się jeszcze maleńkie gwiazdki na karku
Też jakaś gwiazda je ma, możliwe, że też Rihanna, ja się nie łapię ![]() Ale na razie i tak mój orzełek na łopatce będzie samotny
|
|
|
|
#1858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza łazienka jest nieduża i tak się zastanawiam co by pasowało... życzę Wam dziewczyny wszystkiego najlepszego w nowym roku ![]() a i jeszcze jedno, która z Was zarządza klubem? Cytat:
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Nyneczko gratulacje!!
![]() widzisz jak moje życzenia się szybko spełniają
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Podbijam pytanie ![]() Cytat:
Fajny prezent na Nowy Rok ![]() A u mnie dziś wygrana, więc do listy tego, co przybędzie w styczniu dopisuję:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości. Tylko teraz pytanie, czy chcesz z nim dalej być. "Stary" chłop, a nie chce wspólnego mieszkania, ślubu, dzieci i na dodatek jest pod ogromnym wpływem mamy... Ja bym się nie zdecydowała na bycie z kimś takim, szczerze mówiąc 

trochę dużo
Poza tymi kategoriami jest całkiem spokojnie.
) do twarzy mam 14

A jaki masz typ cery?