Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 20:38   #2191
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Kajool to skąd takie choróbsko do Was doszło kurujsie się i zdrowiejcie właśnie kalendarzu nie chce, bo Emi rośnie a co będzie wrzesień a na wrześniu będzie miała na miesiące a tu już Emi będzie miała ponad roczek...

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:39   #2192
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Witam w nowym roku
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:41   #2193
editka2022
Rozeznanie

jutro mamy przetykanie kanalikow,boje sie jak choler a
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:41   #2194
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Scio a mleko jest bardzo zagęszczone łyżeczką tej manny? bo sara nie chce pić takiego mleka...

mój za chiny ludowe nie chciał wypić mleka z kaszą no i ono się takie gęste zrobiło po chwili, że przestało lecieć przez smoczek.

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dzisiaj bylam na pogotpowiu, maly ma zapalenie tchawicy. Antybiotyk plus inchalacje, ja to samo. Noc tragedia

kalendarz ze zdjeciami malego
o matko, biedactwa szybkiego powrotu do zdrówka
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:44   #2195
Brida
Rozeznanie

Trochę po czasie, ale szczerze i gorąco życzę Wam, aby Nowy Rok przyniósł jak najwięcej radosnych chwil, życzliwych ludzi, szczęśliwych zbiegów okoliczności, żeby wszystko co wydaje się trudne stało się łatwe i żeby w Waszym życiu było duuużo miłości

Sobie nieskromnie życzę lepszej organizacji czasu i wyjścia z impasu

Dodam jeszcze, że miałyście tu super imprezę Sylwestrową. Gdyby nie wpadli sąsiedzi, na pewno bym tu była.
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:44   #2196
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
najwazniejsze postanowienia noworoczne:
- odpuscic TZ (czytaj opanowac swoje nerwy)
- wytrwac w pracy po powrocie
- schudnac 15 kg
- zajsc w ciaze
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:52   #2197
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Pisze piąty raz to samo za każdym razem mnie wyrzuca

Mam pytanie
Czy któraś z mam rozpoczynała rozszerzanie diety posiłkami nie ze słoiczka tylko takimi przygotowanymi samodzielnie?

I jeszcze jedno, jakie gryzaczki polecacie

kajool bidulki życzę zdrówka

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
Trzymam mooooooooocno kciuki
My 10 stycznia
Stary 2012-01-01, 20:53   #2198
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
sweetangel co takie zdziwienie - ta ostatnia pozycja jest mega wyzwaniem. Widze po wiekszosci swoich kolezanek, ze jak zaczna "wychodzic z pieluch" odkladaja decyzje o drugim dziecku na pozniej, nie chce zeby i mnie to dopadlo. Chce miec dwojke w malym odstepie czasu - tak poprostu. Widze po sobie i bracie, ze dobrze nam to zrobilo

co do kaszy manny - hmmm no fakt z tym glutenem - dobrze ze mnie nakierowalyscie, bo przeciez te kaszki i kleiki od 4 miesiaca sa bez glutenuduren ze mnie Ale od tego mam was

Kajool trzymaj sie i ucaluj synka, oby szybciutko powrocil do zdrowia

Co do gryzakow moja ma 5 przeroznych a nie ma to jak jej ręka lub nasze palce.

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-01-01 o 20:55
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:00   #2199
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

dziewczyny dzięki za kciuki przydadzą się
Babonik nie mam weny na dodawanie zdj

dziewczyny widzę że większość ma wiele postanowień na 2012 trzymam kciuki aby się udało wytrwać
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:02   #2200
wodaqua
Zadomowienie

Eveewe nie Ty jedna taka kumata w glutenie - ja z myślą o glutenie kupiłam kleik ryżowy

Editka, mam nadzieję, że pójdzie jutro szybko i sprawnie, pamiętaj - to dla zdrowia Malutkiej!!!

Kajool, dawno Cię nie było! Widziałam na fb zdjęcia z Waszego święta - ale fajnie było, podobają mi się takie tradycje! Zdrówka!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:07   #2201
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
dzisiaj bylam na pogotpowiu, maly ma zapalenie tchawicy. Antybiotyk plus inchalacje, ja to samo. Noc tragedia
Biedactwa, zdrówka dla Was . Tż jeszcze jest, czy już pojechał?

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Witam w nowym roku
jak impreza się udała?

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Trochę po czasie, ale szczerze i gorąco życzę Wam, aby Nowy Rok przyniósł jak najwięcej radosnych chwil, życzliwych ludzi, szczęśliwych zbiegów okoliczności, żeby wszystko co wydaje się trudne stało się łatwe i żeby w Waszym życiu było duuużo miłości

Sobie nieskromnie życzę lepszej organizacji czasu i wyjścia z impasu

Dodam jeszcze, że miałyście tu super imprezę Sylwestrową. Gdyby nie wpadli sąsiedzi, na pewno bym tu była.
No nareszcie, już jakiś czas o Tobie myślę! Co u Was?

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
My 10 stycznia

Gryzaczki mamy wodne, takie żeby mała mogła złapać dwoma rączkami i władować do buzi.
http://allegro.pl/tommee-tippee-gryz...975744077.html
http://allegro.pl/momma-gyzak-jack-u...012611878.html
http://allegro.pl/grzechotka-gryzak-...020311657.html

Taki mam i NIE polecam: http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...977891832.html
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:07   #2202
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aaa dziś na spacerku Lila miała debiut w spacerówce
Wsadziłam ja normalnie do gondoli ale okazało się że już jej nogi wystają więc stwierdziliśmy że już czas na spacerówkę, a że mamy taką rozkładaną na płasko to przełożyliśmy i świetnie jej się jechało..
No to już oficjalnie zaliczamy ją w poczet dorosłych dzieci a nie gondolkowych smarków

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Nosze go do góry, już ładnie trzyma główkę.
Myślicie, że nie za wcześnie? Mogę go tak nosić?
Oczywiście asekuruję mu łebek
Ja nie trzymam główki już e dwa miesiące, bo Tymek sztywno trzyma i już się nie zdarza, żeby choć na chwilę mu "odleciała" Pionowo też nosze od jakiegoś czasu, choć uważam żeby nie podtrzymywac bioderek w ten sposób, jakby siedział. I tyle

Cytat:
No to bądźcie dzielne dziewczynki Wiem, że to przykra sprawa, ale jak mus to mus... Potem będzie dużo lepiej

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Brida, znowu wpadasz jak po ogień i znikasz Zostań na dłużej tym razem, co? Opowiedz trochę o Was, bo nic nie wiemy, jak Wam się układa?

Cytat:
Biedne te Wasze kanaliki
Na temat rozszerzania diety, z widomych przyczyn, nie pomogę

A gryzaczki mamy dwa takie zwykłe z canpol babies (o takie coś: http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-g...986236517.html), ale Tymek w ogóle się nimi nie bawi. Wszystko inne robi mu za gryzaczki No i tego chrabąszcza-gryzaka z Lamaze (http://bawibobas.pl/zabawki-interakt...gryzakiem.html), ale też nie robi furory
A co? Idą zęby?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja też nie wyobrażam sobie, że zostawiłabym gdzieś mojego Małego Do sklepu wychodzę i już za nim tęsknię (pomimo tego, że jest wymagającym dzieckiem i czasem brak mi już siły).
Ja też póki co nie Ani razu nie został z nikim poza mną i mężem, przy czym ostatnio w zasadzie tylko ze mną. Nawte jak śpi wieczorem w pokoju obok, a ja jeszcze nie, to po kilku godzinach się stęskniam i siłą sie powstrzymuję żeby nie iść i go nie poprzytulać

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A Tymek obraca się na boczki? Bo jesli tak, to mozliwe, że za parę dni zacznie obracac się z pleców na brzuszek i to całkiem świadomie U nas tak było
Tak, ostatnio nic innego nie robi tylko sie obraca na boczki I często mam wrażenie, że już już obróci się na plecy, tak jest bliziutko, ale jeszcze ani razu nie wyszło.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Jakoś nie umiem wbić się dziś w wątek .
A co? Już nas nie kochasz?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

KTO OTWORZY NOWY WATEK!?

Ja na pewnie będę miała co raz mniej czasu,
a nie chce aby były jakieś nie dociągnięcia.
Natka ma wprawę Natka, co Ty na to?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Moje na 2012

- przestać obgryzać paznokcie. No ileż można...
- eliminacja słodyczy
- nauczyć się gotować rosół
- ograniczyć przeklinanie
- cierpliwość, wytrwałość i do dziecka.
-obronić się
- zadbać o siebie w końcu.
- no i to zwaliłam od jednaj z Was - być milszą dla M. i podrasować nasz związek.

Pisząc to obgryzam paznokcia i jem 3bita. Rosół był u mamusi. Mięsem zdąrzyłam rzucić już kilka razy, a i dziecku dostało się za nic. Z M. również zdążyłam się pokłócić. Praca lic. dalej nie ruszona. Ja w bylejakim dresie... ehhh
Rozbawiło mnie zestawienie postanowień z rzeczywistością Fajna jesteś, wiesz?

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
postanowienia, postanowienia ...
ja nie robie, bo nigdy mi nie wychodzi ich realizacja
jednakowoż chciałabym wygrać (opcjonalnie ukraść, tylko to musiałaby być zbrodnia doskonała)kilka(naście) milionów, najlepiej euro, choć i złotych bym nie pogardziła, bo to by rozwiązało sporą cześć moich zmartwień
a z rzeczy realnych, chętnie zobaczyłabym 4 z przodu na wadze, przestała obgryzać paznokcie (Marina) a tak najbardziej to chyba chciałabym być szczęśliwa al miało być o rzeczach realnych
Te dwa mam takie same
A tak serio, to jeszcze nigdy w życiu nie robiłam postanowień noworocznych, ale tym razem mam jedno - poskromić apetyt, wrócić do 47 (może 48) kg i odzyskać jędrne, umięśnione ciałko

A z takich nienoworocznych, ale ogólnych, na najbliższe dni to: iść w końcu z dzieciem na basen i iść na masaż.
A w ciążę też chcę zajść Koło lipca/sierpnia zaczniemy starania.

Co do kciuków to też jutro rano prosze, bo mamy morfologię. A w środę szczepienie. O ile zechce zaszczepić ,no bo ten katar mamy. Choć już się kończy mam wrażenia. Dziś było dużo lepiej. Teraz pod wieczór prawie czysto w nosku. Ten Nasivin fajny jest, faktycznie Dzięki za polecenie go

Lecę gotować kaszkę mannę. Dla nas rzecz jasna, nie dla Tymcia

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-01 o 21:11
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:16   #2203
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

kajool dużo zdrowia dla synka.Trzymam kciuki aby szybko zwalczył to choróbsko.
Brumek za morfologie.
Stary 2012-01-01, 21:19   #2204
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Moja juz od jakiegos miesiaca nie jezdzi w gondoli bo zwyczajnie w kombinezonie wcisnieta byla jak sardynka, wiec zapielismy spacerowke. Ale musze kupic spacerowke parasolke, bo moja mala jak bedzie zostawac u dziadkow a mieszkaja na 4 pietrze latwiej im parasolke bedzie zniesc, niz ten nasz wozek.

a i mam takie pytanie czy wasze maluchy tez takie wielkie - moja prawie 5 miesiecy, a wiekszosc rzeczy w rozm 74 musze zakladac bo 68 zwyczajnie za male i nie to ze teraz tak ma tylko tak z miesiac juz!!!!!! ona jest kluska to fakt, ale na dlugosc mowiea tych 68 odziedziczylam mase i co raz zalozyla i juz odlozone.
Stary 2012-01-01, 21:19   #2205
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że coś rozjaśniłam? Czy pokręciłam?
Rozjaśniłaś
Dziękuję Wam wszystkim

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Lili, czasem zakrztusi się śliną, ale nie za często no i radzi sobie z tym dzielnie. Na początku przy każdym karmieniu się krztusiła, teraz już normalnie jest. Skoro daje radę główkę trzymać i inne akrobacje wyczyniać tzn. że jest ok.
Na pierwsze danie kupiłam marchew ale nie pamietam jakiej firmy... Potem dynia z ziemniakiem. Jabłko podaję dziennie jedno tarkowane, bo mam swoej eko ze wsi od rodziców. Gluten wprowadzę za kilka dni - wysuszę jakąś dobrą bułkę i zetre na tarce - po 1/3 łyżeczki codziennie do 1 posiłku dodam odpowiednio wcześnie żeby zmiękła.
Dzięki
Też miałam takie jabłka ale je wszystkie na bieżąco
Żebym była wiedziała wtedy to co teraz, eh..

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Lili szczerze to nie wyobrażam sobie że mogłabym jeszcze nosić Lilę w pozycji leżącej noworodkowej nasze dzieci już duże są Lila praktycznie od początku noszona jest w pozycji pionowej,teraz często noszę ją na biodrze

Ja też sobie nie wyobrażam noszenia Radzia w pozycji leżącej noworodkowej.
Nawet by mi już nie pozwolił.
Noszę już od dłuższego czasu do góry, i na ręce-tak, że jest brzuszkiem w dół. Wiecie o co cho, nie?
Tylko tak teraz to już oficjalnie do góry,
i zastanawiałam się czy już tak dłużej można...
ale namiszałam

Cytat:
Jejku... Wracajcie do zdrowia

Cytat:

Cytat:
co do kaszy manny - hmmm no fakt z tym glutenem - dobrze ze mnie nakierowalyscie, bo przeciez te kaszki i kleiki od 4 miesiaca sa bez glutenuduren ze mnie Ale od tego mam was
No ja do tej pory myślałam, że w każdej kaszce jest gluten
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:19   #2206
wodaqua
Zadomowienie

Nadrabiając doczytałam że fanek Carlo Rossi różowego jest tu więcej Dziubku, u mnie na weselu też było A baniaki zostały juz na swoje winko

Brumek, to póki co za jutrzejrzą morfologię
Stary 2012-01-01, 21:24   #2207
marzena_S
Zadomowienie

Kajool, ale te choróbska się Was czepiają. Wracajcie szybko do zdrowia! Ja również widziałam zdjęcia z Waszego świętowania pół roczku- super to wyglądało.

Editka, mam nadzieję, że zabieg pójdzie szybko i sprawnie i już nie będziecie się dłużej męczyć z ropiejącymi oczkami. Zapomniałam też wcześniej pisać, że współczuję sytuacji z babcią, mam nadzieję, że prędko wróci do zdrowia.

Telik, my mamy kilka różnych gryzaków i mam wrażenie, że to wszystko jest do d... Nie zauważyłam, żeby któryś przynosił Hani ulgę, najchętniej masuje sobie dziąsła...moimi palcami.

Brida, ale Cię tu dawno nie było. Napisz co u Was.
Stary 2012-01-01, 21:24   #2208
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumku i ja trzymam kciuki za morfologie.
Lili ja tak jak ty myslalam ze kaszki i kleiki maja gluten, dopiero jak mnie dziewczyny nakierowaly doczytalam ze nie majabezmozgie yeti ze mnie
co do Carlo Rossimoje ulubione winko - na moim weselu tez go nie zabraklo, tylko wypic mi sie nie udalo, bo tyle bylo zwolenniczek picia go
Stary 2012-01-01, 21:26   #2209
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Co do kciuków to też jutro rano prosze, bo mamy morfologię. A w środę szczepienie. O ile zechce zaszczepić ,no bo ten katar mamy. Choć już się kończy mam wrażenia. Dziś było dużo lepiej. Teraz pod wieczór prawie czysto w nosku. Ten Nasivin fajny jest, faktycznie Dzięki za polecenie go

Cytat:
a i mam takie pytanie czy wasze maluchy tez takie wielkie - moja prawie 5 miesiecy, a wiekszosc rzeczy w rozm 74 musze zakladac bo 68 zwyczajnie za male i nie to ze teraz tak ma tylko tak z miesiac juz!!!!!! ona jest kluska to fakt, ale na dlugosc mowiea tych 68 odziedziczylam mase i co raz zalozyla i juz odlozone.
Ja Radkowi zakładam 68. Niektóre rzeczy jeszcze 62.
A 4 stycznia skończy 5 miesięcy.
EDIT: Widzicie jaka za mnie matka? 5 stycznia moje dziecko będzie miało 5 miesięcy

HELP

Dziewczyny!
To jaką kaszkę mam kupić, żeby był gluten i żebym mogła ją dodać np do obiadku/deserku?
Ewentualnie zmieszać z odrobiną mojego mleka?

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-01-01 o 21:29
Stary 2012-01-01, 21:28   #2210
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

marzenaS twoja hania juz ma zabki, u mojej chyba jeszcze daleko do tego stanu, gryzaki sa w "lapce" tylko chwile, ale do buzi nie trafiaja, lepsza raczka, czasem pielucha - takze drze juz przed zabkowaniem

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja Radkowi zakładam 68. Niektóre rzeczy jeszcze 62.
A 4 stycznia skończy 5 miesięcy.

HELP

Dziewczyny!
To jaką kaszkę mam kupić, żeby był gluten i żebym mogła ją dodać np do obiadku/deserku?
Ewentualnie zmieszać z odrobiną mojego mleka?
na to wychodzi ze kaszke manne
No to zdecydowanie moje dziecko jest mega wielkie - cholewcia
Stary 2012-01-01, 21:29   #2211
Lili 83
Zakorzenienie

Stary 2012-01-01, 21:29   #2212
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Telik, my mamy kilka różnych gryzaków i mam wrażenie, że to wszystko jest do d... Nie zauważyłam, żeby któryś przynosił Hani ulgę, najchętniej masuje sobie dziąsła...moimi palcami.
Tymuś tak samo

A propos - dziś jak międlił moje palce zauważyłam pewną różnicę w dotyku! Dziąsełka na dole są jakby szersze. Ewidentnie, nie wydaje mi się, choć mąż twierdzi, że pewnie mi się wydaje Ale jestem pewna. On nie zna tych dziąsełek tak, jak ja A jak zaczęłam się im przyglądać, to widać (chyba) lekkie wzgóreczki. Ale nie na samym "kanciku", szczycie dziąseł, tylko tak tuż za tą linią (wiem, że nie wyrażam się jasno, ale inaczej nie potrafię tego opisać). Czyżby...?
Stary 2012-01-01, 21:29   #2213
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Pisze piąty raz to samo za każdym razem mnie wyrzuca

Mam pytanie
Czy któraś z mam rozpoczynała rozszerzanie diety posiłkami nie ze słoiczka tylko takimi przygotowanymi samodzielnie?

kajool bidulki życzę zdrówka

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

My 10 stycznia
ja tak za zaczynalam,zaczelam od marchewki i ziemniaka,pozniej jabluszko i narazie na tym pozostalam

brumek za morfologie kciuki
kajool duzo zdrowka dla was
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:32   #2214
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Nadrabiając doczytałam że fanek Carlo Rossi różowego jest tu więcej Dziubku, u mnie na weselu też było A baniaki zostały juz na swoje winko

załóżmy wątek :fanki carlo rossi-czy skończy się to chorobą alkoholową

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A co? Już nas nie kochasz?

jak , gdzie , jak to nie kocham??????!!!!!!
kocham miłością bezgraniczną

za morfo i za szczepienie , my też chcemy szczepić ale nie wiem co z tym charczeniem
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 21:32   #2215
wodaqua
Zadomowienie

Wciąż nadrabiam wczorajszy wieczów zanim dołączyłam i taka refleksaj mnie naszła, że jeśli byśmy się wszytskie w realu spotkały, to niezły jazgot by był
Stary 2012-01-01, 21:33   #2216
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

u mojego narazie ząbków nie widać
daje małemu obiadki,deserki, soczki ale b.go przeczyszczają nie wiem czemu?
Stary 2012-01-01, 21:35   #2217
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Wciąż nadrabiam wczorajszy wieczów zanim dołączyłam i taka refleksaj mnie naszła, że jeśli byśmy się wszytskie w realu spotkały, to niezły jazgot by był
mysle ze dnia by braklo, zanim bysmy doszly o czym wogole kto mowi, bo watkow na forum poruszamy mnostwo, wiec w realu byloby tak samo

Po chrzcie Marysi zostalo mi jakies 10 butelek wina - wszystkie opedzlowalam sama - TZ mowi ze alkoholizm wrodzony i nabyty w moim przypadku
Stary 2012-01-01, 21:36   #2218
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
załóżmy wątek :fanki carlo rossi-czy skończy się to chorobą alkoholową
Pasowałoby do nas
Stary 2012-01-01, 21:37   #2219
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
u mojego narazie ząbków nie widać
daje małemu obiadki,deserki, soczki ale b.go przeczyszczają nie wiem czemu?
hmmm zastanawiajace, przeciez niektore maja dzialanie "zapierajace" a nie pytalas lekarza czemu tak moze byc??dobre pytanie

a tak odbiegajac od tematu - zabierz mnie na Rodos ze soba
Stary 2012-01-01, 21:38   #2220
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
to trzymam kciuki, zeby szybko przetkali

Kajool, to niedobrze, dużo zdrówka zyczę, kurujcie się i trzymajcie cieplutko

telik za Was tez trzymam kciuki

a gryzaczki mamy takie
http://allegro.pl/grzechotko-gryzak-...006715847.html
http://allegro.pl/gryzak-elastyczny-...006715921.html
http://www.mambaby.com/index.php?Sto...&ProductID=503
http://allegro.pl/gryzak-wodny-ster-...981045071.html
http://allegro.pl/gryzak-z-grzechotk...015943185.html
http://allegro.pl/grzechotka-do-wozk...018769360.html

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości