Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszamy! - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-01, 10:46   #1051
irenkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

tak szybko w pizamie fifior? Myslalam ze jeszcze imprezujesz
Ja wstalam a za pare godz do pracy
sweet

a grafiku na nastepny tydzien jak niebylo tak niema
irenkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 10:50   #1052
Ayo22
after hours

Dot.: Mamy radość z oszczędzania, oszczędzanie nasza mania! Szczęśliwa VII, zapraszam

4 zaliczenie ćw z postępowania administracyjnego, tylko 300 str do wkucia + kpa :/ tzn książka jest oparta na kpa, ale............ eh
żeby to test był, to spoko, a tu ustnie, a kobita jest bardzo wymagająca.
+ 5 egzamin z finansów publicznych, ale mało materiału, ogarnę to po zaliczeniu 4.
Stary 2012-01-01, 11:07   #1053
crescent
Zakorzenienie

witam w 2012 roku

wypilam sama butelke wina i pol szampana mojegoulubionegobiedronko wego

ale mialam bombe

a teraz siedze i pije i siedze i pije
Stary 2012-01-01, 11:14   #1054
irenkaaa
Zakorzenienie

witam witam w 2012
My nawet jakos duzo nie popilismy ale jaka radosc ze spokoj byl w domu
w sensie ze sie nie darli ( jedyne co to sasiad ale spoko)
tak to muza ( raz na pare lat chpciaz my mozemy ) ,pifko i inne takie
Stary 2012-01-01, 12:36   #1055
iggi0212
Raczkowanie

Witam!
Ja właśnie piję "poranną" kawkę. Tak się z TŻ zasiedzieliśmy, że dopiero o 5 poszliśmy spać ale za to 1,5 postanowienia wypełnione :
- TŻ dał się namówić na zmianę konta
i... będzie ślub, ale nie dogadaliśmy szczegółów
iggi0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 12:50   #1056
malina19
Zakorzenienie

czesc dziewczyny
niby po milym rozpoczęciu dnia, uwaga padł mi tv w pokoju -

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Ayo22 Pokaż wiadomość
robimy z tż omlety <mniam> później farbujemy mi włosy no i się uczyć muszę.... :/ nie dam rady tego wykuć tak na odpowiedź ustną :/
ja powinnam sie czegos pouczyc, ale dzisiaj nie tkne niczego czeego musiałabym się uczyć, no way
wystarczy mi już kłótnia dzisiejszego ranka
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 13:47   #1057
irenkaaa
Zakorzenienie

ja po drugiej kawce i zaraz do pracy
to znaczy nie tak zaraz bo za 1,5godz i szybko zleci bo o 8 koniec
podobno dopiero ruch sie rozkreca ale spoko jakos wytrwam
a jutro i pojutrze woooooolne
Stary 2012-01-01, 13:55   #1058
iggi0212
Raczkowanie

A ja jutro od niepamiętnych czasów idę do pracy na 9 do 13
i tak już na stałe
Stary 2012-01-01, 14:15   #1059
witch_18
Zakorzenienie

ale mam ochotę na omleta

ale ja dziś na wszystko mam ochotę byłam wczoraj na fajne domówce, po 6 wróciłam do domu i dopiero zaczynam funkcjonować
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 14:51   #1060
martita99
Raczkowanie

No i jesteśmy o rok....mądrzejsze
Ja spędziłam w domu wczorajszy wieczór, nie mam swojego TZ, ale postaram się go mieć-to jedno z moich postanowień
martita99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 14:55   #1061
Ayo22
after hours

Cytat:
Napisane przez martita99 Pokaż wiadomość
No i jesteśmy o rok....mądrzejsze
Ja spędziłam w domu wczorajszy wieczór, nie mam swojego TZ, ale postaram się go mieć-to jedno z moich postanowień
masz już jakiś obiekt?

bo tak mieć, aby mieć, to trochę bezcelowe, chociaż, co kto lubi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-01, 15:25   #1062
martita99
Raczkowanie

Cytat:
masz już jakiś obiekt?

Mam Ayo mam-nawet dwóch, tak sobie myślę,że chyba umówię się z obydwoma Raz się zyje, a poznać dobrze trzeba, a co

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Bo Wam powiem dziewczyny, ze chciałabym już mieć własną rodzine, troszczyć się o kogoś i żeby ktoś o mnie dbał i dzidzię mieć...
martita99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:56   #1063
Ayo22
after hours

Cytat:
Napisane przez martita99 Pokaż wiadomość
Mam Ayo mam-nawet dwóch, tak sobie myślę,że chyba umówię się z obydwoma Raz się zyje, a poznać dobrze trzeba, a co

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Bo Wam powiem dziewczyny, ze chciałabym już mieć własną rodzine, troszczyć się o kogoś i żeby ktoś o mnie dbał i dzidzię mieć...
nie kochaj jednego, lecz kochaj trzech, większa frajda, jeden grzech

mam nadzieję, że wszystko Ci się ułoży

ja się właśnie spłakałam nad p............ książką.
nie nauczę się tego, NO WAY! na pewno nie na 4 stycznia, gdzie jutro i pojutrze idę do pracy, heh. 300 stron na blachę, nie dam rady, bo ja nawet nie rozumiem, co autor miał na myśli, takim językiem jest to napisane..
w ogóle tej sesji nie zdam, nie byłam na żadnych zajęciach, nauki jest w chuj, a nawet nie mam kiedy się za to zabrać. póxniej, żeby zaliczyć 4 przedmioty musiałabym wziąć tydzień urlopu. nie dostanę, bo chyba nawet nie mam tyle urlopu.. chyba, żeby wziąć jeden, dwa dni i dalej l4..

Edytowane przez Ayo22
Czas edycji: 2012-01-01 o 15:58
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 15:59   #1064
agusiownik
Zakorzenienie

hej

my też byliśmy na domówce, super było, poszliśmy spać o 6 rano, a o 12 obudził mnie telefon z pracy, żebym przyszła, ale nie poszłam

13,63e na zakupy sylwestrowe

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 18:35   #1065
_Naughty
Raczkowanie

Cześć Wam w nowym roku Wczoraj troche poszalalam, dzisiaj pol dnia spedzilam w lozku przed tv ze znajomymi. Ale humor mam super Jedyne co mnie smuci, to fakt, ze przewalilam ponad 80zł na alkohol, taxi i jedzenie
_Naughty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:04   #1066
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej Piękne

Witam w 2012 roczku! baby zabijcie mnie, ile ja kasy przewaliłam!!! córka marnotrawna powraca o mamusiu jak się się teraz odkuję to nie wiem, a cały czas bym coś tam kupowała. Musiałam nabyć porządne kosmetyki do gęby bo mam z nią specyficzne problemy i dermatologa muszę odwiedzać raz na jakiś czas, ale baba dała mi próbki kremów (oprócz tego maść sterydową na leczenie dziadostwa ) i moja gęba wygląda już bosko! musiałam kupić krem (pełnowymiarowe opakowanie) z La Roche, żel tej firmy i kupiłam płyn miclearny Biodermy 500 ml, żeli też wzięłam 2 więc będę miała zapas na jakiś czas. Jedne perfumy sprzedałam i zaraz za to kupię puder z Vichy bo mi się prawie skończył. O perfumach nie wspomnę

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:15   #1067
Luzia
Zakorzenienie

Kasiula jakie perfumy ? spowiadaj się! chętnie poczytam.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:22   #1068
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luzia Pokaż wiadomość
Kasiula jakie perfumy ? spowiadaj się! chętnie poczytam.
Kochana kupiłam z takich średniopółkowców Magic Woman Bruno Banani, Elvie Oriflame. Z wyższej półki, Escada Ocean Lounge - ale na sprzedaż pójdzie bo dla mnie chyba zbyt truskawkowa, chociaż jeszcze myślę, Fresh Blossom DKNY 30 ml w Super Pharm nabyłam i zamówiłam 90 ml na All Joy of Pink Lacoste, naprawdę boski zapach a na All wyszło mi sporo taniej niż nawet w promocji Super Pharm, co nie zmienia faktu, że wydałam kuuupę kasiory a bo jeszcze 2 pary jeansów nabyłam, ale to akurat uzasadniony wydatek, bo jedne z ulubionych właśnie osiągnęły zgon przecierając się z jeansów jestem bardzo zadowolona bo są takie jak chciałam, ciemno granatowe, dopasowane Jeszcze z perfum nabyłam próbkę Escady into The Blue i może jutro mi przyjdzie, jak przetestuję i mnie zachwyci to skonam martwym kalafiorem i moje konto również.

Baby macie tu artykuł z onetu akurat rzucił mi się w oczy i przeczytałam, w naszym temacie

http://biznes.onet.pl/lansowac-sie-p...3,1,news-detal

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:23   #1069
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

bry baby

Cytat:
4 zaliczenie ćw z postępowania administracyjnego, tylko 300 str do wkucia + kpa :/ tzn książka jest oparta na kpa, ale............ eh
żeby to test był, to spoko, a tu ustnie, a kobita jest bardzo wymagająca.
+ 5 egzamin z finansów publicznych, ale mało materiału, ogarnę to po zaliczeniu 4.
ojjjjjjj, ja też robię egzam. ale dopiero 15.01 pytania takie przgotowałam że osioł by zdał, no zobaczymy
Cytat:
Napisane przez crescent Pokaż wiadomość
a teraz siedze i pije i siedze i pije

Cytat:
Napisane przez irenkaaa Pokaż wiadomość
witam witam w 2012
My nawet jakos duzo nie popilismy ale jaka radosc ze spokoj byl w domu
w sensie ze sie nie darli ( jedyne co to sasiad ale spoko)
tak to muza ( raz na pare lat chpciaz my mozemy ) ,pifko i inne takie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
ja powinnam sie czegos pouczyc, ale dzisiaj nie tkne niczego czeego musiałabym się uczyć, no way
wystarczy mi już kłótnia dzisiejszego ranka
jaka kłótnia?
Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
ale mam ochotę na omleta

ale ja dziś na wszystko mam ochotę byłam wczoraj na fajne domówce, po 6 wróciłam do domu i dopiero zaczynam funkcjonować
nie ma jak omlet na późne śniadanie, jz też po imprezie zajadam kaca jajkami
Cytat:
kocham cię.
Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Hej Piękne

Witam w 2012 roczku! baby zabijcie mnie, ile ja kasy przewaliłam!!! córka marnotrawna powraca o mamusiu jak się się teraz odkuję to nie wiem, a cały czas bym coś tam kupowała. Musiałam nabyć porządne kosmetyki do gęby bo mam z nią specyficzne problemy i dermatologa muszę odwiedzać raz na jakiś czas, ale baba dała mi próbki kremów (oprócz tego maść sterydową na leczenie dziadostwa ) i moja gęba wygląda już bosko! musiałam kupić krem (pełnowymiarowe opakowanie) z La Roche, żel tej firmy i kupiłam płyn miclearny Biodermy 500 ml, żeli też wzięłam 2 więc będę miała zapas na jakiś czas. Jedne perfumy sprzedałam i zaraz za to kupię puder z Vichy bo mi się prawie skończył. O perfumach nie wspomnę
Kasia zatem jakie masz postanowienia noworoczne

Ja żyję, nowy rok rozpoczął się sssssssuper, oby cały był taki jak sylwester

Wydałam bardzo mało, tylko kebaby o 4 nad ranem 18.00
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-01, 19:43   #1070
witch_18
Zakorzenienie

Mnie kusi zamówienie w Stradim,ale nie wiem jaki rozmiar sukienki czy S czy M,a w sklepie stacjonarnym jej nie było u mnie zamówię dwie i najwyżej jedną potem zwrócę
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 19:46   #1071
Luzia
Zakorzenienie

Kasiula, to było w tamtym roku! w tym będzie lepiej

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:20   #1072
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
Kochana kupiłam z takich średniopółkowców Magic Woman Bruno Banani, Elvie Oriflame. Z wyższej półki, Escada Ocean Lounge - ale na sprzedaż pójdzie bo dla mnie chyba zbyt truskawkowa, chociaż jeszcze myślę, Fresh Blossom DKNY 30 ml w Super Pharm nabyłam i zamówiłam 90 ml na All Joy of Pink Lacoste, naprawdę boski zapach a na All wyszło mi sporo taniej niż nawet w promocji Super Pharm, co nie zmienia faktu, że wydałam kuuupę kasiory a bo jeszcze 2 pary jeansów nabyłam, ale to akurat uzasadniony wydatek, bo jedne z ulubionych właśnie osiągnęły zgon przecierając się z jeansów jestem bardzo zadowolona bo są takie jak chciałam, ciemno granatowe, dopasowane Jeszcze z perfum nabyłam próbkę Escady into The Blue i może jutro mi przyjdzie, jak przetestuję i mnie zachwyci to skonam martwym kalafiorem i moje konto również.

Baby macie tu artykuł z onetu akurat rzucił mi się w oczy i przeczytałam, w naszym temacie

Też przeczytałam, ale powiem szczerze, że niestety, niczego nowego się z tego artykułu nie dowiedziałam, a co niektóre "alarmujące wiadomości" sprawiają, że czuję się czasem co najmniej zniesmaczona.
O blogach oszczędnościowych też niestety nie mam dobrego zdania, przynajmniej nie o tych, które czytałam.
Rzygać mi się chce, gdy w jednym poście koleś zachęca wręcz do dziadowania (np.spłukiwanie toalety co 3 użycia, pranie przepoconych ciuchów bez proszku itp.) a w następnym pisze o dobrodziejstwie dochodu pasywnego z kilku mieszkań, a ma 25 lat. To niech mi wytłumaczy czy kasę na te mieszkania wziąć z funduszu powstałego z zaoszczędzonej wody z kibla... Moim zdaniem wszystkie te blogi prowadzone są tylko po to, by blogerowi zapewnić trochę przychodu z zamieszczonych na stronie reklam, bo wiadomo - oszczędzanie temat na topie, więc duży ruch na stronie, bo pewno nie tylko ja szukałam jakiś "nowych" sposobów, a nie starych prawd znanych już naszym rodzicom ani sposobów na krańcowe zlikwidowanie ludzkiej godności w pogoni za pieniądzem.

Kolejną kwestią są częste tytuły artykułów, jak w powyższym właśnie "nowy samochód ważniejszy niż emerytura", no jasne, w dobie gdy związki komunikacyjne likwidują coraz więcej połączeń, nie kupię samochodu, bo oszczędzam na emeryturę. Analogicznie nie kupię pralki, kuchenki, lodówki, w ogóle nic nie kupię, tylko będę kisić pieniądze "dla lepszego jutra".
Coś mi się wydaje, że ludziom się pojęcie oszczędzania pomyliło z czymś innym. Rozumiem, żyć skromnie i nie ponad stan, odmówić sobie niepotrzebnych rzeczy, robić zakupy rozsądnie i to praktykuję osobiście, by nie kwiczeć z głodu na 3 dni przed wypłatą.

Ale niech mi któryś inteligenty ekonomista co to krzyczy, że nie jesteśmy jako naród nauczeni oszczędności, wytłumaczy, jak to zrobić nie zarabiając średniej krajowej, a mieć to, co do godnego życia w dzisiejszych czasach niezbędne? Nie mówię, że od razu wszystko na hurra, ale np. jak bez nawet najmniejszego kredytu z najniższej krajowej x2 utrzymać się, urządzić mieszkanie (nawet kupując tylko najtańsze sprzęty) i jeszcze do tego coś zaoszczędzić na emeryturę? A o planowaniu potomstwa, to dla dobra oszczędzania najlepiej zapomnieć, bo to już chyba byłoby klasyfikowane jako rozrzutność...

Nie wspominam już nawet o hasłach "zwiększ swoje dochody!", no tak, jakże to pięknie brzmi! ale jest praktycznie a wykonalne biorąc pod uwagę nasz za☠☠☠isty rynek pracy.

Edytowane przez iggi0212
Czas edycji: 2012-01-01 o 20:44
Stary 2012-01-01, 20:28   #1073
fifiorek
Wtajemniczenie

Cytat:

o cholera dobre szaleństwo !!! a tą Escade bardzo lubię
fifiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 20:40   #1074
Ayo22
after hours

o ☠☠☠☠a!!

dostałam spis ustaw na jeden z egzaminów.
20.
20!!! 20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

facet jest po☠☠☠☠☠☠☠ony
Stary 2012-01-01, 20:49   #1075
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
o ☠☠☠☠a!!

dostałam spis ustaw na jeden z egzaminów.
20.
20!!! 20!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

facet jest po☠☠☠☠☠☠☠ony
Ale w sensie, że musisz znać dokładnie wszystkie paragrafy bo egzamin będzie dotyczył tych ustaw, czy wiedzieć co jest w której ustawie, żeby daną odpowiedź odpowiednim paragrafem poprzeć?
Stary 2012-01-01, 20:57   #1076
Ayo22
after hours

3 pytania opisowe....
cholera wie, z czego da, on jest naprawdę jakiś dziwny. w zeszłym roku swoim seminarzystom na obronie chciał poobniżać oceny na dyplomie :O
Stary 2012-01-01, 21:00   #1077
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
3 pytania opisowe....
cholera wie, z czego da, on jest naprawdę jakiś dziwny. w zeszłym roku swoim seminarzystom na obronie chciał poobniżać oceny na dyplomie :O
a jaki to przedmiot w ogóle?
Stary 2012-01-01, 21:07   #1078
Ayo22
after hours

materialne prawo administracyjne...
Stary 2012-01-01, 21:10   #1079
iggi0212
Raczkowanie

Cytat:
materialne prawo administracyjne...
I faktycznie te 20 ustaw obejmuje?
Tzn. mi chodzi o to, czy te 20 ustaw to takie podstawowe przepisy tego prawa, czy koleś Wam narzucił takie jak jemu się widzą, a materialnym prawem administracyjnym mają niewiele wspólnego?
Taki nawiedzony wykładowca to więcej szkody niż pożytku przysparza

Edytowane przez iggi0212
Czas edycji: 2012-01-01 o 21:15
Stary 2012-01-01, 21:20   #1080
Ayo22
after hours

ustawy są tak różne, że .........
np o cudzoziemcach i ich ochronie, wjazd na terytorium rp, o repatriantach o aktach stanu cywilnego i dowodach osobistych, o o ewidencji ludności, obowiązek obrony, prawo budowlane, gospodarka nieruchomościami, planowanie przestrzenne..

<stuka się w czoło>

nie mam pojęcia, bo nie byłam na żadnych zajęciach, ani na żadnym wykładzie.
z teorii wiem, ze normy prawa materialnoprawnego określają uprawnienia i obowiązki stron w sprawach regulowanych kodeksem postępowania administracyjnego.

Edytowane przez Ayo22
Czas edycji: 2012-01-01 o 21:22
Ayo22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości