|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
Cytat:
|
|
|
|
|
#1952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i istotne dla mnie jest to ,że w razie choroby Małej ( oby nie) będę mogła tam zostać z Nią jako pacjentka ( muszę to sprawdzić i mam nadzieję,że tego nie zmienili) i to że mają super pediatrów, zawdzięczam im zdrowie Niny. |
|
|
|
|
#1955 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie kojarzę czy ten temat był poruszany wcześniej czy nie, jeśli był już wałkowany to prezpraszam z góry
![]() chodzi mi o znieczulenie zewnątrzoponowe...czy będziecie chciały czy nie? co w ogóle o tym myślicie...spowalnia akcję porodową? bo takie opinie słyszałam... W szpitalu w którym chciałam rodzić nie ma takiej opcji, nawet za dodatkową opłatą...i zastanawiam się czy nie rozejrzeć się jednak za innym szpitalem...nie wiem sama czy chcę znieczulenie, ale jak w trakcie porodu stwierdze, że nie dam rady wytrzymać bólu to będę w kropce...
|
#1956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
ojej, to rzeczywiście brzmi nieprzyjemnie..;/
|
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u fachowca i w razie co rehabilitować...ale nasze dzieciaczki będą zdrowe , więc to tylko takie tam teorie ![]() w pierwszym roku życia to jeszcze i tak ma się kontakt z lekarzem , bo szczepień dużo, więc powinni wyłapać pewne nieprawidłowości.... |
|
|
|
|
#1959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
jadę jednak do Grodziska, chyba że coś się zmieni...
|
|
|
|
#1963 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze tym razem mala nie zarazi sie bakteria. A wiesz, ja tez w srode mam wizyte. O ktorej masz? Ja o 17 ![]() Cytat:
te krecioly mial takie zabawne Pozniej jak go zaczelam podcinac, to juz mu lepsze te wloski rosly, bo tak to z tylu mial sianko, na gorze proste, a po bokach mu sie wywijaly hehehe---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ide sie kapac, potem znow jeszcze dolacze do Was, bo maly dopiero ululany, no ale zle sie czul w dzien i spal, ciekawe jaka noc bedzie
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
to tak dla spokoju sumienia warto zawsze rozwiać jakieś wątpliwości czy z dzieckiem wszystko ok, panikować nie ma co, ale czas w zaburzeniach rozwoju ma ogromne znaczenia ( rehabilitacja itd.)
|
|
|
|
#1965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja również zaczęłam mówić bardzo późno, bo miałam ponad dwa latka. Wcześniej dało się zrozumieć dziwny bełkot. A mama poświęcała mi bardzo duzo czasu. Z chodzeniem było podobnie. Umiałam biegać, ale powoli chodzić czy stać samodzielnie już nie.
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Filipek musiał wyglądać czadowo |
|
|
|
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
moj dzieciecy belkot to byl: siamaka luka baka....i to wlasnie potrafilam mowic, szeptac, wykrzykiwac...wypiskiwac godzinami....zwlaszcza w nocy
...najpierw cichutko a pozniej coraz glosnie i glosniej ....mama wspomina to do tej pory a towarzystwa dostarczaly mi ''swierszczyki'' ktore z wielka pasja darlam w drobny mak....moja mama przez pierwsze 2 lata wstawala w nocy i czesto nie wiedziala gdzie sie swiatlo zapala, taka byla wykonczona moimi nocnymi koncertami ale ogolnie ocenila mnie ze bylam grzeczna dziewczynka (sprzatalam po sobie zabawki, wszedzie mogla mnie ze soba zabrac)..mialam tylko dwie wady...bylam mala dyrektorka i buntowniczka ...a Tz na to...o widzisz i tak ci zostalo do dzis
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-01-01 o 22:31 |
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale Filipek musiał wyglądać czadowo |
|
|
|
|
#1969 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Cytat:
bardzo ciężko mi się jest podnieśc z pozycji leżącej, a z podłogi bez pomocy nie wstanę (ostatnio leżałam z pół godziny, bo mój luby spał i nie słyszał jak go wołam )Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.mamazone.pl/tv/film,5114,...-lonowego.aspx Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-01 o 23:06 |
|
|
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o torbę to do szpitala biorę jedna dużą walizkę na kółkach. Po opowieściach koleżanek o samodzielnym noszeniu toreb wolę nie ryzykować
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() konia ja tez sie zastanawiam czy nie mam tego bolu spojenia;/ Bo jak pochodze za duzo, to potem chodze jak kaczka, nie moge potem juz normalnie chodzic. A nocki po takich ciezszych dniach sa nie do wytrzymania. Bol wlasnie przy obracaniu sie z boku na bok do tego czasem niemoznosc wstania z lozka. Raz musialam meza budzic zeby mnie podniosl z lozka. ![]() I isc sie nie da, czasem do wc szlam 5 minut, wracalam juz szybciej takjakbym sie juz rozruszala. Ale ja myslalam ze to normalne, nie pamietam dokladnie z tamtej ciazy, ale nie przypominam sobie tego bolu... pamietam ze mialam i mam ten bol okolicy krzyzowej ale nie mialam na pewno bolu tego co mam teraz. Tylko, ze mnie nie boli wzgorek lonowy i kosc lonowa mnie nie boli. Boli mnie tak jakby w pachwinach. nie wiem czy to to samo czy nie???? ![]() Zaraz sobie obejrze ten film z pania doktor.
|
|
#1973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewelina kopie mnie w pęcherz
|
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymieklam!!! poprosilam Tz aby pomogl mi sie ogolic tu i tam
bo juz brzuchol mi od dawna zaslania pole widzenia miejsca tego a przy lustrze nie wychodzi mi, wolag go a on juz ide kochanie, przychodzi do lazienki i wyjmuje z polki skrzyneczke...ze swoja maszynka elektryczna do golenia wlosow!!!! pytam go: po ci to, a on no przeciez bede Cie golil az nie uwierzylam ...mowie mu ze po pierwsze to kto goli sie tam maszynka elekryczna (taka do wlosow), no nie wiem ja bym sie nie odwazyla, a po drugie to az tak nei zaroslam zdziwil sie
|
|
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest problem taki ze nawet meza czesto prosze o zalozenie i zasuniecie butow.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-01 o 23:28 |
|
|
|
|
#1976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi przytyły łydki na tyle, że kozaki zrobiły się ciasne. Wczoraj zakładałam swoje zimowe buty to ręce zrobily mi sie za krótkie A o tym bólu w pachwinach i wew. stronie ud pisała kiedyś Gizmiatko
|
|
#1977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może tej relaksyny miałam już mniej na końcu ? no nie wiemm, kobita z tyłkiem zagadką ![]() aaa ta pani mówi o rtg, ale jak już jest po sprawie Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-01 o 23:31 |
|
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
konia no wlasnie tez pomyslalam o rtg ze to nie teraz na pewno...
Ja nie chce panikowac, ogolnie jak mam spokojne dni, nie chodze duzo to jest ok i nawet w miare latwo mi sie wstaje, procz bolu z krzyza i latwiej te girki podniesc do gory, ale jak pochodze jak np po sklepie 2 godz. to jest naprawde kiepsko ![]() A moze byc tak ze w jednej ciazy tego nie ma a w drugiej jest? ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- karolcia a to juz inna sprawa z tym, ze brzus nie pozwala porzadnie sie schylic i nawet na siedzaco jest problem ![]() A lydki rzeczywiscie staja sie coraz obszerniejsze i stopy tez
|
#1979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogólnie jak tak patrzę po znajomych to nie znam nikogo komu by to trachnęło, więc pewnie to rzadkie jest ... |
|
|
|
|
#1980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiedz mi jakie unoszenia nog w jakich pozycjach mialas wykonywane u ortopedy??
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.