|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. III
Cytat:
Sama się w takim wychowałam i żyję choć czasem jest problem, jak np. przyjeżdża siostra z mężem i córką.
|
|
#1442 | ||
|
Zakorzenienie
|
W takim razie, tego CI życze na nadchodzący rok!
Hosenko- fajnie wam to wyszło. Kiedy planujecie finał prac i przeprowadzkę? Cytat:
Cytat:
też wolę rozdzielenie wc od łazienki. A Tż niebawem się przekona, że szafeczek i półeczek nigdy nie jest za dużo :P |
||
|
|
|
#1443 |
|
Zadomowienie
|
Hosenko, niesamowita zmiana w lazience
efekt koncowy bardzo mi sie podoba a mieszkanko ma bardzo fajny uklad jak ja bym chciala mieszkac juz z Tż we wlasnym mieszkanku a nie w wynajmowanym... ale to jeszcze dlugo dlugo...
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Lele: planujemy koniec stycznia/początek lutego
![]() Pierniczkowa: na razie mieszkamy u moich rodziców, bo doszliśmy do wniosku, że nie opłaca się nam na czas remontu wynajmować, żeby co miesiąc marnować ok 1tys zł.
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-01-01 o 20:58 |
|
|
|
#1445 |
|
Zadomowienie
|
i slusznie
zawsze to kilka tys w kieszeni, a remont to pijawka finansowa niestety
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie makijażowi ulubieńcy 2011 roku, zapraszam
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Wrzucam tez obiecane sylwestrowe mani ![]() Ps. Hosenko, fajne mieszkanko.. Super się ogląda fotki przed i po..
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1449 | |
|
Moderator
|
Cytat:
No i u mnie jest inaczej bo remontowaliśmy pod wynajem (sami na razie do PL nie wracamy) a nie dla siebie Kuchnia została po właścicielach nawet ok, pokoje 4 - nic nie robiliśmy poza odmalowaniem, okna są wszędzie nowe, drzwi stare. Łazienkę zrobiliśmy ładną (wszystko nowe, skuwane było do betonu, nowe sprzęty, płytki, podwieszony sufit) Ale pod siebie i tak byśmy robili inaczej (teraz kupiliśmy i zrobiliśmy wannę a ja chciałabym docelowo prysznic) Dla siebie planujemy wyburzyć ścianę która tworzy 2 przedpokoje aby otrzymać 1 duży hol (z filarem na środku), przenieść kuchnię do innego pokoju (teraz jest wąska w prostokąta a chcemy kwadrat) i może powiększyć łazienkę (bo jest bardzo mała) Ale to trzeba być na miejscu aby pilnować ekipy na co sobie pozwolić nie możemy na razie.
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
wow
szkoda ze ja mam dwie lewe rece do takich rzeczy
|
#1451 |
|
Konto usunięte
|
Też muszę zrobić takiego posta!
![]() A teraz... upiekłam muffiny ![]() Nudziło mi się i miałam wielką chęć na wypróbowanie jednego przepisu na muffinko-herbatniki - rodzinka mnie chciała zatłuc, bo w kuchni sporo ciast po Sylwestrze, wszyscy przeżarci, a ja jeszcze piec chcę No, ale spoko, połowa muffinek już zniknęła, a pół godziny temu wyjęłam je z piekarnika, więc... ![]() Możliwe, że na dniach wrzucę przepis na bloga
|
|
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
A ja to niby jakiś talent mam? Te płytki same takie cuda robią
|
|
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Orlico, mam do Ciebie prośbę w związku z muffinami - podrzuć jakiś szybki i małoskładnikowy przepis na czekoladowe muffiny, bo te kocham najmocniej
|
|
#1454 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie robiłam go jeszcze, ale ślinię się od jakiegoś czasu. Te cynamonowe składniki można pominąć ![]() Albo zerknij na "uniwersalny" przepis na muffiny: http://ciasteczkowepotwory.blox.pl/2...iwersalne.html - tylko panna tu zapomniała o szklance mleka
|
|
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Ten pierwszy jest fajny, oczywiście ja bez cynamonu, nie przepadam jakoś. Jutro coś porobię może, sama siedzę ![]() Cześć Placki
|
|
#1456 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1458 |
|
Rozeznanie
|
heloł
musiałam usunąć bloga z podpisu, ale z wątku się mnie łatwo nie pozbędziecie ![]() Picie, pokaż frankena ![]() drugi raz umyłam włosy żelem OS i jestem już prawie że zakochana tylko muszę odczekac jakis czas i zobaczyc czy się jakies cuda typu łupież nie pojawią - ale dzisiaj odczekałam az pokudłaczone włosy wyschną, próbuję je rozczesac, a one normalnie gładkie jakbym je szczotkowała z pół godziny, grzebien się prześliznął jak po jakichś preparatach do rozczesywania, szok |
|
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo mi się podoba! Mi tak równo nie wychodzą :P dlaczego? (jeżeli można wiedzieć oczywiście) |
||
|
|
|
#1460 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Witam się w Nowym Roku i składam wszystkim najlepszego
Wybaczcie, przez dwa dni nie włączałam kompa, nie mam siły nadrabiać zatem nie odniosę się do wszystkich postów ![]() Boskie czuję się jeszcze bardziej nakręcona na te płytki Cytat:
|
|
|
#1461 | |
|
Moderator
|
Cytat:
) z meblami na oko 15-letnimi... urządzona w czerni, bieli i szarościach czyli totalnie nie mój gust. Darowane to i nie wybrzydzam ale czas już najwyższy coś zmienić. Czeka mnie wymiana okna, jestem z tych "gotujących" więc musze mieć otwierane, zdzieranie podłogi, tapet i kafelek plus nowe meble i przemieszczenie kaloryfera... Ze sprzętów mam cały drobny i nową lodówkę kupioną po ślubie. Resztę chcę dać pod zabudowę. Marzy mi się kuchnia w odcieniach ciepłego beżu, pomarańczu i fuksji no i moje herbaty muszą mieć osobną szafę
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Konto usunięte
|
Właśnie zrobiłam pierwszy i główny etap gruntowego zmieniania wyglądu bloga - zmieniłam tło i nagłówek.
Zerkniecie? Oczywiście na kosmetycznym
|
|
|
|
#1463 |
|
BAN stały
|
Ja w przyszłości chciałabym mieszkać w dużym mieszkaniu blisko centrum. Domy są piękne, ale nie potrafiłabym mieszkać w otoczeniu, gdzie ciągle ktoś spala plastik i inne świństwa. Ostatnio odwiedziłam kumpelę na obrzeżach miasta, ma piękny dom i ogrzewa mieszkanie gazem, ale obok są domy, w których spala się wszelkie odpady. Nie umiałam znieść tego smrodu. To wszystko kwestia tego, jakich sąsiadów się trafi. Jedni będą nowocześni, założą sobie baterię słoneczną na dachu, inni będą palić drewno i węgiel, a inni plastikowe butelki
|
|
|
|
#1464 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja bym wolała mieszkanie chocby temu, ze wlasnie - sasiedzi pala cholera wie czym, przez co od ich strony tynk na naszym byl po prostu ohydnie brudny (!), a ogrzewanie domu gazem - dramatyczne czesto koszta...
|
#1465 |
|
BAN stały
|
Poza tym nie trzeba samemu szukać ekipy do remontu dachu i ponosić całych kosztów.
|
|
|
|
#1466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mieszkałam część życia w domu, część w mieszkaniach i chyba nie mam większych preferencji. Ważne jest dla mnie, żeby nie mieszkać w klitce i żeby miejsce w którym mieszkam było urządzone w moim guście i dostosowane do moich potrzeb. Jedną z tych podstawowych potrzeb jest np. fajna kuchnia, w której można usiąść i pogadać i wygodnie przygotować jedzenie. Przy czym właśnie nie ma dla mnie większego znaczenia czy to w domu czy mieszkaniu, chyba i jedno i drugie ma dla mnie, na chwilę obecną, równą ilość zalet i wad.
|
|
#1467 |
|
BAN stały
|
Wiem, że to jest strasznie szkodliwe. Z drugiej strony mieszkam w samym centrum i tutaj z kolei powietrze zatruwają spaliny. Jednak dla mnie ogrom związków niewiadomego pochodzenia wydzielanych przez kominy jest czymś strasznym. Wystarczy, że koło czegoś takiego przejdę, a już mam odruch wymiotny;/
|
|
|
|
#1468 |
|
maszyna, nie człowiek
|
U mnie wystarczy przejscie ulica, zeby TŻ zaczał mi podejrzilwie obwachiwac wlosy
|
#1469 |
|
Konto usunięte
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31354297]Właśnie zrobiłam pierwszy i główny etap gruntowego zmieniania wyglądu bloga - zmieniłam tło i nagłówek.
Zerkniecie? Oczywiście na kosmetycznym [/QUOTE]OK, zmiany na blogu skończone na dzień dzisiejszy. http://kosmetyki-orlicy.blogspot.com/ Zmieniona też nazwa bloga Co myślicie? |
|
|
|
#1470 |
|
BAN stały
|
Ładny nagłówek
Myślę, że nowa nazwa odzwierciedla różnorodność tematyczną wpisów, które zamieszczasz
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

- mimo różnych trudności, to da się przyzwyczaić 
choć czasem jest problem, jak np. przyjeżdża siostra z mężem i córką.

Na to nie będzie nas póki co stać zwłaszcza, że musieliśmy kupić 5 drzwi (były tylko wejściowe 

zatem nie odniosę się do wszystkich postów
czuję się jeszcze bardziej nakręcona na te płytki
) z meblami na oko 15-letnimi... urządzona w czerni, bieli i szarościach czyli totalnie nie mój gust. Darowane to i nie wybrzydzam ale czas już najwyższy coś zmienić. Czeka mnie wymiana okna, jestem z tych "gotujących" więc musze mieć otwierane, zdzieranie podłogi, tapet i kafelek plus nowe meble i przemieszczenie kaloryfera... Ze sprzętów mam cały drobny i nową lodówkę kupioną po ślubie. Resztę chcę dać pod zabudowę. Marzy mi się kuchnia w odcieniach ciepłego beżu, pomarańczu i fuksji