|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
hej
w nowym roku![]() co do porodu ja mam jakieś 25 min przez miasto samochodem oczywiście w pogotowiu będzie mąż rodzice i dziadkowie do zawożenia ![]() ja nie śpię kochane już od 4:00 żeby starego nie zawozic no i jade dzisiaj na tą paskudną glukozę na 7:00 trzymajcie kciuki żebym nie co do wyprawki to mam tylko reklamówkę ciuszków dla dzidzi i jedną grzechotkę głodna jestem Wczoraj moje dziecię jakoś mało ruchliwe bylo i ja już panika i głupie myśli ale dziecko chyba może miec bardziej leniwy dzień w brzuszku? dzisiaj już coś pomalutku popukuje jak na złośc po pęcherzu odezwę się jak wrócę do domu po glukozie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek
![]() U mnie noc koszmarna. Nie dość, że boli mnie rwa, biodra to jeszcze dziąsła U mnie jak dzidzia się mało rusza to też panika mnie jakaś ogarnia. Moja ogólnie nie jest z tych bardzo ruchliwych. No i dziś +8 na wadze |
|
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
Cziqua trzymam kciuki za tą glukozę ;D mnie to czeka w czwartek
![]() Udało mi się rano zarejestrować do dentysty,ale dopiero na 18 stycznia wymarzłam godzinę w kolejce na podwórku i teraz siedzę pod kocem i piję już chyba 3 filiżankę herbaty, żeby się rozgrzać ![]() TŻ jeszcze śpi i pewnie szybko nie wstanie bo za oknem deszcz pada,a on w taką pogodę jakoś tak jak niedzwiedź się zachowuje ![]() Co do torby do szpitala to też chyba wezmę walizkę na kółkach bo jak na początku ciąży leżałam w szpitalu i widziałam te kobietki po porodzie,albo z wielkim brzuchem ciągające po kilka dużych toreb to mi się przewracało wszystko. Dziewczyna, która leżała ze mną w sali w nocy urodziła,a rano przyszła na salę razem z panią pielegniarką,żeby zabrać swoje torby. No i nikt jej nie pomógł, a że widziałam, że nie za dobrze się czuje to złapałam się za te jej torby i pomogłam zanieść... trochę to przykre,że pielęgniarka stoi sobie z boku i nawet nie pomoże,ale bywa. W ogóle od kilku dni mam coś takiego, że jak troszkę pochodzę to ciągnie mnie tak po bokach brzucha jakby mięśnie bolały czy coś takiego nie wiem jak to nazwać,ale przyjemne to nie jest i nie wiem czy to normalne ?? Jak tak dalej będzie to chyba na najbliższej wizycie poproszę o zwolnienie bo w pracy 8 godzin tak nie wytrzymam
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na następnej wizycie też poproszę już o zwolnienie
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonię do przychodni, chcę zarejestrować się do lekarza rodzinnego. Bo kaszel nadal jest, raz łagodniejszy, raz mocniejszy ale generalnie mnie męczy.
I co? Dzisiaj nie ma już miejsca u żadnego lekarza, na jutro jeśli chciałabym się dostać, to muszę się zapytać, i to w dodatku nie mojego rodzinnego tylko prosić jakąś lekarkę, która nie dobrej opinii. Mówię kobiecie w rejestracji, że się źle czuję (bo nakłamać trochę trzeba), jestem w ciąży i nie mogę czekać w takim stanie do jutra. "Ale to już musi pani porozmawiać z lekarzem..." Cóż, wieczorem podjadę do przychodni pełniącej dyżur nocny i tyle. A teraz idę spać dalej
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w nowym roku, dopiero dziś bo wczoraj jakoś nie miałam weny na pisanie
![]() poczytałam o tych waszych bólach bo wczoraj też jakoś dziwnie bolało mnie w okolicach wzgorka łonowego i w prawej pachwinie, dziś póki co jest lepiej, nie wiem skąd mi się wziął ten ból. A mojego małego energia dziś ropiera, już od 6 rana się kręci i spać nie pozwala ![]() ---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- tynka88 jaki ładny duży brzusio ![]() Jolkaaa jacy eleganccy jesteście ivonka7 MoniaHan gosia261282 śliczne zdjęcia
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak przyjdzie paczka to powiem mamie zeby odpakowala i ocenila jak to wszystko wyglada i Wam napisze ![]() dzien dobry my pospalismy dzisiaj, maz dopiero o 8 pojechal do pracy ja jakos slabo spie ostatnio, zasne, ale budze sie kolo 1-2 i juz mam wrazenie ze jest gdzies 5-6, naszczescie udaje sie potem jeszcze usnac, ale to takie wybicie ze snu owocuje tym, ze popoludniu jestem nietomna. Wczoraj jak ogladalismy z tesciowa film to mi sie przysnelo na mezowym ramieniu, ale bylam przekonana ze nie spie, tylko oczy zamknelam, po czym nagle zaczelam sie smiac i mowic do meza ze cos by musial, ale nie wiedzialam co, jak oni sie ze mnie smiali Jutro mamy wizyte
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() mężus poleciał do sklepu po świeze bułeczki i pączusia ![]() ja na dzien dzisiejszy znieczulenia nie chce,bo byc moze bol bedzie do zniesienia, wierze ze bedzie to inny wymiar bólu tez bym chciala ten gaz ,ale nie wiem jeszcze czy szpital w ktorym planuje rodzic umozliwi mi to.ja tez mam problem z depilacja tam ,ale narazie sobie radze i działam na chybił trafił, a ze działam zwykła maszynka to czasami sie tylko zatne za to buty koszmar, żaluje ze nie moge wsunąc balerinek a jak ostatnio poprosiłam TZ ,aby zdjął mi buta to myslalam ze mi noge wyrwie
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Wiecie co, coraz bardziej irytuje mnie ta moja nieporadnosc. Wczoraj wieczorem chcialam poslodzic herbate, to cukierniczka wleciala mi do herbaty, przewrocila kubek i cala herbata z tym cukrem wylala sie na blat, i wszystko wkolo. Dzis zahaczylam brzuchem tez o kubek z herbata, ale wylalo sie troche. ![]() trzymam kciuki! karolcia ja juz tez nieraz mialam taka sytuacje, ze dzwonie rano, a pani mowi, ze miejsc juz nie ma. ![]() Ale ciaza to ciaza i uwazam, ze lekarka powinna Cie przyjac tylko szkoda, ze taka co moze nie pomoc za wiele.
|
#1990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
Moja koleżanka za miesiac rodzi a myla okna przed sylwestrem... dla mnei o troszke ruletka.. wolałabym nie musiec jednak tego robic Najgorzej jest dać komuś coś zrobić mimo, że się wie ze samemu sie zrobi o milion razy lepiej Oddałam już odkurzanie i pakowanie do zmywarki, ale mycia podłogi jakoś nie chcę oddać.. nie ufam Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2012-01-02 o 09:54 |
||
|
|
|
#1991 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie dzisiaj w czasie kiedy się uczyłam doszłam do wniosku,że powinnam do domu kupić dla siebie i dla TŻ jakąś grę planszową ... nie wiem może scrable,albo coś takiego ?? Macie coś podobnego ? Teraz wieczory takie długie i czasem fajnie by było spędzić wieczór jakoś inaczej niż przy filmie... nie wiem jakoś tak mnie naszło.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też zabieram, ale warto to chyba wiedzieć, że w szpitalach raczej tego nie dają, nie każdy ma jakieś obiekcje do tego typu sprzętów, bo pewnie w luksusowych szpitalach takie sprzęty są bezpieczniejsze niż w połowie lokali z żarciem. Joanaros Karolca zdrówka Wam życzę. Za wizyty trzymam kciuki. Cziqua ja zwykle siusiam o 5 do kubeczka i wiozę o 10.30 i jak na razie nigdy problemów nie było,że mocz się zestarzał.Może zapytaj jak to jest , bo tak wstrzymywać siuski to nic miłego ani zdrowego. A ja mam od rana zgagę, chociaż nic nie jadłam i jest mi niedobrze, pewnie będzie spotkanie z porcelaną, tego w pierwszej ciąży nie miałam. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-02 o 10:28 |
|
|
|
|
#1993 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() znow wstalam przed 9, tak sie przyzwyczailam do wstawania o tej porze podczas urlopu, ze nie wiem jak wstane po 6 w srode do pracy. o nie !! moja zmywarka, mimo naprawy szwankuje jednak juz po sniadanku i po kawce zabieram sie za jakas robote.bo zauwazylam, ze tak jak wczoraj przesiedzialam lub przelezalam caly dzien, to wstajac tylko do kuchni lub toalety brzuch sie spina, wiec troszke musze pochodzic dzisiaj.
|
|
|
|
#1994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem ile z nas ma rodzić w luksusowych szpitalach ... Bez względu na standard ja zawsze mam takie sprzęty ze sobą.... mogę nie wziąć szamponu .. ale to zawsze można dokupić... a sztućce.... zawsze to jakiś łącznik z domem W warszawie gdy byłam dali mi sztućce i kubek więc śmiem mieć oczekiwanie, że w każdym szpitalu takie rzeczy są standardem.... ale ja i tak zawsze mam swoje ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
Wstać o 9 to dla mnie troche wstyd ... ale prawda jest taka, że nie daje rady ruszyć tyłka spod kołdry przed 10 .. Szok ![]() : ziewam:
|
||
|
|
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śpij ile wlezie , niedługo ta bajka się skończy
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-02 o 10:46 |
|
|
|
|
#1996 |
|
Rozeznanie
|
Ja jakiś dziwoląg jestem...ale nie biorę sztućców do szpitala ponieważ kompletnie nie toleruję jedzenia w szpitalu, w którym będę rodziła.
W czasie gdy leżałam na początku ciąży tolerowałam tam tylko kanapki. Nie dlatego,że jestem wybredna,ale w kółko jakieś kleiki, kaszki,a jak już coś innego to albo mdłe,albo i ziemniaki i coś podobnego do pasztetu w tym samym smaku. Uzgodniliśmy z TŻ,że będzie mi po prostu przynosił jedzonko. Taki domowy rosołek na pewno dobrze mi zrobi
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie takich nocnych siusków od jakiegos czasu nie udało do labu dowieźć, bo ja 1 albo 2 razy wstaje w nocy na siku i jakoś nie było z tym problemu |
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wizytujemy się jutro razem
też jestem ciekawa jak moje wyniki bo ostatnio wyszły źle - anemia + zapalenie pęcherza Cytat:
Cytat:
). Dzwonią jeszcze do tamtej przychodni , i tłumaczą czego się dowiedziały w NFZ i że spokojnie moga mnie przyjąć. Więc z powrotem do tamtej przychodni. A tam znów problemy bo one pewne nie są i muszę czekać bo muszą z dyrektorem to skonsultować . No paranoja jakaś. W końcu po 30min przychodzi do mnie i mówi że mogę iść do lekarza.Tak w ogóle dzień dobry ![]() dziś spałam jak zabita oczywiście wstałam jak dobra żonka zrobić TŻ śniadanie do pracy o 5. Ale o dziwo potem bez problemu zasnęłam ![]() Dopiero o 9.30 obudził mnie TV bo dziadek w pokoju obok załączył na cały regulator - nienawidzę takich pobudek Dziewczyny wczoraj TŻ dwa razy poczuł kopniaczki
|
||
|
|
|
#1999 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
a mnie coś ząb boli ![]() Muszę się zapisac do dentysty.. ![]() Jutro USG 3D, ciekawe czy Malutka pokaże buźkę ![]() we środę - wizyta u nowej pani ginekolog.. Trochę się boję jaka się okaże ![]() Miłego dzionka Mamusie, niedługo zmykam na zakupy. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!!!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-02 o 10:51 |
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam takie pytanie może głupie,ale mnie ta kwestia bardzo zastanawia. Chodzi o sytuacje po porodzie w szpitalu.
Na wielu portalach i forach jest napisane,żeby wietrzyć ranę jeszcze w szpitalu i np. przed obchodem zdjąć majtki i sobie tak siedzieć... ![]() No jakoś nie wyobrażam sobie takiej sytuacji... po pierwsze dlatego,że np. w szpitalu w którym będę rodziła w sali leży się po dwie osoby ( zawsze może ktoś wejść),a po drugie jak tak leżeć bez gaci jak przecież po porodzie będzie ze mnie ciekło jak z kranu... Dziewczyny te które rodziły powiedzcie jak to w praktyce wygląda ... Może moje pytanie jest głupie,ale ja naprawdę nie wiem jak tą kwestię ogarnąć w szpitalu bo w domu wiadomo jest się u siebie i często będę sama z dzidzią w dzień więc nie będzie problemu z "wietrzeniem" rany ....
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to jedzenie szpitalne traktuje jako taki folklor.... Tak jak np w górach raczej jemy oscypki i baranine o tyle wszpitalu trzeba jakoś to przyjąć .. no bo co z głodu umierać ... Ja nie miałam komfortu, żeby mi T przywoził bo on był w Kielcach a ja w szpitalu w Warszawie.... Trzeba się w sobie zacisnąć i zjeść ten obiad .. zwłaszcza, że no większość z nas i tka w szpitalu będzie dopiero wtedy gdy zacznie się akcja porodowa.. czyli tak na prawde już jeden posiłek odpada, potem jest jakieś max 2,5 dnia w szpitalu czyli jakieś 6-8 posiłków No to wybaczcie te 8 razy przemożecie sie zwłaszcza, że przed porodem o tyle o ile często robią lewatywe a potem trzeba zjeść cośpożywnego do karmienia .. Nie wiem.. gdzie są mamusie doświadczone niech one powiedzą??
|
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje, fajny prezent synus Tacie zrobil A ja zamowilam wlasnie mojej corcie taki spiworek do fotelika http://www.babyartikel.de/produkt/fu...ck_gr_68_creme
|
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bardzo fajny śpiworek
|
|
|
|
|
#2005 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za usg 3d a na jutrzejsza wizytke juz nas jest 5 ![]() emigra, konia, Nikii ja i Ty ![]() Cytat:
Wyglada to tak, ze chodzi sie ciagle z podpaska i majtkach tych jednorazowych bo one sa przewiewne. Na wizyte kaza zdejmowac majtki. Wtedy lezy sie w lozku i podpaske ma miedzy nogami a jak wchodzi elita to odchylasz tylko podpaske zeby pokazac rane i zaraz zakrywasz. Jest to dosc krepujace, przynajmniej dla mnie bylo, tym bardziej, ze tam gdzie rodzilam i bede rodzic, chodzi ich bardzo duzo na wizycie lacznie ze studentami;/
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-02 o 11:33 |
||
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak mialam wizyty na popoludnie to pol dnia chodzilam zestresowana
teraz rano, rach ciach i spokoj
|
|
|
#2007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do spraw intymnych ..... Powiem jak to wyglądało u mnie ...ja po cc i rany wietrzyć nie musiałam, ale wiadomo,że od cc do momentu aż wstałam to mnie na dole oporządzały położne, więc co one tam widziały , ojoj Ze mną było tak,że poczucie wstydu jakoś bardzo mi w szpitalu spadło, więc nie było aż tak strasznie.Jak już mój tyłek widziało 5 położnych jak nie więcej to już się tym nie martwiłam ,że ogląda czy myje kolejna.One też to widziały już milion razy , więc to jest jakby naturalne.A z tym wietrzeniem to sobie będziesz leżeć , pewnie tyłem do drzwi i podkurczysz nogi, przykryjesz się ręcznikiem albo kołderką tak trochę,żeby powietrze dochodziło i będzie ok.Tak robiły dziewczyny jak ja rodziłam.Nikt tam im jakoś specjalnie nie zaglądał, bo co to ciekawego . Wszystkie Mamy są w takiej samej sytuacji i wytwarza taki specyficzny klimat.---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2008 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
konia umowilam sie na jutro do lekarza ogolnego zeby dal mi skierowanie do ortopedy. Bo ja rzeczywiscie teraz dopiero zdalam sobie sprawe, ze mam ten bol o ktorym pisalas i dzis tez mimo iz nic takiego nie robilam, bola mnie pachwiny i wewnetrzne strony ud.
Ja wczesniej myslalam, ze to moze jest od tego, ze mniej chodze i takie zakwasy mam w miesniach tam wlasnie i jak tak pomysle to ja juz mam dobrych pare m-cy ten bol. W srode powiem tez o tym mojemu ginowi. Byc moze okaze sie, ze to normalne, ortopeda przebada i stwierdzi, ze dam rade, ale ja sie boje czy mi sie tam nic nie stanie nie wyobrazam sobie byc unieruchomiona po porodzie Czy ortopeda bedzie w stanie zupelnie ocenic to czy moge rodzic sn?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-01-02 o 11:41 |
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
no ja już po glukozie
![]() dałam radę bez problemu wypiłam nie było nawet takie złe przynajmniej uczucie głodu minęło![]() smakuje jak kubek wody z 7 łyżeczkami cukru ![]() kłuli mnie 2 razy na dzień dobry i po 2 h a teraz wszamałam 2 bułki jedna z salami druga z pasztetem kawałek sernika i żelki a w drodze z laboratorium zjadłam 3bita
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

w nowym roku
w pogotowiu będzie mąż rodzice i dziadkowie do zawożenia

wymarzłam godzinę w kolejce na podwórku i teraz siedzę pod kocem i piję już chyba 3 filiżankę herbaty, żeby się rozgrzać 

my pospalismy dzisiaj, maz dopiero o 8 pojechal do pracy 

juz po sniadanku i po kawce zabieram sie za jakas robote.bo zauwazylam, ze tak jak wczoraj przesiedzialam lub przelezalam caly dzien, to wstajac tylko do kuchni lub toalety brzuch sie spina, wiec troszke musze pochodzic dzisiaj.