|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Witajcie!
Ale mi się nie chciało wstać. Szczerze współczuję dziewczynom, które musiały iść do pracy czy na uczelnie. Ja na szczęście dopiero albo już jutro. Obejrzałam zdjęcia na poczcie...nena wyglądałaś rewelacyjnie jako MM, Kasia masz przepiękne włosy no i Wikusiaczek też ładnie, ale ja bym na ślub zrobiła sobie trochę rozpuszczone włosy.
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz
Cytat:
![]() Zaraz napisze do Kici ![]()
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć PMki
To był zdecydowanie najlepszy sylwester Zabawę prowadził nasz "weselny" zespół, było świetnie! Bardzo się cieszę, że ich wzięliśmy![]() Idę was ponadrabiać
|
|
#1504 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje za dostep do poczty
![]() A ja zmykam z tz szukac gajerku dla niego
|
#1505 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczęta!
Ale mnie tu dawno nie było ![]() Chyba tylko raz odezwałam się w nowym wątku... ale obiecuję, że to nadrobię i się poprawię ![]() Po pierwsze witam dziewczyny w nowym roku! To nasz rok i zaczynam się tym wszystkim lekko stresować, chociaż z drugiej strony nie mogę się doczekać aż zostanę żonką ![]() Mam sporo przemyśleń w związku z koncepcją stroju, ale moze na początku odniosę się do wiadomości na wątku. Z góry przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich personalnie, ale po prostu nie dam dziś rady... No dobra, to moze zacznę od jagodzi - po pierwsze - wielkie WOW - i Ty piszesz, żeś gruba? gdzie? Normalnie figurę masz fiu, fiu, fiu Co do pracy, to mi bardzo przykro - może nie masz szans w tym hotelu, ale może gdzieś indziej. Poza tym nie wiem dokładnie czym się tam zajmowałaś, ale moze warto poprosić o referencję?Margida - Tobie też się należy wielkie lańsko! Jaka gruba, jaka stara? Co to ma być? Twoja sukienka jest prześliczna a cały look ślubny w Twoim wydaniu będzie rewelacyjny (no ta woalka idealnie pasuje do Twojej koncepcji!). Chatka - napiszę szczerze, że wg mnie do Ciebie pasują tego typu falbany (jeśli je falbanami można nazwać): http://www.slubnesuknie.com.pl/kolek...15/sarina.html albo widziałabym Cię w czymś takim: http://www.slubnesuknie.com.pl/index.html (suknia ze strony głównej). Może nie trafie w Twoje gusta (ten kwiat na ramieniu), ale z tych wszystkich sukien, które zmierzyłaś, to ja nie widziałam nic takiego co by u mnie wywołało wielkie wow. Wracając do naszych slubnych załatwień, to mamy następujące rzeczy: 1. Ugadaliśmy się z kamerzystą i ze względu, że to znajomy rodziców mojego TŻ to zapłacimy grosze za film. Nie oczekuję żadnej rewelacji, ale przynajmniej będzie pamiątka (po doświadczeniach znajomych, którzy nie mieli kamerzysty i bardzo tego żałują zdecydowaliśmy się kogoś wynająć). 2. byliśmy u księdza (do tej pory nie wiem po co tam poszliśmy - chyba dla spokoju bo zarówno moi rodzice jak i mama TŻ ciąglę truli nam o tym by tam pójść). Jedyną rzecz co się dowiedzieliśmy, to w lutym musimy przyjechać spisać protokół (ksiądz powiedział abyśmy się pojawili tak na 3 miesiące przed ślubem). 3. W styczniu musimy zrobić poradnię - wymyśliliśmy kurs NRP, który rzekomo zastępuje cała poradnię(kurs trwa jeden dzień kilka godzin i jest równoważny 3 wizytom w poradni). 4. Zarezerwowałam kosmetyczkę na godzinę 13 i paznokcie dwa dni przez ślubem). 5. Ustaliliśmy listę gości, więc ruszamy z zamawianiem zaproszeń bo w lutym chcemy je rozwieźć. 6. Pozstanowiłam mieć sweterek do sukni i szukam osoby, która robi takie rzeczy na drutach (może kogoś znacie w okolicach Krk?) 7. Miałam robione próbne fryzury, ale żadna mnie nie zachwyciła do końca i dalej będziemy próbować. Chociaż po próbach doszłam do wniosku, że będę szukała coś w stylu gładkiego upięcia na prawą stronę. A i chyba skuszę się na welon krótki do kościoła. A zadania na styczeń: 1. Zamówić buty i ozdoby do butów. 2. Kupić biżuterię. 3. Znaleźć osobę do zrobienia sweterka na drutach. 4. Zamówić zaproszenia 5. Zrobić poradnię Pewnie coś się jeszcze znajdzie, ale to będzie na bieżąco. A i padł pomysł, aby zamiast tulipanów zrobić bukiet ze stokrotek. Dlatego mam pytanie do jagodzi - wiesz może czy w maju stokrotki są dostępne i czy na tyle trwałe by można było zrobić z nich bukiet ślubny?
|
|
#1506 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wzielam sie za szukanie zaproszen, probki ktore wczesniej zamawialam do konca mnie nie przekonuja... dzisiaj zainteresowaly mnie te zaproszenia http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...026616750.html co o nich myslicie? Fajny pomysl? Zamawiala ktoras z Was takie zaproszenia? Pamietam ze pewna PMka wklejala zaproszenie z fotka Pary Mlodej, dobrze pamietam? Prosze o pomoc
|
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tego co pamiętam to kasiamniam miala ze zdjęciami ale takimi kolorowymi. Mi te niestety nie przypadły do gustu
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem czy pamiętacie ale pisałam wam, że dziewczyna z którą się umawiałam, że sprzeda mi sukienkę na 1500zł napisała, że chce teraz za nią 2300zł. Napisałam dzisiaj do niej tak:
Witam; Szkoda, że napisała mi Pani to tak późno bo jakbym wiedziała od początku to pojechałabym do tamtej dziewczyny, która proponowała mi ja taniej, albo szukałabym do tego czasu jakiejś innej. Niestety nie mam jak Pani zapłacić tyle bo ze względu na to, że umawiałyśmy się na 1500zł zostawiłam sobie tyle pieniędzy plus na jakieś poprawki krawieckie. Poza tym pytałam o tę suknię jakiś czas temu w komisie Emmi Mariage w Warszawie i Pani mi powiedziała 2000zł razem z poprawkami krawieckimi w cenie, z tym, że była na niższy wzrost niż ja szukam. Tak samo obserwuję aukcję na allegro i od jakichś 4 miesięcy dziewczyna próbuje ją sprzedać za cenę niższą niż 2300zł. Wobec tego rozumiem, że odda ją Pani do komisu, a ja muszę szukać jakiejś innej sukienki. Jakby się nie sprzedała w komisie i dalej chciałaby Pani ją sprzedać to proszę dać mi znać. Jak nie znajdę do tego czasu innej to będziemy rozmawiać dalej. Pozdrawiam Myślicie, że ok?? Bardzo jestem ciekawa co mi odpisze.
|
#1509 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się serdecznie w nowym roku
![]() Dzis już pewnie większośc w pracy..i ja też ![]() Wstawiam na chwilkę zdjecia z sylwestra.. Na jednym mam smieszną poze bo akurat sobie tanczyłam i ktoś mi pstryknał fote..ale chodzi raczej o kreacje niż o mnie
Edytowane przez kooocur Czas edycji: 2012-01-02 o 11:44 |
|
|
|
#1510 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niektóre modele mi się nie podobają, ale to już moja subiektywna ocenaCytat:
pięknie wyglądasz ![]() Zajrzałam na poczte, Neno, Kasiu, Wiktusiaczku - wszystkie świetnie wyglądałyście
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1515 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez juz dzisiaj w pracy... sliczna kreacja, barrrrrrdzo ladnie wygladalas! |
||
|
|
|
#1516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudnie wyglądałaś |
|
|
|
|
#1517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat na Fb mam w ciemnych zdjęcie ale przez całe zycie byłam blondi Na jeden rok zwariowałam i farbnełam sie na czarno....Kreacja jest..hym....mojia siostra sie kiedys z kumpela wymieniła na sukienki a później ja jej ją zabrałam Także ma ze 100 lat ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1518 | |||
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek
![]() Dziękuję za opinie i uwagi na temat mojego wyglądu ![]() Dziękuję Chatko! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Wiktusiaczek Czas edycji: 2012-01-02 o 10:54 |
|||
|
|
|
#1519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sporo ich masz
|
|
|
|
|
#1521 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety w rozpuszczonych włosach nie jest wygodnie a przede wszystkim gorąco jest
przekonałam się o tym w sobotę a ja nie mam bardzo długich ani bardzo gęstych...Wikusiaczku jeśli marzy Ci się kok i czujesz się w nim dobrze to najważniejsze ja jak mam związane do tyłu to się sobie nie podobam
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
umówiłam sie wstępnie już z makijażystką
i na makijaż próbny na 12 marca w imieniny mojego tżta
|
#1523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo oryginalny i fajny kok.Ślub masz w środku lata więc w takim koku na pewno będzie Ci wygodnie. |
|
|
|
|
#1524 | |
|
Zadomowienie
|
Witam noworocznie
![]() za 6 miesięcy i i 26 dni mój ślub chyba dopiero teraz zaczyna to do mnie docierać!Cytat:
A i jeszcze oświadczam, że obrączki zakupione do odbioru pod koniec stycznia zmniejszyłam też pierścionek zaręczynowy 35 zł !!!
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
Pięknie wszystkie wyglądałyście na sylwestra.
Ja jak będę miała swoje jakieś, które będą się nadawały do pokazania to też wrzucę. Ale najpierw muszę od znajomych je wziąć. Dzwoniłam dzisiaj do krawcowej (miałam na nią namiary od żony kuzyna) w sprawie tej sukienki co kiedyś wrzucałam zdjęcia, co była za mała. Ale krawcowa powiedziała, że nie ma sensu jej brać i przerabiać. A ona może mi taka uszyć za 1500 zł. No i tak myślę czy nie uszyć.
|
#1526 |
|
Zakorzenienie
|
a ja tam wyglądałam normalnie w sylwestra
wkleję dwa zdjęcia na maila
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Faktycznie trochę daleko, ale i tak bliżej niż mam do domu (gdzie znalazłabym kilka osób, które jeszcze potrafi robić na drutach). Szukam na miejscu, bo mam pewną wizję i wolałabym osobiście porozmawiać z kimkolwiek co mam na myśli a co ta osoba będzie potrafiła wykonać.
|
|
#1528 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie w nowym NASZYM 2012 roku ![]() Wszystkiego najlepszego, udanych ślubów bez strasów i niepotrzebnych zawirowań. Ależ figurka. Bardzo ładna z ciebie dziewczyna. Na uśmiech od razu zwraca się uwagę. Po sylwestrze dopiero teraz się ogarnęłam. Lubię sobie gdzieś w sylwestra pojechać, ale spanie nie w swoim łóżku, poranne kolejki do łazienki (rano chciało się tam dostać 12 osób) to istny koszmar. Na szczęście wczoraj wieczorem wróciliśmy i spałam już pod swoją kołderką
|
|
|
|
#1529 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja wrzuciłam jedno zdjątko na pocztę, to jedyne jakie mam
![]() I dzisiaj mamy 5 miesięcy do ślubu, to nie brzmi tak strasznie, ale = 152dni, co już mnie zaczęło nieco stresować Trzeba sie wziąć do roboty Zamówiłam jeszcze jedne próbki zaproszeń są takie trochę inne niż wszystkie, jeżeli będą porządnie wykonane to je bierzemy. Na przełomie stycznia i lutego przyjeżdża moja kuzynka z Holandii i chcielibyśmy dać jej już zaproszenie więc muszą być gotowe. Mniej więcej w tym czasie będę też miała pierwszą przymiarkę, buty powinny przybyć ok 10 stycznie, pozostało kupić biustonosz i przypomnieć się koleżance co do biżuterii![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Kocurku w blondzie Ci zdecydowanie lepiej
|
|
#1530 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny obłędnie wyglądałyście na Sylwestra
![]() A kocuur Ciebie to już widzę jak bosko wyglądasz w swojej zwiewnej sukience ślubnej (Reszta PMek zresztą tak samo ![]() Co do Sylwestra my spędziliśmy go we dwoje, a raczej w trójkę jednak było na prawde sympatycznie ![]() I pewnie za rok dopiero zaszalejemy A tak wogóle... nie wierze że jest 2012.. Troche się denerwuję... To już w TYM ROKU!!
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:38.

Ślub 27. X. 2012

Napisz do kici lub niuto, One zdecydują, czy przydzielić Ci dostęp. Ja nie mam nic przeciwko.
Zabawę prowadził nasz "weselny" zespół, było świetnie! Bardzo się cieszę, że ich wzięliśmy
ale obiecuję, że to nadrobię i się poprawię

chyba dopiero teraz zaczyna to do mnie docierać!