Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 08:54   #2281
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Witam, moja tez ma refluks, juz nie haustami zwraca, ale leje jej sie nada, fakt jak daje jej teraz kleiki, kaszki, obiadki i deserki mniej, ale jak jej sie chce pic, to i z herbatka np. wraca marchewka - wiecie jak obie wygladamy
Co do dzieci - ja od zawsze wiedzialam ze jedynaka nie chce, no chyba zeby Bozia inaczej zadecydowala. A ze oboje z TZ chcemy nieduza roznice, wiec postanowione ze po pierwszych urodzinach Marysi drugie planujemy. Dla mnie ciaza w polowie byla dramatem, a w polowie super. A Marysia jest bez cycowa, bez smoczkowa - wiec moge ja zaostawiac bez obaw i nie musze drzec ze przed powrotem do pracy musze sie z tym uporac.
Brida moze TZ sie przelamie -niektorym taka nowa rola zyciowa przychodzi z trudem. Ja tak myslalam ze z moim bedzie jak sie urodzi Marys, ze zostane sama na placu boju, a on zawsze bedzie poza domem a tu mega szok, jest na odwrot.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:09   #2282
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wciąż nadrabiam wczorajszy wieczów zanim dołączyłam i taka refleksaj mnie naszła, że jeśli byśmy się wszytskie w realu spotkały, to niezły jazgot by był
oj taak. Myślałam o tym kiedyś. Jak Stronczek pisałam, dużo nas z południowego-wschodu. Ale na wiosnę może się uda....

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
laski dostał siarczystego buziaka własnie

mówi, że obudził się, bo chciał się pochwalić na forum, że dziś jadł chrupki ( kukurydziane )
Więc przez to czuje się już dorosły i zobligowany do siedzenia z nami...
Jakie chrupki mu dajesz> nie dławi się?
staw link jak krowie na miedzy jakie konkretnie
A wczorajsze połączenie paznokci z 3bitem Ci smakowało?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

(A wiecie że do dziś myślałam że to jest TEN chrupek, a teraz sprawdziłam w słowniku i się okazuje że to TA chrupka )
Taaaak? to ja dużo nie wiem o naszym ojczystym języku

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Bardzo popularny nasz watek. Ciekawe ile z "konkurencji"

Brida no wkońcu Cię czytam. Co jest powodem takiego ulewania? to strasznie uciążliwe musi być. Lekarze coś mówią? refluks? i zagęszczanie nie pomaga? a nie przejada się?
Moja jak się za dużo napcha to ulewa.
Z tż: trochę nas tu miało problemy z zachowaniem tż po pojawieniu się dziecka. Szczera rozmowa Wam potrzebna, skoro ślub planujecie...Może facet się boi?

Natka a Ty co wpadasz na 2 zdania a zdęcia gdzie z imprezy? ajk się bawiłaś?

Lilii scio wczoraj wstawiała linka z kaszką manną. Taka żółta z bobovity kaszka manna wieloowocowa, od 6mca.

Nie wiem co więcej pisać miałam. W nocy 4 razy wstawałam.

a Cześć ( i tak z torba przez tydzień)

Czytałyście książkę Babskie Gadanie? fajna jest.
Stary 2012-01-02, 09:17   #2283
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja nie miałam kropli alkoholu w ustach od prawie 3 lat
ktoś więcej?

U nas Lila gryzie wszystko co popadnie, najchętniej moją brodę i żyrafkę sophie

brumek jaka Wy tę kaszkę manną jecie? taka zwykłą gestą kite? zdradź sekret bo mi taka kaszka nie podchodzi ale może robisz jakoś specjalnie?
i twój tż to jada? nie wyobrażam sobie mojego żeby to zjadł, on musi mieć mięcho...
a ja musżę mieć jogurty

a ile waży?
moja waży ok 7,5-8kg, tak mi wyszło jak się z nią ważyłam na wadze łazienkowej. Ubranka nosi głównie 74,i niektóre 68
jak bylysmy 7 grudnia u pani dr wazyla 7630 gwiec za 4 dni konczyla 4 miesiace, teraz juz dawno przekroczyla 8 kg, musze sie z nia zwazyc na wadze lazienkowej

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

dziubek

wszystkiego najlepszego dla Szymka za pół roczku
Stary 2012-01-02, 09:23   #2284
ellika
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Ja też juz Zosi chciałabym pokazać cały świat, szkoda że na razie tak mało rozumie Ale wszystko przed nami.
Ja dołączyłam w marcu do dziewczyn i też żałują, że tak późno Fajnie, że jetseś tak w ogóle

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja się melduję w Nowym roku
w tym miesiącu czeka mnie rezonans magnetyczny i szpital więc będę prosić o kciuki 19.01 i od 26.01 jak będę w szpitalu.Operacja chyba 27.01.
będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
nie mam zdjec z chrzcin zadnych moj tatus zobowiazal sie do ich robienia i zle aparat ustawil i nie ma nic oprocz dwoch filmikow

ale za to z Sylwestra fotki do K wrzucilam

a moje dziecko marudzi i marudzi juz 2 dzien
jeju to przykre dobrze że cokolwiek się ostało
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wzruszyłam się życzeniami od wodaqua, również napiszę to samo co Ona:
Dziękuję za ten roczek, za dzielenie wspólnych trosk, dobre rady, wspólne bycie, wspólne przeżywanie najważniejszych chwil w moim życiu.
Mam nadzieję że za rok spotkamy się w tym samym składzie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
dzisiaj bylam na pogotpowiu, maly ma zapalenie tchawicy. Antybiotyk plus inchalacje, ja to samo. Noc tragedia
ajjj bidulki, dużo zdrówka Wam życzę, żebyście szybko wyzdrowieli!!!
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
jutro mamy przetykanie kanalikow,boje sie jak choler a
czyli dzisiaj odwagi życzę
Cytat:
A propos - dziś jak międlił moje palce zauważyłam pewną różnicę w dotyku! Dziąsełka na dole są jakby szersze. Ewidentnie, nie wydaje mi się, choć mąż twierdzi, że pewnie mi się wydaje Ale jestem pewna. On nie zna tych dziąsełek tak, jak ja A jak zaczęłam się im przyglądać, to widać (chyba) lekkie wzgóreczki. Ale nie na samym "kanciku", szczycie dziąseł, tylko tak tuż za tą linią (wiem, że nie wyrażam się jasno, ale inaczej nie potrafię tego opisać). Czyżby...?
wczoraj to samo zaobserwowałam u swojej, napewno ma inne dziąsła jak zawsze - taki jakby miększe, właśnie pulchne - i takie dwie podusie się zrobiły ponizej brzegu dziąseł, od wewnątrz. Idą zęby jak nic!
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
większość ma do kogoś daleko bo po całej Polsce i nie tylko rozsiane jesteśmy ale może uda się postawić na jedno miasto i większa częśc dojedzie ??? na to bardzo liczę
Może by zrobić ankietkę z paroma miastami...

Witam się
U nas kataru ciąg dalszy, do tego chyba zaczyna dochodzić finalna faza ząbkowania, dzieje się.
Ogólnie Karolcia jest bardzo pocieszna - ostatnio jak się ją weźmie pod paszki i postawi na nogach to sprężynuje - to takie zabawne a i ona ma tyle radochy!!! i wczoraj dwa razy, tak ze złością, wstała na czworaki i sie bujała ale tak jak mówię - była wkurzona i ze wszystkich sił to zrobiła.
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:28   #2285
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Mielismy jechac dzis do tej Bydgoszczy po auto i co ?? facet telefonu nie odbieral, jak mu TZ napisal sms, to napisal ze dzis zadzwoni i umowi sie z nami na TERMIN!!!! Cos knuje
Stary 2012-01-02, 09:28   #2286
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek;31351418 :)

Biedne te Wasze kanaliki :glasiu:
Na temat rozszerzania diety, z widomych przyczyn, nie pomogę ;)

A gryzaczki mamy dwa takie zwykłe z canpol babies (o takie coś: [url
http://allegro.pl/gryzak-gryzaczek-gryzaki-gryzaczki-oziebiajace-i1986236517.html[/url]), ale Tymek w ogóle się nimi nie bawi. Wszystko inne robi mu za gryzaczki No i tego chrabąszcza-gryzaka z Lamaze (http://bawibobas.pl/zabawki-interakt...gryzakiem.html), ale też nie robi furory
A co? Idą zęby?

A z takich nienoworocznych, ale ogólnych, na najbliższe dni to: iść w końcu z dzieciem na basen i iść na masaż.
A w ciążę też chcę zajść Koło lipca/sierpnia zaczniemy starania.
hiihi
jak znam życie pewnie roszerzanie diety zaczynacie w okolicach 6 miesiąca.
Ja tak planuje jak Jas skonczy 5 i pół miesiąca(jak zaczne pracować)
i juz mnie to troche zastanawia co i jak

co do ząbków, to myślę że to jeszce długi proces, ale Jas ślini się od kilku tygodni i pożera moje palce z wielka pasją

a co do basenu to tez sie ociągany
ale obiecuje sobie że juz po kanalikach pojdziemy
tylko tez nie wiem jak z ulewaniem Jasia na basenie sobie poradzę

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
laski dostał siarczystego buziaka własnie

mówi, że obudził się, bo chciał się pochwalić na forum, że dziś jadł chrupki ( kukurydziane )
Więc przez to czuje się już dorosły i zobligowany do siedzenia z nami...

poważny gość
Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Jutro idę do innego lekarza i prywatnie na usg brzucha, bo ani zagęszczone mleko ani kropelki nie pomagają.

Mój TZ w ogóle nie sprawdza się jako partner w nowej roli, mam ochotę mu podziękować za współpracę a we wrześniu mamy brać ślub.
Z góry powiem, że próbowałam z nim rozmawiać, ale się zacina - jedyne co jest w stanie powiedzieć, to że nie wie co mi odpowiedzieć.
Zainteresowany opieką jest sporadycznie, jak się wyśpi i nie ma takiego poczucia obowiązku. Niewiele mój dzień/tydzień różni się od dnia samotnych matek.
:glasiu

u nas też ulewanie w toku
moze nie w takich dużych ilościach
ale troche to utrudnia nam tez organizację

a co do facetów to przykro mi ze Twój sie nie odnajduję
muszę przyznać że mi sie trafił wspaniały facet, ale też mam wrazenie czasami jakbym sama wychowywała Jasia
bo Tz w pracy do 18
wiec godzinke widzi jasia potem już kąpiel i spać
nie chce sie uskarżać ale wiedz Kochana że nie jestes sama
i pewnie wiele z nas ma taką sytuację
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Telik, ja tak robię. Słoiczków u nas nie ma.. w temacie gryzaczka nie pomogę bo Adaś ma gryzaczków masę a i tak najfajniej mu się gryzie to co gryzaczkiem typowym nie jest

:[/COLOR]
No jesteś moją idolką Aniu
a warzywka i owoce skad bierzezsz?
kupujesz w warzyniaku świeże czy mrożone?

Kobitki musze sie poskarżyć coś mi strzykło w kregosłupie podczas nocnego karmienia
ledwo chodzę
a tu trzeba samaoloty, szalone tańce, tulenie i inne czynności wykonywać.
mam nadzieje ze przejdzie

Dziękuję za odpowiedzi odnośnie gryzaczków
Stary 2012-01-02, 09:42   #2287
Psotka87
Zakorzenienie

Rany, dziewczyny, ale tu u Was tempo

Jeśli chodzi o ciuszki to u nas już od dawna 74, czasem pojedyncze 68. Jutro Krzyś kończy 5 miesięcy. Jest szczupły, ale długi. Ile waży dowiem się jutro albo w przyszłym tygodniu, jak pojedziemy na szczepienie.

Gryzaki mamy takie najzwyklejsze wodne, ale nic nie pomagają.

Krzyś też ma refluks, ulewa koszmarne ilości, teraz dostaje jakiś syropek, ale słabo to pomaga.

Zrobione: 30d Shred, Ripped in 30, 6w6p, Insanity!, Killer Abs
Psotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:51   #2288
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Brumeczku
zapomniałabym
kciukasy za morfologię

dziubku gratulacje dla naszego uroczego półlatka

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-01-02 o 10:02
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 09:57   #2289
aania_20
Zakorzenienie

Teliczku, trochę warzyw mamy od teściów, poza tym kupuję mrożone (teraz na pewno bardziej wartościowe niż świeże )
mam nadzieję że ból w kręgosłupie szybko minie!

dziubek, za pól roczku!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:00   #2290
DaKaro
Zadomowienie

Hej . Wlasne zwleklam sie z lozka, Malwinka jeszcze spi - nie bede przeciez dziecka budzic .

Kajool wracajcie szybko do zdrowka.

EDITKA za przetykanie kanalikow. Oby poszlo szybko i bezbolesnie.

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Tak sobie czasem mysle, ze jakby Marysia taka byla mega "niegrzeczna", ciagle na cycu, ciagle w poblizu, bez chwili oddechu nie chcialabym miec wiecej dzieci, a ze jest slodziak kochany, placze jak juz ma naprawde powod, cyca od poczatku nie doila (to zaliczam z jednej strony na minus), smieje sie do wszystkich, nawet jak ja obudza usmiech ma na twarzy- to poprostu moglabym miec i gromadke jakby mnie stac bylo. No i wazna kwestia, jakby ktos nosil te dzieci do porodu w swoim brzuchu
a jakos taka refleksja mnie naszla
Malwinka ciagle 'wisi' na cycu, pragnie mojej bliskosci i jest mega absorbuja co bynajmniej nie powstrzymuje mnie przed mysla o kolejnym dziecku za kilka lat. My z kolei chcemy odstep kilkuletni, chce odchowac jedno i dopiero skupic sie na drugim. A w ciazy moge chodzic nawet 2 lata (jak slon), mnie dolegliwosci ciazowe na szczescie ominely.

Cytat:
mam nadzieję

kalendarz ze zdjęciami małego

Pod choinkę kupiliśmy im m.in kubeczki ze zdjęciem. Moi rodzice od razu przestawili się i kawa tylko w tych kubkach A teściowa? wstawiła do szafki w kuchni "żeby widoczne były" i założę się że nie użyje bo jej szkoda będzie

Kajool, dużo zdrówka życzę!!

editka,

Telik, ja tak robię. Słoiczków u nas nie ma.. w temacie gryzaczka nie pomogę bo Adaś ma gryzaczków masę a i tak najfajniej mu się gryzie to co gryzaczkiem typowym nie jest

noszenie -Adaś też się nie pozwala w pozycji noworodka nosić, bunt jest bo on chce w pionie i wszystko musi widzieć. Czasem tak go noszę jak noworodka, ale wtedy tylko jak sam się tak ułoży z drańskim uśmiechem - leży i robi bańki ze śliny w moją rękę

Brumek,

dziubek, ja też jestem za spotkaniem!
Południe górą

Adaś opracował sposób wzywania matki w nocy (i nie tylko). Ostatnio jak się obudzi, to nie płacze tylko pokasłuje raz za razem, jak stary gruźlik. Dopóki nie przyjdę jak tylko przyjdę to kaszel przechodzi jak ręką odjął
He he sprytne te nasze dzieci . Mawinke lapie taki kaszel, gdy wyjmuje piers. Jakby chciala 'powiedziec': szybciej mamo, jestem glodna .

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2012-01-02 o 12:25
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:08   #2291
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
wszystkiego najlepszego dla Szymka za pół roczku[/B][/COLOR]
dziekujemy

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Może by zrobić ankietkę z paroma miastami...
bardzo dobry pomysł

Cytat:
dziubek, ja też jestem za spotkaniem!
Południe górą

południe rulez

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Dziewczyny maj-czerw miały zlot w częstochowie. Ja myślę, ze można coś kminić, na wiosne dzeciaki będą już większe to może się uda.
no mam nadzieję, że my też znajdziemy złoty środek-miasto na spotkanie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziubku mam na mysli panie z pewnego watku
wiem wiem

witam z moim solenizantem
DZIŚ KOŃCZYMY PÓŁ ROCZKU

z tej okazji jedziemy do pediatry na zbadanie sprawy naszego kataru widmo bo chcę jak najszybciej Szymka szczepić

no i dziś 1 dzień mojej diety .... trzymac kciuki proszę

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Brumeczku
zapomniałabym
kciukasy za morfologię

dziubku gratulacje dla naszego uroczego półlatka
Cytat:
Teliczku, trochę warzyw mamy od teściów, poza tym kupuję mrożone (teraz na pewno bardziej wartościowe niż świeże )
mam nadzieję że ból w kręgosłupie szybko minie!

dziubek, za pól roczku!

Teliczku mam nadzieję, że kręgosłup sie uspokoi może masaż pomoże ??
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:21   #2292
brumek
Zakorzenienie

Dziubasiątko sto lat
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stary 2012-01-02, 10:21   #2293
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedno, jakie gryzaczki polecacie
gryzak:
http://allegro.pl/mambaby-mam-cooler...996813180.html

Cytat:
a i mam takie pytanie czy wasze maluchy tez takie wielkie
Moja to kruszon 62 nosi.

Cytat:
Ale nie na samym "kanciku", szczycie dziąseł, tylko tak tuż za tą linią (wiem, że nie wyrażam się jasno, ale inaczej nie potrafię tego opisać). Czyżby...?
To własnie ma być w tym miejscu tzn. nie ma szczycie wyrostka tylko od tyłu, od strony językowej.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja mogłabym coś w wolnej chwili pokombinować tylko nie wszystkie dziewczyny mają swoje miejscowości wpisane na profilu
Ta, tak zrób taka mapke, prosimy

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:33   #2294
brumek
Zakorzenienie

A teraz cała reszta:
Dziękuję za wszystkie kciuki, my już po morfologii. Nie podobało mi się Weszłam do gabinetu a pielęgniarki mi kazały usiąść na fotelu normalnie i posadzić sobie Tymka na kolanach. U Was też tak jest? Bo my do tej pory zawsze mieliśmy pobieranie na leżąco. Nie podobało mi się, bo takie małe dziecko przecież jeszcze nie siedzi, więc i sadzane nie powinno być I z grzbietu dłoni zawsze było, a teraz mu normalnie zacisnęła opaskę uciskową na ramieniu i pobrała z wew. części łokcia, jak u dorosłych.
Krew nie leciał wcale, pewnie się w żyłę nie wbiła. Więc wkłuwała się 3 razy! A potem samo pobieranie też ze 3 minuty trwało, bo krew fatalnie leciała. A ona międliła tą igłą i międliła Tymek oczywiście płakał. Na początku mało, ale potem ewidentnie zaczęło boleć, jak tak nią suwała góra-dół i na boki. Poza tym na pewno się wystraszył, bo druga mu cały czas rączkę trzymała sztywno, a wiadomo że niemowlę nie lubi być krępowane. I o ile do tej pory ładnie znosił takie zabiegi, tak teraz było mu źle. I to ewidentnie kwesti wprawy tej pani

Za to katarek prawie na się kończy, więc dobre wieści też są

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja aktualnie jestem w górach ale tz pracuje i mieszka w wawie, od mniej więcej kwietnia będziemy jeździć do warszawy razem, w cyklu 2tygodnie tu / 2 tygodnie tam
już się doczekać nie mogę, wiosny - to po pierwsze, a po drugie np. wyjść na basen, bo to mam mocno tutaj ograniczone
kiedyś byłam w sekcji pływackiej i woda to mój żywioł, a na osiedlu mamy tam basen za free i mogłam korzystać do woli, no i Dawid w końcu mógły "popływać"
Czykli i u Ciebie jest basen wśród postanowień na nowy rok

Cytat:

Pod choinkę kupiliśmy im m.in kubeczki ze zdjęciem. Moi rodzice od razu przestawili się i kawa tylko w tych kubkach A teściowa? wstawiła do szafki w kuchni "żeby widoczne były" i założę się że nie użyje bo jej szkoda będzie
moja robi identycznie! co dla mnie jest mega idiotyzmem. bo jak coś dostanie, to stawia na półce i nie korzysta. czekoladki, ładnie opakowane kosmetyki - i to wszystko się marnuje, starzeje. bez sensu

Cytat:
muszę przyznać że mi sie trafił wspaniały facet, ale też mam wrazenie czasami jakbym sama wychowywała Jasia
bo Tz w pracy do 18
wiec godzinke widzi jasia potem już kąpiel i spać
nie chce sie uskarżać ale wiedz Kochana że nie jestes sama
i pewnie wiele z nas ma taką sytuację
Dokłądnie tak

Cytat:
a co do basenu to tez sie ociągany
ale obiecuje sobie że juz po kanalikach pojdziemy
tylko tez nie wiem jak z ulewaniem Jasia na basenie sobie poradzę
To jest aż tak nasilone? Kurczę Ale to się dzieje tylko po posiłku, czy cały czas?

Cytat:
Kobitki musze sie poskarżyć coś mi strzykło w kregosłupie podczas nocnego karmienia
ledwo chodzę
a tu trzeba samaoloty, szalone tańce, tulenie i inne czynności wykonywać.
mam nadzieje ze przejdzie
Ojoj Może na masażyk warto się wybrać?

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
To własnie ma być w tym miejscu tzn. nie ma szczycie wyrostka tylko od tyłu, od strony językowej.
No to, kurczę, tak właśnie jest A mąż stwierdził, że to nie to, bo właśnie za głęboko

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-02 o 10:35
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:40   #2295
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
sweetangel co takie zdziwienie - ta ostatnia pozycja jest mega wyzwaniem. Widze po wiekszosci swoich kolezanek, ze jak zaczna "wychodzic z pieluch" odkladaja decyzje o drugim dziecku na pozniej, nie chce zeby i mnie to dopadlo. Chce miec dwojke w malym odstepie czasu - tak poprostu. Widze po sobie i bracie, ze dobrze nam to zrobilo
hehe bo ja ostatnio tu pisalam dziewczynom ze ja bym tak nie mogla.... i ze padam na kolana przed wszystkimi moimi forumowymi kolezankami co maja 2 takich maluchow

DZIUBUNIU NAJLEPSZEGO MALY MEZCZYZNO

brumku - tosz ja bym tam te piguły ustawiła już

u nas nocka taka sobie zasnal o 22 i o 3 pobudka i potem o 7.30
ogolnie to marudzi i marudzi
dopijam kawe ubieram sie i ruszam na zakupy lista jzu zrobiona.....

Jakie krzeselka do karmienia macie lub planujecie zakupic?????

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2012-01-02 o 10:42
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:40   #2296
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
DZIŚ KOŃCZYMY PÓŁ ROCZKU
kolejny półroczniak!!!:roza :
Stary 2012-01-02, 10:50   #2297
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry
ślęczę nad kawą, pogasiłyście wczoraj i siedziałam tutaj po ciemku
poszłam spać o 3:30

Sto lat dla Szymonka - półroczniaka

DaKaro to editka2022 ma dziś czuszczone kanaliki, nie ja

brumek, Dawidkowi też tak pobierali rączka aż sina od mocnego trzymana i on taki zapłakany
dodatkowo okropne było jeszcze to że ja nie mogłam być z nim, bo krew pobierają na oddziale noworodkowym w pomieszczeniu gdzie są noworodki i ja nie mogłam tam wejść, słyszałam tylko jego płacz za drzwiami stojąc z pękającym sercem
i tak było kilka razy, dwa razy wynieśli mi go z plasterkiem na głowie "bo z ręki nie lecialo to na główce żyłę znaleźli"
to właśnie minus małych miejscowości, żeby pobrać tę krew musiałam jechać daleko do tego szpitala
mam inny bliżej, ale w tym krew pobierają na oddziale dzieci chorych, tam gdzie są wszelkie okropne choroby w tym zakaźne - jeżdżę więc jeszcze dalej
laboratoria nie mają personelu które potrafi pobrać krew tak małym dzieciom i przekierowują mnie do szpitali
Stary 2012-01-02, 10:50   #2298
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Babonik, ja wygrałam? Chyba nie... Co prawda jakiś quiz raz wypełniłam jak zarejestrowałam się, żeby dostać próbki, ale to było wieki temu. A gdzie można zobaczyć wyniki tego konkursu?
w takim układzie to chyba nie Ty to konkurs : http://adaction.hipp.pl/HiPP.html ale nazwisko było takie same

Cytat:
Baboniku, no było było Fanie było, do formy wróciłam
he he he

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

kalendarz ze zdjeciami malego
ja chyba też zrobię kalendarz ze zdjęciami moich dzieci

Editka za przetykanie kanalików

Kajool- zdrówka życzę

Ja jutro idę do doktora z moim AZSowcem... zobaczymy co to bedzie

Teliku moja starsza córka nigdy nie dostała słoiczka zaczynałam od ziemniaczka z : brokułem lub marchewką lub buraczkiem...potem stopniowo kolejne warzywa, potem królik ,cielęcina i drób, też żółtko co drugi dzień w międzyczasie itd

Blondynka to złap wenę bo nie znamy w ogóle Twoich dzieci...nie mówiąc o Tobie

Brumku za morfologię

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:54   #2299
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Buziaczki dla Naszego półroczniaka Szymonka:cmok :
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 10:57   #2300
DaKaro
Zadomowienie

Dziubku calusy dla solenizanta .

Brumku biedny Tymek sie nacierpial . Nie pomoge w kwesti sposobu pobierania krwi, Malwis miala pobierana jedynie w szpitalu, choc troche to dziwne, ze z przedranienia.

Malwinka
Stary 2012-01-02, 10:58   #2301
BABONIK
Zadomowienie

Brumek no to dziasełka napuchły,ząbki blisko, może swędzieć....

a i doczytałam że już po morfologii...brzmi to strasznie,biedny Tymuś, niech biedny dziś sobie spokojnie to odeśpi

Zna ktoś fajny darmowy program do tworzenia kalendarzy???

Dziubek gratuluję PÓŁ ROKU

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:01   #2302
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Patik ja daje tego typu klik
ostatnio firmy flips kupiłam, patrze żeby w składzie był sam grys/grysik kukurydzany.

Brumku co za babsko Biedny Tymuś

My w środe mamy sczepienie na 15.45 a od 15 u nas ksiądz chodzi

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:30   #2303
Marina1
Zakorzenienie

dzień dobry!

patik normalne kukurydziane, tyle, że dłuższe
a pazur z 3bitem mniam
nie chce mi się wstawić zdjęcie chrupek
Będzie link
http://www.chrupki.pl/produkty.html
To te paluszki kukurydziene ( trzecie od góry )

brumek co za niekompetentna pięlęgniarka !

editka trzymam kciuki za Was!

Brida ojjj, może to być z refluksem związane. Biedny Filipek. No i Ty - tak jak napisałaś, życie kręci się wokół ulewania.
Z moim były MEGA przeboje po urodzeniu dziecka. Zmądrzał dzięki Bogu, ale pozew już miałam napisany.

SZYMCIU OGROMNY BUZIAK OD CIOTKI ZA PÓŁ ROKU!

baboniku za wizytę z Nikosiem!

i dziubku za Was i widmo katar, by poszedł w siną dal

A jeśli chodzi o drugie dziecko to i ja padam nisko przed mamami 1+. Naprawdę. I podziwiam mamy myślące o drugim dziecku.
Ja to szczerze mówiąc ogólnie nie lubię dzieci ( nasze wątkowe kocham oczywiście ) i jedno dziecko mi wystarczy w zupełności.
Egoistka ze mnie, a co
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-02 o 11:31
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:34   #2304
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Ja Radkowi zakładam 68. Niektóre rzeczy jeszcze 62.
U nas tak samo

Cytat:
A propos - dziś jak międlił moje palce zauważyłam pewną różnicę w dotyku! Dziąsełka na dole są jakby szersze. Ewidentnie, nie wydaje mi się, choć mąż twierdzi, że pewnie mi się wydaje Ale jestem pewna. On nie zna tych dziąsełek tak, jak ja A jak zaczęłam się im przyglądać, to widać (chyba) lekkie wzgóreczki. Ale nie na samym "kanciku", szczycie dziąseł, tylko tak tuż za tą linią (wiem, że nie wyrażam się jasno, ale inaczej nie potrafię tego opisać). Czyżby...?
Bardzo możliwe Ja co prawda nie zauważyłam ząbkowania, ale ząbek wyrósł właśnie nie na "kanciku"

Cytat:
mam kilka z nich - zaden nie zdal egzaminu o mojej Marysi
Ona wogole jesli chodzi o zabawki to srednio, a mata edukacyjna to juz wogole nie dla niej - zero zainteresowania
U nas jest jedna zabawka hit - taki niby telefon, kilka takich sobie i reszta, która leży nieużywana. Mata kiedyś była hitem, potem zero zainteresowania, po czym reaktywacja Tylko czasem zabawki inne wieszam

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Wpadam jak po ogień ale wybieram się jak sójka za morze
U nas dopiero tydzień temu skończone 3 miesiące, więc zupełnie inny etap.

FIlutek super jest, wesoły i zadowolony mimo tego cholernego ulewania/chlustania wokół którego kręci się całe nasze życie. Po jedzeniu trzymam go długo w pionie, potem i tak kilka razy przebieram, żeby w mokrym nie siedział. I tak co 3 godziny.
Wyjść na spacer też ciężko, bo chodzi się po jedzeniu - zanim wyjdziemy jest 5 razy zalany.

Jutro idę do innego lekarza i prywatnie na usg brzucha, bo ani zagęszczone mleko ani kropelki nie pomagają.

Rehabilitantka zasugerowała, zeby mu już słoiczki wprowadzać - chcę to jeszcze z lekarzem skonsultować, bo wydawało mi się że to po 4 msc.

Mój TZ w ogóle nie sprawdza się jako partner w nowej roli, mam ochotę mu podziękować za współpracę a we wrześniu mamy brać ślub.
Z góry powiem, że próbowałam z nim rozmawiać, ale się zacina - jedyne co jest w stanie powiedzieć, to że nie wie co mi odpowiedzieć.
Zainteresowany opieką jest sporadycznie, jak się wyśpi i nie ma takiego poczucia obowiązku. Niewiele mój dzień/tydzień różni się od dnia samotnych matek.

Także same widzicie, że ja powinnam publikować w wątku lamenty częstochowskie a nie tu

No ale staram się wszystko pchać do przodu, może w nowym roku będzie jaśniej
A własnie, że powinnaś pisać wszystko, jeśli tylko masz taką ochotę! Od tego jest wątek, żeby miał nas kto wspierać! Nie tylko dla wymiany informacji
Trzymaj się mocno!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:44   #2305
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość

Zna ktoś fajny darmowy program do tworzenia kalendarzy???
PODPINAM SIĘ POD PYTANIE?!

Dziubek TY coś pisałaś o jakiś badaniach hormonalnych na tycie czy coś?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 11:58   #2306
patik87
Zakorzenienie

Marina, Scio
Marina no no o link mi chodziło, nie zdjęcie wklejone bezpośrednio na forum ( źle się wyraziłam, sorki)

Elika pisałas że mąż zmienił pracę. Jak wyszło ze sprawą poruszną w klubie? tak mi się przypomniało..

SZYMON NAJLEPSZEGO ŁOBUZIE

Nerola dlaczego zniknęłaś z forum? tylko nie pisz że brak czasu, bo w to nie uwierzę, a do tej pory zawsze mimo obowiązków w mega wielkiej ilości wpadałas do nas codziennie.
Stary 2012-01-02, 12:05   #2307
ellika
Rozeznanie

Patik ano właśnie nie wypaliła ta praca pod Warszawą (całe szczęście ) więc od dzisiaj zaczął tę, o którą na początku się starał, niedaleko

Dzisiaj zaczęłam ekspozycje na gluten - próbę ogłaszam za nieudaną szczegóły potem, bo mała marudzi
Stary 2012-01-02, 12:28   #2308
wodaqua
Zadomowienie

Hej!
Ale pogoda może jednak wyjdziemy na spacer i zakupy...
Zosiak coś dziś śpiący: do 8 pospała, potem 9-10, i teraz od 11 dalej kima, chyba ciśnieniowiec z niej...

Dziubku, wycałuj swego prawie dorosłego syneczka Szymeczka, mego ulubieńca!

Babonik,

Natka, kupiliście to krzesełko FP, o którym pisałaś - w klubie słabo widać. Ja podobnie jak Sweet, zaczynam się rozglądać, póki kasa jest

Brumek, serce się kraje, nacierpiał się Tymek , a te baby

Lecę coś robić, miłego dnia!

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-01-02 o 12:41
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:29   #2309
agadus
Wtajemniczenie

heloł

witamy sie i my, wcześniej juz pisałam, ale nie mogłam odpowiedzieć, bo wizaż jakoś dlugo myslała, i suma sumarą wszystako mi się pokasowało,
Nati ndal ma katarek, juz prawie tydzień, ale jestem dobrej mysli

Szymuś dużo dużo zdrówka

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 12:30   #2310
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
DaKaro to editka2022 ma dziś czuszczone kanaliki, nie ja
Gapa ze mnie, juz poprawilam.

Malwinka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości