|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Witam, moja tez ma refluks, juz nie haustami zwraca, ale leje jej sie nada, fakt jak daje jej teraz kleiki, kaszki, obiadki i deserki mniej, ale jak jej sie chce pic, to i z herbatka np. wraca marchewka - wiecie jak obie wygladamy
![]() Co do dzieci - ja od zawsze wiedzialam ze jedynaka nie chce, no chyba zeby Bozia inaczej zadecydowala. A ze oboje z TZ chcemy nieduza roznice, wiec postanowione ze po pierwszych urodzinach Marysi drugie planujemy. Dla mnie ciaza w polowie byla dramatem, a w polowie super. A Marysia jest bez cycowa, bez smoczkowa - wiec moge ja zaostawiac bez obaw i nie musze drzec ze przed powrotem do pracy musze sie z tym uporac. Brida moze TZ sie przelamie -niektorym taka nowa rola zyciowa przychodzi z trudem. Ja tak myslalam ze z moim bedzie jak sie urodzi Marys, ze zostane sama na placu boju, a on zawsze bedzie poza domem a tu mega szok, jest na odwrot. |
|
|
|
#2282 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
![]() staw link jak krowie na miedzy jakie konkretnie ![]() A wczorajsze połączenie paznokci z 3bitem Ci smakowało? Cytat:
![]() Brida no wkońcu Cię czytam. Co jest powodem takiego ulewania? to strasznie uciążliwe musi być. Lekarze coś mówią? refluks? i zagęszczanie nie pomaga? a nie przejada się? Moja jak się za dużo napcha to ulewa. Z tż: trochę nas tu miało problemy z zachowaniem tż po pojawieniu się dziecka. Szczera rozmowa Wam potrzebna, skoro ślub planujecie...Może facet się boi? Natka a Ty co wpadasz na 2 zdania a zdęcia gdzie z imprezy? ajk się bawiłaś? Lilii scio wczoraj wstawiała linka z kaszką manną. Taka żółta z bobovity kaszka manna wieloowocowa, od 6mca. Nie wiem co więcej pisać miałam. W nocy 4 razy wstawałam. a Cześć ( i tak z torba przez tydzień)Czytałyście książkę Babskie Gadanie? fajna jest.
|
|
#2283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- dziubek wszystkiego najlepszego dla Szymka za pół roczku ![]() |
|
|
|
|
#2284 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
będzie dobrze Cytat:
dobrze że cokolwiek się ostałoCytat:
Cytat:
czyli dzisiaj odwagi życzęCytat:
![]() Cytat:
![]() Witam się U nas kataru ciąg dalszy, do tego chyba zaczyna dochodzić finalna faza ząbkowania, dzieje się. Ogólnie Karolcia jest bardzo pocieszna - ostatnio jak się ją weźmie pod paszki i postawi na nogach to sprężynuje - to takie zabawne a i ona ma tyle radochy!!! i wczoraj dwa razy, tak ze złością, wstała na czworaki i sie bujała |
|||||||
|
|
|
#2285 |
|
Zakorzenienie
|
Mielismy jechac dzis do tej Bydgoszczy po auto i co ?? facet telefonu nie odbieral, jak mu TZ napisal sms, to napisal ze dzis zadzwoni i umowi sie z nami na TERMIN!!!! Cos knuje
|
|
|
|
#2286 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak znam życie pewnie roszerzanie diety zaczynacie w okolicach 6 miesiąca. Ja tak planuje jak Jas skonczy 5 i pół miesiąca(jak zaczne pracować) i juz mnie to troche zastanawia co i jak co do ząbków, to myślę że to jeszce długi proces, ale Jas ślini się od kilku tygodni i pożera moje palce z wielka pasją a co do basenu to tez sie ociągany ale obiecuje sobie że juz po kanalikach pojdziemy tylko tez nie wiem jak z ulewaniem Jasia na basenie sobie poradzę ![]() Cytat:
poważny gość Cytat:
u nas też ulewanie w toku moze nie w takich dużych ilościach ale troche to utrudnia nam tez organizację a co do facetów to przykro mi ze Twój sie nie odnajduję ![]() muszę przyznać że mi sie trafił wspaniały facet, ale też mam wrazenie czasami jakbym sama wychowywała Jasia bo Tz w pracy do 18 wiec godzinke widzi jasia potem już kąpiel i spać nie chce sie uskarżać ale wiedz Kochana że nie jestes sama i pewnie wiele z nas ma taką sytuację Cytat:
a warzywka i owoce skad bierzezsz? kupujesz w warzyniaku świeże czy mrożone? Kobitki musze sie poskarżyć coś mi strzykło w kregosłupie podczas nocnego karmienia ledwo chodzę a tu trzeba samaoloty, szalone tańce, tulenie i inne czynności wykonywać. mam nadzieje ze przejdzie Dziękuję za odpowiedzi odnośnie gryzaczków
|
|
#2287 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, dziewczyny, ale tu u Was tempo
Jeśli chodzi o ciuszki to u nas już od dawna 74, czasem pojedyncze 68. Jutro Krzyś kończy 5 miesięcy. Jest szczupły, ale długi. Ile waży dowiem się jutro albo w przyszłym tygodniu, jak pojedziemy na szczepienie. Gryzaki mamy takie najzwyklejsze wodne, ale nic nie pomagają. Krzyś też ma refluks, ulewa koszmarne ilości, teraz dostaje jakiś syropek, ale słabo to pomaga.
|
#2288 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumeczku
zapomniałabym ![]() kciukasy za morfologię dziubku gratulacje dla naszego uroczego półlatka
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-02 o 10:02 |
|
|
|
#2289 |
|
Zakorzenienie
|
Teliczku, trochę warzyw mamy od teściów, poza tym kupuję mrożone (teraz na pewno bardziej wartościowe niż świeże
) mam nadzieję że ból w kręgosłupie szybko minie!dziubek, za pól roczku!
|
|
#2290 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej
. Wlasne zwleklam sie z lozka, Malwinka jeszcze spi - nie bede przeciez dziecka budzic .Kajool wracajcie szybko do zdrowka. EDITKA za przetykanie kanalikow. Oby poszlo szybko i bezbolesnie.Cytat:
Cytat:
. Mawinke lapie taki kaszel, gdy wyjmuje piers. Jakby chciala 'powiedziec': szybciej mamo, jestem glodna .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2012-01-02 o 12:25 |
||
|
|
|
#2291 | |||
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy
bardzo dobry pomysł południe rulez Cytat:
wiem wiem witam z moim solenizantem DZIŚ KOŃCZYMY PÓŁ ROCZKU z tej okazji jedziemy do pediatry na zbadanie sprawy naszego kataru widmo bo chcę jak najszybciej Szymka szczepićno i dziś 1 dzień mojej diety .... trzymac kciuki proszę ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
Cytat:
Teliczku mam nadzieję, że kręgosłup sie uspokoi |
|||
|
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubasiątko sto lat
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#2293 | ||
|
Zakorzenienie
|
gryzak:
http://allegro.pl/mambaby-mam-cooler...996813180.html Moja to kruszon 62 nosi.Cytat:
tzn. nie ma szczycie wyrostka tylko od tyłu, od strony językowej.Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2294 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
A teraz cała reszta:
Dziękuję za wszystkie kciuki, my już po morfologii. Nie podobało mi się Weszłam do gabinetu a pielęgniarki mi kazały usiąść na fotelu normalnie i posadzić sobie Tymka na kolanach. U Was też tak jest? Bo my do tej pory zawsze mieliśmy pobieranie na leżąco. Nie podobało mi się, bo takie małe dziecko przecież jeszcze nie siedzi, więc i sadzane nie powinno być I z grzbietu dłoni zawsze było, a teraz mu normalnie zacisnęła opaskę uciskową na ramieniu i pobrała z wew. części łokcia, jak u dorosłych.Krew nie leciał wcale, pewnie się w żyłę nie wbiła. Więc wkłuwała się 3 razy! A potem samo pobieranie też ze 3 minuty trwało, bo krew fatalnie leciała. A ona międliła tą igłą i międliła ![]() Za to katarek prawie na się kończy, więc dobre wieści też są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to się dzieje tylko po posiłku, czy cały czas?Cytat:
Może na masażyk warto się wybrać? ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
A mąż stwierdził, że to nie to, bo właśnie za głęboko
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-02 o 10:35 |
||||||
|
|
|
#2295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() DZIUBUNIU NAJLEPSZEGO MALY MEZCZYZNO brumku - tosz ja bym tam te piguły ustawiła już ![]() ![]() u nas nocka taka sobie zasnal o 22 i o 3 pobudka i potem o 7.30 ogolnie to marudzi i marudzi dopijam kawe ubieram sie i ruszam na zakupy lista jzu zrobiona..... Jakie krzeselka do karmienia macie lub planujecie zakupic?????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2012-01-02 o 10:42 |
|
|
|
|
#2296 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() ślęczę nad kawą, pogasiłyście wczoraj i siedziałam tutaj po ciemku poszłam spać o 3:30 Sto lat dla Szymonka - półroczniaka ![]() DaKaro to editka2022 ma dziś czuszczone kanaliki, nie ja brumek, Dawidkowi też tak pobierali rączka aż sina od mocnego trzymana i on taki zapłakanydodatkowo okropne było jeszcze to że ja nie mogłam być z nim, bo krew pobierają na oddziale noworodkowym w pomieszczeniu gdzie są noworodki i ja nie mogłam tam wejść, słyszałam tylko jego płacz za drzwiami stojąc z pękającym sercem ![]() i tak było kilka razy, dwa razy wynieśli mi go z plasterkiem na głowie "bo z ręki nie lecialo to na główce żyłę znaleźli" ![]() to właśnie minus małych miejscowości, żeby pobrać tę krew musiałam jechać daleko do tego szpitala mam inny bliżej, ale w tym krew pobierają na oddziale dzieci chorych, tam gdzie są wszelkie okropne choroby w tym zakaźne - jeżdżę więc jeszcze dalej laboratoria nie mają personelu które potrafi pobrać krew tak małym dzieciom i przekierowują mnie do szpitali
|
#2298 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Cytat:
to konkurs : http://adaction.hipp.pl/HiPP.html ale nazwisko było takie same![]() he he heja chyba też zrobię kalendarz ze zdjęciami moich dzieci ![]() Editka za przetykanie kanalikówKajool- zdrówka życzę ![]() Ja jutro idę do doktora z moim AZSowcem... zobaczymy co to bedzie ![]() Teliku moja starsza córka nigdy nie dostała słoiczka zaczynałam od ziemniaczka z : brokułem lub marchewką lub buraczkiem...potem stopniowo kolejne warzywa, potem królik ,cielęcina i drób, też żółtko co drugi dzień w międzyczasie itd![]() Blondynka to złap wenę bo nie znamy w ogóle Twoich dzieci...nie mówiąc o Tobie ![]() Brumku za morfologię
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Zakorzenienie
|
Buziaczki dla Naszego półroczniaka Szymonka
|
|
|
|
#2300 |
|
Zadomowienie
|
Dziubku calusy dla solenizanta
Brumku biedny Tymek sie nacierpial |
|
|
|
#2301 |
|
Zadomowienie
|
Brumek
no to dziasełka napuchły,ząbki blisko, może swędzieć....a i doczytałam że już po morfologii...brzmi to strasznie,biedny Tymuś, niech biedny dziś sobie spokojnie to odeśpi ![]() Zna ktoś fajny darmowy program do tworzenia kalendarzy??? Dziubek gratuluję PÓŁ ROKU |
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ja daje tego typu klik
ostatnio firmy flips kupiłam, patrze żeby w składzie był sam grys/grysik kukurydzany. Brumku co za babsko Biedny Tymuś My w środe mamy sczepienie na 15.45 a od 15 u nas ksiądz chodzi
|
|
|
|
#2303 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
patik normalne kukurydziane, tyle, że dłuższe a pazur z 3bitem mniam ![]() nie chce mi się wstawić zdjęcie chrupek ![]() Będzie link http://www.chrupki.pl/produkty.html To te paluszki kukurydziene ( trzecie od góry ) brumek co za niekompetentna pięlęgniarka ! ![]() editka trzymam kciuki za Was! Brida ojjj, może to być z refluksem związane. Biedny Filipek. No i Ty - tak jak napisałaś, życie kręci się wokół ulewania. Z moim były MEGA przeboje po urodzeniu dziecka. Zmądrzał dzięki Bogu, ale pozew już miałam napisany. SZYMCIU OGROMNY BUZIAK OD CIOTKI ZA PÓŁ ROKU! baboniku za wizytę z Nikosiem! ![]() i dziubku za Was i widmo katar, by poszedł w siną dal A jeśli chodzi o drugie dziecko to i ja padam nisko przed mamami 1+. Naprawdę. I podziwiam mamy myślące o drugim dziecku. Ja to szczerze mówiąc ogólnie nie lubię dzieci ( nasze wątkowe kocham oczywiście ) i jedno dziecko mi wystarczy w zupełności.Egoistka ze mnie, a co
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-02 o 11:31 |
|
|
|
#2304 | |||
|
Zadomowienie
|
U nas tak samo
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko czasem zabawki inne wieszam![]() Cytat:
![]() Trzymaj się mocno! |
|||
|
|
|
#2305 |
|
Zakorzenienie
|
PODPINAM SIĘ POD PYTANIE?!
![]() Dziubek TY coś pisałaś o jakiś badaniach hormonalnych na tycie czy coś? |
|
|
|
#2306 |
|
Zakorzenienie
|
Marina, Scio
Marina no no o link mi chodziło, nie zdjęcie wklejone bezpośrednio na forum ( źle się wyraziłam, sorki) Elika pisałas że mąż zmienił pracę. Jak wyszło ze sprawą poruszną w klubie? tak mi się przypomniało.. SZYMON NAJLEPSZEGO ŁOBUZIE Nerola dlaczego zniknęłaś z forum? tylko nie pisz że brak czasu, bo w to nie uwierzę, a do tej pory zawsze mimo obowiązków w mega wielkiej ilości wpadałas do nas codziennie.
|
#2307 |
|
Rozeznanie
|
Patik ano właśnie nie wypaliła ta praca pod Warszawą (całe szczęście
) więc od dzisiaj zaczął tę, o którą na początku się starał, niedaleko ![]() Dzisiaj zaczęłam ekspozycje na gluten - próbę ogłaszam za nieudaną szczegóły potem, bo mała marudzi
|
|
|
|
#2308 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Ale pogoda może jednak wyjdziemy na spacer i zakupy...Zosiak coś dziś śpiący: do 8 pospała, potem 9-10, i teraz od 11 dalej kima, chyba ciśnieniowiec z niej... Dziubku, wycałuj swego prawie dorosłego syneczka Szymeczka, mego ulubieńca! Babonik, ![]() Natka, kupiliście to krzesełko FP, o którym pisałaś - w klubie słabo widać. Ja podobnie jak Sweet, zaczynam się rozglądać, póki kasa jest ![]() Brumek, serce się kraje, nacierpiał się Tymek ![]() Lecę coś robić, miłego dnia! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2012-01-02 o 12:41 |
|
|
|
#2309 |
|
Wtajemniczenie
|
heloł
witamy sie i my, wcześniej juz pisałam, ale nie mogłam odpowiedzieć, bo wizaż jakoś dlugo myslała, i suma sumarą wszystako mi się pokasowało, Nati ndal ma katarek, juz prawie tydzień, ale jestem dobrej mysli Szymuś dużo dużo zdrówka
|
|
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Gapa ze mnie, juz poprawilam.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.

zdradź sekret bo mi taka kaszka nie podchodzi ale może robisz jakoś specjalnie?
Ale wszystko przed nami.
więc będę prosić o kciuki 19.01 i od 26.01 jak będę w szpitalu.Operacja chyba 27.01.
będzie dobrze 

mam nadzieję że ból w kręgosłupie szybko minie!

zębole