Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy! - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 13:13   #2041
aalegna
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!

właśnie odebrałam paczkę z kombinezonem dla synka http://allegro.pl/62-disney-kombinez...008913845.html
jest tak cudny i mięciutki że nie mogę przestać go głaskać
mam nadzieję że na początek marca się nada na wyjście ze szpitala, choc ta pogoda nieźle świruje bo to początek stycznia a u mnie 14 stopni!!!!
Stary 2012-01-02, 13:18   #2042
agnes99
Zakorzenienie

aaglena mój małż od początku bardzo aktywnie bierze udział we wszystkim co dot. malucha, do szkoły chce chodzić, jak wyjdzie w "praniu" zobaczymy, bo na ćwiczenia mają chodzić pary, niekoniecznie musi byc to małżeństwo (ze wzgledu na wykonywane ćwiczenia), a na wykłady niekoniecznie
Stary 2012-01-02, 13:18   #2043
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
właśnie odebrałam paczkę z kombinezonem dla synka http://allegro.pl/62-disney-kombinez...008913845.html
mam nadzieję że na początek marca się nada na wyjście ze szpitala, choc ta pogoda nieźle świruje bo to początek stycznia a u mnie 14 stopni!!!!

Jejaaa, po prostu śliczny ten kombinezon ... udany allegrowy połów
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:19   #2044
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ktore jeszcze wymiotujecie, bardzo Wam wspolczuje, jestescie cudowne ze dajecie rade, mnie meczylo do 5 m-ca, uwazam, ze bardzo dlugo, ale nie wyobrazam sobie jeszcze teraz....

ivonka w zylach robia sie zrosty jesli czesto sie je kluje, powinno sie dac zylce czesto "uzywanej" odpoczac, w koncu po to mamy tyle zylek, zeby bylo gdzie kluc Zrosty to sa takie zgrubienia i tam gdzie jest zrost nie da sie wbic igly a nawet nie powinno.

ja nie chodzilam do szkoly rodzenia w poprzedniej ciazy z powodu szyjki i rozpoznalam porod Takze mysle, ze bedziesz wiedziala kiedy to

Aha czyli ta kosc ogonowa przewaza.
Oczywiscie ze w Twoim przypadku cc jest konieczne.
Oj coraz bardziej mysle, ze ciaza mi nie sluzy
Dziewczyny rozpoznacie poród , ja na innym forum pisałam jak byłam z Niną w ciąży i było nas chyba 12 , wszystkie na luzie zdążyły do szpitala a z ciekawostek dodam,że z tej grupy w siedem jesteśmy teraz w ciąży, czyli wniosek się nasuwa ,że super być Mamą

Najgorsze jest Aguśka ,że tego rtg nie można zrobić tej kości i dokładnie ocenić teraz .

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-02 o 13:23
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:19   #2045
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
sliczny a pogoda to wielka niewiadoma.

Idziemy wszamac obiadek. Dzis ziemniaczki, potrawka z kurczaka i buraczki Filip ostatnio bardzo je polubial wiec gotuje czesto.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:31   #2046
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
sliczny a pogoda to wielka niewiadoma.

Idziemy wszamac obiadek. Dzis ziemniaczki, potrawka z kurczaka i buraczki Filip ostatnio bardzo je polubial wiec gotuje czesto.
u nas dziś mielone na życzenie tż oraz marchewka, bo tż dietę zaczyna i nie będzie jadał ziemniaków a ja dzisiaj chyba nic nie tknę przez te zabawy z muszlą

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-02 o 13:33
Stary 2012-01-02, 13:35   #2047
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień dobry w Nowym Roku
chciałam Wam złożyć spóźnione, ale bardzo szczere i najserdeczniejsze życzonka noworoczne Wy wiecie czego Wam życzę

u mnie niestety od czwartku brak czasu na cokolwiek! Mam takie zaległości, że na pewno nie dam rady już doczytać. Z tego wszystkiego u mnie już studniówka przeleciała i dziś się zaczyna III trymestr

Podejrzałam na mejlu zdjątka z Sylwestra Wszystkie się pięknie prezentowałyście nawet w domowym zaciszu eleganckie My jednak poszliśmy na te sylwestro-urodziny i powiem Wam, że nie żałuję. Było bardzo fajnie, troszkę nawet potańczyłam i najadłam się samych smakołyków Ale o 1.00 już byliśmy w domku, bo jednak co za dużo to niezdrowo i wolałam nie przesadzać - poza tym bolały mnie plecy i cisnęła sukienka :p (jak znajdę aparat to wstawię fotkę jakąś)

Dziś u TŻ wypłata, więc pozamawiam co nie co z allegro czego jeszcze nie mamy, a na pewno w pierwszej kolejności będzie potrzebne. Poza tym kupiłam podkłady do przewijania w Rossmannie "babydream" 10szt. za niecałe 11zł - są w aktualnej gazetce, myślę że się opłaca.

Poczytam troszkę co tam u Was i muszę dalej się ogarniać, bo dziś ksiądz po kolędzie chodzi... Nie lubię tego obyczaju. Od dwóch lat jak nie było mnie w domu to nie musiałam tego znosić, a teraz akurat wypada jak ja sobie przyjechałam na przerwę świąteczną.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:35   #2048
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
sliczny
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:49   #2049
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Dziś u TŻ wypłata, więc pozamawiam co nie co z allegro czego jeszcze nie mamy, a na pewno w pierwszej kolejności będzie potrzebne. Poza tym kupiłam podkłady do przewijania w Rossmannie "babydream" 10szt. za niecałe 11zł - są w aktualnej gazetce, myślę że się opłaca.
Też je kupiłam
Stary 2012-01-02, 13:52   #2050
monika_krk
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Melduję się na nowym wątku... Lepiej późno niż wcale Trochę was podczytywałam, ale nie dam rady nadrobić mojej nieobecności u mnie wszystko ok, ale miałam remoncik w mieszkanku i przeprowadziłam się do rodziców, do tego praca, świąteczne zamieszanie, potem sprzątanie po malowaniu całkowicie pozbawiły mnie wolnego czasu...
ale chcę teraz mniej pracować, więc mam nadzieję, że będę już na bieżąco
mam nadzieję, że u wszystkich pięknych mamusiek wszystko w porządku
z córeczką też zamierzam chodzić na basen, już nawet patrzyłam, że są koło mnie zajęcia od 3 miesiąca

Koniakonia ja też niestety mam paciorkowca... Lekarz powiedział, żeby nie panikować i że dostanę antybiotyk przy porodzie... a koleżanka powiedziała, że też miała i przez to nie czekali na poród tylko miała wywoływany trochę wcześniej przed terminem, bo lekarz nie chciał być zaskoczony i chciał wszystko monitorować ze względu na paciorkowca.
Wiecie może coś w tym temacie??
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 14:02   #2051
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje sytuacji z zebem
trzymam kciuki za usg 3d a na jutrzejsza wizytke juz nas jest 5
emigra, konia, Nikii ja i Ty

oo to super, to trzymam kciuki za Was Dziewczyny!
Do dentysty zapisałąm się na 13tego. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
Ale rozumiem że prześwietlenia nie można robic??? a co ze znieczuleniem w razieczego?
Stary 2012-01-02, 14:09   #2052
alamig
Zakorzenienie

Wrzuciłam swój dzisiejszy brzuszek na maila. Jakoś strasznie blado wypadam przy Waszych brzuszkach
Stary 2012-01-02, 14:10   #2053
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
co myślicie o niemowlaku na basenie? tzn zeby od wczesnych miesiecy tj 4-5 zabierac dzidzie na basen?
fajna sprawa
Tyle że moja dzidzia raczej z mężem by się kąpała niż ze mną.. Ja nie przepadam za basenami, wody się boję.. Choc w sumie na małą głebokośc to się może przełamię..
Byłam dziś w sklepie i widziałam własnie te specjalne pieluszki na basen

A właśnie czym się różnią Pameprsy od Pampersów Premium? Rozumiem, że to drugie pewnie lepsze? Oczopląsu dziś dostałam jak patrzyłam na regały z pieluszkami w markecie..
Stary 2012-01-02, 14:13   #2054
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny śliczne zdjęcia Sylwestrowe!! My nie mamy, bo nie robiliśmy.

Kciuki za wizyty !

Aalegna śliczny kombinezonik
Stary 2012-01-02, 14:17   #2055
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Dołączam do grona jutrzejszych USG, godzina 19:00 ciekawe co tam Synus pokaze Mam nadzieje,ze nie wypnie sie pupa i pokaze buzie.

Dziewczyny,ktore chodza/zamierzaja chodzic na szkole rodzenia. Czy musialyscie miec jakies zaswiadczenie od lekarza,ze mozecie chodzic?
Idziemy w czw.na zajecia i Pani kazala przyniesc taki świstek....tyle,ze lekarz nie chce mi tego wypisac,bo skoro mam L4...to powiedzial,ze te dwa dokumenty sie wykluczaja( no i to jest dla mnie logiczne). Zastanawiam sie jednak jak to bedzie jak sie pojawie bez swistka chyba musze przyrznac glupa
Ja też mam nadzieję, że zobaczymy buźkę Córci Moje USG o 11.30!

A ze szkołą rodzenia to jest tak że u mnie wymagali jakiegoś zaświadczenia od lekarza (zgody na uczestniczenie w zajęciach).

Teraz to nie wiem w ogóle jak będzie ze szkoła rodzenia, bo w wawie po nowym roku zlikwidowali program Zmija (prowadzenie ciąży na koszt urzędu miasta) no i nie wiem czy to samo nie zrobią ze Szkołą Rodzenia.. (do tej pory była darmowa, a płaciło też miasto).

Mravka a Ty gdzie chodzisz do szkoły?

aalegna śliczny kombinezonik!

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-02 o 14:27
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 14:18   #2056
tynka88
Zadomowienie

My juz po spacerku, człapałam po okolicznych ścieżkach prawie godzine, a tearz padłam
załapałam sie u tesciowej na kapusniaczek
Alamig zazdroszcze brzusia bo jest sliczny i zgrabny

ze mna z tego co widze nie jest juz tak wspaniale ,bo tesciowa z tesciem którzy zawsze mnie na sile dokarmiali i twierdzili ze ja taka chuda dzis najwidoczniej zmienili zdanie, tesciowa jak wychodziłam to powiedziała do mnie mój ty grubasku a tesciu ze w koncu wygladam jak prawdziwa kobieta, zapewniłam ich ze wroce do formy

co do basenu to własnie w moim miescie sa takie zajecia dla niemowlaczków i tez bym chciała zeby nasz maluch skorzystał z takich atrkacji

co do szkoły rodzenia to zapisałam sie do przyszpitalnej-płatnej 300 zl, bez tego moglibysmy miec problemy z porodem rodzinnym, ale na 100 % nie jestem przekonana czy pojdziemy.

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-02 o 14:20
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 14:18   #2057
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Wrzuciłam swój dzisiejszy brzuszek na maila. Jakoś strasznie blado wypadam przy Waszych brzuszkach
no faktycznie brzusio niezbyt duży, ale nie masz się co martwić pewnie niedługo wystrzeli póki co ciesz się że nie masz problemu z zakładaniem butów czy skarpetek bo mi skarpetki wczoraj mąż musiał ubierać
Stary 2012-01-02, 14:23   #2058
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Melduję się na nowym wątku... Lepiej późno niż wcale Trochę was podczytywałam, ale nie dam rady nadrobić mojej nieobecności u mnie wszystko ok, ale miałam remoncik w mieszkanku i przeprowadziłam się do rodziców, do tego praca, świąteczne zamieszanie, potem sprzątanie po malowaniu całkowicie pozbawiły mnie wolnego czasu...
ale chcę teraz mniej pracować, więc mam nadzieję, że będę już na bieżąco
mam nadzieję, że u wszystkich pięknych mamusiek wszystko w porządku
z córeczką też zamierzam chodzić na basen, już nawet patrzyłam, że są koło mnie zajęcia od 3 miesiąca

Koniakonia ja też niestety mam paciorkowca... Lekarz powiedział, żeby nie panikować i że dostanę antybiotyk przy porodzie... a koleżanka powiedziała, że też miała i przez to nie czekali na poród tylko miała wywoływany trochę wcześniej przed terminem, bo lekarz nie chciał być zaskoczony i chciał wszystko monitorować ze względu na paciorkowca.
Wiecie może coś w tym temacie??
Ja właśnie będę o tym rozmawiać z moim ginem w środę też, bo ja w poprzedniej ciąży nie miałam wykrytego, w 38 tyg. nie było, a Mała się zaraziła, prawdopodobnie już w brzuchu, nie w czasie porodu.Najważniejsze ,że wiesz ,że go masz.Głośno o tym mów w razie wylądowania na izbie i raczej nie czekaj w domu gdyby wody odeszły albo skurcze pojawiły , bo czas na podanie antybiotyku muszą mieć.Dlatego muszę ustalić z ginem czy czekać będziemy do akcji w domu i pojadę na cc czy w szpitalu będę czekać na akcję.Zakażenia nie są częste, tzn. dużo kobiet to ma,wyczytalam ,że 1/3 , dzieci od takich mam często mają w posiewach z ucha to , ale nie zawsze wiąże to się z rozwojem czegoś złego.
Stary 2012-01-02, 14:24   #2059
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
MegMakeUp my gralismy swego czasu w scrable...ale we trojke..moj Tz, ona i ja., jak wyjechala to zagralismy we dwoje..i to juz nie to samo. w karty tez gralismy, ale tez we trojke, we dwoje tez to nie bylo to samo.
no własnie w Monopol tez gra się lepiej w więcej osób, we dwójkę to trochę za bardzo przewidywalne jest
Stary 2012-01-02, 14:27   #2060
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ja też mam nadzieję, że zobaczymy buźkę Córci Moje USG o 11.30!

A ze szkołą rodzenia to jest tak że u mnie wymagali jakiegoś zaświadczenia od lekarza (zgody na uczestniczenie w zajęciach).

Teraz to nie wiem w ogóle jak będzie ze szkoła rodzenia, bo w wawie po nowym roku zlikwidowali program Zmija (prowadzenie ciąży na koszt urzędu miasta) no i nie wiem czy to samo nie zrobią ze Szkołą Rodzenia.. (do tej pory była darmowa, a płaciło też miasto).

Mravka a Ty gdzie chodzisz do szkoły?

szkoły rodzenia w Warszawie nadal finasnuje miasto, na pewno do końca 2012 roku w placówkach, które podpisały z miastem umowę
Stary 2012-01-02, 14:32   #2061
lena_mi
Zakorzenienie

alamig brzuszek malutki, ale słodki pewnie niedługo wyskoczy, mi dołosnie w tydzień "wyszedł"

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
szkoły rodzenia w Warszawie nadal finasnuje miasto, na pewno do końca 2012 roku w placówkach, które podpisały z miastem umowę
oo.. Dobrze wiedziec ciekawe czy tam gdzie miałam isc podpiszą umowę. Po 4 stycznia mieli wiedziec..
Stary 2012-01-02, 14:33   #2062
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
oo to super, to trzymam kciuki za Was Dziewczyny!
Do dentysty zapisałąm się na 13tego. Mam nadzieję, że to nic poważnego.
Ale rozumiem że prześwietlenia nie można robic??? a co ze znieczuleniem w razieczego?
Rtg zęba jeśli jest bardzo niezbędne to pewnie za zgodą lekarza można zrobić, bo brzuch się osłoni fartuchem, ale z rtg strefy brzucha już jest gorzej.No i pewnie dużo zależy od wieku ciąży.Do znieczuleń zębów z tego co wiem lekarze mają różne podejście, mój akurat uważał,że znieczulenie miejscowe zęba nie zaszkodzi, bardziej stres i ból bez znieczulenia nie jest wskazany.
Stary 2012-01-02, 14:39   #2063
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Rtg zęba jeśli jest bardzo niezbędne to pewnie za zgodą lekarza można zrobić, bo brzuch się osłoni fartuchem, ale z rtg strefy brzucha już jest gorzej.No i pewnie dużo zależy od wieku ciąży.Do znieczuleń zębów z tego co wiem lekarze mają różne podejście, mój akurat uważał,że znieczulenie miejscowe zęba nie zaszkodzi, bardziej stres i ból bez znieczulenia nie jest wskazany.

ja miałam rtg 2 zębów mądrości robione zaraz na początku ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam że nie jestem sama co do znieczulenia pisałam już że miałam 3 przy usuwaniu zęba mądrości 4 listopada z tym że były to jakies czyste znieczulenia nie mające złego wpływu na dziecko ja to bez znieczulenia na fotel dentystyczny nie usiąde

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 14:41   #2064
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Konia!
kurcze dziwny ten ból, trochę się martwię że jednak bez rozwiercenia zęba nie da rady...
Stary 2012-01-02, 14:42   #2065
agnes99
Zakorzenienie

lena_mi ja zapisałam się do szkoły przy szpitalu Bielańskim w połowie grudnia, babeczka powiedziała, że jeżeli miasto sie wycofa z płacenia to miedzy świętami, a nowym rokiem do mnie zadzwonią z informacją
nie dzwonili więc raczej problemu nie będzie
a gdzie Ty sie wybierasz?
Stary 2012-01-02, 14:43   #2066
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja miałam rtg 2 zębów mądrości robione zaraz na początku ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam że nie jestem sama co do znieczulenia pisałam już że miałam 3 przy usuwaniu zęba mądrości 4 listopada z tym że były to jakies czyste znieczulenia nie mające złego wpływu na dziecko ja to bez znieczulenia na fotel dentystyczny nie usiąde
ja też nie , nigdy w życiu, zresztą tak sobie myślę,że skoro znieczulenie do porodu nie szkodzi to chyba znieczulenie w okolicy zęba to już wcale
Stary 2012-01-02, 14:43   #2067
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja nie lubię znieczulenia (czasem mnie bardziej boli niż wiercenie bez), ale ten ząb co mnie boli to chyba 6 -a więc duży;/ i może jednak znieczulenie by się przydało. No nic, zobaczymy..
Stary 2012-01-02, 14:44   #2068
gosia261282
Gang Iren

alamig fajny,maly brzuszek,niejedna pewnie by sie zamienila,bo choc duzy brzuszek tez slodki i kochany,to jednak jest z nim ciezej.

Ja ugotowalam krupnik,do ktorego dalam za duzo pieprzu Ostatnio coraz czesciej zdarzaja mi sie takie gafy.Myslicie,ze ciaza ma z tym cos wspolnego?

A teraz zmykam do pracy i wroce przed polnoca.Tak ze do jutra dziewczyny.Az sie boje ile naprodukujecie stron

Edytowane przez gosia261282
Czas edycji: 2012-01-02 o 14:45
gosia261282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 14:44   #2069
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o RTG zęba, teraz sa juz na tyle nowoczesne aparaty w gabinetach stomatologicznych, że ryzyko naświetlenie innej części ciała niż szczęka jest bardzo minimalne.

alamig, fajny masz brzuszek.
Ja dużego co prawda też nie mam (ale jest już widoczny), to zdecydowanie mi przeszkadza.

Dziś mąż wrócił wcześniej z pracy i tak sobie leżymy na łóżku i mała zaczyna fikać. Ale tak bardzo spokojnie. Przyłożył palec do brzucha, bo mała wyciągała nóżki. I dało się wyraźnie czuć malutkie stópki, którymi delikatnie poruszała Fajne uczucie. A maż się ucieszył i nie dowierzał, że to już tak wyraźnie czuć.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 14:46   #2070
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość
lena_mi ja zapisałam się do szkoły przy szpitalu Bielańskim w połowie grudnia, babeczka powiedziała, że jeżeli miasto sie wycofa z płacenia to miedzy świętami, a nowym rokiem do mnie zadzwonią z informacją
nie dzwonili więc raczej problemu nie będzie
a gdzie Ty sie wybierasz?
chyba na Inflacką (tam i na Bielański mam najbliżej, tyle że na Bielański to mimo że blisko to kiepski dojazd..). W środę będe na Inflanckiej to zapytam się czy już wiedzą co i jak ze szkołą rodzenia. Powinnam się pewnie już zapisac.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości