|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok 2012 witamy, w marcu-kwietniu dzieci uściskamy!
właśnie odebrałam paczkę z kombinezonem dla synka http://allegro.pl/62-disney-kombinez...008913845.html
jest tak cudny i mięciutki że nie mogę przestać go głaskać mam nadzieję że na początek marca się nada na wyjście ze szpitala, choc ta pogoda nieźle świruje bo to początek stycznia a u mnie 14 stopni!!!!
|
#2042 |
|
Zakorzenienie
|
aaglena mój małż od początku bardzo aktywnie bierze udział we wszystkim co dot. malucha, do szkoły chce chodzić, jak wyjdzie w "praniu" zobaczymy, bo na ćwiczenia mają chodzić pary, niekoniecznie musi byc to małżeństwo (ze wzgledu na wykonywane ćwiczenia), a na wykłady niekoniecznie
|
|
|
|
#2043 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jejaaa, po prostu śliczny ten kombinezon ... udany allegrowy połów
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#2044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z ciekawostek dodam,że z tej grupy w siedem jesteśmy teraz w ciąży, czyli wniosek się nasuwa ,że super być Mamą ![]() Najgorsze jest Aguśka ,że tego rtg nie można zrobić tej kości i dokładnie ocenić teraz . Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-02 o 13:23 |
|
|
|
|
#2045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pogoda to wielka niewiadoma.Idziemy wszamac obiadek. Dzis ziemniaczki, potrawka z kurczaka i buraczki Filip ostatnio bardzo je polubial wiec gotuje czesto.
|
|
#2046 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja dzisiaj chyba nic nie tknę przez te zabawy z muszlą Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-02 o 13:33 |
|
|
|
|
#2047 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry w Nowym Roku
![]() chciałam Wam złożyć spóźnione, ale bardzo szczere i najserdeczniejsze życzonka noworoczne u mnie niestety od czwartku brak czasu na cokolwiek! Mam takie zaległości, że na pewno nie dam rady już doczytać. Z tego wszystkiego u mnie już studniówka przeleciała i dziś się zaczyna III trymestr ![]() Podejrzałam na mejlu zdjątka z Sylwestra Wszystkie się pięknie prezentowałyście nawet w domowym zaciszu eleganckie My jednak poszliśmy na te sylwestro-urodziny i powiem Wam, że nie żałuję. Było bardzo fajnie, troszkę nawet potańczyłam i najadłam się samych smakołyków Ale o 1.00 już byliśmy w domku, bo jednak co za dużo to niezdrowo i wolałam nie przesadzać - poza tym bolały mnie plecy i cisnęła sukienka :p (jak znajdę aparat to wstawię fotkę jakąś)Dziś u TŻ wypłata, więc pozamawiam co nie co z allegro czego jeszcze nie mamy, a na pewno w pierwszej kolejności będzie potrzebne. Poza tym kupiłam podkłady do przewijania w Rossmannie "babydream" 10szt. za niecałe 11zł - są w aktualnej gazetce, myślę że się opłaca. Poczytam troszkę co tam u Was i muszę dalej się ogarniać, bo dziś ksiądz po kolędzie chodzi... Nie lubię tego obyczaju. Od dwóch lat jak nie było mnie w domu to nie musiałam tego znosić, a teraz akurat wypada jak ja sobie przyjechałam na przerwę świąteczną.
|
#2048 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2049 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2050 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Melduję się na nowym wątku... Lepiej późno niż wcale
u mnie wszystko ok, ale miałam remoncik w mieszkanku i przeprowadziłam się do rodziców, do tego praca, świąteczne zamieszanie, potem sprzątanie po malowaniu całkowicie pozbawiły mnie wolnego czasu...ale chcę teraz mniej pracować, więc mam nadzieję, że będę już na bieżąco ![]() mam nadzieję, że u wszystkich pięknych mamusiek wszystko w porządku ![]() z córeczką też zamierzam chodzić na basen, już nawet patrzyłam, że są koło mnie zajęcia od 3 miesiąca ![]() Koniakonia ja też niestety mam paciorkowca... Lekarz powiedział, żeby nie panikować i że dostanę antybiotyk przy porodzie... a koleżanka powiedziała, że też miała i przez to nie czekali na poród tylko miała wywoływany trochę wcześniej przed terminem, bo lekarz nie chciał być zaskoczony i chciał wszystko monitorować ze względu na paciorkowca. Wiecie może coś w tym temacie?? |
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo to super, to trzymam kciuki za Was Dziewczyny! ![]() Do dentysty zapisałąm się na 13tego. Mam nadzieję, że to nic poważnego. Ale rozumiem że prześwietlenia nie można robic??? a co ze znieczuleniem w razieczego? |
|
|
|
|
#2052 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzuciłam swój dzisiejszy brzuszek na maila. Jakoś strasznie blado wypadam przy Waszych brzuszkach
|
|
|
|
#2053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tyle że moja dzidzia raczej z mężem by się kąpała niż ze mną.. Ja nie przepadam za basenami, wody się boję.. Byłam dziś w sklepie i widziałam własnie te specjalne pieluszki na basen A właśnie czym się różnią Pameprsy od Pampersów Premium? Rozumiem, że to drugie pewnie lepsze? Oczopląsu dziś dostałam jak patrzyłam na regały z pieluszkami w markecie..
|
|
|
|
|
#2054 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny śliczne zdjęcia Sylwestrowe!! My nie mamy, bo nie robiliśmy.
Kciuki za wizyty !Aalegna śliczny kombinezonik |
|
|
|
#2055 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje USG o 11.30!![]() A ze szkołą rodzenia to jest tak że u mnie wymagali jakiegoś zaświadczenia od lekarza (zgody na uczestniczenie w zajęciach). Teraz to nie wiem w ogóle jak będzie ze szkoła rodzenia, bo w wawie po nowym roku zlikwidowali program Zmija (prowadzenie ciąży na koszt urzędu miasta) no i nie wiem czy to samo nie zrobią ze Szkołą Rodzenia.. (do tej pory była darmowa, a płaciło też miasto).Mravka a Ty gdzie chodzisz do szkoły? aalegna śliczny kombinezonik!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-02 o 14:27 |
|
|
|
|
#2056 |
|
Zadomowienie
|
My juz po spacerku, człapałam po okolicznych ścieżkach prawie godzine, a tearz padłam
![]() załapałam sie u tesciowej na kapusniaczek Alamig zazdroszcze brzusia bo jest sliczny i zgrabny ze mna z tego co widze nie jest juz tak wspaniale ,bo tesciowa z tesciem którzy zawsze mnie na sile dokarmiali i twierdzili ze ja taka chuda dzis najwidoczniej zmienili zdanie, tesciowa jak wychodziłam to powiedziała do mnie mój ty grubasku co do basenu to własnie w moim miescie sa takie zajecia dla niemowlaczków i tez bym chciała zeby nasz maluch skorzystał z takich atrkacji ![]() co do szkoły rodzenia to zapisałam sie do przyszpitalnej-płatnej 300 zl, bez tego moglibysmy miec problemy z porodem rodzinnym, ale na 100 % nie jestem przekonana czy pojdziemy.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-02 o 14:20 |
|
|
|
#2057 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
póki co ciesz się że nie masz problemu z zakładaniem butów czy skarpetek bo mi skarpetki wczoraj mąż musiał ubierać
|
|
#2058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2059 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoły rodzenia w Warszawie nadal finasnuje miasto, na pewno do końca 2012 roku w placówkach, które podpisały z miastem umowę |
|
|
|
|
#2061 | |
|
Zakorzenienie
|
alamig brzuszek malutki, ale słodki
pewnie niedługo wyskoczy, mi dołosnie w tydzień "wyszedł"![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
ciekawe czy tam gdzie miałam isc podpiszą umowę. Po 4 stycznia mieli wiedziec..
|
|
|
|
|
#2062 |
|
Zakorzenienie
|
Rtg zęba jeśli jest bardzo niezbędne to pewnie za zgodą lekarza można zrobić, bo brzuch się osłoni fartuchem, ale z rtg strefy brzucha już jest gorzej.No i pewnie dużo zależy od wieku ciąży.Do znieczuleń zębów z tego co wiem lekarze mają różne podejście, mój akurat uważał,że znieczulenie miejscowe zęba nie zaszkodzi, bardziej stres i ból bez znieczulenia nie jest wskazany.
|
|
|
|
#2063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja miałam rtg 2 zębów mądrości robione zaraz na początku ciąży kiedy jeszcze nie wiedziałam że nie jestem sama co do znieczulenia pisałam już że miałam 3 przy usuwaniu zęba mądrości 4 listopada z tym że były to jakies czyste znieczulenia nie mające złego wpływu na dziecko ja to bez znieczulenia na fotel dentystyczny nie usiąde
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze dziwny ten ból, trochę się martwię że jednak bez rozwiercenia zęba nie da rady... |
|
|
|
|
#2065 |
|
Zakorzenienie
|
lena_mi ja zapisałam się do szkoły przy szpitalu Bielańskim w połowie grudnia, babeczka powiedziała, że jeżeli miasto sie wycofa z płacenia to miedzy świętami, a nowym rokiem do mnie zadzwonią z informacją
nie dzwonili więc raczej problemu nie będzie ![]() a gdzie Ty sie wybierasz? |
|
|
|
#2066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2068 |
|
Gang Iren
|
alamig fajny,maly brzuszek,niejedna pewnie by sie zamienila,bo choc duzy brzuszek tez slodki i kochany,to jednak jest z nim ciezej.
Ja ugotowalam krupnik,do ktorego dalam za duzo pieprzu A teraz zmykam do pracy i wroce przed polnoca.Tak ze do jutra dziewczyny.Az sie boje ile naprodukujecie stron
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-01-02 o 14:45 |
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
alamig, fajny masz brzuszek. Ja dużego co prawda też nie mam (ale jest już widoczny), to zdecydowanie mi przeszkadza. Dziś mąż wrócił wcześniej z pracy i tak sobie leżymy na łóżku i mała zaczyna fikać. Ale tak bardzo spokojnie. Przyłożył palec do brzucha, bo mała wyciągała nóżki. I dało się wyraźnie czuć malutkie stópki, którymi delikatnie poruszała Fajne uczucie. A maż się ucieszył i nie dowierzał, że to już tak wyraźnie czuć.
|
|
#2070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.

a ja dzisiaj chyba nic nie tknę przez te zabawy z muszlą 

Ale o 1.00 już byliśmy w domku, bo jednak co za dużo to niezdrowo i wolałam nie przesadzać - poza tym bolały mnie plecy i cisnęła sukienka :p (jak znajdę aparat to wstawię fotkę jakąś)

u mnie wszystko ok, ale miałam remoncik w mieszkanku i przeprowadziłam się do rodziców, do tego praca, świąteczne zamieszanie, potem sprzątanie po malowaniu całkowicie pozbawiły mnie wolnego czasu...
!