|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Z ubieraniem na szczęście mam luz, pracuję z domu więc spokojnie mogę sobie cały dzień w dresach latać Zresztą ja nigdy nie lubiłam długo w jeansach chodzić, zawsze mnie cisnęły za bardzo po jakimś czasie
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-01-02 o 13:16 |
|
|
|
|
#2312 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Całą noc miałam okropne wzdęcia, bo najadłam się bigosu no i bardzo się zdenerwowałam wczoraj i z nerwów bardzo bolał mnie żołądek ![]() O 15 dzwonię umówić się do gina, mam nadzieję, że dziś mnie przyjmie
|
|
|
|
#2313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie dziwie Ci sie bo jak siedze 8h to tez mnie juz poprzednie spodnie uwieraly |
|
|
|
|
#2314 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też powoli w spodniach się nie dopinam. Mam jedną parę z lycrą i z nich najczęściej korzystam, bo są najwygodniejsze. Tak to chyba będę pomykać w tunikach/sukienkach i leginsach. Nie chcę kupować specjalnie nowych ubrań, żeby mieć motywację do schudnięcia potem
|
|
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie niedługo zaczniemy wklejac fotki brzuszków
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też czasem przyjdę w jeansach, choć to raczej niewskazane, no chyba, że w piątki, ale ja powoli łamię tę nudę, bo ileż można pociskać w szpilach i spódnicy - wg mnie fajnie i pół elegancko można też wyglądać w innych strojach.
Po mnie już widać, że brzuch mi rośnie, nie umiem się jeszcze przyzwyczaić do tego widoku Ale dalej się kamufluję, pewnie jeszcze z miesiąc, a potem to już nie będzie jak
|
|
|
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już sobie robię na pamiątkę
|
|
|
|
#2318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też, dziś robilam nawet |
|
|
|
|
#2319 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie brzuszek odstaje jak nic,dodatkowo męczą mnie wzdęcia wiec przez to jest jeszcze bardziej widoczny
ja narazie chodzę tylko w sukienkach i mam grube rajstopy z taką gumką która mnie nie uciska(kupuje na 2 rozm.większe) ale już myśle o zakupie spodni ciążowych bo o moich jeansach moge na jakiś czas zapomnieć
|
|
|
|
#2320 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim zaszłam w ciążę, myślałam sobie, że tydzień po tygodniu będę się mierzyć i fotografować brzuch. Zleciało mi kilkanaście tygodni hehe, a ani jednej fotki i tylko jeden pomiar, w momencie gdy się dowiedziałam.
|
|
|
|
#2321 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczynki bardzo Wam dziękuję za troskę Dziś czuję się dużo lepiej fizycznie. Tylko w prawej pachwinie coś jakby kłuje... Za to psychicznie dużo gorzej. Tak się boję... Jutro mam rano wizytę u jakiegoś lekarza. Mam nadzieję, że potraktuje mnie poważnie, zrobi usg i zbada. No i mam nadzieję, że z dzidzią wszystko dobrze ![]() :pros i:
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już mam 2
Robię co poniedziałek i różnica i naprawdę widoczna Niedługo będę jak ciężarówka wyglądać A w ogóle miałam Wam opowiedzieć anegdotkę. Nauczycielka j.francuskiego 1,5 roku temu urodziła i opowiadała niektóre śmieszne historie ze swojego życia. No i kiedyś rano stoi w drzwiach od pokoju, a mąż w drzwiach od kuchni naprzeciw niej. Mówi, że patrzy takim rozanielonym wzrokiem na nią, na brzuch i po chwili "kochanie... niedługo nie będziemy razem mieścić się w drzwiach" |
|
|
|
#2323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2324 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A już mi się wydawało w zeszłym tyg, że coś widać. Mam nadzieję, że mimo to maluszek rośnie prawidłowo![]() Jej ale jestem dziś płaczliwa... Mam nadzieję, ze jutro będę mogła odetchnąć...
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W kazdym razie wiecie co? mam od sporego czasu luzne stolce kilka razy w ciągu dnia i jak siusiu robie to za kazdym razem od razu mi troche wycieka..... bez sensu..... niby nie biegunka ale...... jutro powiem o nich lekarzowi i są ciagle zolte.(sory za szczerosc ale tez tak macie?) no i mam chyba infekcje, piecze mnie mocno jak siusiu robie od wczroaj wieczora, i czuje ciagle jak w srodku bym miala gorąco...... A do tego chyba popuszczam mocz bo nosze ciągle wkladki czasem mi poleci cos i patrze a wkladka cala mokra i majtki tez![]() Cytat:
nawet juz 2 razy cyklam foto Mialamm zawsze płasciutki, a teraz to juz sporo odstaje
|
|
#2327 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!Cytat:
Super, że już widziałaś jak się rusza! Spotkania trzeciego stopnia z miską/toaletą trzeba przeżyć. Wszystko po to, by maluszek miał się dobrze! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A mnie wczoraj dopadł stres i dostałam takiego bólu brzucha, że nie mogłam się wyprostować. Masakra! |
||||||
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej szybko to wyleczyć i mieć spokój. Dobrze, że jutro masz wizytę u lekarza.Jeśli chodzi o kupę, to u mnie problem w drugą stronę - zaparcia
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2330 |
|
Zakorzenienie
|
prince polo koniecznie powiedz lekarzowi o tym luźnym stolcu. Ja miewam, ale jak już to tylko raz dziennie. Raz mam zaparcia a raz taki właśnie bardzo luźny stolec
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
to już dawno powinnaś z tym być u lekarza... Przeciągająca się biegunka grozi odwodnieniem
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
Słońce, najlepiej to nie czytaj takich pierdół w necie... Ludzie czasem kojarzą ze sobą fakty, które nie mają ze sobą nic wspólnego, potem napiszą coś takiego bezmyślnie a inni przez to się stresują... Żółtawy śluz w ciąży to objaw zupełnie normalny, niepokoić się należy jedynie jak ma on konsystencję twarożku i brzydko pachnie, ale to też nie znaczy, że z ciążą coś jest nie tak, tylko że wdała się jakaś infekcja, którą zazwyczaj bez problemu się leczy i która ciąży absolutnie nie zagraża.
Dopiero brązowy śluz czy krew świadczą o tym, że coś może (ale nie musi) być nie tak
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak pracowałam miala ciągle brudne wkladki takie wlasnie zolte od sluzu i tez sie balam i lekarz mwoil ze jak mnie niepiecze ot jest ok. I teraz juz niemam. Tzn w kazdym razie mam biale bo biore luteine a to jednak biale tabketki rozpuszczają sie wiec moze tez ten sluz od nich taki bialutki. No ale to bylo juz jakis czas temu a od tamtego czasu mialam 2 usg i bylo ok...
a o stolcu jutro powiem mu...... pewnie skieruje mnie do szpitala...... Bo wiecie jak to bylo, w dniu keidy mnie wypisali na karcie chyba zobaczyli ze stolec byl 5 razy bo pielegniarka sie pytala czy byl ja jej pwoiedzialam ona pwoiedziala ze to neidpobrz ei an wizycie sie spytali. I powiedzieli ze z biegunką mnie nie wypuszczą ale ja mowie z ebieginke mialamw dniu przyjęcia to fakt wtedy chyba z 20 razy mnie przeczyscilo, ale tak to mam luzne a niewydaje misie zeby to byla biegunka i powiedzieli z ejak bedzie znowu luzny to nie wyjde do domu i mialam czekac na stolec no i chyba z nerwow zrobilam malutko ale nie jakos podejrzanie i powidzialam im ze zrob ilam normalny i wyszlam do domu.I jak jutro powiem to pewnie mnie skierują znowu. Bo na wizycie jeden do drugiego wtedy cos mowil z ejak bedzie biegunka to zrobimy jeszcze badania jakies tam i cos tam gadali...... ciekawe tylko jakie badania i na co....
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-01-02 o 14:19 |
|
|
|
#2334 |
|
Wtajemniczenie
|
price koniecznie powiedz o tym lekarzowi!ja mam raczej odwrotny problem tak jak agunia.
kathrinaaaaa idż do lekarza i nie czytaj nic bo kazda kobieta jest inna,a przez to tylko się dodatkowo denerwujesz! |
|
|
|
#2335 |
|
Zakorzenienie
|
Prince babo jedna, lanie będzie! Oni Cię z biegunką nie chcieli do domu puścić, a Ty masz ją od jakiegoś czasu i jeszcze się do lekarza nie zgłosiłaś?
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Mi na szczęście powoli wszystkie dolegliwości mijają. Wczoraj nawet miałam ochotę na ciasto
|
|
|
|
#2338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jutro powiem
|
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
No i mąż ma rację. Ja się stresowałam przed pierwszą wizytą, ale tylko dlatego, że wcześniej doszło u mnie do poronienia biochemicznego i miałam plamienia. Więc u mnie powód do stresu niestety był, ale na szczęście okazało się, że wszystko jest ok i szybko się uspokoiłam. Teraz staram się jak najbardziej wyluzować, nie czytać pierdół w necie, nie przejmować się nieistotnymi sprawami. Gin co wizyta mówi, że wszystko jest bardziej niż super, wyniki mam świetne, więc dla dzidzi robię wszystko, żeby nie stresować się na zapas. Nawet przed genetycznym byłam spokojna, chociaż należę do grupy podwyższonego ryzyka bo u męża w rodzinie wystąpiły wady genetyczne. Jedynie zżerała mnie ciekawość, żeby już szkraba zobaczyć
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:54.

Ale dalej się kamufluję, pewnie jeszcze z miesiąc, a potem to już nie będzie jak 

bo nosze ciągle wkladki czasem mi poleci cos i patrze a wkladka cala mokra i majtki tez
Lepiej szybko to wyleczyć i mieć spokój. Dobrze, że jutro masz wizytę u lekarza.