|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Przyczajenie
|
Dot.: Składy kosmetyków do włosów bez tajemnic
Nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale zapytam (najwyżej zostanę wykasowana)
![]() W każdym razie postanowiłam wziać się za swoje włosy i taki jest plan pielęgnacji: myje włosy co dwa dni szamponem fitomed ( do wł suchych i normalnych) i następnie maska stapi, sleek line z jedwabiem, kolejne mycie + olejowanie (mam kokosowy, amla i oliwę z oliwek) i tu potrzebuję jakąś maskę/odżywkę po zmyciu oleju, kolejne mycie + [COLOR="rgb(72, 61, 139)"]odżywić chce czymś co mnie nie obciąży za bardzo, boje się przekarmienia włosów po stapizie i olejach[/COLOR]. Zastanawiam sie nad trzema maskami: Bingo, Maska do włosów `Masło Shea i pięć alg analiza https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1077 Joanna, Z Apteczki Babuni, Maseczka jajeczna analiza https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=489 Ziaja, Intensywna Pielęgnacja Włosów, Odżywka `Intensywna regeneracja miód` analiza https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2155 Jak myślicie która składowo mnie nie obciąży ale bedzie trochę odżywiała, nawilżała. Proszę o pomoc ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() Mgiełka aloesowa, Laboratoria Natury Aqua, Aloe Vera Extract/ Propylene Glycol, Panthenol, Glycerin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hammamelis Virginiana, Parfum, Allantoin, DMDM Hydantoin Methylchloroisothiazolino ne/ Methylisothiazolinone, Disodium EDTA, CI 19140, CI 42090, Aldehyd Butylofenylo Metylopropionowy. Teoretycznie producent podaje, że jest do twarzy, ale popatrzyłam na początek składu i zaczęłam się zastanawiać, czy by jednak i do nawilżenia włosów nie podpasował. Edytowane przez xxxyyzz Czas edycji: 2011-12-21 o 17:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() Naked Smooth Silky Conditioner : Aqua, Cetearyl alcohol, Brassicamidopropyl dimethylamine, Caprylic/capric triglyceride, Glycerin, Aspartic acid, Jojoba wax PEG-120 esters, Simmondsia chinensis (jojoba) oil, Dicaprylyl ether, Lauryl alcohol, Citric acid, Parfum, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Limonene, Hexyl cinnamal, Linalool. Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie. Bardzo proszę o analizę.
Boots Baby Sensitive Conditioning Shampoo: Aqua (Water), Cocamidopropyl betaine, PEG-18 glyceryl oleate/cocoate, Sodium cocoamphoacetate, Sodium laureth sulfate, Sodium chloride, Citric acid, Phenoxyethanol, Panthenol, Sodium methylparaben, Sodium ethylparaben, Tetrasodium EDTA, Disodium phosphate
#4085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczatek skladu ok gorzej koniec szczegolnie nie podoba mi sie to
![]() |
#4086 |
Zakorzenienie
|
Bardzo proszę o analizę
Timotei Organic Delight, Health&Shine, szampon do włosów normalnych Skład: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Chloride, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Camellia Sinensis Leaf Extract, Tocopherol, Ascorbic Acid, Glycerin, Parfum, Hydrgenated Palm Glycerides Citrate, Coco-Glucoside, Glyceryl Laurate, Glyceryl Oleate, Coconut Acid, Citric Acid, Benzyl Alcohol, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Citral, Limonene. Jak co to przepraszam, bo może się trafić literówka, sama przepisywałam ![]() Co do analizy, to najbardziej zależy mi na tym czy faktycznie będzie nawilżać, nie będzie powodować szybszego przetłuszczania i czy poradzi sobie ze zmyciem olei? W sumie to w imieniu innych dziewczyn prosiłabym o ogólną analizę, gdyż wiem, że dużo z nich jest ciekawych tego nowego produktu ![]()
#4087 |
Raczkowanie
|
witam,
bardzo proszę o analizę, która z tych masek będzie lepiej odżywiała i nawilżała przesuszone, długie włosy. odżywka do włosów ice cream z inebrysy składniki: aqua, cetearyl alcohol, cetrimonium chloride, dipalitoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, parfum, methoxy PEG/PPG -7/3 aminopropyl dimethicone, benzyl alcohol, citric acid, propylene glycol, hydrolyzed sweet almond protein, hydrolyzed wheat gluten, hydrolyzez wheat protein, C.I. 19140, methylchloroisoyhiazolino ne, methylisothiazolinone, hydrolized silk maska intensywnie nawilżająca SiliciumHT składniki: Aqua, Cetearyl alkohol, cyclopentasiloxane, Cetrimonium Chloride, Panthenol, Hydrolized Vegetable protein, Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, methylsilanol Mannuronate, Calcium Chloride, Magnesium Chloride. Hydrolized Milk Protein, Amodimethicone, Cyclohexasiloxane, methyloparaben, Ethyloparaben, Propyloparaben, Trideceth-12, Linalool, Hexyl Cinnamal, Parfum
przepraszam, ale jestem złośliwa. z natury. ![]() Edytowane przez Ijegrina Czas edycji: 2011-12-29 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
Zakorzenienie
|
Uprzejmie proszę o analizę szamponu L`Oreal Professionnel, Serie Nature, Shampoo Douceur d’Huiles (Ekologiczny szampon do włosów niezdyscyplinowanych)
Skład: aqua/water, coco-betaine, coco-glucoside, sodium laureth sulfate, laureth-5 carboxylic acid, sodium chloride, glycerin, ceteareth-60 myristyl glycol, polyquaternium-6, PPG-5-ceteth-20, sodium benzoate, prunus armeniaca kernel oil/apricot kernel oil, olea europaea oil/olive fruit oil, oryza sativa bran oil/rice bran oil, salicylic acid, linalool, eugenol, benzyl alcohol, sodium hydroxide, citric acid, parfum/fragrance.
#4089 |
Raczkowanie
|
Ja mam pytanie odnośnie szamponu z serii BLUE Czarna Rzepa http://www.google.pl/imgres?q=blue+c...t:429,r:20,s:0
Na moje oko coś nie gra mi w składzie, ale pewna nie jestem, więc wolę zapytać ![]() Skład: aqua, sodium laureth sulfate, sodium chloride, cocamide DEA, citric acid, raphanus sativus, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol Bardzo proszę o pomoc ![]()
#4090 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Włosy po umyciu powinny być łatwe do rozczesania i nawilżone. Cytat:
![]()
![]() |
#4091 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4092 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4094 |
Rozeznanie
|
Niedawno, właściwie przypadkiem, zakupiłam za niecałe 5 zł maskę do włosów "ekstremalnie nawilżającą", w białym pudełku z zielonkawymi dodatkami i napisem "Auchan"
![]() Jak na razie to jestem z maski całkiem zadowolona, ale byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś zerknął na skład. Przepisuję z pudełka, więc mogą być jakieś literówki. Aqua (water), cetearyl alcohol, behenamidopropyl dimethylamine, lactic acid, ppg-3 benzyl ether myristate, cetrimonium chloride, glycerin, dimethicone, silicone quanterium-22, methoxy peg/ ppg-7/ 3 aminopropyl dimethicone, ethyltrimonium chloride methacrylate/ hydrolyzed wheat protein copolymer, hydrolyzed wheat protein (and) methicone (and) polyquanterium-10 (and) 3-carboxymethyltiol alanie l-cysteine, niacinamide, benzyl alcohol (znd) methylchloroisothiazalino ne (and) methylisothiazolinone, parfum (fragrance), panthenol, disodium edta, methylchloroisothiazolino ne (and) methylisothiazolinone, linalool, coumarin, citronellol, limonene Uff... Ciężko to było przepisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Raczkowanie
|
Witam, nie znam zbyt dobrze na składnikach i ich funkcjach, bo niedawno zainteresowałam się intensywną pielęgnacją włosów.
Green Pharmacy, Natural Cosmetics, Szampon do włosów normalnych z pokrzywą zwyczajną. Składniki: Aqua (Purified water), Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Chloride, Cocamide DEA, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-10, Urtica Dioica (Nettle) Extract, Parfum, Citric Acid, Methylisothiazolinone, Propylene Glycol, Diazolidinyl Urea, Methylparaben, Propylparaben, Cl 42090, 19140, 42051, 14720 Będę wdzięczna za rozpatrzenie : ) Edit: Byłabym wdzięczna również za pomoc w wybraniu odżywki. L'Oreal Paris, ELSEVE, Nutri-Blask, PROTEINY + PERŁA* (odżywka) *pochodna perła Skład: Aqua, Cetyl Alcohol, Amodimethicone, Cl 17200/Red 33, Hydroxyethylcellulose, Hydrolyzed Whet Protein, Hydrolyzed Conchiolin Protein, Hydrolyzed Whet Starch, Behentrimonium Chloride, Trideceth-6, Chlorhexidine Digluconate, Simmondsia Chinesis Oil/Joboba Seed Oil, Limoene, Linalool, Benzyl Alcohol, Isopropyl Alcohol, Dipalmitoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Alpha-Isomethyl Ionone, Mirstyl Alcohol, Cetrimonium Citronellol, Hexyl Cinnamal, Parfum/Fragrance. Pantene Pro-V, aqua light, (odżywka) Skład: Aqua, Stearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Benzyl Alcohol, Parfum, Dicetyldimonium Chloride, Glutamic Acid, Bis-Aminopropyl Dimethicone, Citric Acid, Disodium EDTA, Propylene Glycol, Panthenol, Panthenol Ethyl Ether, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Hexyl Cinnamal, Limonene, Magnesium Nitrate, Methylchloroisothiazolino ne, Magnesium Chloride, Methylisothiazolinone. : ) ** przepraszam za literówki - przepisywałam sama, a literki są bardzo malutkie na opakowaniu ;p Edytowane przez Tristher Czas edycji: 2012-01-05 o 17:45 Powód: dodanie składu odżywek |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
Widziałam w tym wątku prośby o analizy tych kosmetyków, jednak nie zostały one uwzględnione. Zatem ponawiam i uprzejmie proszę o inf zwrotną zwłaszcza, że opinie na kwc są dość przychylne
![]() Joanna, Professional, Szampon rewitalizujący kolor (popielaty z mikroproteinami) o zapachu porzeczki Skład: aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, cocamide mipa, coco-glucoside, glycol distearate, laureth-4, glyceryl oleate, trimethylsilylamodimethic one, C11-15 pareth-5, C11-15 pareth-9, polyquaternium-10, , panthenol, hydrozylet wheat protein, triethanolamine, disodium edta sodium chloride, parfum, butylphenyl methylpropional, linalool, acid violet 43, DMDM hydantoin, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone. Bardzo podobny (jeśli nie identyczny co Joanna Ultra Color System). Czyżby to ten sam szampon ubrany w inne opakowanie i wrzucony do "linii profesjonalnej"? Joanna Professional, Kuracja do włosów, z proteinami mlecznymi do włosów suchych i zniszczonych o zapachu aromatycznego kokosa. Składniki: Aqua, cetearyl alcohol, cetyl alcohol, stearalkonium chloride, PEG - 20 stearate, PEG/PPG-15/15, dimethicone, cyclomethicone, glycerin, cetrimonium chloride, isopropyl alcohol, amodimethicone, polyquaternium - 10, paraffinum liquidum, hydrolyzed milk protein, hydroxyethylcellulose, parfum, coumarin, citric acid, DMDM hydantoin, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone.
W moim niebie będą miękkie sierści, nosy, łapy, ogony i kły. W moim niebie będę znowu głaskać, moje wszystkie pożegnane psy ![]() Edytowane przez hailie21 Czas edycji: 2012-01-05 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Kupiłam dzisiaj GREEN PHARMACY, NATURAL COSMETICS, balsam do włosów, olejek łopianowy Mam z nim delikatny problem, ze składem ![]() Aqua, cetearyl Alcohol, Dipalmitoilethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Ceteareth-20, Cetrimonium Chloride, Amodimethicone (to sylikon tak? ![]() Mam nadzieję, że nie zrobiłam błędu bo właśnie to przepisywałam ![]() Proszę o pomoc ![]()
#4098 |
Zadomowienie
|
Witam ponownie
![]() Bardzo proszę o analizę! Timotei Shampoo Normal Herbs Fresh&Strong: Aqua , Sodium Laureth Sulfate (A)/Sodium C12-13 Pareth Sulfate (B)* , Cocamidopropyl Betaine , Sodium Chloride , Dimethiconol , Citric Acid , TEA-Dodecylbenzene-Sulfonate , Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride , Disodium EDTA , Laureth-23 , Dimethiconol/Silsesquioxane Copolymer , Sodium Benzoate , Glycerin , Propanediol , Thymus Vulgaris Flower/Leaf Extract , Salvia Officinalis Leaf Extract , Artemisia Dracunculus Leaf/Stem Extract , Menyanthes Trifoliata Leaf Extract , Sodium Hydroxide , Rhodiola Rosea Root Extract , PPG-12 , Parfum , Benzyl Salicylate , Butylphenyl Methylpropional , Citronellol , Hexyl Cinnamal , Limonene , Linalool , CI 42051 , CI 47005. Timotei Fresh&Strong Conditioner: Aqua , Cetyl Alcohol , Dimethiconol , Stearamidopropyl Dimethylamine , PEG-150 Distearate , TEA-Dodecylbenzenesulfonate , Lactic Acid , Sodium Chloride , Glycerin , Propanediol , Thymus Vulgaris Flower/Leaf Extract , Salvia Officinalis Leaf Extract , Artemisia Dracunculus Leaf/Stem Extract , Menyanthes Trifoliata Leaf Extract , Rhodiola Rosea Root Extract , DMDM Hydantoin , Disodium EDTA , Methylchloroisothiazolino ne , Methylisothiazolinone , Parfum , Benzyl Salicylate , Butylphenyl Methylpropional , Hexyl Cinnamal , Limonene , Linalool , CI 42051 , CI 47005 .
#4099 |
Wtajemniczenie
|
Szukam nawilżającego szamponu i znalazłam takie cudaki.
![]() Born to Bio Szampon do włosów suchych i zniszczonych Składniki INCI: Aqua (Water), Ammonium lauryl sulfate, Pseudotsuga menziesii (Balsam Oregon) water*, Cocamidopropyl betaine, Coco-glucoside, Inulin, Glycerin, Sodium chloride, Sodium pca, Water (and) Glycerin (and) Citrus aurantifolia (Lime) fruit extract* (and) Persea gratissima (Avocado) fruit extract* (and) Ficus carica (Fig) fruit extract* (and) Trigonella foenum-graecum seed extract*, Benzyl alcohol and dehydroacetic acid, Lauroyl lysine, Dehydroxanthan gum, Hectorite, Xanthan gum, Potassium sorbate, Lactic acid, Parfum (Fragrance), ORBIGNYA OLEIFERA (BABASSU) SEED OIL, Argania spinosa (Argan) kernel oil*, Limonene. Athena's ALOE bio 50 - nawilżający szampon do włosów 250ml Skład: Aloe Barbadensis Leaf Juice (50%), Aqua, Sodium Coceth Sulfate, Sodium Lauroamphoacetate, Cocamidopropyl Betaine, Betaine Panthenol,Sodium Chloride, Potassium Olivoyl/Lauroyl Wheat Amino Acids, hydroxypropyltrimonium Hydrolyzed Wheat Protein, Glycerin, Amodimethicone, Citric Acid, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Polyquaternium-10, Parfum, Phenoxyethanol, Disodium EDTA, Trideceth-5, Trideceth-10, Limonene, Hexyl Cinnamal, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Linalool, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Buutylphenyl Methylpropional. (w tym jest Amodimethicone, ale dość daleko w składzie i nie wiem, co o nim sądzić ![]() Absolute Organic Organiczny szampon do włosów suchych i zniszczonych Składniki: Aqua (Water), Sodium Lauroyl Sarcosinate, Aloe Barbadensis Leaf Juice*, Glycerin, Sucrose Cocoate, Sodium PCA, Salvia Sclarea (Clary) Seed Oil, Hyssopus Officinalis Extract*, Buddleja Davidii Extract*, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Extract*, Xanthan Gum, Argenine, Parfum (Fragrance), Gluconolactone, Sodium Benzoate, Sodium Dehydroacetate, Potassium Sorbate, Dehydroacetic Acid, Benzyl Alcohol, Alcohol. (tu alkohol, ale na szarym końcu) Bardzo proszę o radę. ![]() Edytowane przez fluoxetine Czas edycji: 2012-01-05 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Przyczajenie
|
Witam, proszę o zaanalizowanie składu szamponu Bingo, Art Line, Szampon z odżywką `Zielona herbata`.
Skład: Aqua, Sodium C12-15 Pareth-3 Sulfate (and) Cocamide DEA (and) Glycol Cetearate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Propylene Glycol (and) Camelia Sinensis Extract, Citric Acid, DMDM - Hydantoin, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone. Z góry serdecznie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Raczkowanie
|
Witam!
![]() Byłabym bardzo wdzięczna za analizę składu ARTEGO IT'S COLOR maska odświeżająca kolor MELON Skład: aqua, cetearyl alcohol, propylene glycol, cetrimonium chloride, cannabis sativa seed oil, hydrolyzed silk, citric acid, methylisothiazolinone, methylchloroisothiazolino ne, parfum, limonene, +/- CI 12251, CI 12245, CI 56059, CI 12719, CI 60730, CI 12250.
![]() |
#4102 |
Przyczajenie
|
Witam.
![]() Proszę roztajemniczenie tego szamponu. Jest to szampon/żel AKUNA. Głównie chodzi mi o pierwszy składnik po wodzie. Wiem, że to detergent, ale jak się ma do SLS/SLES/ALS itp? I jak reszta? Skoro już pozbywam się kosmetyków ze świństwami, to chcę to zrobić skutecznie, a nie wymieniać siekierkę na kijek ![]() Sklad INCI: Aqua, Sodium C 14-17 Sec Alkyl Sulfonate, Cocamide Oxlde, Cocamidopropyl Betaine, Coco Glucoside, Disodium Cocoyl Glutamate, Glycol Distearate, Cocamide DEA, Hydrolyzed Silk, Lactic Acid, Parfum, Soya Lecithin, Gin – Seng, Horsetail, Yarrow, Aloe Vera, Panthenol, potassium Sorbate, Phenoxyethanol, Allantonin. |
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Rozeznanie
|
wydaje mi się, że zmienili skład Farmona, Radical, Serum witaminowo-ziołowe, gdyż skład podany wcześniej do analizy różni się od tego widniejącego na moim opakowaniu, w związku z czym zgłaszam się z prośbą o analizę
![]() skład: aqua, cetyl alkohol, cetostearyl alkohol, peg-20 stearate, stearalkonium chloride, peg-3 benzyl ether myristate, glycerin, camelia sinesis, equisetum arvense, cyclomethicone, tocopheryl acetate, panthenol, inulin, parfum, 2-bromo-2-nitropropane-1,3-diol, methylchloroisothiazolino ne, methylisothiazolinone, disodium edta, bha, buthelphenyl, methylpropionalcitronnell ol, hexyl cinnamal, linalool. Z góry dziękuje i pozdrawiam ![]()
#4104 |
Rozeznanie
|
Baaardzo poproszę o analizę
![]() Rossmann, Isana Hair, Liquid Silk Haarkur (Płynny jedwab do włosów) Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Bis-Diglyceryl polyacyladipate-2, Glycerin, Propylene Glycol, Cetrimonium Chloride, Hydrolyzed Silk, Isopropyl Palmitate, Parfum, Citric Acid, Sodium Citrate, Methylparaben, Propylparaben, Cl 14720. |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Rozeznanie
|
Witam
Bardzo proszę o analizę tej odżywki schauma ekstra owocowa pielegnacja /pielęgnujący spray bez spłukiwania/ skład: aqua, cetearyl alcohol, glycol distearate, isopropyl myristate, dimethicone, gycerin, disearoylethyl hydroxyethylmonium methosulfate, niamicide, panthenol,prunusarmeniaca kernel oil, vaccinium macrocarpon friut extract, euterpe oleracea fruit extract, dicaprylyl carbonate, quaternium-91, phenoxyethanol, cetrimonium methosulfate, parfum, methylparaben, laureth-23, laureth-4, linalool, citric acid, limonene, salicylic acid, anise alcohol
#4106 |
Zakorzenienie
|
Uprzejmie proszę o analizę olejku
kokosowy perfumowany olejek do wlosow Ancient Formulae Coconut Enriched Perfumed Hair Oil Nałóż olejek na skórę głowy i włosy. Najlepsze rezultaty uzyskasz delikatnie masując skórę pod włosami (nie trzyj) okrężnymi ruchami przez parę minut. Olejek pozostaw na włosach na noc i następnie zmyj. Skład: Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Ricinus Communis (Castor Oil) Oil, Isopropyl Myristate, Parfum, Tocopherol (Vitamin E), Ethylhexyl (ocyl) Methoxycinnamate, BHT
#4107 |
Zadomowienie
|
bardzo prosze o analize szampon Cece Med z algami
Aqua, Sodium Laureth Sulfate (and) Lauryl Glucoside, MEA-Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Laureth-2, Polyquaternium-7, Dipropylene Glycol and Boswellia Serrata Gun, 2Na-EDTA, Linoleamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Propylene Glycol (and) Aqua and Laminaria Digitata Extract, Tussilago Fargara, Panthenol, Benzophenone-4, Titanium Dioxide (and) Mica (and) Chromium Oxide Greens, CI 19140, CI 42090, Parfum
#4108 |
Raczkowanie
|
hej Dziewczyny
mam mały problem od dłuższego czasu dbam o włosy, nie używałam żadnych odzywek ani szamponów z silikonem, (mogłam używać szamponu bez sls, bo przez to wysuszyłam sobie włosy ![]() przejde do sedna w związku z moim szałem na naturalna pielęgnacje zakupiłam sobie szampon i 2 odżywki firmy himalaya herbals, bo niby takie naturalne i teraz mam problem ![]() ![]() wiec podaje skład himalay herbals SZAMPON PROTEINOWY do włosów płaskich/ przetłuszczających się(papaja, ogorek, lukrecja) aqua, Decyl Glucoside, Lauryl Glucoside, Ammonium Lauryl Sulfate, Cucumis Sativus Fruit Extract, Spindus Mukurossi Fruit Extract, Citrict Acid, Fragrance,Polyquaternium 7, Glycyrrhiza Glabra Root Extract, Carica Papaya Fruit Extract, Rosmarinus Officinalis Leaf Extract, Polyquaternium 10, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Methylisothiazolinone, Disodium EDTA. himalaya ODZYWKA PROTEINOWA ochrona koloru(melon, marakuja, kielki przenicy, ciecierzyca) Aqua, Cetaryl Alcohol, Amodimethicone & Trideceth-12 & Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Glyceryl Stearate SE, Cetryl Alcohol& PEG-20 Stearate, Fragrance, Oryza Sativa Extract, Triticum Vulgarae Germ Oil, Momordica Charantia Fruit Extract, Pongamia Glabra Seed Oil, Methylparaben, Passiflora Incarnata Fruit Extract, Tetrasodium EDTA, Propylparaben, Sodium Benzoate. himalaya ODZYWKA MIEKOSC DELIKATNOSC I BLASK WLOSY NORMALNE( chinska roza kwiat lotosu, ciecierzyca, wyciag z owsa) Aqua, Cetaryl Alcohol, Amodimethicone & Trideceth-12 & Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Glyceryl Stearate SE, Cetryl Alcohol& PEG-20 Stearate, Hibicus Rosa -Sinensis Extract, Lens Esculenta Fruit Extract, Fragrance, Nolumbium Speciosum Flower Extract, Mangifera Indica Seed, Methylparaben, Tetrasodium EDTA, Propylparaben, Sodium Benzoate. za literówki bardzo przepraszam, te składy tez takimi malutkimi napisali i do tego na czerwono ciężko było przepisać, także za jakiekolwiek błędy przepraszam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Raczkowanie
|
Prosze o recenzje szamponu organic root stimulator uplifting shampoo:
Water (Aqua), Sodium Lauryl Sulfate, Cocamidopropyl Dimethylamine Propionate, Cocamidopropyl Betaine, Lauramide Dea, Glycol Disterate, Glycerine, Disodium EDTA, Dimethicone Copolyol, Citric Acid, Polyquaternium 10, Olealkonium Chloride, Glyceryl Stearate, Cetrimonium Chloride, Menthol, Paprika (Capsicum Extract), DMDM Hydantoin, Horsetail Extract (Equisetum Arvense), Nettle Extract (Urtica Dioica), Fragrance (Parfum), Citronellol, Eugenol, Geraniol,
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Raczkowanie
|
Witam, uprzejmie proszę o przeanalizowanie składu szamponu produkowanego dla Drogerii Natura Artiste Szampon do włosów przetłuszczających się
Skład: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide DEA, Sodium Chloride, DMDM Hydantoin, Parfum, Polyquaternium-7, Disodium EDTA, Methylchloroisothiazolino ne and methylisothiazolinone, Citric Acid, Propylene Glycol, Vitis Vinifera(Grape) Leaf Extract, Hops Extract, Panthenol, Benzyl Salicylate, Cinnamyl Alcohol, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde. Czy skład jest dobry dla włosów? Chyba nie zawiera silikonów, nadaje się do codziennego mycia? Dziekuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:40.