Co polecacie? Jaka dieta? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 10:35   #1
Blu_eye
Raczkowanie

Co polecacie? Jaka dieta?

Witam Wszystkich Serdecznie
Jestem tu nowa, chciałabym Was się poradzić odnośnie diety.
Mam 162cm wzrostu, ważę ok.69kg. Pragnę schudnąć. Chciałabym ważyć maksymalnie 58kg.
Pracuję nad sobą już dłuższy czas, lecz efekty są wymierne.
Pracuję do 17. Ćwiczę 3 - 4 razy w tygodniu po ok. 2godziny (brzuszki, rowerek, przysiady, jakieś dodatkowe ćwiczenia na nogi). Gdy nie pracowałam, chodziłam na siłownię niemal codziennie..
Staram się racjonalnie odżywiać. Ogólnie rzecz biorąc nie jadam zbyt dużo, tylko tyle na ile czuję głód...

Pozdrawiam Serdecznie

Edytowane przez Blu_eye
Czas edycji: 2011-12-28 o 11:33
Blu_eye jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 12:07   #2
kumat
Raczkowanie

Dot.: Co polecacie? Jaka dieta?

Blu eye

czytam to co napisałaś i nasuwa mi się pytanie :
* od jak dawna prowadzisz taki tryb życia ?

hej
kumat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 16:23   #3
Blu_eye
Raczkowanie

Witaj,
Ćwiczę od dawna.
Staram się schudnąć od około 2 lat. Parę kg już zrzuciłam, lecz nie daje mi to jeszcze takiej satysfakcji.
Stary 2012-01-01, 23:44   #4
Blu_eye
Raczkowanie

Od jutra zaczynam TurboFire
Jestem bardzo zdeterminowana więc myślę, że się uda
Stary 2012-01-02, 15:41   #5
Crazy93
Raczkowanie

GG do Crazy93

A moze powinnaś kompletnie zmienic swój jadłospis?
Wprowadzić nowe produkty,jogurty najlepiej 0%,zamienic białe pieczywo na ciemne itp.Ja tak zrobiłam i efekty sa zadawalające.
Moja siostra stosowała diete takiej amerykanki (Zółta ksiązka) i na początku schudła bardzo duzo,nawet nie miała obwisłej skóry,ale ja przestała jeśc te dziwne jedzenie to nagle wyskoczył jej obwisły brzuch
Crazy93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 15:58   #6
Blu_eye
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Crazy93 Pokaż wiadomość
A moze powinnaś kompletnie zmienic swój jadłospis?
Wprowadzić nowe produkty,jogurty najlepiej 0%,zamienic białe pieczywo na ciemne itp.Ja tak zrobiłam i efekty sa zadawalające.
Moja siostra stosowała diete takiej amerykanki (Zółta ksiązka) i na początku schudła bardzo duzo,nawet nie miała obwisłej skóry,ale ja przestała jeśc te dziwne jedzenie to nagle wyskoczył jej obwisły brzuch
Witaj,
Tak się składa,że już dawno tak zrobiłam. Jogurty - 0%, ciemne pieczywo, albo najlepiej chrupkie, ryż - tylko brązowy. I wielu innych tuczących rzeczy również się wystrzegam.
Od dziś zaczynam ćwiczenia TurboFire. Naprawdę filmy z treningami zrobiły na mnie ogromne wrażenie, więc spróbuję. Może okaże się,że właśnie tego potrzebował mój organizm Dietę będę trzymała tą, którą teraz stosuję - czyli sama wiem co muszę ograniczać, a na co sobie pozwolić, czego koniecznie muszę się wystrzegać

Trzymajcie za mnie kciuki. Po treningu napiszę jak się czuję
Stary 2012-01-02, 19:50   #7
Blu_eye
Raczkowanie

Trening zakończony z ogromnym uśmiechem na twarzy
Ćwiczenia są rewelacyjne a stretch odprężający. Coś fantastycznego
Dodatkowo po treningu turbofire zrobiłam jeszcze 200 brzuszków
Po prostu świetnie! Czuję się znakomicie, a przyznam szczerze, że trening ten "wyciska" pot z czoła (i nie tylko ;p)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-03, 13:22   #8
kumat
Raczkowanie

podziwiam , podziwiam

powiem Ci że przy takim założeniu , motywacji i siły woli (ćwiczenia,dieta) powinnaś być szczuplejsza
ale być może masz grube kości ?
może geny ?

ktoś mnie pewnie zlinczuje (za słowa o układzie kostnym i genach) , ale sądzę iż być może tak jest ,
ciało - jak myślę - na pewno masz wyrzeźbione , a zamiast tłuszczyku - są mięśnie

--------------------------------------------------------------------------------------
U mnie jest tak : szczupła budowa ciała , drobne kości ,
Ale jak sobie pofolguję : to tłuszczyk osadza się najpierw na udach,biodrach,brzuchu,ra mionach no i potem piersiach. Twarz też robi mi się pucołowata...
Jak zaczynam dietę (+ jakikolwiek sport / niekoniecznie regularnie) spadają mi centymetry szybciej niż kg.

Dla przykładu : dziś mija 142 dzień "dietkowania" , waga przez ten czas spadła tylko 5 kg (centymetry lecą) , popatrzcie - prawie 5 miesiąc , a tak mało i powoli spadają kilogramy.

Edytowane przez kumat
Czas edycji: 2012-01-03 o 13:31
Stary 2012-01-03, 17:10   #9
Blu_eye
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kumat Pokaż wiadomość
podziwiam , podziwiam

powiem Ci że przy takim założeniu , motywacji i siły woli (ćwiczenia,dieta) powinnaś być szczuplejsza
ale być może masz grube kości ?
może geny ?

ktoś mnie pewnie zlinczuje (za słowa o układzie kostnym i genach) , ale sądzę iż być może tak jest ,
ciało - jak myślę - na pewno masz wyrzeźbione , a zamiast tłuszczyku - są mięśnie
Niestety, ciało nie jest tak wyrzeźbione, a moją ZMORĄ są uda.
Być może coś w tym jest "geny, układ kostny", lecz słyszałam i czytałam niejedno, że nawet takie osoby mogą schudnąć- co wiąże się z tym że nawet po osiągnięciu wymarzonej wagi muszą uważać, bo mają skłonności do tycia.

Zaraz zaczynam drugi trening turbofire
Stary 2012-01-03, 18:27   #10
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blu_eye Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich Serdecznie
Jestem tu nowa, chciałabym Was się poradzić odnośnie diety.
Mam 162cm wzrostu, ważę ok.69kg. Pragnę schudnąć. Chciałabym ważyć maksymalnie 58kg.
Pracuję nad sobą już dłuższy czas, lecz efekty są wymierne.
Pracuję do 17. Ćwiczę 3 - 4 razy w tygodniu po ok. 2godziny (brzuszki, rowerek, przysiady, jakieś dodatkowe ćwiczenia na nogi). Gdy nie pracowałam, chodziłam na siłownię niemal codziennie..
Staram się racjonalnie odżywiać. Ogólnie rzecz biorąc nie jadam zbyt dużo, tylko tyle na ile czuję głód...

Pozdrawiam Serdecznie
Witaj, napisz swój przykładowy jadłospis, bo coś musi być nie tak z dietą, skoro mimo takich ćwiczeń nie chudniesz. Same ćwiczenia jeszcze nie spowodowały spektakularnych efektów, jeśli je się byle co. Napisz tu szczerze co jesz. I napisz czy wcześniej nie byłaś na głupich dietach typu kopenhaska (możesz mieć bardzo spowolnioną przemianę materii).

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

Odpowiem jeszcze na pytanie z tytułu wątku. Ja polecam South Beach. Wcześniej stosowałam diety ograniczające kalorie (1200 kcal czy 1500 przy wysiłku fizycznym) i efekty były słabe. Co to jest np. kilogram w miesiąc? Chudnięcie prawie żadne. Teraz jestem na SB od 14 listopada i mimo przerwy na Święta i potem znowu na Sylwestra i Nowy Rok, schudłam 8 kg.
peggy7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-03, 19:07   #11
Blu_eye
Raczkowanie

Witaj.
Nie, nie stosowałam żadnej diety typu jak wspomniałaś kopenhaska. Nic z tych rzeczy.
Staram się wypijać 2lirty wody niegazowanej dziennie. Raz na jakiś czas(np.raz/dwa razy w tygodniu zdarza się,że wypiję szklankę jakiegoś napoju gazowanego, aczkolwiek wystrzegam się tego)
Sama sobie wyznaczyłam co mogę jeść, a czego nie. (Może to i głupie, ale tak właśnie jest), kupując coś bardzo często patrzę ile kcal w tym czymś jest.
Przykład:
Rano przed wyjściem do pracy (ok.7:10) - activia lub jogurt mały naturalny bez cukru.
W pracy ok godziny 8:10 - zielona herbata, jakiś owoc lub 2 / 3 sucharki;
Od 13 do 14 mam w pracy godzinna przerwę na lunch(chyba że mam angielski-w poniedziałki i w środy- 15min na szybki lunch) - jem płatki owsiane, grejpfruta lub serek wiejski 0%.
W domu jestem ok.17:30, czasami mam od razu po pracy jeszcze dodatkowe zajęcia (2 godziny, ale nie za często) - gdy jestem sama jem np.warzywa na patelnie(dosłownie kropelka oliwy) lub jakaś rybka; natomiast gdy spędzam czas z moim chłopakiem zazwyczaj też jemy warzywa + pierś z kurczaka (grillowana, gotowana itp) lub (za tym mój chłopak przepada najbardziej) -"chinszczyzna, którą robię sama - dużo warzyw, brązowy ryż, pierś z kurczaka.
Prawie w ogóle nie używam soli.
Wystrzegam się białego pieczywa i jedzenia o późnych godzinach.
Do niedawna pracowałam gdzie indziej i moje dni troszkę inaczej wyglądały (10-18, gdzie w domu byłam czasami dopiero przed 20) - wówczas nie zawsze moje treningi były tak intensywne jakbym sobie tego życzyła, zwyczajnie byłam wykończona po całym dniu.

A czy mogłabyś mi coś więcej powiedzieć o tej diecie SouthBeach? Zaciekawiła mnie bardzo.

Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Jestem po drugim treningu TurboFire i jestem bardzo zadowolona
Dodatkowo zrobiłam 300 brzuszków, ćwiczenia na nogi, skręty tułowia, skłony
Prowadząca zaraża niesamowitą enegrią

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

W przyszłym tygodniu zamówię jeszcze hula hop z wypustkami. Podobno świetnie pomaga na brzuch, więc spróbuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-03, 22:09   #12
peggy7
Zadomowienie

Samymi ćwiczeniami nie odchudzisz się zbyt szybko.
W tym linku są różne rzeczy o South Beach http://spis-moichdiet.blog.onet.pl/D...,ID442993184,n
Stary 2012-01-04, 23:20   #13
adakowalska009
Raczkowanie

a tabletki anty?one przeważnie hamują.

Poza tym produkty "light" mimo, że bez tłuszczu wcale nie są dobre, bo zawierają inne substancje-toksyny i takie tam, które spowalniają metabolizm i.. nic w nich odżywczego nie ma.
adakowalska009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-04, 23:34   #14
Blu_eye
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adakowalska009 Pokaż wiadomość

Poza tym produkty "light" mimo, że bez tłuszczu wcale nie są dobre, bo zawierają inne substancje-toksyny i takie tam, które spowalniają metabolizm i.. nic w nich odżywczego nie ma.
Witaj, nigdy nie stosowałam tabletek. Jeśli chodzi o produkty light to jadam ale też nieraz sięgam np. po normalny jogurt, inaczej by mi to po prostu się znudziło.

Edytowane przez Blu_eye
Czas edycji: 2012-01-04 o 23:35
Stary 2012-01-05, 01:43   #15
peggy7
Zadomowienie

Cytat:

No nie wiem czy to prawda z tymi light. Jem sery light i jakoś jest w nich białko, tłuszcz też.. Więc coś tam odżywczego mają. Ludzie się odchudzają jedząc właśnie np. chudy nabiał i jakoś ich toksyny nie ograniczają
Stary 2012-01-05, 05:44   #16
kosmiczna987
Przyczajenie

pomóżcie!

Edytowane przez kosmiczna987
Czas edycji: 2012-01-06 o 12:05 Powód: dodanie nowego wątku
kosmiczna987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 06:20   #17
gorzala
Zakorzenienie

Ja tym kobitkom, które mimo stosowania diet mają problem ze schudnięciem do wymarzonej wagi proponuję dietę o niskim indeksie glikemicznym (z początku nie przekraczającycm 45, w II fazie 50) lub jak kto woli na wymiane - dietę Montignaca. Obie są wymagające, ale nie restrykcyjne i pozbywamy się dzięki niż cukru z organizmu. Sama motywuję się do przejścia na nią, bo na razie mam a'la Dukana W każdym razie bardzo dużo osób ze względu na alergen jakim jest gluten nie może chudnąć (w ostrych uczuleniach na gluten występuje u dzieci choroba zwana celakią). Dietę mogą jak najbardziej stosować diabetycy - nawet jest to wsakazane. Poczytajcie proszę trochę więcej o IG, myślę, że jeśli nie działają wszystkie diety białkowe itp, to ta powinna na Was zadziałać
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-05, 10:59   #18
adakowalska009
Raczkowanie

http://www.kobieta.pl/zdrowie/diety-...rodukty-light/

jeden z wielu artykułów na ten temat. Odchudzać trzeba się z głową. Prowadzić zdrowy tryb życia.
Nie jem mięsa już 6 lat i nikogo nie namawiam do porzucania go, ale w tym czasie trzymam cały czas taką samą wagę, nie mam już anemii, dostarczam organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje. To mój klucz zamiast busa-rower, zamiast mięsa: warzywa i ryby, zamiast coli-woda mineralna, zielona herbata, pieczywo chrupkie-czasem razowe, ćwiczenia: hulahop, abs. Kiedy chcę zrzucić zimowy balast-nie jem słodyczy. No i dieta bogata w błonnik! czyli kasze, ryż naturalny, makaron pełnoziarnisty, soczewica. Mąka pszenna zamieniona na orkiszową.
Stary 2012-01-05, 11:23   #19
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
http://www.kobieta.pl/zdrowie/diety-...rodukty-light/

jeden z wielu artykułów na ten temat. Odchudzać trzeba się z głową. Prowadzić zdrowy tryb życia.
Nie jem mięsa już 6 lat i nikogo nie namawiam do porzucania go, ale w tym czasie trzymam cały czas taką samą wagę, nie mam już anemii, dostarczam organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje. To mój klucz zamiast busa-rower, zamiast mięsa: warzywa i ryby, zamiast coli-woda mineralna, zielona herbata, pieczywo chrupkie-czasem razowe, ćwiczenia: hulahop, abs. Kiedy chcę zrzucić zimowy balast-nie jem słodyczy. No i dieta bogata w błonnik! czyli kasze, ryż naturalny, makaron pełnoziarnisty, soczewica. Mąka pszenna zamieniona na orkiszową.
Ja mówiłam np. o nabiale chudym - też ma często dopisek "light", ale nie oznacza to tony chemii itp. Czekolada czy majonez light - nie wiem kto to je, ale od tych produktów trzeba się odzwyczaić po prostu. Light lightowi nierówny. Ja zawsze czytam składy i tym się kieruję, myślę, że nie ma co się bać czegoś tylko dlatego, że jest light

I myślę, że denerwująca może być Twoja gadka dla osób, które naprawdę nie mogą schudnąć. Ja dorobiłam się dodatkowych kilogramów jedząc właśnie to "zdrowe jedzenie", a nie fastfoody i czipsy. Więc proszę nie mów, że dla każdego wyjściem jest przerzucenie się na ciemny chlebek i warzywa, bo właśnie czasem o kalorie chodzi (jak mówiłam, nie mogłam schudnąć nawet na diecie 1200 kcal), a czasem o skaczący cukier, dlatego polecam dietę South Beach. Do Wizażanki wyżej - jest to też dieta oparta na IG, ale na początku jest faza uderzeniowa i człowiek odrzuca wszelkie mąki i cukier (dozwolona jest większość warzyw i chude białko). Myślę, że ta faza jest niezbędna dla osób, które na co dzień jedzą dużo węglowodanów (czyli także dla osób, które się "zdrowo" odżywiają jedząc właśnie te kasze i marcheweczki).

To, że ktoś nie może schudnąć nie równa się temu, że nie chce mu się, czy zapycha się słodyczami. Czasem nawet to nic nie daje, a Ty, adakowalska, masz wielkie szczęście, skoro odstawienie słodyczy powoduje u Ciebie chudnięcie.

Edytowane przez peggy7
Czas edycji: 2012-01-05 o 11:25

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-05, 11:41   #20
adakowalska009
Raczkowanie

hm.. co racja, to racja. Najlepiej z głową
Osoby odchudzające się często popadają w paranoję-nagle głodują, przez co organizm spowalnia metabolizm. Co do diet się nie wypowiadam, bo nie stosowałam żadnej. A mam tendencję do tycia-mój normalny rozmiar to 38. Teraz natomiast cierpię na niedobory ruchu..

hm.. dużo dziewczyn poleca dietę rozłączną.
Dla mnie w SB za dużo jest mięsa.

To niemożliwe żeby odżywiać się prawidłowo i nie chudnąć..

regularność posiłków też jest istotna. Albo to genetyka, albo.. problemy z tarczycą? też się tak objawiają.
Stary 2012-01-05, 15:47   #21
Blu_eye
Raczkowanie

Odżywiam się regularnie. A jeśli np.zdarza się sytuacja,że nie mogę czegoś zjeść,wtedy kiedy powinnam - to potem się nie objadam.
Jeśli z czegoś rezygnuję to nie robię tego z dnia na dzień, tylko stopniowo. Nie popadam w paranoję, a wiadomo że są takie osoby - zgadzam się z Tobą adakowalska009
Genetyka? -Jeśli chodzi o mój przypadek, to wątpię. Moja mama była szczupłą osobą. Tarczyca?- wykluczone - już zrobiłam badania,żeby wykluczyć tą ewentualność

Edytowane przez Blu_eye
Czas edycji: 2012-01-05 o 15:49
Stary 2012-01-05, 21:09   #22
peggy7
Zadomowienie

W SB można w ogóle nie jeść mięsa - są przecież jeszcze jajka, chude sery.. Wegetarianie też mogą być na tej diecie. I nie wiem w jaki sposób rozmiar 38 świadczy o tendencji do tycia, naprawdę
Każdy jest inny po prostu, ja np. zawsze tyłam na wyjazdach zorganizowanych, gdzie były 3 posiłki i "normalne jedzenie" - a inni wtedy chudli (bo regularne posiłki bla bla bla). Trzeba się pogodzić, że nie dla każdego jest taki czy inny sposób odżywiania.
Stary 2012-01-05, 23:26   #23
adakowalska009
Raczkowanie

hm.. z tym 38 to jest tak, że jak widzę dziewczyny w sklepie-mierzą spodnie, albo sukienki, to przeważnie słychać 34. Nigdy nie byłam i nie będę 34, zawsze najmniejszym rozmiarem było 38 czasem 36 kobiece biodra..
hm.. a polecicie jakiegoś linka z SB gdzie nie ma mięsa? prooooszę no i ten turbofire kusi..
Stary 2012-01-05, 23:52   #24
peggy7
Zadomowienie

Nie wiem w jakim miejscu robisz zakupy.. Ja wśród znajomych i rodziny mam 1 dziewczynę w tym rozmiarze. Moim zdaniem 38 to rozmiar normalnej kobiety. 34 mają albo dziewczynki z gimnazjum, albo naprawdę drobne kobiety - a budowy kości nie zmienisz dietą.
Jeśli to 38 to dużo dla Ciebie, to po prostu brak mi słów. Nie mówiąc już o tym, że rozmiaru 34 nie ma w większości sieciówek (ja widzę bardzo sporadycznie).
Może chodziło o rozmiar dżinsów 34 w talii? To nie jest mały rozmiar

Masz tu jadłospisy na SB, możesz wybrać produkty bez mięsa. http://babiniec-cafe.pl/viewtopic.php?t=5891 znajdź listy dozwolonych produktów i rób z nich posiłki - nikt nie każe jeść mięsa. A tak z ciekawości - ile ważysz i ile masz wzrostu?
Stary 2012-01-06, 12:04   #25
kosmiczna987
Przyczajenie

Proszę, doradźcie co robic..
166cm, 75 kg.. od półtorej roku brałam tabletki anty sylvie 20 i jakoś od roku doszło 7 kg, (było 68) wątpię czy aż tyle można przytyć od tabletek, ale zmieniłam na lesinelle, które podobno nie zatrzymują wody i nic nie zeszło.
zależy mi właśnie żeby wrócić do starej wagi i schudnąc te 7-8 kg, ale probowalam wszystkiego!
polećcie NAPRAWDE SKUTECZNĄ diete, na ktorej poczatkowe efekty nie trzeba zbyt dlugo czekac (za miesiac studniowka, odrobine przyciasna sukienka ;/)
proszę o pomoc !
kosmiczna987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-06, 14:07   #26
peggy7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmiczna987 Pokaż wiadomość
Proszę, doradźcie co robic..
166cm, 75 kg.. od półtorej roku brałam tabletki anty sylvie 20 i jakoś od roku doszło 7 kg, (było 68) wątpię czy aż tyle można przytyć od tabletek, ale zmieniłam na lesinelle, które podobno nie zatrzymują wody i nic nie zeszło.
zależy mi właśnie żeby wrócić do starej wagi i schudnąc te 7-8 kg, ale probowalam wszystkiego!
polećcie NAPRAWDE SKUTECZNĄ diete, na ktorej poczatkowe efekty nie trzeba zbyt dlugo czekac (za miesiac studniowka, odrobine przyciasna sukienka ;/)
proszę o pomoc !
Skoro zaczęłaś tyć po pół roku brania tabletek, to chyba nie ich wina. Ja polecam dietę South Beach, wyżej w tym wątku pisałam o niej.
Stary 2012-01-07, 11:23   #27
Blu_eye
Raczkowanie

Kolejny dzień ćwiczę TF, dorzucam do tego np.(tak jak dziś) 300 brzuszków, ćwiczeni na nogi(po 60 powtórzeń) i 110 przysiadów. Czuję się świetnie. Jestem pełna energii. Wykluczyłam ze swojej diety to, co niezdrowe. Czasem jedynie kusi mnie, żeby napić się czegoś gazowanego - jednak się temu nie daję i sięgam po wodę
Stary 2012-01-07, 17:09   #28
adakowalska009
Raczkowanie

brawo! tak trzymać!
Stary 2012-01-08, 11:08   #29
Blu_eye
Raczkowanie

Dziękuję
Będę wytrwała w dążeniu do celu
Stary 2012-01-10, 11:16   #30
kumat
Raczkowanie

Blu_eye

dołączam do Ciebie i co dzień obiecuję wpisać : co ćwiczyłam w dniu poprzednim....

Wczoraj byłam z siebie dumna :
*posiłek o 8,11,15,18h (w tym 2 L napojów - woda i herbata)

gimnastyka taka ogólna (aerobik) około 20 minut

jak na początek , nie jest źle.
dziś postaram się poćwiczyć około 40 minut.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości