![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co polecacie? Jaka dieta?
Witam Wszystkich Serdecznie
![]() Jestem tu nowa, chciałabym Was się poradzić odnośnie diety. Mam 162cm wzrostu, ważę ok.69kg. Pragnę schudnąć. Chciałabym ważyć maksymalnie 58kg. Pracuję nad sobą już dłuższy czas, lecz efekty są wymierne. Pracuję do 17. Ćwiczę 3 - 4 razy w tygodniu po ok. 2godziny (brzuszki, rowerek, przysiady, jakieś dodatkowe ćwiczenia na nogi). Gdy nie pracowałam, chodziłam na siłownię niemal codziennie.. Staram się racjonalnie odżywiać. Ogólnie rzecz biorąc nie jadam zbyt dużo, tylko tyle na ile czuję głód... Pozdrawiam Serdecznie Edytowane przez Blu_eye Czas edycji: 2011-12-28 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co polecacie? Jaka dieta?
Blu eye
czytam to co napisałaś i nasuwa mi się pytanie : * od jak dawna prowadzisz taki tryb życia ? hej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Witaj,
Ćwiczę od dawna. Staram się schudnąć od około 2 lat. Parę kg już zrzuciłam, lecz nie daje mi to jeszcze takiej satysfakcji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Od jutra zaczynam TurboFire
![]() Jestem bardzo zdeterminowana więc myślę, że się uda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
A moze powinnaś kompletnie zmienic swój jadłospis?
Wprowadzić nowe produkty,jogurty najlepiej 0%,zamienic białe pieczywo na ciemne itp.Ja tak zrobiłam i efekty sa zadawalające. Moja siostra stosowała diete takiej amerykanki (Zółta ksiązka) i na początku schudła bardzo duzo,nawet nie miała obwisłej skóry,ale ja przestała jeśc te dziwne jedzenie to nagle wyskoczył jej obwisły brzuch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak się składa,że już dawno tak zrobiłam. Jogurty - 0%, ciemne pieczywo, albo najlepiej chrupkie, ryż - tylko brązowy. I wielu innych tuczących rzeczy również się wystrzegam. Od dziś zaczynam ćwiczenia TurboFire. Naprawdę filmy z treningami zrobiły na mnie ogromne wrażenie, więc spróbuję. Może okaże się,że właśnie tego potrzebował mój organizm ![]() ![]() Trzymajcie za mnie kciuki. Po treningu napiszę jak się czuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Trening zakończony z ogromnym uśmiechem na twarzy
![]() Ćwiczenia są rewelacyjne a stretch odprężający. Coś fantastycznego ![]() Dodatkowo po treningu turbofire zrobiłam jeszcze 200 brzuszków ![]() Po prostu świetnie! Czuję się znakomicie, a przyznam szczerze, że trening ten "wyciska" pot z czoła (i nie tylko ;p) ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
podziwiam , podziwiam
![]() powiem Ci że przy takim założeniu , motywacji i siły woli (ćwiczenia,dieta) powinnaś być szczuplejsza ale być może masz grube kości ? może geny ? ktoś mnie pewnie zlinczuje (za słowa o układzie kostnym i genach) , ale sądzę iż być może tak jest , ciało - jak myślę - na pewno masz wyrzeźbione , a zamiast tłuszczyku - są mięśnie ![]() -------------------------------------------------------------------------------------- U mnie jest tak : szczupła budowa ciała , drobne kości , Ale jak sobie pofolguję : to tłuszczyk osadza się najpierw na udach,biodrach,brzuchu,ra mionach no i potem piersiach. Twarz też robi mi się pucołowata... Jak zaczynam dietę (+ jakikolwiek sport / niekoniecznie regularnie) spadają mi centymetry szybciej niż kg. Dla przykładu : dziś mija 142 dzień "dietkowania" , waga przez ten czas spadła tylko 5 kg (centymetry lecą) , popatrzcie - prawie 5 miesiąc , a tak mało i powoli spadają kilogramy. Edytowane przez kumat Czas edycji: 2012-01-03 o 13:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Być może coś w tym jest "geny, układ kostny", lecz słyszałam i czytałam niejedno, że nawet takie osoby mogą schudnąć- co wiąże się z tym że nawet po osiągnięciu wymarzonej wagi muszą uważać, bo mają skłonności do tycia. Zaraz zaczynam drugi trening turbofire ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Odpowiem jeszcze na pytanie z tytułu wątku. Ja polecam South Beach. Wcześniej stosowałam diety ograniczające kalorie (1200 kcal czy 1500 przy wysiłku fizycznym) i efekty były słabe. Co to jest np. kilogram w miesiąc? Chudnięcie prawie żadne. Teraz jestem na SB od 14 listopada i mimo przerwy na Święta i potem znowu na Sylwestra i Nowy Rok, schudłam 8 kg. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Witaj.
Nie, nie stosowałam żadnej diety typu jak wspomniałaś kopenhaska. Nic z tych rzeczy. Staram się wypijać 2lirty wody niegazowanej dziennie. Raz na jakiś czas(np.raz/dwa razy w tygodniu zdarza się,że wypiję szklankę jakiegoś napoju gazowanego, aczkolwiek wystrzegam się tego) Sama sobie wyznaczyłam co mogę jeść, a czego nie. (Może to i głupie, ale tak właśnie jest), kupując coś bardzo często patrzę ile kcal w tym czymś jest. Przykład: Rano przed wyjściem do pracy (ok.7:10) - activia lub jogurt mały naturalny bez cukru. W pracy ok godziny 8:10 - zielona herbata, jakiś owoc lub 2 / 3 sucharki; Od 13 do 14 mam w pracy godzinna przerwę na lunch(chyba że mam angielski-w poniedziałki i w środy- 15min na szybki lunch) - jem płatki owsiane, grejpfruta lub serek wiejski 0%. W domu jestem ok.17:30, czasami mam od razu po pracy jeszcze dodatkowe zajęcia (2 godziny, ale nie za często) - gdy jestem sama jem np.warzywa na patelnie(dosłownie kropelka oliwy) lub jakaś rybka; natomiast gdy spędzam czas z moim chłopakiem zazwyczaj też jemy warzywa + pierś z kurczaka (grillowana, gotowana itp) lub (za tym mój chłopak przepada najbardziej) -"chinszczyzna, którą robię sama - dużo warzyw, brązowy ryż, pierś z kurczaka. Prawie w ogóle nie używam soli. Wystrzegam się białego pieczywa i jedzenia o późnych godzinach. Do niedawna pracowałam gdzie indziej i moje dni troszkę inaczej wyglądały (10-18, gdzie w domu byłam czasami dopiero przed 20) - wówczas nie zawsze moje treningi były tak intensywne jakbym sobie tego życzyła, zwyczajnie byłam wykończona po całym dniu. A czy mogłabyś mi coś więcej powiedzieć o tej diecie SouthBeach? Zaciekawiła mnie bardzo. Pozdrawiam. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Jestem po drugim treningu TurboFire i jestem bardzo zadowolona ![]() Dodatkowo zrobiłam 300 brzuszków, ćwiczenia na nogi, skręty tułowia, skłony ![]() Prowadząca zaraża niesamowitą enegrią ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- W przyszłym tygodniu zamówię jeszcze hula hop z wypustkami. Podobno świetnie pomaga na brzuch, więc spróbuję ![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Samymi ćwiczeniami nie odchudzisz się zbyt szybko.
W tym linku są różne rzeczy o South Beach http://spis-moichdiet.blog.onet.pl/D...,ID442993184,n |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
a tabletki anty?one przeważnie hamują.
Poza tym produkty "light" mimo, że bez tłuszczu wcale nie są dobre, bo zawierają inne substancje-toksyny i takie tam, które spowalniają metabolizm i.. nic w nich odżywczego nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Ku celom pożądanym wiodą drogi trudne: 55-57kg! ![]() Edytowane przez Blu_eye Czas edycji: 2012-01-04 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
pomóżcie!
Edytowane przez kosmiczna987 Czas edycji: 2012-01-06 o 12:05 Powód: dodanie nowego wątku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja tym kobitkom, które mimo stosowania diet mają problem ze schudnięciem do wymarzonej wagi proponuję dietę o niskim indeksie glikemicznym (z początku nie przekraczającycm 45, w II fazie 50) lub jak kto woli na wymiane - dietę Montignaca. Obie są wymagające, ale nie restrykcyjne i pozbywamy się dzięki niż cukru z organizmu. Sama motywuję się do przejścia na nią, bo na razie mam a'la Dukana
![]() ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
http://www.kobieta.pl/zdrowie/diety-...rodukty-light/
jeden z wielu artykułów na ten temat. Odchudzać trzeba się z głową. Prowadzić zdrowy tryb życia. Nie jem mięsa już 6 lat i nikogo nie namawiam do porzucania go, ale w tym czasie trzymam cały czas taką samą wagę, nie mam już anemii, dostarczam organizmowi wszystkiego, czego potrzebuje. To mój klucz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I myślę, że denerwująca może być Twoja gadka dla osób, które naprawdę nie mogą schudnąć. Ja dorobiłam się dodatkowych kilogramów jedząc właśnie to "zdrowe jedzenie", a nie fastfoody i czipsy. Więc proszę nie mów, że dla każdego wyjściem jest przerzucenie się na ciemny chlebek i warzywa, bo właśnie czasem o kalorie chodzi (jak mówiłam, nie mogłam schudnąć nawet na diecie 1200 kcal), a czasem o skaczący cukier, dlatego polecam dietę South Beach. Do Wizażanki wyżej - jest to też dieta oparta na IG, ale na początku jest faza uderzeniowa i człowiek odrzuca wszelkie mąki i cukier (dozwolona jest większość warzyw i chude białko). Myślę, że ta faza jest niezbędna dla osób, które na co dzień jedzą dużo węglowodanów (czyli także dla osób, które się "zdrowo" odżywiają jedząc właśnie te kasze i marcheweczki). To, że ktoś nie może schudnąć nie równa się temu, że nie chce mu się, czy zapycha się słodyczami. Czasem nawet to nic nie daje, a Ty, adakowalska, masz wielkie szczęście, skoro odstawienie słodyczy powoduje u Ciebie chudnięcie. Edytowane przez peggy7 Czas edycji: 2012-01-05 o 11:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
hm.. co racja, to racja. Najlepiej z głową
![]() Osoby odchudzające się często popadają w paranoję-nagle głodują, przez co organizm spowalnia metabolizm. Co do diet się nie wypowiadam, bo nie stosowałam żadnej. A mam tendencję do tycia-mój normalny rozmiar to 38. Teraz natomiast cierpię na niedobory ruchu.. hm.. dużo dziewczyn poleca dietę rozłączną. Dla mnie w SB za dużo jest mięsa. To niemożliwe żeby odżywiać się prawidłowo i nie chudnąć.. regularność posiłków też jest istotna. Albo to genetyka, albo.. problemy z tarczycą? też się tak objawiają. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Odżywiam się regularnie. A jeśli np.zdarza się sytuacja,że nie mogę czegoś zjeść,wtedy kiedy powinnam - to potem się nie objadam.
Jeśli z czegoś rezygnuję to nie robię tego z dnia na dzień, tylko stopniowo. Nie popadam w paranoję, a wiadomo że są takie osoby - zgadzam się z Tobą adakowalska009 ![]() Genetyka? -Jeśli chodzi o mój przypadek, to wątpię. Moja mama była szczupłą osobą. Tarczyca?- wykluczone - już zrobiłam badania,żeby wykluczyć tą ewentualność ![]()
Ku celom pożądanym wiodą drogi trudne: 55-57kg! ![]() Edytowane przez Blu_eye Czas edycji: 2012-01-05 o 15:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
W SB można w ogóle nie jeść mięsa - są przecież jeszcze jajka, chude sery.. Wegetarianie też mogą być na tej diecie. I nie wiem w jaki sposób rozmiar 38 świadczy o tendencji do tycia, naprawdę
![]() Każdy jest inny po prostu, ja np. zawsze tyłam na wyjazdach zorganizowanych, gdzie były 3 posiłki i "normalne jedzenie" - a inni wtedy chudli (bo regularne posiłki bla bla bla). Trzeba się pogodzić, że nie dla każdego jest taki czy inny sposób odżywiania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
hm.. z tym 38 to jest tak, że jak widzę dziewczyny w sklepie-mierzą spodnie, albo sukienki, to przeważnie słychać 34. Nigdy nie byłam i nie będę 34, zawsze najmniejszym rozmiarem było 38 czasem 36
![]() hm.. a polecicie jakiegoś linka z SB gdzie nie ma mięsa? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Nie wiem w jakim miejscu robisz zakupy.. Ja wśród znajomych i rodziny mam 1 dziewczynę w tym rozmiarze. Moim zdaniem 38 to rozmiar normalnej kobiety. 34 mają albo dziewczynki z gimnazjum, albo naprawdę drobne kobiety - a budowy kości nie zmienisz dietą.
Jeśli to 38 to dużo dla Ciebie, to po prostu brak mi słów. Nie mówiąc już o tym, że rozmiaru 34 nie ma w większości sieciówek (ja widzę bardzo sporadycznie). Może chodziło o rozmiar dżinsów 34 w talii? To nie jest mały rozmiar ![]() Masz tu jadłospisy na SB, możesz wybrać produkty bez mięsa. http://babiniec-cafe.pl/viewtopic.php?t=5891 znajdź listy dozwolonych produktów i rób z nich posiłki - nikt nie każe jeść mięsa. A tak z ciekawości - ile ważysz i ile masz wzrostu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Proszę, doradźcie co robic..
166cm, 75 kg.. od półtorej roku brałam tabletki anty sylvie 20 i jakoś od roku doszło 7 kg, (było 68) wątpię czy aż tyle można przytyć od tabletek, ale zmieniłam na lesinelle, które podobno nie zatrzymują wody i nic nie zeszło. ![]() zależy mi właśnie żeby wrócić do starej wagi i schudnąc te 7-8 kg, ale probowalam wszystkiego! polećcie NAPRAWDE SKUTECZNĄ diete, na ktorej poczatkowe efekty nie trzeba zbyt dlugo czekac (za miesiac studniowka, odrobine przyciasna sukienka ;/) proszę o pomoc ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Kolejny dzień ćwiczę TF, dorzucam do tego np.(tak jak dziś) 300 brzuszków, ćwiczeni na nogi(po 60 powtórzeń) i 110 przysiadów. Czuję się świetnie. Jestem pełna energii.
![]() ![]()
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
brawo! tak trzymać!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() Będę wytrwała w dążeniu do celu ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Blu_eye
dołączam do Ciebie i co dzień obiecuję wpisać : co ćwiczyłam w dniu poprzednim.... Wczoraj byłam z siebie dumna : *posiłek o 8,11,15,18h (w tym 2 L napojów - woda i herbata) gimnastyka taka ogólna (aerobik) około 20 minut jak na początek , nie jest źle. dziś postaram się poćwiczyć około 40 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:54.