Zaczynamy 1 stycznia --->do wakacji! (30 czerwca) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 17:09   #91
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Dot.: Zaczynamy 1 stycznia --->do wakacji! (30 czerwca)

Cytat wypowiedzi Monte_
- sniadanie z pelnowartosciowymi zbozami: pumpernikiel, platki sniadaniowe z pelnego przemialu, jakis jogurt lub inny nabial świetnie, tylko sprawdzaj skład jogurtów pod kątem węglowodanów, Jovi 0% robi pyszne jogurty, które nie są w dodatku drogie (250ml za ok 1.80zł)
- II sniadanie: jogurt z muesli + owoc- i tu koncze weglowodany, do poludnia podobnie jak wcześniej z tym jogurtem, możesz sałatką zastępować, pekińska+pomidor+ogórek i można właściwie do woli jeść
- obiad: mieso bez panierki z górą surówki
- przekąska: cos bialkowego lub warzywo, owoc
- kolacja: serek wiejski lub twarog, filet z kurczaka lub indyka, jajko itp
no i codzienne ćwiczenie + butelka wody niegazowanej czerwona herbata z cytryną jest genialna
- eliminuje slodycze, biale pieczywo, ziemniaki, ryz, makaron, slodzenie kawki i herbaty, gazowane napoje ryżu nie musisz eliminować, jeśli będzie to ryż brązowy

Edytowane przez thenerdqueen
Czas edycji: 2012-01-02 o 17:12 Powód: jakieś problemy z cytowaniem miałam
thenerdqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 17:20   #92
Veiovis
Zakorzenienie

Widzę, ze nie tylko ja się odchudzam od nowego roku
Dołączam się Dziewczynki i liczę na wsparcie!
Veiovis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 17:22   #93
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
Widzę, ze nie tylko ja się odchudzam od nowego roku
Dołączam się Dziewczynki i liczę na wsparcie!
powiedz coś o sobie
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 17:22   #94
Crazy93
Raczkowanie

GG do Crazy93

I ja się dołączam.Muszę zgubic ok.10 kg.Motywacją są zaplanowane wakacje ze znajomymi w Hiszpanii.Musze pozbyć się oponki na brzychu i wyszczuplic uda.jestem zdeterminowana.Ja chce lato,gdzie sa owoce,warzywa.W wakacje schudłam,ale tryb jesienno-zimowy nie wyszedł mi na dobreTrzymam kciuki i do wakacji bedziemy mogły założyc nasze wymarzone bikini
Crazy93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 17:23   #95
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Crazy93 Pokaż wiadomość
I ja się dołączam.Muszę zgubic ok.10 kg.Motywacją są zaplanowane wakacje ze znajomymi w Hiszpanii.Musze pozbyć się oponki na brzychu i wyszczuplic uda.jestem zdeterminowana.Ja chce lato,gdzie sa owoce,warzywa.W wakacje schudłam,ale tryb jesienno-zimowy nie wyszedł mi na dobreTrzymam kciuki i do wakacji bedziemy mogły założyc nasze wymarzone bikini
miałam podobnie też w wakacje schudłam, ale ta zima
Stary 2012-01-02, 17:36   #96
Monte_
Wtajemniczenie

thenerdqueen dzięki serdeczne za cenne porady

a mam pytanie do was jeszcze: stosujecie jakieś zabiegi ujędrniające/antycellulitowe? Bo tez chyba sie przyda z okazji odchudzania zadbac o skore, zeby później za duża nie została
Piszcie jesli macie jakies sprawdzone balsamy/kremy/żele

Monte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 17:53   #97
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
powiedz coś o sobie
Za bardzo nie lubię o sobie pisać monologów, więc mam nadzieje że będziemy się wszystkie poznawać na bieżąco w wątku
W marcu tamtego roku kiedy weszłam na wagę i zobaczyłam 70 kg, stwierdziłam że kończę z obżarstwem, zaczynam się ruszać i do wakacji wracam do starej wagi (58kg). Chodziłam na siłownie 3 razy w tygodniu, zero śmieciowego jedzenia, pełno warzyw, zero smażonego, itd, itd... Udało się bo do wakacji osiągnełam swój cel. Niestety miesiąc później wiele się zmieniło w moim życiu, zakończyłam wieloletni związek, nadeszło sporo zmian (niekoniecznie dobrych) i zaczęłam się zaniedbywać. Aktualnie nie wiem ile wagi wróciło bo zamierzam zważyć się dopiero jutro, ale na moje oko wróciłam do 65 kg.
Postanowienie to wziąć się w końcu w garść, poszukać nowego szczęścia i zrzucić to wszystko raz na zawsze!

Co do balsamów to ja chyba najbardziej polecam te z Eveline
Stary 2012-01-02, 17:59   #98
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veiovis Pokaż wiadomość
Za bardzo nie lubię o sobie pisać monologów, więc mam nadzieje że będziemy się wszystkie poznawać na bieżąco w wątku
W marcu tamtego roku kiedy weszłam na wagę i zobaczyłam 70 kg, stwierdziłam że kończę z obżarstwem, zaczynam się ruszać i do wakacji wracam do starej wagi (58kg). Chodziłam na siłownie 3 razy w tygodniu, zero śmieciowego jedzenia, pełno warzyw, zero smażonego, itd, itd... Udało się bo do wakacji osiągnełam swój cel. Niestety miesiąc później wiele się zmieniło w moim życiu, zakończyłam wieloletni związek, nadeszło sporo zmian (niekoniecznie dobrych) i zaczęłam się zaniedbywać. Aktualnie nie wiem ile wagi wróciło bo zamierzam zważyć się dopiero jutro, ale na moje oko wróciłam do 65 kg.
Postanowienie to wziąć się w końcu w garść, poszukać nowego szczęścia i zrzucić to wszystko raz na zawsze!

Co do balsamów to ja chyba najbardziej polecam te z Eveline
wyznawałam podobne zasady i się udało schudnąć.. niestety wróciło, bo jedzenie wzięło górę .. i wierzę, że i tym razem się uda, ale już trwale..
kończę ze słodyczami, bo to moja zguba
Stary 2012-01-02, 18:03   #99
Kitka:)
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość
thenerdqueen dzięki serdeczne za cenne porady

a mam pytanie do was jeszcze: stosujecie jakieś zabiegi ujędrniające/antycellulitowe? Bo tez chyba sie przyda z okazji odchudzania zadbac o skore, zeby później za duża nie została
Piszcie jesli macie jakies sprawdzone balsamy/kremy/żele
eveline serum antycellulitowe i gabka syrenka- codzienny masaż pod prysznicem

myślę też o zakupie jakiegos przyrządu do masażu ,w rossmanie były z tego co pamiętam nawet w fajnej cenie

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 18:06   #100
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
eveline serum antycellulitowe i gabka syrenka- codzienny masaż pod prysznicem

myślę też o zakupie jakiegos przyrządu do masażu ,w rossmanie były z tego co pamiętam nawet w fajnej cenie
tą gąbkę w rossmannie można dostać i po ile?

Edytowane przez agulaaaa
Czas edycji: 2012-01-02 o 18:08
Stary 2012-01-02, 18:12   #101
Monte_
Wtajemniczenie

Tą gąbkę to znam, kupiłam wlaśnie w Rossmannie chyba za 4zl
A kosmetyki Evelyne tez milo wspominam Zwłaszcza to serum do pielęgnacji biustu (takie różowe)

Monte_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 18:28   #102
tequila_sunrise25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Monte_ Pokaż wiadomość
U mnie problem polega na tym, ze zajadalam sporo slodyczy, lubie gorące bułeczki takie np z samym masłem ... tego rodzaju jedzenie mnie gubi, bo mam skłonności do tycia, no i +10kg w 1,5 roku gotowe
Podczepiam sie do pytania guantanamery, bo tez jakos nie mam pomyslu na ciekawe sniadania
No to tak jak ja -uwielbiam słodycze dzisiaj się złamałam,bo przyjechała teściowa i przywiozła przepyszne ciasto z bitą śmietaną ale od jutra koniec z słabościami
Stary 2012-01-02, 18:40   #103
fioletowa malina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tequila_sunrise25 Pokaż wiadomość
No to tak jak ja -uwielbiam słodycze dzisiaj się złamałam,bo przyjechała teściowa i przywiozła przepyszne ciasto z bitą śmietaną ale od jutra koniec z słabościami
Słodycze to niestety moja zmora- czasami jak mnie najdzie to potrafię zjeść dwie tabliczki czekolady. Poprzednio jak się odchudzałam to brałam chrom. Nie powiem działało i to bardzo dobrze bo nawet nie ciągnęło mnie.
Stary 2012-01-02, 18:56   #104
ewelkaa28
Raczkowanie

Witam Dziewczyny,
też bym chciał spróbować z Wami-może tym razem mi się uda, w sumie to musiiiii!!!!!!!!!!!!!
Swego czasu ważyłam ok 60kg a teraz po ciąży i po lenistwie i obżarstwie waże jakieś 76 mam czas do czerwca bo idę na wesele i jestem świadkową wiec mam nadzieję,że mi się ud chociaż te 12kg...
ewelkaa28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 19:09   #105
li90
Raczkowanie

Witam dzisiaj i ja Jeszcze się nie złamałam. Nie zjadłam ani grama słodyczy dzisiaj. Chociaż ze śniadań nie jestem zbytnio zadowolona. Problem leży w tym, że mieszkam z rodzicami i kupowany jest normalny chleb no i praca ;/
Śniadanie : 1 kromka z szyneczką + herbatka niesłodzona [wstałam o 8.30, śniadanie 9.00] :P
II Śniadanie [rozłożone aż do 17, bo do 18 jestem w pracy] 2 kanapeczki z serem, jabłko, 3 herbaty niesłodzone.
Niby obiad, ale kolacja, czyli obecnie : 2 kromeczki z jajkiem na twardo.

Blado przy Was wypadam:P
li90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 19:23   #106
ewelkaa28
Raczkowanie

Kurdę dopiero co się zarejestrowałam i muszę opanowac co niecoteż się pochwalę, że nie zjadłam dzisiaj ani grama słodkiego co u mnie jest baaaardzo trudne.
Stary 2012-01-02, 19:24   #107
Granatowiec
Przyczajenie

Hej dziewczyny!

Tak jak Wy muszę i chce schudnąć do wakacji! Po ostatnim ważeniu nie mogłam uwierzyć, że naprawdę tyle ważę! Kiedyś stosowałam dietę ONZ i pamiętam, że była dość fajna. Przez jakieś dwa lata 'trochę' mi tych kilogramów wróciło...

Trzymam za Was kciuki dziewczynki! DAMY RADE

Edytowane przez Granatowiec
Czas edycji: 2012-01-02 o 19:26
Granatowiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 19:31   #108
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Znowu mi się pojawił problem z cytowaniem wiadomości, kurczę! Jak tylko używam "quote" to pojawia mi się przy wysłaniu "Zbyt lakoniczna wypowiedź. Wiadomość musi zawierać minimum 1 znaków."

Cytat z li90
Witam dzisiaj i ja Jeszcze się nie złamałam. Nie zjadłam ani grama słodyczy dzisiaj. Chociaż ze śniadań nie jestem zbytnio zadowolona. Problem leży w tym, że mieszkam z rodzicami i kupowany jest normalny chleb no i praca ;/ Chleba możesz kupić sobie połówkę, albo jakiś mały ciemny, ewentualnie pieczywo Sonko - długo wytrzymuje, więc nie zepsuje Ci się za szybko.
Śniadanie : 1 kromka z szyneczką + herbatka niesłodzona [wstałam o 8.30, śniadanie 9.00] :P mało! o wiele za mało! jak to Ci ma dać energię na cały dzień? potem rzucisz się jak wygłodniały wilczur. Owsianka lub kromka więcej, jakiś serek/twarożek, pomidor
II Śniadanie [rozłożone aż do 17, bo do 18 jestem w pracy] 2 kanapeczki z serem, jabłko, 3 herbaty niesłodzone. Pakuj sobie sałatkę do plastikowego pojemniczka, kanapki to same węglowodany. Poza tym jadłaś na śniadanie. Pisałam wcześniej o jednej z sałatek, jakie sobie przygotowuję, wychodzi jej niesamowicie dużo i droga też nie jest jak się przeliczy na porcje: pekinka + pomidor + ogórek, możesz jeść ile zmieścisz. W dodatku jaki ser? żółty? ile go było? Jeśli masz możliwość, rób sobie zieloną lub czerwoną herbatę, wyjdziesz na tym lepiej
Niby obiad, ale kolacja, czyli obecnie : 2 kromeczki z jajkiem na twardo. znowu chleb... gdzie owoce? gdzie warzywa? nabawisz się niedoborów witamin. To nie może być pełnowartościowy obiad, moja droga..

Edytowane przez thenerdqueen
Czas edycji: 2012-01-02 o 19:33
thenerdqueen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 19:36   #109
Malenka321
Zakorzenienie

ja dziś jeszcze średniawo z jedzonkiem ale będzie tylko lepiej

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 19:38   #110
Zielona_herbata
Przyczajenie

Ja dzisiaj zjadłam wszystkie owoce, jakie miałam w domu
Stary 2012-01-02, 19:44   #111
Malenka321
Zakorzenienie

ja musze nie zaglądac na te ciastka chipsy itd:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Stary 2012-01-02, 19:45   #112
Veiovis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tequila_sunrise25 Pokaż wiadomość
U mnie wręcz przeciwnie. Mogę nie jeść słodyczy parę miesięcy i w ogóle mi się do nich nie tęskni. Ale uwielbiam wszystko co gorsze... Pizze, chipsy, sosy, itd...

Cytat:
Napisane przez ewelkaa28 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny,
też bym chciał spróbować z Wami-może tym razem mi się uda, w sumie to musiiiii!!!!!!!!!!!!!
Swego czasu ważyłam ok 60kg a teraz po ciąży i po lenistwie i obżarstwie waże jakieś 76 mam czas do czerwca bo idę na wesele i jestem świadkową wiec mam nadzieję,że mi się ud chociaż te 12kg...
Witamy

Ja się zastanawiam nad dietą garsciową... Dużo dobrego słyszałam.
Stary 2012-01-02, 20:03   #113
ewelkaa28
Raczkowanie

a ja właśnie siedzę na wp i czytaam o jakiejś diecie Montignaca stosowałam już kiedyś diete dukana, ale zaa długo nie wytrzymałam=nie jesm mięsa i szczerze mówiąc bokiem mi wychodziły już te serki wiejskie, jogurty naturalne i jajka zastanaawiłam się nd tą dietą niełączenia, ale sama nie wiem...Może naprawdę po prostu najlepiej ograniczyć ilość spożywanych posiłków i przede wszystkim węglowodanów, co najważniejsze to chyba regularne jedzenie.
Stary 2012-01-02, 20:51   #114
Kitka:)
CABIN CREW

u mnie dziś :
śniadanie: mleko z musli; kanapka z chudą wędliną, pomidor ; herbata zielona+czerwona
II śniadanie: pól bułeczki pełnoziarnistej z wędliną z kurczaka
obiad: paella czyli ryż z krewetkami, mulami, kalmarami, rybką, kurakiem, groszkiem, papryką (jakieś dwie garści- patrzyłam na opakowaniu i nie jest mocno kaloryczna; herbara czerwona
podwieczorek: kapusta pekińska z łososiem wędzonym, jajkiem, szczypiorkiem i jogurtem nat, mandarynka
kolacja: pół kostki twarogu wymieszanego ze szczypiorkiem, herbata zielona
plus - 1,5 l wody

chyba nie jest źle ???

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 20:58   #115
forgetyou
Raczkowanie

Ja dziś średnio,w dodatku nie mam totalnie weny do ćwiczeń,bo wiem że sie zmeczę,leń ze mnie.

śniadanie:cornflakes z mlekiem
2 śniadanie:2 małe pomarańcze
obiad:kawałek gotowanego indyka,zupa z pora,ziemniak
podwieczorek:szklanka mleka,kawałek ciasta babci ; /
kolacja:serek wiejski (mniej tłuszczu-3%) ;p

W ogóle praktycznie nie piłam,źle.

Nie mam motywacji,ale to da sie załatwić.

Jak u was ? ;]

PS.załamałam sie dzisiaj,tak jak przypuszczałam przez to odchudzanie ''od jutra'' przytyłam 3,5 kilo.
Stary 2012-01-02, 21:02   #116
agulaaaa
Zakorzenienie

Kitka bardzo fajnie
thenerdqueen klikasz cytuj albo wielocytuj i potem jak edytujesz to nie możesz usuwać Quote ani nawiasów
piszesz pod tekstem osoby, której coś cytujesz
Stary 2012-01-02, 21:11   #117
Malenka321
Zakorzenienie

damy rade dziewuszki byle oduczyc sie smieciowego żarcia:P

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-02, 21:12   #118
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Agulaaaa, sęk w tym, że pojawia się problem z tym, że zmienia mi nick osoby, którą cytuję, tzn zmienia ostatnie literki na jakieś losowe znaki, a kolory podaje nie w systemie nazwy, tylko rgb(nr,nr,nr) mam nadzieje, że to tymczasowe tylko.

Jadłospis z dzisiaj:
I: 2 kromki chleba fitness z serkiem Turek paprykowym, 50g pomidora, kawa z łyżeczką cukru i 100ml mleka 1,5%
[czerwona herbata z pigwą i trawą cytrynową - 330ml]
II: 2 mandarynki i cappuccino wiśniowe (250ml, bez dodatkowego cukru)
III: 50g ugotowanego brązowego ryżu, i usmażone na mniej niż łyżeczce oleju + wodzie 100g piersi z kurczaka, 100g warzyw na patelnię (Hortex wypuścił nową serię: z bakłażanem inne z suszonymi pomidorami obie torebeczki dziś przypełzły do zamrażarki)
IV: jogurt jovi 0% aromatyczna wanilia (250ml)
V: 2 kromki Sonko z orkiszem i dynią, 2 jajka na twardo nadziewane ich żółtkami z resztką jogurtu naturalnego i szczypiorkiem, kawałek ogórka

1084,13kcal
B: 65,92
W: 148,55
T: 27,19
Stary 2012-01-02, 21:14   #119
Shiryuna
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Można jeszcze? W zeszłym roku udało mi się schudnąć z podobnym wątkiem 10 kg, ale niestety zapuściłam się i wstrętne kilogramy wróciły Po wstępnych oględzinach wątku coś mi się wydaje, że będę tu jedna z grubszych o ile nie najgrubsza Ważę 81-82kg.
Moja dieta to po prostu MŻ i same zdrowe jedzonko. Do tego sporo ćwiczę, chodzę od kilku miesięcy na fitness i tak pozostanie. Chciałabym ważyć około 60kg, czyli do zrzutu mam jakieś 20 kg, eh Ale co to dla mnie, udało mi się już schudnąć 30kg

Edytowane przez Shiryuna
Czas edycji: 2012-01-02 o 21:17
Shiryuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-02, 21:18   #120
thenerdqueen
Wtajemniczenie

Oczywiście, że można : )
Gratuluję tych -30, sama borykam się z 20stoma nadprogram i nie daję rady ich ciągle zrzucić.. Może z Wami mi się uda
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości