|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zaczynamy 1 stycznia --->do wakacji! (30 czerwca)
Cytat wypowiedzi Monte_
- sniadanie z pelnowartosciowymi zbozami: pumpernikiel, platki sniadaniowe z pelnego przemialu, jakis jogurt lub inny nabial świetnie, tylko sprawdzaj skład jogurtów pod kątem węglowodanów, Jovi 0% robi pyszne jogurty, które nie są w dodatku drogie (250ml za ok 1.80zł) - II sniadanie: jogurt z muesli + owoc- i tu koncze weglowodany, do poludnia podobnie jak wcześniej z tym jogurtem, możesz sałatką zastępować, pekińska+pomidor+ogórek i można właściwie do woli jeść - obiad: mieso bez panierki z górą surówki - przekąska: cos bialkowego lub warzywo, owoc - kolacja: serek wiejski lub twarog, filet z kurczaka lub indyka, jajko itp no i codzienne ćwiczenie + butelka wody niegazowanej czerwona herbata z cytryną jest genialna - eliminuje slodycze, biale pieczywo, ziemniaki, ryz, makaron, slodzenie kawki i herbaty, gazowane napoje ryżu nie musisz eliminować, jeśli będzie to ryż brązowy
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2012-01-02 o 17:12 Powód: jakieś problemy z cytowaniem miałam |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, ze nie tylko ja się odchudzam od nowego roku
![]() Dołączam się Dziewczynki i liczę na wsparcie! |
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
I ja się dołączam.Muszę zgubic ok.10 kg.Motywacją są zaplanowane wakacje ze znajomymi w Hiszpanii
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też w wakacje schudłam, ale ta zima
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Wtajemniczenie
|
thenerdqueen dzięki serdeczne za cenne porady
![]() a mam pytanie do was jeszcze: stosujecie jakieś zabiegi ujędrniające/antycellulitowe? Bo tez chyba sie przyda z okazji odchudzania zadbac o skore, zeby później za duża nie została ![]() Piszcie jesli macie jakies sprawdzone balsamy/kremy/żele
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Za bardzo nie lubię o sobie pisać monologów, więc mam nadzieje że będziemy się wszystkie poznawać na bieżąco w wątku
![]() W marcu tamtego roku kiedy weszłam na wagę i zobaczyłam 70 kg, stwierdziłam że kończę z obżarstwem, zaczynam się ruszać i do wakacji wracam do starej wagi (58kg). Chodziłam na siłownie 3 razy w tygodniu, zero śmieciowego jedzenia, pełno warzyw, zero smażonego, itd, itd... Udało się bo do wakacji osiągnełam swój cel. Niestety miesiąc później wiele się zmieniło w moim życiu, zakończyłam wieloletni związek, nadeszło sporo zmian (niekoniecznie dobrych) i zaczęłam się zaniedbywać. Aktualnie nie wiem ile wagi wróciło bo zamierzam zważyć się dopiero jutro, ale na moje oko wróciłam do 65 kg. Postanowienie to wziąć się w końcu w garść, poszukać nowego szczęścia i zrzucić to wszystko raz na zawsze! Co do balsamów to ja chyba najbardziej polecam te z Eveline
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kończę ze słodyczami, bo to moja zguba |
|
|
|
|
|
#99 | |
|
CABIN CREW
|
Cytat:
i gabka syrenka- codzienny masaż pod prysznicem myślę też o zakupie jakiegos przyrządu do masażu ,w rossmanie były z tego co pamiętam nawet w fajnej cenie
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
tą gąbkę w rossmannie można dostać i po ile?
Edytowane przez agulaaaa Czas edycji: 2012-01-02 o 18:08 |
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Tą gąbkę to znam, kupiłam wlaśnie w Rossmannie chyba za 4zl
A kosmetyki Evelyne tez milo wspominam Zwłaszcza to serum do pielęgnacji biustu (takie różowe)
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Uśmiecham się co rano.Jestem dobrą dziewczyną,tylko ludzie mnie wku * wiają.Bóg mnie stworzył,diabeł-opętał.Na zawsze więc pozostanę grzeszna i święta" "Nie dość,że nie mam się w co ubrać,to jeszcze szafa pęka mi w szwach!"
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Słodycze to niestety moja zmora- czasami jak mnie najdzie to potrafię zjeść dwie tabliczki czekolady. Poprzednio jak się odchudzałam to brałam chrom. Nie powiem działało i to bardzo dobrze bo nawet nie ciągnęło mnie.
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Witam Dziewczyny,
też bym chciał spróbować z Wami-może tym razem mi się uda, w sumie to musiiiii!!!!!!!!!!!!! ![]() Swego czasu ważyłam ok 60kg a teraz po ciąży i po lenistwie i obżarstwie waże jakieś 76 mam czas do czerwca bo idę na wesele i jestem świadkową wiec mam nadzieję,że mi się ud chociaż te 12kg...
|
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Witam dzisiaj i ja
Jeszcze się nie złamałam. Nie zjadłam ani grama słodyczy dzisiaj. Chociaż ze śniadań nie jestem zbytnio zadowolona. Problem leży w tym, że mieszkam z rodzicami i kupowany jest normalny chleb no i praca ;/ Śniadanie : 1 kromka z szyneczką + herbatka niesłodzona [wstałam o 8.30, śniadanie 9.00] :P II Śniadanie [rozłożone aż do 17, bo do 18 jestem w pracy] 2 kanapeczki z serem, jabłko, 3 herbaty niesłodzone. Niby obiad, ale kolacja, czyli obecnie : 2 kromeczki z jajkiem na twardo. Blado przy Was wypadam:P |
|
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Kurdę dopiero co się zarejestrowałam i muszę opanowac co nieco
też się pochwalę, że nie zjadłam dzisiaj ani grama słodkiego |
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny!
Tak jak Wy muszę i chce schudnąć do wakacji! Po ostatnim ważeniu nie mogłam uwierzyć, że naprawdę tyle ważę! Kiedyś stosowałam dietę ONZ i pamiętam, że była dość fajna.Trzymam za Was kciuki dziewczynki! DAMY RADE
Edytowane przez Granatowiec Czas edycji: 2012-01-02 o 19:26 |
|
|
|
|
#108 |
|
Wtajemniczenie
|
Znowu mi się pojawił problem z cytowaniem wiadomości, kurczę! Jak tylko używam "quote" to pojawia mi się przy wysłaniu "Zbyt lakoniczna wypowiedź. Wiadomość musi zawierać minimum 1 znaków."
![]() Cytat z li90 Witam dzisiaj i ja Jeszcze się nie złamałam. Nie zjadłam ani grama słodyczy dzisiaj. Chociaż ze śniadań nie jestem zbytnio zadowolona. Problem leży w tym, że mieszkam z rodzicami i kupowany jest normalny chleb no i praca ;/ Chleba możesz kupić sobie połówkę, albo jakiś mały ciemny, ewentualnie pieczywo Sonko - długo wytrzymuje, więc nie zepsuje Ci się za szybko.Śniadanie : 1 kromka z szyneczką + herbatka niesłodzona [wstałam o 8.30, śniadanie 9.00] :P mało! o wiele za mało! jak to Ci ma dać energię na cały dzień? potem rzucisz się jak wygłodniały wilczur. Owsianka lub kromka więcej, jakiś serek/twarożek, pomidor II Śniadanie [rozłożone aż do 17, bo do 18 jestem w pracy] 2 kanapeczki z serem, jabłko, 3 herbaty niesłodzone. Pakuj sobie sałatkę do plastikowego pojemniczka, kanapki to same węglowodany. Poza tym jadłaś na śniadanie. Pisałam wcześniej o jednej z sałatek, jakie sobie przygotowuję, wychodzi jej niesamowicie dużo i droga też nie jest jak się przeliczy na porcje: pekinka + pomidor + ogórek, możesz jeść ile zmieścisz. W dodatku jaki ser? żółty? ile go było? Jeśli masz możliwość, rób sobie zieloną lub czerwoną herbatę, wyjdziesz na tym lepiej Niby obiad, ale kolacja, czyli obecnie : 2 kromeczki z jajkiem na twardo. znowu chleb... gdzie owoce? gdzie warzywa? nabawisz się niedoborów witamin. To nie może być pełnowartościowy obiad, moja droga..
FORCE yourself to do things. FORCE yourself to get out of bed and practice. FORCE YOURSELF TO WORK. Edytowane przez thenerdqueen Czas edycji: 2012-01-02 o 19:33 |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś jeszcze średniawo z jedzonkiem ale będzie tylko lepiej
|
|
|
|
|
#110 |
|
Przyczajenie
|
Ja dzisiaj zjadłam wszystkie owoce, jakie miałam w domu
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
ja musze nie zaglądac na te ciastka chipsy itd:P
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja się zastanawiam nad dietą garsciową... Dużo dobrego słyszałam. |
||
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
a ja właśnie siedzę na wp i czytaam o jakiejś diecie Montignaca
stosowałam już kiedyś diete dukana, ale zaa długo nie wytrzymałam=nie jesm mięsa i szczerze mówiąc bokiem mi wychodziły już te serki wiejskie, jogurty naturalne i jajka |
|
|
|
|
#114 |
|
CABIN CREW
|
u mnie dziś :
śniadanie: mleko z musli; kanapka z chudą wędliną, pomidor ; herbata zielona+czerwona II śniadanie: pól bułeczki pełnoziarnistej z wędliną z kurczaka obiad: paella czyli ryż z krewetkami, mulami, kalmarami, rybką, kurakiem, groszkiem, papryką (jakieś dwie garści- patrzyłam na opakowaniu i nie jest mocno kaloryczna ; herbara czerwonapodwieczorek: kapusta pekińska z łososiem wędzonym, jajkiem, szczypiorkiem i jogurtem nat, mandarynka kolacja: pół kostki twarogu wymieszanego ze szczypiorkiem, herbata zielona plus - 1,5 l wody chyba nie jest źle ???
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś średnio,w dodatku nie mam totalnie weny do ćwiczeń,bo wiem że sie zmeczę,leń ze mnie.
śniadanie:cornflakes z mlekiem 2 śniadanie:2 małe pomarańcze obiad:kawałek gotowanego indyka,zupa z pora,ziemniak podwieczorek:szklanka mleka,kawałek ciasta babci ; / kolacja:serek wiejski (mniej tłuszczu-3%) ;p W ogóle praktycznie nie piłam,źle. Nie mam motywacji,ale to da sie załatwić. Jak u was ? ;] PS.załamałam sie dzisiaj,tak jak przypuszczałam przez to odchudzanie ''od jutra'' przytyłam 3,5 kilo.
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Kitka bardzo fajnie
![]() ![]() thenerdqueen klikasz cytuj albo wielocytuj i potem jak edytujesz to nie możesz usuwać Quote ani nawiasów ![]() piszesz pod tekstem osoby, której coś cytujesz
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
damy rade dziewuszki byle oduczyc sie smieciowego żarcia:P
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Wtajemniczenie
|
Agulaaaa, sęk w tym, że pojawia się problem z tym, że zmienia mi nick osoby, którą cytuję, tzn zmienia ostatnie literki na jakieś losowe znaki, a kolory podaje nie w systemie nazwy, tylko rgb(nr,nr,nr)
mam nadzieje, że to tymczasowe tylko.Jadłospis z dzisiaj: I: 2 kromki chleba fitness z serkiem Turek paprykowym, 50g pomidora, kawa z łyżeczką cukru i 100ml mleka 1,5% [czerwona herbata z pigwą i trawą cytrynową - 330ml] II: 2 mandarynki i cappuccino wiśniowe (250ml, bez dodatkowego cukru) [czerwona herbata z pigwą i trawą cytrynową - 330ml] III: 50g ugotowanego brązowego ryżu, i usmażone na mniej niż łyżeczce oleju + wodzie 100g piersi z kurczaka, 100g warzyw na patelnię (Hortex wypuścił nową serię: z bakłażanem inne z suszonymi pomidorami obie torebeczki dziś przypełzły do zamrażarki)IV: jogurt jovi 0% aromatyczna wanilia (250ml) V: 2 kromki Sonko z orkiszem i dynią, 2 jajka na twardo nadziewane ich żółtkami z resztką jogurtu naturalnego i szczypiorkiem, kawałek ogórka [czerwona herbata z pigwą i trawą cytrynową - 330ml] 1084,13kcal B: 65,92 W: 148,55 T: 27,19
|
|
|
#119 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Można jeszcze? W zeszłym roku udało mi się schudnąć z podobnym wątkiem 10 kg, ale niestety zapuściłam się i wstrętne kilogramy wróciły Po wstępnych oględzinach wątku coś mi się wydaje, że będę tu jedna z grubszych o ile nie najgrubsza Ważę 81-82kg. Moja dieta to po prostu MŻ i same zdrowe jedzonko. Do tego sporo ćwiczę, chodzę od kilku miesięcy na fitness i tak pozostanie. Chciałabym ważyć około 60kg, czyli do zrzutu mam jakieś 20 kg, eh Ale co to dla mnie, udało mi się już schudnąć 30kg
Edytowane przez Shiryuna Czas edycji: 2012-01-02 o 21:17 |
|
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że można : )
Gratuluję tych -30, sama borykam się z 20stoma nadprogram i nie daję rady ich ciągle zrzucić.. Może z Wami mi się uda
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:06.

+ butelka wody niegazowanej czerwona herbata z cytryną jest genialna 

też w wakacje schudłam, ale ta zima

mam czas do czerwca bo idę na wesele i jestem świadkową wiec mam nadzieję,że mi się ud chociaż te 12kg...
<3
stosowałam już kiedyś diete dukana, ale zaa długo nie wytrzymałam=nie jesm mięsa i szczerze mówiąc bokiem mi wychodziły już te serki wiejskie, jogurty naturalne i jajka
mam nadzieje, że to tymczasowe tylko.