Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 16:13   #4531
ania21_21
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Witajcie w Nowym Roku!!

Muffinko
gratuluję odpadnięcia kikuta

Darusia
wiem co to za problem z kupami moja potrafi nie robić nawet tydzień

Rojku super że jesteś jak chcesz mogę ci przesłać dane wszystkich dziewczyn co się rozpakowały bo spisałam na wszelki wypadek

My sami byliśmy w domu w sylwestra już sobie go zrobiliśmy o 20 przespaliśmy północ a po piccolo Lilce nic nie było
Stary 2012-01-02, 16:22   #4532
rojku
Rozeznanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Aniu poszperałam co nieco i troszkę uaktualniłam, ale jak masz jakieś info, których nie umieściłam na liście to bardzo proszę prześlij mi je

Wiecie co mam pytanie odnośnie wózków (się w czas zorientowałam nie?)
Chcę jak najwcześniej przesiąść się z gondoli na spacerówkę, więc szukam wózka spacerowego najlepiej od urodzenia, więc musi się rozkładać na płasko i być dobrze amortyzowany. Do tego mieszkam w bloku i najlepiej, żeby był na tyle lekki, żebym z dzieckiem mogła śmigać w górę i w dół wnosząc go samodzielnie. No i chciałabym z nim chodzić i na dłuższe spacery i do sklepu.
No i jestem w kropce, bo ja zielona co do wózków jestem Czy któryś z wózków, które macie pasuje do tego co napisałam?
Stary 2012-01-02, 16:26   #4533
fatal21
Wtajemniczenie

Wróciłysmy od lekarza
Dostałysmy debridad i robione czopki, do tego acidolac baby.Pani dr obstawia, ze to moja dieta jest winna a nie kolka pospolita.Przed wyjsciem zrobiła kupe i była mega szczesliwa.Po powrocie tez i zjadła cyca i poszła spac.Dostałysmy skierowanie na usg jamy brzusznej i laryngologa bo mała mi sapie i spi z otwarta buzia czesto.Jutro wizyta.
Stary 2012-01-02, 16:33   #4534
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Aniu poszperałam co nieco i troszkę uaktualniłam, ale jak masz jakieś info, których nie umieściłam na liście to bardzo proszę prześlij mi je

Chcę jak najwcześniej przesiąść się z gondoli na spacerówkę, więc szukam wózka spacerowego najlepiej od urodzenia, więc musi się rozkładać na płasko i być dobrze amortyzowany. Do tego mieszkam w bloku i najlepiej, żeby był na tyle lekki, żebym z dzieckiem mogła śmigać w górę i w dół wnosząc go samodzielnie. No i chciałabym z nim chodzić i na dłuższe spacery i do sklepu.
No i jestem w kropce, bo ja zielona co do wózków jestem Czy któryś z wózków, które macie pasuje do tego co napisałam?
Nie zauważyłam że zmieniłaś już
wszystko miałam tak jak ty zapisałaś i tylko nowy temat na nowy wątek
Stary 2012-01-02, 16:36   #4535
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Nasza ma czerwone na karku,z tylu glowke i mala plamke nad lewym uszkiem.Jak robi kupe,to wychodzi jej jeszcze na czole ,bo tam tez bylo przytarte,ale zeszlo
Ja odparzenie smarowalam rumiankiem,wietrzylam pupcie czesciej i dluzej,sypalam raz maka ziemniaczana,przy nastepnej zmianie pieluszki smarowalam sudocremem.I tak na przemian.Aha,zmienialam pampersiaka co godzine i wszystko w jeden dzien zeszlo.I najprawdopodobniej to od tych zielonkawych kupek.

Sa tabletki na zanik pokarmu,ale jak bedziesz coraz mniej przystawiac/odciagac,to sam po kilku dniach zaniknie.

Ja mialam ten problem u synka-stosowalam ten krem,bo Myszeczka na zdjeciu umiescila.Do tej pory go dla niego uzywam.Jak dla mnie rewelacja.

Muffinka jak super,ze sam odpadl.Taka sytuacje opowiadala mi moja polozna-pepek wisial 8 tygodni,w koncu doszli z rodzicami dziecka do wniosku,ze go odetnie.Tego dnia,co miala to zrobic,pepek sam odpadl

Rojku chyba cos przeoczylam.Co z ta kupa?Bo moja ostatnia robila przedwczoraj rano i sie troche martwie .Jak sie obudzi,dam jej herbatke.Po godzince mniej wiecej ja przeczysci
A jaka to cudowna herbatka?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Aha powiedziałam połoznej i lekarce ze dałam małej w nocy 30mm bo nic nie miałam juz w piersiach to mało mnie tam nie...Kurde co sie z tymi ludzmi porobiło?Ja dzieciaka głodziła nie bede.Powiedziałam ze to 1 raz ale tak nie jest.Jak widze ze mam po 4godz jedzenia pusto a mała szuka to ja jej głodem brała nie bede.
Stary 2012-01-02, 16:37   #4536
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
no dokładnie robie tak jak ty... tzn. tormentiolem smaruje od dzisiaj rana-- dam znac czy pomoglo...
ktoras pisala o zmianie pieluszki co goidzine... moj spi 2-3h i nie mam serca go budzic na zmiane pieluchy, mam nadzieje ze to sie nie stalo od rzadszego przewijania... tzn. co te 2-3h...
wietrzyc sie staram, ale mlody nie lubi lezec tak bezczynnie... a moze zostawie mu pupine gola przy karmieniu?
Nie budz nie budz.Ja oczywiscie zmienialam co godzine,jak nie spala.A co 2-3h jest ok,czesciej nie trzeba.Chyba,ze kupa,to wiadomo
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 16:55   #4537
mol_aa
Zadomowienie

Witam

Mam pytanko czy widzicie roznice w zachowaniu waszych maluszków w czasie skoku rozwojowego????
U nas zaczyna sie juz drugi skok, maly jest marudny, wisiałby cały czas na cycu - nigdzie ruszyc sie nie moge, zrobic w domu tez nie - bo mały sie drze, zey mu cyca dac. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie i wróci moj aniołek

Fatal moze masz chwilowy zastój pokarmu (moze pojawic sie juz w 3tygodniu, ja tak miałam, bardzo czesto przystawiałam małego do cycka, w szczegolnosci w nocy i tak mi rozbujał laktacje, ze teraz moge sciagnac ok 160ml aaa i od ponad 2 tygodni nie pije herbatek laktacyjnych, Potrusia strasznie bolał brzuszek po nich i czasami nie mogł zrobic kupki i teraz radzimy sobie bez herbatek
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 16:55   #4538
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
A jaka to cudowna herbatka?

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Aha powiedziałam połoznej i lekarce ze dałam małej w nocy 30mm bo nic nie miałam juz w piersiach to mało mnie tam nie...Kurde co sie z tymi ludzmi porobiło?Ja dzieciaka głodziła nie bede.Powiedziałam ze to 1 raz ale tak nie jest.Jak widze ze mam po 4godz jedzenia pusto a mała szuka to ja jej głodem brała nie bede.
Ja wiem,czy cudowna,akurat na nia tak dziala .Milupa herbatka od 1 tygodnia,w skladzie:koper wloski,anyzek,rumianek,km inek,olejek z kminku i rumianku,owoc rozy.
Stary 2012-01-02, 17:12   #4539
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłysmy od lekarza
Dostałysmy debridad i robione czopki, do tego acidolac baby.Pani dr obstawia, ze to moja dieta jest winna a nie kolka pospolita.Przed wyjsciem zrobiła kupe i była mega szczesliwa.Po powrocie tez i zjadła cyca i poszła spac.Dostałysmy skierowanie na usg jamy brzusznej i laryngologa bo mała mi sapie i spi z otwarta buzia czesto.Jutro wizyta.

Ciekawe co ci powie na ta sapke bo mój tez ma i najgorzej jest w nocy

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 17:38   #4540
fatal21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Ja wiem,czy cudowna,akurat na nia tak dziala .Milupa herbatka od 1 tygodnia,w skladzie:koper wloski,anyzek,rumianek,km inek,olejek z kminku i rumianku,owoc rozy.
Mozesz pokazac opakowanie?
Stary 2012-01-02, 17:39   #4541
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

rojku ja nie mam bo wizualnie i cenowo mi nie odpowiada ale bardzo sa polecane maclareny.

Fatal to 3mamy kciuki,widze to samo przechodzicie co ja z Oliwia.
Tylko my prulismy ze skierowaniem do szpitala bo pediatra nie wierzyla ze taka kolka moze byc i obstawiala wlasnie uszy.Potem usg brzuszka.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 17:42   #4542
fatal21
Wtajemniczenie

[IMG]file:///C:/Users/karolcia/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-4.png[/IMG]http://allegro.pl/milupa-herbatka-na-trawienie-od-1tyg-z-niemiec-i2026041500.html
http://allegro.pl/milupa-herbatka-na...992600122.html
Ja znalazłam takie, ale maja rózne opakowania.I nie wiem czy sie róznia
Stary 2012-01-02, 17:43   #4543
milagrosa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Laseczki, a ja mam pytanie co do ściągania. w czw chcemy wyjsc sobie wieczorem i chcialam na 1 karmienie odciagnac. i tu moje pytanie, jesli np. dzis odciagne 50ml- wstawie do lodowki, to jutro moge odciagac do tego samego mleka/butli? czy np. musze w 2ga butelke?
plizzz odpowiedzcie
na moich pojemnikach do przechowywania pokarmu pisze że nie wolno mieszać mleka świeżo ściągniętego z mlekiem przechowywanym w lodówce!!

ściągnij w nowy pojemnik

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 17:47   #4544
fatal21
Wtajemniczenie

Olusia
http://allegro.pl/milupa-herbatka-na...026041500.html
http://allegro.pl/milupa-herbatka-na...992600122.html
Ja znalazłam takie i nie wiem czy jest róznica.Jak mozesz to pokaz.

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Bo one nie maja dokładnie takiego składu jak napisałas.
Stary 2012-01-02, 18:23   #4545
muffinka90
Zakorzenienie

fatal humana herbatka na brzuszek ma taki sklad z tego co pamietam

Darusia za pierwszy miesiac

Dziekujemy za gratki ile czasu sie schodzi z tym strupkiem po kikucie? Nie moge sie napatrzec na ten pepuszek, taki malenki i okraglutki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:17   #4546
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
.
ja słyszałam tak: że jak ściągniesz mleko i wstawisz do lodówki to jak chcesz dolać porcję to wstaw ją do lodówki i jak się wyrówna temperatura że nie jest ciepłe to zmieszaj bo jak niby odciągać i npo przechowywać w zamrażarce kilka kubeczków po kilka ml na dnie ?
]tak ktoś mi mówił ale też chciałabym żeby ktoś potwierdził moje mniemania
Ma to sens

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
na moich pojemnikach do przechowywania pokarmu pisze że nie wolno mieszać mleka świeżo ściągniętego z mlekiem przechowywanym w lodówce!!

ściągnij w nowy pojemnik
To tez ma sens, tylko co...pozniej karmic dziecko z 3 butelek po kolei? :/ po 10-50ml? (nie wiem ile ściagne na raz)

I dalej do konca nie wiem jak robic -ale dziękuje za odpowiedz.
Jak sciagne wiecej, to osobno wsadze, a jak malutko to chyba wlasnie doleje... (z jednego dnia razem)

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
ile czasu sie schodzi z tym strupkiem po kikucie? Nie moge sie napatrzec na ten pepuszek, taki malenki i okraglutki
Iak widac dlugo wasz pępek pobil wszystko 8,5 tyg!!!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2012-01-02 o 19:14
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:22   #4547
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wiszkaa Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam karmiących piersią jak jest u Was z jedzeniem warzyw i owoców np. pomidora, ogórka, jabłek??
Czy mogę już powoli próbować je wprowadzać do jadłospisu czy jest za wcześnie??
Jablka i ogorki jadlam od razu. Na pomidorki moje dziecko jest chyba uczulone, wyskakuja jej krostki.
Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Laseczki a powiedzcie no mi czy po CC to okres sie ma po miesiacu ???
Bo Ja mam właśnie okres od wczoraj.
to bardziej po odstawieniu od piersi niz po cc. Ja jeszcze nie mam.

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Czy któreś z Waszych dzieciątek ma na szyjce lub plecach czerwone plamy, takie które są od porodu? Nasz ma, takie dosyć duże z tyłu głowy i na szyjce, położna mówi, że nimby powinno to zejść za jakiś czas, ale trochę się martwię
MOja dzidzia ma z tylu na szyi, ale ja i moja mama do tej pory mamy takie plamy, wiec mysle, ze u nas to po prostu taka uroda.
Cytat:
p.s. młody ma krostki na buzi- chyba potówki albo trądzik- przecieram wacikiem z wodą i smaruję J&J kremem przeciw odparzeniom z cynkiem- ale już dzisiaj 3 dzień i nie pomaga... dodatkowo wczoraj w okolicach odbytu pojawiły mu się podobnje krostki i jest ich coraz więcej- też stosuję tak jak z buzią---> nie wiem mam Pampersy, może zmieniĆ mu na inne? a jakie polecacie(moze zbyt chłonne są te pieluchy?) ... chciaż rozmawiałam z koleżanką i jej dziecko miało coś podobnego jak mały robił kwaśne kupy.. a mojemu się zdarzaja te zielonkawe kupki(może to od diety albo od zelaza któe biorę)--->
Jak krotsy na pupie to poczatek odparzenia, nam sie pojawilo po zmianie pieluszek. Pomogl nam sudokrem i wietrzenie i czasem tetra. Teraz uzywamy alantanu plus przy kazdym przeiwjaniu i nie ma problemu.
Cytat:

p.s. apropos karmienia piersią, już sama nie wiem czy mu zmieniaĆ... skoro ciągnie butlę z moim mlekiem to chyba dobrze, nie? bo widzę, ze tutaj padają pytania jak odstawiĆ od piersi a ja zastanawiam się nad przystawianiem... może mam teraz komfort, z którego nei zdaję sobie sprawy?

a co z Glam? i jej chłopakami? chorzy?
NIka ja czasem odciagam zeby wyjsc i jak dla mnie karmienie piersia jest fajniejsze niz odciaganie. NIe trzeba myc i wyparzec butelek i laktatora to raz. w nocy mozna bez przebudzania sie prawie karmic na lezaco. jak dla mnie to duzo wygodniejsze. No i chyba tez przyjemniejsze. Dzidzia sie przytula i przysysa
Cytat:
Laseczki, a ja mam pytanie co do ściągania. w czw chcemy wyjsc sobie wieczorem i chcialam na 1 karmienie odciagnac. i tu moje pytanie, jesli np. dzis odciagne 50ml- wstawie do lodowki, to jutro moge odciagac do tego samego mleka/butli? czy np. musze w 2ga butelke?
plizzz odpowiedzcie
Ja gdzies czytalam ze nie powinno sie laczyc mleka z roznych odciagniec w 1 butelce i to ma sens.
Raz odciagalam pokarm dzien po dniu i 1 sie zepsulo a drugie nie, po tym samym czasie skladowania. Jak pomieszasz to moze sie zmarnowac. No i powinno sie wylewac mleko ktore nie zostalo wypite przy karmieniu. Odciaganie mniejszych ilosci 60ml jest wygodne bo nigdy nie wiadomo ile dziecko bedzie chcialo zjesc. MOja czasem zjada z butelki 100 ml a czasem wystarcza jej 40 ml.

My wczoraj wrocilismy do domu i od razu dziecko szybciej poszlo spac niz w rozjazdach u rodzicow. a za 3 tygodnie kolejne wizyty i znow jej sie rozreguluje.

Dzis bylo mega cieplo wiec bylam z Kasia w chuscie na poczcie. Ona byla w takim lzejszym kombinezonie i czapce a ja mialam kurtke zapieta tylko na dole zeby przykryc jej nozki. Upocilam sie. Mysle, ze moge tak probowac nawet w troszke chlodniejsze dni bo mysle, ze ja tez grzeje. oczywiscie nie jest to alternatywa do spaceru bo wiele powietrza to ona nie lapie, ale wygodnie jest podskoczyc gdzies gdzie jest duzo schodow.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU !
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:28   #4548
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny cos do pośmiania sie

http://www.youtube.com/watch?v=_CjPT...eature=related

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 19:28   #4549
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
Witam

Mam pytanko czy widzicie roznice w zachowaniu waszych maluszków w czasie skoku rozwojowego????
U nas zaczyna sie juz drugi skok, maly jest marudny, wisiałby cały czas na cycu - nigdzie ruszyc sie nie moge, zrobic w domu tez nie - bo mały sie drze, zey mu cyca dac. Mam nadzieje, ze szybko przejdzie i wróci moj aniołek
U nas ja myslalam ze to sie kolki zaczely, ale to chyab jednak byl skok rozwojowy, wiec tak widac

Cytat:
Ma to sens

To tez ma sens, tylko co...pozniej karmic dziecko z 3 butelek po kolei? :/ po 10-50ml? (nie wiem ile ściagne na raz)

I dalej do konca nie wiem jak robic -ale dziękuje za odpowiedz.
Jak sciagne wiecej, to osobno wsadze, a jak malutko to chyba wlasnie doleje... (z jednego dnia razem)
No, nasza jest karmiona czasem z 2.
Muffinka gratulacje z tym pepuszkiem
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:17   #4550
janeczka7891
Zadomowienie

Witam Was w Nowym Roku!

U nas nie zaczął się dobrze, byłam dziś z małym u lekarza na kontrolnej wizycie wg zalecen ze szpitala i się okazalo, że nic nie przybiera na wadze, schudł jestem zdołowana, karmiłam go często i myślałam,że się najada skoro czasem spał po 3 godziny a tu takie cos, bedzie miał 3 tyg a on waży mniej niż wychodziliśmy ze szpitala
Mam go dokarmiać, lekarka kazała mi po 60 ml robic do butelki a jak bedzie mało to normalnie 90 ml a za tydz do kontroli. Mam nadzieje, ze się wszystko unormuje.
Denerwuje mnie fakt, ze czasem osoby, które nie chcą karmić tak łatwo im to przychodzi a jak komuś zależy to ma problemy. No ale to tak ze wszystkim jest. Ale się pożaliłam..... aż mi ulżyło
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:29   #4551
Nikos
Przyczajenie

witam
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku . Mam do Was pytanie.. czy używacie może pieluszek Dada? Mam wrażenie że one po pierwszym zasikaniu już są mocno mokre i mój synek marudzi jak ma założone. Dzisiaj kupiłam pierwsze opakowanie i nie wiem czy uda mi się je zużyć. Jak je oceniacie? Do tej pory używałam tylko pampersów. Zastanawiam się na Huggisami też- jakie są Wasze opinie? I proszę napiszcie mi co można używać na hemoroidy karmiąc, bo dwa dni temu niestety dopadł mnie ten problem.
Nikos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:33   #4552
agulan82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

Ja teraz nie mam takiego. który odpowiadałby Twoim wymaganiom ale tez szybko zamierzam się przenieść na lekką spacerówkę, całkowicie rozkładaną. Przy starszej miałam uboższą wersję tego wozka
http://www.petitestar.com/Product.as...=info&prodid=1
ale dla mnie super. Lekki, szybko sie składa, wytrzymały, zwrotny trochę może mało amortyzowany ale ok
Teraz zastanawiam sie nad takim samym, no chyba że wypatrzę coś nowego Wiem że w PL tez są bardzo podobne te wózki także popatrz sobie choćby na allegro.
Stary 2012-01-02, 20:54   #4553
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Witam Was w Nowym Roku!

U nas nie zaczął się dobrze, byłam dziś z małym u lekarza na kontrolnej wizycie wg zalecen ze szpitala i się okazalo, że nic nie przybiera na wadze, schudł jestem zdołowana, karmiłam go często i myślałam,że się najada skoro czasem spał po 3 godziny a tu takie cos, bedzie miał 3 tyg a on waży mniej niż wychodziliśmy ze szpitala
Mam go dokarmiać, lekarka kazała mi po 60 ml robic do butelki a jak bedzie mało to normalnie 90 ml a za tydz do kontroli. Mam nadzieje, ze się wszystko unormuje.
Denerwuje mnie fakt, ze czasem osoby, które nie chcą karmić tak łatwo im to przychodzi a jak komuś zależy to ma problemy. No ale to tak ze wszystkim jest. Ale się pożaliłam..... aż mi ulżyło
żeby maluszek ładnie przybierał na wadze I głowa do góry, będzie dobrze
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 20:58   #4554
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość

Raz odciagalam pokarm dzien po dniu i 1 sie zepsulo a drugie nie, po tym samym czasie skladowania.
No to raczej nie będe mieszać
A skąd wiadomo, że mleczko się zepsuło? Próbujesz je? widać?

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:11   #4555
milagrosa
Raczkowanie

Tincia ja robiłam tak:

odciągałam pokarm co 2-3 godziny (po 40 ml około)
pojemnik stał w temp pokojowej i do niego zlewałam mleko z dwóch trzech odciągnięć (więc uzbierało się sporo)

i dopiero wtedy go wstawiałam do lodówki

i po kłopocie

nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011
milagrosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:22   #4556
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
No to raczej nie będe mieszać
A skąd wiadomo, że mleczko się zepsuło? Próbujesz je? widać?
ja nie widziałam żeby moje się zepsuło ale max trzymałam je 15 godz w lodówce. Pierwszy raz wylałam jak ściągnełam bo rozdzieliło sie jakby na kilka warstw... widać było taki tłuszcyk i wode... ale jak 2 raz ściągnełam i zostawiłam tak samo się zrobiło. pediatra mi powiedziała że to normalne. ale nie widziałam popsutego mleka niegdy. Wiem że sztuczne to nawet świeże śmierdzi ... jak na razie nic nie pomroziłam mleka a zaczne bo pod koniec lutego wracam na studia

ja jak odciągałam mleko jak szłam na zakupy a małą zostawiałam to rano o 7 mleko ściągnełam ok 60ml do lodówki, o 10godz 50ml i do lodówki. i o 11 zmieszałam. i tak robiłam. ale nie wiem czy bym zmieszała mleko np jak różnica jest między ściągnieciami 12 h

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez milagrosa Pokaż wiadomość
Tincia ja robiłam tak:

odciągałam pokarm co 2-3 godziny (po 40 ml około)
pojemnik stał w temp pokojowej i do niego zlewałam mleko z dwóch trzech odciągnięć (więc uzbierało się sporo)

i dopiero wtedy go wstawiałam do lodówki

i po kłopocie
w temp pokojowej też trzymałam jak ściągałam co pół godziny . to łącznie w pokojowej mi stało mleko2 h. ale to zalezy od temp pokojowej. bo jak jest stala to ok ale jak np nagle się zaczyna robić cieplej czy zimniej to jest zmienna temperatura...

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:23   #4557
mol_aa
Zadomowienie

u nas chyba kulminacja skoku rozwojowego :/ maly po kapaniu zawsze pieknie jadl a dzisiaj ponad pol godziny plakal a ja razem z nim. Dopiero pomogla suszarka. W ogole caly dzien Piotrus byl marudny... Ehh niech ten skok sie szybko konczy. janeczka wiem o czym mowisz, ja o dobra laktacje musiałam zawalczyc bo bardzo chcialam karmic piersia. Mojej bratowej od samego poczatku lecialo jak z hydrantu,ale ona nie chciala karmic wykrecajac sie ze cycki jej obwisna. Teraz jak widzi mnie kiedy karmie malego jest jej przykro, ze nie karmila (dopiero przy nas widzi jak silna wiez sie tworzy i jak maly jest we mnie wpatrzony - to sa jej slowa). A jesli chodzi o przybieranie dzidzi na wadze, to polozna mowila ze duzo zalezy od diety matki - ma byc delikatna ale nie uboga. Zwroc uwage co jesz, wprowadz cos do menu np wiecej ryb i obserwuj malego
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:26   #4558
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

agulan sa quinny zapp,albo espiro te wozki,my mamy wspiro dla Oliwki,mnie wkurza ze raczka nie regulowana,dla mnie za niski,teraz bym go nie kupila na pewno juz....zaczal sie powoli sypac.
A tak zachwalalam,teraz jej moze kupie maclarena takiego zwyklego,albo cos malusienkiego,ona juz na spaxerach nie spi...a ten klamot sie zrobil.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:32   #4559
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
sozaa czyzby jakis przyplyw uczuc macierzynskich u siostry?

heheheh, trudno byloby mi uwierzyc w jej macierzynskie instynkty....

Cytat:

a myslalam, ze tylko ja tak dziwacznie robie z tym swoim mlekiem odciaganym... a czemu ty odciagasz?
postaram sie zaobserwowac mlodego, ile tego mlereka w koncu potrzebuje... chociaz pewnie jak zjemy cos b.tlustego to szybiej mniejsza iloscia mleczka sie najje niz taka sama woda
Nika, ja czesto bede musiala zostawiac mala z moja mama lub mezem i oni beda mogli podac jej tylko butelke, zreszta, juz ja musialam 3-4 razy zostawic pod opieka w/w i butla sprawdzila sie. No i nasluchalam sie beczenia mojej kumpeli, ktorej dziecko chcialo cycusia non stop, a ona biedna nie umiala odmowic, chociaz wiedziala, ze maly nie bedzie jadl, tylko sobie trzymal w buzi i ssal... laska nawet do toalety chodzila z dzieckiem przy piersi troche sie tego zaczelam bac jak mala przy piersi zasypiala, a jak ja od niej odstawialam to byl ryk, przystawialam i spokoj, ale znow zasypiala.
No i jest jeszcze tak, ze karmiac dziecko, faktycznie tworzysz z nim wiez, nawet gdy karmisz butelka, to kazdy czuly gest w strone malenstwa wzmacnia Wasza wiez. Moj TZ bardzo lubi karmic malutka i wie, ze w taki sposob tez wzmacnia ich relacje.

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
My sami byliśmy w domu w sylwestra już sobie go zrobiliśmy o 20 przespaliśmy północ a po piccolo Lilce nic nie było
My opijalismy Nowy Rok piwem Karmi, w ktorym sie rozsmakowalam ostatnio

Cytat:
Wróciłysmy od lekarza
Hmmm, moja tez czesto spi z otwarta buzia, bede musiala o tym powiedziec poloznej przy nastepnej wizycie... no i czasami sapie tez.

Cytat:

Kurcze, bo oni to mm czasami traktuja jak jakas trucizne!!! chyba mniej by na Ciebie sie zezloscily jakbys im powiedziala, ze dalas malej coca-coli... Dajcie spokoj, nasi rodzice jak babciom sucho w cyckach bylo to dostawali krowie mleko i po problemie!!!
Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
aaa i od ponad 2 tygodni nie pije herbatek laktacyjnych, Potrusia strasznie bolał brzuszek po nich i czasami nie mogł zrobic kupki i teraz radzimy sobie bez herbatek
Mnie polozna poradzila odstawic herbate laktacyjna i wszelkie inne ziolowe, powiedziala, ze po nich maluszki sa niespokojne, a czesto po koperkowej herbatce dzieci maja problem z brzuszkami. Powiedziala, ze te herbatki to pomiedzy 2-3 miesiacem mozna zaczac probowac.

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Witam Was w Nowym Roku!

O! widzisz, ty masz dokarmiac mm, a jedna z nas dostala opieprz ze dokarmia mm!!! Paranoja!!

janeczka, glowa do gory sporobuj mimo wszystko czesciej przystawiac malca, nawet jak sie nie domaga mleczka. Moze jakos Ci ta laktacja ruszy? Masz laktator? Sciagnij sobie raz mleko i zobacz ile Ci tego wychodzi?

A propos zmiany pieluszek/kupek/odparzen:
Wstyd sie przyanac, ale mojej Ani najlepiej spi sie z kupa w pampku!!! Kilka razy juz mi sie zdarzylo, ze mala bardzo spokojnie i dlugo spala, patrze w pieluche a tam mega kupa!!! Wogole, jak zrobi kupe to pojawia jej sie banan na twarzy i oczka sie mruza i idzie spac!!! zadnego domagania sie o sucha pieluszke!!! Odparzen zadnych nie ma, pupcie jak z reklamy, ale martwi mnie to, ze ona taka lubi byc: ostrana i orzygana. A jak zaczynamy przy niej jakies czynnoci higieniczne, np. kapiel, wycieranie buzki wacikiem nasaczonym woda, zmiana pieluszki, to jest mega ryk!!! Tz zaczal na nia mowic "Piggy"

Mama i siostra wyciagnely mnie na zakupy, fajnie kupic sobie nowy ciuszek, juz prawie zapomnialam jak to jest
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:33   #4560
OlusiaS
Wtajemniczenie

Fatal ta,co ja mam nazywa sie Babytee http://www.milupa.de/mil/de/home/pro...tails_4480.jsp ,ale te z Allegro to chyba to samo,tylko teraz milupa zmienila nazwe.Musialabym zerknac w sklepach.
Ale niezle sobie licza-ja kupilam ja za 2,85 €
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości