|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() dziś wyjątkowo jest bo ma dzień wolny ja kupiłam na allegro i ściągałam program z aukcji - fajny jest http://allegro.pl/kalendarz-a4-z-two...tml#tabsAnchor Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Zmykam na aerobik
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dziewczyny jeśli mam zrobić tą mapkę, poproszę na PW nazwy waszych miejscowości
Kajool |
|
|
|
#2343 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadrobiłam ... po łebkach
![]() Treściwiej odezwę się później
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Czeka mnie chyba samobójstwo bo wydać 80 zł na mleko tygodniowo... Załamałam się. Podobno Nutramigen jest pełnopłatny...
|
#2345 |
|
Zadomowienie
|
a propo mleka odkrylam, ze jest enfamil O-lac na problemy z brzuszkiem i nietolerancja laktozy
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bella a może spróbuj z isomilem? |
|
|
|
|
#2347 |
|
Wtajemniczenie
|
brunetka Ty wiesz gdzie ja mieszkam
|
|
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Zobaczymy bo tyle kasy to normalnie masakra... Nie to,ze mi szkoda ale prawie 400zł na samo mleko to mało nie jest
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetko ja wiadomo skąd jestem
jutro mój M idzie załatwić tacierzyńskie
|
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
Eh..... ciezki dzien.....
bylam w Rossmannie, Delimie, Biedronce, Realu ..... i padam ![]() ale kupilam duuuzo rzeczy i jestem zadowolona min. dynie na zupke dla Igiego w sloiku mu smakowala bardzo wiec moge gotowac... eh jednak te sloiki to super tzn. kupic i sprawdzic czy smakuje a jak smakuje to gotowac samemu jak tak robie i to wg mnie mega wygodne
|
|
|
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam do K. watek o numerach
|
|
|
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
byłam , zostawiłam informację zwrotną
dziewczyny siedzę i piję czerwoną herbatę to do mnie nie podobne !! rzadko pijałam herbatę wogóle a już zielonej czy czerwonej to nigdy ![]() pierwszy dzien diety a ja najedzona jak bączek tak to mi się podoba
|
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
A my byliśmy dzisiaj po receptę na bebilon pepti 2 i bez problemu dostaliśmy na 4 opakowania
|
|
#2355 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś się zastanawiałam, czy się to dzieciom podoba, a jak tu takie pochlebne recenzje, to chyba za jakiś czas sama kupię ![]() Cytat:
AVENT jest be totalnie, jak się tylko przeleje jedzenie do innej, to od razu je ![]() Cytat:
Czerwonej nie piję, bo podobno to na zrzucanie wagi, a tego bym bardzo nie chciała
|
|
#2356 |
|
Zadomowienie
|
Baboniku super ten gryzaczek. Duze kawalki owocow tam wkladasz?
|
|
|
|
#2357 |
|
Zadomowienie
|
Helo
![]() U nas dzis nocka bajka oczywiście koło 6 wyskoczyłam z łóżka patrze a dzieć śpi w najlepsze ![]() Zaczęłam wprowadzać gluten od łyżeczki nie wiem czy to nie za mało ![]() Szymku wszystkiego najlepszego z okazji pół roczku Kajool zdrówka dla Was Natka jak było na imprezie ![]() Brumek to pobieranie krwi tragedia , biedny Tymuś Editka dzielna mała Nelcia ![]() Ja też mam postanowienia Noworoczne 1. Wreszcie zakończyć sprawy spadkowe i to jak najszybciej 2. Rozbudować dom 1i2 powiązane z sobą ![]() 3. namówić Tża na drugie dziecko , szanse marne ![]() Krystkowi coś sie poprzestawiało od 3 dni kąpie sie z wielkim wrzaskiem czy Wasze dzieci też tak miały i czy to przeszło ???????
|
|
|
|
#2358 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanetaa jak będziesz, to zmień mi proszę wiek na 27
.Babonik a ja wczoraj ten sam gryzaczek kupiłam i u tego samego sprzedawcy Zuziak jak coś jem, to próbuje mi to wyrwać i sobie do paszczy wsadzić .
|
|
#2359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam taki ale jeszcze nie używałam, muszę się skusić ![]() Cytat:
za spanie (mój już chyba od miesiąca się budzi między 23-1 i chyba już tak mu zostanie )za życzenia dziękujemy a co do kąpieli to nasz nadal kocha się moczyć i nie było takiej sytuacji |
||
|
|
|
#2360 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też pierwszy dzień i nie tknęłam słodyczy. A stoją przede mną na stoliku
|
|
#2361 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
kciuki za jutro. Żeby było dobrze Cytat:
dla TŻta.Mój robi dziennie 50km. Zarabia 1600zł ![]() Je ze swoim nigdzie nie poszłam i do teraz boli, już mniej ale daje o sobie znać. Cytat:
Rany, współczuję. Nie wyobrażam sobie, że mogliby mnie z Radkiem nie wpuścić. Nie rozumiem tego... Przecież matka najlepiej potrafi uspokoić swoje dziecko. Chyba, że zabieg jest aż tak straszny Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bo ja z wioski i tak się zastanawiam czy nie lepiej podać najbliższe większe miasto ![]() Cytat:
Gdzie oni mają wyobraźnię? Cytat:
![]() Po jednym słoiczku na próbę i sama będę gotowała jak Radziowi posmakuje. Gdzie kupiłaś dynie? Ja zauważyłm, że jak sobie coś postanowię, np dietę- to jestem najedzona jak nigdy spokój- to wpadaj jak nigdy w furię wręcz itd.... |
|||||||
|
|
|
#2362 |
|
Zadomowienie
|
Brumek, brrr aż mi ciary przeszły po Twoim opisie pobierania krwi. Ucałuj Tymka od ciotki.
Editka, uff dobrze, że macie to już za sobą. ![]() Iutyna, gratulacje dla tż! ![]() Babonik, fajne to cudo, jutro się wybieram do dzieciowego sklepu to obadam czy mają ten gryzak na stanie. No i najważniejsze Dziubasiątko (vel Denisie rozrabiako ) wszystkiego najlepszego z okazji pół rocznicy!!! |
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Od kiedy? Co się nie chwaliłaś? najlepszego!Brumek Radek miał pobieraną krew jak miał ze dwa miesiące. Trzymałam go na pół siedząco i wkłuwały mu się właśnie tak jak Tymkowi. Nawet to sprawnie im poszło ale bez płaczu się nie obyło. Jeszcze miałam coś pisać.... Scio nie wiem czy dobrze pamiętam ale Ty chyba dodawałaś linka z fajnym krzesełkiem do karmienia ![]() Takie rozkładane, jasne z czerwonymi wstawkami ![]() Kurcze, podobało mi się a nie zapisałam linka |
|
|
|
#2364 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie co mnie jakos ten gryzaczek materiałowy nie przekonuje, żeby dziecko jadło owoce, przez jakiś materiał czy siatkę, tylko nie bijcie.
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
A własnie
dziubek79 dużo buziaków i uścisków dla Twojego urwiska Szymonka |
|
|
|
#2366 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra. To jestem.
Zacznę od tego, że KOCHAM WAS Iustyna też chcę torbę na łeb ![]() Zanetaa strasznie mi miło, że pamiętałaś o Dominikowej miesięcznicy, bo mój kawaler faktycznie skończył już 5 miesięcy Paticzku nie wypiłam za Wasze zdrowie, ale tylko dlatego, że w ogóle nie piłam. Również uważam, że skoro % przyjmował TŻ, to drugi rodzić (czyli ja) powinien pozostać trzeźwy (czasami tylko zdarza Nam się wypić coś we dwójkę, ale rzadko, jakoś źle się wtedy czuję) . Koniec końców przez cały pobyt wypiłam jednego grzańca ![]() Najlepsze życzenia dla dzieciaczków, które kończyły kolejne miesięce podczas mojej nieobecności - Emilie, Zuziak, Szymek dla Was.Wypad był cudny. Dominik był bardzo grzeczny, wszyscy się nim zachwycali, dał mamusi odpocząć, ale tylko w dzień. Nocki niestety z płaczem, budzeniem się i marudzeniem Jednak ogólny bilans wyszedł na plus. Spacerowaliśmy, odpoczywaliśmy i świętowaliśmy. W Sylwestra spał pięknie do 2 mimo, że petardy dudniły od 20 do 3 A jak o 2 mama postanowiła iść spać Dominik postanowił marudzić Taki jego urok. Poza tym przeziębił się biedaczek i męczy go od przedwczoraj kaszel i na razie niewielki katar, więc pewnie jutro wybierzemy się do lekarza. Teraz Dzieć śpi, ale przebudza się co chwilę, bo kaszel dokucza a ja już leżę w łóżku i myślę o tym jak bardzo się cieszę, że Was mam
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a miałam Ci pisać, że już kilka osób nam podsunęło podobieństwo a od dziadków dostał golfik z Denisem i napisem : najfajniejszy urwis w okolicy
|
||
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ mamuśki
znowu dziś zalatany dzień, tż wybył rano z domu załatwić parę urzędowych spraw a ja musiałam ogarnąć chałupę bo zapowiedzieli się dziś goście (mój chrześniak). Okazało się że przyjadą wcześniej niż myślałam i musiałam się sprężać.. Jak na złość Lila nie chciała spać więc sama z dwójką ugotowałam obiad, zrobiłam ciasto, wysprzątałam chatę, pozmywałam podłogi, i to wszystko do południa.... Potem Lila usnęła, ale spała 15 minut ok 13 chciałam uśpić Filipa ale przyjechali goście, więc było już po spaniu![]() Lila dostałam lalę i taki fajny telefon FP http://allegro.pl/telefon-telefonik-...009796886.html a Filip więlką ciężarówkę na resoraki ![]() Było bardzo miło, posiedzieli do wieczora, Lila padła przy butli bo cały dzień spała 2x15min. lece poczytam
|
#2369 |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek i jak smakuje czerwona herbata? Ja mam ale nie umiem się przełamać jakoś, natomiast piję zieloną z malinami z Biedronki i jest pyszna.
Byłam na fitniessie i jestem zakwaszona zakwasy będą oj będą,ale w środę idę ponownie ![]() Dobra sprawa.Polecam ![]() ijustyna zmieniam Sto lat
|
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie też Dziubiatko Sto lat!
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

.
klask i:

to do mnie nie podobne !! rzadko pijałam herbatę wogóle a już zielonej czy czerwonej to nigdy 

kciuki za jutro. Żeby było dobrze 

najlepszego!
Sto lat