|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Jestem, pacyfikuję małego żeby zechciał zasnąć
![]() To czego nie dopisałam przedtem: dziubek, za dietkę![]() Brumek, współczuję pobierania krwi U nas tylko na początku nie obyło się bez problemów, bo pani w lab. bała się tego robić i szliśmy dopiero na oddział dziecięcy. A ostatnio nawet nie zapłakał - widać jak wiele zależy od doświadczenia pielęgniarki. A co do sadzania - zwykle mówią żebym wzięła dziecko na kolana - łatwiej utrzymać i uspokoić w razie czego...
|
|
#2402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2404 |
|
Zakorzenienie
|
Agadus miałam pisać. Kupiłam ten serum antycelulitowy i fajna pupa chłodna jest, mnie to odpowiada
czekam teraz na efekty ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Dziubek mój mąż mnie namawia na basen, ale źle mi z moim baleronem. W ogóle nie mam stroju jednoczęściowego kurdee bele
|
|
|
|
#2405 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam wcześniej posta i mi przepadł
Moi panowie już śpią, a ja czekam na wolną łazienkę, ale chyba to jeszcze potrwa ![]() Pewnie kolejna ciekawa noc mnie czeka, więc mogłabym powoli wyrabiać limit nocnego snu, a tu prezenty- ja też dostałam kubek ze zdjęciem Małego. Moim rodzicom by pasowało, bo oni używają tylko kubków, ale teściowie wolą szklanki (i wszystkich przekonują, że to najlepszy wybór), więc tu pomysł średni - a na ozdobę to szkoda. Brumek Wy to macie pecha do tych mało kompetentnych pracowników służby zdrowia. Ale najważniejsze, żeby wyniki były ok ![]() Iustyna sto lat! Kajool wracaj do zdrowia! Jacieee super, że wyjazd udany! (Mam sentyment, bo to moje rodzinne strony). Zdrowia dla Maluszka ![]() AgaG Witaj! Pewnie coś zapomniałam, więc przepraszam ![]() Jeszcze niedawno narzekałam, że sama po parku jeżdżę, ale to już się zmieniło Mam coraz więcej znajomych wózkowych mam i czasem, jak nas tak dużo się spotka, to robi się ciekawie Poza tym kwitnie wymiana informacji dzieciowych - prawie jak na forum
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
wstyd jak cholera...mnie basen jako basen nie rusza za bardzo, popływam ale nie jakoś tak żeby spalić odpowiednią ilość kalorii
|
||
|
|
|
#2407 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pierdziele.
Oszaleje. Powiedziałam sobie ostatnie jedzenie do 18stej, po 18stej nie jem nic, a mnie ściska skręca i nie wiadomo co jeszcze... Nie wytrzymam.. |
|
|
|
#2408 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie, zwłaszcza do mam, które karmią piersią: Jak Wasze dzieci przybierają na wadze? Chodzi mi o to, czy dużo zmniejszył się przyrost. U nas do końca trzeciego miesiąca było po ok. 200g/tydzień, a teraz już 100g/tydzień. Mieścimy się niby w normie, ale się zastanawiam, czy oby to nie za duża róznica...
|
|
|
|
#2409 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziubek a gdzie kupiłaś? mnie się nie chce łazić po sklepach i mierzyć,ale chyba zainwestuje bo chce aby moj mąż miał rozrywkę i Emilie... choć w czepku wyglądam jak pół
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Emi w 6 tyg przybrała ponad 600g i jest git
|
|
|
|
|
#2410 | |
|
Wtajemniczenie
|
iustyna
![]() Naaaaaaaa aajlepszegoDziubku jak Ci minął pierwszy dzień dietki? mój Jaś wyciąga rączki do ...Zdzicha(swojego pluszowego misia) i ja sie pytam : Jak żyć? ![]() ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Nie możesz sie głodzic przecież karmiszzjedz coś lekkiego
|
|
#2411 |
|
Wtajemniczenie
|
W Zakopanem
Zanetaa ostatni posiłek o 18tej to mit jak chodzisz spać np o północy. Ważne żeby zjeść na 3 godziny przed spaniem
|
#2412 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nas nie zdradź!!!
![]() Cytat:
|
|
#2413 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziękuję Kajool a wstawisz w klubie chociaż jedno zdjęcie z Waszego święta? ![]()
|
|
|
#2414 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz np. swoją miejscowość i koło czego najbliżej leży, jak nie znajdę to będę cię ścigać. Dziewczyny, które wypisałam w klubie, mam już wasze miasteczka i proszę o resztę Iustyna 100 lat
|
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to przewracam się na drugi bok. Cytat:
NO już miałam iśc dlatego nic nie jadałam, ale zaraz wskoczę do lodówki. |
||
|
|
|
#2417 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnął....
![]() iustynka, STO LAT, STO LAT, NIECH ŻYJE ŻYJE NAM!!!!! ![]() ![]() ![]() mamad, Adaś już dosćmocno zwolnił z przybieraniem, teraz 100g tygodniowo to jest max. Ale lekarka nic nie mówiła ![]()
|
|
#2419 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a) co ja bym robiła przez resztę dnia? ![]() b) skąd miałabym tyle wiedzy o dzieciach? ![]() c) Wy byłyście pierwsze ![]() 2. 6 tygodni temu do szczepienia byliśmy i jeszcze nie u naszej pani doktor, tylko innej. Ta od razu stwierdziła, że mam za mało pokarmu i powinnam dokarmiać (z czym akurat się nie zgodzę). Konsultowałam to z innym pediatrą i w sumie wyszło, że mieści się w normie, czyli ok. Na siatce centylowej też ciągle na tym samym poziomie (tyle, że bardzo nisko). Pójdziemy teraz do szczepienia to się pewnie dowiem co i jak... |
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jaki peeling kawowy?
|
|
|
|
|
#2421 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
później stopniowo się zmniejszało przypieranie. Przez około 2 tyg było po 200gr na tydzień, później 150gr, a teraz od kilku tygodni to właśnie po 100gr przybiera. Lekarka mówiła, ze jest bardzo w porządku. Ale kiedyś trafiłam na innego lekarza, który zdecydowanie kazał dokarmiać (KASZKAMI) bo niby Radek za mało waży. Ja się nie martwię. Wygłodzony i wychudzony nie jest. Ja co dwie godziny, czasem nawet ma dłuższe przerwy. Cytat:
Ja zamówiłam sobie strój jednoczęściowy w Bon Prix. ![]() Cytat:
Przepraszam ale padłam ze śmiechu! Świetna jesteś! |
||||
|
|
|
#2422 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie na basenie nie trzeba czepków a to taki osiedlowy basen właśnie pisałam w Klubie minął super, bez problemów, zachcianek Cytat:
ja jeżdżę do Zęba to samo miałam napisać
|
|||
|
|
|
#2423 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam dzisiaj kupić kaszkę Radkowi (chodzi mi o gluten)
I nie kupiłam! Bo: te, które znalazłam były bez glutenu, A te z glutenem były po 9m. A kaszy manny zwykłej nie znalazłam w ogóle. Czy ja jestem aż taka ciemna? |
|
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro mamy księdza.
Daję mu 50zł. Kościelnemu 30zł Ministrantom 20zł. Jakoś nie potrafię nic nie dać..... A szkoda. Dobra, ja idę spać. 22,22 u mnie ![]() Zasiedziałam się trochę. Dobranoc. |
|
|
|
#2426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę dawać na zmianę z manną błyskawiczną |
|
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi czy Wasze dzieciaczki jak mają katarek to też czasem pokasłują? ......... mój ma znów katar, zaraził się ode mnie bo się zaziembiłam |
|
|
|
|
#2428 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moja też tylko pierś...Cytat:
Dzisiaj pierwszy raz dawałam małej kaszkę manną. Odciągnęłam mleka, ugotowałam kaszki na wodzie i dodałam pół łyżeczki do mleka. Pierwszych parę łyżeczek nawet zjadła, choć minę miała bezcenną No ale potem wszystko językiem wypychała. Walczę z sobą, nie wiem czy jutro zrobić tak samo, czy jednak zrobić gotowej kaszki bobovity i nie bawić się w odciąganie...ech ![]() Aha, no i odciągnęłam trochę więcej mleczka i spróbowałam znowu z butelką. Krótko mówiąc - nie i koniec ![]() STO LAT Justyna!!! |
||
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego własnie ja tych termicznych nie toleruję
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za co im ta kasa się należy ?? ja nie daję złotówki, mają dość z wszystkich organizowanych imprez i po raz kolejny pokazują jak mało ma teraz kościół wspólnego z wiarą |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

za dietkę
U nas tylko na początku nie obyło się bez problemów, bo pani w lab. bała się tego robić i szliśmy dopiero na oddział dziecięcy. A ostatnio nawet nie zapłakał - widać jak wiele zależy od doświadczenia pielęgniarki. A co do sadzania - zwykle mówią żebym wzięła dziecko na kolana - łatwiej utrzymać i uspokoić w razie czego...

fajnie tak. Działa to coś co kupiłaś? Ja zainwestowałam aż 15zł na pas wyszczuplający
Dziękuję
.
czekam teraz na efekty 

wstyd jak cholera...