XXL-ki chudną do M-ki :) - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-12-31, 12:31   #4321
malinka123108
Wtajemniczenie

Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)

JA od nowego roku zaczynam sie wazyc bo jak naraziemi waga stoi ciagle na 75;/dzis sylwek wiec cudow ze spadkiem nie bedzie....za tydz znow bedzie wzrost przed @ mimo to uwazam i dalej dieta ...

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

nie bedzie szalu ale wzrostu tez byc nie moze wiec od juterka kopniak w du*e i troche wiecej staran....tesknie za tymi spadkamiale one powroce obiecuje to wam i sobie!yeeeaaahhh a jak!
Stary 2011-12-31, 13:56   #4322
LadyTo0fat
Rozeznanie

Zgadzam się z Tyszką co do tego, że kwestia nastawienia jest bardzo ważna. Ja sama, choć jestem młody byk i powinnam teraz szaleć, bo to ponoć najlepsze lata - lata młodości, to przez długi okres ostatnio miałam taką jakby depresję. Ale sama z siebie się w nią zagłębiałam, wmawiałam to sobie. Teraz zaczęłam się spotykać z kumplem, który ma zupełnie inne nastawienie do życia i na szczęście wpaja mi je. Ale nadal sporo brakuje u mnie do dobrego nastawienia.
Tak czy siak życzę Whisky dużo uśmiechu w Nowym Roku!

Tyszka, ja nie byłam większość życia szczupła, ale jak patrzę na stare foty to mam ochotę sobie palnąć w łeb, że tak mogłam wyglądać. I też - never againnn!

Bottega, żeś się postarała! Jak dla mnie super, że Ci się chce tyyyle robić. Dałaś miejscówkę, to oni przekąski powinni wziąć!

Malinka No jasne, że spadki wrócąąą! A jak!

~
U mnie dziś rano waga 69,5kg haha, ale nie przywiązuję się, bo nawet po świętach miałam 69ileś, a wzrosło na dniach już dietowych Ogólnie nie chcę się przyzwyczajać do szóstki, skoro mam różne takie wahania, bo potem będzie załamka, że np. znowu 7 jak coś niehalo. Tym bardziej po dzisiaj. Także ja zamykam rok w 70kg. I tak jestem z siebie dumna.

W ogóle ten dzień będzie CiutDietetyczno-Niedietetyczny Posiłki rozłożone mniej więcej chyba będą. Rano było jabłko, potem serek wiejski i bułka wieloziarnista, następnie planuję kawałek sernika, potem brokuł oraz naleśniczki z mąki owsiankowej. Gdzieś tam kawki z mlekiem. A jak wyruszę już na imprezę, to podjem troszkę sałatki, którą robię (warzywa+kawałki piersi z kurczaka w przyprawach z patelni na oliwie) oraz może biszkopty, jeśli będzie mi się chciało robić i zdążę. No a poza tym duuużo piwa.

Szampańskiej zabawy, Dziewczyny! I w 2012 roku dużo szczęścia i spadków (choć nie za dużo, nie szukamy wieszaków! )

Edytowane przez LadyTo0fat
Czas edycji: 2011-12-31 o 14:07
LadyTo0fat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-12-31, 14:57   #4323
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez Bottega Pokaż wiadomość
no dobra... chyba ogarnęłam nasz Sylwestrowy jadłospis. Będzie 6 osób.
Ja przygotowuję:
- koreczki:
* owocowe, tj. ananas, pomarańcz, jabłko, banan
* szynka, ser, oliwka, papryka żółta
* kabanos, ser, papryka czerwona, oliwka
- 2 sałatki:
*kurczak, cukinia, sałata, pomidor, oliwa, suszone oregano i bazylia, grzanki z czosnkiem (sama zrobię), sól, pieprz
*kurczak, sałata, kukurydza, groszek, czerwona papryka, oliwa, 2 łyżki majonezu, 2 pomidory, 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
- jajka faszerowane: jaja, majonez, szczypiorek, szynka, pieprz, sól
- dip + krakersy (Medziu )
- ciasto
- "kebab w kajzerce", tj. kajzerka (dla każdego po 2 szt.), posiekany czosnek, mięso mielone, papryka, trochę majonezu i ketchupu, ser, kukurydza, cebula, do tego sos czosnkowy (oddzielnie)
- faszerowane pieczarki --> http://www.we-dwoje.pl/faszerowane;p...kul,16194 .html
- coś w tym stylu: http://coffekitchen.blogspot.com/201...z-parowka.html
oni wezmą chipsy, paluszki itd. + napoje, % + być może będzie pizza
Co myślicie? Przyznam szczerze, że pierwszy raz organizuję imprezę w domu... tak to wcześniej raz robiłam i to w ramach osiemnastki w wynajętym pokoju w pensjonacie - miała trwać 2 dni, trwała 6 No ale jednak towarzystwo było damskie, a teraz będzie 4 chłopów i my dwie Jej zresztą nie znam, towarzyszka naszego znajomego
ale żeś się narobiła , ja robię coś podobnego przynajmniej na fotce z paróweczkami tyle że ciasto francuskie kładę na nie salami peperoni i ser żółty zawijam i kroję na kawałeczki na wierzchu smaruję roztrzepanym jajkiem i do piekarnika pychotka

no i jednak idę na sylwestra ale na szczęście tylko do bratowej i brata , więc sukienki nie muszę szykować

Życzę Wam udanej szampańskiej zabawy w nowym 2012 roku ! Aby ten rok był lepszy , pełen samych cudownych chwil i momentów, osiągnięcia celów , uśmiechu na twarzy , mniej problemów i miłościiiiii

ja kończący rok uważam za udany i cieszę się z podjętej decyzji o zdrowym odżywianiu i nowy rok silniejsza motywacja zabieram się za siebie ostro
uciekam
Stary 2012-01-01, 15:16   #4324
LadyTo0fat
Rozeznanie

Jak Sylwester, laskiiii? Odsypiacie jeszcze pewnie! I bardzo dobrze
Mój w większej części zaliczam do udanych! Dużo kalorii niestety nie wytańcowałam, bo raczej posiadówkowo było, no ale trudno.
Dietetycznie też nie było wcale i dzisiaj również jeszcze nie jest -> choć słaby mam apetyt po wczorajszym piciu, to jednak wcinam sobie z łakomstwa ten pyszny sernik, który też na święta był.
Od jutra już grzeczniutko! (tym bardziej, że sernik już się dziś skończy )
Bierzemy się do robooooty, Nowy Rok, nowe cele, piękne ciałka!

P.S. Tak bardzo nieeee chcę jutro do nauki wraaacać

Czas edycji: 2012-01-01 o 15:20
Stary 2012-01-01, 15:53   #4325
happenstance
Raczkowanie

Ja wracam do was po świętach i sylwestrze. Nawet jakbym chciala to nie ma sensu odchudzać się w czasie mojego pobytu w domu.
Przyplatało się do mnie jakieś choróbsko i wczorajszy wieczór spędziłam w łóżku pod kołdrą z góra chusteczek.
Dzisiaj z racji stanu zdrowia i braku jakiegokolwiek otwartego sklepu zjem na obiad pierogi, a od jutra dieeeeta ! i nie wiem czemu ale nawet się na nia cieszę. Za 2 tygodnie będe miała u siebie wagę, wiec będe mogła kontrolować postępy

No i przywiozłam z domu zaczyn na chleb i jutro piekę swój własny prywatny zdrowy chleb
happenstance jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 16:02   #4326
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LadyTo0fat Pokaż wiadomość
Jak Sylwester, laskiiii? Odsypiacie jeszcze pewnie! I bardzo dobrze
Mój w większej części zaliczam do udanych! Dużo kalorii niestety nie wytańcowałam, bo raczej posiadówkowo było, no ale trudno.
Dietetycznie też nie było wcale i dzisiaj również jeszcze nie jest -> choć słaby mam apetyt po wczorajszym piciu, to jednak wcinam sobie z łakomstwa ten pyszny sernik, który też na święta był.
Od jutra już grzeczniutko! (tym bardziej, że sernik już się dziś skończy )
Bierzemy się do robooooty, Nowy Rok, nowe cele, piękne ciałka!

P.S. Tak bardzo nieeee chcę jutro do nauki wraaacać
Wybawiłam się, wytańcowałam, wyprzytulałam. Dobry początek nowego roku A reszta chyba jeszcze odsypia

Ja dziś jedynie talerz bigosu zjadłam. I dalej w łożku kiszę, bo mi sie nic nie chce.
OD jutra zasuwam porządnie z dietką, bez grzeszków się będę starała. 7 pragnę już zobaczyć na wadzę

A o nauce nie myśl dziś. Dziś się wypoczywa !

Cytat:
Napisane przez happenstance Pokaż wiadomość
Ja wracam do was po świętach i sylwestrze. Nawet jakbym chciala to nie ma sensu odchudzać się w czasie mojego pobytu w domu.
Przyplatało się do mnie jakieś choróbsko i wczorajszy wieczór spędziłam w łóżku pod kołdrą z góra chusteczek.
Dzisiaj z racji stanu zdrowia i braku jakiegokolwiek otwartego sklepu zjem na obiad pierogi, a od jutra dieeeeta ! i nie wiem czemu ale nawet się na nia cieszę. Za 2 tygodnie będe miała u siebie wagę, wiec będe mogła kontrolować postępy

No i przywiozłam z domu zaczyn na chleb i jutro piekę swój własny prywatny zdrowy chleb
Jak to nie wiesz czemu?! Cieszysz się, bo nie możesz doczekać się efektu
Do chleba się zabierałam kilkakrotnie. Tzn mentalnie się zabierałam. Może kiedyś zamias myśleć w końcu go upiekę
Stary 2012-01-01, 17:05   #4327
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Lady ja też sylwestrowo bez diety i objadłam się że ho ho , myślałam że z przeżarcia urodzę albo pęknę tzn. jedzenie w połączeniu z dużą ilością picia byłam właśnie taka pełna dziś też zaliczyłam kilka grzechów ale jutro nowy dzień i owsiankowo na śniadanie i zdrowo i dietetycznie też nie spaliłam kalorii bo nie tańcowaliśmy
Tyszka z żeś się tak wyprzytulała? super że nowy rok miałaś taki
Stary 2012-01-01, 20:25   #4328
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
Lady ja też sylwestrowo bez diety i objadłam się że ho ho , myślałam że z przeżarcia urodzę albo pęknę tzn. jedzenie w połączeniu z dużą ilością picia byłam właśnie taka pełna dziś też zaliczyłam kilka grzechów ale jutro nowy dzień i owsiankowo na śniadanie i zdrowo i dietetycznie też nie spaliłam kalorii bo nie tańcowaliśmy
Tyszka z żeś się tak wyprzytulała? super że nowy rok miałaś taki
Ja w sumie właśnie mało jadłam w sylwestra. Normalnie obiad a potem szejk z maka. W klubie byliśmy, to jedynie porcje frytek zjadłam. Od razu widać ze na jakimś ciulatym oleju robione, bo za 10 minut mnie tak brzuch bolał, że myślałam że umrę. Na szczescie przeszło - piwo pomoglo

A wyprzytulałam się nooo z tym takim jednym, co już kiedyś wspominiałam wam

Więc jutro zaczynamy nowy dietkowy rok. Nie moge się doczekać wiosny Ze względu na ciepło i ze względu na to, że może już ja i Wy oczywiście też, będziemy mogły powiedzieć, że cel został zrealizowany
Stary 2012-01-01, 21:07   #4329
Eldo_rado
amor vincit omnia

cześć wszystkim wpadłam się przywitać, jutro będę nadrabiać

jak byłam na wyjeździ- przyjaciółka do mnie zadzwoniła ze jest promocja na karnet na fitness , ja niewiele myśląc oczywiście powiedziałam że chętnie i za 2 dni zaczynamy ruszam aktywnie w tym roku!
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:39   #4330
katiennn
Zakorzenienie

GG do katiennn

witajcie w 2012! Nowy Rok = nowe postanowienia ja wracam do walki i próbuję was nadrobić!

katiennn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-01, 22:57   #4331
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez katiennn Pokaż wiadomość
Nowy Rok = nowe postanowienia
i nowe szanse
Stary 2012-01-02, 10:43   #4332
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Napisane przez tyszka_ Pokaż wiadomość
Ja w sumie właśnie mało jadłam w sylwestra. Normalnie obiad a potem szejk z maka. W klubie byliśmy, to jedynie porcje frytek zjadłam. Od razu widać ze na jakimś ciulatym oleju robione, bo za 10 minut mnie tak brzuch bolał, że myślałam że umrę. Na szczescie przeszło - piwo pomoglo

A wyprzytulałam się nooo z tym takim jednym, co już kiedyś wspominiałam wam

Więc jutro zaczynamy nowy dietkowy rok. Nie moge się doczekać wiosny Ze względu na ciepło i ze względu na to, że może już ja i Wy oczywiście też, będziemy mogły powiedzieć, że cel został zrealizowany
no dziś zaczynamy nowy rok bez grzeszków
no już myślałam żę kolejnego znalazłaś zauroczonego .
No to super że tak miło spędziłaś sylwka
Stary 2012-01-02, 11:59   #4333
happenstance
Raczkowanie

męlduję się,że dzisiaj grzecznie rano zaczęlam owsianką z bananem. teraz zjadłam 2 jajka na miękko plaster szynki i kawałek ogórka z 2 kromkami ciemnego chleba
co dalej... jeszcze nie wiem
Stary 2012-01-02, 12:40   #4334
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wybOrOowa Pokaż wiadomość
no dziś zaczynamy nowy rok bez grzeszków
no już myślałam żę kolejnego znalazłaś zauroczonego .
No to super że tak miło spędziłaś sylwka
Jakiego tam kolejnego, powoli, powoli czaruje jednego

Cytat:
męlduję się,że dzisiaj grzecznie rano zaczęlam owsianką z bananem. teraz zjadłam 2 jajka na miękko plaster szynki i kawałek ogórka z 2 kromkami ciemnego chleba
co dalej... jeszcze nie wiem

Ja dziś twaróg/cebula/papryka/przyprawy + kroma chleba. I sok z grejpfruta.
Tak póki co.

Dziś też idę na basen i kupuje karnet na 10 wejść. Co oznacza minimum 2,5 godziny pływania tygodniowo
Wyszperałam też depilator z tej okazji i będę się maltretować
Stary 2012-01-02, 13:15   #4335
Bottega
Zakorzenienie

Hej Laseczki Widzę,że nowy rok zaczynacie aktywnie i bardzo dobrze! Ja w czwartek idę na pierwsze zajęcia Zumby z tego karnetu, który kupiłam w grudniu na 3 miesiące. Mam nadzieję, że wyjdę z nich zmęczona i zadowolona W weekend wybiorę się na zakupy, to przy okazji rozejrzę się za legginsami, bo wydaje mi się, że w dresie będzie mi za gorąco ćwiczyć, a moje stare legginsy spadają ze mnie jak tylko zrobię krok.
Waga z dziś: 74,2kg, z nią zaczynam nowy etap odchudzania. Jestem w małym szoku, że po wczorajszym obżarstwie nie ruszyła ani trochę, tylko nadal jest tyle ile było parę dni temu po wzroście przed @, ale nic innego tylko się cieszyć Obecnie czekam na ostatnią @ wywołaną tabletkami, skończyłam opakowanie w śr, powinnam dostać jutro. Pewnie niestety będzie dłużej trwała, ale i tak tym mniej się przejmuję niż kolejnymi @, mam nadzieję, że nie zanikną mi tak, jak niektórym z Was.

Eldo
, klatka doszła, jest olbrzymia Sama się w niej mogę zmieścić xD Jeszcze raz dziękuję Króliczka pojedziemy wybrać chyba w weekend

Edytowane przez Bottega
Czas edycji: 2012-01-02 o 15:34
Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 13:23   #4336
happenstance
Raczkowanie

Cytat:
Ja w czwartek idę na pierwsze zajęcia Zumby z tego karnetu, który kupiłam w grudniu na 3 miesiące. Mam nadzieję, że wyjdę z nich zmęczona i zadowolona

ja za waszym przykładem stwierdziłam, że do diety muszę zacząć się ruszać... skóra będzie jedrniejsza a efekty może przyjdą szybciej...

niestety nie dla mnie karnety, bo byłyby one poprostu zmarnowane. mam kłopoty z kregosłupem i niektórych ćwiczen nie moge wykonać :/

dlatego zazdroszcze tyczce tego basenu ale troszke szkoda mi piniędzorów i zaczne od ćwiczeń w domu
Stary 2012-01-02, 13:33   #4337
tyszka_
Rozeznanie

Cytat:
Hej Laseczki Widzę,że nowy rok zaczynacie aktywnie i bardzo dobrze! Ja w czwartek idę na pierwsze zajęcia Zumby z tego karnetu, który kupiłam w grudniu na 3 miesiące. Mam nadzieję, że wyjdę z nich zmęczona i zadowolona W weekend wybiorę się na zakupy, to przy okazji rozejrzę się za legginsami, bo wydaje mi się, że w dresie będzie mi za gorąco ćwiczyć, a moje stare legginsy spadają ze mnie jak tylko zrobię krok.
Waga z dziś: 74,2kg, z nią zaczynam nowy etap odchudzania. Jestem w małym szoku, że po wczorajszym obżarstwie nie ruszyła ani trochę, tylko nadal jest tyle ile było parę dni temu po wzroście przed @, ale nic innego tylko się cieszyć Obecnie czekam na ostatnią @ wywołaną tabletkami, skończyłam opakowanie w śr, powinnam dostać jutro. Pewnie niestety będzie dłużej trwała, ale i tak tym mniej się przejmuję niż kolejnymi @, mam nadzieję, że nie zanikną mi tak, jak niektórym z Was.

Eldo
, klatka doszła, jest olbrzymia Sama się niej mogę zmieścić xD Jeszcze raz dziękuję Króliczka pojedziemy wybrać chyba w weekend
Zazdroszczę Ci tej zumby. Na pewno będziesz bardzo zadowolona, mam znajome które chodzą i oszalały na jej punkcie!
Niecierpliwie czekam na relacje

Cytat:
ja za waszym przykładem stwierdziłam, że do diety muszę zacząć się ruszać... skóra będzie jedrniejsza a efekty może przyjdą szybciej...

niestety nie dla mnie karnety, bo byłyby one poprostu zmarnowane. mam kłopoty z kregosłupem i niektórych ćwiczen nie moge wykonać :/

dlatego zazdroszcze tyczce tego basenu ale troszke szkoda mi piniędzorów i zaczne od ćwiczeń w domu
U mnie za 30zł mam karnet na 10 godzin. Wydaje mi się, że to nie dużo. Nie pamiętam skąd do nas piszesz, ale zrób risercz i może w okolicy też coś niedrogiego się znajdzie
Stary 2012-01-02, 13:47   #4338
Bottega
Zakorzenienie

Zdam relację na pewno
Cytat:
U mnie za 30zł mam karnet na 10 godzin.
:OOOOOO ja płacę 15 zł za 45 min! :OOOOO
a za aqua aerobic 22zł za 45min.

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 14:04   #4339
happenstance
Raczkowanie

Cytat:

:OOOOOO ja płacę 15 zł za 45 min! :OOOOO
a za aqua aerobic 22zł za 45min.
W Gdańsku ceny podobne... tzn na pewno nie znajdę karnetu za 30 złna 10godzin! więc zazdroszczę okazji
Stary 2012-01-02, 14:42   #4340
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Żyje. Miałam imprezowy okres w życiu. Było before, before, Sylwester i after. I jedzeniowo tak kiepsko bo wstałam późno, kładłam się nad ranem. Wróciłam z bólem głowy, 63,5 kg na wadze i bez moralniaka- będzie sesja i masa stresów więc się rozerwałam.
właśnie zaczełam I prawdziwy dzień nowego roku sokiem marchwiowym i bananem +ciastko owsiane. Potem będzie dorsz z ogórkiem kiszonym i ciut makaronu. Potem nie wiem, ale mam zapełnioną lodówkę serkami, piersia z kuraka, serkami i warzywkami.
Postanowienia na nowy rok- być szczęśliwą.

Idę nadrabiać
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 15:25   #4341
MaryAnne
Rozeznanie

ekhem... jakby co, to żyję co zjadłam w poprzednim tygodniu to nawet nie będę opisywać, załamałam się psychicznie, Sylwester lekko porażkowy i w ogóle. w każdym razie wróciłam do dbania o siebie i dalej zamierzam
MaryAnne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 15:32   #4342
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Eldo, klatka doszła, jest olbrzymia Sama się niej mogę zmieścić xD Jeszcze raz dziękuję Króliczka pojedziemy wybrać chyba w weekend
mówiłam, ze jest spora no widzisz- jak króliczkowi będzie smutno to się koło niego położysz koniecznie pokaż króliczka jak kupicie

Cytat:
U mnie za 30zł mam karnet na 10 godzin. Wydaje mi się, że to nie dużo.
no pewnie że malutko... u nas w dużym mieście to taka cena to 2, max 3 godz
Stary 2012-01-02, 15:50   #4343
LadyTo0fat
Rozeznanie

U mnie dzisiaj tak:
1) 35g płatków owsianych, 100ml mleka, a'la omlet z 1 jajka oraz odrobiny mleka i wody na patelni przetartej oliwą z oliwek
2) 180g jogurt naturalny, mój ulubiony, nie żaden 0% , kawa z mlekiem
3) 400gramowe jabłko! wieeelkie
4) kawa z mlekiem, kawałek bułki wieloziarnistej (15g), puree z 270g brokuła i 70g nat serka homo + sól, pieprz, czosnek proszkowany
5) planowany sojowy pasztecik (20g zmielonych kotletów sojowych, 50g twarogu, ciut proszku do pieczenia)
-> fitnesssssssss
6) planowana micha sałatki warzywnej, herbatka pokrzywowa
7) planowany twaróg/serek wiejski
6 i 7 moooże będą w jednym posiłku, zależy o której mi przyjdzie planowo iść spać. Albo warzywa dojdą do pasztecika czy jakoś tak.
Jak się prezentuje jadłospis?

MÓJ CEL: szóstka na przedzie do połowy stycznia, i to taka stabilna. Rodzeństwo, którego nie widziałam od wakacji przyjeżdża i chcę zaświecić, hahah A szóstka w psychice to zupełnie co innego niż siódemka...
Ogólnie na razie się nie ważę, bo po objadanku wczoraj to żal może być Sobotka ważenie. No, może się złamię wcześniej i sprawdzę stan rzeczy.

Warto pić te herbaty z pokrzywy? Ponoć oczyszczające mają działanie, tak? A jakie otręby są najlepsze - najsmaczniejsze lub najbardziej wartościowe? Bo otręby dobra rzecz, kupowałam orkiszowe, bo najmniej kaloryczne i drobne, ale teraz no NIC mi nie smakuje z nich, cokolwiek bym robiła... Dlatego chcę zakupić jakieś inne i dodawać do owsianki albo czegoś.
Aha! By the way, zamierzam cisnąć bezsłodzikowo przez najbliższe dni przynajmniej. Kurczę, potrzebuje warzywnego oczyszczenia po tym całym grudniu skubanym.

Czas edycji: 2012-01-02 o 16:01
Stary 2012-01-02, 15:55   #4344
wybOrOowa
Rozeznanie

GG do wybOrOowa

Cytat:
Jakiego tam kolejnego, powoli, powoli czaruje jednego
nie no dobrze że jednego ...pomyślałam że już kolejny może się za Tobą ugania
czaruj czaruj zakochańce
Stary 2012-01-02, 16:03   #4345
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie dzisiaj tak:
1) 35g płatków owsianych, 100ml mleka, a'la omlet z 1 jajka oraz odrobiny mleka i wody na patelni przetartej oliwą z oliwek
2) 180g jogurt naturalny, mój ulubiony, nie żaden 0% , kawa z mlekiem
3) 400gramowe jabłko! wieeelkie
4) kawa z mlekiem, kawałek bułki wieloziarnistej (15g), puree z 270g brokuła i 70g nat serka homo + sól, pieprz, czosnek proszkowany
5) planowany sojowy pasztecik (20g zmielonych kotletów sojowych, 50g twarogu, ciut proszku do pieczenia)
-> fitnesssssssss
6) planowana micha sałatki warzywnej, herbatka pokrzywowa
7) planowany twaróg/serek wiejski
6 i 7 moooże będą w jednym posiłku, zależy o której mi przyjdzie planowo iść spać. Albo warzywa dojdą do pasztecika czy jakoś tak.
Jak się prezentuje jadłospis?

MÓJ CEL: szóstka na przedzie do połowy stycznia, i to taka stabilna. Rodzeństwo, którego nie widziałam od wakacji przyjeżdża i chcę zaświecić, hahah A szóstka w psychice to zupełnie co innego niż siódemka...
Ogólnie na razie się nie ważę, bo po objadanku wczoraj to żal może być Sobotka ważenie. No, może się złamię wcześniej i sprawdzę stan rzeczy.

Warto pić te herbaty z pokrzywy? Ponoć oczyszczające mają działanie, tak? A jakie otręby są najlepsze - najsmaczniejsze lub najbardziej wartościowe? Bo otręby dobra rzecz, kupowałam orkiszowe, bo najmniej kaloryczne i drobne, ale teraz no NIC mi nie smakuje z nich, cokolwiek bym robiła... Dlatego chcę zakupić jakieś inne i dodawać do owsianki albo czegoś.
Aha! By the way, zamierzam cisnąć bezsłodzikowo przez najbliższe dni przynajmniej. Kurczę, potrzebuje warzywnego oczyszczenia po tym całym grudniu skubanym.

hej laskamasz cel wraca rodzenstwo a ja mam cel zeby do lipca zobaczyc na wadze 63 kg
Stary 2012-01-02, 16:07   #4346
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
hej laskamasz cel wraca rodzenstwo a ja mam cel zeby do lipca zobaczyc na wadze 63 kg
I tak większym celem jest studniówka, pod koniec stycznia to już muuusi być ta stabilna 6, ale teraz już bym chciała. A przypomnij mi ile teraz masz na wadze?
Stary 2012-01-02, 18:09   #4347
f_ola
Zakorzenienie

Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...

Cytat:

warto ale sypną i na włosy świetnie działa
daj sobie siaka z otrębami skoro organizmowi nie smakują.
owsiane czy żytnie czy zarodniki pszenne są ekstra do zup mlecznych,gofrów(ostatnio robiłam) czy tostów
Przy otrębach ta kaloryczność nie jest ważna- tylko składniki. Tak samo jak przy wielu innych rzeczach

MaryAnne wracamy już wszystkie i ZERO wymówek i imprez no!

Ja z fitnessu rezygnuje na miesiąc- sesja.
f_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:45   #4348
lucyAS
Zadomowienie

otręby owsiane sa dobre, mozna z nich zrobic duzo pysznych rzeczy " dukanowych" naleśniki, mufinki, ciasteczka, owsianke zamiast płatków owsianych, zmielone zastepują mąkę - robiłam dopóki sie nie dowiedziałam ze nie mogę

start - 94 17.12.2011
cel 1 - 90 - osiągnięty
cel 2 - 85 - osiągnięty 24.03.2012
cel 3 - 80 - ........
cel 4 - 75 - .........
cel 5 - 70 - ........
lucyAS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:49   #4349
LadyTo0fat
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez f_ola Pokaż wiadomość
warto ale sypną i na włosy świetnie działa
daj sobie siaka z otrębami skoro organizmowi nie smakują.
owsiane czy żytnie czy zarodniki pszenne są ekstra do zup mlecznych,gofrów(ostatnio robiłam) czy tostów
Przy otrębach ta kaloryczność nie jest ważna- tylko składniki. Tak samo jak przy wielu innych rzeczach

MaryAnne wracamy już wszystkie i ZERO wymówek i imprez no!

Ja z fitnessu rezygnuje na miesiąc- sesja.
Aaaa sypnąą, nie lubię fusów.
Wydaje mi się, że te orkiszowe mi się po prostu na razie przejadły. Kurczę, a jak patrzyłam dzisiaj na wartości odżywcze otrębów, to po prostu szczena opada ile niektóre mają węglowodanów! Z jednej firmy patrzałam wszystko, to mają po 50, 71 nawet miały :O Podczas gdy te moje orkiszowe niecałe 20, też z tej firmy. W ogóle to chyba też zależy od firmy, bo z innej już miały mniej niektóre albo co, a np. na ilewazy orkiszowe mają też sporo, bo 60. Sprawdziłam chyba już piąty raz - moje bez kitu mają 19. Niezła rozbieżność.

~
Ajjj, ZERO imprez? Mi się szykują, niestety! Dwie w styczniu jeszcze Ale stwierdziłam, że nie robię sobie więcej dni dyspens tylko ustępstwa w danym dniu. Bo takie całe dnie laby u mnie się źle kończą.

W ogóle czuję się grubo, bebzoniasto. Jutro się jednak zważę, zobaczę co i jak..

Czas edycji: 2012-01-02 o 22:02
Stary 2012-01-02, 21:52   #4350
malinka123108
Wtajemniczenie

Cytat:
I tak większym celem jest studniówka, pod koniec stycznia to już muuusi być ta stabilna 6, ale teraz już bym chciała. A przypomnij mi ile teraz masz na wadze?
Ajc nie pytaj;/75 bylo 81...male wytlumaczenie(pol roku po ciazy)

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Dziewczyny zaparlam sie...jest kolejna mega motywacja.....AJC......Dz is troche przegielam ;/ale jutro biore sie za sibie serio.....moja kolez odchudza sie ...i wazy 57...zawsze byla grubsza ode mnie a teraz cwaniara....Kur.dam jej popalic!!!!!!

SZAŁ MACICY!!!!!!!!!!!!KONIEC ZARCIA!!!!!!KONIEC W SOBOTE WAZENIE I MA BYC GORA 74!

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości