Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-02, 21:41   #2071
nawojka8583
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Nawojka, Ty jak jakis robokop doslownie, a nie zwykla kobieta

ja jeszcze do niedawna tez sobie prawie bilam brawo, ze zadnej nospy nie wzielam przez cala ciaze, a teraz jak mnie trzepnelo, to leze, az poldupki bola
Dasz radę Pearl, zastanawiam się czy jakbym była w PL to też by się obyło bez nospy

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Monika_uk Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jestem tutaj nowa więc muszę się przywitać Gratuluje Wam mamuśki I zazdroszcze Ja kilka tygodni temu odstawiłam tabletki i zaczynamy się starać z moim chłopakiem o maleństwo. Mam nadzieje że długo nie będę musiała czekać Pozdrawiam Was gorąco
Monika powodzenia, trzymamy kciuki
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:43   #2072
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
DR CZOSNEK - chciałam zameldować ze bylabys ze mnie dumna bo od wczoraj sie czosnkiem lecze ale musze kuracje zawiesić coby moja ortodontka nie padła
ja już nie jem czosnku- przeszło mi dawno temu czas minął i smutno mi
Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Ja tez chodzilam do dr Gmyrka na usg. Swietny lekarz i facet. A ciaze proqadzilam u dr Aduku. Przyjmuje w lux medzie i na madalinskiego. A rodze w otwocku bo mam szpital obok domu. Jestem glodna!!!!!!!!! A juz nie moge jesc. Buu. Na porodowce cisza. I nuuuudno
Współczuję tego, że nie możesz już jeść ale dasz radę!! W końcu to wszystko dla ukochanego maluszka! Trzymaj się dzielnie
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Leżę, leżę pani doktor... W środę wizyta więc od czwartku pewnie będę już mogła chodzić, 37 tc będzie skończony więc i ciąża uznana za donoszoną
ja też leżę... ja idę w czwarteczek i się boję 'przyzwolenia' na chodzenie
Cytat:
No to klops. Gin napisal,ze mam jechac na IP i to jak najszybciej sprawdzic. No, wiec jade. Prosze o kciuki

Agawoo a na noc smarujesz kremem grubo?? nivea/bambino tak aby krem został całą noc! To mi pomagało na opryszczkę, szybciej się goiło i nie swędziało tak

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:45   #2073
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
nawojka jestes mistrzu ja ledwo z kanapy do kibelka chodze :jezyk:
Sama byłam z siebie dumna, poprostu lekko zniosłam ciążę, ale rozumiem, że nie każda ma to szczęście i bardzo współczuję dziewczynom, które muszą leżec i mają różne komplikacje.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Wiadomosc od Czubaska:
Hej, nie czulam ruchow malej, wiec pojechalam do lekarza i zostawili mnie w szpitalu bo na ktg wyszly skurcze. Mala zaczela sie ruszac ale glowka napiera na wyjscie i musze byc pod obserwacja. Maz ma mi przywiezc laptopa w srodewiec moze uda mi sie wejsc na forum. Trzymajcie kciuki, zebym nie urodzila jeszcze.

no wiec !!!
Trzymaj się Czubasku i dzidzię też jeszcze troszkę potrzymaj
Stary 2012-01-02, 21:47   #2074
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamusia178 Pokaż wiadomość

kciukasy dasz rade - masz jeszcze duzo czasu - jak Agatek

Cytat:
a ja dzis zdycham dziewczynki... bylam n wizycie u gina, jestem zamknieta szczelnie jak puszka sardynek i nastepna wizyta za 3 tygodnie.. za to dorwało mnie przeziebienie, z nosa cieknie jak z kranu, gardło boli, kaszle co chwile az brzuszka mi szkoda ze musze go tak napinac, poza tym mam dreszcze i temp 37,5 poki co ;( zaopatrzylam sie w syropek PRENALEN, pije mleko czosnkiem i miodem no i zakorkowalam dziury w nosie czosnkowymi zabkami ;D a jutro jeszcze wizyta u stomatologa na 10.30 - ciekawe czy nie padnie trupem jak jej ziewne moim oddechem ale coz mam to w nosie
nie mam na nic sily ;( ech cala ciaze nic a tu na koniec takie numery - to pewnie od picia zimnego picolo na rynku Manufaktury w Sylwestra ;( buuu ...
uuuuuu.... współczuję przeziębienia kuruj się czosnkiem, jak masz na niego ochotę, jedz ile wlezie a jaka reakcja nos-czosnek? nie płakałaś? ponoć też dobrze sobie zetrzeć i patyczkiem po wierzchu zrobić, co by odkorkować nosek no i woda morska maleńka i jedziesz z koksem. Nie daj się choróbsku!

Stary 2012-01-02, 21:49   #2075
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
chyba ocipiałaś kobito! nic tylko podziwiać! a jakbyś tak zaczęła rodzić po drodze na tą górę?
Oj to nie musiałabym z niej schodzić bo by mnie mąż zniósł
Stary 2012-01-02, 21:52   #2076
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Kasiulka oni nigdy chyba nie dorastają
Podobno rozwijają się do 6 roku życia, a później już tylko rosną

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Wlasnie urodzil sie kolejny dzidzius. Polozne w otwocku sa cudowne. Juz nie bede was straszyc jestem po prostu w szoku jak wyglada porod z bliska. Dobrej nocki. Odezwe sie jak sie ockne
ale masz tam przeżycia

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
dzien zaliczam do udanych, nauczyłam sie połowy zagadnień z jednego z przedmiotów, no i zrobiłam porządek w notatkach, wszystko przejrzyste i gotowe do intensywnego eksploatowania
no i musze sie pochwalic, ze zrobiłam sobie dzis sama 5 zastrzyk- tylko po pierwszym mam maluki slad po wkłuciu, a tak zero siniaczków, czy strupków.
lece nadrabiac kolejne strony
Brawo Gratulacje

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
tak pierwszy spacerek Igorka dzis bylo werandowanie cale 10 miniut przy ok nie ale odrazu zasnal;p

no ja 88 rocznik siksa mloda;p;p

mysle o chrzcinach i kogo tu wkoncu wziasc na chrzestnych i kiedy robic..
mam mala rodzine i jeszcze zero kontaktu z nimi.. i jak tu wybrac..
Ale Ci zazdroszczę, że już masz dzidzie i że na "spacerki" już wychodzisz

Cytat:
No to klops. Gin napisal,ze mam jechac na IP i to jak najszybciej sprawdzic. No, wiec jade. Prosze o kciuki
Jesteśmy wszystkie z Tobą
Stary 2012-01-02, 21:53   #2077
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Nawojka dobrze, ze zdecydowalas sie jechac do szpitala, chociaz zmniejszone ruchy chyba swiadcza o zblizajacym sie porodzie.
Taaaa, tak samo jak opadnięty trzy tygodnie temu brzuch, czop schodzący od czwartku itp już nie mam siły dłużej czekać. Zbyt wiele nerwów mnie to kosztuje, jadę sprawdzić co jest grane choćby mnie mieli tam wyśmiać i Ty Pearl też się zbieraj i do szpitala marsz.
Stary 2012-01-02, 21:54   #2078
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
aaa bo ja przeczytałam 8.01spoko u mnie norma ostatnio to mylenie wszystkiego

gdzies wyczytałam ze to ta w Bielsku(?)...oby dobrze zrobili, moją koleżanke wypuścili ze stanem zapalnym rany po cc, jakoś miesiąc temu tam. mam nadzieje ze to był jednorazowy przypadek i normalnie o was zadbaja bo jak nie to

Gmyrek gmerający hihi nie mogłam się powstrzymać, nazwisko świetnie pasujące do zawodu

Zuzia ja mam do kołyski też taki z gąbką, bez ściągania pokrowca i normalnie wyprałam i wysuszyłam i wszystko jedt z nim ok

skąd pochodzisz? pierwszy raz słyszę takie słowa i mnie zaciekawiło strasznie

Hehehe ale czy coś złego jest w tych słowach?? hehehe
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 21:55   #2079
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Podobno rozwijają się do 6 roku życia, a później już tylko rosną
nieee- ja słyszałam inną wersję- rozwijają się psychicznie do 3 roku życia, a potem tylko rosną

nawojka wkurzające czekanie, fakt jedź, jeśli Cię to uspokoi kochana

Stary 2012-01-02, 22:03   #2080
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Nawojka fajne foto góry ... ok ok, weszłaś, cała zasapana, a jak zeszłaś?? Sturlałaś się???
Już sobie wyobrażam toczącego się czopka

Wybacz o Pani za zniewagę!
Możesz Kochana co najwyżej pocałować mnie w stópki za ten wyczyn, ha ma się tą kondychę, nie to co Ty leżysz tylko raz na prawym raz na lewym boczku Ty nierobie jeden
Stary 2012-01-02, 22:03   #2081
kamusia178
Raczkowanie

Cytat:

uuuuuu.... współczuję przeziębienia kuruj się czosnkiem, jak masz na niego ochotę, jedz ile wlezie a jaka reakcja nos-czosnek? nie płakałaś? ponoć też dobrze sobie zetrzeć i patyczkiem po wierzchu zrobić, co by odkorkować nosek no i woda morska maleńka i jedziesz z koksem. Nie daj się choróbsku!
nie dam sie Agatku ochote nie wiem czy mam - nigdy nie leczylam sie czosnkiem, siegalam po farmaceutyki ale skoro nie mozna to domowe sposoby poszly w ruch
a co najciekawsze nie mam zapachu i nie czuje smaku wiec moge żreć garsciami nawet to czego nie lubie ;P no i nie przeszkadzaja mi zabki czosnkowe w nosie bo nie czuje zapachu tylko lekkie szczypanie, jakby wyżerało zarazki
kamusia178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:04   #2082
czubasek20
Zakorzenienie

Udało mi się wejść na telefonie. Trzymam kciuki za pearl. Ja po ktg skurcze dochodzą do 70% nie wiem czy to dobrze czy źle. Miałam też usg. Łożysko w ciągu 2 tyg osiągnęło 3 stopień i ma liczne złogi więc jest do dupy. Do tego z przepływami coś nie tak. Pociesza mnie fakt że ciąża jest tydzień starsza i mała ma 2370 g.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:11   #2083
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Udało mi się wejść na telefonie. Trzymam kciuki za pearl. Ja po ktg skurcze dochodzą do 70% nie wiem czy to dobrze czy źle. Miałam też usg. Łożysko w ciągu 2 tyg osiągnęło 3 stopień i ma liczne złogi więc jest do dupy. Do tego z przepływami coś nie tak. Pociesza mnie fakt że ciąża jest tydzień starsza i mała ma 2370 g.
trzymaj się dzielnie,będzie dobrze!!!!!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:13   #2084
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Czubasek czy to znaczy,ze lada moment mozesz urodzic?

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

badz dzielna kochana lekarze zajma sie Wami odpowiednio

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:14   #2085
*Agatek*
Zakorzenienie

Czubasku nie wiem co powiedzieć... i jak pocieszyć... wszystko nie tak! Ale jesteś w takim tyg, gdzie w razie wywołania porodu powinno być wszystko ok. Dadzą zastrzyk na rozwój płucek. Trzymamy kciuki za WAS!

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Możesz Kochana co najwyżej pocałować mnie w stópki za ten wyczyn, ha ma się tą kondychę, nie to co Ty leżysz tylko raz na prawym raz na lewym boczku Ty nierobie jeden
hihihi Ty moja złośnico mała

A pomasujesz mi boczki?? jak taka mocna jesteś i se włazić na górki to może mogę liczyć na jakiś masażyk, co??

Fakt- podziwiam, ja z każdym wstaniem z łóżka/fotela chodzę zgięta w pół jak babiczka jakaś stara Chylę czoła o Pani
Cytat:
nie dam sie Agatku ochote nie wiem czy mam - nigdy nie leczylam sie czosnkiem, siegalam po farmaceutyki ale skoro nie mozna to domowe sposoby poszly w ruch
a co najciekawsze nie mam zapachu i nie czuje smaku wiec moge żreć garsciami nawet to czego nie lubie ;P no i nie przeszkadzaja mi zabki czosnkowe w nosie bo nie czuje zapachu tylko lekkie szczypanie, jakby wyżerało zarazki
Ooooooo uwielbiam stadium choroby 3 lvl gdzie nie czuć smaku&węchu, wtedy też jem czosnek na potęgę i piję mleko z czosnkiem (ogólnie i tak mi smakuje) kurka i przez Ciebie chyba sobie dziś strzelę mleko z czosnkiem, nabrałam ochoty no! dobrze, dobrze, niech zarazki giną, mendy jedne!

Stary 2012-01-02, 22:14   #2086
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
trzymam za słowo

skąd ma biedna wiedzieć czy noc, czy dzień, jak tam ciemno 24h/dobę
Ja czytałam że ma jakąś różnicę - w nocy ciemniej
no i do tego w nocy Ty śpisz, to powinna też

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
witajcie w Nowym Roku!
piszę szybko i krótko:
jak ostatni raz byłam tu 23 grudnia i miałąm ubierać choinkę to czułam mało ruchów i pojechaliśmy na KTG - wyszło dobre ale na usg okazało się że mam małowodzie - tylko 1,5 AFI a powinno być 8... nie przyjeli mnie do mojego szpitala tylko skierowali do drugiego i od tamtej pory jestem w szpitalu caałe święta i sylwka też
a wyniki w między czasie się poprawiły, dziś znowu były gorsze - AFI -5 i dziś dostałam zastrzyk na płucka i jutro będzie drugi i jutro albo w środę zapewne cesarka - ponieważ okazało się że mała się nie przekręciła:brzyda l:
więc trzymajcie kciuki by było szybko i mało bolało i bym mogła szybko zajać się dzieckiem ponieważ w tym okropnym szpitalu mąż nie ma prawa wejsc na oddział i dopóki nie stanę na nogi on nie będzie widział dziecka bo może tylko w pokoju odwiedziń a ty pielęgniarki i połozne na oddziale noworodkowym to babska wredne i powinny pracować w zakładzie karnym a nie przy dzieciach - tak mówią dziewczyny które juz tu były
zatem trzymam za was kciuki i w moją stronę też wysyłajcie dużo dobrej energii
buziaki
Trzymam kciuki i nie martw się, jak się mocno postarasz, to szybko dojdziesz do siebie i będziesz mogła spacerować - nawet na 2 dzień (oczywiście chodzi mi o ból itp... Boleć to takie chodzenie boli, ale da się przeżyć jak Ci zależy a od niedobrych położnych wybawić dziecko, to ważna rzecz)

Cytat:
Paula Lbn (pierwsza wykluta niespodzianka) "Dziś o godzinie 9.55 z mamusią przywitał się Nikodem Całe 2700 gram i 50 cm szczęścia Było trochę komplikacji ale to później napiszemy"

Szczęśliwej mamie gratulujemy synusia !!!!!!!
Gratulacje dla Pauli i zdrowia dla małego

Cytat:
Taaaa, tak samo jak opadnięty trzy tygodnie temu brzuch, czop schodzący od czwartku itp już nie mam siły dłużej czekać. Zbyt wiele nerwów mnie to kosztuje, jadę sprawdzić co jest grane choćby mnie mieli tam wyśmiać i Ty Pearl też się zbieraj i do szpitala marsz.
jak macie podejrzenia to do szpitala się zbierzcie - po co ryzykować...

Cytat:
Nie martw się - moja gin mówiła że w 34 rodzić to już jest ok, trochę dłużej się czeka aż dzidzia może wrócić do domku, ale jest raczej bezpieczniej jej na zewnątrz niż w środku jeśli coś przebiega nie tak...
Trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze potoczyło... A prawie 2400 to duża dzidzia i będzie jej w razie czego dobrze na świecie
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:18   #2087
MissZuzia
Zadomowienie

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA ODP W SPRAWIE OCHRANIACZA
to jutro biore się za pranie go

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Chyba za badanie bierze oddzielnie ,ja tylko chodziłam do niego na usg i terminów nie znam ,ale przyjmuje chyba w 2 miejscach,na pewno na żytniej i gdzies jeszcze.Nazywa się Robert Makowski może coś znajdziesz w necie.Co do dotykania maluszka ja sama jestem w szoku i boję się tego,ale już 05 wizyta to się dowiem czy to była glówka czy co i pessar mam ale tylko do wizyty.
Jest też inna możliwość ,możesz pojechać na IP powiedzieć ,że masz klucia i jakieś skurcze(można troche pokoloryzować) i zbadaja cię za free ,a jak bedą chcieli zostawić to się nie zgodzisz
dr Makowski tp super lekarz - byłam u niego na ostatnim usg
przyjmuje też na łuckiej
miałam do niego nr na komórke ale posiało mi

Cytat:
Moje kochanie własnie mi przyniósł gofry z dżemem i bita śmietaną ,jem dopóki mogę jeszcze takie rzeczy
mniam i po co to czytałam na noc, teraz mam chęć
Cytat:
Mala_stopko i moja rada dla wszystkich nierozpakowanych jeszcze dziewczyn: Kochane nie nastawiajcie się za bardzo na to, że urodzicie przed albo w terminie, bo później naprawdę można ześwirować. Ja jestem już tydzień po terminie i chyba osiwieje z nerwów. Wczoraj przełaziliśmy z TZ cały dzień, spacerki, łażenie po schodach i nawet zdobyliśmy taką górę i co? I nic siedzę i czekam. Dodam jeszcze, że byłam bardzo aktywna całą ciążę. Stojąca praca do 9 m-ca, wracałam do domu po pracy i nigdy nie odpoczywałam, prałam, sprzątałam, gotowałam, rano znów do pracy, myłam okna, szorowałam dywany, co tydzień większe sprzątanie, nawet jednej nospy czy tabletki magnezu przez całą ciąże, a i tak przenosiłam i sama nie wiem co robić. Dziś czuję baardzo słabe ruchy i chyba się to zakończy wizytą w szpitalu wieczorem jak mąż z pracy wróci. Mam jeszcze niby tydzień bo ciąża może trwać przecież 42 tygodnie, ale chyba wolę wszystko sprawdzić żeby później sobie w brodę nie pluć. A to zdjęcie góry na którą sie wczoraj wydrapałam
wow ale masz powera dziewczyno

Cytat:
Wiadomosc od Czubaska:
Hej, nie czulam ruchow malej, wiec pojechalam do lekarza i zostawili mnie w szpitalu bo na ktg wyszly skurcze. Mala zaczela sie ruszac ale glowka napiera na wyjscie i musze byc pod obserwacja. Maz ma mi przywiezc laptopa w srodewiec moze uda mi sie wejsc na forum. Trzymajcie kciuki, zebym nie urodzila jeszcze.

kciuki
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
tak pierwszy spacerek Igorka dzis bylo werandowanie cale 10 miniut przy ok nie ale odrazu zasnal;p

no ja 88 rocznik siksa mloda;p;p

mysle o chrzcinach i kogo tu wkoncu wziasc na chrzestnych i kiedy robic..
mam mala rodzine i jeszcze zero kontaktu z nimi.. i jak tu wybrac..
aaa myślałam że już wyszłaś z nim

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Pojechaliśmy do castoramy, wróciliśmy i leżeć muszę bo ledwo stoję...
ja chciłam do ikea ale tz mi zabronił
Cytat:
kciuki

Cytat:
trzymaj się dzielnie kochana
wydaje mi się że taka % to sporo

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58

Edytowane przez MissZuzia
Czas edycji: 2012-01-02 o 22:20
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:25   #2088
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Pearl
Cytat:

[...]

Agawoo a na noc smarujesz kremem grubo?? nivea/bambino tak aby krem został całą noc! To mi pomagało na opryszczkę, szybciej się goiło i nie swędziało tak
Agatku, nie smarowałam,bo mi dopiero dzisiaj wyszło takie wielkie Zazwyczaj pomagała pasta i cebula Posmaruję dzisiaj kremem na noc i zobaczymy jutro
Cytat:
Uda�o mi si� wej�� na telefonie. Trzymam kciuki za pearl. Ja po ktg skurcze dochodz� do 70% nie wiem czy to dobrze czy źle. Mia�am teş usg. �oşysko w ci�gu 2 tyg osi�gn��o 3 stopie� i ma liczne z�ogi wi�c jest do dupy. Do tego z przep�ywami co� nie tak. Pociesza mnie fakt şe ci�şa jest tydzie� starsza i ma�a ma 2370 g.
Czubasku, trzymam mocno

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:26   #2089
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Trzymaj się dzielnie
Stary 2012-01-02, 22:27   #2090
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Nawojka fajne foto góry ... ok ok, weszłaś, cała zasapana, a jak zeszłaś?? Sturlałaś się???
Już sobie wyobrażam toczącego się czopka

Wybacz o Pani za zniewagę!

czubasku dobrze, że pojechałaś do szpitala! Trzymamy kciuki aby dzidzia posiedziała ładnie jeszcze u mamusi w brzuniu!!!!!!!

bybella Ty weź mi nie wróż drugiego dziecka tak szybko! on to 'rok po roku' by chciał, taa a najlepiej w niemczech! "Tyyyy ale będziemy trzepać kasę na dzieciach!" Tu za urodzenie dziecka masz niby sporo kasy, ale nie wiem ile i jak to się ma do najniższej pensji polki

Monika_uk w takim razie powodzenia i szybkiego 'zaskoczenia'!

maleńka niee, to było wtedy... kiedy były szwedy dawno temu, nowszych nie wstawiałam, teraz nie ma co, wstyd jak ta lala

No w końcu jak na dr. Czosnek przystało, wiedziałam, co czynić!
A leżysz jeszcze ładnie??

o taaaaaak

Niee, uska kończy w tym roku 24 level

ale siara... rude dziecko
faktycznie, może wyjść- ale wątpię. Pearl jest szczęśliwym znakiem, pięknie zdała magisterkę to i piękne dziecie urodzi, i to chłopca

Amen.
Oby było szybkie
Monika_uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:28   #2091
AgaMili
BAN stały

Nawojka ja dostalam skierowanie do szpitala od poloznej, sama nie szlam ale ty jedz jak cie to uspokoi, zawsze mozesz cos im nasciemniac.

Pearl, czubasek
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:29   #2092
ultraradiola
Wtajemniczenie

nadrobiłam 22 stronie

NA POCZĄTEK:
WSZYSTKIEGO DOBREGO W TYM NOWYM ROKU

Monika super że Michaś już z Wami w domku jest

Paula gratulacje z okazji narodzin Nikodemka

Czubasku trzymamy kciuki żeby dzieciątko jeszcze posiedziało w brzuszku i czekamy na informacje

Pearl od Ciebie tez czekamy na informacje co na IP

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:29   #2093
magda1804
Rozeznanie

Tak czytam na temat tego olejku rycynowego i zastanawiam sie czy ktoras chetna sprobowac? Ja chyba jutro spróbuje, ale troche sie boje czy maluszkowi nie zaszkodzi

Nawojka a Ty nie myslalas o tym olejku? u Ciebie znajdziesz go pewnie jako: castor oil

juz nawet sie zorientowalam w temacie

ps. po prostu sama nie chce tego pic

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:30   #2094
Monika_uk
Rozeznanie

Cytat:
Dasz radę Pearl, zastanawiam się czy jakbym była w PL to też by się obyło bez nospy

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Monika powodzenia, trzymamy kciuki
Dziękuję Tylko trzymajcie mocnooooo
Monika_uk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:32   #2095
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej, chciałam Wam tylko napisać, że idę dziś do szpitala na obserwacje na minimum 3 dni.

Ktg dzidzi nie wyszło za dobrze.

Do usłyszenia
powodzenia!!!

Cytat:
Mój mąż mówi: "ale fajna data będzie teraz w tym roku! 12.12.2012! Nie możesz jeszcze pochodzić w tej ciązy do grudnia??"
to sobie wymyślił...

Pearpearl dobrze, że pojechałaś jednak na IP...

Cytat:
Właśnie się dowiedziałam ,że taka ciotka męża co ma 38 lat leży w szpitalu pod respiratorem bo w czwartek pękł jej tętniak w mózgu i się wylał,a do tego znaleźli jej jeszcze jeden w głowie.Smutne to

Cytat:
Mala_stopko i moja rada dla wszystkich nierozpakowanych jeszcze dziewczyn: Kochane nie nastawiajcie się za bardzo na to, że urodzicie przed albo w terminie, bo później naprawdę można ześwirować. Ja jestem już tydzień po terminie i chyba osiwieje z nerwów. Wczoraj przełaziliśmy z TZ cały dzień, spacerki, łażenie po schodach i nawet zdobyliśmy taką górę i co? I nic siedzę i czekam. Dodam jeszcze, że byłam bardzo aktywna całą ciążę. Stojąca praca do 9 m-ca, wracałam do domu po pracy i nigdy nie odpoczywałam, prałam, sprzątałam, gotowałam, rano znów do pracy, myłam okna, szorowałam dywany, co tydzień większe sprzątanie, nawet jednej nospy czy tabletki magnezu przez całą ciąże, a i tak przenosiłam i sama nie wiem co robić. Dziś czuję baardzo słabe ruchy i chyba się to zakończy wizytą w szpitalu wieczorem jak mąż z pracy wróci. Mam jeszcze niby tydzień bo ciąża może trwać przecież 42 tygodnie, ale chyba wolę wszystko sprawdzić żeby później sobie w brodę nie pluć. A to zdjęcie góry na którą sie wczoraj wydrapałam
niezla jesteś... zahartowałaś się przez całą ciążę i teraz sprzątanko, czy nawet wycieczka po górach nie robi wrażenia na przyspieszeniu porodu

Cytat:
Wiadomosc od Czubaska:

no wiec !!!
mocno zaciśniete

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
CZeść brzuchatki, i nie tylko bo juz sporo mamuś widzę Ja jak zwykle mam do was pytanko. Tp. mam na 8 stycznia i dzisiaj byłam na KTG i ginek zaproponował mi że mogę przyjechać we czwartek, albo w poniedziałek i spróbujemy wywołać poród, bo jakieś tam rozwacie na 1,5cm mam i szyjke skróconą. Powiedział że w sumie mogę czekać aż mnie skurcze wezmą, albo przyjechać właśnie w któryś z tych dni na 8 rano naczczo. Co myślicie jechać czy czekać aż się zacznie?
no to raczej musisz sama zdecydować...
ja tylko dodam, ze jeśli byłabym w Twojej sytuacji i z dzidzią jest wszystko ok, to bym poczekała...bo wywoływanie nie jest przyjemne i nie zawsze dziala...ale to tylko moje zdanie

Cytat:
oj Czubasku, trzymaj się kochana jednak mała chyba chce już być po drugiej stronie... ale nie przejmuj się, jest już duza, zastrzyk na płucka na pewno dostaniesz i będzie dobrze

kurcze nie pocytowało mi wszystkiego....i już nie pamiętam co jeszzce chciałam napisać

ja jutro jadę do szpitala wywiedzieć się co z cesarką i zobaczymy czy mnie zatrzymają, czy odeślą z kwitkiem, jak coś dam znać smskiem, bo nie mam komórki z netem...
trzymajcie się dziołchy

Edytowane przez mala_stopka
Czas edycji: 2012-01-02 o 22:35
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:35   #2096
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

agawoo mi też teraz jak chora byłam zaczęła się opryszczka i pan w aptece dał mi maść (mówił, że jedyna na której napisane jest że w ciąży można, bo wszędzie się zabezpieczają i piszą że nie wolno) Erazaban się nazywa http://www.erazaban.pl/
Zaczęłam smarować jak już trochę swędziało i bąbel już był i się ładnie wszystko cofnęło

Cytat:
70% to chyba spore, ale trzymaj się, na pewno dają ci coś na wyciszenie tych skurczybyków....
Stary 2012-01-02, 22:52   #2097
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Nie martw się, Twoja córa sporo waży, na pewno jest silna
Trzymam kciukasy za Was obydwie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:53   #2098
Oluska1988
Raczkowanie

Dobry wieczór mamusie:P

Jeszcze w 2paku :P

Paula dla Nikosia
Pearl, Czubasek, Blanszor, BebiBebi
Mijus ale romantiki sylwester

Inutil a mialas jakies skierowanie na to KTG? Ja też chce w MSW rodzić i mamy podobny termin tak że zrób więcej orzeszków:P

Mój ślubny kazał mi się dowiedzieć jak to jest z opieką po porodzie szpital ją daje czy rodzinny w przychodni?? I czy tacierzyński jest tak jak macierzyński 100% płatny Jeśli jakaś mamusia by wiedziała była bym bardzo wdzięczna

My z Tż jesteśmy 88 rocznik 24 lutego mija nam 5lat bycia razem a 8.08 bedziemy mieć 3 rocznice ślubu
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:58   #2099
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

Hej! miałam ostatnimi dniami takie bóle wszystkiego ze juz mialam dosc. w nocy spac nie moglam. przekrecic sie na drugi bok graniczylo z cudem... wieczorem wczoraj wpadlam na pomysl ze zaczne byc aktywna bardziej, zeby przyspieszyc moze przyjscie na swiat coreczki... wiec zrobilam 25 przysiadow, wiem ze nie wiele ale sie zmachalam... co sie okazalo, noc mialam przespana jak nigdy dotad, a jak wstawalam rano to nic mnie nie bolalo! no jak reka odjal! jutro skladanie lozeczka mialo byc dzis ale nam sruby zaginely i trzeba jutro kupic...
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-02, 22:59   #2100
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
trzymaj się kochana dzielnie musi być dobrze
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości