|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Promocje w Sephorze, Douglasie, Marionnaud + OT ;) cz. kolejna ;)
Ja obeszłam dziś 3 Sephory w Krakowie i rzeczywiście dołożyli dużo rzeczy do przecen (a Panie mówiły, że dopiero powoli wyciągają).
Było trochę rzeczy z Guerlain (bronzery, kredki do oczu, jakiś tusz), podkłady z Lancome Teint Idole, zestaw mini produktów do twarzy z Korresa za 45 z 89 zł,widziałam też trochę cieni i podkładów w kompakcie z Smashboxa i Benefitu (ale jakieś ciemne kolory). Oprćz tego szminki, błyszczyki - ale nie zwracałam uwagi na marki i ceny bo nie używam. I jeszcze to co było już w tamty tyg - dosyć duzo różnych perfum, żeli i szamponów z Sephory oraz zestawów Yes to Cucumbers, balsamy oraz produkty dodemakijażu z Korresa.
|
|
#2762 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) limitki i te mam akurat szanse jeszcze w tym życiu skończyć.
|
||
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, czy w Marrionaud znajdę kolorówkę Clarins?
|
|
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
Laski, jak któraś upoluje dla mnie cienie mono z Chanela, Lame Beige (417) to ozłocę
Nigdzie nie ma ><Btw. byłam dziś w Mario u mnie w mieście, kusiły mnie te czwórki, ale ostatnio sporo wydałam na kosmetyki >< Poza tym pomadki były same czerwone i ciemne odcienie podkładów, generalnie jak dla mnie nic ciekawego. Czekam na Sephore
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stały sobie razem ze trzy rodzaje tych Yes, i wydaje mi się że marchewka mi między nimi też zamajaczyła
|
|
|
#2769 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - może któraś z posiadaczek pudru La Prairie znalazła by coś u mnie w wątku wymiankowym za odsypkę tego pudru
|
|
|
#2770 |
|
Raczkowanie
|
a jesli nie ma chetnych na odsprzedanie marchewkowego zestawu to może ktoś by byl tak super super uprzejmy i zakupił taki jeden zestawik dla mnie..?
|
|
|
|
|
#2771 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a do S. chyba wybiorę się do Olimpu, może będzie mniej przetrzebiona
|
|
|
|
|
|
#2772 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2773 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty się nie śmiej, skaranie boskie z dzieckiem do pefumerii iść. Nawet mój młodszy tam głupawy dostaje i testuje wszystkie zapachy na sobie, jak leci. A ja udaję, że to nie moje...
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiscie jak troche urosna
|
|
|
|
|
|
#2775 |
|
BAN stały
|
SEPHORA TO OSZUŚCI JAKICH MAŁO!!! Tam w ogóle nie ma żadnych promocji. Poszliśmy dziś z TŻtem do tych oszustów w Poznaniu w Starym Browarze, a tam promocja -50% na perfumy itd. TŻt chciał kupić Lacoste Essential Sport. Miał być obniżony o 50 %. Ceny na nim nie było, więc pytamy ile on kosztuje po tej ich niby,,promocji,,. Na co sprzedawczyni mówi, że 205 zł. TŻ zrobił oczy jak 5 zł. W konkurencyjnym Douglasie (też w Browarze) ta sama woda kosztowała 210 zł i to bez promocji -50%. TŻt sprawdził cenę od razu w necie tej wody o tej samej pojemności na iperfumach. 125 ml za 17 6 zł. Oczywiście w Sephorze dużo mniejsza pojemność. Spytał ekspedientkę jaka to promocja jak w Douglasie kosztuje 5 zł więcej bez obniżki. Tzn. ,że oszuści nakładają 200 zł marży skoro u nich po obniżce -50% woda kosztuje 205 zł, jak w necie na iperfumach jest za 176 zł. Porażka. TŻt zgłosi to na pewno do Urządu Ochrony Konkurencji i Konsumentów, a Sephorę z ich pseudo prmocjami będzie omijał szerokim łukiem.
Edytowane przez myrcella Czas edycji: 2012-01-02 o 21:16 |
|
|
|
|
#2776 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ceny w internetowym Douglasie:http://www.douglas.pl/douglas/Zapach...000036292.html |
|
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
haha, moj jak byl mlodszy to tez latal po calej perfumerii i wszystkiego siee czepial, malowal sie pomadkami i innymi testerami ![]() ![]() ![]() no i ja takze zawsze udawalam ze to nie moje ![]() na szczescie, jakims cudem wlasciwie, niczego nie zbil haha
|
||
|
|
|
|
#2779 |
|
BAN stały
|
Nicolette5 TO I TAK SIĘ NIE OPŁACA,W BROWARZA KOSZTOWAŁO 210 ZŁ BEZ PROMOCJI W POZNANIU W DOUGLASIE.
w DOUGLASIE CHOCIAŻ NIE OSZKUJA, ŻE TO PROMOCJA -50% JAK W SEPHORZE, NIE OPŁACA SIĘ ANI U JEDNYCH ANI U DRUGICH-WIADOMO. SEPHORĘ TŻT zgłosi doUOKiK, TO IM SIĘ ODECHCE OSZUKIWAĆ. Edytowane przez myrcella Czas edycji: 2012-01-02 o 21:35 |
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdyby S. taka nieopłacalna w czasie przecen była, to by nas i naszych zakupów tu tyle na tym wątku nie było. Cytat:
Szanuj proszę innych forumowiczów. |
||
|
|
|
|
#2781 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2782 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Teraz używam krem Korresa z dzikiej róży, fajnie nawilża, i na niego nakładałam Halo, próbowałam także na podkład, teraz mam Guerlain Lingerie. Napewno kolor mógłby być ciut jaśniejszy, ale jak sprzedawczyni mi dobierała odcień, to Light nie był dobry, a ten wydawal sie ok (może błędem bylo kupowanie wieczorem przy sztucznym świetle ). Postanowiłam, że kupię jeden z pędzli które Wy polecacie (niestety MAC`a nie ma w Trójmieście, wiec chyba skuszę sie na kabuki EDM) może pomoże mi uzyskać lepszy efekt. Tak naprawdę to mój pierwszy puder sypki, do tej pory używałam w kamieniu, więc pewnie i wprawy nie ma takiej jak trzeba, ale poćwiczę, jeszcze raz dzięki za wszystkie rady |
|||
|
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby w S oszukiwano, to na pewno ktoras z nas juz dawno by sie zorientowala.
Mysle ze zaistnialo po prostu jakies nieporozumienie, moze sephorzanka byla niedoinformowana... kazdemu moze sie zdarzyc.. Uwazam ze zbyt mocno sie tym przejelas.. na pewno sprawa byla do wyjasnienia na spokojnie. Ja np w takiej sytuacji poprosilabym hmm kierowniczke moze, zeby mi wytlumaczyla o co chodzi z tymi perfumami i jaka jest ich regularna cena.. |
|
|
|
|
#2784 |
|
BAN stały
|
basiao84 przepraszam, u oszuustów w Sephorze nie było ceny na tym niby spromowanym Lacoste, spytaliśmy kasjerki, ona sprawdziła przy kasie i po zniżce minus 50% było 205 zł. Nie było tego zapachu na półce gdzie leżą nieprzecenione zapachy, ale po 1sze:
- powinni mieć cenę na produkcie umeiszczoną - po 2gie: jaka to promocja jak w Douglasie w tym samym pasażu bez promocji minus 50% kosztuje 210 zł - po 3cie: nie wiem co Wy tam kupujecie i to jest bez znaczenia dla nas, dla mnie się tam nic nie opłaca -wszystkie perfumyi wody są taniej w necie np. na iperfumy - po 4te: Tżt się spytał kasjerki co Ona na to, że u konkurencji to kosztuje bez promocji 210 zł-oczywiście ona na to nic, nabrała wody w usta i sobie poszła, nic nie odp. też na pytanie ile ta woda kosztuje normalnie bez tej ich niby promocji - po 5te: jest to sprawa ewidentnie dla UOKIK, bo lecą w jajo i oszukują klienta elizabarbara Narzeczony sprwdził ile ta woda kosztuje w Douglasie i na iperfumach, więc nieporozumieniem było to, że ich sprzdawczyni nie wiedziała ile ta woda kosztuje normalnie albo wiedzieć nie chciała. Zreszta nas juz to nie obchodzi, ktoś inny się już tym zajmie
Edytowane przez myrcella Czas edycji: 2012-01-02 o 21:52 |
|
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
Być może akurat ta woda nie była objęta promocją.
|
|
|
|
|
#2786 |
|
BAN stały
|
Nicolette5 sprzedawczyni powiedziała, że była. Pytaliśmy ją o to, po tym jak nas poinformowała, że to cena po obniżce minus 50%. Poza tym leżało to wśród męskich wód i perfum obniżonych o minus 50%, więc nie ma tutaj mowy o pomyłce. Nie mieli tej wody na półce z nieprzecenoonymi wodami. Mieli tylko 1dną tą wodę.
|
|
|
|
|
#2787 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
. Myślałam, że tylko ja tak mam...![]() Cytat:
Widzę, ze już wyjaśnione. Edytowane przez alime05 Czas edycji: 2012-01-02 o 22:02 |
|||
|
|
|
|
#2788 |
|
BAN stały
|
sprzedawczyni z Spehory powiedziała, że był na promocji.
|
|
|
|
|
#2789 |
|
PIP.
|
Trochę wyrozumiałości, to tylko ludzie tez są, te promocje są okresowo i może coś na kasę nie wejść, a kobieta nie zna raczej wszystkich cen
![]() Jasne, ze na iperfumy taniej jest - nie muszą wynajmować sklepu, angażować ludzi, a testery sprzedają. Nikt Ci nie każe kupować w sephorze, a juz zwłaszcza nazywać ich oszustami na podstawie jednej wpadki. Ochrona praw konsumenta niewiele pomoże bo sadze, ze nie macie dowodu - dowodem byłoby gdybyscie mieli rachunek z napisana cena 400 zł - 50% a tak na słowo to ja tez mogę coś sobie zgłosić
|
|
|
#2790 |
|
Wtajemniczenie
|
Myrcello,
my tu generalnie o promocjach na kolorówkę rozmawiamy, perfumy i pielęgnacja nas raczej z doskoku interesują. Bezsprzecznie na kolorówkę S. często fajne promocje miewa. Przy dniach VIP cena 128 zł za korektor Helenki, który w Douglasie kosztuje wtedy bodajże 160zł, jest -z czym się pewnie zgodzisz - bardzo korzystna. Myślę, że perfum, który Was zainteresował, omyłkowo na półkę przecen trafił a pani obsługująca była zwyczajnie niedoinformowana. Pozdrawiam i życzę bardziej udanych zakupów! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:53.

.